Tokio Nakita lentikentältä Tokion keskustaan

Josuli79

Moi! Oon lähdössä Australiaan joulun jälkeen. Koneen vaihto on Tokio Nakita lentokentällä joka on lukemani mukaan n. 60 km päässä Tokion keskustasta. Minulla on aikaa tapettavana melkein 10 h jatkolentoon, ja ajattelin jos uskaltaisi lähteä käymään Tokion keskustassa. Onko kukaan kokeillut, ja miten helposti se onnistuu? Kiitos kaikista vihjeistä!

8

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Baka

      Terve!
      Olin kesällä pari viikkoa Japania kiertelemässä ja käytin juuri tätä "Nakitan" (tarkoitat varmaan Naritan) lentokenttää meno- ja tulosuuntaan.
      Naritasta on tuo 60 km Tokion keskustaan, ja helpoiten sinne pääsee shuttlejunalla (tälle on suomenkielinenkin termi, mutta nyt en muista). Naritan ulkomaanterminaalista on jonkin verran käveltävää Japan Railwaysin toimistolle, josta voit ostaa liput meno- ja paluumatkalle Tokion keskustaan, kysele aseman virkailijoilta englanniksi (ovat suht kielitaitoisia, muista sanoa englantilaisittan "JR" niin osaavat neuvoa sinut oikeaan paikkaan). Itse JR:llä osataan hyvin neuvoa, miten lippuja käytetään, ja tekevät sen todennäköisesti erikseen kysymättäkin, mutta kannattaa olla aktiivinen :).

      Vuoroväli Naritasta keskustaan on hyvä (muistaakseni luokkaa 10-15 min) ja matka kestää noin tunnin suuntaansa. Lipun hintaa en muista, mutta se löytynee Naritan lentokentän tai JR:n englanninkielisiltä nettisivuilta (Google auttaa).

      8 tunnissa (10 miinus junamatkat) ehtii koluta Tokiota melko suppeasti, joten suosittelen ottamaan selvää etukäteen, missä haluat käydä. Jos vanha kulttuuri kiinnostaa, suosittelen Asakusan temppelialuetta. Jos popkulttuuri (anime, manga, pelit ym.) kiinnostaa, suuntaa Akihabaran alueelle. Jos satut hyvään aikaan, voit myös ehtiä (tai jopa varata etukäteen) kiertoajelun Tokiossa. Ne eivät paljoa maksa ja opastus on englanniksi (tai ainakin Engrishiksi).

      Jos päätät seikkailla omatoimisesti, käänny taas JR:n puoleen (keskustan juna-asemalta löytyy heidän toimistonsa). Siellä osataan neuvoa, missä kannattaa käydä ja myydään tarpeen tullen lippu Tokion paikallisjunaan Yamanote-linjaan. Yamanote kiertää tärkeimpien paikkojen kautta, joten todennäköisesti pääset haluamiisi paikkoihin sen kautta, tai ainakin niitä lähelle.

      Japaninspesialisti (http://www.japaninspesialisti.fi/) on Japaniin erikoistunut matkatoimisto ja heidän sivuiltaan löytää paljon tietoa Tokiosta sekä sen nähtävyyksistä. Voit myös heidän kauttaan varata kiertoajeluita sekä kysyä sähköpostitse neuvoja ja vinkkejä.

      Hyvää matkaa Ausseihin ja toivottavasti et eksy Tokioon! Se on nimittäin aika helppoa.

    • Shibuya109

      Kuten yllä olevassa vastauksessa jo mainittiin, käytännössä sinun kannattaa käyttää nopeita junayhteyksiä tuolla aikataululla liikkuessasi. Sinulla on pari vaihtoehtoa, toinen on JR:n Narita Express, toinen taas Keisei Skyliner.

      http://www.jreast.co.jp/e/nex/

      http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/us/
      http://www.keisei.co.jp/keisei/tetudou/skyliner/us/ae_timetable/index.html

      Skylinerista pääsee vaihtamaan Yamanote-linjaan Nipporin ja Uenon asemilla.
      Hitaampia ja halvempia paikallisjuniakin toki on, mutta niillä sinun ei kannata lähteä seikkailemaan, etenkään jos Japanissa/Tokiossa liikkuminen ei ole ennestään tuttua.

      Ja mieti tosiaan ennakkoon mahdollisimman tarkasti mitä haluat Tokiossa tehdä. Käytännössä et tuossa ajassa ehdi tutustumaan kuin yhteen tai korkeintaan kahteen kohteeseen kunnolla. Jos sinulla on jotain kysyttävää eri paikkoihin liittyen niin kysy pois, yritetään auttaa.

    • Josuli79

      Kiitos molemmat vastauksista! TIedän että kaupungin näkeminen jää todella suppeaksi ja nopeaksi, mutta mieluummin näen edes sen kuin en mitään :) Pääasia että näen jotain keskustassa sekä juuri tuota historiaa/vanhaa kulttuuria myös. Ei minua kiinnosta mitkään anime ja manga hömpät :D Aito vanha japanilaisuus ja arkkitehtuuri kiinnostaa. Saisin räpsittyä edes muutaman valokuvan kun se on harrastus.

    • Josuli79

      Katselin vähän mikä kiinnostaa, ja ehdottomasti tuo Asakusa sekä Happoen puutarha olisi ihana nähdä. Pääseekö lentokentältä suoraan Asakusan alueelle vai pitää vaihtaa junaa? Vähän jännittää koska en ole koskaan Japanissa käynyt enkä muussakaan Aasian maassa. Lontoossa olen asunutkin ja siellä metroilla kulkeminen on kuitenkin helppoa ja aika yksinkertaista. Pelkään että miten vaikeaa tai hämmentävää se on Tokiossa. Onko se paikkana kuinka turvallinen? Olen yksin liikenteessä oleva nainen.

      • Shibuya109

        Neljän Tokiossa vietetyn vuoden jälkeen uskaltaisin veikata, että Tokio on varmasti turvallisempi kuin Lontoo. Tokion metron kotisivulta voi ladata englanninkielisen metrokartan PDF-tiedostona:
        http://www.tokyometro.jp/en/subwaymap/index.html

        Esim. Uenosta pääsee Asakusaan Ginza-linjalla (G16 ->G19). Parasta yhteyttä tuonne Happo-en puutarhaan täytyy funtsia hieman lisää.

        Jos olet Lontoon metroa tottunut käyttämään, niin eiköhän Tokionkin metro onnistu ilman isompia ongelmia. Kaikki tärkeimmät opasteet on asemilla myös englanniksi ja niitä seuraamalla löytää kyllä perille. Tietysti on ennakkoon hyvä tutkia mitä linjaa haluaa käyttää (ja mihinkä suuntaan), jotta osaa valita oikean uloskäynnin tai vaihtoportin sekä laiturin.


      • Shibuya109
        Shibuya109 kirjoitti:

        Neljän Tokiossa vietetyn vuoden jälkeen uskaltaisin veikata, että Tokio on varmasti turvallisempi kuin Lontoo. Tokion metron kotisivulta voi ladata englanninkielisen metrokartan PDF-tiedostona:
        http://www.tokyometro.jp/en/subwaymap/index.html

        Esim. Uenosta pääsee Asakusaan Ginza-linjalla (G16 ->G19). Parasta yhteyttä tuonne Happo-en puutarhaan täytyy funtsia hieman lisää.

        Jos olet Lontoon metroa tottunut käyttämään, niin eiköhän Tokionkin metro onnistu ilman isompia ongelmia. Kaikki tärkeimmät opasteet on asemilla myös englanniksi ja niitä seuraamalla löytää kyllä perille. Tietysti on ennakkoon hyvä tutkia mitä linjaa haluaa käyttää (ja mihinkä suuntaan), jotta osaa valita oikean uloskäynnin tai vaihtoportin sekä laiturin.

        Meinasi unohtua koko juttu. Yksinkertaisin tapa mennä Happo-en puutarhaan on ottaa Uenosta Yamanote-linjan juna Meguro:n asemalle ja vaihtaa siellä joko Namboku tai Mita -linjan metroon. Otit kumman tahansa, puistoa lähellä oleva Shirokanedai:n asema on Megurosta heti seuraava.

        Tuota reittiä käytteän aikaa kuluu Uenosta hieman päälle puoli tuntia ja lippu kustantaa 350 jeniä yhteen suuntaan. Shirokanedain asemalta kannattaa ottaa uloskäynti no. 2, se on puutarhaa lähimpänä. Erittäin todennäköisesti myös aseman uloskäyntien opasteissa mainitaan tuo puutarha.

        Jos käytät tuota aiemmin maintsemaani Keisei Skyliner-junaa, niin pääset kätevästi Naritalta suoraan Uenon asemalle ja samaa reittiä myös takaisin päin.


    • japanissa asuva

      Tokio on varmasti maailman suurkaupungeista kaikkein turvallisin. Sen menon käsittää vasta kun on siellä ollut hetken, paikallistenkin luottavaisuus on uskomatonta. Kalliit kannettavat jätetään vilkkaan puiston penkille odottamaan yksin ilman vartiointia, samalla kun omistaja kipaisee vessassa viereisessä rakennuksessa... Eikä kukaan edes harkitse varastavansa konetta :) Myös esim. kännyköillä varataan pöytiä rafloissa ja clubeissa...

      • Shibuya109

        Totta puhut. Paikalliset kulkee lompakot puoliksi takataskusta ulkona vilkailla metroasemilla ja junissa, eikä kenellekkään tule tosiaan mieleen niitä pölliä. Ja jos satut lompakkosi tai vastaavan kadottamaan, niin takaisinsaantiprosentti on melko hyvä (kaikki rahat ja kortit tallella, tietysti). Olen itsekin kiikkuttanut kadulta löytämäni lompakon välittömästi lähimpään kobaniin.

        Eräs paikallinen ystäväni sanoi, että jos joku jäisi Tokiossa kiinni taskuvarkaudesta, niin todennäköisesti päätyisi ykkösaiheeksi illan pääuutisiin. Sen verran harvinaisia tapauksia ovat. Tietysti aina kannattaa käyttää normaalia maalaisjärkeä, mutta Tokiossa ja Japanissa yleensäkin voi kyllä reissata varsin stressittömästi ja keskittyä oleelliseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe