Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hei, en ole sijaisvanhempi, mutta asia askarruttaa

onmaailmassamonta

Saako sijaisperheessä käytää lainkaan alkoholia? Tai bioperhe silloin kun lapsi menee kotilomille, esim. jos tiedossa on sukujuhlat tms.?

5

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+5

      Meidän sijoitettujen sosiaalityöntekijä on sanonut heidän alkoholisoituneille vanhemmilleen, että lasten kotilomilla ei saa edes olutpulloa olla näkyvissä.
      Sukujuhlia, joihin lapset ovat osallistuneet ovat olleet ristiäiset ja lasten syntymäpäivät, eikä niissä ole ollut alkoholia. Muutamat häät ovat lasten vanhemmat ja sisarukset viettäneet, mutta niihin ei lapsia ole kutsuttu.
      Meillä ei ole alkoholiongelmaa ja sijaisperheen aikuiset voivat käyttää
      alkoholia samalla tavalla kuin muutkin lapsiperheet : lapsista on pystyttävä huolehtimaan eli ainakin yksi aikuinen on ajokunnossa, eikä kukaan juo lasten läsnäollessa kuin muutaman lasillisen viiniä/olutta tms. mietoa alkoholijuomaa.

      • Keksit ite

        "Meillä ei ole alkoholiongelmaa ja sijaisperheen aikuiset voivat käyttää
        alkoholia samalla tavalla kuin muutkin lapsiperheet : lapsista on pystyttävä huolehtimaan eli ainakin yksi aikuinen on ajokunnossa, eikä kukaan juo lasten läsnäollessa kuin muutaman lasillisen viiniä/olutta tms. mietoa alkoholijuomaa."

        Ei tuollaista sääntöä ole.


    • amaliasijari

      On aivan luonnollista, että jos lapset ovat huost. otettuja perheen alkoholiongelmien takia, niin eihän mitenkään voi ajatella, että lapset joutuisivat niistä ongelmista edelleen kotilomilla kärsimään. Kun katsotaan, et jollain on alkoh,ongelma tarkoittaa se sitä, ettei hallita juomista, eikä käyttäytymistään päihtyneenä ollessaan. Miten voi vastata lapsista, jos ei pysty itsestäänkään. Kotilomilla lapset ovat vanhempiensa vastuulla ns. armoilla.
      Mikäli sij.perheellä ei vast. ongelmia ole, kuten ei ainakaan pitäisi olla, niin he voivat kyllä halutessaan ottaa alkoholia myös lasten nähden, kunhan huolehtivat lapsista ja eivät ole selkeesti päihtyneitä lasten nähden.
      Meille sossu sanoi, että on tavallaan väärin, jos lasten aikana ei otettaisi ollenkaan, jos muutoin olisi niin menelty, tai otettais lapsilta salaa. Lasten on hyvä oppia huomaamaan, ettei pelkkä alkoholin nauttiminen aiheuta ongelmia ja agressiivisuutta kaikille ihmisille. Opetetaan siis sellaista ns. normaalia käyttäytymistä myös tässä asiassa.

    • Saa

      Lyhyesti ja ytimekkäästi: saa.

      Sijaisperheessä ei saa olla alkoholin ongelmakäyttöä, normaalia käyttöä kylläkin. Poikkeuksena tilanne, jos alkoholistiperheestä huostattu lapsi kokee alkoholin näkemisenkin ahdistavaksi. Silloin sitä ei saa olla esillä lainkaan.

      Lasten käydessä kotona biovanhemmat saavat käyttää alkoholia normaalisti, mikäli heillä ei ole alkoholiongelmaa tai ongelmakäyttäytymistä, joka pahenee alkoholista. Huostaanottoja tehdään muistakin syistä. En kyllä oikein tajua, miksi joku haluaisi ottaa lainkaan alkoholia silloin, jos saa lapsensa harvoin kylään.

      Nämä jutut on aivan tilannekohtaisia ja niistä päättää viimekädessä sosiaalityöntekijä sen perusteella, mitä lapsen etu milloinkin vaatii.

    • amaliasijari

      Olen osittain eri mieltä sun kanssa "saa" tosta lapsen ahdistumisesta pelkästään, kun näkee alkoholia, siis siitä, ettei silloin saisi ottaa, tai pitää pulloja esillä.

      Meillä tapahtui kerran niin, että mieheni kesäkuumalla, kun teki jotain hommia pihalla, avasi olutpullon ja otti siitä muutamat hörpyt, jätti pullon terassin pöydälle ja meni jatkamaan. Kun yksi vanhempien alko-ongelmien takia huost.otettu lapsemme huomasi sen pullon, niin näin hänen ilmeestään, et ahaa nytkös se alkaa täälläki.

      Kun huomasi, ettei siitä mitään seurannutkaan ja elämä jatkui aivan normaalisti, niin ei enää sen jälkeen pullon näkemisestä järkyttynyt.
      Selitinkin lapsille, ettei alkoholin nauttiminen aiheuta kaikille samanlaisia ongelmia, ainoastaan niille, jotka ovat tavallaan allergisia viinalle. Selitin, että jtkut on esim. kalalle allergisia ja kuka millekin, niin he eivät voi sitä sitten syödä, tai juoda, niin ymmärsivät asian melko hyvin. _En siis arvostellut heidän vanhempiaan alko-ongelmista, vaan yritin selittää mistä heidän ongelmansa johtuvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe