Hankala vuokralainen...

Voi mitkä tavat...

"Moni kakku päältä kaunis."
Koskaan ei tiedä millaisen vuokralaisen saa ja siksi onkin tärkeätä sopia vuokralaisen ja todistajien kanssa yhteisistä pelisäännöistä ennen vuokraamista.

Vaikka olisi minkälainen tittelikuningas tai kuningatar arvoltaan, niin se ei takaa, että vuokralainen on hyvä. Sosiaalituilla elävä saattaa olla parempi vuokralainen kuin juristi tai lääkäri tai joku muu ns. arvostetussa ammatissa toimiva.

Eli ennen kun uusi vuokralainen muuttaa asuntoon kannattaa käydä todistajien kanssa läpi kaikki asunnon osa-alueet. Kaikki kannattaa listata paperille ja merkitä siihen vaikka 1-5 asteikon skaalalla kuinka siistissä kunnossa ko. asia on. Lisäksi kannattaa ottaa valokuvia. Se mikä ei välity kuvitse, on selitetty paperilla ja tarvittaessa todistaja voi todistaa tilanteen laidan.

Kun vuokralainen muuttaa talosta ulos on hyvä käydä todistajan ja vuokralaisen kanssa läpi nämä listatut kohdat. Jos asunto ei ole vähintään yhtä siistissä kunnossa kuin vuokralaisen vuokratessa, niin silloin kohdan korjaamisen/ siivoamisen voi vähentää takuusta ellei vuokralainen sitä itse suostu korjaamaan/siivoamaan.

Itselläni kävi onneksi hyvin vuokralaiseni kanssa, mutta tuttavani "tittelikuningas" osoittautui oikein vuokranantajan painajaiseksi. Tämä vuokralainen on hajottanut paikkoja niin ettei asiat asunnossa toimi kunnolla ja pinnat ovat todella törkeän likaisia, eikä vuokralainen suostu siivoamaan niitä. Vuokralainen ei ole palauttanut avaimia vaikka vuokrasuhde on loppunut.
Vuokralainen väittää asunnon olleen saastainen hänen sinne muuttaessaan ja väittää hänen palauttaneen sen siinä kunnossa missä oli.

Todellisuus on se että vuokralainen valehtelee silmät päästään ja uhkailee erinnäisiin toimiin ryhtymisellä ellei saa heti takuurahojaan takaisin. Vuokranantajalla on ollut tarkoitus palauttaa rahat, mutta asunnon pinnat olisi siistittävä.

Vuokralainen on ns. arvostetussa ammatissa toimiva älykääpiö joka toimii sellaisella alalla missä noin huonokäytöksisten ei pitäisi toimia. Hän on suorastaan häpeäksi ammattikunnalleen.

Mikäli siis yksityisenä henkilönä vuokraatte asuntonne jollekin, niin kannattaa ennaltaehkäistä mahdollisia tulevia ongelmia listaamalla kaikki mahdolliset asiat vuokrasopimukseen ja sopimalla missä kunnossa asunto tulee palauttaa ja mitkä ovat sanktiot mikäli asunto palautetaan huonossa kunnossa. Auttaa mahdollisissa riitatilanteissa. Ei kannata olla liian luottavainen, sillä koskaan ei tuntemattomista ihmisistä tiedä minkälaisia he ovat vaikkka pintapuoleisesti kuulostaisi ja näyttäisi hyvältä!

8

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1 kk välein

      Kannattaa käydä myös säännöllisesti asunto tarkistamassa vuokranantajan.

    • Kaikki paperille!

      Kaikki haastattelussa sovitut asiat SELKEÄSTI paperille ja molempien allekirjoitus.

      Videokuvatkaa kämppä ja yhdessä vielä merkitsette kämpän puutteet esim. halkeamat, naarmut, kolhut ym. paperille ENNEN SISÄÄNMUUTTOA.

      Kerran vuodessa sovitte pintapuolisen kämpän katselmuksen, jonka ideana on hieman valvoa että kämppää yleisesti pidetään kunnossa. Ei mitään poliisitarkastaja asennetta vaan hyvin pintapuolista asiakaspalvelu asenteella.

      Näin vältytään monilta riidoilta ja JÄLKIKÄTEEN voidaan tarkastaa MITÄ oltiin sovittu sekä missä kunnossa kämppä todellisuudessa oli.

      Jos loppusiivousta ei hoideta, niin vuokravakuudesta palkataan siivousfirman työntekijä päiväksi. Voihan vuokralainen haastaa oikeuteen, mutta sisäänmuuttovideo saattaa kertoa muuta seikkaa.

    • "Jos asunto ei ole vähintään yhtä siistissä kunnossa kuin vuokralaisen vuokratessa"

      Oho, pitäisikö vuokralaisen sitten omalla rahalla tehdä (lain mukaan luvaton) pintaremontti ennen poismuuttoa? Asunto kun asuessa kuluu, tämä on huomioitu laissakin, joten esim. 5 vuoden asumisen jälkeen asunto ei takuulla ole samassa kunnossa kun sisäänmuutettaessa.

      Vai oliko kyseessä vahingossa tehty ilmaisuvirhe?

      • pilkkuja viilaten

        NORMAALI kuluminen kuuluu asiaan.


      • Ei hyvää vuokraa

        Sanoo vaan vuokralaiselle et saat omalla rahallas remontoida. Siskoni vuokrasi remonttikuntoisen asunnon ovat asumiskuntoiseksi vuokralaiset sen laittaneet. Noin pitää toimia oikean vuokranantajan.


    • Akateemiset sikoja

      Ja ihan vaan vinkkinä: Erittäin monet "akateemiset" ihmiset on kotioloissa täydellisiä sikoja! Tuttavapiirissä niitä löytyy useampia ja lähes kaikilla sama tilanne: koti on kuin sikolätti, enkä todellakaan haluaisi sellaisia sikoja asumaan omaa vuokra-asuntoani.

      • akateeminen miniä

        Ei koulutus tee ihmisestä porsasta. Niitä on joka ammattikunnassa ja koulutusasteessa. Porsas on porsas sekä ennen että jälkeen koulutuksen. Siisti on siisti sekä ennen että jälkeen koulutuksen.

        Minusta et ole ihan viisas, kun tuollaista väität. Sinulla ei liene akateemista koulutusta.


      • Siivousneurootikko?
        akateeminen miniä kirjoitti:

        Ei koulutus tee ihmisestä porsasta. Niitä on joka ammattikunnassa ja koulutusasteessa. Porsas on porsas sekä ennen että jälkeen koulutuksen. Siisti on siisti sekä ennen että jälkeen koulutuksen.

        Minusta et ole ihan viisas, kun tuollaista väität. Sinulla ei liene akateemista koulutusta.

        Mistä kohtaa tuo väite ei ole "viisas"? Akateemisissa ON todella sikaista sakkia, ei se akateemisuus tee kenestäkään millään tapaa "siistiä ja parempaa" vuokralaista, vaikka niin moni luulee...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      107
      2094
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1603
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1132
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1050
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      959
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      165
      887
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      804
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      771
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      52
      753
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      663
    Aihe