Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aki Ollikainenkin sai kirjan julki suhteilla :-(

donitsi5

Niin se vain taitaa mennä. Iloitsin jo aiemmin että kerrankin esikoiskirjailija, joka menestyy näin hyvin ja ei ole mennyt suhteiden kautta läpi, mutta HS paljasti toisin tänäaamuna :-( Ollikainen on Tuomas Kyrön kaveri ja Kyrö oli esitellyt käsikirjoituksen tuntemalleen kustannustoimittajalle. Että niin...Taidan haudata kirjailijanhaaveeni samantien, Tai odotan, kunes voitan lotossa ja minulla on rahaa mennä kriittiseen korkeakouluun. Ei ole maailma tasa-arvoinen, ei.

58

877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvokuoppa

      Onko joku väittänyt, että maailma on tasa-arvoinen? No, ei.

      Lottovoiton sijasta voisit tarjota Kyrölle baarissa oluen.

      Tai sitten voisit opetella kirjoittamaan.

    • wwwwdddd

      Hei, olen se, joka aloitti Saarikoskikisa-ketjun. Se on eri asia kuin tämä.
      Se oli kilpailu, minkä vuoksi tätä vastuuta anonymiteetistä yms. peräsin.

      Ei kannata nyt provosoitua näkemään peikkoja kaikkialla.

      Tuomas Kyrö on voinut nopeuttaa löytämistä ja prosessia, muta edes Tuomas Kyrö ei huonoa tekstiä nopeuttaisi. Tästä olen varma. Ja ennen kaikkea: Kyllä se laatu ratkaisee päätöksen sen jälkeen kun kässäri on pöydällä.
      Siihen täytyy ja kannattaa uskoa!

      Makuja on toki monia jne. Mutta Aki Ollikainen on varmasti kyrön kanssa tai kyröttä julkaisunsa ansainnut!

    • olen nero tai en

      No voi hyvä tavaton. Eikös se ole vanha totuus, että pinnalle pääsee esim. näyttelijänä menemällä ohjaajan tms. kanssa petiin.
      Ja liirum laarum.
      EIköhän tämäkin kirja päässyt ihan omilla ansioillaan julkaistuksi ja myös palkituksi.
      Itselläni on sellainen ongelma, että minulla on loppututkinto kirjallisuudessa. Siis kun kirjani julkaistaan, olen tehnyt sen suhteilla ja koulutuksella, mukamas. Olisi paljon parempi, jos kaikki kirjailijat repäistäisiin pystymetsästä, olisivat lukutaidottomia ja muutenkin höpöjä. Rumia, vanhoja, pullossa kasvaneita eivätkä tuntisi yhtään ihmistä missään. Mistähän sitten syytettäisiin?

    • wwwwdddd

      "olen nero tai en", juuri näin tuo asia menee. Kirjallisuuden, näyttämötaiteen tms. opiskut tuovat yhteyksiä - ja sitten voii käydä näin kuin Aki Ollikaiselle kävi.

      Aki Ollikainen ei kuitenkaan osallistunut kilpailuun, eikä tullut nimimerkkien takaa tarjoilluksi. Kyllä hänen tekstinsä puhui. Lopputuloksen kannalta on aivan sama kuka sen kässärin pöydälle kiikuttaa. Siinä lukiessa merkitsee sitten se kässäri!

      Saarikoskikisasta kirjoittaessani en millään muotoa tahtonut lietsoa tällaista kaikkinaista julkaisumotiivienkin epäilyä.
      Kilpailusäännöt tai ennalta valinnat ovat jotakin aivan muuta kuin se, kulkeeko kässäri käsin tai kirjeessä kustantamoon.

      Ja mitä tähän tapaukseen tulee: Viimekädessä Kyrö voi tarjota etuuksia Kyrölle. Muiden on sitten kirjoitettava ja muokattava tekstinsä itse.

      Onnea Akille upeasta kirjasta!

    • voi voi

      Saikohan Kyrö mahdollisuuden ylen kuunnelmien ja kuunnelmapätkien tekoon siksi, että Kyrön isä (Pekka Kyrö) oli radioteatterin päällikkö?

      Aki Ollikaisen vaimo voitti Liken dekkarikilpailun. Tässäkin haistan palaneen käryä.
      Samoin kuin siitä, että Ollikaiset saivat mahdollisuuden asua ainakin seuraavat kaksi vuotta Joenpellon kirjailijatalossa, samassa jossa Kyrö on asunut. Joku on junaillut heille kaikki nämä palkkinnot yms.

      Arto Salminen menestyi siksi, että Urho Kalevi Kekkonen oli hänen isänsä kummisetä. Rimmisen teoksesta tehtiin elokuva ihan vain siksi, että hänen isänsä oli elokuvaohjaaja. Marko Leino on menestynyt siksi, että... no... onhan hän Leino.

      Näitä esimerkkejä löytyy loputtomiin.

    • donitsi3

      Ollikainen on hyvä kirjoittaja ja varmasti on mennyt läpi tekstinsä takia, en ole sitä epäillytkään! Tarkoitin sitä, että onhan se eri asia, kun saa jumalattoman pitkän jonon ohi käsikirjoituksensa luettavaksi toimittajan pöydälle, kuin että tuhannen käsikirjoituksen seassa oma käsikirjoitus pyörii ja ehkä jopa hautautuu jonnekin pölyiseen nurkkaan ja ties vaikka jää lukematta kokonaan. Voihan se olla, että ilman Kyröä Ollikaisenkin käsis pyörisi vielä tänä päivänä jossain kustantamon syövereissä, eikä siihen olisi vielä kukaan ehtinyt paneutua, vaikka se ansaitsikin tulla julkaistuksi.

      Usko vain menee siihen, että onko sieltä tuhannen joukosta mahdollista kenenkään nousta, vai onko tosiaan niin, että jonon ohi pitää päästä (meni käsikirjoitus läpi tai ei) saadakseen sen tekstinsä edes luettavaksi asti. Ja sitä mahdollisuutta, että saa jonon ohi oman tekstinsä ei noin vain tule, ellei, kuten joku täällä ehdotti ala lyöttäytymään kirjailijoiden seuraan. Tai maksa tuhatta euroa siitä, että pääsee tapaamaan kustannustoimittajan henk.kohtaisesti (lue:menee kriittiseen) tai satu olla vain syntymään sukuun jossa on kirjailijoita tai kustannusalan ihmisiä tai että elämä on kuljettanut niin, että joku kirjailija tai kustannustoimittaja sattuu olemaan bestis tai että pitää blogia, josta tulee hurjan suosittu ja sitä kautta kustantaja kiinnostuu yms. Mutta jos näin ei ole, mitkä ovat realistiset mahdollisuudet? Kysynpähän vain! Haluaisin oikeasti tietää!

    • suosittelen lämpimäs

      Kannattaa suosiolla jättäytyä pois koko alalta.

      • scarabaeus

        pölöpölö
        suosittelen lämpimäs
        alan miehet on erikseen
        ja

        kirjailijaksi synnytään


    • Ammattikirjailijat

      En mitätöi missään nimessä Ollikaisen Nälkävuotta, mutta ei se jättänyt mitään erityistä muistiini kun luin kirjan paljon ennen näitä valintoja. Minua kiinnosti teos historiallisen taustansa takia. Se on hyvin ja tiiviisti kirjoitettu, siinä sen ansio, mutta ei kyseinen kirja ole sellainen joka jää elämään. Onnea silti tekijälle!

      • simone deboudoir

        Nimimerkistä päätellen teitä on siellä useampi ammattilainen, joiden kirjat jäävät elämään. Nimenne arvatenkin paljastuvat kirjallisuushi storiasta 100 vuoden päästä.


    • P O M

      Voi hirviä paikka. Entäs se skandaali, että Lauri Viita tunsi Väinö Linnan ja mitä siitä seurasi.
      Kateellisia salaliittoteoreetikkoja riittää. Onneksi alumiinifolioo saa vielä kaupoista.

      • P I M P E L I

        Mäkin panin kinkun uuniin. Tota, ookkonä lukenu sellast kirjaa ku Kun hyttyset katosivat - Ohvin ostajan tarina?


    • Näin se vaan on

      Juu... Se on totta, kirjailijaksi synnytään mutta kustannus-sopimuksiin mennään suhteilla ja rahalla. Hyväveli-järjestelmä on kaiken julkisuuden tae. Monet todella lahjakkaat ja luovat ihmiset jäävät "ulkopuolelle" kun heillä ei ole sitä "hyvää kaveria" joka olisi just oikealla paikalla ja oikealla hetkellä.

    • suhteita ja suhteita

      No herrajjjumala, kyullähän täällä kaikki tuntee kaikki, suhteiden luominen ei ole mikään ongelma, se on vain oma vika jos ei siinä onnista, Suomihan on niin pieni maa.

      Näin minulle sanottiin joskus ihan tosissaan.

      • yksin ja hylättynä

        Mulle suhteiden luominen on nimenomaan ongelma. Enkä ees tunne kettään. Mitä luulette pääsiskö tälläsel textil pinnalle? Aattelin laittaa nimex Halusit tahi et, vettää kaikista ovista ja sattaa suolaista vettä etteisiin sekä kynnyksille - 1. naisen remonttiopas. Tietofinlantiaa aattelin...


    • Tietenkin se on juuri rannallejääneiden katkeruutta nähdä salaliittoteorioita siellä ja täällä MUTTA alkaa vain tuntua kohta epätoivoiseltä, että pääseekö sieltä pinoista kukaan julkaistavaksi?? En ole nähnyt sellaisia kertomuksia muutamaan vuoteen, ja mietityttää, että jos kukaan ei kerran pääse pinosta - vaan tarvitaan lisäksi muitakin ulkoisia apuja kuten tuttuja tai valmis julkisuus - niin kannattaa varmaan lopettaa tämä armoton duuni oman tekstini eteen... ja tämä pään hakkaaminen seinään tällä alueella...

      • 1+9

        Suhteet tarkoittavat käytännössä sitä, että monet esikoiskirjailijat ovat ammattikirjoittajia. Suurin osa kirjailijoista on kirjoittanut ja lukenut intohimoisesti lapsesta asti, joten siinä on paljon etumatkaa, ellet itse ole sellainen. Lahjakkuus ei korvaa kirjoittajakokemusta ja lukeneisuutta, koska niiden puute näkyy tekstissä.


    • katkeruus

      Riikka Pulkkinen antoi esikoiskirjansa kässärin tutulle kustannustoimittajalle ja vastaus tuli samalla viikolla.

      Ei siinä minusta mitään väärää ole. Maailma nyt on vain sellainen/tällainen. Kyllä hyvä teksti nousee esiin, vaikka ei olisi mitään muuta kuin se kässäri. Siitähän siinä on viime kädessä kyse, sille kustajallekin. Kustantamoiden taloudellisen edun hakeminen kyllä suojaa sitä "hyvä veli"- verkoston toimivuutta.

      Ei kannata olla katkera tai kitkerä. itse keskityn vaan siihen mitä osaan, ja mitä en osaa, yritän opetella.

      Ei kaikki hylkyjä saaneet ole salaliiton uhreja. Tekstit eivät vain ole riittävän hyviä.

      • anni-sofia-minna1

        Riikka Pulkkinenkin sai hylkäyskirjeet muilta kustantajilta... Eli jos hänellä ei olisi ollut tätä yhtä kustannustoimittajatuttua, niin hänenkään "tekstinsä ei olisi ollut riittävän hyvä". Ei kovin loogista minusta.


      • miina-riitta
        anni-sofia-minna1 kirjoitti:

        Riikka Pulkkinenkin sai hylkäyskirjeet muilta kustantajilta... Eli jos hänellä ei olisi ollut tätä yhtä kustannustoimittajatuttua, niin hänenkään "tekstinsä ei olisi ollut riittävän hyvä". Ei kovin loogista minusta.

        Mistäs niin luulet, ettäRiikka Pulkkinen sai hylkäyskirjeet muilta kustantajilta? Taisi saada hylyn vain Teokselta? Niin ainakin yhdessä jutussa kerrottiin.


    • Veijaritarinaa

      Meilläpäin pääsee paperitehtaalle töihin vain suhteilla. Hankkikaa suhteita vai mitä? :)

    • sekunnin 1/100

      Käsite "suhteet" on ihan liian negatiivinen asia. Onhan se nyt selvää, että tuttu tai tutun tuttu on helpompi palkata vaikka töihin, kun tietää ihmisestä paljon asiallisia ja asiaan kuulumattomia asioita.
      Juuri siksi kesätöihin palkataan omien työntekijöiden lapsia, myös sinne paperitehtaille. Ovat nähneet, mitä työnteko on, tai ennen kaikkea kuulleet.
      Sama on kirjoittamisessa. Kun tuttu sanoo, että tietää ihmisen, joka on ahkera ja jaksaa muokata tekstiään kurinalaisesti vuoden ajan, asia on sillä selvä.
      Eli julkaisemisessa ei ole kyse vain siitä, että osaa kirjoittaa ja teksti on hyvää. Kustantaja haluaa yleensä aina muutoksia, syystä tai toisesta, ja haluaa kirjoittajan, joka ymmärtää tämän, ei ole mustasukkainen tekstistään ja ennen kaikkea, ei kuvittele olevansa maailman paras ja tietävänsä tasan tarkkaan mitä tehdä ja kirjoittaa.
      Hyvä kirjoittaja suo myös kirjoituskilpailujen voiton jollekin toiselle, sillä hyviä kirjoittajia on muitakin. Jopa parempia. Jopa loistavia.
      Vain yksi voi voittaa, muut jäävät sitten sekunnin sadasosalla tai enenmmän.

    • wildemar

      tuo oli mielenkiintoinen tieto, että nämä kilpailujen voittajat ovat pariskunta ja se että he muuttivat sinne taiteilijataloon ennen kuin tieto finlandia-palkinnosta tuli julkisuuteen. Noo, kaikki voi olla sattumaa, lahjakkuutta tai suhteita, mutta luulen että kyseessä on näiden tekijöiden sekasotku, mutta ei pelkällä lahjakkuudella eteenpäin pääse, vaikka laittaisi tuotoksensa postiin. Ainakin se on äärimmäisen harvinaista nykyaikana.

    • Olen Kummallinen

      Kaksi kirjailijaa pariskuntana on todella merkillistä. Kukaanhan ei tunne yhtään opettajapariskuntaa, lääkäripariskuntaa, näytteljäpariskuntaa...
      Taiteilijataloon muutetaan hakemusten kautta, vastaavanlaisia on useita, myös ulkomailla. Parilla kävi hyvä tuuri, kun pääsivät.
      Tai tuuri ja tuuri, eivät kaikki halua asua maalla tai vuokralla. Hyvin monella kirjailijalla on ihan oma koti, itse maksettu. Se vasta kummallista onkin.

    • Readeri

      No, Aki Ollikainen sai kuitenkin tänään P.S. Finlandian eli tavallisten lukijoiden tunnustuksen Kalliosta. Kunnioitan sitä ja nostan hattua.

      • Lepinotus patruelis

        Joo, minäkin nostan karvaista lakkia.
        PS Oletkos muuten lukenut teosta Mielensäpahoittaja ja ruskeakieli? En nyt muista kirjailijaa. Ehkä joku Kyröskoskelta... Lukeneena ihmisenä varmaan sinä tiedät.


    • Täyttä_Scheißea

      SORRY AKI OLLIKAINEN MUTTA KIRJASI ON TÄYTTÄ P...AA. EN JAKSANUT LUKEA PARIA SIVUA PIDEMMÄLLE. MIKSI IHMEESSÄ HYVÄ AIHE PITÄÄ TÄRVELLÄ BRUTAALEILLA SELVITYKSILLÄ JONKUN 1800-LUKULAISEN MIEHEN MUNISTA, DUDE! SELASIN LISÄKSI KIRJAASI KOLMESTA KOHTAA JA SAMA SELVITYS JATKUI JA JATKUI JA AINA VAAN JATKUI. BOORING! SIIS JOS TÄMÄN TASOISELLA TEKSTILLÄ PÄÄSEE FINLANDIA-EHDOKKAAKSI, NIIN VAROKAA VAAN EX-POIKAYSTÄVÄNI: SÄNKYKAMARITARINAMME OVAT PIAN KUSTANTAJALLA! SIIS TÄYTTÄ SONTAA! JA KUSTANTAJAT HOI, SIIS DUDE!
      0 PISTETTÄ!

      • simonedeboudoir

        Jaksoit lukea ihan pari sivua... sitten yksi lause tökkäsi. Harmi, että Finlandia-raatilaisten oli pakko lukea koko kirja. Ja Hesarin raadin. Ja Kallion PS-Finlandian. Ja kirjablogggareiden, jotka antoivat tuolle scheisselle blogistanian finlandian. Ja sääli kaikkia nykyisiä ja tulevia ex-poikaystäviäsi, jos sinun mielestäsi kirjan "seksikohtaukset" ovat sänkykamaritarinoita.


      • veikkohuoninen
        simonedeboudoir kirjoitti:

        Jaksoit lukea ihan pari sivua... sitten yksi lause tökkäsi. Harmi, että Finlandia-raatilaisten oli pakko lukea koko kirja. Ja Hesarin raadin. Ja Kallion PS-Finlandian. Ja kirjablogggareiden, jotka antoivat tuolle scheisselle blogistanian finlandian. Ja sääli kaikkia nykyisiä ja tulevia ex-poikaystäviäsi, jos sinun mielestäsi kirjan "seksikohtaukset" ovat sänkykamaritarinoita.

        Olipa kyllä paska kirja. Ei ois varamaaan ilman Kyröä julkaistu. Näkee että suhteilla saa mitä vaan läpi.


    • Readeri

      Kateellisen vuodatusta.

    • peesaan

      Ei hyvää päivää täällä jaksetaan olla negatiivisia ja haukkua muita. Tietenkin kaikkien muiden kirjallinen maku on huono, mutta olemattomaan kirjailijanuraansa katkeroituneilla se on tietenkin tosi hyvä. Tsiissus, jotain rajaa.

    • Geschlechtsverkehria

      Calm down! Joku voi luulla, että olette Akille sukua, kun noin loukkaannutte. Outoa, ettei omaa mielipidettään saisi tuoda julki. Kritiikitön nuoleskelu taas on hyväksyttävää. :P

      Valitettavasti en ole kirjailijan alku. Pöytälaatikossanikin on vain luuppi. Ts. minulla on toinen ammatti, johon olen vielä tyytyväinen.

      Ko. kirja on mielestäni yliarvostettu k...a. Enkä ole ainut, joka on sitä mieltä. Nimimerkille "peesaan": tekstissäsi on kirjoitusvirheitä. Ja readeri: kahdella sanalla häviäisit jopa Kuningas Ollikaiselle. ;)

      • Sofi-fani

        Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat on mielestäni erinomainen teos. Se olikin lukijoiden suosikki Finlandia-ehdokkaaksi... Hyvä SOFI! Luen kirjasi vielä toistamiseen.


      • Pyhä yxinkertaisuus

        Oletpa vähän yksinkertainen, kun luulet, että loukkaantua voi vain kirjailija tai hänen sukulaisensa. Etkä oikeasti ymmärrä, että jos haukut paskaksi kirjan, josta muut ovat pitäneet, haukut samalla paskaksi myös muiden kirjamaun. Eli haukkuessasi kirjoja, varaudu saamaan paskaa niskaan, koska olet sitä itse ensin tuulettimella kirjasta tykänneiden niskaan levittänyt.


      • Yksinkeltainen on...
        Pyhä yxinkertaisuus kirjoitti:

        Oletpa vähän yksinkertainen, kun luulet, että loukkaantua voi vain kirjailija tai hänen sukulaisensa. Etkä oikeasti ymmärrä, että jos haukut paskaksi kirjan, josta muut ovat pitäneet, haukut samalla paskaksi myös muiden kirjamaun. Eli haukkuessasi kirjoja, varaudu saamaan paskaa niskaan, koska olet sitä itse ensin tuulettimella kirjasta tykänneiden niskaan levittänyt.

        Etkös sinä bonjaa, että kehumalla kirjaa, josta muut eivät ole pitäneet, ja haukkumalla heitä vielä yksinkertaisiksi, saat roiskeet naamaasi sinäkin. Ja anna nyt itsellesi toki toinenkin plussa. ;) Ja miinuksia minulle, jotta alan itkeä. Yhyy!


      • simonedeboudoir

        Kirja voi olla yliarvostettu (minunkin mielestäni, vaikka hyvä onkin). Mutta paskan vuodattaminen esikoiskirjailijan niskaan kertoo enemmän ko. vuodattajasta. Ja vielä versaaleilla. Eikä se, että pitää kirjasta ja puolustaa sitä tarkoita kritiikitöntä nuoleskelua.
        MUTAN EHKÄ SINÄ OLETKIN LAHJATON VALOKUVAAJA, JA SIKSI KATKEROITUNUT, KUN JOKU ONNISTUU... näin jos isoin kirjaimin haluat kekustella.


      • simonedeboudoir
        simonedeboudoir kirjoitti:

        Kirja voi olla yliarvostettu (minunkin mielestäni, vaikka hyvä onkin). Mutta paskan vuodattaminen esikoiskirjailijan niskaan kertoo enemmän ko. vuodattajasta. Ja vielä versaaleilla. Eikä se, että pitää kirjasta ja puolustaa sitä tarkoita kritiikitöntä nuoleskelua.
        MUTAN EHKÄ SINÄ OLETKIN LAHJATON VALOKUVAAJA, JA SIKSI KATKEROITUNUT, KUN JOKU ONNISTUU... näin jos isoin kirjaimin haluat kekustella.

        MUTAN.. kekustella.. okei. Mutta keskustellaan. Pari viini alsia (sic), sori.


    • 2+2

      ”Marja tarttui kiinni Juhanin kovana seisovaan kaluun.” ”Marja liikuttaa hitaasti kättään edestakaisin Juhanin elintä nyrkissään puristaen.” ”Hän silittelee Juhanin velttoa elintä ja miettii laihoja haukia.” ”…Teo työntää sormensa hänen sisälleen. Reikä on ahdas…” ”Teo liikuttaa sormeaan edestakaisin… Märkä hän kuitenkin alkaa olla.” ”Hän työntyy Saaran suuhun liian syvälle, tyttö alkaa kakoa… …Tällä kertaa Saara ottaa kiinni Teon elimestä ja ohjaa sen pään suuhunsa, imeskelee sitä kuin keitosta löytämäänsä lihaisaa sattumaa.”

      Onhan tää ny kohtalaisen roisia selvitystä. Onneksi en ostanut naapureille joululahjaksi.

      • 5+1

        Hetkinen!

        Onko tuo edellä oleva lainaus Ollikaisen kirjasta?

        Ei hyvältä vaikuta!


    • 13+19

      Onhan se, mutta kannattaisi silti lukea kirja. Tuollaiset kohtaukset ovat vain pieni osa kirjasta.

    • 5+1

      Kuvaus on kliseistä roskaa!

      • roskasakkia

        Vieläkö jaksat? Hanki elämä.


    • 5+1

      Ensimmäinen vaikutelma oli tuo. Ei se siitä harkinnan jälkeen muuttunut.

    • LIHAISA SATTUMA!

      Hyvä, kun joku muukin on täällä sitä mieltä, että kirja olisi pärjännyt ilman tuota panokimaraa. Ja kyllä ne aika tiheässä reilun 100 sivun kirjassa ovat. Eikä tämä mitään p...n vuodatusta ole vaan mielipide. Eikös Suomessa ollut vielä jäljellä semmottinen kuin sananvapaus, jos joku muistaa? Mutta pakko nyt kysyä, että oletteko te ikinä edes huonoa kirjaa lukeneet?

      simonedeboudoirille: En ole valokuvaajakaan.

      • SimonedB

        Aina saa olla pitämättä. Ja sananvapaus on kaikilla, persuillakin (eli mitä vaaan saa sanoa, mutta kukaan ei saa olla eri lieltä)... mutta ihmettelen tota agressiota kun kyseessä on esikoiskirjailija, jos kohta palkittukn.
        Ja LIHAISELLE: se kuvajuttu oli esimerkki...


      • Nyt nännit kaakkoon!
        SimonedB kirjoitti:

        Aina saa olla pitämättä. Ja sananvapaus on kaikilla, persuillakin (eli mitä vaaan saa sanoa, mutta kukaan ei saa olla eri lieltä)... mutta ihmettelen tota agressiota kun kyseessä on esikoiskirjailija, jos kohta palkittukn.
        Ja LIHAISELLE: se kuvajuttu oli esimerkki...

        Miten h...issä perussuomalaiset liittyvät tähän(kin)? Kyllä on kokoomuslaiselle tullut PS:sta kovat traumat!

        Kerron nyt salaisuuden: En pidä perussuomalaisista sen enempää kuin kokoomuksestakaan. Ja koska pian kuvittelet minut keskustalaiseksi, vihreäksi, SDP-läiseksi tai KD-laiseksi jne, jne, niin kirjoootan tähän jo nyt tässä vaiheessa, että väärin meni.

        Mitä bloggareihin tulee, niin löytyy niitä näköjään sellaisiakin kirjablogeja, joissa Ollikaista ei ylistetä. Ja arvatkees minkä takia? No, juur tuon pylly-osaston takia!

        Mitähän jos NAISkirjailija olisi kirjoittanut esikoisteokseensa vaikka näin:
        Pekka tarttui kiinni Leenan turpeaan p...n. Pekka liikuttaa hitaasti kättään edestakaisin Leenan elintä nyrkissään puristaen. Hän silittelee Leenan karvaista elintä ja miettii laihoja haukia. …Pirjo työntää sormensa hänen sisälleen. Pekan peräreikä on ahdas… Pirjo liikuttaa sormeaan edestakaisin… Märkähän Pekka kuitenkin alkaa olla. Pirjo työntää alapäänsä Pekan suuhun liian syvälle, poika alkaa kakoa… …Tällä kertaa Pertti ottaa kiinni Jutan elimestä ja ohjaa sen suuhunsa, imeskelee sitä kuin kaapista löytämäänsä karjalan piirakkaa. Jep, sitä päivää odotellessa...


      • ldskjfsldkjfslkdjfsl
        Nyt nännit kaakkoon! kirjoitti:

        Miten h...issä perussuomalaiset liittyvät tähän(kin)? Kyllä on kokoomuslaiselle tullut PS:sta kovat traumat!

        Kerron nyt salaisuuden: En pidä perussuomalaisista sen enempää kuin kokoomuksestakaan. Ja koska pian kuvittelet minut keskustalaiseksi, vihreäksi, SDP-läiseksi tai KD-laiseksi jne, jne, niin kirjoootan tähän jo nyt tässä vaiheessa, että väärin meni.

        Mitä bloggareihin tulee, niin löytyy niitä näköjään sellaisiakin kirjablogeja, joissa Ollikaista ei ylistetä. Ja arvatkees minkä takia? No, juur tuon pylly-osaston takia!

        Mitähän jos NAISkirjailija olisi kirjoittanut esikoisteokseensa vaikka näin:
        Pekka tarttui kiinni Leenan turpeaan p...n. Pekka liikuttaa hitaasti kättään edestakaisin Leenan elintä nyrkissään puristaen. Hän silittelee Leenan karvaista elintä ja miettii laihoja haukia. …Pirjo työntää sormensa hänen sisälleen. Pekan peräreikä on ahdas… Pirjo liikuttaa sormeaan edestakaisin… Märkähän Pekka kuitenkin alkaa olla. Pirjo työntää alapäänsä Pekan suuhun liian syvälle, poika alkaa kakoa… …Tällä kertaa Pertti ottaa kiinni Jutan elimestä ja ohjaa sen suuhunsa, imeskelee sitä kuin kaapista löytämäänsä karjalan piirakkaa. Jep, sitä päivää odotellessa...

        Persuja käytettiin esimerkkinä sananvapaudesta vs. vastuusta.

        Mitä tulee seksikohtauksiin, niiden hyväksyminen riippuu lukijan mausta. Itse en yksityiskohtauksia elinkuvauksia välitä lukea, mutta en kiellä niitä muilta. Kiellettyjä aiheita ei kirjallisuudessa pitäisi olla, sanoi kai Tuula-Liina Variskin taannoin. Vaatimus kertoa seksikohtauksista häveliäästi menee mielestäni samaan kategoriaan kirjailijan käyttämien aiheiden rajaamisen kanssa. Tyylinkin pitää olla vapaa.

        En ole lukenut Nälkävuotta, mutta mieleeni tulee, että seksikohtausten sisällyttäminen tarinaan voi olla tehokeino:1800-luvun aikalaiskirjallisuudessa ei seksiä liene käsitelty. Groteskit kuvaukset antavat uuden, ravistelevan, realistisen, ehkä lähempänä nykyaikaista ihmistä olevan kuvan nälkävuosien ihmisistä. (Tosin uskon, että kirjailija on kirjoittanut seksikohtaukset enemmänkin huvikseen; on vaan halunnut ne mukaan.)


      • 5+1
        ldskjfsldkjfslkdjfsl kirjoitti:

        Persuja käytettiin esimerkkinä sananvapaudesta vs. vastuusta.

        Mitä tulee seksikohtauksiin, niiden hyväksyminen riippuu lukijan mausta. Itse en yksityiskohtauksia elinkuvauksia välitä lukea, mutta en kiellä niitä muilta. Kiellettyjä aiheita ei kirjallisuudessa pitäisi olla, sanoi kai Tuula-Liina Variskin taannoin. Vaatimus kertoa seksikohtauksista häveliäästi menee mielestäni samaan kategoriaan kirjailijan käyttämien aiheiden rajaamisen kanssa. Tyylinkin pitää olla vapaa.

        En ole lukenut Nälkävuotta, mutta mieleeni tulee, että seksikohtausten sisällyttäminen tarinaan voi olla tehokeino:1800-luvun aikalaiskirjallisuudessa ei seksiä liene käsitelty. Groteskit kuvaukset antavat uuden, ravistelevan, realistisen, ehkä lähempänä nykyaikaista ihmistä olevan kuvan nälkävuosien ihmisistä. (Tosin uskon, että kirjailija on kirjoittanut seksikohtaukset enemmänkin huvikseen; on vaan halunnut ne mukaan.)

        Seksiä voi kuvata, mutta ei noin tökerösti ja kliseisesti. Oikein tunsi myötähäpeää kirjailijan puolesta.


      • lkdjflsdkjfkds
        5+1 kirjoitti:

        Seksiä voi kuvata, mutta ei noin tökerösti ja kliseisesti. Oikein tunsi myötähäpeää kirjailijan puolesta.

        Mitä tarkoitat tökeröydellä ja kliseisyydellä tässä yhteydessä? Esimerkiksi sitä, että mennään liian suoraan ja arkisesti asiaan, kuvataan tekoja ilman tunnetta, tai muuta vastaavaa? Entä miten kokemasi seksikohtausten tökeröys ja kliseisyys vertautuu muuhun kerrontaan; poikkeaako olennaisesti?


    • scarabaeus

      En ole lukenut tätä Ollikaisen kirjaa. Parhaillaan on menossa Auster ja hiljan lueskelin Foenkinos yhtä kirjaa ja joitakin muitakin tullut tämän vuoden puolella kahlattua. Sitä Donnerin Mammuttia odottelen innolla, että joku laittaisi tyrkylle siihen kirjaston kierrätyshyllyyn just sillon kun menen siitä ohi ja nappaan oitis. Lupaan. Myös lukea sen.
      Oletteko jo lukeneet? - Ja haluatteko, että laitan taas niitä Kirja-arvostelu palstalle mitä olen kahlannut ?
      Ai ette halua, no ei sit.

      • scarabaeus

        Eilen tuikkasin
        Kirja-arvostelut
        näistä Auster Talvipäiväkirja sekä kahdesta Foenkinos opuksesta.
        Käykää lukemassa siellä niitä arvosteluja ja laittakaa sinne lukemistanne kirjoista. En ole vielä saanut käsiini Donnerin Mammuttia, mutta eiköhän se vastaan tule jossakin vaiheessa. Toivon.
        Ja kait tätä Ollikaisenkin kirjaa on joskus vilastava, kun jaksatte sitä täällä niin kovasti ylläpitää.

        Jotenkin voisitte kehua kyllä mun runokirjaanikin joskus,
        ai ei,
        no ei sit ! .................. juokse pupu juokse............... >


    • dfgdfg

      En voi käsittää kommentointianne ollikaisen seksikohtauksista. Esimerkiksi alun seksikohtaus, oli todella koskettava ja toi hyvin esille synkän epätoivon joka hahmoilla oli. Se, joka kommentoi seksikohtauksia ollikaisen kirjassa liian ronskeiksi on joko lestadiolainen tai muuten vain joku siveyden sipuli.

      • Perussuomalaineeen

        Voip olla. Heilläkin kun saa olla mielipide tai pari. Vaikka itse olen kyllä tosi pornohtava, en kokenut minkäänmoista liikutusta mainitsemassasi kohdassa. Mutta hyvä, jos sinä itkit.

        Kun luin tuota kirjaa, piti tarkistaman, jotta onko ihan Jallu sattuna kätteen.


    • Hope...

      Voi myös olla, että seksi myy (mikäli muistatte kirjan nimeltään sex, jota porukka jonotti hulluna)... Moni lukija on ollut sitä mieltä, että nämä alapääjutut olisi voinut jättää kirjasta kokonaan pois. Varsinkin, kun kirjassa on muistaakseni vain about 140 sivua. Kaikkihan tiedämme, että ihmiskunta on kuksinut alusta asti. Ei se mikään uutinen ole. Nälänhädästä ja kurjuudesta voi kirjoittaa ilman sormetusselvitystä. Ja sänkypuuhista voi kirjoittaa niin, ettei lukijalta "lennä laatta".

      Moni on valitellut, että tässä kirjassa vain raapaistaan aiheen (nälkävuodet) pintaa. Joten Ollikainen joutuu seuraavassa kirjassaan pistämään paljon paremmaksi ennen kuin meikä ja moni muu on myyty. Mutta nyt tämä tyttö kaivaa pöytälaatikostaan sen luupin ja häippäsee tästä keskustelusta. Riidelkää te keskenänne. LOISKIS JA MOLSKIS (isolla) ja loppuun laitan vielä piruuttani monta huutomerkkiä. Tähän: !!!!!!!!! Ja vielä tähän: !!!!!!!!!!!!!!!!

    • Mashiach

      Mikä tässä nyt on niin vaikeaa. Yksi tykkää, toinen ei. Eikös mielipideasiat ole niitä, joista ei voi kiistellä? Joku tykkää tyttärestä, toinen anopista jne. Itse en ole Ollikaisen kirjaa (vielä) lukenut, mutta aion sen tehdä.

    • Kaikille jotakin

      Niin se on. Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.
      Tärkeintä on, että lihaisia sattumia riittää kumallekin. :))

    • lukeka
    • normapornjean

      oli vitun hyvä. ihan vitun hyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe