Kuinka rentoutua koneessa?

kauhusta kankeana

Olisi toukokuussa lähtö Brasiliaan ja lentomatkan kesto melkein 12 tuntia.
Kärsin kuitenkin jonkin asteisesta lentopelosta, vaikka olenkin lentänyt tosi paljon. Tai ehkä se on enemmän ahtaanpaikan kammoa ja paniikkikohtauksen pelkoa. Turbulenssiä pelkään ehkä eniten.
Haluaisin kuitenkin saada nukutuksi koneessa, ilman että tarvitsee koko ajan kytätä koneen ääniä :( Viime vuonna Jenkkeihin lentäessä en nukkunut silmän täyttä ja sain jonkinsortin paniikkikohtauksenkin.
Auttaisikohan Propral tai jokin mieto rauhoittava, että uni tulisi? Alkoholia en tahtoisi kokeilla.
Kiitos jos jollakin neuvoja.

48

2367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkänmatkanlennot<3

      Silmälaput ja korva tulpat jos mikään muu ei auta mut miks et kuuntele musiikkia. Ja sitä paitsi pitkän matkan lennoilla on siinä edessä istuvan penkissä TV (monitori) josta voi katsoa elokuvia ja eri sarjoja ja pelata pelejä ja kuunnella musiikki niin luulis et siin unohtui kaikki turhat pelot kun keskittyy kuuntelemaan ja ymmärtämään englannin kieelistä leffa jossa ei oo tekstitystä!!!

      • tiny.cc/94sjow

        tiny.cc/94sjow


    • 13 + 8 =

      Pelaatko? Minua pelaaminen rauhoittaa. Mitä monimutkaisempi peli, sen enemmän siihen on pakko keskittyä - ja unohtaa kaiken muun.

      • kauhusta kankeana

        En juuri ollenkaan pelaa, mutta voisi tietysti jotain kokeilla lennon aikana. Uskon, että sen avulla ajatukset voisin saada ainakin osittain pois lentämisestä. Kiitos vinkistä :)


    • Huonouninen

      Unilääkkeellä kuten Imovane voi saada muutaman tunnin nukutuksi. Propral estää sydämentykytykset tuskinpa siitä unen avuksi on muttei toisaalta haittaakaan. Itse en pysty juuri koneessa nukkumaan vaikka en mitenkään pelkää lentämistä.

      • stilnoct on

        parempi siinä mielessä että poistaa aikas tehokkaasti kaikki ylimääräiset pelot, vaikka ei uni tulisikaan.


    • Kosanderr

      Jos lentäminen pelottaa, siihenkin on olemassa "ammattiapua". Kurssilla kouluttaja
      mm. kertoo mistä koneen äänet ovat peräisin ja että kone on suunniteltu kestämään turbulenssit ja yleensäkin sen että lentäminen on hyvin turvallista. Mitä enemmän tiedät, sitä vähemmän pelottaa.

      Älä hyvä ihminen ainakaan mitään nappeja lentämistä varten hommaa! Tuota lentoa
      varten otat mieluummin vaikka sitä rohkaisua. Lennolla sitten lisää ja ennen pitkää
      sitä onkin unten mailla. Noin pitkällä lennolla ehtii pahimman krapulankin torkkua ;)
      Mutta jatkossa suosittelen lentopelkokurssin käymistä!

    • pillerimatkustaja

      Mä rakastan matkustelua, mutta osittainen pelko on häirinnyt.
      Menin lääkäriin ja kerroin koko asiani. Sain lääkkeeksi rauhoittavia. Xanor.
      1 pilleri vrk ennen ja toinen sit lähtöpäivänä.
      Rauhoittaa mielen, että olen levollinen, mutta silti skarppi.
      Joskus saan jopa nukutuksi.
      Alkoholia ei. Ei ennen, ei lennolla ja ei 1 vrk viimesen lääkkeen ottamisen jälkeen. Tuosta pidän kiinni. Tosin en muutenkaan juuri juo, joten tuo ei ole ongelma.
      Suosittelen menemään lääkärin pakeille.

    • travelbag

      Osta sanaristikko. Aivot siten keskittyy vain yhteen asiaan, unohdat lentamisen. Pista ikkuna kiinni ettet nae ulos.

    • Katso Lostia.

      • Jepjep

        Air crash investigations on kanssa hyvä tohon


      • tiny.cc/94sjow
        Jepjep kirjoitti:

        Air crash investigations on kanssa hyvä tohon

        tiny.cc/94sjow


    • pelikaaniturbiinissa

      Ei kannata pelätä koneeseen iskeviä teknisiä vikoja. 90% lento-onnettomuuksista johtuu lentäjien tekemistä virheistä. Toivottavasti lentäjät ei ole olleet liian kostealla illalla ennen työvuoroa...

    • Berliinin makkara

      Vaimo kärsii lentopelosta, mutta ainoastaan selvin päin. Eli neuvo sinulle 2-3 lasia viiniä ennen lentoa ja lennonaikana tasaisesti paukkuja ja viiniä. Juttulentää eikä lentopelosta tietoakaan. Jossain vaiheessa voi unikin yllättää..

    • hyvää matkaa

      Foxilta tulee mainio onnettomuustutkinta-niminen ohjelmasarja. Suosittelen tallentamaan kaikki jaksot omalle läppärille ja katsomaan ne kaikki lentomatkallasi, niin matkustaminen ei jännitä enää niin hirveästi. Toisena vinkkinä suosittelen nappaamaan pari Xanoria tai pamia sekä pullollisen tiukkaa viinaa, niin ei pelota yhtään, vaan päinvastoin osaat jopa lentää. Kaikkein paras keino on vietellä joku lentoemäntä kanssasi koneen vessaan, jotta pääset ns. kymppikerhoon. Sitä ennen katso läppäriltä rajua pornoa tai lue alan lehtiä (niissä voi olla ristisanatehtäviäkin!) fiiliksiin päästäksesi.

    • sdfjjjfö

      Suosittelen järjestämään itsesi "kymppikerhhon" lennon aikana. Ahdastahan se on mutta unohtuu lentopelko ja muutenkin tulee raukea olo.

    • Ice

      Helvetin hyvä kuva... Luxuslentoyhtiö ja business luokka - mitenkö rentoudun?

    • mooses2

      Yritä liittyä kymppi-kerhoon, jos tiedät mikä se on ja mitenkä siihen pääsee!!!! Tai sitten vedä lärvit.

    • ruskaa pakkasella

      Mikset joisi pullollista risiiniöljyä juuri ennen koneeseen menoa, niin saisit koko ajan muuta ajateltavaa kuin lentomatkustaminen?

    • Riihiukko

      Tankkaa ennen lentomatkaa lanttukukolla. Lentopelko unohtuu kun yrität pidätellä kaasujen vapautumista.

      • pekko aikamiespoika

        Tää on tähän astisista paras vinkki!

        Oon toteuttanut tätä ja toimii!


    • mek

      1-8 annosta alkoholia joko punaviiniä tai konjakkia tai jotain muuta alkoholia noin kerran tunnissa niin rentoutuu ja jätä nuo pillerit pois niin hyvä tulee.

    • rhetjetj

      Joko ostat exit paikan (ei kuitenkaan kannata missään vaiheessa mainita lentopelosta!!!) tai sitten menet kentälle sen verran ajoissa ja koitat saada käytäväpaikan.

      Itse ainakin ennen pitkien matkojen lentoa väsytän itseni ihan äärimmilleen. Ihan sen takia jotta siellä koneessa on siinä "kunnossa" että suorastaan "sammuu" ja herää suunnilleen vasta kohteessa.

      Missään nimessä rauhottavia tai alkoholia en suosittele!

    • Rentoutuja

      Pameja ja hassista

    • jkkkkkkkkkkkk

      Huonoja neuvoja näkyy olevan, pelkää rauhassa ja loiki usein ylös, muuten saat pelätä jalkaveritulppia

    • miau88

      muutama punkku lasi ennen lentoa ja koneessa ruokailun kautta :) jos saat valita paikan niin valitse se käytävältä ja jos et kysy saatko vaihtaa jonkun kanssa paikkaa ... toimii ainakin mulla tosin en pelkää lentämistä mutta rentoutuminen on yleensä vaikeaa koska edessä tai takana istuu kuitenkin joku kusipää :D

      • nopeeeeesti

        Rakastelu on hyvä ja rentouttava toimenpide pitkillä lennoilla.

        Pyydä vieruskumppaniasi(jollei omaa) vessaan ja sit siellä nopeeeeesti!

        On kokemusta.


      • siiville vaan
        nopeeeeesti kirjoitti:

        Rakastelu on hyvä ja rentouttava toimenpide pitkillä lennoilla.

        Pyydä vieruskumppaniasi(jollei omaa) vessaan ja sit siellä nopeeeeesti!

        On kokemusta.

        Kokemuksesta tiedän ,,,, seuraavaa ,, !!! Uskot vaan että ,, Jos nuo kaikki muut pääsee tällä koneella perille niin varmaan minäkin ,, ruhoittaa heti , hyvää matkaa


    • papadopiipa

      Itseäni rauhoittaa kun ajattelen, että jos jotakin sattuu niin sattuu... en ole koneen ainoa huonotuurinen, enkä taatusti se henkilö, jota maailma jää eniten kaipaamaan. Mikä minusta tekee muka erityisen niihin nähden, jotka ovat lento-onnettomuudessa kuolleet tai loukkaantuneet. Ts. sattuu jos on sattuakseen.

      Toki voi katsastaa turvaohjeet ja miettiä huolella mielessään, mitä tekisi jos kolahtaa. Lisäksi ajattelen, että mukana on iso joukko ammattilaisia, jotka tietävät lentämisestä saletisti enemmän kuin minä - eivätkä pelkää. Seuraan lentoemäntien rauhallista toimintaa jne.

    • ainoa71

      Matkustan usein tuollaisia pitkiä lentoja, vaikken niistä erityisemmin nauti. Mutta jopa tupakantuskan voi välttää seuraavilla neuvoilla: 1) Mukaan tylsä kirja-> nukuttaa aina välillä ja sitä mieluummin torkkuu kuin lukee kirjaa. 2) Valvoo ennen matkaa, ja syö mahdolisimman kevyesti pari päivää ennen lentoa. Koneessa ruuan kanssa pari lasia viiniä ja sit joku tylsä elokuva päälle monitoriin-> taas nukuttaa. Puhallettava tyyny/ muu niskatyyny mukaan, parempi asento torkkua. Tunge pieni laukku tai jotain muuta jalkotilaan korokkeeksi niin sa vaihdeltua asentoa paremmin, eikä jalat puudu niin paljon. Ja varaa ennakkoon käytäväpaikan jos haluaa jaloitella välillä... Itse mieluummin otan ikkunapaikan ja tuijotan maisemia kun ei nukuta. Rytmitä matka ruokailujen mukaan pätkiin: ennen ruokaa elokuva/ kirjan lukua, ruuan jälkeen elokuva unta, toisen ruuan jälkeen... Kyllä se siitä puolinukuksissa menee nopeammin kuin luuleekaan!

    • nwc

      check out:
      noworkcrew.blogspot.com

    • pelkoa ilmassa

      Itsellä on suurinpiirtein samanlainen tilanne, jonkiverran jännittää ja on vaikea rentoutua lennolla. Olen lentänyt hyvin paljon ja ainoat lennot jolloin sain nukuttua oli kun kuljin melkein vuoden samaa reittiä kerran viikossa edestakaisin. Mutta en edelleenkään nukkunut enkä nuku hiukan harvemmin kulkemillani lennoilla.

      Alkoholi voi auttaa mutta en sitä suosittele. Krapula tai humala perille saavuttaessa tuskin on tavoiteltava lopputulos.

      Huimaavat lääkkeet on monella käytössä eivätkä he lennä tai tee muutakaan jännää enää ollenkaan ilman niitä. Näiden kanssa olisin vielä varovaisempi kuin alkoholin. Ehkä oikein pahasta lentopelosta kärsivälle nämä ovat tarpeen mutta silloin tullaan jo kysymykseen riittävästä mutta ei liiasta annostelusta.

      Mikä sitten neuvoksi? Sitä on vaikea sanoa koska lentopelkoista ei oikein auta mikään. Tämän tiedän omasta kokemuksesta.

      Lohduttaudu sillä, että samassa koneessa on 200/300,sta matkustajasta joiden pelko/jännitys lennolla on samaa luokkaa kuin omasi. Eivät hekään nuku vaan kuuntelevat korvat tarkkoina ääniä joita koneessa kuuluu ja seuraavat vartalo jäykkänä sen liikkeitä.

      Melko varmasti et nuku mutta tee silti olosi mahdollisimman mukavaksi, petaa asentosi nukkumista varten ja yritä ainakin rentoutua. Parhaassa tapauksessa jopa nukahdat, edes torkut.

      Hyvää matkaa.

    • PAMI

      Diapam

    • turisti1

      itse pelkään kanssa lentämistä ja pienenpaikan kammoa. lopulta kuitenkin oli reissuun lähdettävä... vapisin kuin haavanlehti lentoasemalla. kun olimme menneet tarkastuksen läpi menimme tax freehen. ostin pullon viiniä ja laitoin omaan muovipulloon:) sitä sit nautiskelin matkan aikana eikä pelosta ollut tietoakaan. aika meni hyvin ja teen tuon kyllä uudelleen.
      kun vain tietää omat rajansa alkoholin kanssa ja ettei tule takapakkia ja saa jonkun hysteerisen kohtauksen.
      yritin selvinpäin lentoa kun lähdimme kotiin, ei onnistunut...

    • Klaustrofobiaa !!

      Itselläni myös tiedossa keväällä lento Kiinaan ja kärsin myös kovasti tuosta klaustrofobiasta. Hissilläkin kulkeminen tuottaa ongelmia. Onko täällä ketään, jotka ovat käyneet tuon Finnair Academyn järjestämän lentokurssin ennen matkaan lähtöä ??
      Viikonlopun kurssi maksaa maltaita, mutta jos siitä on apua, niin olen valmis sen maksamaan. Lento Kiinaan kestää noin kahdeksan tuntia, enkä haluaisi koko matkaa panikoida.

      Seuraava kurssi järjestetään kuulemma maaliskuun puolenvälin tienoilla, jos ilmoittautuneita on vähintään 10. Kurssille otetaan enintään 18 henkilöä.
      Kiitän etukäteen vastauksista.

    • myös lentopelkoa

      Kerro lääkärillesi lentopelostasi,hän kirjoittaa sinulle lääkereseptin, Oxamin on yksi hyvä vaihtoehto, pienikin määrä auttaa.

    • Halpalentoyhtiölläx

      Mitäpä tuota jännittämään, katselet kaikessa rauhassa jotain elokuvaa taikka luet kirjaa, täytät sanaristikkoa yms. ajanvietettä. Ruokaa ja juomaa tulee kuitenkin vähän väliä. Ikkunapaikalla katselet kuinka siivessä joku ruuvi pyörii ja yksi puuttuu tai iahn kuin puuttuisi... Turbulenssista sen verran, että kerran olimme koko perheen voimin pitkällä lennolla ja jo heti lähdön jälkeen alkoi sellainen ryöpytys, ettei koskaan, ruokaa ei pystytty tarjoilemaan ja lentoemotkin oksenteli. Hengissä selvittiin ja sen jälkeen on lennetty tuo sama reitti moneen kertaan. Lentäminen on turvallista! Oli kerran lohduttavaa kulla 7v. tyttäremme suusta toteamus, että kiva täällä on liukumäkikin, kun tyttö luki turvallisuusohjeita...

      • imagine... dö

        laitapa käsi jalkojes välliin... ja kuvittele loput.


      • Turha pelko pois
        imagine... dö kirjoitti:

        laitapa käsi jalkojes välliin... ja kuvittele loput.

        Joo, tää on ihan tosi juttu tuolta -80 luvulta eräästä öljyntuottajavaltiosta lentäessä, niin viereisellä penkillä paikallinen kaveri tumputti täyttä päätä, että mekko vaan heilui. Kait ne lentoemot oli niin hemaisevia ;D


    • Usko Jeesukseen se on paras lääke. Jos kone menee alas, sinä menet ylös : )

      • kauhusta kankeana

        Uskon Jeesukseen :) Siitä huolimatta yläilmoissa tulee epätodellinen olo, sellainen korkeanpaikankammo. No, täytyy vain yrittää selvitä kokeilemalla joitakin noista vinkeistä, mitä onkin paljon tullut...


    • Huvikseen vastaaja

      Kerrot lentäneesi "tosi paljon". Varmaan kokemuksesta olet oppinut parhaat keinot. Muuten et olisi matkustellut tosi paljon. Taisit vähän hauskuuttaa lukijoita.

      • kauhusta kankeana

        Niin...Kaikkihan täällä varmaan keksii ongelmat vain hauskuuttaakseen muita. Tosiasia kuitenkin on, että tämä lentopelkoni on alkanut häiritsemään vasta muutamalla lennolla, enkä siksi ole vielä oppinut keinoja sen lieventämiseksi.


    • ¨¨¨¨

      Suosittelen että käyt lääkärin puheilla. Et ole ensimmäinen etkä viimeinen vaivojesi kanssa. Todennäköisesti saat jotain rauhoittavaa ja saat nukuttua hyvin ainakin osan matkasta? Olet sitten reippaampi kohde maassakin? Ihan luontaistuotekaupastakin saat apua esim. melatoniin saattais auttaa? Sininen uni tms.?

    • back to school

      vaivoja lento koneessa ja kohde maassa.....yhdys sanat ja oikein kirjoitus

    • Tiukkaa viinaa tukevasti juuri ennen koneen nousua tuhti annos, ja heräät pienessä jysärissä kun kone laskeutuu.

      • eväät mukaan

        Kannattaa ottaa lämmin makuupussi ja eväät mukaan, jos tulee pakkolasku.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5357
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      229
      2865
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      2285
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      87
      2193
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1884
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      191
      1520
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      60
      1417
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      153
      1155
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      1085
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1021
    Aihe