Naapurissa häirikkö!

Ihmeissään oleva!

Moikka kaikille!

Ajattelin kysyä täältä vähän ajatuksia ihmisiltä eräästä erikoisesta naapurista. Olen kysellyt paljon myös kavereiltani mielipidettä, ja sen takia haluan kysyä myös täällä, että jos täällä sattuisi jollain olemaan samanlaisia kokemuksia tai sitten jotain asiasta tietävää henkilöä.

Eli asun kaverini kanssa kerrostalossa. Ja alakerran naapurimme on varsinainen painajainen. Muutimme taloon alkusyksystä, ja hän on käynyt valittamassa meille arviolta 20 kertaa. Asiat josta hän valittaa ovat seuraavia. Talossa alkaa siis hiljaisuus klo 22.00. Hän on valittanut ensipäivistä asti että kuuluu kävelemisen ääniä, ovien aukomista ja kolistelua. Olemme kärsivällisesti kuunnelleet hänen valituksia ja pahoitelleet että näin on tosiaan tapahtunut, koska emme tosiaan ole vielä oppineet lentämään. Monesti tulee vierähdyttyä kuitenkin yli kymmeneen ennen kuin nukkumaan pääsee, ja näitä kävelyn ääniä siis pääsee kuulumaan.

No asia rupesi pikkuhiljaa tympäsemään enemmän ja juttelimme muutaman naapurin kanssa että onko meistä ollut häiriötä. ei kuulemma ole ollut ja jopa se kyseinen alakerran naapurikin oli kehunut että onpa nyt tullut mukavia naapureita. No kyselin sitte vuokrayhtiöltä että miksi edelliset asukkaat muuttivat talosta pois, niin olivat saaneet niin monta varoitusta että joutuivat muuttamaan pois. No selvitin ketä aiemmin asunnossa on asunut ja kyselin että millainen homma heillä oli ollut. Selvisi että sama ihana alakerran naapuri oli "hiillostanut" heidät ulos asunnosta. He olivat jaksaneet vuoden verran kuunnella ja keskustella asiasta mutta lopulta kun naapuri ei tuntunut tajuavan, että he eivät osaa olla kävelemättä ja siihen ei tuu loppua, niin olivat hermostuneet naapurille ja aukoneet vaan päätä. Siitä oli sitten soppa syntynyt ja aikamoinen taistelu. Jonka johdosta naapuri oli vienyt asian käräjille ja homma oli selvä. Asukkaat olivat muuttaneet suosiolla pois, kun kerta meni niin vaikeaksi.

No alakerran kaveri on siis käynyt valittamassa nuista asioista, ja olemme sitten sanoneet että yritämme hillitä kävelemistä ja vuorasimme mm. lattiamme matoilla, jotta askeleet eivät kuuluisi niin selvästi. No ei oo ollu vaikutusta sillä. Kävimme sitten jututtamassa naapuria ja kertomassa, että me ei yksinkertaisesti olla koskaan ennen kymmentä nukkumassa että ääniä tulee varmasti kuulumaan ja emme voi sille mitään. Yritämme parhaamme, emmekä tahalleen metelöi, mutta niille kävelyn äänille yms. emme voi mitään. Silloin kotona oli vain toinen osapuoli asukkaista, ja hän sanoi että ei tosiaankaan ole häirinnyt että olkaa ihan kuin kotonanne, että ääniä kyllä kuuluu, mutta tuo toinen on niin herkkä, että häntä ne häiritsee. Kyseessä on siis ihan pariskunta. No keskusteluista jäi tosi hyvä fiilis, että kyllä se tästä ja naureskelimme jo lopussa. Kaksi viikkoa kesti hiljaisuutta, mutta taas alkoi valitukset. Ja samat syyt. kävelyn äänet, kolahtelut, ovien aukomiset yms. Ja kun aloimme väittää vastaan että nyt ei olla kyllä metelöity, niin kaveri ei kuuntele lähtee vaan pois ja huutaa että älkää ruetko inttää vastaan. Kaverille ei vois siis perustella yhtään. Hän vaan huutaa koko ajan ja lähtee heti pois kun rupeat vastaamaan jotain. Pikkuhiljaa oikeesti alaa menee hermot ja mietinki että onkohan tällä valittajalla tarkoitus saada meidät hermostumaan jolloin sanomme jotain sopimatonta ja hän vie asian eteenpäin.

Onko kukaan kokenut vastaavaa? Mitä kannattaisi tehdä? Olen itse miettinyt paria vaihtoehtoa. Soitan isännöitsijälle ja kerron tilanteen ja yritän saada heidät puuttumaan asiaan. (edelliset asukkaat olivat koittaneet sitä, mutta ei vaikutusta). En enää jatkossa vain avaa hänelle ovea kun hän tulee valittamaan ja olen kuin häntä ei olisikaan. Tai menisin käymään ja avaudun ihan perusteellisesti asiasta, että mitä kaveri oikein meinaa! ja että jos se hänen ramppaaminen ei lopu niin viemme asian eteenpäin. Mikä tällaiselle sekopäälle voisi toimia?

Pahoittelut jos on kielioppi virheitä tms. Tämä kirjoitus tuli niin tunteenpalolla että oksat pois. Naapuri kävi juuri valitamassa eilis illan kävelemisestä ja neuvoi meitä hiippailemaan. Yritin heti soittaa isännöitsijälle, mutta en saanut sitä kiinni. Vastatkaahan please!

59

4946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höhpöti pöh

      Käveleminen omassa ssunnossa ei tosiaankaan ole kielletty. Tosin korkokengillä kävelyä kannattaa välttää.

      • tossuli

    • en ole yksin

      Kyllä ihmisen pitäisi jo satojen vuosien päällekkäin ja vierekkäin asumisen jälkeen olla jo niin kehittynyt, ettei kävelyllään tuota häiriöitä naapureille.
      Tömistelytyylin pitäisi jo evoluution myötä, joka mm. karsii turhat tavat, olla jo hävinnyt sivistysvaltioista.

      Mutta ei näimmä sitten kaikilta, valitettavasti.

      En itse edes kyllä edes osaa ko. tyyliä, enkä todellakaan pidä laisinkaan tarpeellisena jytinällä osoittaa, että minä olen täällä, tämä on minun reviirini.

      Näkeehän asian vaikka rapun asukasluettelosta.

      Aika helppoa on muuttaa kävelytyyliä, miksi aiheuttaa turhaa kärsimystä monille naapureille, jos nyt ei todella satu siitä sadistisesti nauttimaan.

      Ajattelen toisia myös muissa asioissa, en em. ala viiden aikaan koluamaan, ja herättämään muita asukkaita, vaikka kuinka harmittaisi lähteä töihin, kuten alakerran naapurini.
      En kolistele muutenkaan tarpeettomasti.

      Ei tarvitse.

      • metsäläisiä ollaan

        Satojen vuosien? Eikös täällä alkanut muuttoliike kaupunkeihin 60-luvulla?


      • no ei
        metsäläisiä ollaan kirjoitti:

        Satojen vuosien? Eikös täällä alkanut muuttoliike kaupunkeihin 60-luvulla?

        No ei alkanut. Vilkastui kyllä kovasti. Mutta ei niitä kaupunkeja (ja kerrostaloja) ole silloin 60-luvulla keksitty. Minun esivanhempanikin ovat asuneet kaupungissa jo ainakin 1910-luvulla.


    • Ryhdy pitämään kirjaa hänen turhista häiriköinneistään ja soita aina poliisit paikalle. Kun niitä häiriökäyttäyttymisiä on ainakin muutama kymmentä, niin käyt tekemässä rikosilmoituksen. Viidekymmenen ovella käymisen jälkeen voit työntää häirikön pää edellä alas portaita, pahoinpitely syytehän siitä tulee, mutta ensikertalaiselle se tarkoittaa pahimmillaan sakkorangaistusta tai ehdonalaista :)

      • ÄLÄ VÄLITÄ!

        Kuinka voit rekisteröidyllä nickillä kirjoittaa tuollaista soopaa? No, mainhan siinä kasvaa. Terveisin,


    • Ihmeissään oleva!

      joo onpahan nyt sekin ongelma pois alta. Muutimme eri paikkaan ja pääsimme lähtemään vielä etuajassa kun selitimme mistä on kyse. Huhhuh, monenlaisia sitä vaan tapaaa. Jos jollain tulee Turun seudulla samanlaisia ongelmia nii voi ottaa yhteyttä.. :)

      • alinenkatu

        ukissa häirikkö pennut naapurissa hakkaa seiniä, juoksee ja huutaa kurkku suorana tuntitolkulla -___- koskaan ei näin pahaa häiriköintiä joutunut sietämään


    • fgfgfgdfgdsf

      Teidän kannattaa asun ensimmäisessä kerroksessa, jos olette kolistelijoita ja kanta-astujia.

      Jos naapuri häiriköi aiheetta, videoikaa hänen käyntinsä ja pyytäkää tulemaan kuuntelemaan asuntonne sisältä, miten kävelette. Hän voisi sitten opettaa teille, miten kävellä oikein. Videoitte koko tapauksen. Sitten juutuubiin vaan.

      • myösylöspäin

        Vanhoissa asunnoissa ne kantapäillä lattiaan hakatut askeleet ja töminät kuuluu valitettavasti myös alakerrasta yläkertaan.


      • Anonyymi
        myösylöspäin kirjoitti:

        Vanhoissa asunnoissa ne kantapäillä lattiaan hakatut askeleet ja töminät kuuluu valitettavasti myös alakerrasta yläkertaan.

        Pitää paikkansa.


    • Gomorrah Rules

      Varma keino:
      Lahjot pari hyvää ystävääsi pukeutumaan "hiukan ronskimmin" ja käymään kylässä tuolla sekopäällä. Kaverit vaan menevät siis soittamaan ovikelloa ja kun ovi avataan, niin sisään vaan ja ovi perässä kiinni.
      Sitten he vain tomerasti mutta rauhallisesti "ilmoittavat" valittajalle, että "Tuo yläkerran asukas on meidän asiakkaamme ja hänen elämisensä äänet eivät tästä hetkestä lähtien enää teitä häiritse. Onko selvä?"
      Sitten yhtä tomerasti pois ja ongelmaa ei enää ole.

    • Kiltti_nuoriso

      Samma här. Hädintuskin ollaan taloon muutettu, niin saatiin jo ensimmäiset valitukset. On kuulemma paiskottu ulko-ovi yöllä kiinni ja käyty ammeessa. Ei olla todellakaan paiskottu ja ammeeseen ei olla menty lillumaan vielä kertaakaan (edes päivällä).

      Eikä naapurit edes tervehdi rappukäytävässä. Koskaan ei olla meistä tehty valitusta missään kerrostalossa (esim. edellisessäkin talossa elettiin 3 vuotta) eikä mua ole hirveästi naapurien äänet juurikaan missään häirinneet. Edellisissä taloissa naapureiden kanssa on jopa juteltu ja tuntemattomat on tarjoutuneet auttamaan. Ja itsekin ollaan ohjattu mm. dementoitunut vanhus kotiin keskellä yötä, kun on lähtenyt harhailemaan aamuyöllä tiellepäin.

      Mietin, että ovatko väitteet keksittyjä vai tulevatko ne jostain toisesta naapurista. Jotain ollaan saatettu jostain naapurista kuulla, mutta ei mitään häiritsevästi. Kuulemma on tullut "useita" valituksia, mutta silti ei voitu edes päivämäärää tapahtuneelle kertoa, vaikka kellonajan kertoivatkin.

      Asiasta informoitiin vähän muutenkin epäkäytännöllisellä hetkellä (ja yllättävän pitkä keskustelu olikin) ja väitettiin "tosiasioina". Kuulemma kumppanini olisi tullut yöllä kotiin (milloinkas se on muka ollut kiellettyä, entä yötyöläiset?) ja sen oven paiskannut. Kysymys vaan kuuluu, että MISTÄ? Kun ei käydä baareissa, hänellä ei ole täällä edes ystäviä ja yhdessä yleensä liikutaan jos johonki (esim. kauppareissulle) mennään. Eli siis ei ole mahdollista. Enkä muutenkaan ymmärrä, miksi joku paiskaisi oven, jos tietää liikkuvansa yöaikaan (tai päivälläkään!)?

      Mietittiin kovasti, miksi edellinen vuokralainen halusi lähteä etukäteen pois, mikäli uusi vuokralainen löytyy. Olisikohan syy sitten voinut olla mahdollisesti juuri siinä, että on tehty valituksia pienemmistäkin asioista?

      Mua ei henk.koht. edes häiritse, jos joku esim. yöllä kävis suihkussa tai muuta, enkä ite kehtaa valittaa kenellekään, ellei oo jotain tosi häiritsevää ja jatkuvaa.

      Tulee semmoinen olo, ettei huvita lähteä asunnosta edes kauppaan, kun pelkää että naapurit saattaa tulla valittamaan rappukäytävässä. Ite yritän olla joustava ja ymmärtäväinen naapureita kohtaan ja toivoisin, että myös naapurit pyrkisivät samaan. Täällä vissiin useimmat omistaa asuntonsa, niin mietin, että voisiko tuommoinen vuokralaisista valituksen tekeminen johtua ihan siitä, etteivät yksinkertaisesti halua vuokralaisia asumaan?

      Mun mielestä valittaminen voi olla jopa paljon häiritsevämpää (ja varsinkin se, että jos pitää alkaa varomaan ihan normaalejakin ääniä), jos esitetään asioita faktoina ja väitetään, että tiedetään äänen lähde (vaikka siis äänethän usein kiertävät kerrostaloissa, joten ne ei aina tule sieltä, mistä luulisi). Ja että ne esitetään vielä jollekin sellaiselle, joka on vaikutusvaltaisessa asemassa talon suhteen.

      Itse olen pyrkinyt sanomaan melusta vain äärimmäisessä tapauksessa ja silloinkin lähestyen (yhden kerran edeltävässä talossa) asukasta asiallisesti ja hänen elämänvalintojaan kunnioittaen sekä ilmaissut etten äänenlähteestä ole täysin varma. En ymmärrä, miksi jokin yksittäinen kolaus pitää raportoida jollekin toiselle taholle (onhan joku voinut tiputtaa vaikka unissaan kukkamaljakonkin?). Toivottavasti ei ala tuollaisia epämääräisiä valituksia tulemaan enempää.

      Käsittääkseni kerrostaloissa saa elää ns. normaalia elämää myös hiljaisuuden aikaan, sanottiin sitten säännöissä mitä tahansa. Toki pitää olla kohtelias ja hienovaraisesti ottaa muiden tunteet huomioon, mutta kyllä asunnossaan saa kävellä hiljaisuudenkin jälkeen (ja käydä vessassa, kuulemma suihkusssakin). Tahallaan ei saa tietenkään metelöidä eikä liian häiritsevästi. Mielestäni sekin on häiritsevää elämää, jos naapurit alkavat häiritä kotirauhaasi omalla valituksellaan jatkuvasti ja kohtuuttomin mittasuhtein.

      • Anonyymi

        Hiljaisuuden aikaan asunnossa on syytä välttää kaikkea ääntä joka voi naapuriin kuulua, kuten kolistelua, ovien paiskomista jne, musiikkia, huutamista Suihkussa ja vessassa saa toki käydä. Pääasia,ettei häiritse öisin naapureita. Meitä on moneksi ja jotkut eivät kuuluisi kerrostaloon. Työssäkäyvät kyllä tarvitsevat sen rauhansa ja saattaa olla pinna kireällä.


    • Tuttua touhua!

      Joo kuullostaa kyllä aika käsittämättömältä. Itsellä on samanlaisia kokemuksia muutaman vuoden takaa ja suosittelen tekemään niin kuin itse tein. Soitat isännöitsijälle ja kerrot mikä tilanne on. Sanot että ette ole metelöineet yms. Ja kysyt että onkohan jopa aikaisempikin asukas lähtenyt samasta syystä pois. Isännöitsijä kun saa tiedon siitä valittajasta tai valittajista, niin se ymmärtää jutun pointin. Että se vika saattaa ollakin jossain muualla. Hyvä tapa on myös äänittää mitä valittaja sanoo, ja sitten antaa isännöitsijän kuunnella sen valituksen. Ja sanoo että tällaista soopaa saa kokoajan kuunnella.

      Ja naapurinne ei voi tehdä teistä valitusta, jos kuuluu ammeen tai ovien aukomisen ääniä. Nekun ei ole meluamista. Eli teillä ei oo hätäpäivää vielä. Mutta se voi tehdä sitten valituksen jos siihen on joku oikea syy. Eli jos valitukset jatkuvat, niin otat kaikki kerrat johonkin ylös ja teet kotirauhan rikkomisesta ilmoituksen. Itse valittajalle on turha provosoitua koska sitä he hakevat. Sitä konstia voi kokeilla että käy itse jututtamassa, että meiltä ei ne äänet tule ja hieroa sitä kautta vähän rauhaa. Mutta jos kyseessä on samanlainen urpo kuin minulla oli, niin se rauhan hierominen on ihan turhaa. Suoraa vaan ilmoittaa ylemmille tahoille, niin kyllä se hiljenee.

      Tsemppiä sinne!

    • ellu833

      Niin tuttu tilanne paitsi että asumme omistus osakkeessa. Meillä alkaa hiljaisuus vasta 23.00 mut alakertalainen jaksaa vaan valittaa. Milloin äijän kävelystä,milloin siitä että istumme aamupala pöydässä ja juttelemme.Milloin vieraista ja milloin koirista. Olemme asuneet tässä asunossa 5 vuotta mutta nyt saa riittää en jaksa enään elää kun kirkossa.Meillä käy todella harvoin vieraita juurikin tämän takia. Olen tehnyt radikaalisen päätöksen ja en enään avaa hänelle ovea. Olen kerran kuunellut kun hän huutaa naama punasena että käy 3 vuoro töissä sinäänsä huvittavaa et mie käyn 1 vuoro työssä öisin ;)
      Nyt yritämme myydä asunnon pois.

      • Alakerran lainaus

        Tämä sopii myös lelulle;

        Koita jaksaa
        ja voit ehdottaa naapuriasi miettimään onko hänen asumis tapansa oikea , pitäisikö hänen muuttaa vaikkapa omakotitaloon , mielellään korpeen , jossa saa olla rauhassa.
        Huomaa , hän syyllistyy uhkailuun, kotirauhan rikkomiseen.
        Seuraavan kerran kun tulee, pidä kännykkää tai taplettia kuvausvalmiina .
        Kuvaa räksytys ja lähetä isännöitsijälle .
        Ennen kaikkea Älä Anna Periksi.
        Hän on vain kieroutunut ihminen , jolla on kahdet kasvot.

        Tappele loppuun asti , sillä et ole tehnyt mitään väärää .
        Jos nyt myyt, niin olet hävinnyt .
        Hae oikeutesi ja muuta vasta sitten voiitjana.


    • hulluja1

      MEILLÄ on aivan sama tilanne kuin aloittajalla! Tämä alakerran ukko on asunut tuossa alakerrassa sen 20 vuotta ja häätänyt minun veljet yksi kerrallaan tästä asumasta pois. Tuo teksti oli kuin olisin sen itse eilen kirjoittanut.. Ihan käsittämätöntä miten on tällaisia naapureita... Minä sain valituksen kun muutin tähän asuntoon niin ensimmäisenä yönä koska kävely kuuluu alas.. Kävi jopa ukko näyttämässä asunnossani miten pitää illalla kävellä.. Hullua :))

    • Onko mielisairas

      Kiinteistömies kyseessä?

      • NäinOnAsiat

        Pohjois-Haagassa?


    • Hiljaa hiivitään

      Ottamatta kantaa itse valittamisen aiheellisuuteen (kun en sitä voi itse todeta), mainittakoon että pystyn kävelemään täysin äänettömästi ilman mitään erityistä yrittämistä. Kun laitetaan kävellessä paino koko jalkaterälle, ei kantapäälle, askelista ei kuulu mitään ääntä. Tämä siis nk. kanta-astujille tiedoksi.

    • Maatuska 090

      No! Itselläni ihan sama tilanne vähän toisella tapaa vaan. Tämä häirikkö taloyhtiössämme valuttaa kaikki yöt putkeen vettä, ja olen mm. käynyt kahden ystäväni kanssa samasta yhtiöstä tämän häirikön ovella, poliisit on soitettu, ystäväni on käynyt isänsä kanssa tämän häirikön ovella ja isännöitsijän kanssa. Lasku on mitä törkein ja isännöitsijästä ei meidänkään taloyhtiössä tunnu olevan mitään hyötyä! Eikä ole ollut kyllä poliiseistakaan. Poliisi sanoi puhelimessa vain, että on isännöitsijän homma käydä hiljentämässä tämä häirikkö, mutta kun eipä ole käynyt eikä todennäköisesti tule käymäänkään, koska isännöitsijämme on helvetinmoinen NÖSSÖ! Ja niinkuin arvata ehkä saattaa tämä häirikkö sattuu olemaan juuri 18 vuotta täyttänyt pentu!!! Ja tämä häirikkö on vielä kaiken hauskan lisäksi venäläinen. Tämä pentu on kuulemma muuttanut yläkertaamme jo 16-17 vuotiaana, eli todella kersana. Tämä venäläinen häirikkö kakara soittaa myös 4-5 aikaan yöstä musiikkia jolloinka koko rappu on aivan taatusti hereillä veden lotinan ja musiikin takia. Sanat eivät riitä kertomaan miten paljon tämmöinen ärsyttää ketä tahansa asukasta!!! Tämä kaveri on mm. väittänyt meille mustan valkoiseksi, että hän muka juo, mutta ihmettelen vain miten joku juo 2-3 min välein? Siinä tapauksessa pitäisi jo kaverin maalaisjärkeä käyttäen olla letkuissa teho-osastolla oman ymmärryksenikin mukaan. Itselläni on tältä erää mennyt jo nukkumisen halut ja motivaatio siihen ja kohta lähtee kaikesta muustakin tekemisestä, ja olemisesta motivaatio. Olen mm. hakeutumassa kuntouttavaan työtoimintaan kirpputorille, mutta en takaa jaksamistani siinä työssä, vaikka se aika helppoa onkin, koska olen tälläkin hetkellä liian yliväsynyt tekemään miltei yhtään mitään juuri siistä syystä,että tämä kyseinen häirikkö penska on kuvioissa, eikä tästä tunnu tulevan loppua koskaan. Mutta voisin antaa sinulle joka kärsit/olet kärsinyt samankaltaisesta ongelmasta, kuin minä vinkin seuraavan kerran kun tilanne sattuu kohdallesi, niin älä edes harkitse soittavasi isännöitsijälle vaan soita suoraan poliisille. Poliisit pistävät aivan taatusti kuriin sellaiset kusipäät! Tai toivon ainakin sinun suhteesi että näin käy, koska ei ole kivaa viettää aikaa taloyhtiössä, jossa häirikkö on koko ajan valloillaan eikä asiaa hoideta. Itse joudun tälläkin hetkellä kärsimään tämän helvetin venäläisen nuoren "herran" hölmöilystä. Eikä kyllä helpota elämää ja nukkumaan käymistä mitenkään!!!!!!!!!!!!

      • Maatuska090

        Onko kellään muulla ollut samaa tilannetta, että taloyhtiön vesilasku olisi melkein 5 ja puoli tonnia? Onko missäänpäin esim. Turkua, Helsinkiä, Porvoota tai Lahtea ollut samassa hintahaarukassa pomppivaa vesilaskua????????? Vastaattehan mahd. pian!


      • Anonyymi

        Valkeakoski käytiin uhkaan tuleen oven läpi


    • Mommi

      Tuttu juttu minulla samalainen yläkerran ämmä.Olen 9 vuotta taistellut ja tuntuu että ei mikään auta on annettu varoituksia hänelle olen tehnyt rikosilmoituksen kotirauhan häirinnästä ,hetekn hiljaa mutta aina vaan se jatkuu .Olen kiltti hiljainen sairasteleva ihminen joten todella rauhallinen.Tämä ämmä hakkaa vasaralla tai luudan varrella lattiaa eli se on minu kattoni.Ja kun joka yö tätä kuuntelee pakko välillä mennä lepäämään sukulaisiin.Eli vaikka mistä kuuluu mitä se olen minä joka melskaan.Rapussa asuu nuoria joilla ihan erialinen meno mutta hän ei usko.Lisäksi hän on ranikkoruotsalainen enkä voi edes kommunikoida kunnolla ,paitsi ettei se auta hän uskoo vain sen minkä haluaa .Näin ei saisi olla mutta on vain .Poliisi sanoi että taloyhtiön ja hallituksen kuuluu lopettaa tälläinen peli no just yksi kirjallinen varoitus hänelle toimitettu.Mutta vaikka kuinka vaikeeta minä en muuta koska en ole mihinkään syyllinen jos joku muuttaase on toi hullu ämmä

    • kotirauhaa haluava

      Ja mitä sanotte haukkuvista koirista,tunnista toiseen ja monessa kerroksessa.

      Ja montakin koiraa samassa asunnossa,isoja ja pieniä.Voi että se rasittaa,pitäis nukkuakkin kun käy yövuorossa mutta nämä yksin jätetyt koirat räksyttää päivät pitkät!
      Ja älkää vaan sanoko että muuta maalle mummonmökkiin,ketä jäis kaupunkeihin jos kaikki häirityt muuttaisi pois,eiköhän liene enempi tätä epävakaata toisista piittaamatonta elämäntyyliä nykyään kaikella tapaa.

    • Kuulokkeet

      Kerrostalossa kannattaa asua vain ylimmässä kerroksessa jos on herkkä äänille.
      Tai voitte lahjoittaa alakerran asukkaalle korvan peittävät pehmustelut (hinnat alk. 8€) kuulokkeet joissa myös mikrofoni..Ne vaimetaa ja niillä voi kuunnella musiikkia kännykästä sekä rupatella kännykkäpuheluita. Toimii-tehoaa! Olen itsekin yliherkkä naapurin äänille, onneksi löysin avun.

    • äänet kantaa

      Onko teillä laminaatti lattia?
      Mikä lattiapinnoite teillä on?
      Ontelolaatta?
      Kiristetyt lattialistat? Laminaatti kiinni seinissä ja patterin putkissa?

      Jos ovien availut ja rakenneäänet raikaa sinne, niin jokin voi johtaa ne sinne epäinhimillisesti.

      Tavallinen väliovien aukailu ei pitäisi kuulua minnekään, ellette läiski ovia kiinni.
      Ulko- ja parvekkeen ovet voi paukkua kun ne osuu seinärakentsisiin.
      Lattakaa hidasteita, tiivisteitä tai huopalappuja.

      Täällä paukka naapurin takaovi alvariinsa, koiraa ulos ja sisälle. Porukat tupakalle ja takaisin. Takaovi paukkuun kiinnilyötäessä ja osuu seinän rakenteeseen, meillä helisee ikkunat. Se paukkaa kovempaa kuin meidän oma ovi. Samaten niiden etuovi. Ne kaikki heittää sen kiinni. Koko seinä heilahtaa. Oota ku menee saunaan. Se oven lukon pyöreä kiinnike - kalauttaa oven kiinni - niiden yläkerrassa niin, että se raikaa meidän vessaan asti.

      Joskus ne teidän äänet kuuluu teiltä poispäin kovempana kuin teille. SE ei ole teidän syy vaan talon hoitamattomuuden. Ja se tulee ilmi tällaisena riitana.

    • Jaksamisia

      Itse tulin ostaneeksi osakkeen , josta oli aijemminkin naapurin rouva savustanut ulos kolme perhettää käytöksellään.
      En toki tiennyt ostaessani taustoja.

      No, kun minä asetuin keharini kanssa asuntoon ,jonkin aikaa meni hyvin.
      Sitten sain valituksia , vaikka emme olleet kotonakaan.
      Tilanne paheni , rouva saatoi tulla huutamaan ovelle aivan hulluja asioita.


      Tilanne ratkesi niin , että muut osakkeenomistajat lukivat lakia, tälle kotirauhan häiritsijä rouvalle .
      Sillä sitähän se oli kun, kun tuli kotiini möykkäämään .
      Pahalle tuntui ja aikaa meni minullakin , että ymmärsin tämän napurin olevan mielisairas.
      Sanoin minäkin lopullaan suorat sanat , annoin tulla kaiken takaisin.

      Koita jaksaa
      ja voit ehdottaa naapuriasi miettimään onko hänen asumis tapansa oikea , pitäisikö hänen muuttaa vaikkapa omakotitaloon , mielellään korpeen , jossa saa olla rauhassa.
      Huomaa , hän syyllistyy uhkailuun, kotirauhan rikkomiseen.
      Seuraavan kerran kun tulee pidä kännykkää tai taplettia kuvaus valmiina . Kuvaa räksytys ja lähetä isännöitsijälle .
      Ennen kaikkea Älä Anna Periksi.
      Hän on vain kieroutunut ihminen , jolla on kahdet kasvot.

    • laittakaa kaupunki

      hei voisitteko laittaa näihin ilmoituksiin myös kaupungin.

      Ollaan etsimässä asuntoa ja nyt joka kerran kun katson ilmoitusta, mietin, mitä jos naapurissa on joku raivo-valittaja.

      Asiasta saa sanoa, mutta en tahtois naapuriksi tuon kaltaista.
      Ollaan nimittäin lähdössä tästä melun vuoksi.
      Osa naapureista asuu kuin pellossa ja huonojen rakenteiden vuoksi täällä kuuluu kaikki.

      Mä olen väsynyt myös meluun.
      Kerrostalossa kuuluu aina jonkin verran, mutta nää rivarit pitäis kieltää lailla.
      ei vaa pysty enää

    • Rauhaa koteihin

      Hyvä että täällä kirjotiellaan. Ylin kerros on paras. Älä muuta puukerrostaloon muuta kuin ylimpään: kaikki askeleet kuuluu alakertaan. Kiusallista sekin että häiritsee alakerrassa asuvia. Kaikkien kummallisinta on se. että asukkaat eivät pysty keskustelemaan keskenään. Askelien kuuluminenkin on helppo todistaa kun pyytää yläkerran kanta-astujan kotiisi ja joku toinen menee yläkertaan tallustamaan.
      Kunnioittakaa toistenne nukkumis- ja kotirauhaa.

      • karidamn

        Totta puhut, en kyllä halua yläkerran tyyppiä asuntooni kuuntelemaan hänen öisiä töminöitään sun muuta. Se vaan pitäis tajuta, jos on vähänkään jotain päässä! Ainakin ite ymmärrän, etten asunnossani öisin ravaa edestakaisin koska en todellakaan halua ketään yöllä häiritä.


      • Anonyymi

        Tämä oli hyvä kommentti. Juuri näin kannattaa toimia, pyytää toista tulemaan tepsuttelemaan asuntoonsa.
        Sama koskee mitä tahansa, musiikin soittamista, tupakanpolttoa asunnossa ja parvekkeella. Pyytää naapuria tulemaan omaan asuntoonsa ja toinen menee kessuttelemaan siihen ihan viereen. Havaitseepahan sitten kuinka ne savut siirtyvät kummasti paikasta toiseen tai kuinka se radion huudatus, kanta- askeltaminen jne.kantautuvat vieiseen asuntoon.
        Aina se ei toimi, naapuri ei suostu tulemaan, riippuu naapurista paljon.


    • Muutto pois

      Suosittelen omakotitaloa isolla tontilla sekä valittajille ja niuden kohteena oleville. Hermo lepää jokaisella ja elämä hymyilee :)

    • haagaisbest

      Näitä juttuja lukiessa saa tulee ihan mielettömän kiitollinen olo että olen löytänyt näinkin hyvän vuokra-asunnon! Kaikki elelevät normaalia elämää omissa oloissaan, itsekkin olen sellainen hissukka etten oikeastaan mitään ääniä aiheuta viikolla kun olen kotona, joskus saatan pyytää kavereita kylään jolloin melua syntyykin mutta vain viikonloppuisin ja aina on lähdetty klo.22 mennessä baariin. Kukaan ei ole ikinä valittanut ja naapureita näkee harvoin, silloinkin vain moikataan.

      Ja aloittajan viestiin vielä pakko vastata että kyllä on sattunut sairas yksilö kohdalle, kun asuin vielä vanhempieni kanssa niin siellä oli samanlainen naapuri yläkerrassa. Vaikka meiltä ei mitään melua kuulunut klo. 22 jälkeen, niin tämä vanha rouva oli kyllä saanut kerättyä listallensa vaikka ja mitä ääniä! Hän myös tiesi kaikkien asiat, oli jatkuvasti ikkunassa kyttäämässä ja levitteli niitä "löydöksiään" sitten paikalliselle juorukerholle vielä sen lisäksi että kävi säännöllisesti meille valittamassa olemattomasta. Kaiken lisäksi hän osasi myös piinata meitä ja osoittaa mieltään, marssi koko asunnon poikki ihan tömistellen tai sitten siirteli huonekaluja monta tuntia josta kyllä sitä melua syntyi, mutta ei me ikinä valitettu, lähinnä kävi sääliksi.

    • Turkujee

      Vanhassa kämpässäni yläkerrassani asui ihan tajuttoman hullu vanhahko ihminen. Tuli karjumaan ovelle monen monta kertaa, että pidän hirveää meteliä ja että olen ihan hirveä räyhääjä vaikka oli keskipäivä/alkuilta. Kaiken huippu oli, kun eräänä arkiaamuna heräsin kahdeksan aikoihin siihen kun ovikelloa pimpotetaan raivolla. Noh, kääräisin peiton ympärilleni, menin avaamaan oven ja näkiessäni tämän naapurin mietin vain että ei helvetti nyt tulee varmaan hyvää settiä. Niinku tulikin. Olin kuulemma jo aamuyöstä lähtien soittanut musiikkia volat kaakossa kahdessa eri huoneessa ja sen lisäksi huudattanut telkkaria koko yön ja aamun. Siinä pöllähtäneenä ja vittuuntuneena sitten totesin, että heräsin siihen kun hän soitti kelloa ja kuten hän kuulee, asunnossa ei ole yksikään elektroniikkalaite päällä. No, hän sitten alkoi raivota siinä että älä kuule yritä, minä tiedän ja kuulen, älä sinä valehtele, kyllä minä kuulin. Vitutuskäyrä vipatti jo siihen malliin että kutsuin naisen sisälle, totesin että tuu ite kattomaan, tietokone ja tv on kiinni ja mikään ei oo päällä. Naapuri vaan raivosi että en tule, ei tarvitse koska kyllä minä kuulin ja tiedän. Hetken aikaa siinä hänen sekoiluaan kuunneltua totesin vaan että vitut tästä ja läimäisin oven kiinni. Ihan huippua oli myös kerran kun olin kello kahden maissa päivällä kaverini kanssa kaupassa ja vuokranantaja soittaa, että samainen naapuri on hermorauniona ja raivona kun musiikki pauhaa täysillä kämpässämme ja aivan jumalaton meteli, että voimmeko ystävällisesti laittaa musiikin hiljemmalle. Olin niin hämilläni etten sanaa suustani saanut hetkeen. Kerroin sitten vuokranantajalle, että olen kaupassa ja kotonani ei ole mitään musiikkia päällä, ei ole ollut koko päivänä. Noh, se selvisi sitten sillä. Tottakai kun menin kotiin asia oli niinkuin sanoin, hiirenhiljainen tyhjä asunto. Myöhemmin sain tietää vuokrafirmaltamme, että kyseinen henkilö on soittanut heille useita kertoja valittaen melusta ja musiikista muidenkin naapurien kohdalla, ja kerran kun menivät ottamaan naisen kanssa selvää mistä häiritsevä musiikki tuli, se tulikin HÄNEN OMASTA ASUNNOSTAAN. Vittu mikä sekopää. Onneksi en asu siellä enää ja nykyisessä talossa on mukavat naapurit.

    • SikaNaapuri

      Ota uunista paistopelti, kuse siihen, ja laita pakkaseen. Sen jälkeen jäätynyt kusi valittajan postiluukusta sisään. Pese pelti, ja laita takaisin uuniin. Helppoa.

      • copperfield

        Aah, tuo on kyllä klassikko.


    • Lapsellinen

      Asuin työnantajan työsuhdeasunnossa, jonka jouppo naapuria kuunelin 6 vuotta. Ostin oman ja vuorotyötä tehneenä päätin kostaa. Purin kaikki huonekalut vasaralla 07.00-13.00 voi voi sitä itkun määrää kun ei saanut nukkui!

    • karidamn

      Mulla on kaikki muut naapurit kivoja, mutta yläkerran tyyppi ravaa pitkin yötä järkyttävällä töminällä edes takaisin asunnossaan. Sitä en ymmärrä, toki tajuan vessaan menot sun muut jutut, mutta puolilta öin kolmeen asti yöllä?!
      Onko se ns. normaalia asumista? Kaikkein pahinta on se yöllinen yhtäkkinen paukaus, ikään kuin joku hyppäis tasajalkaa lattialla.
      Sama toistuu vähän väliä, aina herään unestani.
      En ymmärrä yhtään. Lomalla ei niinkään häiritse, mut töissä ollessa harmittaa kun ei yhden tyypin takia saa nukuttua. Valituksen paikka taitaa olla.

    • kaikkea.nähnyt

      Voi voi. Kun näitä häirikkötarinoita lukee, niin ei voi kun ihmetellä miten pienestä ihmiset valittaa. Itse asuin joskus vähän aikaa vuokratalossa, mitä voisi sanoa maanpäälliseksi hel*etiksi. Huoltomiehet eivät uskaltaneet koskaan liikkua yksin, vaan aina pareittain. Postinjakajat juoksivat nopeasti raput läpi kuin henkensä kaupalla, kun heitä oli uhkailtu luukkujen kolistelusta aamupäivällä, kun se luukkujen kolina häiritsi pitkälle päivään nukkuvien unta. Romanit pitivät hevostaan pyykkituvassa, tosin vain muutaman päivän, kun saivat sille tallipaikan jostain muualta. Oli viinatrokareita, joiden ovella kävi jatkuva trafiikki yötä päivää, kun janoiset kävivät ostamassa miestä väkevämpää, paikalliseen alkoon kun oli ilmeisesti porttikielto. Ja niitä oli paljon, jotka eivät olleet nähneet yhtään selvää päivää vuosiin. Jopa keskenkasvuiset 12-14 vuotiaat kersat toikkaroivat pihassa naula päässä ja rööki huulessa. Eri viranomaisia vieraili lähes päivittäin, joskus useammankin kerran päivässä, poliisit, ambulanssit, lastensuojelu, eläinsuojelu ym. Älkää viitsikö siis valittaa mistään pikkuasioista.

      • Anonyymi

        Asuntoon tultiin entisen asukkaan avaimilla. Suihkuttamaan dödöö kun asukas pois. Mamuja


    • googleta_gang_stalking

      Mitä jos koko rappu on täynnä kyttääjiä, tirkistelijöitä ja häiriköitä?

      • Anonyymi

        Koko talo on niitä täynnä jokaista rappua ja naapuria myöten.


    • Nuppi-umpiluuta

      Häirikkö
      Irwin Goodman

      Pää on mulla tehty varmaan umpiluusta
      Kaikki nestemäinen valui alas suusta
      Pärstältäni olin niin kuin punatulkku
      Ja kavereiden mielestä jo aivan täysi mulkku

      Mä aina remusin ja lemusin ja rahaa vippasin
      Ja kavereiden paukut vielä salaa kippasin
      Mä olin häirikkö, mä olin häirikkö
      Mä aina öykkäsin ja möykkäsin ja naiset säikytin
      Ja grogilasin vielä jonkun syliin läikytin
      Mä olin häirikkö, mä olin häirikkö

      Häiris änkee tunkee mahtailee, kuin sika käyttäytyy
      Häiris siellä missä juhlitaan, myös aina näyttäytyy
      Häiris käytöksellään kerää kaiken huomion
      Ja siitä kovan ryyppymaineen saanut Suomi on

      (Hyvä Suomi, hyvä Suomi!)

      Niin kuin kissanpaska maistui aamuin suussa
      Silloin alkoi aate itää umpiluussa
      Voishan sitä elää varmaan fiksumminkin
      Ja kavereiden kanssa ottaa tyylikkäästi drinkin

      Mä aina remusin ja lemusin ja rahaa vippasin
      Ja kavereiden paukut vielä salaa kippasin
      Mä olin häirikkö, mä olin häirikkö
      Mä aina öykkäsin ja möykkäsin ja naiset säikytin
      Ja grogilasin vielä jonkun syliin läikytin
      Mä olin häirikkö, mä olin häirikkö

      Häiris änkee tunkee mahtailee, kuin sika käyttäytyy
      Häiris siellä missä juhlitaan, myös aina näyttäytyy
      Häiris käytöksellään kerää kaiken huomion
      Ja siitä kovan ryyppymaineen saanut Suomi on

      (Hyvä Suomi!)

      Vaikka mulle selvis: Löytyy monta muuta
      Joilla koko nuppi myös on umpiluuta
      Mutta jos vain antaa vinkin portsarille
      Se kyllä antaa sellaiselle potkun persuksille

      Mä ennen remusin ja lemusin ja rahaa vippasin
      Ja kavereiden paukut vielä salaa kippasin
      Mä olin häirikkö, mä olin häirikkö
      Mä ennen öykkäsin ja möykkäsin ja naiset säikytin
      Ja grogilasin vielä jonkun syliin läikytin
      Mä olin häirikkö, mä olin häirikkö

      Häiris änkee tunkee mahtailee, kuin sika käyttäytyy
      Häiris siellä missä juhlitaan, myös aina näyttäytyy
      Häiris käytöksellään kerää kaiken huomion
      Ja siitä kovan ryyppymaineen saanut Suomi on

      (Hyvä Suomi, hyvä Suomi! Suomi!)

    • Anonyymi

      Raahessa Kummatti. Karttakaa

    • Anonyymi

      Pitäisi valita se oikea kerrostalo.

    • Anonyymi

      Suosittelen väkivaltaa.

    • Anonyymi

      Meidän taloyhtiössä asuu todelakin häirikkö naapuri .Ajelee aamusta iltaa yöhön traktorimönkijöllä kello aikoja katsomatta

    • Anonyymi

      Minun kanssa samassa talossa asuu tyhmä ukko joka menee viiden aikaan aamulla häiriköimään talviaamuisin lumitöillä, kesät pesii luhtikäytävällä katutasossa kyyläämässä kuin vanha valvontakamera.. Naurettava pelle koko ukko!

      • Anonyymi

        Itsellä on vinyylimaton/ muovimaton päälle ilmeisesti asennettu suoraan parkettilattia joka narisee. Kuljen sukkasillani ja en ole kantapääastuja, mutta hirvittää ajatella miltä se puulattian narina kuuluu alakerrassa.
        Samoin jos mihin vuorokauden aikaan tahansa tippuu huom. vahingossa jotain parketille, (joskus käy niinkin vaikka kuinka yrittää olla varovainen) niin , miltä se kuuluu alakerrassa. Imuroinnista, lattian pyyhkimisestä puhumattakaan tai johtojen liikuttelusta, nekin kun osuvat siihen lattialle. Yritän vältellä imurointia ja mielummin käytän moppia, se laahaava ääni varmasti kuuluu alakertaan?
        Huonekalujen siirtämiset varmasti kuuluvat, mutta en tee sellaista iltasella, yöajasta nyt puhumattakaan. Mutta siivotessa tulee joskus siirrettyä huonekaluja. Kaikkien huonekalujen jalkojen alla on huopalaput, jotta niistä lähtisi vähemmän ääntä ja toisaalta ne huopalaput suojaavat myös lattiaa.
        Parketin nirinä, narina johtuu siitä, että parketti on puuta ja ne puusäleet kuivuvat riippuen nyt varmaan vaikka huoneilman ja ulkoilman kuivuudesta..

        Onneksi ei ole koirua tai kissaa jotka heittelevät lelujaan lattialle. Siitäkin lähtee ääntä.

        Oletettavasti tuo ongelma että kaikki kuuluu alakertaan johtuu joko siitä, että lattiamateriaalin alla ei ole mitään kuin betonia, tai materiaali itsessään tuo ääntä. Parketinkin alla kai kuuluisi olla huopamattoa eristeenä? Tai laminaatin alla.


    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen keskusteluketju.
      Itseäni on epäilty mm.siitä että pesen konepyykkiä illalla myöhään.
      Taloyhtiön hallituksen jäsen soitti kotiin ja tivasi kiukkuiseen sävyyn pyykinpesusta.. Totesin siihen, että hieman on vaikea pestä konneella pyykkiä kun en sellaista pyykinpesukonetta edes omista ja pesen kaiken pyykkini taloyhtiön pesutuvan koneella.
      Ilmeisesti seinänaapuri oli tätä sitten harrastanut, mutta ihmiset olettivat että se meteli tuli minun asunnostani. Äänet nimittäin voivat kantautua vaikka mistä, eikä sen perusteella oikein voi varmaksi päätellä mistä se ääni oikeasti tulee.
      Kerran kysyttiin pianonpimputuksesta, kuuluuko sitä asuntoono. Kerroin, että joskus vaimeasti, mutta minua se ei häirinnyt. Todennäköisesti pianon soittajan naapurit kokivat asian toisin.
      Bassonjumputuksesta menin kerran alakerran nuorelle miehelle kertomaan, kysyen soittaako hän musiikkia kovalla äänellä, ei ollut hän kyseessä. Mutta jonkun asunnosta se jyske kantautui. Voi olla että kaiutin on asetettu seinäelementtiä vasten ja siitä se ääni siirtyy joka suuntaan.
      Kannattaa olla tarkkana musiikkivehkeiden asettamisessa ja mielellään jos tykkää huudattaa asunnossaa, laitattaa seiniinsä melua vaimentavia akustiikkalevyjä, ympäriinsä, myös lattiatasolle, näin huomoidaan niitä naapureitakin. Halvin tapa on tietysti, kuten itsellänikin on,käytössä jatkuvasti; korvakuulokkeet. Ei häiriinny kukaan.

    • Anonyymi

      Normaali ihminen osaa ottaa naapurinsa huomioon 24/7

      • Anonyymi

        Niin, normaali naapuri. Valitettavasti kaikki eivät le normaaleja. Itsellä tupakoivia lähes koko rappu täynnä, samoin vireisessä rapussa asuu kessuttelijoita.
        Hirvittävämpiä ihmisiä en tiedä, kuuluvat ehdottomasti samaan sarjaan kuin päihdeongelmaiset, meluajat, radion huudattajat, bilettäjät, läheisväkivaltaan syyllistyvät jne.
        Yhteistä kaikille: eivät välitä kanssaihmistä lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, normaali naapuri. Valitettavasti kaikki eivät le normaaleja. Itsellä tupakoivia lähes koko rappu täynnä, samoin vireisessä rapussa asuu kessuttelijoita.
        Hirvittävämpiä ihmisiä en tiedä, kuuluvat ehdottomasti samaan sarjaan kuin päihdeongelmaiset, meluajat, radion huudattajat, bilettäjät, läheisväkivaltaan syyllistyvät jne.
        Yhteistä kaikille: eivät välitä kanssaihmistä lainkaan.

        kaikki ei todellakaan ole niitä normaaleja , on niitä aivonsa juoneita, jotka ei enää käsitä minkäänlaisesta normaali-elämästä.


    • Anonyymi

      Joissakin asunnoissa askelten äänet kyllä kuuluvat todella kovaa. Itse olen asunut nykyisessä asunnossani muutaman vuoden. Ensimmäisten vuosien aikana ei kuulunut askelääniä lainkaan, mutta kun asukas vaihtui, alkoi kuulua aivan valtava töminä aina kun yläkerrassa käveltiin. Ei siis todellakaan mikään vaimea ääni, vaan kuulosti siltä kuin dinosaurus olisi kävellyt.

    • Anonyymi

      onneksi enn satu asummaan vuokrras talossa.
      van silti tuo pöllöpää kismittää.
      no neku kismittellöö,
      paappa kultta.,
      anttaa heijjänni vaikka pissiä renkkalle.
      niinkö ne teki?

    • Anonyymi

      Isännöitsijään yhteyttä myös jos todisteita löytyy aina parempi. Sen jälkeen ei tarvitse välittää isännöitsijän tehtävä hoitaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe