olemmeko kriisimaa?

petrus kekäläinen

Kokoomuksen Schubak vaati sosiaaliturvan heikentämistä.
Kokoomuksen ministeri Jyri Häkämies siirryttyään Elinkeinoelämän Keskusliittoon vaati ensi töikseen palkkojen ja sosiaaliturvan alentamista.
Valtionvarainministeriön kansliapäällikkö Raimo Sailas liputtaa samaa linjaa.
Keskustapuolue ja Perussuomalaiset myötäilevät.

Joko Suomi on onnistuttu saattamaan Kreikan kaltaiseksi kriisimaaksi?
Mitä tekevät hallituksessa olevat vasemmistopuolueet?

18

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rypp-5

      Olemme. Täällä on jo leikattu. Lisää näkkyy olevan tulossa.

    • jxjxjxjxj

      "Mitä tekevät hallituksessa olevat vasemmistopuolueet? "

      Kai ne masturboivat, niin se ainakin Jyrki on käskenyt.

      Sen sijaan vasemmisto-oppositio taistelee Suomen kansantalouden pelastamisen puolesta niinkuin pitääkin.

    • urahdus

      Porvarien mukaan olemme.

      Kunnat karsivat palveluja. Valtio supistaa tasausjärjestelmän varoja.
      Valtio karsii sosiaalipalveluja. Valtionvelka kasvaa silti.

      Kunnan kansalainen maksaa siis valtiolle entistä enemmän. Valtio silti velkaantuu vaikka sosiaalisektoria supistetaan.

      Kansan tasolla kulut kasvavat. Valtiolle tulot lisääntyvät. valtionvelka kasvaa.
      Minne varat menevät? Jos jossain on miinusta, jossakin täytyy olla plussaa. Statiikan peruslaki.

    • ummm

      Vuodenvaihteen jälkeen voi tulla lunta tupaan.

      Kaikissa EU-maissa johtavat pääomapiirien edustajat hokevat samaa. "Pääomia on mutta niitä ei haluta sijoittaa."
      Johtavat politiikot hokevat "pääomia ei ole, valtiot ovat ylivelkaantuneita."

      Mikäli valtionvelkoja verrataan toisiinsa, havaitaan että ne pääosin kumoavat toisensa. Ongelma ei ole siellä.
      Mutta jos valtionvelkoja verrataan pääomiin, havaitaan että pääomat omistavat useimmat valtiot.

      Rahoitusmarkkinavero, niin mitätön kuin se olisikin ehdotettuna, olisi hituaskel pääomien valvonnan suhteen.
      Katainen sai Suomen (ehkä muualtakin) pääomilta määräyksen kieltää hennotkin suitset ja niitä tuskin tulee heti muuallekaan.

      Suomi ei ole kriisimaa mutta se sanoilla tehdään sellaiseksi. Se tehdään sellaiseksi valtionvelalla ja joka koostuu pääosin yritystuista, katteettomista selllaisista.

    • ahneiden kok

      Suomi on kriisimaa jos kokoomus vaan pysyy hallituksen johdossa !

      Aito esimerkki mihin ollaan menossa:
      http://areena.yle.fi/tv/1719602

      kokoomus = suomen teaparty-puolue
      .

    • petrus kekäläinen

      Eu-maat eivät tee enää sitä vähäistäkään itsenäistä talouspolitiikkaa kuin aikaisemmin.

      Pörssikurssit, suursijoittajat, suurten finanssilaitosten ekokemistit siis ekonomistit ja työnantajaliittojen piskuinen eliitti sanelee tahtonsa valtioille ja hallitukset kumartavat "jumalaansa".

    • purakko

      Suomesta tehdään kriisimaata vauhdilla. Tilanne on samantapainen kuin 90-luvun alussa jollon Suomeen tehtiin luottolama.

      Katainen on ilmaissut halunsa pienentää palkatulojen osuutta.

    • s.partacus

      Tuleeko muuten Perussuomalaisissa kriisi?
      Siellä on selvästi liikemiessiipi, äärioikeistolaiset, työläisjäsenistöä, nostesiipeilijät ja Soinin yksioikoinen eu-kritiikki ja jota se puolustaa antisosialismilla.

      Kriisi näkyy kyynärpäätaktiikkana puolueorganisaatiossa ylenemisessä. Ehkä oikeuslaitos ratkaisee toimien laillisuutta.
      Oleellinen ongelma on karkoittaa demokraatteja luonnonsuojelun vastaisuudella. Äänessä ovat "luontoon uhratut varat ovat hukkaan heitettyjä". Osa ryhmästä perustelee pääomien edun olevan olla välittämättä luonnosta. Osa pääomista (vientiteollisuus) näin ajatteleekin, joten osa perussuomalaisista on vientiteollisuuden lobbauksen huumaamia.

      Kriisiin tämä liitty siten, että perusuomalaisesta puolueesta ei ole työväen puolustajaksi. Ja jos työläiset antavat kataisten/häkämiesten palkanalennushuumalle periksi, kriisi syvenee.

    • Suomi ei ole vielä krrisimaa mutta vasemmistolaisella näkemyksellä se on siihen suuntaan menossa.

      Nyt on tehtävä jämeriä päätöksiä sekä valtion että yksilöiden osalta. Velat maksuun, uutta velkaa vain tuottaviin kohteisiin, jokaisen tulee tulla omillaan toimeen, palkat jokaiselle tuottavuuden mukaan, kilpailukykyä nostettava, kustannuksia laskettava yleisesti, perustettava kansallinen osakerahasto johon jokainen voi sijoittaa paremmalla korolla ja jonka varoilla maksetaan ulkolaiset velat pois jolloin korkotuotot jäävät kotimaahan jne.

      Jos emme pysty päättämään on tiemme Kreikan tie ja sitähän harva toivoo vaikka ei ymmärtäisikään miten pitää menetellä vaan on änkeämässä meitä yhä syvemmällä loukkuun kuten suurten palkankorotusten vaatijat.

      Palkkojen korotukset, niin mukavia kun ne ovatkin, vain nostavat kustannustasoa ja ovat kuin pakkasella housuun pissimistä, en suosittele tässä tilanteessa vaan kauppa on saatava vetämään ja nyt vientikauppa koska sieltä ainoastaan tulee uutta rahaa kiertoon. Muuhan on vain vanhan kierrätystä.

      Häkämies on varsin realistinen tällä kertaa ja häntä kannattaa kuunnella. Harmittaahan se mutta saattaa pelastaa pahimmalta. Oikeaa kantavaa nousua ei ole odotettavissa vaikka joku viisari vähän värähtäisikin plussalle, nousu alkaa vasta kun etelän luikurit pääsevät jaloilleen eli ehkä aikaisintaan 10v kuluttua mutta todennäköisesti 15 - 20 vuoden joka on pitkä aika kvartaalitalouden puitteissa.

    • petrus kekäläinen

      EK, työnantajajärjestöt, Katainen, Häkämies, Kokoomus, Schubak; IMF, kans.väl valuuttarahasto, Saksan ja Ranskan pääomapiirit ym.:
      "jokaisen tulee tulla omillaan toimeen, palkat jokaiselle tuottavuuden mukaan, kilpailukykyä nostettava, kustannuksia laskettava yleisesti, ...."

      "Työeläkeläinen" kertoi kans. välisten pääomapiirien tavoiteohjelman hetikohtaversion että siterauksen jälkeisessä osassa pitkän tähtäyksen linjan.

      Tavoitteet ovat rajumpia kuin on esim. hallitusta muodostettaessa osattu odottaakaan.
      Siteerauksen mukaan välittömästi on tehtävänä ammattiyhdistysliikkeen murtaminen. Siis todella eikä enää siiheen viittaavaa propagandaa.
      Tämä yhtäläinen sodanjulistus työtätekevälle kansalle kuin tammikuussa 1918 porvarihallituksen julistus suojeluskunnista Suomen armeijana.
      Palkkatyöläiset kilpailevat jo nytkin palkoista, niiden TES:in ylittävistä liukumaosista. Palkkojen maksu pärstän mukaan, kuten "työkkäri esittää" johtaa väistämättä rajuihin palkanalennuksiin, kahteen jopa kolmeen työhön.
      Tälle tai tulevalle hallitukselle (jossa on jo Per Su) jää sotun ja eläkkeiden alasajo ja joka varmistaa palkka-alekilpailun.

      Monopolien esikunnat näköjään suunnittelevat usean vuosikymmenen pakkovaltaa. On sitä uumoiltukin.

      Porvari löi kortit pöytään.
      Sosialismiin sitoutunut työväenliike on alamaissa. Voiko se nousta? Sen täytyy nousta. Muuta mahdollisuutta ei ole. Työkkärien kädet ovat jo palkkaväen rahapussissa kiinni. Kun käsky käy, lompsat vedetään esille ja työmies saa sen takaisin tyhjänä.

      Nyt voi sanoa: Välitietä ei ole, joko työväenliike tai porvaripuolueet, joko pääoma onnistuu rosvoamaan ja tuhoamaan kanstaloudet tai työväki pystyy puolustamaan etujaan ja nostamaan talouden ylös.

      • Eihän tässä mitään ay liikettä murreta vaan kerrotaan niille millä keinoin pääsemme ulos umpikujasta. He ovat juutrtuneet juoksuhautoihin kuten Moskovan komut eivätkä nekään päässeet irti ja loppu tuli hujauksessa. Minä toivon ay liikkeen pojilta enemmän järkeä kuin mitä komuilla on tupannut olemaan.

        Minun käteni ovat vain omassa massissani ei ole tarvetta lähteä muiden masseille, olen nähkääs hoitanut asiani aikoinaan ja nyt menee hyvin ainakin talouden puolesta. Tulot eivät ole kovin suuret vaan eivät menotkaan ja hupiin voin käyttää vanhoja säästöjäni.


      • "Sosialismiin sitoutunut työväenliike on alamaissa. Voiko se nousta? Sen täytyy nousta. Muuta mahdollisuutta ei ole. "

        Työväenliike nousee väistämättä vaikka vieläkin ollaan aallonpohjalla ja esimerkiksi persut sotkevat pakkoja omalta osaltaan kun vielä etsivät omaa tietänsä. Mutta edistystä on kokoajan - puhun siitä mitä näen ympärilläni; työväenliikettä äänestää enemmän ihmisiä vaikka paikkajo valtuustoissa pysyy ennallaan tai jopa väheni. Ihmisiä liittyy työväenyhdistyksiin, ihmiset alkavat taas ottaa kantaa ja ottavat selvää ja ovat kiinnostuneita. Luottamusmiehiksi on alkanut nousta uutta sukupolvea. Kapitalisteista ollaan työmailla alettu taas puhua kapitalistin ja työnantajan nimellä eikä enää täysin ajattelemattomasti toisteta EK:n mantraa kuin papukaijat. Ihmiset alkavat jo tajuta, että EK:n puheet palkkojen alennuksista, eläkkeiden leikkaamisesta ja työurien pidentämisestä eivät ole synonyymi Suomen tai työväen edulle vaan ainoastaan kapitalistin edulle. Tämä uusi sukupolvi, joka nyt aktivoituu on iältään kolme-neljäkymppisiä. Kun sitä nuoremmat alkavat myös aktivoitumaan ja kunhan me vanhemmat saadaan ravistettua niskastamme viimeiset parikymmentä vuotta toistetut kapitalistien fraasit niin tämä maa alkaa nousta ja täällä on ihmisten hyvä elää ja työskennellä. Kun kapitalismi saadaan taas terveelle pohjalle niin tässä maassa on varmasti myös hyvä yrittää ja menestyä ja työllistää.


    • kyllä...

      Kyllä Suomi on jo ihan täysin kriisimaa.

    • petrus kekäläinen

      "Kun kapitalismi saadaan taas terveelle pohjalle niin tässä maassa on varmasti myös hyvä yrittää ja menestyä ja työllistää."

      Epäsuorasti siteerauksen kirjoittaja näkee taloutta hoidetun huonosti. Suomi on siis kriisimaa.

      Ketkä kriisin aiheuttivat? Palkkatyöläisetkö. Hekö tuhlasivat vuosikymmenessä 100 mrd kansantalouteen aiheuttaen vain jatkuvaa työttömyyttä.
      Vaiko olivatko ehkä porvarit ja niitä tukevat puolueet (myös vasemmalla) vallan kahvassa viimeiset 15 vuotta.

      Toisella palstalla porvaripoika avoimesti kehuu, että kuka tahansa saa varastaa valtiolta sen kuin kerkeää kunhan ei jää kiinni.
      Eikö muka nähty keinottelua, kun keinottelija pyysi niin hallitukset antoivat, ja samaan aikaan mm. verohallinnon mahdollisuuksia oitaa tehtäviään on supistettu roimasti.

      Jos tavoitteena on rehellisesti toimiva kapitalismi, niin nytkö se vähän lipsahti..ehkä parina vuotena... ei häiritä niitä....niin rehtiys palaa. Hurskaita toiveita on ennenkin esitetty, eikä taivas ole koskaan vasannut.
      Antaako pääoma rosvoamansa 100 mrd euroa noin vain takaisin?

    • petrus kekäläinen

      Ranskan sosiaalidemokraattinen presidentti Hollande kansanedustajana 1992:
      "Koska olemme hyväksyneet globalisaation, joudumme alistumaan finanssi-. budjetti-, ja talousehtoihin. Sen vuoksi on syytä keskustella vain siitä, hyväksymmekö kansainvälisen kapitalismin pelisäännöt vai emme. Jos menemme mukaanglobalisaation leikkiin. finanssipoliittiset ja Euroopan laajuiset rajoitukset ovat väistämttömiä."

      Nyt presidenttinä Hollande puhu epämääräisesti "uudesta suunnasta". Se on täydellistä bluffia siihen, mitä hän 20 aikaisemmin oivalsi.

      Eu-tason globalisaatio merkitsee lähinnä Saksan yritysten etujen ensisijaisuutta.
      Saksojen yhdistyminen maksoi sekä Saksa sijoitti suuria investointeja itäiseen Eurooppaan. 90 luvun lopulla Saksan ammattiliitot hyväksyivät palkkojen jäädyttämisen ja jopa alentamisetkin. Saksan "kilpailukyky" kasvoi tilapäisesti EU:n suurimpana taloutena.
      Teollisuuspäoman lisäarvontuotanto kasvoi roimasti sekä myös itäisen Euroopan investoinnit tuottivat voittoja.
      Maassa ei peruutettu leikkauksia, ei toki. Lisääntynyt vapaa pääoma piti saada tuottamaan. Seuraavaksi niitä työnnettiin etelään. Siellä samaan aikaan mm. Italiassa vaateteollisuus siirsi lisävoittojen takia tehtaitaan Aasiaan.
      Portugali, Kreikka ja Italia täyttyivät liikapääomista ja jotka menivät keinottelijoille ja joita valtio takasi valtionvelalla.
      Budjettikuri ym. puhe oli vain puhetta eikä ne toisaalta olisi voineet estää ylijäämäpääomien ilmaantumista.

      Etelä pakotettiin ja pakotetaan kuristamaan työtätekeviä. Saman kiisin maksumiesmaat joutuvat kasvavaan valtionvelkaan (myös vienti etelä-eurooppaan kutistuu) ja myös niiden hallitukset ryhtyvät kuristmaan omien maiden työtekeviä.

      Mitäkö tapahtui?
      - Lievästi ilmaistuna uusliberalistinen talouspolitiikka on täysin väärä ja johtaa katastrofista toiseen työläisiä maailman kohtaan.
      - Tosiasiassa yleislinja on tarkoin pääomien esikunnissa harkittu. Lisäarvon suhteellinen osuus kasvaa ja sitä ei laiteta sosiaalisektorille tai työajan lyhennykseen tai muualle yleishyödyllisen tai takapajuisten maiden teollistamiseen.
      - Toisesta teesistä johtuu, että kriisi jatkuu vuosia ehkä vuosikymmeniä, kuten usea porvarillinen talousmies on povannut.
      - Pääoman vahvistuminen on toiselta puolen sosialistisen työväenliikkeen heikentymistä. Se ei kykene hankkimaan väestölle yleisiä etuja vaan menettää niitäkin.
      Pääoman vahvistuminen johtaa väistämättä niiden puolelta heidän saavutetun edun puolustamiseen ja se merkitsee vähienkin porvarillisten oikeuksien kaventumista työläisten kohdalla.

      Hallitsemisen kovien otteiden lisääntymisen vaara olisi nähtävä. Jo nyt on nähtävissä pääomien keskinäisissä kahinoissa oikeuslaitoksen asettuvan suuremman pääoman puolelle.
      Toisaalla pääoman röyhkeys valtion varojen anastukseen kasvaa. Esimerkkinä vain USAlaisen yhtiön laivatilauskiristys Suomessa. Tilaaja ei aio maksaa senttiäkään välitilejä ennen laivan luovutusta. Hyvin röyhkeä kiristys.

    • Anonyymi

      Suomi on kriisimAa pohjattoman köyhä ja vailla tulevaisuutta pelkät valheet ja itsepetos ohjaa suomea joka uhraa oman kansansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe