Peilitele

-Kokeilija-

Ammoisina aikoina oli 500 millisiä peiliteleobjektiiveja. En muista minkä merkkisiä ne olivat muta ainakin Neuvostoliittolainen MIR oli lähes ilmainen. Niihin sai kamerakohtaisen adapterin.
Valmistetaanko niitä vielä. En tarkoita sellaista vakavaan harrastukseen mutta hupikäytössä voisi olla mukava jos halvalla saisi. Canon 5D Mk II: nokalle.
Siitä vois saada hyvän kaukoputkenkin okulaarin avulla.
https://www.topshot.fi/product/5643/tonta-lens2scope-canon

9

1421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Löytävinäni
    • peili-reflektio

      kyllä niitä vielä on monelta eri valmistajalta.

      monta kummallista kuvaa niillä voi ottaa, eikä kromaattisesta aberraatiosta tarvitse huolehtia :-)

    • Canonisti minäkin

      http://www.rugift.com/

      Tuolta löytyy muutama vaihtoehto. Sekä korealaisia että venäläisiä. Teleobjektiiveista ei ole kokemusta, mutta laajispäässä venäläiset tekevät hinta/laatu suhteeltaan hyvää lasitavaraa. Heikkous on lähinnä kalvopäälysteiden epätasaisuus.

    • -alkuajan muisto-

      Muistan hyvin kun alottelin valokuvien ottamista oikein järjestelmäkameralla. Se oli hienoo. Vuosikausien kiinnostuksen kohde muuttui konkreettiseksi. Aluksi oli hirmuseti epäselviä asioita mutta onneksi yks työpaikan taitava vakokuvaaja otti minut siipiensä suojaan ja alko opettamaan tekniikkaa ja perusteita. Myöhemmin mustavalkofilmien kehityksen ja vedostamisen. Se vasta hienoo olikin, ja opettavaista.
      Se hemmo oli meikäläisen harrastuksen peruskivi ja toivon samanlaisen pyyteettömän opastajan löytyvän jokaiselle aloittelijalle. No pyyteettömän ja pyyteettömän, aika monet kaljat piti noihin opastushommiin ostaa. Ostin kuitenkin mielelläni.
      Runkona minulla oli silloin Canon FTb. Käytettynä ostettu. Harmi että olen sen myynyt. Rahaa oli vähän mutta jossain kaupassa oli myytävänä neuvostliittolianen Teleuniversal 500 mm suora putki. Siihen Canonin sovite ja tötterö oli omissa rahoissakin siedettävä vaikka muiden mielestä ehkä hirmihalpa. Se oli kunnioitettavan näköinen pötkylä eli siis hirmupitkä. Oikeasti se oli aika epäkäytännöllinen mutta paljon sillä sai ihan hienoja luontokuvia aroista elukoistakin ja joitakin hyviä otoksia muistakin rantakurveista.
      Himmennellähän sitä ei tarvinnut, tarpeeksi himmeä se oli muutenkin (f8). Jonkun hienon kuukuvan sillä otin. Kukaan katsojista ei sanonut että objektiivi on ollut huono. Yleensä epäonnistuminen oli kuvaajan ylioptimaalista ajattelua tai sen velbonin tutisijan vapinaa. Joskus siihen piti laittaa väliin vielä Kenkon 2x telejatke mutta silloin ei juurikaan kuvat onnistunneet vaikka kuinka aurinko uimarannalla kimotti ( ja kuvaajaa hohde hi**tti)
      Nyt en enää muista että myinkö putken vai käytinkö sitä pesäpallomailana mutta kyllä se hintansa väärti oli satunnaiselle harrastelijavalokuvaajalle.
      Harmittaa, sillä nyt se olisi mukava tuossa hyllyssä muiden valokuvausromujen seassa.

      • Taneli

        Kuvailin Nikonin 500 mm peilitelellä lintuja muutaman vuoden filmikameralla -80 luvulla ja sitten uudestaan digillä viitisen vuotta sitten.
        Mukava kapistushan se on, pieni ja kevyt oikeisiin teleobjektiiveihin verrattuna. Piirto ei ihan samaa luokkaa, mutta käyttökelpoista.
        Suurin ongelma näillä nykyisillä digirungoilla on tarkennus. Kirkkaan tähyslasin kanssa on terävän kohdan havainnointi paljon huonompaa, kuin filmikameroiden mattalasilla. Elikkä liikkuvien kohteiden kuvaus tuottaa paljon väärin tarkennettuja kuvia.


      • romut säilöön
        Taneli kirjoitti:

        Kuvailin Nikonin 500 mm peilitelellä lintuja muutaman vuoden filmikameralla -80 luvulla ja sitten uudestaan digillä viitisen vuotta sitten.
        Mukava kapistushan se on, pieni ja kevyt oikeisiin teleobjektiiveihin verrattuna. Piirto ei ihan samaa luokkaa, mutta käyttökelpoista.
        Suurin ongelma näillä nykyisillä digirungoilla on tarkennus. Kirkkaan tähyslasin kanssa on terävän kohdan havainnointi paljon huonompaa, kuin filmikameroiden mattalasilla. Elikkä liikkuvien kohteiden kuvaus tuottaa paljon väärin tarkennettuja kuvia.

        Minullakin oli nuoruudessani pitempi tele jota olisin oikeasti tarvinnut.
        Yhden kamerakaupan poistolaatikosta löysin hauskan vekottimen.
        Se oli pitkähkön telen päähän kiinnitettävä mukamas vastavalosuoja. Siinä oli kuitenkin sivuikkuna ja 45 asteen peili joten sillä sai kuvattua sivulle. Se oli tietenkin tarkoitettu nuorten miesten leluksi jotta voisi mukamas huomaamatta kuvata naikkosia. Kyllä se toimi mutta kuvan laatu, siis peilin laatu ei ollut virheetön. käyttökin oli hankalaa. Nyt naurattaa että kuka mukamas luontokuvaaja menisi uimarannalle pitkän teleen kanssa kuvailemaan satunnaisesti ohi lentäviä lokkeja. Kai no tipuset siellä rannallakin olivat jonkunlaisia lintusia ja luontoa mutta naurettavaa hommaa silti. Toisaalta tuokin vekotin olisi tuon edellisen pitkän putkensa mutkalle lyöneen tavoin ollut hauska säilyttää.


    • -Kokeilija-

      Tilasin tuon Samsyangin peiliteleen Gigantin verkkokaupasta. Hinta 220,- runkokohtaisella adapterilla ei ole paljon. Toimitus kesti pari viikkoa.
      Pötkylä vaikuttaa mekaanisesti ihan hyvältä. Mitään krapulavaimennustahan siinä ei tietenkään ole eikä himmennintä. Pitää siis pelata valotusajalla ja herkkyysasetuksella. Nyt vuoden pimeimpään aikaan on tietysti hankalaa tehdä kokeiluja mutta sen minkä kokeilin oli ihan laatutavaraa. Käsitarkennus ei ole ongelma sillä ei oin pitkällä polttovälillä oteta mitään hetken kuvia.
      Ainakin minun vaakani kallistuu tämän halpisputken 220 euron painosta syvemmälle kuin huippuhyvän merkkiputken 10000 euron vastapainolla.
      Ja jos tämä ei toimi niin siitähän voi tehdä vaikka tuhkakupin mikäli sellaista vielä joku tarvitsee.

    • markka-arska

      oos en ihan väärin muista, niin aikoinaan, eli 90-luvulla venäläinen MTO maiksoi saman verran, mutta markoissa :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe