Minut leimattiin hulluksi

tomi myntsäri

Ei ole kuulema normaalia, että aikuinen rakentaa pienoismalleja ja leikkii niiden kanssa ulkona.

Dioraamaa suunnitelin leikkikentällä kun joukko vihaisia vanhempia ajoi minut pois.

MINÄ KOSTAN!

8

193

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 5star wanted level

   Ulkomaisilla pienoisautofoorumeilla näyttää porukka olevan aika ukkoutunutta joten väittäisin että nimenomaan aikuisten harrastus on pienoismallit. Pennuthan nykyään kyyhöttää vaan sisällä netissä luuhaten sossufoorumeilla, ei ne kädettömät osaa mitään fyysistä ja konkreettista rakentaa, voivat kyllä osata tietokoneella mallintaa 3D objekteja.

   Nykyään saattaa olla että jos lapseton aikuinen menee leikkikentälle niin käy kuten GTA peleissä, heti on 5 tähden wanted level ja koukut perässä...

  • pieniin päin?

   Niin että olisivatko luulleet pedofiiliksi kun sitä selvästikin ollaan _pienistä_ kiinnostuneita ...

   Mikähän pienoismalleissa oikein kiehtoo, sitä tekee joskus mieli pohtia. Onko todellinen maailma liian vaarallinen ja vaativa, pyrkiikö mallari rakentamaan itselleen turvallisen pienoismaailman, hallittavissa olevan miniatyyrimaailman?

   Onko mallailu todellisuuspakoa? Vai kerääkö mallari vain voimiaan pienoismallien parissa, varustautuen todellisen maailman valloitusta varten?

   Ovatko mallarit pikkuhitlereitä jotka väsäilevät kammiossaan pientä 1:43 Leopard-tankin mallia näennäisen vaarattomina, mutta oikeasti sisimmässään hautovat ajatusta uudesta kolmannesta valtakunnasta mittakaavassa 1:1?

   Ovatko mallarit kontrollifriikkejä jotka yrittävät korjata todellisen maailman monet epätäydellisyydet rakentamalla täydellisiä pienoismalleja?

   Vai haluavatko mallarit vain tutustua todellisen maailman objekteihin, niiden yksityiskohtiin, jäljittelemällä niitä pienoiskoossa.

   • games and models

    Itse kun harrastan pienoisautoja niin kun 1:1 autoja ei ole mahdollisuuksia harrastaa tilojen, rahan, työkalujen ja remonttitaitojen puutteessa niin pienoismallina on edes jonkinlainen omistusmahdollisuus mieleisestä autosta.

    Esim. viimeisin pienoisautohankintani, Aston-Martin V12 Vantage 1/24 mittakaavassa, eipä ole laittaa tällaiseen 1:1 malliin muutamaa sataatonnia saati säilytystallia tällaiselle kakkosautolle mutta pienarin sai n. 10 eurolla ja tilaa tällaiselle aina löytyy :) H3lvetin tyylikäs korimalli, linjakas, urheilullinen ja suorituskyvyssä varmasti löytyy.
    Tätähän pääsee tavallaan ajamaankin esimerkiksi PS3:n Gran Turismo 5 pelissä.


   • %+&

    Enhän mä mitään tietysti tiedä, mutta pienoismalleja väkertäessä on samalla erinomainen mahdollisuus oppia uusia asioita mallin esikuvasta ja sen historiasta. Usein se on välttämätöntäkin, jos haluaa rakentaa mallista tarkemman kuin mitä pelkistä laatikosta löytyvistä osista saa aikaan. Pienten yksityiskohtien lisäämien, dioraaman teko (vaikkapa jonkin historiallisen tapahtuman pohjalta) jne. tekee mallista persoonallisen, erilaisen kuin jonkun toisen samasta sarjasta rakentama malli.

    Ehkä se tärkein syy on kuitenkin se, että saa nähdä omien käsiensä ja kärsvällisyyden (tai sen puutteen...) tuloksen.

    Hieno harrastus, nostan hattua kaikille mallareille!


  • isoveli valvoo

   Epäilyttävää porukkaa joka tapauksessa.

   Jos näkisin aikuisen miehen konttaavan hiekkalaatikolla käyden salamasotaa pienoismallitankkien kanssa vihreä asepuku ja rähinäremmit päällään, soittaisin poliisille, varsinkin jos sällillä olisi nenänsä alla pienet Hitler-viikset ja iso koppalakki päässään.

  • Dein Kampf I & II

   Voisit ehkä parhaiten kostaa lyömällä opponenttejasi sanan säilällä. Kirjoita henkilökohtaisesta taistelustasi kirja!

  • MarttiMallariTTr

   Kostat mitä ja kenelle? Ottaako noin pahasti ESJonnea päähän, kun Pienoismallit.net:stä on tullut lähtö. Nyt sit hölmöillään toisen ihmisen nimissä pitkin suomi24:sta.

   • Jari B

    Turpa kiinni Tomi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1801
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1262
  3. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1211
  4. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   73
   984
  5. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   47
   874
  6. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   69
   787
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   33
   779
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   58
   765
  9. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   741
  10. Osui suomalaisia omaan nilkkaan terroristien hyysääminen

   Muthei, eihän täällä pitäisi niitä olla kun kaikkien taustat on tarkastettu ennen maahan tuloa. Vai oliko sittenkään. Nyt tämä hyysääminen saa aikaan
   Maailman menoa
   159
   651
  Aihe