Buddhismin ja New Agen olennaisin ero?

Pelottava mörkö

New Agessa valtaosa uskoo uudelleensyntymään, niinkuin myös Buddhalaisuudessa.

New Agessa moni tuntuu uskovan karmaan kuin myös...

New Agessa ei(tietääkseni) uskota yleisesti helvettiin, vai uskotaanko?

Kollektiivisuuteen uskominen riippuu kai hieman Buddhalaisuudesta(?)

Mikä näissä kahdessa on kaikkein olennaisin ero, kun tuntuvat olevan hyvin pitkälti samaa settiä hieman eri paketissa?

8

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10risti

      New Agessa ei uskota tosiaankaan taivaaseen tai helvettiin, ne ovat uskonnollisia käsitteitä. New Agessa uskotaan sielun uudelleen syntymiseen ja siihen, että jokaisessa ihmisessä on kaikki henkinen ja universaali sisällään. Jos kuuntelee itseään ja meditoi niin saa tämän tiedon voi saavuttaa helpostikkin. Henkinen kehitys on useille new agen harrastajille lähellä sydäntä, mutta on liikaakin niitä jotka keskittyvät esim. vain paranormaalihin ilmiöihin, eivätkä koskaan avaa porttia sisimpäänsä.

      Mutta miusta buddhalaisuuden ja new agen yksi ero on se, että new agessa havahdutaan siihen, että ollaan henkisiä vahingossa ja ymmärretään, että kaikki tärkeä löytyy sisältä. Buddhalaisuudessa taas pyritään tietoisesti löytämään samaa.

      • 1+risti

        ainiin, unohtui että buddhalaisilla on yleensä rituaalintyylisiä juttuja, se on kanssa ero.


    • änimöl

      Buddhalaisilla on vain konkreettinen käsitys siitä miten käyttää aikansa muuten kuin vain meditoidessa.. kuten taidetta tekemällä ja tanssiminen, tehden kaikesta näistä asioista hengellisiä menoja. Buddhismi pyrkii hiljaiseen eloon kun taas tuntuu siltä, että new age rajoittuu länsimaailmaan.. Sillä ei me näitä normeja hyväksytä.

    • aloittelijaNA
    • mutu

      Buddhalaisuus seuraa Buddhan viitoittamaa tietä tiellä valaistumiseen ja osoittaa siihen omat tekniikkansa, kuten meditoinnin.

      New Age vaikuttaisi olevan erilaisten henkisten suuntauksien sillisalaatti eikä siinä ole selkeää kaavaa. New Age voi olla kaikkea ihmisen persoonallisen kehityksen ("self help") ja yliluonnollisten voimien (esim. mielen voimalla manifestoiminen) ja yliluonnollisten olentojen (esim. enkelit) väliltä.

      Molemmat voivat omalla tapaa kiehtoa länsimaalaisia etsijöitä, mutta harvempi muuttaa pysyvästi buddhalaisluostariin selkeänä päämääränään valaistuminen tai löytää New Agen seasta sen opastuksen mikä johdattaa totuuteen. Molemmissa on kuitenkin loppuen lopuksi sama lopputulos.

    • tietäjä

      Mun käsittääkseni Budhhalaisuus on nimenomaan New Age uskonto.

      New Age uskontojen keskeinen asia on muunmuassa se, että niissä meditoidaan, etsitään rauhaa tavallaan omasta itsestä. Lisäksi monessa New Age uskonnossa uskotaan reikarnaation ja karmaan, ellei jopa kaikissa.

      • uusi aika

        Buddhalaisuus on tuhansia vuosia vanha uskonto, New Age on aika uusi juttu ja leimallisesti länsimainen. Toki niissä on samankaltaisuutta ja buddhalaisuus varmasti puhuttelee monia "newagelaisia". New Agelle ominaista on erilaisten hengellisten traditioiden yhdistely, niistä otetaan itselle sopivia elementtejä, mutta ei olla sitoutuneita välttämättä mihinkään vakiintuneeseen uskontoon. Tietyllä tavalla näkökulma on käytännöllinen ja utilitaristinen: valitaan se, mikä puhuttelee itseä ja mikä toimii kussakin elämäntilanteessa tai kysymyksessä. Moni puhuu New Agesta eräänlaisena henkisenä buffetpöytänä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. 80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe