LUT Tuotantotalous

jasperberger

Tavoitteena olisi hakea tulevaisuudessa Lappeenrantaan tuotantotalouden puolelle. Mainospuheiden perusteella Lappeenrannan tuta on erittäin laadukas ja valmistuneiden työllistyminen hyvää. Onko näin? :)

Pääaineeksi olen harkinnut teollista markkinointia ja kansainvälistä liiketoimintaa. Unelmana olisi jossain vientiyrityksessä tai ulkomailla työskenteleminen, ja etenkin idän suunta kiehtoo (lähinnä IVY-maat). Ilmeisesti LUT on tällä alalla vahva. Miltä kuulostaa?

Lisäksi haluaisin tietää millainen Lappeenranta on opiskelijakaupunkina. Olen kuullut paljon siitä negatiivista, mutta toisaalta en asu pääkaupunkiseudulla, joten vaatimuksenikaan eivät ole kovin kovat tämän suhteen. Onko Skinnarilan kampus verrattavissa muiden yliopistojen kampusalueisiin ja onko alueella kuinka siedettävä sukupuolijakauma?

18

4900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jasperberger

      Vielä jatkokysymys: Mikä teknillinen aine kannattaa valita sivuaineeksi ja kuinka paljon sivuaine vaikuttaa työllistymiseen ja työtehtäviin?

      Kannattaako ottaa kursseja myös kauppatieteiden puolelta? Jos kannattaa, niin minkä sivuainekokonaisuuden kursseja suosittelisitte?

      Tiedän, että nämä asiat selitetään sitten opintojen alettua, mutta haluaisin saada jonkinlaisen kuvan opinnoistani jo etukäteen.

    • Muutama näkökanta

      Kannattaa ehkä hieman harkita sitäkin, millaista työtä haluat tehdä valmistumisesi jälkeen. Lappeenrannan seudulla ei ole suurten yritysten konttoreita, joihin tuotantotalouden diplomi-insinöörit tyypillisesti valmistumisensa jälkeen hakeutuvat töihin. Toisaalta jos valmistumisesi jälkeen haet töitä pääkauopunkiseudulta, niin LUT:n tuotantotalouden paperilla se ei ehkä johda kovin kummoisiin tehtäviin, koska siellä on parempiakin hakijoita TKK:sta runsaasti tarjolla. Ja jos et kuitenkaan välitä siitä, millaisiin töihin sinulla valmistumisesi jälkeen on realistisia mahdollisuuksia, niin onko silloin ylipäätään järkevää käytää aikaa edes tuotantotalouden tutkinnon opiskeluun vai olisiko joku muu koulutus viisaampi valinta.

      • Muutama muu lisäksi

        Onpa taas Aallon propaganda päässyt puraisemaan: aaltolaiset ovat kaikessa ehdottomia ykkösiä. Ainoa, mikä Aallossa on ehdottomasti parempi, on sen luoma hyvä veli -verkosto: opiskelukaveria tai TKK:ssa opiskellutta aina jeesataan, vaikka ei olisi syytäkään.


      • jasperberger

        Onko asia tosiaan näin? Olisi mukavaa, jos asiasta löytyisi tilastotietoja tai jonkun LUT Tutalta valmistuneen näkemys. Hieman arveluttaa tehdä elämän kenties suurinta päätöstä satunnaisten mainospuheiden perusteella.

        Tässä nyt kuitenkin poimintoja niistä mainospuheista:

        Hakusivustolla lukee, että LUT Tuta on yksi Pohjoismaiden suurimmista tuotantotalouden kouluttajista ja se on valittu korkeakoulujen arviointineuvoston toimesta kolmeen kertaan peräkkäin 2000-luvulla alan laatuyksiköksi Suomessa. Lisäksi se on ensimmäisenä Pohjoismaissa saanut ASIIN e.V. -akkreditoinnin. Vuonna 2008 82%:lla valmistuneista Tuta-dippainsseistä oli työpaikka jo valmistumishetkellä.

        Vaikea uskoa, että jos kyseessä on noinkin laadukas ja suuri kouluttaja ei työmarkkinoilla kuitenkaan juuri arvosteta sen papereita. Entäs tuo aiemmin mainitsemani idän osaaminen? Puhun Venäjää ja olisin kiinnostunut IVY-maissa toimivassa yrityksessä työskentelemisestä. LUT mainostaa Venäjä-osaamista yhtenä vahvuusalueistaan, ja tuo kansainvälinen liiketoiminta -pääaine sisältää paljon Venäjä-painotteisia opintoja. Olisiko niihin erikoistuminen minulle järkevä vaihtoehto? Muissa yliopistoissa ei ainakaan näytä olevan Tutan opinnoissa kovin monipuolisia vaihtoehtoja Itä-Euroopan siirtymätalouksien suhteen.


    • 333dfff

      Kui hyvin tuolta löytyy noita opiskelija-asuntoja? Tarviiko jonottaa pari vuotta niinkuin Hoasseihin?

    • 3. vuoden LUTin tuta

      Lappeenrannan kaupunki, LOAS eli Lappeenrannan opiskelija-assuntosäätiö ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto lupaavat jokaiselle yliopistoon päässeelle asunnon viimeistään kuukauden päästä opintojen alkamisesta.

      Kuten jasperberger sanoitkin, niin Lappeenrannan tuotantalous on erittäin arvostettu erityisesti kansainvälisessä liiketoiminnassa ja markkinoinnissa. Venäjä painotteisia kursseja löytyy erinomaisesti ja venäjän kieltä ennestään osaavista tuppaa olemaan pulaa. Meillä on myös hyviä vaihtoyliopistoja Venäjällä, kuten Pietarissa.

      Tuotantotalouden opiskelijana sinun pitää valita sivuaine joistakin kuudesta muusta tekniikan alasta. Esimerkiksi tietotekniikka antaa hyviä perusvalmiuksia, joita tulee tarvitsemaan työelämässä päivittäin. Näistä kerrotaan vielä paremmin koulun alettua ja sivuainetta voi vaihtaa, joten sen kanssa on turha vaivata päätään vielä.

      Lappeenrannan tutalaiset pääsevät takuuvarmasti oman alan duuniin. Suurin osa lähtee pk-seudulle ja aniharva jää Lappeenrantaan. Kaikki tutut, jotka ovat valmistuneet ovat tehneet dippatyönsä yrityksille ja jääneet sinne töihin, jos ovat vain halunneet.

      Lisätietoa löytyy näppärästi LUTin hakijaoppaasta:
      http://www.lut.fi/fi/lut/admissions/Documents/LUT_Hakijanopas_2013_LR.pdf

    • Muutama näkökanta

      Jos osaat venäjänkieltä, niin LUT kaikkine idänkaupan juttuineen voi olla ihan hyvä valnta, en tunne asiaa paremmin....

      Merkittävä ero LUT:n ja Aalto-yliopiston TUTA:n välillä on helopsti nähtävissä katsoamalla sisäänpääsypisterajoa. LUT:n TUTA:lle sisäänpääsyyn tarvittavat pisteet ovat Suomen teknillisten yliopistojen koulutusohjelmien matalimmasta päästä ja Aallon TUTA:n vastaavasti korkeimmat. Ero on lisäksi merkittävän suuri. Vaikka sisäänpääsypisterajat eivät tietenkään kerro opetuksen tasosta mitään, niin kyllä ne kuitenkin kertovat siitä, millaiseseen opiskelijajoukkoon eri oppilaitoksissa jodut. Tällä mittarilla katsottuna kyse on asteikon ääripäistä ja talouspuolellahan mittaukset ovat kovin suosittuja...
      Voi olla että LUT:n papereillakin töihin pääseee, mutta parhaisiin paikkoihin niillä tuskin kovin helposti edetään. Esim. silloin vielä, kun Nokia oli voimissaan, niin ylimmässä johdossa ei tainnut olla yhtään LUT:ista valmistunutta...

    • PK-seutudulta

      Työnantajaa ei kiinnosta mistä olet paperisi saanut vaan mitä osaat. Itse arvostan erittäin paljon LUT:n osaamista

    • jasperberger

      Kiitos tähänastisista vastauksista!

      Osaisiko joku kertoa, antaako tuo JOO (joustava opinto-oikeus) esimerkiksi TTY:ssa opiskelevalle mahdollisuuden käydä vaikkapa LUT:n kursseja? Miten ne käytännössä toteutetaan, kun yliopistojen välillä on melko pitkä matka?

      • Tutalainen

        Otaniemessä on laadukasta opetusta ja sieltä saa varmasti loistavan pohjan työelämään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että LUT tarjoaisi töitä ainoastaan PK-seudun jämäpaikoille. Opiskelen itse tuotantotaloutta LUT:ssa ja olen todennut, että, moni kaveri valmistuttuaan on päässyt muun muassa pk-seudulle todella hyviin töihin - niin isoihin kuin pieniinkin firmoihin. Samaa voin sanoa kavereistani Otaniemestä. Kovia kavereita hyviin hommiin ja ansaitusti, mutta löytyy sieltäkin porukkaa, jotka sopivan paremmin kirjan taakse, kun johtoportaaseen.

        Vaikka Otaniemeen tarvitsee huomattavasti korkeammat pisteet, se ei kerro mitään siitä, kuinka paljon paremmin/huonommin he menestyvät työelämässä. Omalla persoonalla on suunnaton merkitys, sekä sillä mitä tekee opintojen ohella.

        Voidaan myös ajatella LUT:n alhaisten pisterajojen johtuvan siitä, että otamme sisään kaksi kertaa enemmän opiskelijoita kun esimerkiksi Otaniemi. Opiskelijapaljouden vuoksi verkostosi tulevat olemaan suuret ja tästä on taatusti hyötyä työelämässä.

        Paikkakuntana Lappeenranta ei lähtökohtaisesti vaikuta niin mielenkiintoiselta kuin PK-seutu. Yllätyin kuitenkin täysin muuttaessani Lappeeseen. Asuin koko elämäni pk-seudulla ennen lappeen Rantaan muuttamista ja tämä on tuntunut mielettömän hyvältä valinnalta. Ihmiset ovat paljon avoimempia ja se näkyy suoraan Skinnarilan hengessä. Tälläisestä opiskelijayhteisöstä voi vaan haaveilla. Jopa teekkarit JA kylterit ovat hyvää pataa keskenään, niin koulussa kuin bileissäkin.

        Mikäli markkinat idän suunnalla kiinnostavat, niin meidän tuta on loistava valinta. Meiltä löytyy ainutlaatuisia kursseja suoraan Venäjän markkinoille ja itänaapurin suhteisiin on panostettu muutenkin paljon. Toki opintoja löytyy paljon niillekin, joita Venäjä ei kiinnosta.

        Luen itse kauppakorkean kursseja DI-vaiheessa ja siitä on vain hyötyä. Tätä helpottaa paljolti se, että opetus tapahtuu samassa talossa, joten ei tarvitse matkustaa luentojen välillä. En vielä murehtisi mitä kurssejä käytte, sillä mieli muuttuu, samoin kurssien sisältö. Koulun alettua näitä asioita käydään läpi todella paljon ja ensimmäinen vuosi kannatta käyttää pakollisiin opntoihin, kuten matematiikkaan ja fysiikkaan.


        Loppuun haluan lisätä, että en halua missään tapauksessa dissata Otaniemeä tai mitään muutakaan tuotantotalouden laitosta. Otaniemessä saa erittäin kovatasoista opetusta, mutta niin myös meillä. Itse suosittelen harkitsemaan vaihtoehtoja myös kehä kolmosen ulkopuolelta.


      • jasperberger
        Tutalainen kirjoitti:

        Otaniemessä on laadukasta opetusta ja sieltä saa varmasti loistavan pohjan työelämään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että LUT tarjoaisi töitä ainoastaan PK-seudun jämäpaikoille. Opiskelen itse tuotantotaloutta LUT:ssa ja olen todennut, että, moni kaveri valmistuttuaan on päässyt muun muassa pk-seudulle todella hyviin töihin - niin isoihin kuin pieniinkin firmoihin. Samaa voin sanoa kavereistani Otaniemestä. Kovia kavereita hyviin hommiin ja ansaitusti, mutta löytyy sieltäkin porukkaa, jotka sopivan paremmin kirjan taakse, kun johtoportaaseen.

        Vaikka Otaniemeen tarvitsee huomattavasti korkeammat pisteet, se ei kerro mitään siitä, kuinka paljon paremmin/huonommin he menestyvät työelämässä. Omalla persoonalla on suunnaton merkitys, sekä sillä mitä tekee opintojen ohella.

        Voidaan myös ajatella LUT:n alhaisten pisterajojen johtuvan siitä, että otamme sisään kaksi kertaa enemmän opiskelijoita kun esimerkiksi Otaniemi. Opiskelijapaljouden vuoksi verkostosi tulevat olemaan suuret ja tästä on taatusti hyötyä työelämässä.

        Paikkakuntana Lappeenranta ei lähtökohtaisesti vaikuta niin mielenkiintoiselta kuin PK-seutu. Yllätyin kuitenkin täysin muuttaessani Lappeeseen. Asuin koko elämäni pk-seudulla ennen lappeen Rantaan muuttamista ja tämä on tuntunut mielettömän hyvältä valinnalta. Ihmiset ovat paljon avoimempia ja se näkyy suoraan Skinnarilan hengessä. Tälläisestä opiskelijayhteisöstä voi vaan haaveilla. Jopa teekkarit JA kylterit ovat hyvää pataa keskenään, niin koulussa kuin bileissäkin.

        Mikäli markkinat idän suunnalla kiinnostavat, niin meidän tuta on loistava valinta. Meiltä löytyy ainutlaatuisia kursseja suoraan Venäjän markkinoille ja itänaapurin suhteisiin on panostettu muutenkin paljon. Toki opintoja löytyy paljon niillekin, joita Venäjä ei kiinnosta.

        Luen itse kauppakorkean kursseja DI-vaiheessa ja siitä on vain hyötyä. Tätä helpottaa paljolti se, että opetus tapahtuu samassa talossa, joten ei tarvitse matkustaa luentojen välillä. En vielä murehtisi mitä kurssejä käytte, sillä mieli muuttuu, samoin kurssien sisältö. Koulun alettua näitä asioita käydään läpi todella paljon ja ensimmäinen vuosi kannatta käyttää pakollisiin opntoihin, kuten matematiikkaan ja fysiikkaan.


        Loppuun haluan lisätä, että en halua missään tapauksessa dissata Otaniemeä tai mitään muutakaan tuotantotalouden laitosta. Otaniemessä saa erittäin kovatasoista opetusta, mutta niin myös meillä. Itse suosittelen harkitsemaan vaihtoehtoja myös kehä kolmosen ulkopuolelta.

        Kiitos loistavasta vastauksesta!

        En juuri edes harkitse Otaniemeä, sillä sinne on pääsyrajat tuotantotalouden puolelle erittäin korkeat eikä minua juuri innosta ajatus pk-seudulla asumisesta vielä opiskelijana. Luultavasti päädyn asumaan sinne töiden myötä, joten haluan vielä toistaiseksi nauttia "böndellä" asumisesta.

        Itselleni realistiset ja samalla kiinnostavimmat vaihtoehdot ovat TTY ja LUT.


    • tsemi3

      LUT:ssa näkyy se että sisään pääsee helpommin. Se voi olla hyvä asia = rennompaa ja huono asia = veltompaa. Ihan mistä tykkää.

      • Millainen tilanne ?

      • Tosiasiaa
        Millainen tilanne ? kirjoitti:

        LUT:n tutalle siis hakeutuu kaikkein huonointa opiskelija-ainesta, mutta kuinka "vakavaksi" tilanne on edennyt ? Ovatko LUT:n tutan ongelmat samaa tasoa, kuin YLE:n uutisoimat, ruotsalaisten yliopistojen huonoimpien opiskelijoiden ongelmat ?
        http://yle.fi/uutiset/ruotsalaisyliopistojen_ongelma_opiskelijat_eivat_ymmarra_kysymyksia_eivatka_osaa_kirjoittaa/6462775

        Eihän sillä ole väliä, mitä yliopisto-opiskelija osaa tai tarvitaanko häntä koskaan missään. Tärkeintä on, että hän kerää vuosittain paljon opintopisteitä ja suorittaa nopeasti loppututkinnon. Parempi vielä olisi, jos opiskelija on ulkomaalainen.

        Näin ainakin, jos yliopistojen rahoitukseen vaikuttavia tulosmittareita tarkastellaan.


      • hei herätkää ihmiset
        Millainen tilanne ? kirjoitti:

        LUT:n tutalle siis hakeutuu kaikkein huonointa opiskelija-ainesta, mutta kuinka "vakavaksi" tilanne on edennyt ? Ovatko LUT:n tutan ongelmat samaa tasoa, kuin YLE:n uutisoimat, ruotsalaisten yliopistojen huonoimpien opiskelijoiden ongelmat ?
        http://yle.fi/uutiset/ruotsalaisyliopistojen_ongelma_opiskelijat_eivat_ymmarra_kysymyksia_eivatka_osaa_kirjoittaa/6462775

        Jos LUT olis niin huono kuin tuo ruotsalainen yliopisto niin koko paikka suljettais ja laitettais opetuksee kaikki.

        LUT on sentään yliopisto ja tais olla joku laatuyksikkö tai sellanen tutas. Ja opettajina on varmasti oman alan asiantuntija eikä mikään peruskoulun opettaja. Kyllä sinne on helpompaa päästä sisään mutta ei se nyt mikään venäläinen koulu jossa tehtäis valetutkintoja.


      • Herätit kysymään
        hei herätkää ihmiset kirjoitti:

        Jos LUT olis niin huono kuin tuo ruotsalainen yliopisto niin koko paikka suljettais ja laitettais opetuksee kaikki.

        LUT on sentään yliopisto ja tais olla joku laatuyksikkö tai sellanen tutas. Ja opettajina on varmasti oman alan asiantuntija eikä mikään peruskoulun opettaja. Kyllä sinne on helpompaa päästä sisään mutta ei se nyt mikään venäläinen koulu jossa tehtäis valetutkintoja.

        Saanko kysyä, oletko itse LUT Tutan opiskelija ? Oikeinkirjoitustaitoa ei taideta ainakaan liikaa hioa opinnoissanne...


      • ps. en ole lutasta
        Herätit kysymään kirjoitti:

        Saanko kysyä, oletko itse LUT Tutan opiskelija ? Oikeinkirjoitustaitoa ei taideta ainakaan liikaa hioa opinnoissanne...

        Eiköhän siitä jo näe että puhekieltä koko viesti vaikka onkin isot alkukirjaimet ja pisteet. Jos etit jotain kieliopillisesti täydellistä tekstiä niin luulen ettei tämä ole juuri se paikka.


    • mäkäläinen

      Ennemmin opiskelisin Lappeenrannassa, kuin Aallon tutalla, jossa opiskelutoverit hikisiä 5-8 laudaturin supernörttijamppoja. Karkea yleistys, mutta kuitenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe