Kysymyksiä ja mietteitä ensimmäisen pennun hankinnasta!

Tjeena!

Moi!

Ollaan avopuolison kanssa hankkimassa pientä narttupentua (ajokoira/labbis mix) joulukuun alussa. Kyseessä on minulle ensimmäinen oma koira ja avopuolison 4 koira. Molemmat käydään täyspäiväsesti töissä ja työpäivät on 6-8 tuntia pitkiä, järjestelyt on tietysti tehty niin, että otin itselleni iltavuoroja kun puoliso menee aamuvuoroon ja tulee kotii ennen kun lähden töihin. Ensimmäisenä juolahtaa tietenkin mieleen kysymys, että miten tulisi ensimmäiset päivät viettää pennun kanssa? Ja milloin pentu oppii parhaiten yksinoloon?
Ja niin, asutaan tosiaan Ahvenanmaalla ja jouluna olisi tarkotus matkustaa mantereelle vanhempien luo viettämään joulua. Miten matkustus sujuisi parhaiten laivalla ja vaaditaanko lemmikkieläinpassia Ahvenanmaa-Helsinki väliä matkustaessa?

Päivät tuntuvat paljon pidemmiltä kun odottaa ajan kuluvan ja sitä että tyttö saapuis jo kotiin. Ollaan kauan mietitty yhteisen koiran hankkimista ja nyt kun se on vihdoinkin mahdollista niin kaikki tuntuu niin epätodellisen jännittävältä! :)

Kiitos jo etukäteen kaikille vastanneille ja kertokaa toki omiakin kokemuksia pennun kasvatuksesta ja muista oleellisista asioista! :)

4

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos satut olemaan facebookissa niin liity ihmeessä ryhmään "Seropi - Se ainoa oikea koira :) " Siellä on paljon ihmisiä jotka ovat painineet samojen asioiden kanssa. Saa huoletta kysyä ja vastaukset ovat asiallisia ja kannustavia :)
      Tässä linkki ryhmään: https://www.facebook.com/groups/102767179854306/?fref=ts

    • Hejssan! :)
      Yksinolotreeni kannattaa aloittaa ihan heti. Itse laitoin pennun esim päiväunille omaan pentuaitaukseen (toisille se voi olla huone) jotta tottui että meistä erillään oleminen olisi normaalia arkea myös :)
      Olen matkustellut useampaan otteeseen laivalla koiran kanssa ja minusta oli mukavaa kun oli mukana kuljetuskoppa joka oli tuttu ja turvallinen johon koira asettui rentoutumaan heti hytissä. Muistakaa varata eläinhytti. Ahvenanmaan ja mantereen välillä ei tarvita passia kun on samaa maata.

    • juniori

      Meidän koira oppi aika pian tultuaan kotiin nukkumaan yksin eteisessä. Makuuhuoneessamme ei malttanut nukkua.
      Yksinjäämistä on tosiaan heti melkein alettava harjoittelemaan. Alkuun voi jättää pikku hetkeksi toiseen huoneeseen. Jättää roskapussin viennin ajaksi yksin yms. Oppii tietämään, että ihminen tulee takaisin. Yksinolo aikaa pidennetään pikkuhiljaa. Meillä puolen vuoden ikäinen koira on n. 8,5-9 h yksin päivisin, eikä meuhkaa yhtään. Ei edes lähtiessämme töihin.
      Emme kyllä aloittaneet ekoina päivinä opettamaan yksinoloa, ehkä kuitenkin viikon sisällä kotiintultua, en muista tarkkaan enää. Olimme kesälomalla silloin.
      Koiranpennun kanssa tärkeää johdonmukaisuus ja säännöllinen elämänrytmi.

    • joobax

      Mä otin pari päivää vapaata töistä, eli vietin 4 vuorokautta pennun kanssa, jona aikana se oppi olemaan yksin. Pennut ovat hirmu sopeutuvaisia 7-8 viikon iässä ja on erityisen tärkeää (ja helppoa) esitellä normaalielämä niille juuri tässä iässä. Eli pentunen oli 8 viikon iässä jo täydet 8 tuntia yksin. En ole nauhottanut ääniä, mutta naapurikyselyn perusteella ihan hiljaista on ollut. Eli heti pitää aloittaa harjoittelu. Kitinää ei saa koskaan huomioida, eli jos pentu alkaa vinkua, sen annetaan vinkua.

      Laivalla pääsee helposti Helsinkiin koiran kanssa :)

      Tärkeintä lienee on olla hyväksymättä pennulta sitä, mitä ei hyväksyisi aikuiseltakaan. Edes pikkupentu ei saa hyppiä ihmistä vasten. Miten koulutus tapahtuu tässä tilanteessa -> odotetaan, että pennun kaikki tassut ovat maassa ja huomioidaan vasta sitten. Muutama päivä ja pentu istuu eteesi kauniisti odottaen huomiotasi :)

      Tärkeää on palkata pentua aina kun se katsoo sinua. Ei ole tämän helpompaa hetkeä aloittaa kontaktiharjoittelua, kun pentu katselee ihmistä muutenkin ihmetellen, että mikähän juttu tässä on ja kuka toi on.. Nakkia vaan aina pieni palanen, kun koira katsoo. Etenkin lenkillä. Samaten aina lihapullaa, kun koira tulee ulkona tykö. Tästä on suunnaton apu, kun koira alkaa tosissaan kiinnostua muista koirista ja ympäristöstä -> se tulee mielellään tykösi, kun sulta saa verilettua :D

      Labukka on yleensä niin ahne, että sille kelpaa omat ruokanappulatkin namipalana, joten osan päivittäisestä ruoka-annoksesta voi syöttää tällä tavalla koulutusmielessä ;) namipalat pitää huomioida pennun energiansaannissa, jottei se lihoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      161
      28824
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      209
      18538
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      388
      9775
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6405
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4263
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3833
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      41
      2543
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1497
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1255
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      53
      1234
    Aihe