EF taas oikeuteen

Sillä Lailla

Olen lukenut ihmisten kokemuksista STS järjestöstä ja varoittaisin myös tästä toisesta kaupallisesta järjestöstä eli EF:stä (tuore tapaus)

Oma lapseni palasi muutama viikko sitten takasin suomeen täysin epäonnistuneelta vaihto-oppilasvuodelta. Tätä vaihtoa ei siis kestänyt montaa viikkoakaan, koska lähtö oli nyt syyskuussa. Kysymyksessä oli kallein mahdollinen vaihto, jota lapseni oli odottanut jo vuosia.

Kaikkihan siis alkaa sillä, että paikalliset henkilöt? etsivät host perheet ja koska vapaaehtoisia ei helpolla löydy, valikoituu perheiksi ihmisiä joille en antasi hoitoon edes kissaa.

Kun tilanne on mikä on, alkaa nuori valittaa ja tähän EF on keksinyt oivan menettelyn... se on kirjallinen varoitusten antaminen ja uhkailu kotiin lähettämisellä. Kaikki laitetaan nuoren piikkiin, ja häntä uhkaillaan ja syytetään sopeutumattomaksi/vaikeaksi yms. Muutoin ei pidetä mitään yhteyttä. Oma lapseni olisi joutunut sopeutumaan host äidin mielialaongelmiin, saastaiseen taloon, häiriintyneisiin lapsiin, eristykseen ja kaiken huipuksi perhe meni konkurssiin. Ruokaa ei jääkaapista löytynyt eikä sitä tarjottu. Laihtui reilussa kuukaudessa viikossa viitisen kiloa.

Koska minä en katso tällaista toimintaa sivusta, silloin kun pyynnöistä huolimatta järjestö ei tee asioille mitään. Otin lapsen siis kotiin itse. Olen eilen antanut toimeksiannon asianajajallemme, jotta hän tekee haastehakemuksen oikeudelle. Järjestö ei siis suostunut korvaamaan mynkään mennyttä vuotta, eikä myöskään järjestämään mitään muuta vaihtoehtoa. Heidän kehoitus oli viedä asia kuluttajariita lautakuntaan....hah haha hah DREAM ON EF

Me ei todellakaan valiteta mihinkään lautakuntaan, vaan oikeudessa nähdään!

Oikeudessahan he ovat näemmä olleet viimeksi 2010 ja tuntuvat viihtyvän siellä niin hyvin, että kyllä se minulle sopii. Tämä katsotaan perusteellisesti läpi, koska asianajajani mukaan tapaukseen liittyy heitteillejätön piirteitä yms.

On todella valitettavaa, että vaihtoon lähtö on täysin tuuripeliä ja silloin kun onnistuu saamaan normaalin host perheen, menee kaikki hyvin. MIKSI, tämä on niin vaikeaa näille järjestöille?? tarkoitan, että jos perhe ei olekkaan soveltuva, niin miksi ei myönnetä ja auteta nuorta??? MIKSI silloin pitää ruveta pelaamaan likaista peliä alaikäisten nuorten kustannuksella. Onko tosiaan niin että järjestöt ovat niin rahan ahneita, että laskevat tästä tulevan vain kuluja. Ja onko niin, että koska uutta perhettä ei kertakaikkiaan löydy, niin silloin kiusataan nuorta äärirajoille jotta päästään tapauksesta eroon joko niin että nuori lähtee itse, tai sitten niin että hänet lähetetään pois sopeutumisongelmiin vedoten? eniten käy sääliksi nuoria, jotka joutuvat kokemaan kovia täysin syyttä. Nuoret, jotka valikoituvat näihin vaihtoihin ovat kuitenkin yleensä lahjakkaita, eivätkä todellakaan mitään "huligaaneja".

No me mennään oikeuteen, thats it ja jos jollakin muullakin on tämän järjestön toimintaan liittyviä lisätietoja niin otan kertomuksia vastaan. Tsekkaan tätä palstaa ja seuraan keskustelua.

Voimia niille jotka sinnittelevät kamalissa perheissä, toisella puolella maailmaa aivan yksin. Kotiin tulo on aina mahdollista, kenenkään ei pidä sietää huonoa kohtelua, tämä on minun mielipiteeni.

20

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olipa ikävää luettavaa.. Olen pahoillani puolestanne.
      Kirjoituksesi oli kuin suoraan STS:n toiminnasta!

      Kyseiset järjestöt ovat ahneuksissaan menneet liian pitkälle. Näin edesvastuuton toiminta ei voi jatkua, kun on sentään lapsista kysymys!

      Tämä varoitusten kanssa pelaaminen ja erottamisella uhkailu kuuluu näköjään niin STS:n kuin EF:nkin taktiikkaan. Vaihto-oppilaan pitäminen jatkuvan pelon vallassa ei ole tervettä toimintaa.

      Järjestön edustajien (STS:n tapauksessa maajohtajan..) tekaistessa lopulta yllättäen ja kepulikonstein jonkinlainen syy erottamiselle, vedotaan sopimusrikkomukseen ja näin päästään helposti eroon vaihtarista, josta aiheutuisi ylimääräistä vaivaa (esim. uuden perheen etsiminen..) tai kuluja.

      Sopimusrikkomus on täysin järjestön edustajien oma ja mielivaltainen tulkinta, johon vedoten he katsovat oikeudekseen pidättää kaikki vanhempien maksamat kulut vaihto-oppilasvuodesta.

      Murheellisinta on, että kenties jopa vuosia odotettu vaihtarivuosi, onkin yllättäen nuorille täydellinen shokki ja katastrofi ilman, että he olisivat itse millään tavoin vaikuttaneet ongelmien syntyyn. Heitteillejätön tunnusmerkit täyttyvät liian monissa tapauksissa.

      Ollessamme yhteydessä Suomessa lastensuojeluun, todettiin että mikäli vanhemmat itse lähettäisivät omat lapsensa tällaisiin sikolätteihin ja olosuhteisiin, mihin esim. STS lähettää lapsia maailmalle, olisivat viranomaiset välittömästi kimpussa. Suomalaisen järjestön kautta tämä on näköjään mahdollista..

      Meitä on useita huijattuja, jotka olemme löytäneet toisemme tämän foorumin kautta ja olemmekin viemässä asioita eteenpäin saadaksemme lopun tästä ala-arvoisesta ja likaisesta nuorten kustannuksella tehtävästä bsneksestä.

      Olisi kiva jutella enemmän sinunkin kanssa..

      Voimia perheellesi!

    • Oikein toimittu

      Lapsesi huoltajana toimit tilanteessa niinkuin vanhemman kuuluukin, huolehdit lapsestasi, kun järjestö ei sitä tehnyt.
      Järjestö vaan maksamaan kunnon korvaukset laiminlyönneistään ja laajemmin julki tämänkin lafkan toiminta!

    • Sillä Lailla

      Niin, ei näitä varmaan saa vastuuseen muulla keinolla kun oikeusteitse. Ihmettelen, että eivät ole oikeasti useammin käräjillä näistä asioista, mutta ilmeisesti suurin osa kärsii nahoissaan, eivätkä lähde käräjille.

      Kamalinta on lukea nuorten blogeja tms. maailmalta, jossa kertoilevat sietämättömistä olosuhteistaan. Nuorilla, jotka ovat juuri tuossa 17v iässä on yleensä kova kynnys pitää puoliaan tai suhtautua aikuisten taholta tulevaan psyykkaukseen. Tarkoitan tällä paikalliskoordinaattoreiden tms.hyökkäävää ja syyllistävää käytöstä. Ei 17vuotiaalla ole kokemusta moisesta ja usein eivät edes "kehtaa" tai on "noloa" pistää aikuiselle hanttiin. Niin ja jos sen tekee on heti merkitty ja kouraan lyödään "behavior warnig"

      Itse olen niin suuttunut lapseni takia, että ajan asian maksoi mitä maksoi. Eihän se voi olla niin, että jokin hemmetin EF saa aiheuttaa traumaattisia kokemuksia ilman mitään jälkiseuraamuksia.

      Kehtaavat vielä ehdottaa ottamaan yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan (kommentoimatta muuten reklamaatiota), joka antaa vain suosituksia ja on todella ruuhkainen pulju. Näitä lautakunnan suosituksia ei sitten ole pakko noudattaa ja joutuu joka tapauksessa käräjöimään. Aikaa tässä kierroksessa kuluu aivan hukkaan (vuosia) ja sehän tuntuu myös olevan taktiikka.

      No luojan kiitos minun ei tarvitse enää itse tapella näiden kanssa, vaan homman hoitaa ammattilainen.

      ps. kiitokset pahoitteluista ja kannustuksesta. Katsotaan miten tilanne alkaa nyt kehittymään.

    • Vaihtari 90-luvulta

      Huh huh. Ikävä kuulla että meno on vieläkin samanlaista kuin 15 vuotta sitten. Itselleni sattui EF:n kautta hyvä perhe *sattumalta*. Muutama kaveri oli samaan aikaan ja kaikki heistä vaihtoivat perhettä. Syksyllä kun tulee kiire haalia kasaan isäntäperheitä, kaikki käy. Yhdessä osavaltiossa oli kuulemma paikallisessa kirkossa vedottu kävijöihin, jotta he ottaisivat huomaansa "kodittoman" nuoren tulijan.. Sitten ihmiset vastahakoisesti olivat suostuneet ottamaan ylimääräisen syöjän kotiinsa ja tietäähän sen mitä siitä seuraa, kun motivaatio on oikeasti nolla.

      Koska perheetkään eivät saa korvausta, on toisaalta ihan ymmärrettävää, että pinna kiristyy ja varsinkin jos on valmiiksi ongelmia (parisuhde, mielenterveys, raha yms. yms. yms.). Näistähän ei Suomessa markkinoidessa puhuta, vaan asiat maalataan vaaleanpunaisella.

      Nuorilla on se ongelma, ettei vielä ole muodostunut käsitystä siitä, millaista kohtelua ihmisen tulee kestää. Toiset voivat olla hemmoteltuja ja odottaa palvelua ja erivapauksia, jolloin varmasti tulee konflikteja. Toisaalta vielä useammin nuoret haluavat vain miellyttää ja olla maassa maan tavalla, jolloin alistuvat esim. uskonnolliseen hapatukseeen ja komenteluun, jota ei kenenkään tarvitsisi sietää. Pelko kotiin lähettämisestä saa myös monesti alistumaan kamaliin oloihin.

      Hyvä jos näistä asioista joku uskaltaa nostaa mekkalan. Tsemppiä taistoon!

    • Yksi huijatuista

      Vaihtaribisnes on kylmää ja tunteetonta rahastusta, jossa järjestöt käyttävät kaikkia osapuolia häikäilemättömästi hyväkseen, niin nuoria työntekijöitä, perheitä kuin vaihto-oppilaita ja heidän perheitään...
      STS:n tapauksissa on osoitettu niin törkeää piittaamattomuutta nuorista, ettei voi kuin todeta, ettei henkilökunnan pitäisi työskennellä lainkaan nuorten parissa.
      Sama meininki näyttää olevan ilmeisesti EF:lläkin. Taitaa olla Rotary-järjestö ainoa, mihin voi luottaa...
      On ihmisiä, jotka eivät voi vain sivusta seurata tätä riistoa ja hyväksikäyttöä, varsinkaan jouduttuaan itse kohteeksi. - He nostavat mekkalan.

      • sivusta katsonut

        Kannattaa aatteelliset, voittoa tavoittelemattomat järjestöt AFS ja YFU pitää myös tuolla luotettavien listalla.

        Näilläkin kuin myös rotareilla tiedän olleen ongelmia, mutta merkittävän vähän verrattuna kaupallisiin toimijoihin ja varsinkin kun ottaa huomioon kuinka paljon vaihto-oppilaita niiden kautta tulee ja menee.


    • HuolestunutVanhempi

      Minun poikani on menossa EF:n kautta kielimatkalle ja Maltalle ja host.perheeseen. Ja mietin tässä vaan että onko meno samanlaista möys kielimatkoilla, kun olen lukenut niin paljon negatiivistä palautetta sekä EF:stä että STS:stä, kiitos etukateen vastaaville

    • Sillä Lailla

      Anteeksi kun nyt sanon tästä, mutta kannattaisi hetki harkita lapsen päästämistä Maltalle kielikurssille. UM tasolla tiedetään, että siellä tapahtuu nuorille todella ikäviä juttuja. Oma lapseni (muutama vuosi sitten) yritti kaikkensa, että olisi päässyt sinne, mutta en suostunut ja hän oli sitten isle of wrightillä STS matkalla. Kaikki meni ihan ok, vaikkakin host pariskunta oli tarjonnut tytöille 14-16 alkoholia. Kieltäytyivät ottamasta...

      Kannattaa pitää mielessä että Malta on "biletyspaikka" nuorille. Juurihan siellä kuolikin yksi nuori tyttö(muistaakseni) venäläinen. Taisi olla juuri EF matkalla, joka tietysti pesi kätensä vastuusta. Onneksi sinulla on poika, hän on varmaan paremmin turvassa.

      • Anonyymi

        Voisitko perustella miten poika on paremmin turvassa kielimatkalla kuin tyttö?

        1. Maltalla kuollut kielimatkalla ollut tyttö tippui kalliolta kävellessään yksin yöllä baarista kotiin. Meinaatko, että pojan sukupuoli olisi pelastanut hänet kuokemalta kun olisi tippunut kalliolta?

        2. Jos puhutaan muista uhkatilanteista niin esimerkiksi katuväkivaltaa kohtaavat pojat enemmän kuin tytöt. Lähes jokaisessa kehittyneessä maassa.

        Eipä mulla muuta.


    • Sillä Lailla

      EF kampanjoi tänään kauppakeskus Iso Omenassa. Töissä lapsia/nuoria. Houkuttelemassa muita joita parveili esitteitä hakemassa. Kyllä on "hyvää"bisnestä nuorten kustannuksella. Jos edes kantaisivat vastuunsa, mutta kun eivät kanna. Muistakaa että tämä on kaupallinen liikeyritys ja henkilökunnan päätehtävä on myynti ja sen edistäminen. Organisaatio/ vastuu on niin hajallaan että jos ongelmia tulee vaihdossa, on turha odottaa apua suomen toimistolta. Nuoret ovat siinä vaiheessa vastaanottaneen maan koordinaattorin ja toimiston armoilla.

    • sisters2

      Oikeat voittoa tavoittelemattomat järjestöt kuten Rotary, AFS ja YFU toimivat kansainvälisyysaatteen pohjalta. Muut toimijat ovat yrityksiä, joiden tehtävänä on voittojen maksimointi. Siinä ei välttämättä nuoren hyvinvointi ole ihan etusijalla.

    • EFmaailmanmatkaaja

      En osaa sanoa vaihdoista mitään, mutta ite olin tosi tyytyväinen EF:n kielimatkaani viime kesänä! Kaikki liiderit oli tosi auttavaisia ja ohjelmaa riitti! Kielimatkojen suhteen ainakin suosittelen!

    • oppan_gangnam__

      ROTARY!!!! suosittelen lampimasti, koska voittoa jarjesto ei saa senttiakaan, kaikki perheet vapaa-ehtoisia. myoskin perhetta vaihdetaan vuodessa 3-4 kertaa. lahtokohtana on kielen ja kulttuurin jakaminen, ei koulussa ahkerointi ei inkaan vuoksi (suomalainen koulujarjestelma ei todellakaan hyvaksy mitaan kursseja toisista maista) (:

      • oppan_gangnam__

        *minkaan


    • ope6

      Toimin itse EFn kielikursseilla ohjaajana Englannissa ja Ranskassa 80- ja 90- luvuila. Ainoa ongelma mihin törmäsin oli kun viimeisenä iltana Englannissa kiekikurssilaiset lukuisista kielloista huolimatta menivät paikkakunnan ainoaan ehdottomasti kielleettyyn pubiin. Onneksi 'mitään' ei sattunut. Ikäviä asioita tapahtui eräällä toisella kurssilla, jolloin nuori oli poistunut ryhmästä yksin , vaikka se oli ehdottomasti kielletty. Oma järjenkäyttö on myös hyvästä silloin kun on kyse säännöistä. Hyvä on myös muistuttaa nuoria että maailma voi oikeasti olla vaarallinen ja julma myös pumpulissa kasvaneille.

      • ?...?

        Mielenkiintoinen vertaus tuo pumpulissa kasvaneille. Voisitko tarkentaa?


    • Järjestökö nuhteeton

      Mielenkiintoinen lähtökohta ongelmatilanteiden tutkiskeluun järjestöjen sisällä... Poikkeuksetta haetaan ja jopa tehdään ongelmien syy vaihtarista johtuvaksi. Näin ainakin STS:llä ja EF:llä. Uudelleen ja uudelleen kerrataan kuinka hemmotelluilla pissiksillä on ylisuuret odotukset ja ovat menossa bilettämään... kuinka he eivät osaa arvostaa sitä, että joku tarjoaa kotinsa jne. Voi hyvät hyssykät, keksikää nyt edes jotain uutta!!!!

    • harmissaan1

      Perheittten pitää olla vapaaehtosii ja pitää tarjoo turvallinen ympäristö. muutenhan kaikki menis varmaa iha hyvi jos perje toimis eikä tartteis yrittää vaihella jne.

    • Mahtavaabisnestä

      Tämä erittäin hyvin kirjoitettu kokemus on edelleenkin niin ajankohtainen ja paikkansa pitävä! Juuri se, että järjestöt eivät koskaan myönnä virheitään ja jos kohtuullisia perheitä ei vaan löydy niin otetaan sitten ne kaikki ketkä haluu ja kun ongelmia ilmenee, syyllistetään niistä vaihtarit!!!! Jeee mahtavaa bisnestä eikö vain!

      • Hyvä kirjoitus aloit

        Hyvä ketju! Aloittajan hieno teksti ajankohtainen edelleen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      229
      2021
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      77
      1770
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1130
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe