otso 8 asekaappi

otso 8

Tarkoitus olisi hommata tuollainen otso 8 asekaappi,jolla hintaa n.300€.Eli mielipiteitä kaapista otetaan vastaan.Tuo pienempikin(otso 5) voisi riittää,mutta olen kuullut että esim kiikarikiväärit mahtuvat aika naftisti.Eli onko tämä otso 8 tilavampi?Korkeus on 1500mm mutta kuinka pitkät kiväärit tuonne käytännössä mahtuu(onko hylly kiinteä vai irto?)Löytyy pari vanhempaa sotilaskivääriä joilla pituutta 135-140cm eli mahtuvatko nuo

Täyttääkö tuo otso 8 kaikki tämän hetkiset asekaapin vaatimukset?

20

8529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+1

      Itse hommasin kuukausi takaperin ko. asekaapin Perätukusta. Mitäpä siitä nyt osaisi sanoa... Kaappi kun kaappi, ja ajaa asiansa. Itselläkin yksi kappale alkuperäisessä pituudessa olevia M/39 solttukivääreitä luvilla (pituus n. 120 cm), ja ihan hyvin mahtuu ko. kaappiin. Hyllyt ovat kaapissa kiinteitä, mutta korkeutta on silti niin paljon, että taatusti aloittajankin pyssyt mahtuvat. Ellet sitten jotain "Pertaaneja" omista, jos kerran pituutta on noin hurjasti kun mainitset.

      Luonnollisesti asekaappi täyttää asekaapin vaatimukset. Lukko löytyy ja ovi.

    • Eräjalmar

      Ainakin pienemmässä Otso 5 mallissa tuo ylähylly lähtee irti. Ei tosin heti uskoisi, sillä niin tiukassa se on. Mutta pohjaan napauttamalla irtoaa ja irroitettavaksi on tarkoitettu.

      Paljon ei tarvitsisi rahaa laittaa lisää kun saisi jo SIS-hyväksytyn turvakaapin. Esim. Otso 5-7 Pro maksaa noin 400e.

    • ghhhgg

      Saattaa olla tyhmä kysymys,mutta mitä tuo sis hyväksyntä tarkoittaa.Löytyy tuollaisia vanhoja sotilaskivääreitä toisen mailmansodan ajalta ja vanhempiakin eli aika pitkiä kivääreitä,jos vertaa nyky metsästyskivääreihin.Löytyy mm yksi berdan kivääri joka pisimmästä päästä(135-140cm).Viitsisikö joku otso 8 kaapin omistaja mitata kuinka pitkä kivääri sinne maksimissaan sopii hyllyn kanssa ja ilman

      • 19+1

        Otso 8 kaapin kaksi ensimmäistä asepaikkaa oven puolelta jäävät ylähyllyn etupuolelle, eli niihin sopii niin pitkät pyssyt kun vaan kaappiin ylipäätään mahtuu. Mittanauhaa en jaksa kaivella kellareiden kätköistä, mutta olisiko tuo nyt sen 150 cm korkea. Mahtuu vaikka mustaruuti berdani BR-tuotteen vaimentimella. Ainakin jos vähän vinoon pistät.,,


      • 8+8

        SIS hyväksyntä tarkoittaa että se täyttää SIS 3492 standardin. Se on nykyään vaadittu jos on vähintään 5 puoliautomaattiasetta tai sarjatuliase. Se on 4mm levystä tehty ja saranat ja lukot paremmat kuin tavallisessa.

        Itse ostin SIS-hyväksytyn kaapin kun ei koskaan tiedä vaikka jossakin vaiheessa vaadittaisiin kaikille aseille SIS-hyväksytty kaappi.


      • Eräjalmar
        8+8 kirjoitti:

        SIS hyväksyntä tarkoittaa että se täyttää SIS 3492 standardin. Se on nykyään vaadittu jos on vähintään 5 puoliautomaattiasetta tai sarjatuliase. Se on 4mm levystä tehty ja saranat ja lukot paremmat kuin tavallisessa.

        Itse ostin SIS-hyväksytyn kaapin kun ei koskaan tiedä vaikka jossakin vaiheessa vaadittaisiin kaikille aseille SIS-hyväksytty kaappi.

        Tarkennetaan sen verran, että SIS-hyväksytty turvakaappi vaaditaan jos omistaa yhteensä enemmän kuin viisi (siis vähintään kuusi) pistoolia, revolveria, itselataavaa kivääriä tai vaihtoehtoisesti yhdenkin ErVa-aseen, joita tosin ei tavalliselle tallaajalle myönnetä lainkaan.

        Moni tosiaan ostaa SIS-hyväksytyn kaapin tulevia aselain kiristyksiä ennakoiden. Aseiden säilyttämiseen liittyvään lainsäädäntöön on varmuudella tulossa lähiaikoina tiukennuksia, kukaan ei vaan tiedä millaisia.


    • sama homma

      Aina on ahdasta. Kannattaa heti uutena liimata kaapin seinille sisälle vähän fylliä.
      Näillä säästyy ikäviltä yllätyksiltä. Toinen juttu olisi jokin pussi mihin laittaa kiväärin. aina on teräviä uloikkeita ja ne sitten ikävästi voi raapasta toiseen tukkiin jäljen.

    • mökki asekaappina

      Itselläni ei ole lainkaan asekaappia ja tuskin hankinkaan jos ei ole aivan pakko, eikö kaappiin voisi asentaa itse ohuesta levystä väliseinät niin ei kolhi aseita vastakkain.

      • Anonyymi

        Kyllä se niin on ! sängyn alla lattialla tai laatikossa säilyvät kiväärit ja haulikot helvetin hyvin. Ja pistooli tyynyn alla . . . näin minä pidän aseita joita on kuusi kappaletta. Yksi Kalashnikow rynnäkkökivääri. Jos talon ulko-ovessa on LUKKO! eikä ramppi tai pönkkä. Niin edellä mainitut aseen / aseiden säilytys tavat saa KYLLÄ KELVATA!

        Sanoo evp. kapteeni timppa . . . itäiseltä rajalta . . . PISTE!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se niin on ! sängyn alla lattialla tai laatikossa säilyvät kiväärit ja haulikot helvetin hyvin. Ja pistooli tyynyn alla . . . näin minä pidän aseita joita on kuusi kappaletta. Yksi Kalashnikow rynnäkkökivääri. Jos talon ulko-ovessa on LUKKO! eikä ramppi tai pönkkä. Niin edellä mainitut aseen / aseiden säilytys tavat saa KYLLÄ KELVATA!

        Sanoo evp. kapteeni timppa . . . itäiseltä rajalta . . . PISTE!

        Oliko tämän tarkoitus olla jotenkin hauska?


    • ErVa-ErTu

      Eräjalmar puhuu ErVa-aseista. Tarkoittaa siis erityisen vaarallisia aseita.
      Mutta mitkä aseet kuuluvat ErTu eli erityisen turvallisiin aseisiin?
      Missä kulkee vaarallisen ja turvallisen aseen raja?

      Media kertoessa asein tapahtuvista rikoksista, tapoista, murhista ym. ei milloinkaan kerrota onko rikos tapahtunut vaarallisella vaiko turvallisella aseella. Kasittääkseni ErTu-aseella ei rikoksia voi edes tehdä.

      • Eräjalmar

        "Mutta mitkä aseet kuuluvat ErTu eli erityisen turvallisiin aseisiin?"

        Riippuu määrittelijän asefobian vakavuusasteesta.
        Deaktivoidun aseen voisi kuvitella olevan erityisen turvallinen. Tosin sitäkin voi käyttää lyömäaseena ja pikkuosiin saattaa pienet lapset tukehtua.


    • urppo

      voisiko erva-ase olla esim .50 bmg itselataavana ja ertu-ase vaikkapa sellainen mikä ampuu vaahtokarkkeja ja näyttää kukkakimpulta sekä liipasinta painettaessa kuuluu pikkulintujen liverrystä.

      • Eräjalmar

        "voisiko erva-ase olla esim .50 bmg itselataavana"

        Ei muuten ole. Poliisin sivuilta:
        "Ampuma-aselain mukaan erityisen vaarallisia ampuma-aseita ovat sinko, kranaatinheitin, takaaladattava tykki sekä rakenteeltaan ja käyttötarkoitukseltaan vastaava ampuma-ase, ohjus- ja raketinheitinjärjestelmä, sarjatuliase ja muuksi esineeksi kuin ampuma-aseeksi naamioitu ampuma-ase. "


    • l-h

      HALUU KARNAATINHEITTIMEN sen 81 mm tampellan jolla oli niin haaskaa heitellä murikoita porsaanharjun maastossa..ihan niitä koviakin..kivasti posahteli silloin 3/67 kun kapteeni larkka [huippu mies] oli kom. päällikko..ja kers. kannisto huuteli komentoja..oi niita aikoja

    • 4.K

      Kiivaat taistelut jatkuivat porsaanharjun suunnalla vielä 70-luvullakin. Muistan kun olimme torjumassa vihollista joka hyökkäsi porsaanharjun suunnasta. Omat raskaat heittimet ampuivat iskunsa hyökkääjään ja me viimeistelimme jalkaväen keveillä aseilla.

    • ammuskelija.

      Osta vielä isompi kaappi. Itselläni on 16 aseen kaappi ja siihen mahtuu hyvin viisi kivääriä.

    • opo 007

      Otso 16 on SIS-hyväksytty ja polliisi antaa siinä pitää monta tuliputkea. Sisään kyljestä rälläkällä 1min.

      • t-eräsmies

        Teen ammatikseni metallitöitä ja kyseiseen asekaappiin ei millään rälläkällä minuutissa niin isoa reikää saa aikaiseksi, jotta sieltä saisi aseita ulos. Ei siinä tosin montaa minuuttia mene, jotta kaapin auki leikkaisi, mutta minuutissa ei sisään mennä.


    • Kenellä peli

      Heh.. No mutta kun ase turva tai asekaapista, varasstetaan ja aika vierähtää ase tulee taas maanpinnalle, niin kellä se silloin on tavattu tai on silloin olemassa, niin annetaan ankarin mahdollinen rangaistus mitättömästä pikkurikoksesta sitten sietää miettiä mihenkä koskettelee ilman lupaa. Eikä ole käytännällistä.
      Vähenis nämä näpistelyksi luokitellut tapaukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe