Miten karata kotoa

kiitos

Otsikko kertoo kaiken. Haluaisin tietää karanneiden kokemuksia, missä se tehdään ja minne menitte? Tiedän että puolet tulevat haukkumaan mutta.... ei kai voi mitään. Te jotka huolehditte: Kiitos huolenpidosta kuitenkin. Itsetuntoni on murusina. Jos vain saisin asiallisen vastauksen...

p.s sama teksti löytyy myös "pulinoista" OLEN SAMA KIRJOITTAJA!

77

4803

Vastaukset

 • Jos koet kotiolosi sietämättömiksi, voit itse tehdä lastensuojeluilmoituksen tai hakeutua nuroten turvataloon. Riippuu ihan tämän ratkaisusi syistä.

  Näin saat apua omiin ja perheesi ongelmiin, jos ikää on yli 16 vuota niin aina on tietenkin mahdollista muuttaa omilleen. Pelkkä karkaaminen on huono ratkaisu, se ei pidemmän päälle ratkaise mitään ja aiheutat paljon turhaa huolta läheisillesi.

 • Tätä olen miettinyt. Mutta en ole vielä yli 16 joten saan vielä pari vuotta oottaa. Ja en ajatellut olla kauaa poissa. ei ne musta välitä. ehkä yks kaks yötä. Sitte saan varmaa turpaa, mutta kokemus on sen arvoinen

  • Jyyrgen kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Kuule oon 11 vuotias ja ei oo mitää pelleilyä et haluun ite lähtee kotoo koska mulla ei oo siellä hyvä olla


 • Jyyrgen, et voi tietää millaista mulla on ollut?
  Ja en ole 8
  olen 14

  • Epäilen että sulla mitään hirveen kauheaa on ollut. Enintään vanhempi sanonut että tee läksyt, ja olet siitä ottanut nokkiis. Jos kuitenkin jotain sairaampaa, esimerkiksi oma faija pahoinpitelee, niin samantien teet lastensuojeluilmoituksen. Toi kotoa karkaaminen nyt käytännössä on sama asia kuin huomionhaku.


  • Jyyrgen kirjoitti:

   Epäilen että sulla mitään hirveen kauheaa on ollut. Enintään vanhempi sanonut että tee läksyt, ja olet siitä ottanut nokkiis. Jos kuitenkin jotain sairaampaa, esimerkiksi oma faija pahoinpitelee, niin samantien teet lastensuojeluilmoituksen. Toi kotoa karkaaminen nyt käytännössä on sama asia kuin huomionhaku.

   Niimpä yleensä lapset suuttuvat helposti ja sanovat että joo ei se musa välitä vaikka yleensä vanhemmat tekee lapsensa vuoksi kaikkea.


  • Jyyrgen kirjoitti:

   Epäilen että sulla mitään hirveen kauheaa on ollut. Enintään vanhempi sanonut että tee läksyt, ja olet siitä ottanut nokkiis. Jos kuitenkin jotain sairaampaa, esimerkiksi oma faija pahoinpitelee, niin samantien teet lastensuojeluilmoituksen. Toi kotoa karkaaminen nyt käytännössä on sama asia kuin huomionhaku.

   joo no mietin iha samaa täsä 2 pv et karkaanko ja mul o vähä erillaist mutsi hakkaaa ja on muutenki väki baltane faija ei haluu olla meijänkaa missää tekemisis enkä sinne voi mennä et ei oo muuta vaihtoehtoo ku lähtee ei tota ämmää kato ketää käski mun tappaakki itteni


  • kokkokökkö kirjoitti:

   joo no mietin iha samaa täsä 2 pv et karkaanko ja mul o vähä erillaist mutsi hakkaaa ja on muutenki väki baltane faija ei haluu olla meijänkaa missää tekemisis enkä sinne voi mennä et ei oo muuta vaihtoehtoo ku lähtee ei tota ämmää kato ketää käski mun tappaakki itteni

   Tee rikosilmoitus pahoinpitelystä ja vaadi isältäsi ja äidiltäsi korvauksia oikeudessa, kannattaa ensin kuitenkin näyttää jollekkin puolueettomalle todistajalle esim koulun terkkarille väkivallasta jääneitä jälkiä. Alaikäisenä kotoa karkaaminen ei ratkaise mitään koska vanhempasi voivat aina soittaa poliisit ja heillä on valitettavasti oikeus rajoittaa vapauttasi. Kannattaa käydä kaikki vaihtoehdot läpi ennenkuin tekee jotain typerää.


  • Mitä jos ei niin paha mut joskus haluan tapaa itsesi mutta muistan että mun perhe edes vähän tykkää musta ja tuntuu varmaan pahalta jos mä kuolen. ....?


 • KArata kannattaa jos ahdistaa, toki se antaa vaan hetken mielenrauhan. Mihin kannattas mennä, no tietty jonkun kaverin luo, joka asuu yksin, ja joka ei lavertele. Lavertelijat on pahasta mmmkay?
  Mutta entäs jos ei ole sellaista kaveria, joka asuu yksin? Tutustu netissä vaikka johki semi-hippiin, ne on rauhallista porukkaa ja saatat saada savutkin niiden luona jos piipahdat viikon tai parikin kylässä. Ei kannata tietty kaikenmaailman hörhöjen luo mennä, kyllä sen huomaa onko joku ok vai ei, käyttää vähän älliä. Ja mitä tohon raiskauslöpertelyyn tulee, niin sitä sattuu jos ei käytä hattuu, mut hyvällä harkinnalla senkin saa vältettyä kun ei ensimmäisen 50v läskimaha juopon mukaan lähe. No ei tartte olla juoppokaan mut anyway. Tervetuloa Jyväskylään, täällä on paljon nuoria ja opiskelijoita jotka vois sua auttaa :)

  • Mul on hevonen mähän voisin karata sillä😉


 • Hmm... Riippuu aika paljon. Jos aiot olla poissa vain kaksi yötä, niin eihän sun välttämättä tarvitse löytää nukkumapaikkaa. Voit valvoa ne jotenkuten, vaikka en suosittele... Silloin on helpompaa löytää paikka.

  Itselläni ei ole mitään kokemusta karkaamissta, enkä koskaan tekisi niin, enkä mitenkään kannata sitä, mutta haluan vastata sinulle ja antaa apuni niin kirjoitan tänne:

  Jos et aio nukkua, niin sitten vaan oleilet jossain. En tiiä missä astu, mutta jos Helsingissä niin pyörit vaan kaupungilla. Yön tullen voit mennä vaikka johonkin random leffaan, niin ainakin saat olla sisällä. Ainahan sä voit vaan istua koko yön jossain penkillä metsän keskellä, mutta käyhän se aika tylsäksi.

  Jos taas haluat nukkua noi yöt, niin paikan löytäminen voi olla aika vaikeeta. Jos teillä on joku teltta, niin ainahan voit ottaa sen ja mennä johonkin lähimetsään asumaan, vaikka kuulostaahan se aika oudolta.. :P

  Muista, että vanhempasi melko varmasti soittavat poliisit ja sinua aletaan etsiä, niin varaudu siihen. Jos haluat pysyä piilossa, niin jonnekin metsän keskelle sitten vaan! Ei kai siinä muukaan auta...

  Jos itse olisin sinä, niin luultavasti menisin juuri yöksi johonkin mahd. pitkään leffaan. Sitten koko yön kökkisin jossain metsässä tekemättä mitään. Kyllähän se aika kuluisi, vaikka sitten tähtiä katsellen.. Seuraavan päivän sitten tekisin jotain, pysyisin varmaan piilossa siellä metsässä tai sitten vaan kaupungilla tekemässä kaikkea (ainakin jos on kylmä!) Sitten sama uudestaan illan koittaessa.

  Tuli vähän outo vastaus, mutta en todellakaan tiiä miten tämmöseen pitäsi suhtautua. Mulla ei tosiaan ole karkaamisesta mitään kokemuksia, mutta itse tekisin sen näin. Toivottavasti et kuitenkaan karkaa, koska vaikka siltä tuntuisi, niin SINUSTA VÄLITETÄÄN! Jokainen ihminen on mestariteos ja sä olet sellainen varmasti, vaikket sitä itse juuri nyt huomaisikaan.

  Onnea karkaamiseen ja muista aina:
  Tuulessa kasvavalla puulla on vahvat juuret. Älä siis KOSKAAN luovuta. Piste.

 • en ainakaa vois jättää omaa rakasta kitaraa kotii, joten en karkais vaikka maksettas ♥!

  • No ottaisit sen kitaran mukaan?!


 • ite juniorina hatkailin kotoota. Ja ei se kyl mitää asioit IKINÄ auttanu, päinvastoin.
  Sekotin kaiken vieä perusteellisemmin, tosin jos on vaan parista päivästä kyse ni miks pitää ns. ''karata'' mikset vaikka tyylii mee kaverilles yöks tms?

  • Minun kokemus karkaamisesta:
   Olin kotona lukemassa Villivarsa-lehteä. Äiti vetäsee sen vaa pois ja sanoo: "Imuroi huoneesi ja tiskaa astiat! Sitten saat
   tämän."
   Tietenki suutuin, enkä siivonnut, vaan lähin ovesta ulos. Aluksi juoksin, sitten hölkkäsin ja pian kävelin reippaasti. Tuli iltapäivä, rupesi satamaan ja muutenki nälkä. Pelotti kauheesti koska oli känniläisiä ja joitain peloittavia ihmisiä. Olin aika kaukana kotoota. Juoksin ja suurimmaks osin kävelin takas kotiin. Väsytti pitkän "lenkin" jälkeen. Kun olin kotona, ei suututtanut yhtään, kun olin käynyt ulkona. Tajusin, että koti on paras ja turvallisin paikka, josta ei kannata karata! Äiti ei ollut onneksi yhtään vihainen. Sen jälkeen siivosin huoneeni kunnolla. Tiskata ei tarvinnut, kun äiti oli tehnyt jo sen. (astianpesukone on rikki... Mut saatii kyl uus xD)


 • tee näin: edellisenä iltana otat vaatteita mukaa reppuu ja rahaa jonku verra. aamulla lähet bussilla jonnekin mahdollisimman kauas

 • Yllättävää miten asiallisia vastauksia olet saanut. Olisin antanut neuvoja, mutta kaikki mitä keksin on oikeastaan sanottu täällä jo. Sanon siis vaan: suunnittele mahdollisimman paljon etukäteen ja käytä järkeäsi. Toivon kaikkea hyvää niille, jotka aikovat karata kotoa tai tehdä jotain muuta sellaista. Ja muistakaa miettiä mitä teette palattuanne (sillä luultavasti aiotte palata, vaikka mistäs minä sen muka voin tietää) tai jäätyänne kiinni (hyvinkin mahdollista etenkin jos aiotte olla poissa kauan).

 • Mä ainakin sanon porukoille että menen kummin luokse maby viikoksi joten voin pakata vapaasti mutta yöllä herään ja pakkkain kaiken muun mitä nyt yksin asumiseen tarvitsee :) ja tämä tapahtuisi kesäloman alussa...lähen siksi koska mun perseessä on risupiiskan jäljet jotka muistuttavat siitä kun olin 5 vuotias ja iskä rankaisi niin pitkään että perse oli verellä :'( nyt olen 12 ja äiti vain määräilee typeriä esim. tuohhan silmälasini,petaa peti jne...ja kun olin oikeen kunnolla sairas niin siskoni sanoi -Se vaan esittää sairastunutta....sitten äiti passitti minut kouluun ja tuli keuhkoputkentulehdus vaikka äiti tuputtaa minulle lisää ja lisää vaatteita...huolenpito ei ainakaa lopu kesken ja se liika huolehtivaisuus on..on niin vittumaista! Olen lintsannut nyt pari päivää koulusta koska sama se täällä pilata ensin elämä kun kuitenkin pääsen 7.lk lle koska olen hyvä kaikissa aineissa...eli .................Sano vanhemmillesi että menet sukulaisen tai jonkun "kaukaisen kaverisi" luo..saat matkaliput ja kaiken muun tarvittavan mm.rahaa joka on tärkeää...sanot vain että olet sen verran poissa niin olet vaika sen verran tai jos et saa koti-ikävää niin jää sitten PRKLE!

 • Karkaa ihmeessä. (y) Itekki ehkä vois karata pian..
  Yks kaveri karkas pari kuukautta sitten kotoaan. Se tuli meijän luo yöks. Ei onneks mun mutsi huomannu mitään. Sit seuraavana päivänä hirvee moka ku meni kouluu ja siel oli kaikki. Sen vanhemmatki tuli sinne jne.

 • Ei pahalla mut jos pyydät täältä karkausvinkkejä niin ehkä en suosittele sitä sulle. Naurettavaa ja säälittävää huomionhakua.
  Itellä oli nuorempana paljon vaikeuksia ja monina hetkinä mietin karkaamista (tosin lastenkodista, en kotoa). Mutta mulla ainaki omat aivot toimii sen verran etten missään keskustelupalstalla pyydä mitään vinkkejä, ihan ite kyllä laadin pikku suunnitelman minkä avulla saisin elää rauhassa kaikelta paskalta monta kuukautta ennenku jäisin kiinni ja joutuisin takas lastenkotiin. Luojan kiitos olin kuitenki tarpeeks fiksu enkä lähtenyt karkuun, vaikka niin monesti olisin halunnu vaan pois sieltä.
  Mutta ei siinä, karkaa vaan ja kerjää huomioo jos haluat. Säälittävää. Sitäpaitsi sehän vasta järkevää onki huolestuttaa vanhemmat suunniltaan, äläkä rupee yhtään väittämään että "ei niitä kiinnosta.." se kun harvemmin pitää paikkansa. Vanhemmat vaan on joskus sellasia, ne ei ilmase miten paljon ne välittää muuten kun tiukoilla säännöillä ja kurilla.

  • Voin kertoa omasta kokemuksesta aluksi.karkasin noin viikko sitten olin 7 päivä pois kotoota ja ja nukuin yöt metsässä.kirjoitin vanhemmilleni lapun jossa kerroin karkaavani en lopullisesti vaan ehkä parikssi päiväksi tai pariksi viikoksi.kirjpitin että karkaamiseni johtui itsestäni eikä heistä ja että tarvitsin jotain uutta ja jännittävää elämääni.sanoin että heidän ei tarvitse soittaa poliiseille pidin heihin joka toinen ilta yhteyttä niin että laitoin sserkkuni kertomaan vanhemmilleni terveiset(minulla oli siis kännykkä koko ajan mukan).otin ruokaa..rahaa..vatteita..makkupussin...veitsen..ja mmykän kun karkasin...muuta en tarvinnut....yövyin joko lehtiroskiksissa autioissa taloissa tai metsässä.ruoka ei ollut minulle ongelma eikä mikään muukaan.en tiedä ilmoittivatko vanhrmpani poliiseille tai vastavaa mutta ainakaan minulle ei mainittu asiasta.tietenkin vanhempani olivat olleet huolissaan ja olin saanut paljon huomita tempauksellani mitä en olisi haluunnut mutta todellisuudessa en vaihtaisi karkaamis reissuani mihinkään en mihinkään se ol elämäni paras reissu ja arvatkaapa miksi?koska en karannut yksin karkasin ystäväni kanssa me tuimme toisiamme ja pidimme toisistamme huolta(olemme molemmat 14 vuotiaita)olimme puhuneet pitkään asiasta vitsillä että joku päivä sitä voisi karata ja eräs päivä minä vain ehdotin hänelle että karataan(minä olen tyttö ja karkaus ystäväni on poika)kun sitten palasin reissuni jälkeen kotiin olin paljon itsevarvenpi fiksunpi ja tyytyväisempi kuin koskaan!!
   -kun karkaat kotoa mitä kannattaa tehdä;
   Kirjoita vanhemmillesi viesti että karkaar mainitse kirjeessä että olet pidemppään kadoksissa jos he soittavat poliiseille
   -kun lähdet lauta hyvät kengät jalkaan ja juokse niin ei tule koti ikävä
   -mieti jo etukäteen missä olisi hyvä nukkua
   -ota kaikkea tarpeellista mukaan mutta en verran että jaksaf kantaa tavarasi
   -ota rahaa ja kännykkä varulta mukaan
   -älä luota epäluotettaviin joppoihin tai mihinkään vastaavaan
   -viimeisenä ja tärkeimpänä etsi itsellesi karkaus kaveri niin aika kuluu nopeammiin ja olosi on turvallisempi:)
   Ps.mieti tarkkaan että karkaatko vai etkö en suosittele heikkohermoisille


  • kaikkein rakkain aarre on sun koti ja perhe koska vanhemmat näyttää ettei välitä vaan kylläne välittää susta niin kuin kuniggas aarteestaan


 • Itelläni ei oo kokemusta karkaamisesta , mutta jos sua niin paljon ahdistaa olla kotona niit tässä yritän auttaa sua....

  Jos sinulla ei oo rahaa paljoon niin keräät jos oot 13-16 nii kerää vaikka pulloilla,hoidat jonkun lasta hetkeksi,talutat jonkun läheisen koiraa tai tämmöstä pikku töitä. Sitten kun oot kerränny tarpeeks rahaa nii hankit bussi/junalipun ja meet toiseen kaupunkiin siis niiku ei minnekkää seinäjoelta helsinkiin mutta joka on siinä sinun kaupungin lähellä sitte meet ja oot 2-3 päivää ennenkun vanhemmat ymmärtää sen virheen minkä ne on tehnyt. Jos haluat niin voit kirjottaa kirjeen ennen lähtöä mutta et kirjota minne menet. sitten ne oikeesti ymmärtää. Meet kaupunkiin ja olet siellä pyörit kaupungissa,tutustu vaikka johonkin ihmiseen joka on tosi kiva ja voi kyllä kysyy että pääsekö teille yöksi n. 2-3 päivää sitten vaan meet takaspäin kotiin ja kaikki on sitten varmaan hyvin. ( EHKÄ)

  Toivon että tää oli apua ees johonkin ja kaikillahan on niitä omia mielipiteita ja ideoita.
  TSEMPPIÄ SINULLE !!! :)

 • No jos nää nyt karkaat ni mikään ei Tuu olemaan niinku ennen

 • No yksinkertaisesti avaat oven ja lähdet kävelemään. kaipa nyt ennen pitkään vanhemmat soittaa poliisille ja joudut kotiin, ehkä perhekotiin. Miksi haluat ylipäätäsi lähteä? Itse en halua. Tykkään olla kotona. Eriasia jos vanhemmat olisivat alkoholiongelmallisia ja riitelevät. Silloin saisit ihan luvan kanssa lähteä.
  Itse en todellakaan haluaisi lähteä, koska perhe on tärkein enkä halua sitä huolta heittää vanhemmilleni. :-)

 • haluaisin karata en tykkää ruuasta enkä siittä kun joutuu syömään tosi phaa ruokaa ja musta ei välitetä

  • en kyl kuiteskaa haluis karata mulle tulee joskus semmonen mieli mutta tärkein aarre maailmassa on perhe


 • mähaluisin karata mutta mökillä mun leikkimökkiin

  • mä aijon karata mun mökillä kun mä saan olla vapaana


 • Miksi karata kotoota? Mutta Jos karkaat niin onnee vaan sullekki mul ei Oo ikinä tullu mieleenkään karata mieti vielä parisen kertaa jos aijot

  • Hei toi kirjotus on jo päälle 2v vanha onkai se jo ehtiny muutaman kerran karata siinä välissä ja täyttää 16v :D


 • Tässä ohjeet, mitä kaikkea tarvitset.

  Iso ruudullinen liina
  Vahva keppi
  Voileipiä, keksejä ja omenamehua.

  Laita eväät liinan sisään sido kepin nokkaan vetosolmulla. Umpisolmua et ehkä saa auki kun kätesi ovat kohmeessa.

  Jätä keittiön pöydälle lappu: Olen karannut kotoa ikiajoiksi. Turha soittaa mummille, ainakaan muutamaan päivään.

  Sitten nostat kepin olalle ja avaat ulko-oven.

  • Nauran ihan kippurassa...


  • Ai että kuinka hyvä suunnitelma 😂


 • Siis mitä! XD Tääläkö annetaan neuvoja alaikäisille kuinka karata kotoa? Ei se ole mikään saatanan temppu mihin tarvitaan neuvoja. Muutakuin etuovi auki ja lampsit vaikka ulkohyyssiin paskalle pariksi päivää ja jätät lapun jossa lukee että "Olen velho palaan pian"

  • Ja muutenkin vanhemmat alkavat tekemään ilmoituksia somessa ja nolaisit itsesi täysin karkaamalla.


  • jep ja kirjoitti:

   Ja muutenkin vanhemmat alkavat tekemään ilmoituksia somessa ja nolaisit itsesi täysin karkaamalla.

   Oon nyt mummulassa, ja mietin että pitäsköhän karata(en tiiä mix...) mut ois ae varmaan ihan siistiä!!!!!! Ehkä joskus vielä kokeilen:)


  • cherry heart kirjoitti:

   Oon nyt mummulassa, ja mietin että pitäsköhän karata(en tiiä mix...) mut ois ae varmaan ihan siistiä!!!!!! Ehkä joskus vielä kokeilen:)

   Cherry heart oletko pääkaupunkiseudulta ja vanhempasi ovat eronneet?


 • Jos päätät karata,niin mieti aina keneen voit luottaa,jos epäilet,niin älä luota,vaan ole omillasi.
  Älä sokeasti luota ihmisiin,niillä voi olla tosi pahoja ajatuksia.

  Hyvä kaveri on olemassa,myös karkaamisessa,vaikka ei se voi majoittaa,niin joku pitää olla keneen pitää yhteyttä.

  Niin ja mä ottaisin tollasen 14v nuoren mielellään hoiviini,oon tosi kiltti poika.

  tvtonzo@gmail.com

 • Vähän myöhässä oot pedo,tää on jo marraskuussa 2012.

 • Mun äiti lähti 16-vuotiaana, sanoi ihan siitä vanhemmilleen jotka sanoi jonku sanonnan mikä tarkoitti et se varmasti tulee takaisin. No eipä palannunkotii... Ensin meni kaverilleen ja sitten sai jostai asunnon.

 • Karkaa mun kaa!! Oon 12 v ja tyttö. Ja on kokemusta karkauksista. Käy lukee: Kertokaa karkauksistanne! Niin tiedät tarinani. Tilanteeni on huonontunut. Aloitin viiltely.... oon nii mielipuoli... ja käy lukee: Karataan!! Koska siitä voit ilmoittautua karkaukseen.

  • Oot vähän myöhässä tää alotettiin 26.11.2012


  • Pikkasen myöhäs :D


 • Kotoa karkaaminen on kyllä melko äärimmäinen juttu. Mutta jos ajatellaan vaikka seuraava tilanne milloin se voisi tulla kyseeseen: porukat humalassa ja hakkaavat tms.
  Pitäisin aina reppua valmiina missä olisi sadekamppeet, lämmintä vaatetta, hieman rahaa ja joku vahna, toimiva puhelin akulla. Noilla kamppeilla voisi lähtä äkkiä karkuun vaikka metsään josta sitten soittaa poliisit. Mitään pidempiä karkumatkoja ei tarvitse Suomessa käytännössä tehdä kun muutenkin viranomaiset puuttuvat peliin ja antavat muun paikan olla.

 • joo tiedän et oon myöhässä mut 28.6.15 karkasi n keravalta vantaalle luotettavan kaverin luokse sanoin mutsille et meen yöks kaverille jonka sit tein se oli kyl siistii ja en vahtais sitä mihinkään mut mun mutsi soitti mulle 50x ja kysy et antoks kaveri äiti luvan EN VASTANNUT ja tule 1vk myöhemmin ja sain kone kiellon

  PS ONKO JOKU N12V KERAVALTA/VANTAALTA JOKA HALUIS KARATA

  • SORI TOI SEKAISUUS


 • Kun karkaat ja vanhempas huomaa niin poliisit on perässäsi melkeen heti...

 • Vähän myöhässä xD

  Haluisko joku 12-13 vuotias TYTTÖ jyväskylästä "karata" munkaa? Nimittäin kaikki on kotona ok, mut tää kokemus ois jännä. Ajattelin kyl siis et karkaan esim. Yöksi (kesällä). Evät ne huomaisi ja palaisin aamuun mennessä. Kuulostaisiko kivalta?

  • Tää kuulostaa niin ihanalta mutta seinäjoki asuinpaikka


  • Oisko tää viel voimassa :3


 • ma tiedan sun tunne. ma itse karkasin kotoa kun ma vihasin itseani ja olen nyt huvin ulpea siita etta karkata mina. ma mennä paskaalle nut mutta ma tulen viella takashi.

 • Mitenkö? Oisko ovesta?

 • Jos on niin pahat olot, niin sitten turvakotiin. Miten nuori muka pärjää karkaamalla vain jonnekkin. Kouluissahan sitä täytyy olla ja hankkia ammatti jos vähänkin mahdollista. Kyllä minusta on onni, että Suomessa saadaan käydä koulua ja on oppivelvollisuuslaki.

 • Oon 12v poika kuukaus sitte karkasin nukuin kaverilla ja aamulla mentiin kaverinkaa kouluu ja kun mutsi oli otannut poliisiin yhteyttä niin opettaja soitti vanhemilleni ja jäinpähä kiinni mut huomenna karkaan taas

 • Juu, karkaa vain

 • Meijän äiti uhkailee sillä että se aikoo lopettaa meijän koiran

  • Toi on sairasta


  • Ihan kauheeta :(


 • Joo täysin myöhäs. Viisi vuotta vanha keskustelu mut ite aion karata kotoonta (mun mutsi on hirvee kusipää,juoppo, joka muutenki hakkaa ja haukkuu mua huoraks. Se vois miettii miten kasvattaa omaa lastaaan ja otan hatkat tänä yönä. Aion olla ainakin viikon poissa (kaikki kamat on) ja nyt toivon kaikkea hyvää ketkä aikoo karata kotoa:)❤

 • Lähet vaikka illalla 4aikaa dösäl jonnekki hevonvittuu ja meet pois kaupungista

 • Kannattaa kysyy vanhemmilta apua :D

 • En oo ikin karannu tai mitää mut tunnen aik mont jotka on karannu joten täs step by step tutorial:
  1.
  kerää sun massit (käteisenä if possible) muut tärkeet kamat (mitä tarvitset ajaksi jonka aiot olla poissa) ja kirjota huoltajilles joku viesti jos selität miten paskasti ne on kohdellu sua yms.
  2. Mieti minne ihmeeseen sä aiot mennä.
  Eli siis parhaita paikkoi on: paikat jotka sä tunnet jo (ei kannata pysyy samas kaupungis jos aiot karata pitkäks ajaks btw) paikat jos sul on frendei tai sit jonku YKSIN ASUVAN frendin luona johon sä luotat (gf/bf ei haitta kuha ei oo vanhempii siel) jos karkaat vähäks aikaa joko pysy samas kaupungis tai vietä aikaa jossain lähikaupungis.
  Ei kannata mennä jonku random tyypin luo bcuz rape jne. joten pysy vaan frendeis jos meet jolleki.
  3.
  Älä puhu frendeilles (paitsi sen kaa jolle meet jos meet) siit et aiot karata VARSINKIN jos aiot olla pitkäks aikaa. Tän idea on et jos kaveris sanoo et mis vietät aikaa ja muut ni pian sul on poliisit viemäs sut takas sinne helvettii.
  4. Päivät.
  1. Frendit. (selitetty step 2) (myös paras sillä ei ongelmii jne.)
  2. Metsät. vietä aikaa penkil tee jotain jos toit jotain tekemistä. Ei kovinkaa vaaralline paikka kosk kukaa ei kiinnitä suhu paljoo huomioo.
  3. kauppakeskukset. löydä joku paikka jonne kukaa ei mee ja sit vietä aikaa siel. (paras paikka mis ladata puhelint ellet oo kaveril)
  4. Kaupunki in general. jos voit olla kaduil pelkäämät et joku tunnistaa sut ni sit voit viettää aikas kaupungil
  5.
  Nukkuminen. Jos sulle on helppoo valvoo öit nii go ahead ja valvo. Mut jos karkaat pidemmäks aikaa / et voi tai osaa valvoo nii tarvitset nukkumispaikan.
  1. Frendit (selitetty step 2) (myös paras sillä ei ongelmii jne.)
  2. Kauppakeskukset. jos vietät vähän aikaa pois nii nää ei oo yht haitallisii mut yleensä näis voi viettää vaan päivät mut jos on esim. talvi ni pysy kauppakeskukses chillisti kunnes on enää puoltuntii sulkemisaikaa. Sit mee jonnekki piilopaikkaa jos voit viettää yön ilman ongelmii jos mahollista. sit laita joku herätys ennen aukioloaikaa ja pysy piilos kunnes näät normi ihmisii/kello on jo niiku way over aukioloaika. älä vietä monta jatkuvaa yöt kauppakeskuksis kosk jotkut vartijat voi alkaa tunnistaa / jos sua etitään nii se on vaarallist.
  3. Katot. Nää voi olla sun normi nukkumispaiakat jos on lämmin sää. HUOM nää katot ei sovi hyvin: mikä tahnsa omakotitalon katto, selvästi ihmisille näkyvä katto (sääntö koskee myös katolle johtavia tikkaita) (jos mahdollista ni älä valitse kattoo joka on alempana kuin joku muu rakennus) ja nii siin on kai kaikki katot johon ei pitäis mennä. Pääasia on et käytät järkee kun valitset kattoo.
  4. Leffat. Tää on toinen hyvä paikka jos voit viettää aikaa talvel. Lämmin paikka ilman ongelmii jos voit viettää pari tuntii aik nice deal. Jos ostat jotai kortillas nii varmista et sun vanhemmat ei tarkista sun rahan käyttöjäs sillä ne voi sen avulla tietää mispäin sä liikut. (tää on yks monist syist miks sun pitäs käyttää käteist).
  6. Think about it.
  Tunnen nää tyypit jptka karkas yhä yhest syyst ja se on et ne huomas tehneensä virheen ja tuli takas. ykskään niist ei oo jääny kiinni ja ne tuli aina takas. Jos sua pahoinpidellään ni sit sano jollekki aikuiselle vaik opelle. tai sit tee ite rikos ilmotus tai jotain sellast. K baiiiii

 • Öö mulla menee koulussa ihan perseesti ja haluisin mennä jonnekkin pois. On talvi enkä voi mennä minnekkään katolle nukkuu mut kun mulla ei oo muutakaan paikkaa ja kun ei o kavereit minne mennä, mua lyödään koulussa ja haukutaan lyttyyn, mun tekis mieli vetää kaikkii vaan turpaan. Onneks ei mua kotona pahoinpidellä. Mut kellään ei taida olla nyt hyvää ideaa karkaamiseen?.. olin just tekemässä itsemurhaa lääkkeillä kunnes luin siitä niin nyt muutinkin mieleni. Vitsi ku vois vaa sammuu....

  • no perkele VEDÄ KAIKKIA TURPAAN

   ...no jos et pysty nii mee johonki kauppakeskukseen ja yritä jäädä sinne yöks nukkumaan. netistä hakemalla löytää ohjeita miten se voi onnistua jos oot epävarma.

   tai sitte meet johonki kodittomien paikkaan ja esität jotain paperitonta että saat yöpaikan ja varmann ruokaakin..


  • Ite oon miettiny kans karkaamista, jos kerrot vaikka snäppis niin voitais jutella kahestaan :)


 • TAHTOISIN KARATA JA MUT TAVALLAAN EN KOSKA MUN KONE XD KISSA jäis ja pitäskö ottaa ruokaa vatteita äitin lompsa /iskän ja menna vaaan bussiilla niin kauas kun mahollista ja tulla esim vuoden päästä ja sua kohdellaan kun pinetä lehteä joka on mädäntyt paska. mun esimerkki ÄLÄ KARKAA IDIOTTII POLIISIT SAMAN TIÄN PERÄS PS KOKEMUS KERTOO.

  • No aha! Itte olin kadoksissa 5 päivää, ku tulin takas nii puhuttleut ja keskustelun sain perään mut poliisit ja mustamaijja ei kyl ollu peräs. Ja kuule, ihan vaa siks koska okin jättäny lapulle et meen kaverille viikoks. Ja sit olinki hillumas kavereiden kans ympäri kaupunkii öisin, vaik nukuttii oäivät niitten luona ja muuta. Olipahan kivaa ku sai tehdä 5 päivää jitä vaan.


 • Meiltä lähti kyllä vanhemmat karkuun aina, jätti parikymppiä ruokarahaa jos sitäkään ja katos pariks viikoks radalle, muutamat kerrat haettu naapureilta leivät ja lämpimät ruuat syöty aina koulussa taikka kavereilla koulun jälkeen. Kotona yleensä makaroonia ja mausteita. Aika usein oli myös ketsuppia. Laitoksee pääsemisen jälkeen elettii kyllä herroiks kun jokapäivä oli lämmin safka eessä kahesti, aamupalan, iltapalan ja välipalan kera. En kyllä ymmärrä miks normaalissa perheessä asuva lähtis koskaan karkuun, kun suurimmat huolenaiheet on kun viimesynttäreinä saatu tietokone on liian hidas ja joulua ei jaksa oottaa :DDDDdd partahöylä käteen ja menoks

 • Olen itekkin karannut muutaman kerran ja täs on pari vinkkii ja juttui mitä kannattaa muistaa.
  Huomioi Valvontakamerat, poliisit, kaikki tutut tyypit, ja sen et katoamis ilmoituksen voi tehdä kolmen päivän päästä katoamisen jälkeen, ja et poliisi voi paikantaa myös mahollisen kännykän.
  Ota kaikki tarpeelinen mukaan.
  Ehkä myös vähän rahaa kuitenkin riippuen kuinka kauan oot karkuteillä.
  Ite menisin varmaan johonkin syrjäseen paikkaan tai johonki mistä muut ei osaa ettii sua. Varaudu!
  Sori mahdollisista kirjotusvirheistä jos niit on.

  • Kannattaa huomioida myös snäppikartta koska siit voi nähä.


 • maduud kui vanha sä oot 2019? kukaaaaaa????? hellööööö

 • Avaa, ovi auki jo kuulitko ?!Ovi auki tai et voi karata kotoa!

 • Onks tääl joku muu Teini joka asuu Vantaa ja vois karata mun kaa

  • en asu vantaal mut voisin :D


  • Oks viel voimas??!? Oon 14 ja vantaalt.


Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.