Bokserit elinkelvottomia

Totoka

Boksereiden kasvattajat millä selitätte itsellenne tälläisten sairaiden eläinten tuottamisen maailmaan kärsimään? miksi roturisteytykset ovat edelleen kirous vaikka se on ainut mikä enää voi pelastaa bokserin ja monet muut hyvin sairaiksi rankatut rodut? Kennelliiton vanhanaikaiset opit jotka perustuvat rotuhygieniaan: mitä puhtaampi rotu, sitä "parempi" koira, vois jo nakata romukoppaan. Tällöinhän on selvää että bokserit saavat lisääntyä vain oman rotunsa koirien kanssa. Vaikka sisäsiittoisuus aiheuttaa tutkitusti pahoja ongelmia boksereiden (ja yleensäkin eläinten kuin ihmistenkin) terveydelle, kennelliitot pitävät tätä sääntöä edelleen pyhänä. Ja vaikka ristisiittoisia koiria pidetään vähempiarvoisina, lemmikkieläinten vakuutusyhtiöt voivat veloittaa kolme kertaa enemmän riskialttiiden sisäsiittoisten koirien omistajilta.

"Kaikki lyhytkuonoiset koirat kärsivät eriasteisista hengitysvaikeuksista. (lähde). Ahtaat sieraimet ovat rodussa yleinen ongelma. Tässä keskustelupalstalta poimittu bokserikerhon puheenjohtajan mielipidekirjoitus: "Zafra Sirik, Israel Olipahan taas löydetty pohjanoteeraus tuomari boksereille Heinolaan. Piti olla ihan toinen, mutta mentiin silti ja ei voi muuta saoa kuin että ei tainnu mammalla olla kaikki kotona. Suurinosa boksereista sai eh ja ainut perustelu oli (suullisesti ja kirjallisesti) se että koirilla oli liian pienet sieraimet ( pinched nose). Tunnusti vielä ettei ole piiiitkiin aikoihin seurannut miten bokserit ovat kehittyneet, mutta hän ei halua että niillä on hengitysvaikeuksia liian pienien sieraiamien takia. Totuus oli ihan toinen ja kaikki olivat järkyttyneitä kehän laidalla. Kehui koiria muuten maasta taivaisiin mutta eh vain sen sierainten koon takia." (Lähde). Tällä keskustelupalstalla todellakin kerrotaan kokemuksia näyttelytuomareista, kenen tuomarin arvioitavaksi koira kannattaa/ei kannata viedä, jotta saisi mahdollisimman hyvän arvostelun. Tätä samaa harrastavat kasvattajat kaikissa roduissa, kertovat siis mille tuomarille kasvatit pitää ilmoittaa jne. Mielestäni on oikein hyvä asia että ahtaista sieraimista on sakotettu, se ei ole mikään pikku juttu vaan iso terveysongelma! Tosin nythän monikaan ei oletettavasti enää boksereita vie Zafra Sirikin arvosteltavaksi. Siinä on syy miksi näyttelytuomarit eivät oikein uskalla puuttua roduissa yleisesti esiintyviin epäterveisiin piirteisiin, hehän jäisivät pian työttömiksi kun ei heitä haluttaisi haukkumaan koiria."

"Bokserin huonoin puoli on se että rotu on yksi sairaimmista koiraroduista (Agrian vakuutusyhtiön kattavien tilastojen perusteellla bokseri on sairain koirarotu) ja myös valitettavan lyhytikäinen (Agrian kattavien tilastojen perusteella bokserilla on koiraroduista 9. pienin todennäköisyys saavuttaa vähintään 10 vuoden ikä)."

Äskeiset lainaukset: http://koirarodut.suntuubi.com/?cat=121

Todella surullista...

8

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gjoae

      "Bokserin huonoin puoli on se että rotu on yksi sairaimmista koiraroduista (Agrian vakuutusyhtiön kattavien tilastojen perusteellla bokseri on sairain koirarotu) ja myös valitettavan lyhytikäinen (Agrian kattavien tilastojen perusteella bokserilla on koiraroduista 9. pienin todennäköisyys saavuttaa vähintään 10 vuoden ikä)."

      ^tähän kommentti.. Boksereiden suurin osa vakuutuksen käytöstä johtuu niiden älyttömästä sähläämisestä, ei siitä että ne olisivat juuri sairain rotu noin muuten. Kyllä, bokserit ovat sairaita, mutta tämä ei ole se syy miksi ovat vakuutustilastojen kärjessä.

    • Boxuja 20v

      Mulla on neljä vakuuttamatonta bokseria ja hyvin voi.Yleensä ääntä pitää just ne joille on se sairas jollain tavalla osunut kohdalle.Ikävää sekin.Mun koirien eläinlääkäri on minasti sanonut et harvoin osuu sairasta bokseria kohdalle,mutta JOS niin sillä on sit monta vikaa ja vielä lääkehoidoista sit tulee lisä krempaa.Eli hänen mukaan nuo könttäytyy yhdelle ja samalle koiralle ne viat jota boksuilla luetellaan olevan.Liekö totta.Sama lekuri myös sanoi et tosi harvoin boksereita vaikeiden synnytysten takia vastaanotolla. pari koko aikanaan keisarinleikannut,kun taas bostoneita,ranskiksia ja chihuja koko ajan keisaroidaan.Ei siis lääkärinä pitänyt rotua mitenkään sairaana.Ja kuulemma tosi tosi harvoin bokserilla mitään hengitysvaikeuksia.Hänen mukaan suurin syy on suolistovaivat ja ruokintaa joudutaan jenkkaamaan.Ja ainoastaan kennelyskään boksereille määrää antibioottia herkemmin siis jos kunnon lentsu iskee. Tiedä sit mikä totuus ?? Tämä lääkäri tehnyt kuitenkin pitkän uran et onko sit vaan hälle osunut terveitä vaan luulis et jos niin sairas rotu on niin joka lekurilla ja päivystyksessä ravaisivat.Toiv mun seuraavakin olis terve otus !

    • bossu1

      Joku valitsee kultaisennoutajan, toinen (kuten minä) bokserin ja kolmas chihuahuan. Kunnioitetaan niitä päätöksiä, koska itse et siitä joudu kärsimään jos joku sinun mielestäsi on valinnut "väärän" rodun. Omaa ruttukuonoani rakastan kaikkine vikoineen päivineen ja ihan terve tuo on tähän asti ollut niin päästään kuin kropastaankin. Kaikki me täällä eletään ja kuollaan eikä sitä elämän päättymistä osaa kukaan etukäteen ennustaa kenenkään, ei edes bokserin osalta.

    • hellouhellou1

      Mistäs hatusta aloittajan viisa kommentti on taas vedetty? Se,että ovat jossain vak.tilaston kärjessä kertoo myös siitä,että boksereiden omistajat hoidattavat koiransa.Tilastoihin tulee kaikki käynnit, myös ne ns.viattomat ja turhatkin.

    • Näin on!!!

      Täyttä asiaa.

    • Oggia

      Onhan sitä sairaammaksikin jalostettuja koirarotuja kuin bokseri! Ottakaa selvää mopseista, sharpeista, mäyräkoirista, kiinanpalatsikoirista tai englanninbulldoggeista ni boksereiden elo, pystyvät kuitenkin viellä liikkumaan ja elämään muutoinkin suht normi koiranelämää, vetää viellä hiljaiseksi, toisin kuin nämä muut http://olennaisestisairaampi.com/?page_id=9

      • saira-son

        Hurraa, boksu ei siis ookkaan kaikkein sairain. Meillä ei oo näämmä mitään huolta luonteista tai terveydestä. Niitä on vielä pari sairaampaakin rotua.


    • minä

      Rakenteeltaan bokseri on atleettinen. Jotkut kasvattavat myös tällaisia luiskaperäisiä, sairaannäköisiä boksereita. http://cdn.pedigreedatabase.com/boxer/pictures/1222659.jpg

      Mun mielestä tuo bokseri kyllä aikas kivasti venyttää itseään tuossa kuvassa,ei varmasti normaalisti noin seiso.. takajalat suorassa vetää..
      Oma narttuni saa itsensä venytettyä aika lailla samaan asentoon ilmoittaessaaan pihalla jonkun tulon tai kun pitää namia nenän edessä ja panta ei annakaan myöten niin venyttää itseään sitä kohti -> ns.näyttelyseisonta ylivenyneenä ja sillä on ihan 0 selkä ja kun seisoo "normaalisti" sillä on kyllä kehuttavan suora selkä (ja selän suoruutta on kehuttukin)!

      "Toimivaa palveluskoiraa on vaikea rodusta löytää jo näyttelymenestykseen painottuvan jalostusvalinnan perusteellakin"

      Paljon kyllä joo näyttelyissä käytetään,mutta en ole kyllä ollut tietoinen,että boksereissa on olemassa näyttö-ja käyttö linja :O

      Omat koirat käyvät niin näyttelyissä kun kokeissakin ja treenataan eri palveluskoiralajeja (toko,tottis,suojelu,jälki ym) edesmenneen bokserin kanssa tuli harrastettua canicrossia ja koirahiihtoakin.,narttu käy myös silloin tällöin viihyttämässä mummoja sairaalassa ja hoivakodeissa.Otetaan myös huomioon,että monien kanssa harrastetaan paljon,kuitenkaan ikinä menemättä virallisiin kokeisiin itsekin kisaan tokossa,mutta ei sitä luokitella yleisesti palveluskoira lajiksi vaikka on monesti vaativampi moneen "palveluskoirakokeeseen" nähden.

      Ok.Narttuni isällä on IPO1 tulos ja isi on aika terävä poitsu,mutta ei mun nartulla rahkeita ole niin paljon kun mun uroksella joka on ns."näyttelylinjaa" mitä ed.tekstissä puhutaan.Se on sillä saralla ilm. ihan luonnonlahjakkuus (useamman maalimiehen toteamana),että en menis nyt tohonkaan vannomaan.
      Molemmat sattuvat olemaan ihan tervepäisiäkin jopati! molemmilla hyvin päälle 150p luonnetestissä,eikä mikään osa-alue mennyt edes miinukselle :)

      "Bokseri on jossain määrin itsepäinen ja sen kouluttaminen vaatii kärsivällisyyttä, sillä bokserin huomio harhautuu herkästi muualle koulutuksen aikana."

      Toi pitää kyllä aika hyvin kutinsa.

      "Löysähuulisena rotuna bokseri kuolaa paljon ja ravistellessaan itseään kuolaa lentää jopa seinille."

      Juu,pitää kyllä kutinsa uroksen kanssa,mutta nartuilla hyvin harvoin "kuola lentää".Oli meidän isännällekin tämä asia melkoinen yllätys kun ensimmäinen narttu tuli taloon.. jo kasvattajalla ihmetteli kun siellä ei kuola valunut ja ollut jojoja seinillä (kasv.vain narttuja kotona) :P

      Mutta joo,bokserilla on paljon perinnöllisiä sairauksia,eikä niitä pidä vähätellä ja jalostuksessa pitäisi kiinnittää huomiota niin luonteeseen kuin terveyteen (itse toivoisin,että kaikki kuvauttaisivat koiransa,vaikka eivät jalostukseen olisikaan tulossa ja käyttäisivät väh.luonnetestissä).
      Ainoa mihin puutun on SELÄT,spondyloosia tavataan paljon,mutta ei ole pystytty osoittamaan,että se olisi samalla tavalla periytyvää kuin esim.lonkat.Pajon olen asiaa itsekin tutkiskellut ja kuvattuja koiria katsonut ja verrannut vanhempien selkiin ja jo pelkästään selät 1pentueen sisällä ovat täysin laidasta laitaan.. ja sitten kun vielä kun lähdetään liikkeelle siitä,että mikä vaiva siellä selässä on! (luupiikit,silloittumat ym). eri maiden selkäkuvat eivät ole yl.verrannollisia suomen vastaaviin,koska monissa maissa selästä kuvataan vain keski-osa kun taas suomessa kuvataan koko selkä.
      Toivottavasti 2 vuoden sisään saataisiin nyt vihdoin käyntiin spondyloosi tutkimukset (yritetään löytää geeni tms.jolla saataisiin enemmän tietoa periytyvyydestä),mulla lähtee siihen tutkimukseen nimittäin samantien 2 nolla selän omistavaa bokseria ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2439
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2174
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2113
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1242
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe