Miten kertoa parhaalle ystävälle että on bi/lesbo?

******

Olen viime aikoina huomannut että olen bi/lesbo. En ole vielä kertonut siitä parhaalle ystävälleni. Paras ystäväni sanoo aina et se vihaa lesboja ja se ei ikinä vois olla sellaisen kaveri. Hänen mielestään kaikkien pitäs olla normei, eikä sais tykätä muusta kuin vastakkaisesta sukupuolesta. Miten kertoa tälle henkilölle jota lesbot ällöttää mutta ei halua luopua tästä henkilöstä? Pitäiskö jättää kertomatta? Olkaa kiltejä ja auttakaa.

22

2323

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 17+6

   Älä kerro, ihmisten käytös muuttuu kerralla sua kohtaan. Kokenut sen ja kadun sitä.

  • tosi ystävä hyväksyy

   Sellaiset ihmiset, jotka eivät hyväksy sinua sellaisena kuin olet, eivät ole ystävyytesi arvoisia. Tottakai hänellä voi kestää aikansa käsitellä ja sulatella asiaa, mutta jos on todella ystäväsi, niin kyllä hän siitä tokenee.

  • minulla näin

   Minulla ovat ainakin kaikki hyväksyneet ja kysyivät vain että oletko kiinnostunut minusta? :) olen sanonut että en ole kun olet ystävä..siitä on yksi suuttunut.

  • 11+1243

   Noin jyrkästi seksuaalivähemmistöihin suhtautuvat ovat mitä todennäköisimmin itsekin hukasssa oman seksuaalisen suuntautumisensa kanssa. Mitä jyrkemmin, useimmin, äänekkäämmin ja jatkuvasti ihminen ottaa puheeksi ihmisten seksuaalisen suuntautumisen, sitä todennäköisemmin hän itse kuuluu seksuaalivähemmistöön. Vaikka sen itsessään haluaakin kieltää. Onhan se varmasi pelottavaa lapsen/nuoren mielestä. Mutta pääasia että puhuu avoimesti.

   Tsemppiä sulle ja ystävällesi!

  • rohkeutta!

   Mä koittaisin ensin löytää itsestäni sellaista sisäistä varmuutta oman suuntautumiseni suhteen, että lopulta ei olisi väliä miten kaveri reagoisi. Eli olla itse sinut asian kanssa ja valmistautua siihen, että kun paras ystävä saa asiasta tietää niin sieltä voi tulla pahin kuviteltavissa oleva reaktio.
   Aina kannattaa kuitenkin ajatella positiivisesti eikä antaa kauhean suurta arvoa muiden ihmisten mielipiteille. Mielummin hakeutua sellaisten ihmisten ystäväksi, joista tietää, että he ovat ymmärtäväisiä eivätkä tuomitse. Sitten on pienempi kynnys kertoa heille.
   Älä hae hyväksyntää muilta, koska olet jo ihan hyvä sellaisena kuin olet.
   Uskoisin, että ystäväsi reaktio riippuu ihan siitä, että kuinka läheiset välit teillä on, kuinka syvä luottamus vai onko ystävyys pinnallisempaa. Ystävän on sitten kuullessaan totuuden valittava pitääkö edelleen kiinni ennakkoluuloisista mielipiteistään ja ehkä maineenmenetysajatuksesta "mitä muut nyt ajattelee musta kun saa tietää että kaveeraan lesbon kanssa" vai onko ystävyytenne kalliimpi ja syvempi muuttamaan hänen ennakkoluulonsa.

  • misty82-1

   Olin bi pari vuotta ja nyt lesbona kai 10 vuotta.Kaikkihan tietää,että olen lesbo ja suhtautuivat hyvin eikä mitään suuttumusta tai ei haluaisi kaveerata,onneksi.Olin ajatellut kauan sitten ja olen valmis jos joku ei halua tulla minun kaveriksi niin olkoon kun enkä kaduta mitään.Siis hänen oma ongelma.Uskallan myös jopa suoraan "okei,pistän kaveruuksen poikki joten hyvää jatkoa".Ikävä kyllä,että joskus yhä ennakkoluuloja.Minusta,että ei ole pakko kertoa eli älä sitten.Riippuu ihmisestä,että ovatko välit hyviä tai huonoja tai tuntea paremmin henkilöstä kun hyväksyisikö hän tai ei.Tähän asti kauemmin,että ettei kukaan koskaan kysynyt minulta "oletko kiinnostunut minusta".Vaikka kerroin pelkkä suuntautumisestani.Jos joku kysyisi minulta,niin kerron kyllä varmasti rehellisesti.Viime vuonna uusi nainen tosi hetero kun olin hieman hienovaraisempi sanoa,että älä pelästykö ja paljastun asiasta.Olen aika persoona ihminen.

  • ihastunut89

   Heissan en voinut vastustaa kiusausta vaan pakko itsekki kertoo tarina yhestä ihanasta bestiksestä tavattiin 2010 samassa koulussa kun hän oli käymäs kymppiluokkaa tai jotain semmosta ja meillä oli yhteinen kiteen reissu eläintarhaan niin seuraavana iltana hän pyysi facebook kaveriksi :) (punastuu) niin mä hyväksyin sen ja se sit kysy että pelataanko korttia linja autossa ja mä vastasin että tottakai pelataan ja siitä asti mä oon tuntenut tähän ihanaiseen tyttöön bestikseen ihastusta... se kolahti heti siellä kiteen reissulla... ja tosin hän on hetero ( en voi mitään että ihastuin heteroon pikemmin taitaa olla nyt rakastumist) ja hänell on kylläkin poikaystävä jo että seukkaa.. noh kerroin asiasta koululla bestikselleni että mä tykkään siitä ja hän ei ollut moksiskaan siitä mitä mä sanoin pikemminki otettu imarreltu ja sillee :) noh huokasin syvään ja sanoin että noh hyvä noh eihän siinä mitään sen jälkeen se alkoikin mä aloin enemmän olla hänen seurassaan ja kummatki pidimme toisistamme ja pidämme edelleen.. tosin onha meillä salaisuutemme mulla ja bestikselläni

   • f4ck

    todella mahtava juttu, nää jutut osoittaa just sen ett elämässä on kauniita arkisia asioita ihan nenämme edessä, jos vaa on kunnon bestis! Kiitti jakamisesta ja sinuna sanoisin ihan samaa sun bestikselle, se on noh ihan todella maailman noh paras bestis.


   • kaikkea pitää ja saa
    f4ck kirjoitti:

    todella mahtava juttu, nää jutut osoittaa just sen ett elämässä on kauniita arkisia asioita ihan nenämme edessä, jos vaa on kunnon bestis! Kiitti jakamisesta ja sinuna sanoisin ihan samaa sun bestikselle, se on noh ihan todella maailman noh paras bestis.

    f4ck kommentoi tasokasta keskustelua.
    Usein sen pahan olon korjaaminen alkaa eri asioista innostuminen. Jatka vaan samaan malliin, kyllä se siitä taas...


   • f4ck
    kaikkea pitää ja saa kirjoitti:

    f4ck kommentoi tasokasta keskustelua.
    Usein sen pahan olon korjaaminen alkaa eri asioista innostuminen. Jatka vaan samaan malliin, kyllä se siitä taas...

    sä alat tuntuu jo mun bestikselle, jotenki oot nii kaunis, ainakin mieleltäs. En tiedä muuten, ainakaa vielä. Drop It like It's hot?


   • Anonyymi

    Ette taida enää olla ystäviä, koska kyllä muut huomasi teidän salaisuuden.


  • Tsirppu

   just ! mahtava stoori . ei mitään väijyilyjä eikä pokaamisia vaan että nyt tuntuu tältä, oleppa hyvä .

  • ihastunut89

   kiitos

   • miinusmagneetti

    Tosi hyvä stoori ja mukava kun meni sun kohdalla positiivisesti.
    Vaikka mun on huono sanoa mutta sanon hyvällä: Käytä pliis pisteitä, pilkkuja ja isoja kirjaimia useammin. Parempi lukee. :)


  • mousemousse

   Ei kannata kertoa. Minä kerroin muuan päivä sitten parhaaksi ystäväkseni luulemalleni ihmiselle. Kerroin sen luottamuksella, ja pyysin ettei sitä levittelisi. Tarkoitukseni kun on kertoa elämäntilanteestani johtuen pikkuhiljaa lähimmille ennen kuin ehkä joskus potti räjähtää.
   No, tämä ns. ystäväni oli ihan kauhuissaan ja sanoi että on sellainen asia ettei voi pitää sisällään puhumatta siitä kenenkään kanssa. Voi *****. Että sellaisia ovat ne ystävät.

  • Lesbo<3

   Moi
   Mul ois ongjelma kun mul on paras kamu mut mie tykkään siitä enemmän kun kamuna jos haluisin koko ajan olla sen lähellä ja kerran kun sanoin sille niin meinas loppuu ystävyys siihen mut oli pakko sanoo että se oli vitsi mut miten voisin kertoo semmoselle ihmiselle että oon Lesbo joka vihaa Lesboja?

  • 9074567

   Mä en oikein ymmärrä tätä ikuista keskustelua siitä, voiko omasta suunautumisestaan kertoa hyvälle/parhaalle ystävälleen. Siis täh? Miksi sitä pitää edes miettiä. Luulis, että jos sulal on oikeasti hyvä/paras ystävä, niin tunnet sen niin hyvin, että tiedät sen suhtautumisen. Eikä näin ollen tollasia tartte edes miettiä. Mulla ainakin on niin, että kyllä mä tiesin jo kertoessa, miten mun Ystävät reagoi. Juuri siksi ne on mun Ystäviä. Kaikki on reagoineet vähän samalla tavalla, kun olisin kertonut, että ostin uuden telkkarin.

   Mulla on ystävinä myös niitä, joihin olen ekaksi ollut ihastunut (osa heteroita). Oon kertonut asiasta heille. Ollaan juteltu homma selväksi ja jatkettu ystävinä. Toimii hyvin.

   Ja totta, mä en kumartele ketään mun seksuaalisen suuntautumiseni kanssa. jos jollain on ongelmia mun lesbouden kanssa, tien löytää mun elämästä varmasti ulos itsekin. Ja jos ei löydä, voin näyttää sen tien. Näin ei tosin ole vielä koskaan käynyt.

   Mutta kyllä mun mielestä hyvä Ystävä pitää tuntea sen verran hyvin, että tietää, mitä sille voi kertoa ja mitä ei. Kun kyse on omasta elämästä, ei sen ystävän.

  • Anonyymi

   Ystävyys. Satuttaa pahasti. Tahallaan en ole mennyt lomalle, kun hän seurustelee miehen kanssa ja enkä kestä heillä yöpyä edes yhtä yötä.


   En voi saada, joten tyydyn osaani.

   Ja kestän tämän.


   Ei ole eka kerta, kun häviän

   • Anonyymi

    Etkös itsekin ole jo suhteessa?


  • Anonyymi

   Ei sinun tarvitse kertoa kenellekään seksuaalisesta suuntautumisestasi jos et halua. Sen sijaan voisit kommentoida ystäväsi homofobisiin puheisiin, että et ole hänen kanssaan samaa mieltä, kaikki ovat saman arvoisia jne.

   Jos asut pk-seudun lähellä, tule kesällä priden puistojuhlaan, siellä on ihana queer-ilo valloillaan!

  • Anonyymi

   Vanha postaus, mutta vastataan nyt silti. Minun mielipide on, että ei tarvitse kertoa kenelläkään asiasta erikseen. Mulla ainakin fiksuimmat ystävät kyllä hoksaa sen ihan itsekin, kun en miehistä puhu ihailevasti, ei ole koskaan ollut miesystäviä jne.

   Ne taas, jotka ei hoksaa asiaa, he tuskin sillä tiedolla mitään tekisivätkään. Esim. työpaikalla minulla ei koskaan ole ollut tarvetta suuntautumisestani kertoa, kun se ei siihen työntekoon mitenkään vaikuta mistä sukupuolesta tykkään.

   Lähipiiristä, jos joku sanoisi vihaavansa lesboja niin yrittäisin ehkä selittää, että ihan tavallisia ihmisiä ollaan siinä missä muutkin, ja kyselisin tarkemmin, että mikä tuon vihan aiheuttaa. Mitä se hänen elämästä olisi pois, jos joku ei hetero olekkaan.
   Tosi vähän on kyllä elämän varrella tullut vastaan lesbovihaajia, ikää kuitenki jo reilusti yli 30v., ja olen asunut pienemmillä sekä isommilla paikkakunnilla.

  • Anonyymi

   Jos ei ystävän seurassa voi olla oma itsensä, kenen seurassa voi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ylen Kela-kone näyttää alueesi maksetut tuet

   Kone näyttää erikseen jopa lääkkeisiin menevät Kela-rahat. Lieskassa syödään valtavasti lääkkeitä. Asumistukeakin menee
   Lieksa
   37
   8459
  2. Bensaa liekkeihin... Mitä sä haluut. Kerro jo.

   Jos haluat mut, niin ota. Jos et, niin kerro. Mun sydän pakahtuu joka ikisestä viestin murusesta Pitäis luovuttaa... Yri
   Ikävä
   46
   1146
  3. Parisuhdetta harkitseville

   Miten paljon joustatte mahdollisen kumppanin hyväksi? Saako nukkua silloin kun nukuttaa, saako pukeutua kuten haluaa, sa
   Sinkut
   205
   1107
  4. Swastikan spiraali ja risti, molemmat auringon symboleina

   Swastikan spiraali ja risti – molemmat auringon symboleina Jälleen kerran vihamielisyys kaikkea hindulaisuuteen liittyv
   Hindulaisuus
   423
   865
  5. Sä oot niin mukava

   Mutta samalla niin rasittava! Ikävä on.. Oli mukava, kun olit osa mun elämää🦫
   Ikävä
   86
   865
  6. Yhteys katkesi

   Tunnen oloni typeräksi, kun yritin pitää yhteyttä ja korjata välejä. Turhaan. Nytpä tiedän, että et tykännyt oikeasti. O
   Ikävä
   32
   799
  7. Sillä ei ole mitään merkitystä

   miten ihana olet tai miten rakastunut olen sinuun. Jos olet varattu niin et ole minulle vaihtoehto. Joten lopeta se tyhj
   Ikävä
   43
   783
  8. Miksihän et halua

   Että tunnistaisin sinut täältä kunnolla. 😔 eihän se haittaisi, jos minä tunnistaisin. Jos se nyt sinä sitten edes olet.
   Ikävä
   56
   762
  9. Nainen, taidan riipaista kännit

   No en sentään, siitäkin toiminnasta on mennyt maku ja kaikki ilo. Parasta se olisi grillailla hyvässä seurassa, mutta se
   Ikävä
   89
   743
  10. Kulta älä unohda minua

   Kulta en halua että katoat minulta.
   Ikävä
   31
   718
  Aihe