Apua!

Skarlsson

Minulla on kauhea hinku hankkia kotiin pitbullia. Asun vanhempieni kanssa ja ainut pulma on se että vanhempani ovat hirveästi amerikanpitbull rotua vastaan. Voisitteko millään auttaa minua ja kertoa hyviä syitä minkä takia pitbulli kannattaisi hankkia? Kiitos jo etukäteen.

9

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perehdy rotuun

      Pitbull on koirarotu siinä missä muutkin, tarvitsee määrätietoista, positiivista koulutusta ja tasapainoisen, jämäkän omistajan. Rotuna pitit ovat hyvin aktiivisia eikä koira siis sovi sohvaperunaksi. Yleensä tästä ongelmat juuri alkavat: Ihminen hankkii pitin egon pönkitykseksi eikä huolehti sen liikunnan ja aktiviteettien tarpeesta. Oman pittini liikunnan tarve päivässä on vähintään 2h, jotta saa energiat purettua. Jos ei pääse liikkumaan koira purkaa turhautumistaan yleensä yksin ollessaan huonekaluihin ja tavaroihin, tai muuten huonona käytöksenä. Piteillä onkin pentuna varsinkin kova tarve päästä käyttämään leukojaan, pidä huoli että koiralla on paljon luvallista pureskeltavaa. Lisäksi fiksuna koirana pitti tarvitsee aivojumppaa: Toko on tähän loistava valinta! Eli jos haluat pitbullin, sinulla pitää olla aikaa koirallesi ja intoa koulutukseen.
      Valitettavasti monilla on pitbulleista täysin vääristynyt kuva, niitä pidetään arvaamattomina ja aggressiivisina. Mistä tahansa koirasta saa vihaisen huonolla kohtelulla. Valitettavasti monet pitbulleja haluavat ihmiset hankkivat pitin munan jatkeeksi ja koiraa suorastaan palkitaan huonosta ja aggressiivisesta käytöksestä. Tämän takia pittien maine on usein huono. Hyvällä kohtelulla saa hyvän koiran, tämän pitäisi olla itsestään selvyys kaikille.
      Itselleni pitbull tuli melkein vahingossa, kodittomien koirien sivuja katsellessani ihastuin siihen välittämästi. Koirani on kaikille ystävällinen ja kiltti, käymme päivittäin koirapuistossa ja poika tulee toimeen kaikkien kanssa. Tämä on ensimmäinen koirani, enkä nää mitään syytä miksei pitti ensimmäiseksi koiraksi soveltuisi, kunhan on vain paljon tietoa koirista ja pitbullista rotuna. Tokoa kannattaa harrastaa, samalla saat hyviä vinkkejä koiran kouluttamiseen.
      Jos vanhempasi eivät pitbullia halua, minusta sinun pitäisi antaa heille siihen oikeus. Ennakkoluuloja ei noin vain poisteta. Voit kuitenkin yrittää; esittele heille pitbull, jos jollain tuttavallasi on sellainen, pyydä vaikka että saisit sen hoitoon muutamaksi päiväksi. Ehkä vanhempasi huomaavat, että tavallinen koira se on siinä missä muutkin. Tai ehkä hankit pitin vasta sitten, kun muutat omaan asuntoon?

    • tasa-arvo huomioon

      Jos perheessä on usea ihminen, hommaatte sellaisen koiran, minkä kaikki haluatte.

    • petbulli

      Jos joku perheestä ei tietyn rotuista koiraa halua, niin odota kiltisti siihen asti että muutat omillesi. Siinä ajassa kerkiät hyvin ottamaan rodusta selvää, näkemään aitoja pittejä joita suomessa on kourallinen, säästämään rahaa koiraan ja sen tuontikuluihin (suomesta kun et aitoa pittiä saa).

      Kannattaa myös ottaa huonoistakin puolista selvää, koira-aggressiosta ja siitä miten esimerkiksi tappeleva pitti eroitetaan toisesta koirasta. Suurimmalla osalla se koira-aggreus kun on, eikä sitä koulutuksella saa kokonaan pois. Jos koira-aggea koiraa et halua vaan sosiaalisen koirapuistokoiran niin silloin sinulla on rotuvalinta pielessä. Ennemmin siinä tapauksessa suosittelisin amstaffia tai staffia, joiden kasvattajia löytyy suomestakin ja ovat ns. helpompia.

      Jos taas ei ole viitsimystä ottaa rodusta selvää ja haluat vaan koiran joka näyttää tietyltä, voit toki ottaa suomestakin seropin joka "näyttää" pitiltä, tai sitten jonkun rescuen jonka taustoista et tiedä yhtään mitään jota väitetään puhtaaksi rotunsa edustajaksi.

      Onnea rotuvalintaan.

      • pitbully

        Jo ja ne staffit ja amstaffit vasta onkin koira-aggreja. Jopa enemmän kuin pitit. Jos haluat sosiaalisen koiran toisten koirien kanssa niin american bully on miellyttävältä vaikuttava rotu jolla on ulkonäkö upeampi ja pystyy harrastamaankin niiden kanssa vaikka mitä..


    • zeta2

      Miksi juuri pitbull?

    • zeta2

      ja ihan mielenkiinnosta kysymys pitbullylle: - mihin (näyttöön/faktaan) perustuu kommenttisin staffien/amstaffien koira-agressiivisuudesta verrattuna pitbullien vastaavaan?

      Kuinka monta staffia/amstaffia olet omistanut? Entä kuinka monta pitbullia?
      Ja suosittelusi perusteella vielä,kuinka monta bullya olet omistanut? :D

      • pitbully

        Kyllä ihan kokemukseen perustuu ja
        varmaan itsekin ymmärrät ettei amstaffit ole koirapuistokoiria yleensä lukuunottamatta harvoja poikkeuksia. Kasvattajat itsekin myöntävät tämän ettei mikään salaisuus/ yleistys. Viimeistään konfliktitilanteessa voi käydä huonosti koirapuistossa.


      • pitbully
        pitbully kirjoitti:

        Kyllä ihan kokemukseen perustuu ja
        varmaan itsekin ymmärrät ettei amstaffit ole koirapuistokoiria yleensä lukuunottamatta harvoja poikkeuksia. Kasvattajat itsekin myöntävät tämän ettei mikään salaisuus/ yleistys. Viimeistään konfliktitilanteessa voi käydä huonosti koirapuistossa.

        Ja Suomessa olevia bullyja olen käynyt katsomassa monta kertaa etten puhu potaskaa ja kyllä ihan koirapuistoissa..


    • zeta2

      Ymmärrän toki, itselläni amstaffi jonka kanssa voimme puistoilla,mutta tämä yksilö taitaa olla yksi niistä harvoista joiden kanssa se onnistuu.

      Syy miksi kysyin on se että olen mieltänyt pitbullit aivan yhtä koira-aggreiksi (jopa enemmänkin) kuin staffit/amstaffit.

      Aiemmassa viestissäsi sanot :" ja ne staffit ja amstaffit vasta onkin koira-aggreja. Jopa enemmän kuin pitit."

      " Suomessa olevia bullyja olen käynyt katsomassa monta kertaa .." kyse oli siis Pitbulleista eikä Amerikan bullyistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe