Tarvikeakkujen laatu heikko!

purkautuu nopeasti

Ostin digikameran 2006 ja alkuperäinen li-ion akku kesti vuosia.Vaikka kamera oli käyttämättä puolikin vuotta niin akussa pysyi virta.

Vähän aikaa sitten ostin pariinkin kameraan tarvikeakut ebayn kautta,jostain kumman syystä kun lataa täyteen ja jättää kameraan niin 3-5 vuorokauden päästä akut on täysin tyhjiä.Ei toimi kuten li-ion akkujen pitäisi.Näitä ei kannata ebaysta tai inkclubista ostaa samaa paskaaa

Eikä mistään löydä alkuperäisen veroisia.

13

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sx220

      Tarvikeakkuja on monentasoisia. Ihan parin euron akkua ei kannata ostaa, ja parinkympin akuissakin on vähän kai tuurista kiinni. Muiden kokemuksia saattaa kannattaa kuunnella, mutta luultavasti tuotantoerienkin välillä voi olla eroa...

      Itselläni on tuollainen
      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/3951/mtfb/Lenmar-DLC5L-akku
      ja kyllä se suunnilleen yhtä hyvin asiansa hoitaa kuin Canonin alkuperäinenkin.

    • AccuKaccu

      itsekkin ostin tarvikeakun D200-kameraan.
      Se toimi muutaman viikon ja sitten se vaan jostain syystä ei enään latautunut.
      Laturin merkkivalo alkoi näyttää täyttä latausta muutaman minuutin latauksen jälkeen, vaikka akku ei tietenkään siinä ajassa lataudu.
      Lähetin takaisin myyjälle ja sain uuden tilalle.
      Tämä akku toimii vieläkin vuosien jälkeenkin.

    • täl tappaa

      Valitettavasti suomessa ei taida olla tällä hetkellä mitään myyjää, joka testaa noita myymiään akkuja tai edes niiden eriä. Digitarvike teki tuota aikaisemmin, mutta ei ilmeisesti enää.

      Lioneissa taitaa tuo ongelma olla enemmänkin piirissä, jonka tulisi katkaista sähkönsyöttö akulta, kun se alkaa olla tyhjä. Tyhjää lionia ei saa enää ladattua. Tästä samaisesta syystä ei näitä akkuja kannata säilöä tyhjinä, koska vaikka piiri olisikin katkonut sähkönsyötön akusta, niin pientä häviötä akkun varaukseen tulee ajan myötä.

      Itselläni kuitenkin on aivan alkuperäisen veroinen tarvikeakku, joten kyllä niitä hyviäkin on.

    • 4532436

      Ainakin energizerin akut on hyviä, ja tietysti canon omatkin. Eipä ne canonin aidot akut niin kalliita ole kun ostaa esim saksasta, ja on varmasti hyviä

    • Niin ja miksi ostit ebayn kautta? Kappas kun et kaatikselta hakenut. Minä olen ostanut akkuja mm. Maniae33:sta ja Halvathinnat -verkkokaupasta.ja varsin hyvin ovat toimineet. Minulla tarvikeakut ovat nimenomaan vara-akkuina eli voi käyttökertojen välillä olla viikkoja tai kuukausia.

      Tyhjeneekö akut myös vaikka eivät ole kamerassa?

      • vanhaerkki

        Ostin kotimaiselta kalskahtavasta verkkokaupasta akun, joka ei kauaa toiminut. En muista nimeä, mutta ulkoasu ainakin muistutti mainitsemaasi Mania33:a.

        Tilasin sitten eBay:stä akun joka on toiminut moitteetta.

        Kyllä kaikki akut ajan mittaan tyhjenevät irrallaankin, NiCd-akut nopeammin ja nykyään kameroissa käytettävät akut hyvin hitaasti.


      • kittiä

        Ebayssa on tuhansia ja tuhansia kauppiaita. Lisäksi siellä myyjillä on historia, jota kannattaa tarkastella ennen ostamista. Ei kannata levitellä ennakkoluuloja. Ebayn ja kaatopaikan vertaaminen on järjetöntä, huono vitsi.
        Ebayn kautta monet valokuvauksen harrastajat löytävät harvinaista tavaraa, jota muuten olisi vaikea myydä tai ostaa. Lisäksi paypalin kautta maksaminen on turvallista. Kannattaa olla ennen huutamista tai ostamista yhteydessä myyjään ja kysyä.


      • kittiä kirjoitti:

        Ebayssa on tuhansia ja tuhansia kauppiaita. Lisäksi siellä myyjillä on historia, jota kannattaa tarkastella ennen ostamista. Ei kannata levitellä ennakkoluuloja. Ebayn ja kaatopaikan vertaaminen on järjetöntä, huono vitsi.
        Ebayn kautta monet valokuvauksen harrastajat löytävät harvinaista tavaraa, jota muuten olisi vaikea myydä tai ostaa. Lisäksi paypalin kautta maksaminen on turvallista. Kannattaa olla ennen huutamista tai ostamista yhteydessä myyjään ja kysyä.

        Aivan siellä on tuhansia myyjiä ja sitten niistä valitaan se kaikkein halvin ja ihmetellään miksi tuli huonoa. Tässäkään kirjoittaja ei osannut sanoa mistä oikein ostikaan sen akun.


      • vanhaerkki
        okaro kirjoitti:

        Aivan siellä on tuhansia myyjiä ja sitten niistä valitaan se kaikkein halvin ja ihmetellään miksi tuli huonoa. Tässäkään kirjoittaja ei osannut sanoa mistä oikein ostikaan sen akun.

        En todellakaan muista suomalaisen verkkokaupan nimeä, mistä ensin ostin akun. En haluaisi edes turhaan mustamaalata liikettä, joka luultavammin olisi takuun puitteissa tullut vastaan. En säilyttänyt yhteystietoja, koska akku tuntui kokeiltuani toimivan. Akku pimeni muutaman kuukauden kuluttua.

        eBayn akku tuli Englannista ja myyjänä "staffordshirecameracentre". Kahden vuoden takuu, mutta toiminut jo sen verran pitkään, etten enää vaivautuisi kympin akusta syystäkään sinne asti valittamaan. Halvimmat olivat 2-3 euroa, mutta niihin en sortunut.

        Toki kotimaiseen liikkeeseen on helpompi reklamoida jos tarvetta ilmenee. Tämä ei ole mainos, eikä kyseiseltä eBay -myyjältä ostaminen ole mikään tae ongelmattomuudesta.


    • heheheaasit

      Kyllä nää halvathinnat akut on täyttä paskaa, katteet on ainakin kohdillaan kun samat romut ebayssa ja amazonissa sen 2usd kpl

    • purkautuu nopeasti

      Palaan tähän asiaan,noissa halvoissa ebayn muutaman dollarin litteissä kameroiden akuissa on käytetty niin huonoa materiaalia josta johtuen purkaantuu itsestään.Samoja akkuja myydään huuto.netissä korkeammalla hinnalla.Valmistaja ja myyjät sanoivat

      Puhelimien akuissa on samoja ongelmia.

      Normaali tuore li-ion akku pitää täyteen ladattuna on 85-90% vielä vuoden päästä.

    • -Kuvailija-

      Panasonicin alkuperäinen Li-ion-akku vuodelta 2006 pelittää edelleen ihan hyvin ja lataus säilyy. Kapasiteetti vain on selvästi laskenut viimeisten parin vuoden aikana, mutta ei ole enää laskusuunnassa. Otettu n. 100 000 kuvaa.

      Halpisakuissa on huono eriste ja purkautuvat siksi itsekseen.

    • Niko N.

      Tarvikeakkujen kanssa on aina isompi riski käydä niin, että "paskan möivät". Laatuerot on isoja, on riski, että pistää tarvikeakulla koko kameran pilalle? Eihän monet valmistajatkaan suosittele tarvikeakkua.
      Mutta sehän on jokaisen oma asia mitä akkua käyttää. Itsellä ei ole ollu niin pikkurahan puutetta, että jos ostaa ensin tonnin-parin kamerarungon, niin sitten pitäs säästää muutamia kymppejä jossain akun ostossa. Ostan aina alkuperäisiä ja ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa ja akut kestää ja pitää virtaa viikkotolkulla. Nikonissa näkyy akun varaustila prosentuaalisesti. Kerran ollut niin, että latasin akun täyteen, oli kuukauden käyttämättä, varaus näytti vielä 97%.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe