Arkajalka

RINKELI 2

9kuukauden ikäinen narttu ajokoira pelkää lähteä 50 metriä kauemmaksi isännästä. Ei jätä hetkkeksikään isäntäänsä silmistä. Kaikki konstit on käyty.Samoin pimeällä . Koira kyyhöttää mielummin isäntänsä jalkojen juuressa ettei vaan pääse eksymään isännästä.Omassa häkissä tuntuu olevan sen verran luonne vikaa et puree omista
jaansa käsille.Eikö tämän ikäinen koira pitäisi kiinnostua hajuista kuin isännän vahtaamisesta.Onko muilla ajokoiran kanssa tämmöisiä ongelmia.Tulee mieleen onko näin toimimattomilla koirilla järkee edes yrittää kasvatusta riistan perään.Kirjoittakaa onko muilla ongelmia.kiitos,

7

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oletuksia

      Mitä konsteja mahdettu käydä? Ehkei ole päässyt tutustumaan huolella isäntään, paljon ollut yksin tarhassa, menty metsässä pentua piiloon ja se hätääntynyt. Noiden virheiden korjaus ottaa oman aikansa.

      • kokemusta löytyy

        Alkaa olemaan ajokoirien vitsauksia.Jalostettu pehmeetä luonnetta,sillä eihän ajamiseen tarvitse luonnetta ja tulos on tässä.Näitä varjonsa säikkyjiä ei ole huonosti kohdeltu tai ollu ilman ihmis kontakteja.Näen paljon suomenajokoiria ihmisten kotona ja suurin osa luonne vikaisia.


      • ......
        kokemusta löytyy kirjoitti:

        Alkaa olemaan ajokoirien vitsauksia.Jalostettu pehmeetä luonnetta,sillä eihän ajamiseen tarvitse luonnetta ja tulos on tässä.Näitä varjonsa säikkyjiä ei ole huonosti kohdeltu tai ollu ilman ihmis kontakteja.Näen paljon suomenajokoiria ihmisten kotona ja suurin osa luonne vikaisia.

        Jaa sellaisia alkanut tulla, ennen niin hyvästä ajokoirasta. Tarviikin sit alkaa pohtimaan muuta rotua, kun keväällä pentu ois tark hankkia.


      • ajomies2
        ...... kirjoitti:

        Jaa sellaisia alkanut tulla, ennen niin hyvästä ajokoirasta. Tarviikin sit alkaa pohtimaan muuta rotua, kun keväällä pentu ois tark hankkia.

        Isännästä ja kouluttajasta riippuu, hakeeko koira läheltä vai kaukaa? Ajokoirakouluttajalla pitää ollla hyvät sarkahousut ja reppujakkara sekä kunnon tulipuut, jotta jaksaa istua nuotiolla tarpeeksi pitkään. Aluksi koira tekee pieniä lenkkejä lähimaastoon ja käy toteamassa, onko isäntä samassa paikassa, ja jos on, niin koira pikkuhiljaa laajentaa hakulenkkiään. Kun koira on alkanut olla reissussa noin puoli tuntia, niin sitten voi taas siirtyä jonkin matkaa ja antaa sen taas hakea. Tällä konstilla saa koiran hakuun riittävää laajuutta.

        Nykyisin gps-aikana koirat on jo pilattu liian kaukohakuiseksi, koska ne luottavat siihen, että menipä minne tahansa, niin isäntä hakee ne pois.


    • ajokoiraaa

      Ajomies2 neuvot ovat toimivia.

      Sosiaallista koiraa ihmisiin mahdollisimman paljon. Kokeile ihmeessä toisen koiran kanssa metälle vientiä, auttaa varmasti. Koira luottaa kaveriin ja rohkaistuu, lähtee kauemmas. mutta täytyy myös yksinkin käyttää.
      Käytä sinnikkäästi koiraa metällä, jos ei 2 vuotiaana aja ollenkaan niin huonolta näyttää. Toiset koirat oppii hitaammin. Kärsivällisyyttä. Kuinka usein metällä käytät?

    • RINKELI2

      Nyt koira on tehnyt ensimmäisen lenkin jäniksen perässä ilman haukkua noin 100 metriä.Koiraa ei todellakaan olla menty piiloon metsällä.Siitä ei koiran tarvitse hätääntyä. Vois olla hyväkin pitää kahta koiraa mukana niin kiinnittyis metsästys muuhunkn kuin isännän vahtaamiseen.Olisko koiralla luonne vikaa kun mielellään puree käsiin vai onko nykypäivän ajokoirat jalostettu liian pitkälle.

    • ajokoiraa

      Hyvä, jos ajokin saatu. Kyllä todellakin kannattaa kokeilla toisen koiran kanssa ja mieluiten juuri toisen ajokoiran.

      Kannattaa käydä lukemassa ajokoirista suomenajokoirajärjestön sivuilla keskustelupalstalla, tosin sinne ei voi kirjoitella kuin järjestön jäsenet (lukemaan viestejä pystyy), mutta monet kirjoittajat ovat ajokokoirienkasvattajia ja keskusteluita on niin metsästykisestä, ruokinnasta, terveydestä kuin kouluttamisesta jne...

      Aina ne pentu koirat vähän näykkii,omani opetin heti pennusta ettei ihmistä purra. Jos minua puras laitoin koiran oman tassun sen suuhun, näykkiminen loppu, tosin ei se muistaakseni enää tuossa iässä purru. Opeta koiralle tavat, ei siinä muu auta. Kuria kehiin. Kiellä jämäkästi, monesti äänensävy vaikuttaa koiran reagointiin. suosittelen vaikka tottelevaisuus koulutukseen menoa, oppii perusasiat ja saat neuvoa kouluttajalta.

      Tietysti kaikilla koiraroduilla on luonne vikaa, tuskin ajokoiran jalostuksesta johtuu, ei itseäni ainakaan ole ajokoirat purreet.
      Pureeko ihan kunnolla vai onko enemmänki leikkiä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe