Kysymyksiä VPK:sta

Kiinnostunut asiasta

Terve!

Kiinnostaisi liittyä paikalliseen VPK:hon. Maksaako koulutus jotain? Pääseekö hälytystehtäviin mukaan, kun on tarvittava koulutus on saatu? Miten tuo toimii, siis onko jotain "työaikoja" vai voiko mennä kun haluaa? Millaiset kuntovaatimukset tuossa on? Onko tuo enemmänkin harrastus kuin lähempänä oikean palokunnan toimintaa?

6

1812

Vastaukset

 • Palokunta maksaa koulutukset, ja keikoille pääset kun oot 18 ja käynyt sammutustyö kurssin. Ei ole "työaikoja" vaan keikalle lähetään kun tulee hälytys. Ja tietysti harkat on säännöllisesti. Kyllä VPK on enemmän harrastus kuin okea brankkari. Oikeassa brankkarissa on sitten ihan työsopparit, ja työvuorot. Koulutus on siellä tiukempaa. Mene vpk:lle ja kysele lisää. Paras harrastus mitä on!!

 • Tuokin taitaa riippue vpksta.

  Meillä on harkat kerran viikossa ja muuten saadaan käydä harjoittelemassa milloin itse halutaan - vpkn tilat on omat ja auki vpklaisille 24/7.

  Palkkaa saadaan (hälytyksiltä) tuntipalkka sekä hälytyskohtainen korvaus johon vaikuttaa mm. koeaika, koulutukset, vaativuustaso, vpkssa vietetty aika etc etc.

  Keikoille ei pääse mukaan ennen kuin on suorittanut kunto ja työkykytestin. Hyvin pitkälti myös savusukelluskoulutus pitää olla suoritettuna ennen kuin pääsee minnekään sammutuskeikoille matkaan. Ja savusukelluskurssin voi suorittaa vasta, kun työkyky ja kuntotesti on suoritettu.

  Meillä vpk hoitaa myös joitakin ambulanssien tapauksia, joissa ambulanssi on liian kaukana tai estynyt tulemasta paikalle. Tällöin lähtee meiltä porukkaa paikalle. Tuohon taas vaaditaan erikseen vpkn oma ensiapukurssi, joka on laajempi kuin sprn tarjoama ea1 tai ea2.

  Meillä ei ole virallisia työaikoja, mutta hälytysvara on. Jos sanotaan, että vaikka 10 ukkoa on hälytysvaralla, niin niiden kymmenen ukon pitäisi olla tavoitettavissa 10min sisällä ja valmiina lähtöön. Tuon ajan voi viettää sitten vaikka vpkn tiloissa jos ei usko pääsevänsä kotoa paikalle tuossa ajassa.

  • Nyt vähän ihmetyttää että missä vpkoossa oikeen olet.... Meillä päin keikkalistoille lisätään sen jälkeen kun on täyttänyt 16 ja käynyt sammutustyönkurssin eikä mit kuntotestejä tarvittu. Jokanen tietää omat rajansa keikoilla. Olen siis nainen ja toimin keikoilla yleensä konemiehenä yms... Ja jätkät kyllä jeesaa jos apua tarvitsee. Hälytyksen tullessa hööki on lähtövalimiina alle 5 min. Mutta sitten vielä lopuksk voin suositella harrastusta niin naisille ku miehillekkii. Harrastus ei ole pelkkä harrastus vaan elämän tapa :) harrastanut itse 12 vuotta ja mukana pysytään


 • Meidän vpkoossa on tuo 16 ikäräja tuohon hälytys osastoon mutta muuten hyvä harrastus ja kannaattaa aloittaa

 • Meilläkin taitaa olla 6 mutta ei saa siis tehä mtn henkeä uhkaavaa esim savusukeltaa yms yms ennen kun on 18. Ite täytän 16 ens vuonna ja haluaisin liittyä (tällä hetkellä junnuna) Mutta en kyllä vrm uskalla 😭 ja en tiiä miten ees onnistuis

  • 16* tarkoitin


Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.