Uskonnolliset sukupuolivähemmistöt?

ajattelija vain

Ei siis lesbot ja homot ym seksuaalivähemmistöt vaan transsukupuoliset sun muut. Onko meitä muita lainkaan vai olenko yksin? Miten tällaisen yhdistelmän kanssa voi elää loukkaamatta Jumalaa? Mikä on sinun ratkaisusi?

Trolleja ei tänne kaivata, kiitos.

14

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moi !
      Kyllä varmasti pystyy., Itse olen transnainen ja toimin pastorina Rahab- tuki ry:ssä. Yhdistyksemme haluaa tarjota hengellisiä palveluja seksuaali ja sukupuolivähemmistöille. Lisätietoa saat osoitteesta [email protected].

      T: Elise

    • ei nimeä

      Kiitos viestistäsi. Laitoin viestiä, koska harva meitä hyväksyy. Onneksi edes joku. On todella vaikea elää siinä välissä. Usko on kovilla. Mutta uskon, että niin on Jumala tarkoittanut. Yksin on silti vaikeaa.

      Terveisin,
      tämän ketjun aloittaja.

    • 1+12

      Mä olen transmies ja uskon Jumalaan. En ole ns. himouskovainen, ei mun tarvitse käydä kirkossa, jotta löytäisin Jumalan. Mun elämässä on ollut niin paljon vastoinkäymisiä ja vaikeita hetkiä juurikin tämän transsukupuolisuuden takia - melkein itseni tapoin 2 kertaa.
      Miten minä pieni ihminen voisin Jumalaa loukata muutoin kuin ehkäkin juuri lopettamalla itseni? Onneksi olen jo hormoneilla ja tiedossa leikkauksiakin, jotta pää ja kroppa mätsää. Tämä ei ole se helpoin tapa löytää tie hyvään elämään, mutta mulle se on se ainoa.
      En todellakaan koe tekeväni mitään väärää. Vastoinkäymiset ovat vahvistaneet minua, jotta mulla olisi rohkeutta kulkea tämä ainoa tie.
      Uskon, että Jumalani on onnellinen siitä, että minä olen onnellinen.

    • Ecclesia Domini

      Mä ja mun mieheni ollaan molemmat uskovia ja uskonnollisesti aktiivisia, osallistumme seurakunnan toimintaan aktiivisesti, mä olen myös kirkkokuorossa, osallistun jumalanpalvelusten toimittamiseen, luen epistolat ja mukana jakamassa ehtoollista jne. Ja monissa toimintapiireissäkin käyn, mieheni tulee palveluksiin mukaan, mutta ei osallistu toimintapiireihin.

      Meidän ystävä- ja tuttavapiireissä on paljon uskovaisia homoja, eikä meillä ole mitään ongelmaa seuksuaalisuutemme ja kirkon välillä. Meillä seurakunnassa ovat alusta saakka kaikki sen tienneet, että olemme pariskunta, eikä minulle ole vielä koskaan kukaan tullut urputamaan mitään tai kääntänyt selkäänsä. Tietysti olemme käyttäytyneet myös aina korrektisti, eli ei olla hörsöilty ja provosoitu kirkon mäellä, vaan käyttäydytty niin kuin kirkossa kuuluu olla.

      Ja me emme kuuluu siis liberaaliin ev.lut. kirkkoon vaan huomattavasti suurempaan ja vanhempaan instituutioon.

      Tiedän erään ev.lut. kaverin joka olisi voinut olla monessa mukana srk:n toiminnassa, mutta alkoi liikaa hörsöillä ja tuoda omaa seksuaalisuuttaan eteen joka käänteessä, joten niin sitten kävi, että häneen osa porukasta kyllästyi osa nauroi suoraan sanoen kirkosta ulos, ja sitten hän parkui, ettei häntä hyväksytä kirkossa, kun on homo...Hänen kohdallaan kyllä tuo poissulkeminen oli ihan itseaiheutettua.

      Mutta siis summa summarum, kyllä kirkossa voi olla ihan onnellinen avoimena homona, ja osallistua ilman pelkoa tulla syrjityksi. Tietysti kaikissa suurissa seurakunnissa on myös fundamentalisteja, mutta eihän se nyt ole välttämätöntä mennä varta vasten kerjäämään verta nenästään.

    • pyyteetön rakkaus

      Jeesus opetti rakkautta. Piste. Hän opetti pyyteetöntä rakkautta. Hän ei kirjoittanut kirjaa eikä rakentanut kirkkoa eikä nimittänyt paavia. Hän eli tavallisen kansan parissa ja hengaili hyljeksittyjen ihmisryhmien kanssa ja oli oman aikansa radikaali. Hänet tuomittaisi varmasti nykypäivänäkin jumalanpilkasta. Nykyään hänen sanansa kaikuu kuuluvammin muualla kuin raamatun lehdillä ja saarnastuoleissa. Se kellä korvat, kuulkoon ;)

    • Nainen .

      Jumala meidätkin on luonut. Olemme tasavertaisia Jumalan edessä niin kuin kaikki muutkin.

      Me olemme saaneet haasteen. Meidän haasteemme on hyväksyä itsemme. Kun sen ymmärtää, ymmärtää Jumalasta jotain.

      Jos Jumala ei olisi tahtonut, että meitä voidaan esim. hoitaa hormoni- ja kirurgisin hoidoin, niin ei olisi koskaan tapahtunut. Jumala on kaikkivaltias. Jokaisen trans- ja intersukupuolisekin elämä on Jumalan luomaa syntymästä kuolemaan.

      Näitä asioita ei kukaan tuomitseva herätysliikkeen aivopesemä uskovainen voi kumota eikä yksikään Päivi Räsänen. He voivat saada meidät tuntemaan itsemme arvottomiksi ja sairaiksi ja epäilemään itseämme: esittämään itsellemme sellaisia kysymyksiä kuten, miten voin elää loukkaamatta Jumalaa.

      Mutta meidän olemassaolo kertoo Jumalan kaikkivaltiuudesta, ei siitä, että me loukkaisimme häntä.

      Me olemme Jumalan edessä yhtä arvokkaita kuin kaikki muutkin ihmiset. Jumala rakastaa meitäkin.

      • älä valehtele

        "Jumala meidätkin on luonut. Olemme tasavertaisia Jumalan edessä niin kuin kaikki muutkin". -ette ole.

        "Me olemme saaneet haasteen. Meidän haasteemme on hyväksyä itsemme. Kun sen ymmärtää, ymmärtää Jumalasta jotain".-ette ole, itsensä ymmärtämisestä, et ymmärrä mitään jumalasta.

        "Jos Jumala ei olisi tahtonut, että " Jumala ei tahtonut.

        Te olette arvottomia ja sairata-siihen päivään, kun te hylkäätte arvottomuuden ja sairauden, ja muiden syyttelyn.

        "Me olemme Jumalan edessä yhtä arvokkaita" juuri sinä päivänä, kun hyväksytte Jeesuksen herraksenne.


    • My_1

      Hienoja ja asiallisia mielipiteitä ja ajatuksia täällä. Ihana huomata että on myös muita uskovaisia seksuaalivähemmistöjä. olen myös uskovainen nuori nainen,joka tuntee vetoa samaan sukupuoleen. Olen tähän asti käynyt henkistä taistelua seksuaalisen identiteettini kanssa, ja pohtinut näitä asioita moneen kertaan. Olen tehnyt päätöksen että enää en kiellä itseltäni mitään, en tukahduta tunteitani enkä halua yrittää olla muuta kun olen. Loppujen lopuksi pahin "mörkö" on ollut minä itse, itse kun olemme itsemme pahimpia vihollisia. Uskon itsekin että Jumala meitä rakastaa tälläisenä kuin olemme, ja haluaa vain meidän olevan onnellisia. Haluan uskoa rakastavaan Jumalaan, enkä rankaisevaan, ankaraan, ja tuomitsevaan Jumalaan, joka kieltäisi meistä olemasta omia itsejämme. Jumala on rakkaus.

    • Arto T

      Eli onko uskovaisuus sitä että uskotaan että varmaan joku Jumala on olemassa ja varmaan Hän rakastaa minua kun minä olen niin hyvä tyyppi. Tarkoittaako rakkaus sitä että tee mitä lystäät Jumala siunaa ja hyväksyy kaiken. Ennen Jumalat veistettiiin puusta ja kivestä, nyt ne rakennetaan omassa mielessä ja Jumalalle piirretään sellainen moraali ja arvot jollaiset minulla itselläkin on ja sitten ei voi tulla erimielisyyksiä.

      • viaton ei ole kukaan

        Ei Jumalan rakkaus vaadi täydellisyyttä tai mitään "hyvää tyyppiä". Jumala rakastaa kaikkein heikoimpia ja huonoimpiakin.

        Jos vaikka kokeilisimme kaikki elää omaa elämäämme kuten itse parhaaksi ja oikeaksi näemme, toisia vahingoittamatta, ja jättäisimme toisten ihmisten tuomitsemisen Hänelle, joka sen meitä paljon paremmin osaa ja ymmärtää.


    • "Tarkoittaako rakkaus sitä että tee mitä lystäät Jumala siunaa ja hyväksyy kaiken."

      Ei takuulla tarkoita! Olen kanssai aivan samaa mieltä, että myös samaa sukupuolta olevien suhteissa tulisi rakkauden, kunnioituksen ja uskollisuuden olla kantavia hyveitä. Ja ovathan ne, jos he ovat näitä lahjoja toivoen menneet yhteen.

      Kiinassa ja Japanissa, jossa kristillinen kulttuuri on vähemmistössä, toinen toisensa kunnioittaminen ja uskollisuus ovat paljon suuremmassa kurssissa kuin lännessä.

      Suomessa heteropareista eroaa suunnilleen joka toinen, joten parannettavaa ajatteluilmastossa on...

    • Arto T

      #Kiinassa ja Japanissa, jossa kristillinen kulttuuri on vähemmistössä, toinen toisensa kunnioittaminen ja uskollisuus ovat paljon suuremmassa kurssissa kuin lännessä.#

      Eräs tuttu asui vuosikausia Japanissa ja hän tiivisti Japanilaisen moraalikäsitteen näin, häpeällistä ei ole väärin tekeminen ,vaan siitä kiinni jääminen ja kasvojen menetys.

      #Olen kanssai aivan samaa mieltä, että myös samaa sukupuolta olevien suhteissa tulisi rakkauden, kunnioituksen ja uskollisuuden olla kantavia hyveitä.#

      Raamatussa avioliiton ulkopuolista seksuaalista kanssakäymistä ei kutsuttu rakkaudeksi, vaan aivan joksikin muuksi.

      Room. 13:
      12 Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein. 13 Meidän on elettävä nuhteettomasti niin kuin päivällä eletään, ei remuten ja juopotellen, siveettömästi ja irstaillen, riidellen ja kiihkoillen. 14 Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan.

    • Voikaa hyvin!

      Kirjoitan tänne, vaikka olenkin uskonnoton: toivottavasti en loukkaa ketään ja haluan sanoa ihan aluksi, että se ei ainakaan ole tarkoitukseni.

      Seuraan aina mielenkiinnolla uskovaisten ihmisten argumentteja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöläisiä kohtaan, koska niistä löytyy helposti kompastuskiviä, joita tällainen uskovainen ei itse huomaa.

      Raamattua, kuten minkä tahansa muunkin uskonnon tai filosofian oppeja, käytetään yleensä aina perusteluna omien näkemysten tukena: melkein asiaan kuin asiaan löytyy jonkinlainen perustelu tai viite esim. raamatusta.

      MInä ajattelen niin, että koska raamatussakin sanotaaan jumalan olevan kaikkivaltias ja luoneen kaiken, niin tällä perusteella voisi sanoa, että jumala on luonut myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset. Ja koska raamatussa sanotaan, että jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, niin myös sateenkaariväkin on hänen oma kuva.

      Yleensä sateenkaariväen tuomitseminen liittyy enemmän ihmisen omiin ennakkoluuloihin ja pelkoihin sekä kulttuurisiin tekijöihin, ei sen sijaan yleensä uskontoon lainkaan. Siksi minusta kaikkien täytyisi ymmärtää se, että tällaiset kielteiset ajatukset eivät ole peräisin mistään muualta kuin ihmisten mielistä.

      Jos siis ajattelette, että loukkaako teidän olemassaolonne tai seksuaalisuutenne jumalaa, niin ei se loukkaa: jumalan kuvia olette kaikki.

      Eläkää siis huoletta ja pitäkää itseänne arvossa. Suhtautukaa uskonnolliseen väkivaltaan (sitä siis tuomitseminen on) väkivaltana ja paheksukaa sitä. Etsikää omat perustelunne raamatusta sille, että teillä on samanlaiset oikeudet kuin muillakin ja että olette ihan samalla tavalla jumalasta kuin nekin, jotka muuta väittävät.

    • nainen metsien

      siinä onkin vasta pulma, että mistä löytää uskovainen tyttöystävä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe