Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kesätyö projektini

toimisiko

OK. Taloni valmistui -80 luvulla. Ilman kellaria. Nyt on ilmennyt sokkelissa siellä täällä että maali on lohkeillut irti. Lisäksi löytyy (pullistumia-kuplia) ja kun ne rikkoo siältä löytyy niinkuin jauhoa. Sementti on lohkeillut tai murentunut. Liekö suolan vaikutusta betonissa. On tarkoitus ehkä kesällä rapsuttaa lohkeilleet kohdat pois ja laittaa sokkelin pintaan ....jotain liimaa sellaista pakkasen kestävää. Sitten olisi tarkoitus hiertää sokkelin pintaan pietä ostettavaa ehkä värillistä pientä kiveä. Lisäksi vielä lastalla painella kivet kiinni. Kuivuttuaan olisi tarkoitus venelakalla lakata koko käsitelty sokkeli. Pienet kivet pinnassa voisivat olla sellaisia jotain kylmää eristävää materiaalia joka samalla toimisi pakkasella eristeenä. Jotain tällaista olen ajatellut.
Kyseinen työ ei vaikuttaisi kovin työläältäkään.

7

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+7=15

      Veikkaisin, että sokkeli on märkä ja pakkanen on rapauttanut sitä. Tarkasta salaojien kunto. Jos ei niitä ole, tee. Sitten kannattaa miettiä pinnoitusta, jos vauriot ei vielä ole pahoja, mutta jätä venelakka pois ja käytä sokkelin pinnoitukseen tarkoitettuja tuotteita.

    • Rakennustarkastaja

      Mahtava että kirjoitit palstalle. Täältä saa parhaat some-ohjeet korjausrakentamiseen minulta ja muilta asiantuntijoilta. Kalliit suunnittelijat ovat luonnonvarojen haaskausta.

      Kuplat johtuvat siitä, että betoniin on jäänyt ilmaa. Todennäköisesti se on sekoittunut betoniin kun betonia on tehty betonimyllyssä. Se pitää imeä pois ilmanpoistimella. Ilmanpoistimia saat rautakaupasta tai konevuokraamosta.

      Jauho on suolaa (Natriumploridi) jota tulee aina sekoittaa sementtiin kun tehdään betonia. Siitä ei ole haittaa, voit tehdä vaikka munakkaan siitä.

      Niinkuin nimikin sanoo venelakka on loistava valinta perustuksiin. Jos vene kelluu vedessä, niin miksei sitten pellollakin ?

      Pienet kivet ovat loistava eriste, värilliset vielä parempi. Kannataa samassa yhteydessä puhaltaa parikymmentä senttiä pikkukiviä myös ullakolle, niin talon lämpöarvot paranevat merkittävästi.

      Mikäli epäilet että sokkelissa on ongelmia kosteuden kanssa, kannattaa laittaa salaojien päälle muovikalvo, etteivät ne pääse kastumaan.

    • Kemikalikaupan myyjä

      Olen kanssasi samaa mieltä, että on tällaisia omin aivoin ajattelevia ja toisaalta rakennusperinteeseen turvaavia todella luovia Perssonia.

      Kalliit suunnittelijat ovat kompuksessa rakennustarkastuksen kanssa ja kopioivat vain vanhoja papereita, sekä yrittävät hämätä tavallista tietämätöntä Suomen rakennusmääräyskokoelman pykälillä.

      Mutta ei tosiaankaan näin fiksusti ja luovasti ajattelevaa kysyjää!

      Suunniteltu kesätyö on varmasti viihdyttävää ja taatusti siunauksellista, esitetyillä menetelmillä riittää tekemistä ja työtä vielä (useampina) seuraavina kesinäkin.

      Sokkelin ilmakuplat ovat tosiaan mainitsemallasi nykyaikaisella menetelmällä poistettavissa, mutta kysyjän mainitsema sementin lohkeilut ja mureneminen johtuu tosiaan SUOLASTA. Sokkelia valanut huolimaton rakennusmiesporukka on pudotellut suolaista hikeään sementin sekaan ja nyt epäpätevän henkilöstön työn tulokset on nähtävissä. (laki, MKR 119§)

      Rapautuneen sokkelin voi tosiaan liimata kokoon ainakin meidän liikkeestä saatavalla MÖHKÖLIITTI- nimisellä liima- ja lisä-aineella. Siitä on ensimmäisiä mainintoja jo 70-luvun rakennusalan lehdissä.

      Pikkukivirouheen sijaan kannattaa sokkelin pintaan hiertää STYROX-palleroita. niitä voi tehdä ihan itse huolellisesti murskaamalla esim. vanhassa kahvimyllyssä STYROX-levyn palasia. joita tuuli kuljettelee rakennustyömaiden ympärillä. Ympäristö tulee siivotuksi ja työ on todella kevyttä, ei työlästäkään.
      STYROX- tunnetaan rahvaan keskuudessa erinomaisena eristeenä, ja ALKOn mannekiinit tykkäävät yöpyä näitten eristävien levyjen päällä. (parista vanhasta STYROX-täytteisestä säkkituolista saa erinomaisen peiton)

      STYROX- rakeisiin ei sovi liuotteinen venelakka, mutta jos käyttää vesiliukoista... tai sitten ERI-Keeperiä, mitä saa myös kosteudenkestävänä.

      Avaajan suunnitelmissa oleva työ ei vaadi rakennuslupaakaan, paitsi JOS sokkelin väri muuttuu. Silloin luvattomaan työhön voi kaupunkikuvatoimikunta tai julkisivulautakunta puuttua ankaralla kädellä.

      • Hoh-hoijaa..

        Pahin ongelmahan tuossa on tuo kun talo on valmistunut ilman kellaria. Koska se on unohtunut tehdä, niin nyt se on samassa remontissa helppo kaivaa talon alle.


    • Hiio Hoi!

      Vaikuttaa lasikuiturutolta. Sitä ilmenee kun sokkeli on tervattu huonosti.

      Muista pestä se sokkeli ennen lakkaamista esim Hempelin Hull Cleanerilla. Ja siihen venelakan päälle sitten kunnon kerros Turtlen Marine Waxia.

      Löytyy venetarvikeliikkeistä, ja niistä saat myös asiantuntevia vinkkejä sokkeliremonttiin.

      • Erakko3

        No nyt meni multa kyllä pikkase yli tää juttu..Jos minut pitäis tällä ohjeella tehdä sokkeli remontti,niin muutaman vuoden kuluttua mä olisin NIUVANNIEMESSÄ..


    • paperit?

      Vai rakennustarkastaja olet...Taidatkin olla Vale rakennustarkastaja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1390
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1297
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1263
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1217
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe