Metrolippu;

Enskert...

"Nol Red ticket
For tourists and visitors"
näyttää olevan turisteille, voimassa 90vrk, max 10matkaa.
Ymmärsinkö oikein että toi on lippu joka ladataan jossakin koneessa tietyille matkoille max 10 matkaa, 90 vrk:n aikana? Mutta tarttee tietää kuinka pitkiä matkoja tulee tehtyä? Hinta vyöhykkeiden mukaan? Kuinka monta vyöhykettä on punainen linja päästä päähän?
Jossakin oli maininta että on olemassa myös päivälippuja, joilla voi matkustaa niin monta kertaa päivässä kuin haluaa ja niin monta vyöhykettä kuin haluaa. En löytänyt tuollaisesta mainintaa dubaimetron engl.kielisiltä sivuilta?

Ja ilmeisesti Dubain taksit ovat luotettavia, missään ei ainakaan puhuta taksien epäluotettavuudesta kuten monissa esim. Itä-Euroopan maissa.

Hieman vielä ihmetyttää bussimatka Dubai-Abu Dhabi, siitä ei ole helppoa saada tietoa netistä...

Jos joku asioita tunteva tietää, auttaisi enskertalaisia, thanks:)

6

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13.11 matkaan

      Taksit luotettavia ja halpoja sekä pitävät mittarin päällä, sovittuja hintoja ennen lähtöä pisteestä A:sta B:hen ei voi tehdä niinkuin joskus suomessa kuskista riippuen. Bur Dubain alueella taksikyyti 10 dirhamia vaikka mittariin tulisi 4 dirhamia kun 10 on minimitaksa eli 2euroa pyöreästi eli lähes ilmaista. Näppituntumalla muutaman kilsan tolla ajaa. Dubai Deira väli pyöreäst 20 dirhamia eli esim. burista deiran kultasoukkiin oli toi summa.Kuskille sanot esim. maamerkin,ostarin nimen tai hotellin nimen niin tietää kun ei karttoja tai tien nimiä tiedä.

    • dubaibeachboy

      Silver Card on kätevämpi, sille voi ladata lisää käyttövaraa. Kannattaa säilyttää toista matkaa varten! :) Kortin voi myydä tai antaa eteenpäin matkan jälkeen.

      Matkailijan vuorokausilipppua ei metrossa ole, ei busseissakaan. Vyöhykkeet löytyy dubaimetron nettisivuilta. Sekä metrossa että busseissa on yhteinen päiväkohtainen maksimiveloitus, muistaakseni 18 dirhamia. Siis vaikka kuinka paljon sahaiset edestakaisin saman päivän aikana, 18 dirhamin päiväkohtaisen veloituksen ylittävät kyydit ovat ilmaisia.

      Taksit ovat pääsääntöisesti luotettavia, ainoastaan monien kuskien kielitaidossa ja paikallistuntemuksessa ei ole kehumista. Jos kuski ei tunnu tietävän määränpäätä, kannattaa kertoa joku läheisen ison hotellin tai nähtävyden nimi, metroasema jne.

      • Lisäys

        Sieltä löytyy matkailijan vuorokausilippu joka on 16 dirhamia ja käy sekä busseihin ja metroon. Itse käytin tosin Silver Cardia, jolloin pääsee paremmin kaikkina päivinä kulkemaan.
        Metro on ruuhka-aikaan ja muutenkin kätevä liikkumiseen siellä, sillä taksit jää ruuhkiin. Joten suosittelen ensin taksia lähimmälle metroasemalle (meillä hotelli sijaitsi melkein vieressä) ja sitten metrolla lähelle kohdetta ja siellä taas tarvittaessa taksilla. Voi kuullostaa hankalalta, mutta siellä itselle ainakin ajansäästö oli tärkeää.


    • Saralisa

      Moi!

      Itse käytin Dubain metrossa ladattavia kortteja! Menet vain metroasemalle, siellä on korttimallit näkyvillä ja apua saat virkailijoilta.. joita on todella paljon!
      Dubain takseista on hyviä kokemuksia, rehtiä porukkaa, vievät paikasta toiseen nopsaan.. joskus vähän liiankin nopeaan!
      Hotelleja eivät taksikuskit tiedä nimeltä, eivätkä katujen nimiä! Helpointa on selvittää missä kaupunginosassa hotelli on ja sitten vain opastaa kuskia perille! Nähtävyydet tietävät hyvin ja perille osaavat, kun näytät kartalta minne olet matkalla.
      Bussimatkoista minulla ei ole kokemusta!

    • Dubaifani

      Dubaista pääset Abu Dhabiin bussilla kun menet Dubaissa Ghubaiban bussiasemalle. Sieltä lähtee 40 min välein busseja (linja E102, ellei ole viimeaikoina muuttunut) AD:iin. Asemalta lähdettäessä saat istumapaikan, matkan varrella eivät ota kyytiin, jos paikkoja ei ole.

    • Enskert...

      Thanks a lot, hyvät ihmiset :)

      Näillä pärjätään taas :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe