Metsästysseurasta erottaminen

metsäeepi

Moro

Minulta jäivät metsästysseuran jäsenmaksut maksamatta vuosilta 1998 - 2010. Johtui osittain siitä, että seura ei maksulappuja edes lähettänyt, kun oli minut vahingossa poistanut jäsenrekisteristään. Seura ei omasta kämmistään johtuen huomannut erottaa minua silloin. Vuosilta 2011 ja 2012 olen jäsenmaksun maksanut. Seura velkoo nyt noita maksamattomia vuosien 98 - 10 maksuja uhaten erottaa seurasta, jos en maksa.

Ihmettelen vain sitä, voiko noin vanhoja maksuja sitten tuohon tyyliin velkoa? Ja jos ei lain mukaan voi, niin tuohan haisee jo kiristykseltä? Jos maksan nyt maksun kiristyksen takia, niin voinko myöhemmin viedä asiaa eteenpäin ja vaatia jo maksamani rahat takaisin. Eli kannattaako maksaa ja mihin voi olla yhteydessä, jos ei mielestään saa tällaisissa asioissa oikeutta?

9

4471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Että näin...

      Yleissäännös, joka koskee kaikkia laskusaatavia on, että velat vanhentuvat yleensä kolmen vuoden kuluttua niiden erääntymisestä, jos vanhentumista ei ole sitä ennen katkaistu. Vanhentuminen katkeaa, kun velkoja ryhtyy perintätoimiin tai muuten muistuttaa velallista tämän velasta.

      Siten perintäkirje tulee lähettää velalliselle viimeistään 3 vuoden kuluessa eräpäivästä:

    • jahtimies

      Onpas erikoinen tilanne.
      Tuon kyllä voisi tulkita niin, että maksamattoman jäsenmaksun tms. väärinkäsityksen takia olet seurasta tullut erotetuksi ja se on merkitty oikein kirjoihin sitten ilmeisesti, kun kerran nimesi on jäsenreksiteristä poistunut. Siinä tapauksessa et joudu maksamaan välivuosilta, koska et ole ollut seuran jäsen. Tämä on seuran vahinko, ei sinun.

      Uudet maksut peritään uuden jäsenyyden perusteella.
      Joten olet uusi jäsen alkaen 2011. Tai jäsen siitä ajankohdasta, koska rekisteriin tehtiin korjaus.

      Ellei jokin muu dokumentti muuta osoita.
      Suosittelisin jonkilaisen sopuratkaisun löytämistä asiaan, koska tällaiset sotkut tulehduttavat helposti jäsenten välejä. Jos jäsenmaksu ei ole vuosisummana suuri, niin kannattaisi neuvotella. Metsätysseuran jäsenyydet kun eivät ole niitä helpoimmin hankittavia.

    • ammuskelija.

      Tuota noin, jos et ole ise seurasta eronnut ja haluat olla seuran jäsen, niin maksa maksut.
      Olisit seurasta eronnut, jos et haluaisi olla seuran jäsen tai olla maksamatta jäsenmaksuja.

    • jrcgtrbkjb

      Samaa mieltä kuin edelliset kirjoittajat. Jos haluat käydä metällä niin maksa laskut
      hyvillä mielin. ihan turha alkaa vänkyröimään pikkusummista. Meillä vuosimaksu 25e. teistä en tiedä. Jos et käyny metällä tuolloin ja rästit satoja euroja asia tietty toinen.

    • velat maksuun

      Ihmisellä on itselläkin vastuu hoitaa asiansa. Mikäli seura töppää ja unohtaa laittaa laskulla, niin ihminen voi itse asiaan vaikuttaa ja kysyä missä vika.
      Meillä katsotaa automaattisesti eronneeksi, mikäli ei kahteen vuoteen ole vuosimaksua maksanut ja vuosimaksu on myös lupa metsästää. Ilman maksettua vuosimaksua, ei jäsenellä ole meillä metsästysoikeutta.
      Ainahan on maksettava, eikös juu ?

    • missämennäänhoi!

      Kyllä tuossa ajassa jo itse olisi pitänyt ottaa yhteyttä jäsenmaksu-asiassa, tuossa tilanteessa itse kyllä maksaisin jäsenmaksut pikimmiten jos mielii seurassa pysyä.

      Nykyään kyllä on seuroihin pyrkiviä ja joissakin seuroissa hyväksytään jäseniksi vaikka ei asu paikkakunnalla jne..jne..on jo ylellistä saada kuulua johonkin metsästysseuraan sillä seurattomia ja maattomia metsästäjiä suomessa paljon.

      Kannattaa ehkä silloin tällöin käydä seuran kokouksissakin niiin pysyy itsekin "kartalla" missä mennään ja kuinka edes on tietoinen esim riistakiintiöistä jos ei pidä seuraan minkäälaista yhteyttä ja muutoinkin metsästysalueetkin voi kausittain vaihdella ja siinähän voi käydä vahinko että meneekin luvattomalle amille metsästämään ja siitä ei tykkää seura eikä maanvuokraaja.

    • tasapuolisesti

      Lainaus Metsästäjäliiton sivuilta:
      Jäsenmaksu
      Kysymys: Seuramme sääntöjen mukaan jäsenmaksu on maksettava toukokuun loppuun mennessä. Nyt on kuitenkin joidenkin jäsenten kohdalla ilmennyt maksuhaluttomuutta, elikkä jäsenmaksut maksetaan kuukausiakin jälkikäteen, joskus jopa seuraavana vuonna.Miten nämä voidaan erottaa seurasta, vai onko seuran johtoportaan oltava jatkuvasti rahanruikutuslinjalla?

      Vastaus: Neuvon seuraanne ottamaan jäsenmaksujen perintään vain jämäkämmän otteen. Tiedottakaan asia jäsenille, ja mikäli maksuissa edelleen tapahtuu viivyttelyä, lähettäkää yksi huomautuskirje uhalla, että muutoin jäsen erotetaan. Uskon, että asia tulee tällä kyllä kuntoon.

      Edellä olevaan viitaten, jäsenen itsesäkin pitää olla sen verran aktiivinen, ettei 12 vuoden maksamattomia välejä jää. Hyvissä ajoin ilmoittaa seurassa asiasta vastaavalle, ettei jäsenmaksulappua ole tullut.
      Seuralla on ollut mielestäni perusteltu syy erottaa jäsen ja poistaa hänet rekisteristä. Ei mikää seura voi toimia jos noin hatarilla perusteilla jäsenitö toimisi. Se kokouksiin osallistuminen olisi hyvä juttu.

    • pihi-aatami

      Ihan mielenkiinnosta "metsäeepi" metsästelitkös seuran mailla vuosina 1998 - 2010?

      Minusta tämä on aika oleellinen asia, jos maksuista nyt olet parkumassa.

      • 10+3

        Näinpä. Mietin aivan samaa. Jäsenmaksullahan metsästäjä ostaa itselleen metsästysoikeuden yhdeksi vuodeksi seuran maille. Jos metsäeepi on tuona aikana metsästänyt, hän on tehnyt sen metsästysoikeudetta ja syyllistynyt mm. luvattomaan pyyntiin ja ampuma-aserikokseen kantaessaan asetta ilman hyväksyttyä käyttötarkoitusta.

        Jos hän on tuona aikana tosiaan metsästänyt, niin jäsenmaksujen vaatiminen takautuvasti on varsin lievä seuraamus. Nehän voitaisiin vaatia myös korkojen kera, erottaa sitten seurasta ja iskeä vielä mojovat sakot päälle. Ei pitäisi olla katkerana "vaatimassa oikeutta", kun todellisuudessa on selviämässä törttöilyistään kuin koira veräjästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      188
      7306
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4262
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2049
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1619
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe