Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

1 ulko husky?

hubhub

Paljon yksi husky (itte tykkään enemmän sanoa hiski :D) jaksaa vetää esim, potkukelkalla? Aikuisen?
Kun ponia en voi saada raha tilanteen takia, niin äippä sano et saisin huskyn tohon pihalle :D Ja sitä saisin sitten kuulemma viedä tarhaan ja lenkeille ja ajaa yms (halusin mini ponin niin sil ei voi ridaa mu kaikkee tota muuta) nii ja sit kans juoksuttaisin sitä niiku ympyrällä :D
Nii tehtäis näin: ostettais sellane valmis ulkovarasto mis on useampi ikkuna, sit sinne tulis sen karsina ja loimet/takit ja ruuat yms. Sit ois vähän matkan päässä tarha minne veisin sen aamulla ja illalla hakisin sinne ''talliin''.
Sitten päivällä aina liikuttaisin sen ja tällee.

Eli aamulla ennen koulua ruuat sille tarhan
Koulun jälkeen liikunta ihan vähän nappuloita
Illalla tarhaan ruuat ja sitten 1h päästä ruokinnasta sisälle.

Sit noi ruuat ois pussin ohjeen mukaan kesällä J&V energiaa ja talvella J&V extra energiaa. Ja mahollisesti noitte seassa J&V kana&riisi ruokaa.

Nii ja sit jos ei käy toi yksin nii tulis 2 pentuu samaa aikaa ja niil ois sit sisäl omat karsinat mut ois samas tarhas. Ne ois niiku hepan korvikkeet :3

Miltä kuulostaa? ''Karsinassa'' ois pohjalla sellasta kutteripurua tai sit sitä ruti-rexiä.
Koira tulee kesälomalla jos saan todistuksen keskiarvoks yli 7.5 :D

Sanokaa jos on joku mitä en huomannu niiku joku tärkee juttu ps: meil on ollu paaaaljon koiria ennenki :) mut ei ulkokoirii :/

20

1644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iPan

      Tää on iha sika hyvä idea!! Mä oon osittain smas tilantees tai siis niiku haluisin ponin mut en voi saada. Nii äsken ku luin ton viestin nii kysyin äidiltä et voisko meille tulla 1 tai 2 (jos on pakko olla väh. 2) ulkokoiraa vaik jotai huskyy nii se sano et ehkä mietitään iskän kaa illalla. Meinaa meil ei oo yhtää eläintä ja mä saan jonku (= Äitiki tykkää koirista nii just hyvä!!
      Mä tekisin sillee et jokaisel tai sil yhel on oma karsina mis ois kutterii/pellettii/ruti-rexiä mikä noist on sit paras? Ja päivärytmi ois tälläne:
      Aamulla ruokaa n. puol litraa? mut kuitenki joku sopiva määrä, sit fleese loimi päälle talvisin ja tarhaan.
      Päivä/koulun jälkeen koira(t) karsinoihin sisälle ja loimet pois, ruokaa n. 2dl? ja sit harjaus ja mahollinen muu valjastus --> liikunta, jonka jälkeen pika harjaus ehkä riippuu vähän ja sitten vielä tarhaan ellei oo hirveen pimee, muuten jää sisälle karsinaan ja saa jonku aktivointi jutun.
      Illalla ruokaa n. puol litraa? ja rapsuttelua/silittelyä --> koirat nukkumaan eli valot pois.
      Sit toi liikutus ois esim. ma to ja la ajoa, ti ja pe juoksutusta ympyrällä, ke kävely lenkki, su vapaa eli pikku lenkki joka on toosi kevyt. (=
      Hei ruvetaanko vaikka kertoo täl sivul ain toisillemme esim. joka viikko et miten on menny tän projektin kanssa? Must se ois kiva idea!

    • monica6

      Muistakaahan sitten lapset ettette anna koirien kärsiä ;)

      Itse kersana halsin oman hevosen, johon ei perheellämme tällöin ollut rahaa. No eräänä pävänä kun tulin koulusta kotiin keittiössämme kökötti pieni alaskan malamuuti pentu narttu. Nupusta tulikin paras kaverini, ja muistan vieläkin ne pulkka retket jotka teimme, ja kun nuppu ei osannyt kääntyä äänikäskystä, niin isä teki sille pannan missä oli lenkit molemmilla puolilla kaulaa, joihin sain ''ohjat''. Naapurin pollea olin joskus ajanut joten tämä olikin jo tuttua hommaa. Sitten kun piti lähteä liikkeele niin sano vaan mene ja anto löysää ''ohjista'' niin se lähti hölkkäämään eteenpäin :D toki välillä tuli töppejä matkaan.. Mutta oi voi sitä päivää kun Nuppu piti myydä pois koska muutimme kaupunkiin.. Sen perään itkettiin monet viikot kuulemma.. näin äitini on minulle kertonut.
      Mutta tdemppiä haasteeseen ja voin sanoa että noi huskyt vetää sitten nopeaa vaihtia :D joten ehkä vaikka malamuutti olis parempi ku se ei mee nii lujaa?

    • hubhub

      Lisää vastauksia kiitos (= Toiselta palstalta sain tiedon että toi J&V on ihan ok noille ''hiskeille''. Muuten meille tulee kesäloman alussa 2 narttu husky pentua. :)
      Sellanen kysymys että pitääkö ne pennut ottaa taloon sisälle aluksi vai voiko ne olla siellä tarhassa ja vajassa? Millainen luonne huskyllä on?

      Ja voisiko tehdä niin että sitten kun molemmat ovat esim. 10kk vanhoja niin ne vetäisi yhdessä mua pulkalla? Ja tekisin silleen että laittaisin silleen ''ohjat'' niihin pantoihin kiinni et niit vois niistäki äänen lisäks ohjaa ja niistä voi pysäyttää.

    • hilppula

      Itse omistan juuri noita kyseisiä siperianhuskyja jotka vetävät pikku lenkkejä. Kesät ollaan puoli vapaalla ;) Kesäisin koirani vetävät minua sellaisella mummojen ja pappojen rollaattorilla pitkin kylää :D Ihan parit ihmettelevät katseet olen saanut..
      Talvisin sitten vedellään pulkkaa tai potkukelkkaa, ja ollaan me välillä jossai pikku tapahtumissa oltu lapsia vetämässä pulkalla niin että 1 koira/pulkka ja koiria on ollu se 2-3 mukana :D
      Ja meillä on 1-2 vapaapäivää viikossa riippuu vähän omistajan menoista, suunnilleen 2 tai 3 kertaa tolla pulkalla vedellään ja siten ihan sillä perinteisellä potkukelkalla ja suksijalaksilla muut kerrat ;) Ei siihen rekeä tarvitse! Itse asumme taajamassa ison pihan omaavassa omakotitalossa ja koiratarha onkin tossa keittiön ikkunan vieressä :D Hyvä siinä katella noitten höhläilyjä kun kokkailee. Muuten, jos lähellänne on jotain rauhallisia lenkki polkuja niin sielä kannattaa ajella, ja pelloilla kanssa!
      Niin ja kesäsin mennään aina sellasia kevyitä lenkkejä 2-3 krt viikossa ton rollaattorin kanssa, tai sillon kun on pahimmat helteet nii pysytellään ihan vaa kotosalla löhöilemässä (=

      Meillä syödään J&V extra energiaa ja kesäisin energiaa ja extra energiaa sekaisin. Lihaa saa välillä joukkoon ja muitakin ruuan jämiä, niin ja koirat ruokitaan 2krt/päivä.

    • kintsuuuu

      Mul on 1 husky oon lukenu niist tosi paljon toi on vasta 9kk vanha syntyny siis helmikuussa ja sen nimi on Kinder. Se on ruskee valkone narttu ja ihana, tosi villi ja riehakas ja energinen. Se asuu 24/7 ulkotarhassa missä on katos ja koppi, katos on sellane 3 seinää ja katto vaneri/lauta viritys ja siel on olkee sisällä. Tarhan portilla on muta aikaan kuori haketta ja sit siel kopis on ruti-rexiä ja tarhas on nurmi pohja se tarha on muute 4mX6m kokone.

      Meijä päivärutiini kesäkaudella: aamulla 6.45 tai sit ku herään ruoka Kindelle ja sit se syö ne ja joskus 12 aikaa lomalla ja sit koulun jälkee lenkki tai muu liikunta 1-2h ja sit se saa salkkareitten jälkee toisen ruuan ja sit viel yks lenkki on jossain vaihees mut ei joka päivä yleensä siin 5 aikaa.

      Sit talvikausi: samat noi ruokinnat yms mut päivälenkki on ain veto juttui!!

      Ja ruuat on tälläset:
      Aamu: 6dl J&V energia(kesä)/extra energia(talvi)
      Ilta: 5dl J&V piimää jos on tai jotain kotiruokaa tai lihaa

      Sit koko ajan luita ja tällee tekemistä.

      HUSKY TYKKÄÄ!!

    • 1+9

      Husky on LAUMAELÄIN. Se tarvitsee kaverin, eikä viihdy yksinään tarhassa. Koira ei ole poni tai hevonen, se on koira. Huskyn kanssa pitää kesät talvet tehdä vetolenkkejä eikä se ei hyödy pelkästä narun nokassa juoksemisesta.

    • Siperianhuskyn omist

      Siperianhusky poikkeaa muista koiraroduista siksi, että sen laumavietti on erittäin vahva. Se ei pärjää ainoana koirana yksin tarhassa, se masentuu siellä ja alkaa ilmentää ongelmakäytöstä. Se hyppii, repii, riekkuu ja satuttaa rajulla "leikkimisellään", kun se on ainoana koirana yksin tarhassa ja menet sinne hakemaan sitä lenkille, ruokkimaan tai siivoamaan tarhaa. Se ei ole kivaa sinusta eikä koirasta.
      On olemassa paljon itsenäisiä rotuja joilla ei ole mitään ongelmaa olla yksin.
      Siperianhusky ei ole yksi näistä roduista. Niitä pitää olla vähintään kaksi.

      On eläinrääkkäystä ottaa todella seurallinen ja älykäs koira, ja sitten lukita se tarhaan yksin päivien ajaksi.
      Omistan useamman Siperianhuskyn, minulla on kokemusta näistä koirista monen vuoden ajalta.
      On täysin eri asia ottaa koira sisäkoiraksi ihmisten pariin. Tarhakoiraksi se ei sovi yksin.

      Älä ota siperianhuskyä, jos aiot ottaa vain yhden.

    • hubhub

      ÄÄLIÖT EI 2 PENTUA VOI SAMAAN AIKAAN OTTAA KOSKA SIT NIILLE TULEE ONGELMII VITU URPOT ÄLKÄÄ TULKO TÄNNE PÄTEE JOS ETTE TIIÄ MISTÄ PUHUTTE!!!!!!!!!!!!!!

      • Yue

        Et selvästikään ole vielä tarpeeksi kypsä ottamaan vastuuta koirasta, varsinkaan niinkin isosta ja vaativasta kuin husky.
        Mistä ihmeen karsinasta ja loimista oikein puhut? Koiralle? Ö__ö Tämän täytyy olla huono vitsi.


      • Husky on koira

        Kaikkia taukkeja täällä, niinku toi hubhub Minä olen pitäny kuusikin pentua samaan aikaan, eikä mitään ongelmaa. Husky on laumakoira, eikä viihdy yksinään.


    • A P U A !!

      KOIRA EI OLE HEVONEN!!! Voi hyvänen aika, menkää lukemaan rodusta lisää: www.siperianhusky.fi ja käskekää että ÄIDIT JA ISÄT lukevat tän sivuston myös!!!!!!!

    • Dafid

      Älkää hankkiko koiraa, jos haluatte hevosen! Ei kissaa jos haluatte koiran! Kultakaloista ei jaksa huolehtia, jos alunperin halusi kissan!

      Ei mitään korvike-eläimiä nuorille immeisille. Jatkakaa ratsastusharrastusta jos teillä sellainen on ja jos ei ole, niin etsikää lähitalli ja menkää sinne. Jos vanhemmilla ei ole varaa maksaa ratsastustunneista, niin hoitakaa ahkerasti hevosia, luokaa lantaa ja auttakaa talutusratsastuksessa. Jotkut tallit korvaavat vapaaehtoistyön ilmaisilla ratsastustunneilla. Lukekaa hevoskirjoja ja -lehtiä, tilatkaa Hevoshullu ja ostakaa heppapeli Cittarista. Pelatkaa netissä tallinia, StarStablea tai Howrsea. Piirrelkää. Valokuvatkaa. Perustakaa vihkotalli tai hevosaiheinen roolipeli.

      Mutta ei koiraa. Ei. Teillä on valitettavasti aivan väärät lähtökohdat koiran hankkimiseen. Koira ei ole kasvissyöjä, se syö lihaa. Husky on iso ja itsepäinen koira, joka pitää osata kouluttaa. Se kärsii joutuessaan elämään yksin pihalla ja jos se elää kaksin pihalla toisen koiran kanssa, niin siitä tulee koirien koira, ei ihmisten koira. Vanhempienne pitää ehdottomasti tietää, mitä tehdä.

    • EI KOIRAA

      Koira eioo poni/hevone! Ei se missään karsinassa haluu olla jos on jtn puruu. Koira on laumaeläin, joten sen pitää päästä olemaan laumansa kanssa -sisällä-, ei missään vajassa. Koiraa pitää kouluttaa,sen kaa pitää leikkiä ja voin sanoo et jos pidätte sitäjossai vajas, niiku hevosta siitä tulee epäsosiaalinen ja aika äkkiä on eläinsuojeluviranomaiset siin.

    • UrpotDdd

      Vittu "se koira ois niiku hevosen korvike". TYHMÄ!!!!! Koira ei oo hevonen! Husky on iso, älykäs ja seurallinen koira.
      - koira pitää kouluttaa
      - koira tarvitsee lauman eikä viihdy päivät pitkät ulkona ja jossai hiton karsinassa
      - koiran paikka on sisällä ei karsinassa niiku hevose
      - koira ja hevone on tarkotettu ihan eri käyttöön
      - koiralle mitää loimia
      - koira haluaa huomiota ja sillä pitää olla pomo
      - teil ei oo mitää syytä ottaa koiraa jos haluutte hevose
      - koiraki tulee maksamaa eläinrääkkäyskulut
      - mitä helaa sie huuat et kahelle pennulle tulee ongelmii ja turha pätee ku vittu luulet ie et koira ja hevone on sama asia



      VITTU USKO ET KOIRAEI OO HEPAN KORVIKE! Ei kukaa teille koiraa myy

    • hubhub

      Noni meille tuli tanskandoggi ja se elelee tuolla pihavarastossa se on nyt 1 vuotias ja oon opettanu sen ajamiseen siis niiku sil on shetlanninponin ravikärryt perässä ja se vetää mua niissä!! ILONEN SE ON

      • Hubhub

        Viime viikolla annettiin dogi pois kun tuli jotain selkä ongelmia kärryistä. Otettiin eilen 2 husky narttua joille tehtiin tohon piharakennukseen karsina minkä saa jaettua kahtia. Tarha tulee kans ja ne huskyt saa aamulla ruuan -> jos kova tuuli/sade niin loimi niskaan ja tarhaan. Päivällä haetaan talliin molemmat jossa harjaus yms. Sitten liikunta -> takit ja tahaan. Illalla 8 maissa sisälle kesällä joskus myöhempääki. Sit ruokaa. Ne syö jahti ja vahtia ja on ilosia repikää siite!!


      • BARBABABA6
        Hubhub kirjoitti:

        Viime viikolla annettiin dogi pois kun tuli jotain selkä ongelmia kärryistä. Otettiin eilen 2 husky narttua joille tehtiin tohon piharakennukseen karsina minkä saa jaettua kahtia. Tarha tulee kans ja ne huskyt saa aamulla ruuan -> jos kova tuuli/sade niin loimi niskaan ja tarhaan. Päivällä haetaan talliin molemmat jossa harjaus yms. Sitten liikunta -> takit ja tahaan. Illalla 8 maissa sisälle kesällä joskus myöhempääki. Sit ruokaa. Ne syö jahti ja vahtia ja on ilosia repikää siite!!

        Et tarvitse huskeja etkä muitakaan eläimiä.Dogi lähti,seuraavaksi huskit.
        Lapsellista touhua,en ymmärrä ihmisiä ketkä myyvät huskyn leikkikaluksi.
        Husky on työkoira joka tarvitsee aktiviteetteja,ensisijaisesti vetohommia,
        koirakavereita ja laumanjohtajan(ihmisen)
        Ja turha sanoa ettei ymmärretä sinua,on vähän enemmän kokemusta
        kyseisistä koirista ja voin sanoa että on kokopäivä hommaa,tarhojen
        siivous,aamujuotot ennen vetolenkkiä.Juotot vetolenkin jälkeen,leikkiä
        seurustelua,syötöt jne...
        En ole koskaan kuullut että husky tarvii loimen?Eristetyn kopin kylläkin!
        Ja ison juoksutarhan!


      • Koira ei ole heppa
        BARBABABA6 kirjoitti:

        Et tarvitse huskeja etkä muitakaan eläimiä.Dogi lähti,seuraavaksi huskit.
        Lapsellista touhua,en ymmärrä ihmisiä ketkä myyvät huskyn leikkikaluksi.
        Husky on työkoira joka tarvitsee aktiviteetteja,ensisijaisesti vetohommia,
        koirakavereita ja laumanjohtajan(ihmisen)
        Ja turha sanoa ettei ymmärretä sinua,on vähän enemmän kokemusta
        kyseisistä koirista ja voin sanoa että on kokopäivä hommaa,tarhojen
        siivous,aamujuotot ennen vetolenkkiä.Juotot vetolenkin jälkeen,leikkiä
        seurustelua,syötöt jne...
        En ole koskaan kuullut että husky tarvii loimen?Eristetyn kopin kylläkin!
        Ja ison juoksutarhan!

        Lisäisin myös, että husky on täysin vetoikäinen vasta 2v.

        Mitäpä jos tytöt rakentelisitte vanhempienne kanssa puu- tai keppihevosia ja niille tallia varusteineen. Eihän se ole sama asia, mutta siinä tulisi rutiinia ja harjoitusta, tulevaisuutta varten, eikä koirat kärsisi leikeissä. Jos taas vanhempanne haluaa ottaa koiran, niin olette tietenkin mukana auttamassa oikeanlaisessa hoidossa. Huomaatte, että sellainen hoito on aivan yhtä mukavaa, kuin hevostenkin. Parhaassa tapauksessa koirasta tulee uskollinen ja paras kaveri jota ei halua jättää yksin karsinaan, ja juoksuttaa vain ympyrää ihanien seikkailulenkkien sijaan.


      • Te kaksi
        Koira ei ole heppa kirjoitti:

        Lisäisin myös, että husky on täysin vetoikäinen vasta 2v.

        Mitäpä jos tytöt rakentelisitte vanhempienne kanssa puu- tai keppihevosia ja niille tallia varusteineen. Eihän se ole sama asia, mutta siinä tulisi rutiinia ja harjoitusta, tulevaisuutta varten, eikä koirat kärsisi leikeissä. Jos taas vanhempanne haluaa ottaa koiran, niin olette tietenkin mukana auttamassa oikeanlaisessa hoidossa. Huomaatte, että sellainen hoito on aivan yhtä mukavaa, kuin hevostenkin. Parhaassa tapauksessa koirasta tulee uskollinen ja paras kaveri jota ei halua jättää yksin karsinaan, ja juoksuttaa vain ympyrää ihanien seikkailulenkkien sijaan.

        ette varmaan ole koskaan huomanneet että keväällä ennen pääsiäistä lentelee sellaisia mustapukeisia akkoja luudat haarovälissä kaffepannun ja kissan kanssa. Heitä kutsutaan TROLLEIKSI. ;D))))

        Antakaa lasten haaveilla...


      • BARBABABA6
        Te kaksi kirjoitti:

        ette varmaan ole koskaan huomanneet että keväällä ennen pääsiäistä lentelee sellaisia mustapukeisia akkoja luudat haarovälissä kaffepannun ja kissan kanssa. Heitä kutsutaan TROLLEIKSI. ;D))))

        Antakaa lasten haaveilla...

        Niin,pääsiäinen meni jo!-Haaveilla saa jokainen ja haaveita
        pitää ollakin.Mutta näitä kiertolais-koiria on joka paikassa
        myynnissä ja osa niistä valitettavasti huskeja.
        Kyseinen rotu vaatii todella paljon omistajaltaan,toki myös antaa.

        Parempi olla realistinen ja puida asia läpikotaisin,onko perheellä
        kykyä ja taitoa hankkia Husky perheenjäseneksi.

        Onneksi monet huskykenneleistä eivät myy koiriaan"minne tahansa"
        Pentutehtailijat on asia erikseen!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe