Orjasalama

tietämätön

Nyt tarvitaan jonkun viisaamman ihmisen apua. Minulla on jo yksi ulkoinen salama, Canon Speedlite 580 EX. Itse en ole kuitenkaan tätä salamaa ostanut, mutta olen sen ainoa käyttäjä. Tarvitsisin kuitenkin toisen salaman. Molemmat salamat tulee orjasalama käyttöön. Salaman pitäisi olla sen verta tehokas että sillä voi ampua ulkona kirkkaassa säässä muutaman metrin päästä, kuitenkin 580 EX on sen verran tehokas että toisen salaman ei välttämättä tarvitse olla yhtä tehokas, lähinnä täytesalama vain.

Salaman lisäksi tarvitsisin myös oivan laukaisimen jolla orjasalama laukeaa. Toimiiko tämä oikealla tavalla? http://www.verkkokauppa.com/fi/product/7895/crhcd/Hahnel-Combi-TF-langaton-kaukolaukaisin-Canon

4

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salama on

      Jotenkin tuntuu, ettei sulla ole termit eli käsitteet "kotona". No joo ... Onko salamasi manuaali tallessa? Se pitää ensin opiskella huolella. Vastaavat jutut kamerasi manuaalista. Osaatko salamasi säädöt?

      Halvinta on ottaa aikalisä ja ostat kirjan. Canonistille oiva opus on Speedliter's Handbook by Syl Arena. Varmaan on muitakin. Edullinen (varsinkin jos saat Suomesta ostaa, kysy Akateemisesta) verrattuna siihen, että menet heti ostamaan triggereitä ym.. Kukin ulkoinen salama tarvii jalustan, mielellään varjon ja softboxin ym. sälää. Kuka niitä sulle pitelee? Histogrammi on tässä tapauksessa halvin valotusmittari, mutta työläs ainakin aluksi. Nopeiten jokaisen saman säätää valotusmittarilla. Kyllä ne oppii kokeilemallakin ja ajattelemalla.

      Salamalaitteita markkinoidaan väärin kriteerein, ja täällä suolessa parikymppiset väittelee niinkuin ohjeluku olis kaikki kaikessa. Kuka laukoo muuta kuin muutamaan metriin (1,5-3 m) salamalla? Joka salamalla voi aina ampua ulkona, vaikka kuinka paistaisi. Suora auringonvalo on huono kaveri. Kuitenkin mieluummin haluat kuvata varjossa, Tiedätkö miten kameran aukko ja aika ovat naimisissa salaman kanssa?

      Hahnel-Combi vaikuttaa hinnaltaan mielenkintoiselta. Vaihtoehtona näyttää olevan paljon kalliimpi. Mitä tosta halvasta puuttu verrattuna kalliimpaan? Tutustut ominaisuuksiin ja muihin merkkeihin netissä. Vertaa mitä kalliimpi lupaa enemmän. Mitä tosta halvasta puuttuu? Pitää tietää. Sitten tulevaisuus. Pysytkö merkissä, kun harrastus laajenee?

      Halvin vaihteohto on aiheen opiskelu lähetin-vastaanotin-paketti vähintään metrinen hopea-valkoinen-pyöreä varjo nykyinen salamasi jalustat 2 kpl. Halpoja klipsejä rautakaupasta. Sitten jos kiinostus lisääntyy, osta toinen saman tehoinen salama, tai useita. Niiden tehoja voi säätää. - Terve tuloa kerhoon.

      • eienääniintietämätön

        Kiitos!


      • Salama on
        eienääniintietämätön kirjoitti:

        Kiitos!

        Tuli mieleen vielä halvempi aloitus. Osta E-TTL-synkkajohto kameran ja salaman väliin. Canon OC-E3 E-TTL-cord tai t ä y s i n vastaava muu merkki. Älä osta halvempaa kaapelia, joka laukoo salaman vain manuaalilla.


    • herrasalamavalo

      Metz Mecablitz 36 AF-5! Tuleeko digikameraan ongelmia joistakin salamoista? Sillä 36 AF-5 ois aika hyvä tarpeeseeni. Onko kokemuksia????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe