Mikä tähtäin hirvenpyyntiin?

Alle 250e saisiko hyvää? Pitäisi olla pieni zoom mahdollisuus. Ym
Ilmianna
Jaa

11 Vastausta


Avotähtäin..?
Ilmianna
Jaa
Avotähtäin tohon budjettiin... jos hilloo on 1000e ni zeiss,s&b tai swaro ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tekstiili metsästäjien vehkeitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei mitään herrojen zeissejä tarvii. Leupoldin vx-2 tai meoptaa, sillä pärjää. Siitä hinnastakun ei ole apua, kun saa esitellä toisille. Hifistelijöitä koko sakki. Jos rahalla pyyhit perseen, ni osta leica
Ilmianna
Jaa
Kyllä löytyy kohtuu kiikareita. Kats asekauppojen sivuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Riistamaalla on jotakin halpaa ,samoin Kärkkäisellä,itse kokeilin syksyllä o-zoomin halpista 1,5-4,5 30 mm putkella (sama tehdas tekee joitakon leupoldin halpismalleja) aivan ok testatessa ,ainoa murhe on okulaarin silmäsäätö joka on löysä,no vulkanoivaa kumiteippiä vaan muutama kierros ja pysyy kohdallaan.
hämärässä toimii punapiste hyväna apuna ja olis viimeinen kaato jääny ilman sitä tekemättä,senverran pimeähköä oli,nyt aion ottaa venäläisiä tähtäimiä testiin (veika oy) niistä on aiemmilta vuosilta hyviä kokemuksia ,variaabelit vaan on aika herkkiä kolhuille ja rekyylille,säädöt saattaa yllättäen muuttua tms.Sotilaskäyttöön tehdään paras kalusto ja ainakinVomz-tuotteet on optisesti kelpo tavaraa
pilad 3,5*20=110e
pilad 4*32 valolla 140e
ja jos monikäyttö/kytiskiikari niin pilad pv 2-10*52 =220 e ja riittää tosi hämärässä Kiinteä 8*56 olis kytikselle paras halpa kiikari ja siitä on omakohtaista kokemusta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Alle 250 ei saa hyvää varsinkaan uutena. Kannattaisi ostaa käytetty kiikari esim bussen elite, leopoldi, meopta. Zoomia 1-4 kestaisesti. Käytettyjä kiikareita löytyy silloin tällöin varsin kohtuu hintaa kun halutaan vaihtaa vanha vähän parempaan.

Kiikarille pitää sitten ostaa myös hyvät jalat ja asentaa kiikari oikein. Huonoja jalkoja ja vääriä asennuksia näkyy yllättävän paljon. Jaloista optilok on hyvä ja siihen kiikarin saa helposti asennettua kunnollisesti.

Hirven kokoiseen otukseen osuu vähän huonommallakin kiikarilla. Jos säädöt vähän klappaa ja osumapiste vaeltaa, niin on aivan sama heittääkö osuma 10cm sinne tänne. Hieveä ammutaan aika läheltä muutenkin. Kokonaan eri jutta, jos yrittäisi latvalintua. Tällöin tuo 10cm tarkoittaisi ohilaukausta.

Älä osta ihan halpaa. Siitä tulee vain murhetta. Tähtäinkuva on hämärä ja epätarkka etkä saa sätöjä koskaan pysymään paikoillansa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Bushnellin punapisteen saa tuolla rahalla. Ammuin 2vasaa ja emän samaan kasaan ko.tähtäimellä ja se on sotilaskiväärin päällä(7,62*53r)Kaadolle kun tuli ensimmäinen ihmettelemään saalistani ,hän kysyi mitä tähtäintä käytät aseessa? Näytin sitten ja esittelin kamppeen ja hän sanoi hankkivansa samanlaisen omaan aseeseen. Punapisteen etu nopeassa tilanteessa nimenomaan nopean tähtäyksen etu. Täplä lavan taakse ja pum.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olihan mielenkiintoista lukea erillaisia vastauksia aiheesta. Varmaankin suurin asia on se minkä tähtäimen valitset: avo-. punapiste-, vai kiikaritähtäin. Itse olen kaatanut jokusen hirven etelä-Suomessa ja kun olen päivittänyt tähtäin kalustoa olen miettinyt metsästys alueitamme. Eli meidän aluella on varsin pusikkoista ja hyvät peltopaikat ovat vähissä. Tämän vuoksi olen ampunut puolet avotähtäimillä ja puolet 2,5-6 suurennoksella olevalla kiikarikiväärillä. Rehellisesti pitää sanoa, että ainakin meilläpäin hirvijahti on johdettua toimintaa ja silloin tähtäimeltä ei tarvita kovinkaan hyviä hämäräominaisuuksia. Suosittelisin hirvestykseen halvimpia merkkitähtäimiä esim. Redfield mahdollisimman pienellä suurennoksella. Itse voisin ostaa jopa vielä halvemmankin merkin... Toki jos ostaa kerralla laatua niin sehän on loppuelämän sijoitus, ellei kalustolle käy haavereita. Joo onhan minulla punapistekin, mutta kun sen kanssa en ole niin paljoa operoinut ja se on jäänyt vähän käyttöä vajaa, mutta toimisi varmasti hyvin lyhyillä ja risukkoisilla paikoille. Eli minun loppu kaneetti: kiikari pienellä suurennoksella hirvijahtiin, hyvän saa jo n. 200-250 €.
Ilmianna
Jaa
yhen hyvän/kohtalaisen merkin jopa saa, japanilainen Sightron SI 2.5-10*44 lifetime takuulla. Käkkäräiseltä sen sai pari v. sitten 220-240 eur., ahtio huvila näytti myyvän 280 eur.Ainakin kirkas kuva ko. putkessa..muitakin malleja löytyy samasta merkistä..
Ilmianna
Jaa
Olen pärjännyt kompromissiputkella, 3-10x50 Kahlesin CT:llä kun on vain yksi kivääri. Sain edullisesti ja toimii monessa muussakin hyvin kyttäysjahtiin asti. Tosin valaistu ristikko puttuu.

3x suurempaa ei liikkuvaan kohteeseen tarvitse. Itse joudun kääntämään suurennoksen tuohon kun ei pienemmälle saa ja hirvijahdissa se on aina 3x:llä. Kerran jouduin vääntämään isommalle kun jouduin ampumaan 200 m kerran jo ammuttua hirveä.

Alle 250 Euroa ? Putken saa mutta hyvät jalat jäävät saamatta.
Bushnell Banner/Trophyl, Burris, Leupold VX-I ja II, Meotlta voi saada edullisen, käytettyjä putkia voi löytää aseliikkeistä, mm. HH Sport ilmoittelee niistä netissä. Itse ostan tavaraa Länsi-Suomen alueelta: Sissos rauma, AA-production rauma/pori, Häijää, Kunigasase tampere. Ylöjärven asetarvike, ylöjärven aseseppä, Virtain asetalo. Kaikilla on nettisivut nykyään ja kiikarit kulkevat postissa hyvin.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mikä tähtäin hirvenpyyntiin?

Alle 250e saisiko hyvää? Pitäisi olla pieni zoom mahdollisuus. Ym

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta