Budjetti kuukauden matkalle?

taboo3

Heips! :)

Olis tässä unelmana lähtee amerikkaan kesällä kun täytän 18 (Lähti mahd. kesällä 2015.)

Olen köyhä opiskelija niinkuin varmaan moni muukin opiskelija, en käy töissä. Tilillä olis nyt 2 tonnia ylimäärästä ja laskujeni mukaan tienestiä kerkeis kahtena vuonna kesätöissä kertyä vähintään 3700 eur jos lasketaan minimipalkalla.

Paljonko jenkkeihin tarvii rahaa n. 4 viikoksi? Tarkoitus ei ole asua hotellissa vain mahdollisesti hostelleissa ja laittaa ruoat itse.

Kiva sitä ois jotain paikkojakin käydä katsomaan niin kuinka paljon rahaa pitäis matkusteluun varata (Noin?) Tarkoitus ei ole alkaa kiertää koko mannerta vaan käydä parissa osavaltiossa esim. Californian ympärillä. En todellakaan ole ajatellut kovin pitkälle, mutta ois kiva jos joku osaisi sanoa raa'an arvion, että paljokon rahaa kannattaa vähintään ottaa mukaan.

Kiitos :)

4

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autofanius

      Matkojen ja siellä liikkumisen lisäksi yöt 50usd kpl,ja jos lasket ruokaan saman kuin täälläkin, saattavat laskelmat mennä liki totuutta. Todellisuudessa siellä pärjää halvemmalla kuin täällä. Älä kuitenkaan laske liian optimistisesti.

    • No neuvotaan nyt jtn

      Ei kannata lähteä yksin.

      Kyse ei ole pelkästä rahasta, vaan kulttuurieroista.

      Suomessa 18-vuotiasta kohdellaan pääosin samalla tavalla kuin vanhempiakin, mutta Yhdysvalloissa 18-vuotiaalla ei ole samanlaista asemaa, vaikka hekin suurimmassa osassa maata ovat täysi-ikäisiä.

      Yksi ongelma on tietysti luottokortti. Suomesta et saa henkilökohtaista luottokorttia vielä vuosiin, joten ainoa vaihtoehtosi on keskustella rinnakkaiskortista vanhempiesi kanssa. Ilman luottokorttia ei ole kovinkaan paljon toivoa saada hotellihuonetta tai välttämättä edes motellihuonetta varattua Yhdysvalloista. Vaikka et luottokorttia tarvitsisikaan mihinkään, niin se tosiaan on yleensä ehto sille, että pääset kirjautumaan hotelliin sisään, se myös on todiste siitä, että sinulla on muutakin kuin käteistä mukanasi, joka tietysti kiinnostaa viranomaisia lentokentällä.

      Kaikki hotellit eivät myöskään luovuta huoneita 18-vuotiaille, vaan pitävät ikäraja voi olla esim. 21.

      Lentokentällä saatat kiinnittää tietysti huomiota viranomaisissa, koska he saavat tietää aikeesi etukäteen, kun rehellisesti ne ilmoitat. Valehtelemaan ei kannata ruveta, koska se on armoton kotimatka ja viisumivapaus evätty lopullisesti.

      Se mikä tietysti viranomaisia kiinnostaa on, että mitä teet siellä, ja onko sinulla tarpeeksi rahaa siellä elämiseen. He haluavat tietää missä majoitut, mitä aiot maassa tehdä eli se, että sanot "matkustan" ei riitä, vaan sieltä tulee varmasti jatkokysymys "missä käyt, mitä nähtävyyksiä siellä on..." jne. Näin he testaavat sen, että todella olet turisti ja tiedät mistä puhut.

      Matkoja Yhdysvaltoihin saa melkein hintaan kuin hintaan tonnista lähtien. Jos kierrät useammassa kaupungissa, niin tietenkin tarvitset enemmän rahaa, ja lennothan ne varmaan maksavat eniten. Riippuen mihin sitten haluatkin matkustaa, niin lentoihin on hyvä varata tonni. Mitä pidemmälle Jenkkeihin lennät, sitä enemmän se pelkkinä lentoina yleensä maksaa, toki tässäkin on kausittaisia vaihteluja, silloin kun on turistisesonki tietyllä alueella, myös lennot maksavat enemmän, kuten kaikki muukin.

      Sulla pitää olla selkeä suunnitelma missä siis käyt, koska jos sinua haastatellaan, niin he haluavat varmasti tietää miksi olet 4 viikkoa, jos olet vain yhdessä tai kahdessa kaupungissa, he toki miettivät, että eikö pari viikkoa riitä.

      Kaiken pitäisi olla mahdollisimman valmista siis jo ennen matkaa, jos kierrät useammassa kaupungissa, niin pääset helpoimmalla kun varaat hotellit, lennot jne. etukäteen Suomesta. Matkatoimisto auttaa kyllä selvittämään, että mitä mieltä hotelli on 18-vuotiaasta yksin mahdollisesti luottokortitta matkustavasta henkilöstä.

      Viikkon ruokiin ja juomiin saa varata reilusti rahaa, kun tuskin aiot pelkkää pikaruokaakaan syödä. Elintarvikkeisiin menisi koko matkan aikana varmasti ainakin 200 euroa. Varmaan jotain haluat sieltä myös ostaa, joten siihen kannattaa varata rahaa. Mitään arvotuotteita ei kannata tuoda, eikä myöskään valtavasti uusia kalliita vaatteita, koska tullirajoitukset ovat tullirajoituksia, ja Jenkeistähän taitaa olla sellainen sääntö, että yli 100 dollarin arvosta ei tuliaisia saa viedä tullaamatta niitä. Mutta vaatteitahan on helppo muuttaa käytetyiksi, kun ottaa hintalaput pois ja vähän kääntelee, että tulee ryppyjä.

      Lentoineen, majoituksineen, kuljetuksineen, ostoksineen tuollaisen matkan budjetti on minimissään varmaan 2 tonnin luokkaa.

    • 5554

      Miksi suunnittelet matkaa paikkaan missa julkista liikennetta ei paljon ole? Autoakaan sinulle ei kukaan vuokraa. jaa kiertelyt aika vahalle. Valimatkat ovat hurjia.
      Kuinka olisi New York tai Chicago? Julkisilla paasee kaikkiin nahtavyyksiin.

    • Näin on

      Onhan Kaliforniassa julkista liikennettä, mutta eivät vain ole lähelläkään samaa tasoa kuin itärannikolla. Los Angeles on kyllä tunnettu ruuhkistaan, että bussissa voi joskus varmaan joutua istumaan pidempäänkin, ja monet ovat sanoneet, että kävelykin on nopeampaa. Kyllä suuremmissa kaupungeissa on metrot tai raitiovaunut tai jotain vastaavaa, mutta tosiaan eivät lähellekään niin kattavia kuin itärannikolla.

      Kalifornia ei ole kesällä mikään halpa paikka matkustaa, talvella sinne saa huomattavasti halvemmalla matkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1828
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1261
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1174
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    10. 10
      980
    Aihe