Enemmän Eurooppaa, vähemmän EU:ta !

..oooooooooooooooo..

Enemmän Eurooppaa, vähemmän EU:ta!

Tämän vuoden keskusteluja eurooppalaisissa kansallisissa parlamenteissa ovat leimanneet tiukat talouspuheet. Niin myös meillä Suomessa.

Tänään me käymme menoleikkausten sijaan keskustelua menolisäyksistä, kun EU-kolhoosi haluaa kasvattaa rahoituskehyksiään. Kaikissa jäsenmaissa saavat tukien leikkaukset, veronkorotukset ja palvelujen karsimiset jäädä sivuun, kun Brysselissä kaipaillaan jälleen uskollisten veronmaksajien apua. Josko meilläkin köyhä suomalainen voisi vielä vähän kiristää vyötä, jotta yltäkylläistä elämää viettävälle federalistille riittäisi läskiä leivän päälle!

Oi tätä tekopyhyyttä, voi tätä hurskastelun määrää! Euroopan komissio ja ennen kaikkea komissaari Olli Rehn ovat jatkuvasti vaatineet jäsenvaltioilta tiukempaa budjettikuria, leikkauslistoja ja veronkorotuksia. Ja perään tulee pöydälle komission ehdotus paisuttaa unionin rahoituskehyksiä! Perussuomalaiset ovat sanalla sanoen tyrmistyneitä. Pöyristyttävin esitys on hallintomenojen kasvattaminen yli kymmenellä prosentilla. Meidän pitäisi siis laittaa kymmenys lisää EU:n hallintoon, samaan aikaan kun mietimme, mistä leikata ja mitä veroja korottaa.

Olemme Rehnin ja muun komission kanssa samaa mieltä tiukasta budjettikurista ja ehdotamme, että ensimmäinen leikkauskohde on EU-jäsenmaksut.

Suurempaa leikkausta kehyksiin

Suomen hallituksen toivoma rahoitustaso on mielestämme aivan liian korkea. Me haluamme, että Suomi liittyy Ison-Britannian linjalle ja vaatii vielä suurempaa leikkausta kehyksiin.

Perussuomalaiset ehdottavat myös, että EU-rahoituksessa luovutaan kokonaan ALV-pohjaisista maksuista, sillä veronkierto on tietyissä EU-maissa suorastaan kansanhuvi. Mielestämme EU:lle suoritettavien maksujen tulee perustua pelkästään BKTL-tasoon, joka on parempi, läpinäkyvämpi ja loogisempi mittari. Lisäksi kaikista maksualennuksista tulee päästä eroon. Jos näin ei tapahdu, Suomen tulee Tanskan tavoin vaatia omaa maksualennusta. Me olemme suhteellisesti mitattuna EU:n kolmanneksi suurin nettomaksaja. Sijoitus on liian korkea.

Rahaa katoaa jäljettömiin

Pian alkavissa neuvotteluissa Suomen kärkilinjan tulee olla rahoituskehysten koon leikkaaminen. Tarvittaessa Suomen on käytettävä vaikka veto-oikeutta, jos tavoitteeseen ei muuten päästä. Kun ma

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Karenssiaikaehdotus

   Ruohonen-Lerner esittää aloitteessaan Suomessa käyttöönotettavaksi lakisääteistä karenssiaikajärjestelyä, joka eturistiriitojen torjumiseksi asettaisi ajallisia rajoituksia ministerien siirtymiselle maan hallituksesta yritysmaailman ja etujärjestökentän palvelukseen oman tähänastisen ministeriönsä toimialan tehtäviin.

   Ruohonen-Lernerin mukaan eturistiriitojen mahdollisuus on tällaisissa siirtymätilanteissa erityisen suuri, jos karenssiaikaa ei ole.
   - Tällöinhän uusi työnantaja tai uusi toimeksiantaja voisi välittömästi saada käyttöönsä siirtyvän ministerin virassaan saaman erityisosaamisen ja erityistietämyksen julkisen vallan toimenpiteistä, strategioista ja lähiaikojen suunnitelmista, lakialoitteessa todetaan.

   Ruohonen-Lernerin mukaan tilanteet, joissa eronnut ministeri voi eroaan seuraavasta päivästä alkaen toimia tähänastisen virka-alansa tehtävissä yksittäisen yrityksen tai etujärjestön palveluksessa, ovat kyseenalaisia myös julkishallinnossa noudatettavan hyvän hallinnon periaatteen kannalta. Niissä saattaa lisäksi esiintyä maaperää korruptiivisia elementtejä sisältäville järjestelyille.

   Siirtymätilanteiden vaarat on kansainvälisesti tunnistettu YK:n korruption vastaisessa yleissopimuksessa, jonka periaatteisiin myös Suomi on sitoutunut. Toisin kuin Suomessa, eturistiriitojen torjunnan velvoite on monissa Euroopan maissa toteutettu selvin säännöksin. Erilaisia karensseja on käytössä esimerkiksi Norjassa, Ranskassa ja Espanjassa.

   Ruohonen-Lerner esittää lakialoitteessaan karenssia valtioneuvoston jäsenten lisäksi myös muiden korkeiden virkojen haltijoille, kuten ministereiden valtiosihteereille ja erityisavustajille.

   Sopivan mittaiseksi karenssiajaksi on aloitteessa katsottu valtioneuvoston jäsenen osalta yksi vuosi ja ministerin valtiosihteerin, ministerin erityisavustajan sekä muiden karenssisäätelyn piiriin tarkoitettujen virkamiesten osalta kuusi kuukautta.

   Lakialoitteeseen kerätään parhaillaan allekirjoituksia. Ruohonen-Lerner toivoo, että perussuomalaisten lisäksi mahdollisimman monet muiden ryhmien kansanedustajat allekirjoittavat aloitteen.

   Lisätietoja:
   Pirkko Ruohonen-Lerner
   Puh. 050-5122788

  • Mediakaan ei tiedä:

   Komissaarijuntan vaiettu vallankaappausyritys - 'Herää media!'


   EU:n politbyroo on aloittanut uuden vallankaappauksen valmistelun. Pääkomissaari José Manuel Barroso paljasti eilen 51-sivuisen vallankaappaussuunnitelman, josta aamun Helsingin Sanomat ei tiennyt mitään, eikä tieto ollut tänään puolelta päivin vielä edes HS:n tai Ylen nettiuutisoinnissa.

   Uutisblogi: Esko Seppänen
   29.11.2012, Verkkomedia.org   "Herää, media, pässiä viedään narussa!"

   Vaadin sinua, media, heti kertomaan kansalle Barroson eilisen paperin sisällön!

   Olen tällä saralla niin paljon alan asiantuntija, että voin esittää varmasti toteutuvan ennustuksen: lähiaikoina tätä vallankaappausyritystä asettuu tukemaan neljän kopla: Barroso, EU:n "presidentti" van Rompuy, euroryhmän puheenjohtaja Juncker ja keskuspankin pääjohtaja Draghi. Kopla on työskennelyt syksyn ajan salassa EU:n lisäliittovaltioimisen ohjelman valmistelussa, ja pian pamahtaa myös se pommi siltä suunnalta.

   Suvereniteetti on täysivaltaisuutta oman maan lakeihin oman maan rajojen sisällä. EU murjoi Suomen suvereniteettia ensimmäisen kerran vuonna 1995, kun se määräsi Suomen hyväksymään ehtona EU-jäsenyydelle noin 90 000 sivua valmista EU-lainsäädäntöä.

   Sen jälkeen Suomen on täytynyt hyväksyä EU:sta joka vuosi 1400-1800 uutta asetusta, direktiiviä ja päätöstä, ja saksalaisten arvioiden mukaan 80 % jäsenmaiden lainsäädännöstä on EU-alkuperää. Nyt on ollaan kaappaamassa jäsenvaltioiden budjettivalta EU:n komissiolle, siis virkamiehille, pois kansojen valitsemilta edustajilta.

   Suomen perustuslaki sanoo, että ”lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta, joka päättää myös valtiontaloudesta” (3. artikla) ja että ”eduskunta päättää varainhoitovuodeksi kerrallaan valtion talousarvion, joka julkaistaan Suomen säädöskokoelmassa” (83. artikla). Sen lisäksi perustuslain mukaan ”valtion lainanoton tulee perustua eduskunnan suostumukseen, josta ilmenee uuden lainanoton tai valtionvelan enimmäismäärä” (82. artikla).

   Tämä kaikki murenee eduskunnan käsittelyssä olevalla valtioiden välisellä budjettikurisopimuksella (joka siis on sopimus mutta ei edes EU-laki). Sen lähetekeskustelu valiokuntiin käytiin 13.11 eduskunnassa niin myöhään illalla, että siitä ei tullut mediaan mainintoja. Tämä ”fiscal compact” oli se sopimus, jonka Irlanti pani kansanäänestykseen, koska siellä aina äänestetään, kun valtaa luovutetaan pois omasta maasta.   Sopimuksen säätäminen perustuslain vastaista

   Sopimus antaa käytännössä ei-kansanvaltaiselle ja siis ei-demokraattiselle EU:n komissiolle vallankäyttöoikeuden kansallisiin budjetteihin ja virkamiehille rankaisuvallan jäsenvaltioiden toimintaan. Se on väline toteuttaa virkamiesten poliittinen tahto talouspolitiikan suunnasta. Se on sisäistä pakkodevalvaatiota: sisäisen devalvaation pakkoa. Se taas on palkkojen ja eläkkeiden alentamista, sosiaaliturvan ja kansanterveyspalvelujen leikkauksia, työttömyyttä ja maastamuuttoa.

   Suomessa ei tällaista sopimusta, joka rikkoo perustuslakia, voi mielestäni säätää voimaan ilman että perustuslakia muutetaan. Se tapahtuu aina vaikeutetussa lainsäätämisjärjestyksessä.

   • Surusilmä

    Kansallismielinen lähestymistapa kaikkiin kysymyksiin on vallalla Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Kreikassa, Portugalissa, Sveitsissä, Englannissa, Ruotsissa... ja kaikissa muissa maissa --- paitsi Suomessa !

    Täällä on totuttu kalossin alla rähmällään makaamiseen,
    ja siihen, että muut käyttävät hyväkseen ja määräilevät sekä nöyryyttävät
    koska pahat naapurit ovat liian kiltin ja ahkeran kansan alistaneet yllätyshyökkäyksellään ja sodillaan, ja sitten hyväksikäyttäneet Ruotsi 654 vuotta vv. 1155 - 1809
    ja sen jälkeen Venäjä 108 vuotta vv. 10809 -1917.

    Sitten vielä sota 1939 - 45, jossa 100 000 nuorta suomalaista tapettiin rintamalle ( loukkaantuneita ja haavoittuneita oli saman verran) itsenäisyyttämme puolustaessaan.

    Alueita luovutimme vielä Venäjälle ja raskaat sotakorvaukset (kaiken huipuksi) maksoimme ainoana maana maailmassa !!

    Itsenäisyytemme saimme säilytettyä, mutta henkisiä haavoja on suomalainen sielu vielä täynnä pitkään.
    Siksi kai olemme maksamassa EU:ssa muiden maiden velkoja.

    Itsenäisyytemme MUISTOjuhlaa vietämme ensi viikolla.

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


  • Näppisvirheen kotj.

   Venäjän vallan alla Suomi oli vv. 1809 - 1917.

  • Kauhealta tuntuu

   tänä päivänä tullut Olli Rehnin tunnustus:


   Olli Rehn: "Useat tiesivät Kreikan huijaavan"
   Olli Rehn.Markku Ulander
   Julkaistu: 1.1.2013 7:39

   Komissaari Olli Rehnin mukaan Kreikan harjoittama talouslukujen vääristely tiedettiin laajasti EU:n valtiovarainministerien muodostamassa Ecofin-neuvostossa.
   - Kriisin alkuvaiheessa loppuvuonna 2009 eräs komissaari, joka oli aikoinaan ollut Ecofinin pöydässä päättämässä Kreikasta, totesi, että kyllähän me kaikki tiesimme Kreikan vääristelevän tilastojaan, mutta emme välittäneet siitä.

   Rehnin mukaan Kreikan harjoittamaa lukujen vääristelyä ei voitu todistaa.

   - Eurostatilla ei ollut tarkastusvaltuuksia, joilla vaatia pöytään tilinpitoa. Komissio yritti saada niitä läpi, mutta jäsenvaltiot kaatoivat ne. Valtuudet hyväksyttiin vasta 2010 kriisioloissa.
   Antti Honkamaa, Bryssel

  • EU-pomo Berlusconi

   Berlusconin viivytystaistelu mönkään - prostituutiotuomio ehkä Jo ennen vaaleja
   14.1.2013 11:34 Päivitetty 01.14.2013 21:03 6
   Riku Jokinen
   HELSINGIN SANOMAT

   TIZIANA FABI / AFP

   Silvio Berlusconi

   Italian entistä pääministeriä Silvio Berlusconia In Case käydyt prostituutiokäräjät kääntyivät liki sekasorroksi maanantaina Milanossa.

   Avaintodistaja Karima el-Mahroug Eli "Ruby Sydänvaras" saapui oikeustalolle valtavan media-armeijan saartamana.

   Pääosan veivät kuitenkin Berlusconin puolustusasianajajat, KATSOVAT yrittivät lykätä oikeudenkäynnin jatkumista Italian parlamenttivaalien Yli. Ne pidetään 24.-25. helmikuuta. Berlusconi osallistuu vaaleihin keskustaoikeistolaisen vaaliliiton johtajana.

   Tähtisyyttäjä Ilda Boccassini tyrmäsi viivytysaikeet. Hanen mukaansa perusteita lykkäykselle EI ollut, koska Berlusconi EI OLE pääministeriehdokas Eika Vapauden Kansa-puolueensa (PDL) puoluesihteeri.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   407
   1596
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   24
   1199
  3. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   863
  4. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   12
   840
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   72
   807
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   34
   789
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   92
   726
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   50
   596
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   545
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   32
   503
  Aihe