Hurjat- tai humpuukijutut

Ennustaja-eukot, selvänäkijät, "yliluonnolliset taikurit" saavat edelleen tukijoita ja " todistajia". Raja mihin uskoo tai luottaa, on yksilön käsissä. Nämähän ovat kylläkin vielä melko harmittomia.

Entäpä pilleriteollisuus? Sehän on bisnestä ja markkinointi laajaa ja ulottuu sellaisissa muodoissa, jota on vaika edes nähdä. Luodaan kuva, että ilman sitä tuotetta ei voi elää hyvää elämää. Yksiö pistetään ratkaisemaan, voiko hän ottaa niin valtavan riskin, että jättää tuotteen hankkimatta. Lääkäri tietysti voisi olla valistaja, joka määrittää tarpeen ja tarpeettomuuden. Onko aina sekään? Ja neuvokkaimmathan hakevat pitkällekin lääkäriä, joka palvelee "hyvin." Pienituloinen jää märehtimään sitä, että rahat ei riitä. Ja voihan jollekin olla luotettavampi "kaukoparantaja" tai kotitekoisten tököttien valmistaja. Aina löytyy todistajia tai niitä tehdään, kunhan maine kasvaa. Ja mikä ettei, voihan joskus vankka uskokin parantaa.

Näiden tieto- ja mainosmyllyjen keskellä elämme. Tuleehan humpuukin julistamista politiikassakin, uskonlahkoissa ja vaikkapa ruokakeskusteluissa, myös sotien syntyjen setvimiseen saakka.

Voihan tietysti jättää kaiken pähkäilyjn pois ja elää töröttää elämäänsä turhia päänvaivoja ottamatta. Sanotaankin, että tieto lisää tuskaa.

41

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pähkäillään vaan ynnämuu, onhan tässä jo opittu tuntemaan nämä systeemit. Näyttää että monet alat ovat jo ottaneet kosmetiikkateollisuudesta mallia mainoksiinsa saadakseen tuotteensa hyväuskoisille kaupaksi, ei olisi uskonut että lääketeollisuuskin. Tuo on pahinta kun luonnollisista ruumiin toiminnoista kehitellään sairauksia, jotta saadaan taas uutta ihmelääkettä markkinoida.
      Minua on aina hirvittänyt ihmisten runsas särkylääkkeitten syönti. Tieto olisi hyväksi tässä. Selvittää ihmisille kivun anatomia ja kivun tarkoitus ja luonnollisia keinoja kivun hoitoon.

    • Pakollisen sydän tai verenpaine ja kolesterolilääkkeeni joudun kyllä ottamaan, mutta en hevillä usko kaiken maailman luontaistuotekaupan pillereiden voimaan. Särkylääkkeitä en ole tarvinnut, mutta myönnettävä on, että eilisellä apteekkikäynnilläni ostin D 3 vitamiinia nyt pimeään aikaan.

      Emmehän me saa auringon valoa tähän aikaan ollenkaan, ja kun se lapsillekin on välttämätön, uskon sen tarpeellisuuteen talviaikana.

      Tuo kalkin imeytyminenkin onkin tärkeä meille naisille, ettei luuston hauraus iske, ja siihen imeytymiseen auttaa
      D-vitamiini.

      • Ihmeparantajiin en usko, olen kokenut monta vakavaakin sairautta ja leikkauksissakin ollut. Minulla on ollut onni mukana, sain pienen infraktin koton ja jouduin hoitoon, noin vuoden yritettiin liikunnalla ja hyvillä elämäntavoilla parantaa söin nitroja kävelin ja pyöräilin ei se tehonnut, ohitusleikkausjonoon jouduin, vaimoni ansiosta pääsin leikkaukseen ennätys nopeasti. Olen kyllä syönyt sydän, kolestroolli ja diapettis pillereitä, Mutta yhtään nitroa en ole senjälkeen tarvinnut. Nyt minulla on ollut hyviä omalääkäreitä ja heidän ansiostaan olen saanut apua aina muualtakin tarvittaessa.
        Viime syksynä olin kuntoutuslaitoksessa siellä lääkäri määräsi D vitamiinipillereitä joita nyt vuoden syönyt.
        Varmaan on lääkäreitä jotka saavat etuisuuksia lääketehtailta kunhan määräävät heidän tehtaidensa pillereitä tai mitä tahansa heidän tuotteitaan. On hyvä, että apteekit joutuvat nyt vaihtamaan halvempaan jos vastaava lääke löytyy. 7oo € täyttyy joka vuosi.
        On tietysti hyvä jos voi luottaa omalääkäriin, se on itselle tärkeä asia.
        Ei kaikkea voi yläkerran Ristonkaan varaan jättää.
        Tässä kuitenkin olen Late Vaan.


      • hevat
        LateVaan kirjoitti:

        Ihmeparantajiin en usko, olen kokenut monta vakavaakin sairautta ja leikkauksissakin ollut. Minulla on ollut onni mukana, sain pienen infraktin koton ja jouduin hoitoon, noin vuoden yritettiin liikunnalla ja hyvillä elämäntavoilla parantaa söin nitroja kävelin ja pyöräilin ei se tehonnut, ohitusleikkausjonoon jouduin, vaimoni ansiosta pääsin leikkaukseen ennätys nopeasti. Olen kyllä syönyt sydän, kolestroolli ja diapettis pillereitä, Mutta yhtään nitroa en ole senjälkeen tarvinnut. Nyt minulla on ollut hyviä omalääkäreitä ja heidän ansiostaan olen saanut apua aina muualtakin tarvittaessa.
        Viime syksynä olin kuntoutuslaitoksessa siellä lääkäri määräsi D vitamiinipillereitä joita nyt vuoden syönyt.
        Varmaan on lääkäreitä jotka saavat etuisuuksia lääketehtailta kunhan määräävät heidän tehtaidensa pillereitä tai mitä tahansa heidän tuotteitaan. On hyvä, että apteekit joutuvat nyt vaihtamaan halvempaan jos vastaava lääke löytyy. 7oo € täyttyy joka vuosi.
        On tietysti hyvä jos voi luottaa omalääkäriin, se on itselle tärkeä asia.
        Ei kaikkea voi yläkerran Ristonkaan varaan jättää.
        Tässä kuitenkin olen Late Vaan.

        Kyllä Late samat merkit,olin lääke tutkimuksissa 5v jotain uutta kolestroli lääkettä tutkittii,tulimme tutuksi,kertoili he myynnin mukaan saavat matkoja ym hieno nimi
        reissuilla olo.,juu nyt muistankin Seminaari matkoja.Selväksi tuli lääkkeet on kauppatavaraa ja lääkärin on hyvä olla hyvä myyjä. olen 3v ylittänyt 700e rajan loppuvuosi on edulliset Parhaillaan on keuhkokuume.


        tuutoroi heta


    • Ramoona*

      Joskus on mieleen juolahtanut epäilys, miksi esim. verenpaineen ja kolesterolin lääkityskynnyksiä on laskettu ja kokeillaanko aina elintapojen muutoksia ennen lääkitykseen ryhtymistä. Minulla oli valkotakkilisää verenpainemittauksissa, mutta ostin oman mittarin ja lukemat olivat kotioloissa normaalit. Omalääkäri kylläkin vaati minua tuomaan vastaanotolle oman mittarini, vertailtiin että lukemat ovat samaa luokkaa. Niin säästyin lääkitykseltä.

      Olen syönyt iät ja ajat kalkkitabletteja, joita joskus on lumelääkkeinäkin käytetty tai ainakin niin puhuttu. Maito ei juomana maistu, vaikkei minulla laktoosi-intolerannssia ole diagnosoitu, piimän mausta en pidä. Multikalkkitableteissa on calsiumia, magnesiumia, c- ja D-vitamiinia, nappaan yhden päivässä eli pienimmän annostuksen. Ei ole luita murtunut, kynnet ja hiukset voivat hyvin.
      Hiljattain kuitenkin luin tutkimuksesta , että calsiumlisät voivat edesauttaa verisuonille vaarallista kalkkeutumista. Mitä tässä pitäisi uskoa ? En ole vielä kalkkilisästä luopunut, pitää muistaa ottaa puheeksi , kun käyn seuraavan kerran lääkärillä. Mahtaako jollain olla asiasta tietoa, esim. Katleijalla ?

    • Itse suhtaudun vähänväliä uutisiin pölähtäviin tutkimuksiin ja tilastoihin aina vähän varauksella. kaikki uutisoidaan sensaatiomaiseen tyyliin näyttävästi. Jonkun ajan kuluttua tiedoitetaan ehkä päinvastaista.
      Olen itsekin törmännyt sellaiseen.
      Silloin hoitava lääkäri (luotettava ja kokenut) tokaisi, se on amerikkalainen vähän humpuuki tutkimus, tehty juuri semmoisesta ikäryhmästä ja ihmisistä, josta ei pitäisi. Sitten julkaistiin hyvin näyttävästi. Lääkkestä oli kyse, henki lähtee lähiaikoina jos käytät sitä.........ja tässä sitä vaan ollaan edelleen......
      En liioin usko mihinkään ihmeparannuksiin. Enempi uskon että hyvä monipuolinen ruoka ja oikean lääkärin määräämät lääkkeet, ne pitää ottaa.
      Eletään kaikenlaisten humpuuki ja keinottelijoiden kulta-aikaa.
      "Tutkimattomien" lääkkeiden ihmevaikutusta mainostetaan, että kauppa kävisi. Jo lapsesta kasvatetaan että joka ainoaan pieneen nipistykseen lääkettä, lääkettä ,
      Kun me köyhät ostetaan pillereitä paremman elämän toivossa, toisilla vaan rahakasat kertyy ja käsiään hykertelevät.
      Tokihan tuo kalkki D on naisille tarpeellista.
      Luulen että muut seikat vaikuttavat verisuoniimme ratkaisevammin kuin tuo kalkki. Onhan siitäkin monenmoista tutkimusta. Ehkä sen määräämistä jarruteltaisiin enemmän jos olisi aiheellista.
      Mutta jalat maassa ja järki kädessä. "pillereiden käyttöoikeus" on jokaisella itsellään määrättävissä.

    • isoäiti*

      Kysymys oli Katleijalle tarkoitettu, mutta vastaan jotain, koska luin juuri The American Journal of Clinical Nutrition lehdestä samasta aiheesta. Lehden mukaan voi huoleti ottaa ohjeiden mukaan kalsiumvalmisteita pelkäämättä kalkkeutumisongelmia.
      Tulos oli saatu testaamalla 1300 vanhempaa henkilöä, keski-ikä 60v. - miehiä ja naisia. Testattavat oli CT-kuvattu tutkimuksen alussa ja sen päättyessä 4v myöhemmin eikä hälyyttäviä kalkeuttumisia ollut tapahtunut.
      .
      Kaksi aikaisempaa, uusiseelantilaista tutkimustahan ne tuon verisuonten kalkkeutumisen ja sydänongelmat toivat esille. The Lancet mm. kirjoitti niistä.

      Lääkefirmat tekevät hyvin rahaa ja osaavat mainostaa tuotteitaan.
      Järki käteen, kuten meri-kukka mainitsi.

    • Noitatohtorilla en ole käynyt, tavallinen valkotakkinen vaan. oma lääkäri, vieras lääkäri, ohjeet, jotka jäävät usein omaan harkintaan. Etenkin vitamiinien osalta.
      Vitamiineihin en enää usko, D-tippaa otan talvisin. Sairaus tulee, jos on tullakseen.
      Verenpainelääkkeitä käytän, koska ilman niiden käyttöä paine nousee välittömästi. kolestrolilääkkeen lopetin, ilmoitin siitä kyllä lääkärille. Tänä päivänä veriarvot ovat todella hyvät, ilman lääkettä. Luulen kansalaisten käyttävän niitäkin pelottelun seurauksena, jos et käytä, sairastut.
      Turhia juttuja ja mainoksia, ne tekevät nykyihmisen ihan sekopäiseksi.

      Hoitaja suositteli minulle vatsaystävällistä, kolestrolia alentavaa Activa tai mikä jugurtti olikaan kyseessä. Sanoin hänelle suoraan, etten usko niiden vaikutukseen. Se on sitä mainontaa, jolla kaikenlaista tuotetta saadaan myytyä.
      todella sairas ihminen, ei tervehdy vitamiineilla, mainosjogurteilla, pellavasiemenillä yms. ehkä ei lääkkeilläkään. Se mikä auttaa toiselle, ei välttämättä sovellu jokaisen tarpeeseen. Siinä elämä kuluukin, kun selvittelee vaivojansa.
      Radiossa puhuvat juuri antioksidanteista, mitähän nekin ovat.....

    • Onhan tää heikkarin hyvää aikaa verrattuna "wanhaan hyvään aikaan". Aikaan, jolloin vaihtoehtoilijoita poltettiin noitina vehkeilyistä paholaisten kanssa.

      Kun aikanaan sääliteltiin nälkävuosien pettuleipää syömään joutuneita ihmisiä, myöhemmin todettiin, että varsinainen hivenaineiden ja oksidanttien lähde pettuleipä oli.
      Mut toen etteen melkein päivittäin tulee postissa esitteitä ihmetuotteista, joiden mukaan olet ehkä hiukan tyhmä, ellet tilaa meiltä tuotteita sensiaatiomaiseen tutustumishintaan.

    • verenpainetta.

      Minulla on kalsiumsalpaaja verenpaine lääkkeenä ja just tuo Ramoonan mainitsema Multi-kalkki luuston haurastumista vastaan. Jotkut ovat pelotelleet, ett
      ä niitten vaikutukset kumoaa toisensa.

    • *Kukkahame*

      Pahin on ollut ja edelleen diabetes, sen diagnoosin jälkeen alkoi lääkkeiden tarjonta, kun on tämä mainitsemani tauti löytyy on syötävä sitä ja tätä.
      Kolesterolilääkkeestä sain mahdottomat lihaskivut ja lopetin niiden syönnin, useita eri valmisteita vaihdettiin ja kokeiltiin.
      Sain 3 kk vesijumppalähetteen että sain kivut loppumaan, loppuivathan ne eikä arvot ole paljon heilahtaneet siitä mitä ne olivat lääkitykselläkin.
      Verenpaine oli toinen johon lääkitys määrättiin koska diabeteskin on, en ymmärrä mutta keho ymmärtää, en käytä enää niitäkään ja arvot ovat aivan hyvät ja niin kuin edellä joku kirjoitti valkotakkinen mittaaja vaikuttaa lukemiin.
      Suuresta leikkauksesta selvinneenä toivonkin että elämä jatkuu kohtalaisen terveenä, ilman verenpaineen ja kolesterolin nousuja.
      Muita pieniä ikälisiä sillon tällön ne vain jotenkin ohitetaan, joskus epäilen ettei kaikkien määrättyjen lääkkeiden yhteisvaikutusta ole tutkittu ihmisillä, kaikille eivät kaikki sovi.

    • Siinäpä se, kaikki eivät sovi kaikille. Kyllä potilaan oikeus on myös on myös kertoa, jos lääkityksestä on kohtuuttomia haittavaikutuksia. Olen vaihdattanutkin mm. verenpainelääkkeen, eikä siinä hommassa mitään ongelmia tullut. Samaan vaivaanhan on erilaisia lääkeitä.

      Koska vanhuutta ja sen mukanaan tuomia vaivoja ei ole henkilökohtaisesti mahdollista harjoitella, tulee vaivoja ja siltä tuntuvia tuntemuksia ikäänkuin yllättäen. Eivät kaikki vaivat ole edes lääkittäviä, jos "suksi ei enää kulje kuten ennen." Monet hankkivat lääkkeitä vaikka millä keinoilla kuulemiensa "hyvien rohtojen" tarinoiden perusteella. Vaikkapa vaihtelemalla lääkäriä niin kauan, että presepti irtoaa, lainaamalla naapurinsa lääkkeitä tai neuvokkaammat löytävät niitä ulkomalta ihan "myyntiin" asti.

      Siinähän karkaa käsistä lääkityksen kontrolli, määrä ja mahdolliset haittavaikutukset, yhteen sopivuus mukaan luettuna. Tähän iskevät myös humpuukia valmistavat ja kauppaava pilleriteollisuus. "Uuden elämän" mainostamiseen hankitaan julkkiksia todistamaan, joskus jopa terveysalan ammattinimikkeelläkin. Hyvä bisnes houkuttelee tekemään kaikkea. Kyllähän elämänmenostaan epävarmoja riittää.

      Mielenterveyteen liittyvät perusteet alkaa olla suurin eläkelöitymisenkin ja sairauksien perustelu puhumattakaan hoitotarpeen lisääntymisestä ja hyvin ovat mukana myös eläköityneet ja lapset. Minusta siinä on joku mysteeri, jota en ymmärrä. Tietysti on pyrittävä hoitamaan he, joihin on tarvetta. Kuitenkin joku perussyy tähän kehitykseen täytyy löytyä. Vai onko se sitä, että kun on kohtuullisen helppoa, pitäisi vieläkin helpompaa. Kaukaa haettu, mutta tulee mieleen, että onhan työtä tehty ennenkin, myös puutetta on ollut, mutta ainakin se käsitys minulla on, että vähemmän oli mielenterveysongelmia ja hienoa sanaa "böönautti" ei ollut edes keksitty.

    • Tapasin eilen ikätovereitani, ja totesin, että terveytemme ja hyvinvointimme on varmasti luojan kädestä.
      En usko, että olisin elänyt yhtään sen terveellisemmin kuin ne ystäväni, kuitenkin he syövät Marevania, on sydämentahdistinta ja verenpainelääkkeitä, on sydämen vajaatoimintaa ja keuhkoahtaumaa, yksi joka viikko syöpätarkistuksessa, joka vie koko päivän poliklinikalla. Aloin jo ihan ahdistua, kun minun ainoa ongelmani nykyisin on kolesterooli ja ylipaino.

      Mistä johtuu, että jollakin on kaikki niin hyvin!

      Koko perheeni on aina ollut niin tervettä, että lapsienkin aikoina kotoa ei löytynyt edes aspiriinia, jos joku sai kuumeen äkillisesti. Olemme varmaankin perineet hyvät geenit esivanhemmiltamme. Oman sukuni jäsenet ovat kaikki olleet pitkäikäisiä, koko äitini iso sisarusparvi eli lähes 90-vuotiaaksi. Myös isäni sisaret elivät kaikki saman verran, vain sodat käynyt isäni kuoli 70-vuotiaana sydäninfarktiin.

      En voi kiitellä luontaistuotteita tai vitamiinivalmisteita, koska en ole niitä syönyt, vaikka kovasti onkin suositeltu kautta aikojen. Ostan joskus purkin, syön muutamana päivänä ja sitten unohdan. Menee vuosia, ennen kuin innostun uudelleen.

    • *Kukkahame*

      Mielestäni niin kauan kun oma kontrolli pelaa sairauksienkin hoidossa on vielä kaikki hyvin, eikä jokaiseen naarmun takia ole mentävä lääkäriin hakemaan pillereitä.
      Se on totta että lääkärit määrää jos potilas pyytää, en tiedä onko kaikki lääkärit yhtä herkkiä reseptien kirjoittajia, omalta kohdaltani olen alkanut kriittiseksi jo vuosia sitten liiallisesta lääkityksestä.
      Vanhentumisen seurauksina säryt ovat oudosti hävinneet vai onko niin että kipukynnys on korkeampi, huomasin sen taas hammashoidon yhteydessä pelkkä puudutus riitti, vaikka tehtiin luunsiirtokin jälkisärkyjä ei ollut.

      Psyykeen horjuminen on vaikea juttu, ja niin paljon kun nuoriakin, suorastaan lapsia lääkitään psyykelääkkeillä menee monesti yli ymmärryksen.
      Johtuuko ympäristöstä perintötekijöistä vain mitä muuta voisi olla taustalla?

    • On sukuvika, että

      suksi luistaa, ... t.s. verenpaineeni on normaali ja liikuntaan löytyy intoa edelleenkin, kuten jo pienenä.
      Sukuvika lienee sekin, ettei ole metabolista oireyhtymää,
      ei siis diabetestäkään.

      Täytyy muistaa olla kiitollinen näistä asioista.

      Äitini oli tarkka ruuasta, mitä syötiin, terveellistä ja puhdasta.

      Hän piti pahoina kaikkia synteettisiä aineita, esim. pesuaineet, sillä hän sanoi, ettei keholla ole keinoja poistaa sille aivan vieraita aineita itsestään. Hyvä huuhtelu on siis astiainpesussakin tärkeätä. Jos pinnat pyyhitään pesuaineella, ja huuhtelu, eli puhtaalla pyyhkiminen unohdetaan, ei ole ihme, jos allergiat lisääntyvät.

      Hyvät ihmissuhteet ovat onnellisuuden lähde. Ei mikään ohimenevä nautinnon hetki.

      ,

      • kuuleppas sukuvika

        Ei kaikilla lihavilla ole diabetestä plus muita metabooliseen kuuluvia ja laihoillakin voi olla diabetes ja korkea kolesteroli. Kyllä me kaikki sota ja pula ajan lapset saatiin niukkaa ja siinä mielessä terveellistä ruokaa, laihoja oltiin ja liikuttiin jo koulumatkan takia paljon.
        Turha siinä on kerskua, on osattu muuallakin astiat tiskata ja puhdasta ruokaa tarjota..

        Diabetes 2 on yleistynbyt myös sen takia, että nyt mitataan sokereita esim. neuvolassa ja työterveys tarkastuksissa, on sitä aina ollut.
        Lue jotain sen periytyväisyydestä, geeneissä se on kuten moni muukin sairaus. Täälläkin on muutama kertonut tästä sairaudestaan ja uskon että ovat juuri hyvin itsestään ja perheestään aina huolehtineet ravinnon ja liikunnan suhteen.
        Tuolla joku kertoo, että koettaa elää terveellisesti, ettei suvun rasitteena oleva tauti puhkeaisi tai ainakin viivästäisi sitä ja niin voi käydäkkin ettei puhkea. Hyvä on tietää jos kuuluu johonkin riskiryhmään, samahan se on esim. rintasyövän kanssa. Jos sisaruksilla on, riski on moninkertainen. Kun insuliini loppuu, se loppuu, ja kun syöpä tulee, se tulee. Ne ovat niin monen asian summia, ei siihen syyllistämisiä enää tarvita.


      • Hymyilytti tuo
        kuuleppas sukuvika kirjoitti:

        Ei kaikilla lihavilla ole diabetestä plus muita metabooliseen kuuluvia ja laihoillakin voi olla diabetes ja korkea kolesteroli. Kyllä me kaikki sota ja pula ajan lapset saatiin niukkaa ja siinä mielessä terveellistä ruokaa, laihoja oltiin ja liikuttiin jo koulumatkan takia paljon.
        Turha siinä on kerskua, on osattu muuallakin astiat tiskata ja puhdasta ruokaa tarjota..

        Diabetes 2 on yleistynbyt myös sen takia, että nyt mitataan sokereita esim. neuvolassa ja työterveys tarkastuksissa, on sitä aina ollut.
        Lue jotain sen periytyväisyydestä, geeneissä se on kuten moni muukin sairaus. Täälläkin on muutama kertonut tästä sairaudestaan ja uskon että ovat juuri hyvin itsestään ja perheestään aina huolehtineet ravinnon ja liikunnan suhteen.
        Tuolla joku kertoo, että koettaa elää terveellisesti, ettei suvun rasitteena oleva tauti puhkeaisi tai ainakin viivästäisi sitä ja niin voi käydäkkin ettei puhkea. Hyvä on tietää jos kuuluu johonkin riskiryhmään, samahan se on esim. rintasyövän kanssa. Jos sisaruksilla on, riski on moninkertainen. Kun insuliini loppuu, se loppuu, ja kun syöpä tulee, se tulee. Ne ovat niin monen asian summia, ei siihen syyllistämisiä enää tarvita.

        ja tuli tunne ettei ole ihme jos verenpainetabletteja tarvitsee. D


      • Hyvin samaan

        tapaan kirjoitat "On sukuvika.että" kuin Makriinakin, ja olen samaa mieltä minäkin,
        että näennäinen kiillottaminen ei aina olekaan samaa kuin puhtaus, aineita varsinkin synteettisiä tekoaineita on nykyisin liikaa.
        Kuivuttuaan ne ovat hengityksessä ja aiheuttavat sairauksia.


      • naurattaa tuo
        kuuleppas sukuvika kirjoitti:

        Ei kaikilla lihavilla ole diabetestä plus muita metabooliseen kuuluvia ja laihoillakin voi olla diabetes ja korkea kolesteroli. Kyllä me kaikki sota ja pula ajan lapset saatiin niukkaa ja siinä mielessä terveellistä ruokaa, laihoja oltiin ja liikuttiin jo koulumatkan takia paljon.
        Turha siinä on kerskua, on osattu muuallakin astiat tiskata ja puhdasta ruokaa tarjota..

        Diabetes 2 on yleistynbyt myös sen takia, että nyt mitataan sokereita esim. neuvolassa ja työterveys tarkastuksissa, on sitä aina ollut.
        Lue jotain sen periytyväisyydestä, geeneissä se on kuten moni muukin sairaus. Täälläkin on muutama kertonut tästä sairaudestaan ja uskon että ovat juuri hyvin itsestään ja perheestään aina huolehtineet ravinnon ja liikunnan suhteen.
        Tuolla joku kertoo, että koettaa elää terveellisesti, ettei suvun rasitteena oleva tauti puhkeaisi tai ainakin viivästäisi sitä ja niin voi käydäkkin ettei puhkea. Hyvä on tietää jos kuuluu johonkin riskiryhmään, samahan se on esim. rintasyövän kanssa. Jos sisaruksilla on, riski on moninkertainen. Kun insuliini loppuu, se loppuu, ja kun syöpä tulee, se tulee. Ne ovat niin monen asian summia, ei siihen syyllistämisiä enää tarvita.

        miten joku ihminen voikaan olla täydellisen hyvä, suorastaan satumaisen hyvä.
        Minä olen reilusti ylipainoinen ja tervekuin pukki ja miehet tykkää kun on mistä ottaa kiini.


      • Jotta olisit tyyty-
        naurattaa tuo kirjoitti:

        miten joku ihminen voikaan olla täydellisen hyvä, suorastaan satumaisen hyvä.
        Minä olen reilusti ylipainoinen ja tervekuin pukki ja miehet tykkää kun on mistä ottaa kiini.

        väinen, nikki "kuuleppas sukuvika", niin minun ois varmaan muutettava itseni kaltaiseksesi, mutta siihen en halua.

        Aion pysyä omana itsenäni, hoitaa itseni oman Luojan antaman järkeni mukaan, hittojakaan väittämättä sinun ilkeydestäsi tai katkeruudestasi!

        Helppoa terveytensä tuhoaminen liialla läskillä, tupakalla ja viinalla on.

        Vaikeampaa ja työtä vaativaa on ollut terveytensä säilyttäminen, johon tosin on perinnöllisyyskin osallisena, kuten nikkini "Sukuvika, että suksi luistaa"-nikki viittaakin.

        Ilman nikkiä ei pitäisi silloin kirjoittaa, jos vain mollaa toista kirjoittajaa, kuten sinä "kuuleppas "-nikki teit.

        Sen sijaan, jos kirjoittaa jotain myönteistä itsestään, kuten "Sukuvika, että" teki, niin silloin nikin poisjättäminen on täysin ymmärrettävää,
        kun täällä kirjoittaa tuollaisia häiriköitäkin, kuin "kuuleppas"-nikki on. Heille vain muiden mollaaminen on tärkeätä.


      • MgM
        Hyvin samaan kirjoitti:

        tapaan kirjoitat "On sukuvika.että" kuin Makriinakin, ja olen samaa mieltä minäkin,
        että näennäinen kiillottaminen ei aina olekaan samaa kuin puhtaus, aineita varsinkin synteettisiä tekoaineita on nykyisin liikaa.
        Kuivuttuaan ne ovat hengityksessä ja aiheuttavat sairauksia.

        Liian monilla ihmisillä ei ole sairastumisista harmainta aavistusta, elävät vain jotenkin omassa maailmassaan, riittää kun joku tervehtii ja kuuntelevat kolotuksia, mitä ne sitten ovatkaan.
        Muuan ihminen pari päivää sitten selosti antaumuksella ettei hänellä ole mitään tauteja, koskaan en ole syönyt sokeriakaan muuten kuin ruuassa, ehkä se oli vinkki miten säästyy sokeritaudilta.
        Tällaiset tietäjät on vain jätettävä ylhäiseen yksinäisyyteen pääsee parhaiten elämään omaa elämäänsä.
        Yksi ihminen sanoo yhtä ja toinen toista, molemmat omasta mielestään asiantuntijoita, vai ovatko?


      • MgM = kuin Shardak
        MgM kirjoitti:

        Liian monilla ihmisillä ei ole sairastumisista harmainta aavistusta, elävät vain jotenkin omassa maailmassaan, riittää kun joku tervehtii ja kuuntelevat kolotuksia, mitä ne sitten ovatkaan.
        Muuan ihminen pari päivää sitten selosti antaumuksella ettei hänellä ole mitään tauteja, koskaan en ole syönyt sokeriakaan muuten kuin ruuassa, ehkä se oli vinkki miten säästyy sokeritaudilta.
        Tällaiset tietäjät on vain jätettävä ylhäiseen yksinäisyyteen pääsee parhaiten elämään omaa elämäänsä.
        Yksi ihminen sanoo yhtä ja toinen toista, molemmat omasta mielestään asiantuntijoita, vai ovatko?

        Hänkin Emmerdalessa on ihan omaa mieltään varsinkin viinan juomisesta, tuo MgM sanoi näin, kun jättää muiden mielipiteet huomiotta:

        "pääsee parhaiten elämään omaa elämäänsä.
        Yksi ihminen sanoo yhtä ja toinen toista, molemmat omasta mielestään asiantuntijoita, vai ovatko?"

        HAH


    • SkillaN*

      Tulin ihan hymyileväksi, kun lukaisin Makriinan kirjoituksen.
      Oli aivan kuin omia juttuja siitä lukisin, niin samanlaisia on "ongelmat".
      Minulla ei kolesterooli, mutta tuo vajaatoimiva kilpirauhanen ainoa lääkittävä ja se runsas ylipaino, se joskus aivan masentaa;)

      Kapseleita jääkaapissa minullakin joku purkki, pitäisi pois viskata vanhaksi menevät,
      luontaiskaupan ovea en ole aukaissut tähän päivään, en kehuskele, koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää, tulevaa tautia ei auta sairastaa.

      Kaikki ei kyseenalaista lääkäreiden lääkemääräyksiä, vaan tunnollisesti syövät pillerit loppuun ja lisää haetaan.
      Sairaudet ja niiden hoitaminen on ehdottoman tärkeä tehdä, mutta joskus voisi myös lääkäreitä epäillä, ovathan he luultua enemmän lääkefirmojen välikäsiä.

      Ruoka maistuu ja uni, silloin pitäisi olla asiat hyvin, mitäs ylikiloista;)
      Erottuuhan missimittaiset paremmin, kun meitä mittansa menettäneitä rinnalla.
      Katselin juuri vanhoja valokuvia ja onpa sitä hoikka ollut tämäkin mummo;)

      • Näytin lapsenlapsille nuoruuteni aikaisia valokuvia, ja kyllä masensi, kun he kysyivät: "Kuka toi on?"
        - Minä 23-vuotiaana. Huoh.


    • Nyt on alkanut

      selvitä, kuka on palstan ""luotsi"".

    • Vuoksi5

      Niii et mitä?

      Olen käsittänyt että entinen sheriffi on nykyisin luotsi, siis kuka nainen vai mies...?

      Näitä luotseja on joka lähtöön

    • selvinnyt on

      ne plussat itselle ja miinukset muille ja terveysterrori on hyvät tuntimerkit.

      • Tuo yksi on ilkeä

        ja aggressiivinen hyökkäilijä, kyllä sinut tiedetään! YÄK.


      • hah.......

        Tuo on niin kuin Schardak, sekin suuttuu jos joku yrittää sitä raitistaa.

        Tai siis täällä ei edes yritetty ketään raitistaa,
        mutta siltikin se suuttui!

        hah


      • kyllä siinä on
        hah....... kirjoitti:

        Tuo on niin kuin Schardak, sekin suuttuu jos joku yrittää sitä raitistaa.

        Tai siis täällä ei edes yritetty ketään raitistaa,
        mutta siltikin se suuttui!

        hah

        Cainiakin, se tykkää kiusata kunnon ihmisä loputtomasti.

        Sardahin ja Cainin tapainen viestijä se on.


    • *Kukkahame*

      Terveys- sairaus asioista voidaan varmasti olla eri mieltä jos samaakin, eihän kaikilla tarvitse olla mitään vikaa, hyvä olisikin.
      Minulla on isän puolelta sokerit ja äidin puolelta pitkä ikä, miten ne sovitetaan samaan kroppaan kas kun en tiedä.
      Verenpaineeni on 60-70 / 129-130, joten paineen takia en aio hevin syödä tabuja, kolesterooli 4.0 - 4.4 välillä en syö koska terveyskeskuslääkärikin ihmetteli miksi pitää syödä miksi diab.lääkäri niitä on minulle määrännyt.

      Arvatkaa ellette tiedä en ole Luotsi.

      • Mitäpä sitä lääkkeitä syömään, ellei ole mitään tarvetta.
        Kyllä lääkärit liian vastuuttomasti määräävät- ainakin nuorille.
        Kerron omakohtaisen kokemuksen. (Taas uudestaan ).
        Poikani ,silloin alta 20 v. valitti usein kurkkuaan kipeäksi. Sitä tutkittiin useaan kertaan. Otettiin kokeita. Mitään ei löytynyt.
        Niinpä lääkäri kirjoitti Diapam reseptin. Syöhän poika näitä niin kyllä se siitä helpottaa, sanoen.
        Poika oli tosi loukkaantunut. Nousi reseptin luettuaan ja käveli ulos. Siihen jäi pilleri lappu pöydälle.
        Harmitteli ettei hänellä nyt sentään korvien välissä ole vikaa.
        Parin päivän päästä tuli kutsu nielurisojen leikaukseen. Ne olivat kuitenkin ylläpitäneet tulehdusta ja kurkkukipua.
        Olin kyllä itsekin vihainen. Tuli olo että noin helposti myrkytetään nuoren ihmisen elämää... pienellä tutkimisella saatettaisiin turhaan lääkekierteeseen..
        Onneksi pojallakin oli järki mukana. Kurkkukipu hävisi kokonaan leikauksen jälkeen.
        On itsellekin kirjoitettu reilusti kaikenlaisia voimakkaita kipulääkkeitä.
        Läheskään kaikkea en ole käynyt edes hakemassa .
        Pieneen kipuun nääs tottuu ja paljo lääkeiden syöminen käy vatsaan ja ties mihin, ainakin kirroosia voi toisilla aiheuttaa.
        Munuais arvotkin olivat koholla , joten tulehduskipulääkkeet ovat kielettyjen listalla.
        Tämmöinen sairaskertomus tai lääkekertomushan tämä on.
        Niin että pilleriä pyytämättä määräävät, oma järki pitää siinäkin olla.
        Toisaalta taas valitetaan että hyvin sairasta pidetään tuskissaan, eikä anneta kipulääkettä riittävästi.
        Ota näistä sitten selvää. Onkohan se mitenkään päin hyvä !

        Kyllähän vastaanotolla yleensä katsotaan, että uusi lääke käy entisten kanssa, ettei kumoa tai aiheuta uutta ongelmaa yhteen sopivuuden kanssa. Paitsi jos syö jotain vaikka luontais tuotetta tai ystävän lääkkeitä josta lääkäri ei tiedä.
        Joskus on niistä ongelmaa tullutkin.Silloin se on ollut oma valinta.


      • Merikukka, kiitos!
        meri-kukka98 kirjoitti:

        Mitäpä sitä lääkkeitä syömään, ellei ole mitään tarvetta.
        Kyllä lääkärit liian vastuuttomasti määräävät- ainakin nuorille.
        Kerron omakohtaisen kokemuksen. (Taas uudestaan ).
        Poikani ,silloin alta 20 v. valitti usein kurkkuaan kipeäksi. Sitä tutkittiin useaan kertaan. Otettiin kokeita. Mitään ei löytynyt.
        Niinpä lääkäri kirjoitti Diapam reseptin. Syöhän poika näitä niin kyllä se siitä helpottaa, sanoen.
        Poika oli tosi loukkaantunut. Nousi reseptin luettuaan ja käveli ulos. Siihen jäi pilleri lappu pöydälle.
        Harmitteli ettei hänellä nyt sentään korvien välissä ole vikaa.
        Parin päivän päästä tuli kutsu nielurisojen leikaukseen. Ne olivat kuitenkin ylläpitäneet tulehdusta ja kurkkukipua.
        Olin kyllä itsekin vihainen. Tuli olo että noin helposti myrkytetään nuoren ihmisen elämää... pienellä tutkimisella saatettaisiin turhaan lääkekierteeseen..
        Onneksi pojallakin oli järki mukana. Kurkkukipu hävisi kokonaan leikauksen jälkeen.
        On itsellekin kirjoitettu reilusti kaikenlaisia voimakkaita kipulääkkeitä.
        Läheskään kaikkea en ole käynyt edes hakemassa .
        Pieneen kipuun nääs tottuu ja paljo lääkeiden syöminen käy vatsaan ja ties mihin, ainakin kirroosia voi toisilla aiheuttaa.
        Munuais arvotkin olivat koholla , joten tulehduskipulääkkeet ovat kielettyjen listalla.
        Tämmöinen sairaskertomus tai lääkekertomushan tämä on.
        Niin että pilleriä pyytämättä määräävät, oma järki pitää siinäkin olla.
        Toisaalta taas valitetaan että hyvin sairasta pidetään tuskissaan, eikä anneta kipulääkettä riittävästi.
        Ota näistä sitten selvää. Onkohan se mitenkään päin hyvä !

        Kyllähän vastaanotolla yleensä katsotaan, että uusi lääke käy entisten kanssa, ettei kumoa tai aiheuta uutta ongelmaa yhteen sopivuuden kanssa. Paitsi jos syö jotain vaikka luontais tuotetta tai ystävän lääkkeitä josta lääkäri ei tiedä.
        Joskus on niistä ongelmaa tullutkin.Silloin se on ollut oma valinta.

        Tuntuu hyvältä lukea luonnonmukaisuuteen luottava, viisas viesti!
        Lääkefirmojen tuotteita mielellään määräilevät, korruptio kukoistaa!


    • on tämäkin .??

      Kiitos vaan kiitoksien jakajallekin KIITOS!

    • me pillerikansa.

      Lääketiede keksi nikotiinipillerit.
      Nyt tuhannet entiset tupakoijat
      ovat niistä riippuvaisia. Mutta on
      kuulemma puhtaampaa nikotiiniä.
      Nythän tulee pillerikannabis.

    • ja pois

      Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista, en huolisikaan, kukapa noista...vanhat linnanjuhlien juontajat vaihtoon - epäkiitollinen homma, pitäkööt toki tunkkinsa.

      Matti Rönkä
      Marjo Rein

      • Makriina ek

        Mitä tekemistä tällä mielipiteellä on tässä ketjussa? Ovatko nämä selvänäkijöitä tai yliluonnollisia taikureita?

        Kumpaakaan en ole koskaan huomannut mainostamassa huuhaapillereitä.


    • kolilainen
    • Kallis totuus.
    • Näitä "tohtori tolosia" vilisee kuin "vilikkilässä kissoja." Aina saa kaivettua itselleen sopivan tuntuiset tutkimukset ja vastatutkimukset. Monien tutkimusten mukana on valmiit pillerien pyörittäjien suositukset, joita tulisi hankkia ja mukana yrittäjäketjut, joista näitä elämää hyväksi tekeviä tuotteita on saatavana.

      Atkinsin dieettiä on hyvin monissa tutkimuksissa arvosteltu koko olemassaolonsa aikana perusteellisesti. Tätä dieettiä kyllä on hiukan muunneltu, aina markkinodotusten mukaan. Muutoin sen hyvyys on sivuasia. Tähän perustuu myös "karppaajien kansanliike." Okei, tulkoon, jokainen uskollaan autuaaksi.

      Tässä sekaisessa" informaatiosodassa" on mielestäni totta, että syö mitä tahansa, milloin tahansa, kunhan syö monipuolisesti ja vain sen minkä kuluttaa. Eihän kaikille samanlaiset sapuskat maista.

      Minulle on kyllä muodostunut käsitys, että Pohjois-Karjala projekti oli onnistunut hyvin ja siitä on jäänyt jälkeenpäinkin hyviä vaikutuksia. Sille nauramisesta en tiedä, mutta jos jotkut saavat siitä hyvän mielen, onhan sekin jollain tavalla myönteistä.

      • Ramoona*

        Suomessakin on ylistetty Välimeren ruokavaliota, ja Diabetesliitto on kehittänyt suomalaisen vastineen, Itämeren ruokavalion, jota kuvataan ruokakolmiolla.
        Kolmion alaosa eli ruokavalion perusta koostuu juureksista, vihanneksista ja hedelmistä ja keskiosa täysjyvätuotteista. Väliosassa ovat proteniinilähteet, kuten liha, kala, maitotuotteet ja munat, ja uutena ryhmänä niin sanotut hyvän rasvan lähteet, kotimainen rypsiöljy etenkin. Kolmion kärjessä olevia tuotteita, kuten voita ja makeisia, syödään vain harvoin ja vähän. Ruokakolmiosta näkee havinnollisesti, missä suhteessa ruokavalion pitäisi koostua ja sen mukaan lautanen täyttää. Minusta tuo kuulostaa järkevältä ja tukee Pohjois-Karjalan projektin oppeja.

        Funktionaalisista elintervikkeista paljon puhutaan, niillä on tieteellisesti todistettuja terveysvaikutuksia. Suomikin on hyvin kunnostautunut tällä alueella, on esim. xylitoli ja Benecol, monia maitohappotuotteita. Maitovalmisteita mainostetaan valtavasti, urheilijat mannekiineinaan, hintaa tulee parin desilitran jugurttipurkeille.
        Minun tavallisin aamupalani on jokin puuro marjojen kera, tavallista viiliä syön myös joka päivä lisäten siihenkin marjoja, niitähän on hyvän marjavuoden jälkeen pakastin pullollaan. Mustikka ja ruisleipä on monessa tutkimuksessa nostettu arvoonsa. Moni muukin ikäiseni sanoo, että punainen liha ei vaan enää maistu kuten nuorena, uskon että elimistö aika hyvin ilmaisee, mitä se kaipaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      364
      3295
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      118
      2406
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      123
      1715
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      75
      1226
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1107
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      45
      1046
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      155
      1040
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1033
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      883
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      826
    Aihe