atn lattia

siisti lattia

Autotallin lattia teräshierrettyä betonia. On alkanu pölisemää ja kulumaa lähinnä nastoista. Onko kokemusta jospa sen laatoittaa halvalla klinkkerillä. Jämäeriä välillä saa halvalla. Sellaista 30-40 cm laattaa.

7

3754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minävaantaaas111

      laadukkaampi tulee esim. solmasterilla tai bilteman autotallin lattiamaalilla (ite maalasin oman tallin lattian solmasterin ep vesiohenteisella 2-komp maalilla).
      betoni ei tämän jälkeen ime vettä itteensä. tulee toki liukaampi kuin ilman maalia, mutta kuivuukin nopeammin. eikä irtoa viikon kuivumisen jälkeen millään, ellei betonia hakkaa rautakangella, eikä juuri silloinkaan. pesu ja kuivaus sitten maalia päälle ja auto viikokosi ulos.

    • Vielä kestävämpi pinnoite Solmasterilta löytyy kuin tuo yllä mainittu vesiohenteinen EP-10 2-komponentti maali ja se on EP 1 Garage telattava epoksimassapinoite.

      Vanhalle betonilattialle se kannattaa telata kahteen kertaan ensimmäinen kerros ohenettuna (n. 10-20 % ksyleeniä), jotta imeytyisi paremmin betoniin.

      Muista myös huolellinen pohjatyö, joka on betonilattian pinnoituksessa kaiken a ja o , sillä mikäli lattiaan jää betoniliimakerros, öljyä tai hilseileviä kohtia pinnoite kuin pinnoite irtoaa lattiasta varsin nopeasti.

      • minävaantaas

        Onko garage nopeasti kuivuva? saimme yhden erän vastaavaa ainetta ja se kuivui kohteessa yli 2kk ennenkuin pystyi ajamaa autolla...siksi ainakin itse suosittelen noita vesiohenteisia joilla edes hitusen järkevämpi kuivausaika.


      • minävaantaas kirjoitti:

        Onko garage nopeasti kuivuva? saimme yhden erän vastaavaa ainetta ja se kuivui kohteessa yli 2kk ennenkuin pystyi ajamaa autolla...siksi ainakin itse suosittelen noita vesiohenteisia joilla edes hitusen järkevämpi kuivausaika.

        EP-1 garage on nopeasti kuivuva, sillä se ei sisällä vettä eikä liuottimia, eli on niin sanotusti "täyttä tavaraa", joten kovettumisreaktio käynnistyy hyvin pian sekoituksen jälkeen, - eli sekoituksen jälkeen tavara tulee levittää välittömästi lattialle.

        Muista kuitenkin, että yleensä epoksipinoitteet saavuttavat lopullisen lujuutensa vasta yli 5- 7 vrk: jälkeen ja jotkut "halppis pinnoitteet"" vasta yli kahden viikon kuluttua.

        Eli viikon kun odotat ,niin auton ja muut painavat (korkean pistekuorman tuottamat) tavarat voit siirtää takaisin talliin.

        Myös lattian lämpötilan tulee olla levityksen ja pinnoituksen aikana yli 10 astetta.


    • eepoksia_pintaan

      Katos tuolta yksi vaihtoehto.

      http://www.arsalin.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=25

      Venekäytössä tuon firman epoksi ollu ainakin ihan toimivaa.

    • willaw

      Sikafloorilta löytyy myös hyvä epoksi vaihtoehto. Kestää siistinä ainakin 5v. riippuu tietenkin siitä joutuuko nastoilla kääntyilemään paljon lattialla.

    • kerran se kirpasee

      Akryylibetoni on ainut oikea pinnoite autotalliin.ei tarvii tehdä kuin kerranelämässä toisin kuin telattavilla epoksimaaleilla.Akryylipinnoitteen paksuus on 4mm kuin noidet telattavien on 0,35mm.Kannattaa ajatella pitkällä tähtäimellä hinta on hieman kovempi ,mutta ei paha kun ei mene pinnoite miksikään vaikka nastoilla on jo ajettu talliin jo10v.Naapuri laittoi betoluxin ja toisen talven jälkeen lattia liike kävi hiomassa korkanneet betoluxit pois ja pinnoittivan akryylilla.Nyt on naapurikin tyytyväinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe