pureva koira

uusi koti?

Meillä on 8 kk ikäinen uros terrieri. Yleisesti ottaen kiltti. Ainiuta ongelmatilanteita on kun koira on sohvalla jalapset menee lähelle se on purrut. Koiralla on sohvallaolo kielto, mutta hyppää sohvalle kun silmä välttää. Nytkin koira oli mennyt sohvalle ja lapsi meni lähelle ja koira yritti näykkäistä. Otin koiraa niskasta ja als sohvalta josta johtuen koira puri minua. Onko tällisesta koirasta toivoa lapsiperheen koiraksi, saako puremista enää pois. Vai olisiko parempi etsiä koiralle lapseton koti. Muuten koira tottelee ja on kiltti. Ei puolusta ruokuppia ym.

5

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tokopimatsu

      Itselläni oli pureva terrieri sekoitus. Miestäni puri ensimmäisen kerran kun koira oli vuoden ikäinen ja verta tuli. Parin viikon jälkeen koira näykkäsi minua kädestä ja otin koiraa niskasta kiinni ja kielsin.. Kolmannella kerralla koira puri lastani kasvoista ja se oli viiminen tikki.. Koirasta luopuminen oli hankalaa koska kuitenkin rakastimme sitä. Ensin meinasimme etsiä sille uuden kosin mutta sitten tulimme siihen tulokseen että viemme koiran piikille koska koira joka kerran puree niin puree uudestaan. Nyt 1 ja puoli vuotias ronimme nukkuu ikiunta

    • sama5

      Luulen että tässä on joku johtajuusjuttu, tänään ei ollu ku pari tuntia ku oltiin oltu ulkona ja leivoin lasten kans. Koira yritti hyppiä kokoajan pöydälle ja kielsin sitä. No tämä hyväkäs kusas keittiön lattialle, seurasin vanaa keittiö, olkaari, eteisen kautta lasten huoneeseen.. otin koiraa niskasta ja kysyin että mitä teit ja katoin vihaisesti silmiin ja vein kylppäriin.. Ykspäivä koira oli kakkinu sankyyni, yleensä en päästä sitä makkariin kun se oli kerran ruikkinu sänkyihin. Toinen koiramme nukkuu nukkuu kyllä sängyssä..

    • bullipoju

      HOX! Tämä on vain spekulaatiota koska en ole nähnyt koiraa.
      Koira ei selvästikään ota sanaasi vakavasti. Tuo niskasta kiinniottaminen ei teillä toimi ja vain provosoi koiraasi. Se niskasta ottaminen on koiralle selvästi hyvin epämiellyttävä juttu ja se siksi puolustautuu puremalla.
      Uskoisin että koira ei tajua niskasta ottamista rankaisuna vaan kokee sen vain tarkoituksettomana hyökkäyksenä, siksi se ei tottele ja siksi se hyökkää teitä kohti kun yritätte ottaa sitä niskasta.
      Oletko valmis paneutumaan koirankoulutukseen? Tuohon ei nimittäin niin välttämättä ole mitään helppoa ja nopeaa ratkaisua. Jos et ole valmis, anna koira pois. Teillä on lapsi joten ei kannata häntä uhrata koiran huononkäytöksen takia.

      Pari juttua mitkä saattaisivat toimia ovat ensinnäkin kontaktiharjoitukset ja käskyjen uudelleen opetus.
      Kontaktiharjoituksena opeta koira tekemään erilaisia temppuja, istu, maate, kieri, pistä viisi, ryömi yms. Opeta koiralle paikka käsky ja opeta sille myös kärsivällisyyttä siten että sen pitää istua ennen kuin se saa mitään (ruuan, lelun, pääsee ulos..).

      Opeta koiralle käskyt uudelleen siten että kun se käskystä tekee jotain oikein, palkitset sitä. Käsky ei saa olla se että jos koira menee sohvalle niin se revitään sieltä niskasta alas vaan se käsketään sieltä alas ja kun koira tulee alas se palkitaan. Sama homma kun se hyppii pöydälle niin käsky ja kun koira tottelee niin kehuja. Jos koira ei meinaa totella, voit ohjata sitä toimimaan oikein. Kuten silloin jos koira on sohvalla, käsket sen alas ja jos koira ei tee elettäkään otat sitä PANNASTA, ei niskasta, kiinni ja ohjaat alas. Tällöin koiralle kannattaa rakentaa joku oma paikka mihin koiran voi ohjata. Kerrot siis tässä koiralle että ei sohvalle vaan omalle paikalle ja sitten kun koira asettuu omalle paikalleen, se saa palkkion. Samalla tavoin kun koira hyppää keittiön pöytää vasten, kannattaa koiran pääsy alueelle kokonaan kieltää, näin koiran on helpompi toimia oikein. Eli koiralle joku paikka mistä se saa seurata keittiön toimia, jonne koira ohjataan palkkion kera ja jonne koira ohjataan aina kun se tulee keittiön puolelle kutsumatta. Koira saa poistua paikastaan mutta ei tulla keittiöön.

      Näillä keinoilla voit saada muutosta aikaan ja koska kyseessä on nuori koira, on tuo pureminen mahdollista saada loppumaan. Puremisesta vielä sen verran että jos koira puree sinua tai miestäsi, älkää missään nimessä lopettako sitä mitä olitte tekemässä! Muuten koira oppii että puremalla se saa ohjattua teitä ja se vain lisääntyy ja lisääntyy! Joten sinnillä vaan eteenpäin puremisesta huolimatta mutta ei missään nimessä enää tuota niskasta ottamista ja silmiin tuijotusta!

    • kääkkä x2

      Suosittelen noin vakavan ongelman ollessa kyseessä heti perushuomioimattomuutta. Koira on saanut liikaa vääränlaista huomiota. Koska koira tietää, ettei saa olla sohvalla, sen pitäis mennä sieltä käskyllä pois eikä siihen tarvi koskea. Ei myöskään herkuilla houkutella.

      Tuollaisen terrierin kanssa ei namikoulutus auta. Uusia temppuja voidaan harjoitella namien kanssa, mutta koiran arkikäytös pitää saada ensin kuntoon.

      Kirjoita tuonne ja etsi sitä kautta kouluttaja.
      http://www.koiraneuvola.fi/keskustelu/

      Koira on varmasti hyvä koira, mutta sillä on nyt väärä rooli perheessä. Tsemppiä jatkoon!

    • Kohta loppuu hermo

      Reilun vuoden ikäinen terrierimme on alkanut näykkiä kastroinnin jälkeen. Se roikkuu hameenhelmassa, lahkeessa ja vaikka takapuolessa jos ei pistä hetkeksi liekaan. Tämä on alkanut ottaa päähän ja vaikka koittaa olla huomaamatta, koira senkun innostuu. Onneksi ei ole lapsia, mutta on tässä itsekin saanut mustelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe