Jo 22 euron nettiostokset EU:n ulkopuolelta verolle

43,47 € --> 22 €

"Yle Uutisten mukaan yli 22 euron arvoisista EU:n ulkopuolelta tai verovapailta alueilta tehtävistä nettiostoksista on maksettava arvonlisä- ja valmistevero vuodenvaihteen jälkeen. Nykyinen veroraja on 43 euroa.

Vuodenvaihteen jälkeen jo 22 euron arvoisista EU:n ulkopuolelta tehtävistä nettiostoksista on maksettava veroa, kertoo Yle Uutiset.

22 euron rahan rajan piirissä ovat ostokset, joiden arvonlisävero on 23 prosenttia. Näitä ovat suosituimmat verkko-ostokset, kuten vaatteet, levyt, pelit, golftarvikkeet, auton osat ja elektroniikka.

Verot joutuu maksamaan, jos joko arvonlisä- tai valmistevero ylittää kannettavan veron alarajan. Vielä vuodenvaihteeseen asti veroja joutuu maksamaan, jos ostoksen ja postikulujen yhteenlaskettu hinta ylittää 43,47 euroa. Uusi 22 euron alaraja astuu voimaan tammikuussa.

Poikkeuksena ovat kirjat, joiden alv-prosentti on 9. Niistä joutuu uudistuksen jälkeen maksamaan veroa 50 euron tilauksista. Nykyinen raja on 111 euroa.

Moni sekoittaa tuotteesta perittävän tullin ja veron käsitteet keskenään. Useilla tuoteryhmillä on tullimaksut, jotka maksetaan verojen lisäksi. Vaikka EU:n ulkopuolelta tulevasta ostoksesta ei perittäisikään tullia, verot joutuu silti maksamaan.

Esimerkiksi Yhdysvalloista ja Japanista saa käytännössä tilata yksityiseen käyttöön 150 euron edestä tavaraa ilman, että niistä tarvitsee maksaa tullia. Mutta jos alarajat ylittyvät, on alv ja valmistevero silti maksettava.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhä useampi nettiostoksia tekevä suomalainen päätyy asioimaan Tullin kanssa, joka hoitaa nettistosten verojen perinnän. Valittavana on joko tullipostipaikalle meneminen henkilökohtaisesti tai verkon kautta tehtävä tulliselvitys.

Kuten ennenkin, EU:n sisällä tehtävistä ostoksista ei tarvitse maksaa tullia eikä veroja. Poikkeuksia ovat verovapaat alueet, kuten Ahvenanmaa, Kanarian saaret ja Jerseyn saari."


Lähde: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288514409172.html

8

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tullipulli

      Hyvin harvoin on tilauksen arvo jäänyt alle tuon nykyisenkin reilun 40 euron rajan, joten eipä tuo mikään iso muutos tule olemaan.

      Mites muuten verot maksetaan tuotteista, jotka ostetaan ja toimitetaan netin kautta? Nykyään monet pelit ja ohjelmat (myös EU:n ulkopuolelta) saa ostettua download-versioina, jolloin mitään fyysistä pakettia ja mediaa ei koskaan tullin syyniin joudu. Onkon näillä tuotteilla jokin erivapaus?

      • veroja veroja

        >>Onkon näillä tuotteilla jokin erivapaus?

        Eiköhän ahne valtio jonkun keinon ihmisten kiusaamiseksi tässäkin asiassa keksi.


      • 8402
        veroja veroja kirjoitti:

        >>Onkon näillä tuotteilla jokin erivapaus?

        Eiköhän ahne valtio jonkun keinon ihmisten kiusaamiseksi tässäkin asiassa keksi.

        Toivottavasti ei. Monet netin kautta ladattavista tuotteista ovat aiemmin jääneet tullausrajan alapuolelle, mutta ylittävät nyt tuon uuden raja-arvon. Eli aiemmin tuo ei ole ollut kovin iso ongelma tai rahallisesti niin merkittävä. Tuotteiden osto ladattavina versioina etenkin softa- ja pelipuolella on kuitenkin koko ajan kasvussa... Minä ainakaan en äkkiseltään keksi mitään helppoa tapaa valvoa tuota, ellei sitten ruveta estämään kaikenlaista tiedstojen latailua EU:n ulkopuolisilta alueilta (mikä ei olisi kovin helppoa sekään).


      • Suatanan Savolaine

        Erittäin ikävä uudistus.

        Tähän asti olen köyhänä käytännössä joutunut ostamaan lähes kaiken ulkomailta ja jo aiempi raja teetti välillä ongelmia, nyt tämä uudistus rankaisee erityisesti meitä työttömiä ym. köyhiä joilla ei ole varaa ostaa kalliita tuotteita suomen välistävetäjä firmoilta.

        IMO tän ei pitäisi koskea työttömiä, tai sitten korvauksia pitäisi korottaa. Tai noiden verojen olla vähennyskelpoisia.
        Nyt tämä aiheuttaa vain tuloerojen ja luokkayhteiskunnan kasvua. Mutta kaipa se valtion talouden kannalta on hyvä asia että nyt tulee valumaan aiempaa vähemmän valuuttaa rajojen ulkopuolelle.

        Onhan se tietysti huvittavaa miten suomalaiset verkkokaupat usein ottavat pelkkiä toimituskuluja enemmän kuin mitä koko tuote postitus tekee toiselta puolelta maailmaa toimitettuna.
        Tämä koskee siis erityisesti pieniä summia, elektroniikan komponentteja jne.


    • vilunkia

      Eipä tuolla uudistuksella juuri väliä ole. Jos tulli kyselee perään tuotteen alkuperäisiä hintoja, niin äkkiäkös sen kuitin väärentää photoshopilla sopivaksi ja laittaa todisteeksi.

      • Customs ain't stupid

        Eipä ole vielä tullut vastaan ainuttakaan lähetystä omien nettiostoksien joukossa, joissa ei olisi ollut myyjän laittamaa kuittia tavara- ja hintaerittelyineen mukana. Tulli kyllä löytää sen läpyskän viimeistään silloin, kun avaavat paketin. Eli ei tarvitse itse sählätä photarin kanssa yhtään mitään...

        Eipä se tulli muutenkaan mitään jälkikäteen kysele. Ne tutkii kyllä mikä sen paketin sisältö ja arvo on, ennen kuin luovuttavat sen sinulle.


    • hemmynen

      eriävä mielipide. pieni kirjekuori, paino alle 100g, tuli kirjepostin mukana niinku kotimaasta lähetetty. arvo noin 50 euroa.

    • Ilmeisesti näin

      Isompia vempeleitä kannattaa siis tilaa vain EU-maista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7949
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4522
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1689
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe