kuis äitit rentoutuu suurperheissä?

kerran vuodessa

lomia, kaverimatkoja,puolison kanssa? vai mitä?

13

482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elliiida

      Lapsia neljä, nuorin 6 kuukautta. Syksyllä kävin su aamuisin ystävien kanssa lenkillä. Nyt sekin on jäänyt. Viikon päästä menen samojen ystävien kanssa ravintolaan syömään. Eipä oikein muuta rentousta ole.

    • Hyvin perusteellises

      Teen ainoastaan työmatkoja yksin, muuten lomailen lasten ja puolisoni kanssa 2-3 kertaa vuodessa kotimaassa ja ulkomailla.
      Rentoudun joskus työkavereiden kanssa risteilyllä ja tietysti nyt pikkujouluaikaan on näitä iltamenojakin vähän enemmän.
      Töiden jälkeen käyn n. kerran viikossa punttisalilla ja yritän tehdä työmatkat kävellen, kun sää sallii.

    • tyytyväinen

      Puolison kanssa silloin tällöin käymme kaksin ravintolassa, iltaisin saunotaan tms ja hyvin tyytyväisiä ja onnellisia ollaan :)

    • sinttura

      Olen seitsemän lapsen äiti, nyt kolmen yksinhuoltaja. Minä käyn lomilla näitten kolmen kanssa, ja sitten kun he menevät isälleen heittäydyn hunningolle. Laitan saunan päälle ja sitten kylven pitkään hartaudella. Sitten tassuttelen sohvalle ja nautin hiljaisuudesta.
      Sitten kun oikein hurvittelen teen hankintoja jostain toiselta puolen Suomen ja ajan autolla pitkiä taipaleita, kuin silloin nuorena. Ja takapenkillä ei istu ketään.

      • Anaku10

        Teen pitkiä lenkkejä koiran kanssa metsämaastossa, menen elokuviin ja käyn ravintolassa syömässä. Kirjastossa, kirpputoreilla ja koirapuistoissa kuljaillen, silloin kun yksin pääsen menemään. Rahaa ei juuri ole, joten pienistä jutuista olen oppinut nauttimaan. Nautin hiljaisuudesta ja omasta rauhasta. Kotonakin oleillen, jos kotona ei satu olemaan ketään (hyvin harvinaista tosin). Kerran vuodessa teemme mieheni kanssa pidennetyn viikonloppureissun Lappiin.


    • Rentoudun no ?

      Silloin kun isukki viipyy hetken kotona niin treenaan sitä lastentekotapaa, yleensä ei tartte kauaa treenata kun on pulla uunissa :)

    • bigfamilia

      N. kerran kuukaudessa saadaan olla koko päivä kahdestaan kullan kanssa, tehdään milloin mitäkin, ulkona syömistä, keikoilla käymistä ja sen sellaista. Matkustetaan paljon, kesälomilla ollaan reissattu koko perheen voimin ja kunhan vähän kasvaa vielä lapset niin ulkomailla käydään 1-2 kertaa varmaan vuoteen. Monesti viikonloppuisin pidetään myöhäisiä saunailtoja ja katsotaan elokuvia joiden ikäraja on vähän enemmän kuin 7 :D

    • lestarupermama

      Silloin kun lapset ovat jossain poissa, teen lisää lapsia mieheni kanssa. Mieheni panee minut paksuksi joka kuukausi ja niinpä meillä onkin jo 54 lasta ja seuraava tulossa.

      Kyllä, lisäännymme kuin kaniinit ja raskausajat ovat mukavan lyhyitä, niin että pystymme panemaan uuden alulle joka kuukausi. Kiitos kun kysyitte.

      T. lestasupermama

      • Peilistä näkyy tollo

        Ootko nyt suurikin vitsiniekka. Tunnen myötähäpeää, että joku ihminen päästelee itsensä noin holtittomasti valloilleen.


    • 10+15

      Miksei voi rentoutua perheen parissa? Minun lapseni ovat jo muuttaneet pois kotoa, ja kadun niitä kaikkia "rentoutusreissuja". Olisin senkin ajan voinut viettää kotona.

    • rentorentoutuja

      "kuis äitit rentoutuu suurperheissä?"

      Hmm.. minä koen kysymyksen vähän ihmeellisenä....? Mitä on "rentoutua", mistä siihen syntyy tarve, miksi pitää rentoutua...

      No joo, meillä on viisi lasta vauvasta kouluikäiseen ja me elämme tietysti sen mukaista arkea, johon kuuluu käytännön asiat pyykinpesusta pihatöihin, ruoanlaitosta tiskeihin, kuten kaikilla muillakin, eikä ne hommat aina maistuisi, mutta pakko ne on tehdä.

      Aina ei lastenkaan kanssa touhuamista jaksaisi, vaikka se toisaalta on juuri se mikä elämässämme on kaikkein arvokkainta.

      Tarvitaanko tähän sitten jotain rentoutumista? Me kyllä lomailemme (rentoudumme?) aina kun on mahdollista, mutta ei se koske yksin äitiä sen enempää kuin isääkään. Me olemme yhdessä koska me haluamme olla yhdessä - ja se onkin ainoa asia, jota kumpikin toivoisimme enemmän.

      Vanhimmat lapset tosin ovat pian murkkuiässä ja eivät aina välittäisi yhteisille lomille lähteä kun kaverit ovat jo sillä tavoin myös tärkeitä.

      Jos vastasin kysymykseen niin hyvä, jos en, niin voisiko joku kertoa, että miksi minun pitäisi jotenkin "rentoutua"...?

      • wgfgdghg

        Joka arki klo 17 tulee pikkukakkonen silloin saa vaikka nukkua kun isi ottaa vauvan. Toinen on ompelu n kerran kuussa, saunominen ja saunaolut viikonloppuna kun lapset on nukkumassa. No meillä tosin on vaan neljä lasta joista yksi käy joka toinen v-loppu etällä. Toiveissa on kuitenkin vielä pari lisää.. Niin ja rentoutumista on mielestäni sekin kun saa rauhassa laittaa pyykit kuivumaan kun isi hoitaa lapsia.


    • rentoutus

      Sitten kun nuorinkin on vähintään 13 ja voi lähteä minne itse haluaa..sitä ennen oma aika on utopiaa.....tai aika moni kyllä ajattelee ja niin minäkin monasti, että lähden lepäämään töihin...vaikka työpaikkani ei olekaan lepokoti, niin henkisesti siel kyllä lepää..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe