Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

berninpaimenkoira ensimmäiseksi koiraksi ?

berninpaimenkoira

mitä mieltä olette ?

9

3368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo, sopisi kai

      Urokset voivat olla aika dominoivia toisia uroksia kohtaan sekä haastaa omistajansa kovaankin kilpailuun johtajuudesta. Narttua suosittelen ensimmäiseksi koiraksi berninpaimenkoiran kohdalla. Kasvattajalta on hyvä kysyä lisää, hän varmasti myy sinulle berninpaimenkoiran, jos osoitat tarjoavasi koiralle reippaasti liikuntaa ja aktivointia, hoitavasi ahkerasti sen turkkia sekä ottavasi vakavasti vastaan kaikki koiran koulutukseen, terveyteen, ruokintaan ja muuhun oleelliseen liittyvät tiedot.

      • johtajuususkomukset.

        Tuo dominointi... No, kannattaa olla tässäkin suhteessa kriittinen koulutusmetodeista ja uskomuksista vastaan tieto. Nuo johtajuusasiat ovat vähän sellainen muoti-juttu kun ollaan katsottu koirakuiskaajaa. Kaikki asiat eivät selity johtajuusongelmalla. Siihen pohjautuvalla koulutuksella voidaan pilata suhde koiraan, joten kannattaa olla varovainen. Kasvattaja tosiaan kyllä kertoo kuinka bernin kanssa eletään mutta sen lisäksi pitäisi ottaa itse selvää asioista ja olla kriittinen. Sinähän sen koiran kanssa elät ja sen mukaisen koiran saat kuinka sen koulutat.


      • johtajuususkomukset2
        johtajuususkomukset. kirjoitti:

        Tuo dominointi... No, kannattaa olla tässäkin suhteessa kriittinen koulutusmetodeista ja uskomuksista vastaan tieto. Nuo johtajuusasiat ovat vähän sellainen muoti-juttu kun ollaan katsottu koirakuiskaajaa. Kaikki asiat eivät selity johtajuusongelmalla. Siihen pohjautuvalla koulutuksella voidaan pilata suhde koiraan, joten kannattaa olla varovainen. Kasvattaja tosiaan kyllä kertoo kuinka bernin kanssa eletään mutta sen lisäksi pitäisi ottaa itse selvää asioista ja olla kriittinen. Sinähän sen koiran kanssa elät ja sen mukaisen koiran saat kuinka sen koulutat.

        Ai niin, kysymyksesi bernistä ensimmäiseksi koiraksi. Itselläni on berni ensimmäisenä koirana ja hetkeäkään en vaihtaisi pois. Upea perheenjäsen.


    • Bernit

      Minun mielestä berni on aivan varmasti hyvä rotu sinulle,jos olet valmis ottamaan vastaan ison lempeän rodun!

    • täällähuuteleesara

      kuinka paljon berni tarvitsee liikuntaa päivittäin jos se on noin iso koira ?

    • KC41

      Berni tarvitsee liikuntaa samanverran kuin vaikkapa rottwaileri. Samoin koulutus on syytä hoitaa alusta alkaen huolella. Berneissä esiintyy dominointia, molossi kun on. Paljon bernejä on myös kodinvaihtajina, juurikin sellaisten uskomusten takia, että lempeä jättiläinen, ei dominanssia, ei sitä, ei tätä. Berni on molossi, se voi olla hyvinkin vietikäs ja dominoiva.

      Berni voi sopia ensimmäiseksi koiraksi, kunhan hoidat koulutuksen ja liikutuksen huolella.

      Koulutustyylejä on monia, kannattaa valita se, mikä istuu itselle parhaiten, ja joka vie teitä koirakkona eteenpäin.

    • 1x berni

      Sopii ensimmäiseksi koiraksi varmasti oikein hyvin. Pääsääntöisesti ovat lempeitä, mutta toki jokainen on oma yksilönsä. Mutta ota huomioon, että kyseessä on ISO koira. Varsinkin uroksesta voi kasvaa aikamoinen jötkäle, massaa ja painoa löytyy. Rotua valittaessa kannattaa ottaa muutama käytännön asia huomioon; asunnon koko, miten aiotte kuljettaa koiraa autossa, minne sen saa tarvittaessa hoitoon jne.

      • tytäöt vs pojat

        Myös nartuissa löytyy luonnetta. Kokemuksesta voin sanoa. Aivan ihana koira,mutta pelkkä sukupuoli ei kerro kaikkea. Omani on tyttö ja paljon haastavampi kuin veljensä.


    • kerran berni

      Paimenkoira on aina haastava koira. Itsellä oli ennen tuota berniä ollut vain yksi sekarotuinen lappalainen uros. Nyt tuli berni-narttu ja sanotaan että oli lievä järkytys. Koira oli todella itsenäinen, itsevarma ja osoitti alkuunsa sen että haastaa omistajansa. Johtajuus asiat on sellaisen koiran kanssa tärkeitä. En tarkoita koirakuiskaajan käyttämiä tapoja, sillä berni ei kestä kova kouraista kohtelua. Mutta tahtojen taistelu on se millä laitetaan asiat järjestykseen. Toisin sanoen et anna koskaan periksi vaan odotat hiljaa paikallasi kunnes koira antaa periksi ja istuu. Huomiotta jättäminen on bernille paras rankaisu. Sen verran kylmä kyyti tuli ekoina kuukausina pennun kanssa, mutta onneksi olin kärsivällinen ja nyt minulla on todella tottelevainen, itsenäinen, itsevarma ja rauhallinen koira, jota useat kadehtii. Mutta töitä se teettää, joka päivä, joka hetki. Joka päivä n. 2h ulkoilua vähintään ja sen lisäksi se on laitettava työhön jossa joutuu käyttämään päätään. Esineiden etsintää, jäljestystä, agilityä rodun sallimissa rajoissa, tokoa yms. Ja koira nauttii tuosta äärettömästi. Lasten kanssa paimennusvietti aiheutti tuskaa aluksi, mutta ahkeralla nakki-siedätyskoulutuksella saatiin sekin kuriin, että ei niin herkästi paimenna lapsia. ja voiva juostakin pihalla. Vieraat lapset eivät voi leikkiä miekkailu yms taisteluleikkejä meidän lasten kanssa koiran nähden. Se menee yli koiran sietorajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe