Pipsan parempi joulu

Maxim Foxim

Pipsa Pimpsanen käveli huoletonna alkutalven viipyilevässä valossa pitkin kolmatta linjaa, myhäillen ja ylös taivaalle katsellen. Edellisyön loska oli jo sulanut kokonaan pois ja askel oli muutenkin keveä uusiopahvista valmistettujen ekosandaalien alla, mutta menoa saattoi auttaa myös erityinen lämmitetty kaista puolueen toimijoille. Punaisiksi maalattujen varpaankynsien neon-hohde loi vilkkaasti liikkuvien jalkojen kylmän-sinervän värin kanssa kummallisen yhdistelmän; näytti kuin jokin kummallinen hälytysajoneuvo olisi liikkeellä matalalla asfaltin pinnassa, hyppien ja pyörien mutta edeten silti hyvin määrätietoisena kohti maaliaan. Ja oikeastaan niinhän asia olikin: Pipsa oli juuri menossa komitean XVII kokoukseen piskuinen design-laukku vinhasti olkapäällä kimaltaen ja viipottaen – kokoukseen, jossa lyötäisiin lukkoon suunnitelmat Suomen energiavajeen ja kaiken muunkin vajavaisuuden täyttämiseksi jokavuotisen joulun kunniaksi. Pipsalle oli ollut viime viikkoina kädet ja olkalaukku täynnä töitä hänen valmistellessaan asioita myöhään yösydämelle asti ja unikin oli ollut katkonaista ja huonoa lukuisista ilta-tötsyttelyistä huolimatta. Usein hän oli herännyt viimetinkaan; uskollinen ja alati valpas Killi-kissi oli herättänyt hänet juuri ennen puoltapäivää kovasti mouruamalla ja naukumalla. Herätyskellokin oli eilisaamuna ollut säpäleinä pitkin lattiaa ja aamutötsyjä pössytellessään hän oli muistanut välähdyksen öisestä painajaisunestaan, jossa joulupukki olisi halunnut leikata hänen rakennekynsiään kauhealla lapinleukullaan. Sinä aamuna ei taksilla olisi töihin ehtinyt, mutta helikopterikyyti oli ollut pelastus.
Nyt Pipsalla oli runsaasti aikaa aamukävelylleen ja äkkiä, aivan mielijohteesta, hän päättikin kokeilla jotakin toista reittiä työpaikalleen. Kaukana töpseli-energian kerrostalojen yläpuolelle oli nousemassa tuontityöläisten valmistama uusmolshevismin kirkko, jonka kautta Pipsa nyt päätti oikaista. Kirkon tuomiotornin kellotapuli oli vielä itse kelloa vaille jo melkein valmis, mutta alkaneesta tuulenviristä huolimatta sen huippu peittyi yhä silti sankkaan pilviverhoon.

2

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maxim Foxim

      Vanha ja kuhmuinen betonimylly vouvasi ja heilui valtavan sorakasan vieressä. Myllyn avonaiseen, odottavaan kitaan lensi soralasti kovasti tömähtäen, moottorista näytti nousevan pieni savuntuprahdus ja kipinöitä aina kun rahisevan ja sihisevän tavaran määrä myllyssä lisääntyi. Koneen yläpuolella roikkui valkoisella maalattu ruosteinen peltikyltti, jossa luki ”JOSIFIN TYÖMAA” ja kyltti retkotti alkaneessa tuulessa kovaäänisesti natisten paksuissa ketjuissaan vinossa pylväässä. Mustahiuksinen ja tuuheaviiksinen mies ähisi pitkävartisen soralapion varressa työtakin selkä höyryten, itsekseen oudolla kielellä kiroillen. Pipsa ei nyt ollut aivan varma, oliko hän ihan oikeasti siinä viitekehyksessä jossa hän normaalisti toimi, mutta ennakkoluuloisuus ei oikein kuulunut hän pirtaansa millään tavoin. Kukkakuvioiset uusiosandaalit hidastuivat, mutta alkoivat kohta kuin hitaan hiivinnän lähemmäs aidon työn lähteille.
      ”Mielenkiintoista”, Pipsa ajatteli haltioituneena höyrypilven keskellä kiroilevaa ja sadattelevaa miestä samalla tuijottaen. Tuulenvire pölläytti äkkiä Pipsan kukkakuvioista minihamosta ja vilunväristyksisitä huolimatta hän hiipi silti lähemmäs; paksuviiksinen mies pysähtyi äkisti kesken lapion raakaa tunkeutumista sorakasaan ja hänen viiksensä sojottivat miltei suorina sivuille. Pipsa ei uskaltanut edes hengittää katsellessaan siinä miehen selän takana hänen leveää, höyryävää olemustaan ja kone sen kuin vouvasi, mutta mies tuntui vetävän henkeä sieraimiensa kautta viikset yhä villimmin sojottaen. Lapio tippui maahan äkisti, kouristuksenomaisesti ojennetuista, karvaisista sormista ja Pipsan sydän hakkasi kuin kirkon kello. Mies kääntyi äkisti ympäri ja jäi tuijottamaan Pipsaa suoraan silmiin. Äkkiä Pipsan teki mieli uikuttaa siinä sorakasan vieressä, mutta sitten miehen silmät vaelsivat nopeasti alas ja sitten takaisin ylös.

      ”Kuulkaas neiti. Teiltä on tainnut unohtua jotakin tänä aamuna?”

      Pipsa tuijotti yhä suu auki miehen kasvoihin. Mies nyökkäsi Pipsan hamosen suuntaan ja samassa hän muisti; kissan ryökäle oli taas varastanut hänen pikkarinsa ja niinpä Pipsa oli tötsyjen jälkeen unohtanut koko asian ja lähtenyt iloisena kävelemään töihin. Nopeasti Pipsa nosti hamosensa ylös ja tarkasti asian: aivan oikein. Allahan ei ollut yhtään mitään! Kasvot punertaen hän aloitti jonkinmoisen änkytyksen ja alkoi perääntyä miehen edestä, mutta mies virnuili ja tapitti entistäkin tiiviimmin hänen hämmentyneisiin silmiinsä.

      ”Sullahan on niin nätti pikkuinen suu”, mies sanoi jonnekin sivulle katsellen ja kouraisi muniaan samalla maahan sylkäisten, sitten hän tuijotti taas Pipsaa silmiin. ”Oikea suppusuu” hän sanoi.

      Sinä aamupäivänä monet komitean jäsenet ihmettelivät Pipsan uutta lookia. Hän kulki käytävillä edestakaisin, puhutteli kaikkia kumma ilme naamallaan ja jotenkin oudon näköisenä, nauroi vasten kasvoja – jopa korkeimmalle komitean äänelle. Työtoverit ihmettelivät Pipsan alituista höpötystä joulusta: joulu sitä ja tätä, joulu tuota ja tuolla ja niin poispäin. Mutta pian kaikki olivat kadonneet saleihinsa ja keskelle tärkeitä tehtäviään paperikasojen keskelle, mutta Pipsan nauru kaikui marmorikäytävillä ja hän odotti nyt enää joulua ja joulupukkia. Hän tiesi että se vielä tulisi.

      Joulutarina alkoi siis taas. Jatkakaa…

    • Maxim Foxim

      Öh, siis tarkoitushan oli että tätä vois vaikka jatkaa, jos hotsittaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe