Microsoft keksi ikiliikkujan!

Palkki

Tohtori, lisensiaatti ja taittaja yrittivät yhdessä kolmen tunnin ajan ohjeiden mukaisesti lisätä Wordiin sivunumeroinnin niin, että se alkaa sivulta neljä numerosta neljä ja paikkana vasen alalaita. Ei onnistunut. Menetelmä erittäin vaikea. Ohjeet monimutkaiset ja sekavat.

Jos Wordin sivunumerointijärjestelmää sanotaan selkeäksi, niin onnittelemme Microsoftia samalla ikiliikkujan keksimisestä. Sen rakentaminen vaikuttaa loogisemmalta ja helpommalta kuin sivunumeroiden lisääminen A4:n kulmaan.

p.s. maallikkopoitsun ehdotus microsoftille. laitetaan yhden sivunumero-otsikon alle kolme vaihtoehtopalkkia:
-ensimmäisessä valitaan sivunumeron paikka,
-toiseen laitetaan sivunumeron aloitussivu
-kolmanteen lukuna se, mistä numerosta sivunumerointi alkaa.
tämä ei tosin ole ihan ikiliikkujan tasoinen ratkaisu, mutta jotain sentään.

3

93

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • master2

   ei se niin vaiketa ole
   en kylläkään omi mitään tutkintoa mutta sivunumeron osaan laitta :)

  • Osaaks sihteeri?

   Vähän väliä saa lehdestä lukea, kuinka lääketieteen lisensiaateilla, kandidaateilla, tohtoreilla on tietotekniikan kanssa ongelmia - olikohan tässäkin aloittajan tapauksessa kyseessä nimenomaan LL väitöstilaisuutensa alustamisvaiheissa? No, mutta eikö siellä ollut yhtään sihteeriä paikalla? Toki lääketiedettä harjoittavissa julkissa laitoksissa on paljon sihteereitä, jotka eivät hekään niin niitä office-paketteja hallitse, siellä kun on aivan muut ohjelmistot ja muut asiat tärkeitä kuin osaaminen, sihteereiden suhteen ainakin! Sori vaan.

   Mutta tuokin sivunumeroinnin laittaminen tietyltä sivulta alkavaksi ja aloitusnumeron säätäminen, se on erittäin helppoa, kun vain on ohjelmia ja niiden toimintaa oivaltavia ihmisiä sitä tekemässä! Mutta sellaisiahan ei ainakaan lääketiedettä harjoittavissa julkisissa laitoksissa arvosteta.

   Ja kaikki yllä oleva oli turhaa, jos kyseessä oli joku muu tieteen ala? Paitsi ehkä kasvatustiede tai tietotekniikka (opettajienhan pitää olla hoksaavia ja näppäriä, eikö opettajien valmistuslaitoksissa pidä osata soittaa jotain soitintakin, että onnistuu sitten urkuharmonien kanssa taiteilua).

   Ja siihen itse tekniikkaan (2010-versiolla tämä, 2003:lla hieman eri paikoissa löytyvät kaikki tässä mainitut sivunumeroinnissa mainitut valikot ja komennot, mutta ihan samalla tavalla muuten): Kolmossivun loppuun on tehtävä osan vaihto (Sivun asetukset - vaihdot - seuraava sivu), ja nyt sitten nelossivulla teet sivunumerointi asetukset. Ja ehkä kannattaa käyttää alatunnistetta. Eli sivulla neljä Lisää Alatunniste. Ja heti ensimmäiseksi pitää sitten siitä Alatunnisteesta poistaa Linkitys edelliseen. Siellä on 2010-versiossa joku valmis kenttä sinisenä, missä lukee kirjoita tähän, sen voi poistaa valitsemalla sen ja sitten delete. Sarkaimet siinä alatunnisteessa on laitettu "amerikkalaisen" mallin mukaan mutta tokko ne sinun tapauksessasi haittaavat ja jos haittaavat niin kun poistaa sekä keskitetyn että vasemmalle tasaavan kummatkin niin tulee vakiosarkaimet esiin. Ja näistä sitten sinne viimoiseen piikkiin pitää päästä ja sinne laitetaan sitten se Sivunumero - Nykyiseen kohtaan. Ja sivunumeron muokkaaminen tapahtuu kun avataan Sivunumero-valikko ja muokkaa sivunumeroa ja annetaan wordille aloittava numero. Ja sitten jos vielä jonnekin joskus pitää laittaa tuo sivujen kokonaismäärä sivunumeron oheen niin se taas löytyy Pikaosa-valikosta Kenttä-valikosta ja siellä se NumPages.

   Ei tämä niin vaikeaa ole, mutta sihteeriä siihen tarvitaan.
   Ja loppujen lopuksi tämä sama asia on moneen monituiseen kertaan täällä kysytty, että vastauksiakin löytyy varmaan yhtä monta.

   • rikollisen helppoo.

    Nyt sä neuvoit lisensiaattiparkaa väärin. Hän halusi numeron vasempaan alalaitaan! Et sä mitään osaa.

    Ja kaikenhan pitää olla mahdollisimman yksinkertaista, että lisensiaattitason ihminenkin ymmärtää jotain. Ja varmaan Microsoftin tuotekehittelijät lukevat ahkerasti Suomi24:n palstoja saadakseen arvokkaita vinkkejä tuotteidensa kehittämiseen.

    Mutta älä huoli, lisensiaatti, Microsoftin Office-paketti muuttuu versio versiolta yksinkertaisemmaksi käyttöliittymältään. Varmaan pari lisensiaattisukupolvea eteenpäin kun mennään, niin kaikki osaavat vaivatta laittaa sivunumeron just siihen laitaan, tai keskelle, mihin haluavat. Oi niitä aikoja, kun sai jäynätä kavereita vaikkapa valikkojen nappien siirtelyllä - sitä kun eivät kaikki osanneetkaan. Kyllä varmaan meni muutamalta lisensiaatiltakin pää sekasin, kun ei nappula ollutkaan just siinä missä ennen. Kuka on varastanut nappulan?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   142
   6673
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   30
   3169
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   99
   1466
  4. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1440
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   77
   1205
  6. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   204
   1184
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   402
   1102
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   172
   993
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   902
  Aihe