Flybe/Finnair vaihtolento

Kysyvä ei eksy

Lennän kotimaiselta kentältä Helsinkiin Flyben kautta ostetulla lipulla. Jatkan sieltä kahden tunnin kuluttua erillisellä Finnairin koneella ja saman yhtiön kautta ostetulla lipulla keski-eurooppaan. Voiko lähtöselvityksen tehdä koko menomatkaa varten ensimmäisellä kentällä siten että ruumaan menevät tavarat siirtyvät automaattisesti, vai pitääkö ne poimia hihnalta ja suorittaa uusi turvatarkastus. En toivo herjaavia vastauksia. Voin kyllä tarkistaa asian lähikentällä.

8

470

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+20

      Paras nyrkkisääntö näihin on, että jos liput on ostettu erikseen vaikka samasta paikasta ja jopa samalta yhtiöltä, aina pitää varautua siihen mahdollisuuteen, että syystä tai kolmannesta ei tavaroita suostuta selvittämään perille asti. Mutta tiskillä kannattaa kysyä kuitenkin, ja mahdollisuuksia parantaa jos on tehnyt lähtöselvityksen jatkolennolle netissä etukäteen. Kysyä se pitää erikseen ostettujen lippujen tapauksessa joka tapauksessa, koska eivät ne siellä tiskillä automaattisesti näe, että samalla henkilöllä on toisella lipulla jatkolento.

      Kaksi tuntia riittää kyllä hyvin tavaroiden uudelleenselvittämiseen jos laukunheittäjät eivät missään lakossa ole, mutta onhan lentokentillä mukavampiakin paikkoja viettä aikaa kuin matkatavara-aula.

      • Kysyvä ei eksy

        Mukava lukea viestiäsi. Tuota rataa vähän ajattelin asioiden menevän. Laukunheittäjien Haapasaarta minäkin aina seuraan erityisellä tarkavaisuudella aina matkan lähestyessä. Tosin yllätyslakko saatta tulla kuin salama kirkkaalta taivaalta.


    • kokemusta on

      Flybe ja Finnairilla ei homma toimi eli pitää itse siirtää Vantaalla laukut....ja vaihtaa terminaalia jos menet ulkomaille.....näin se on.

      • Kello kädessä juoste

        Siiitä huolimatta tuo kaksi tuntia riittänee?


      • jahevonpeet

        Miten niin vaihtaa terminaalia? Kukaan ei tiedä etukäteen miltä portilta mikäkin lento lähtee,kotimaahan tai ulkomaille .Non-schengen lennot nyt lähtee isoilta porttinumeroilta, vaikka chekkaus olisi ykkösterminaalin puolella. Ja ne terminaalit nyt on samaa tilaa kuitenkin, että ihan sama. Tuurista kiinni paljonko saa/joutuu kävelemään.


    • ei ongelmaa

      kyllä lähtöportin voi tarkistaa jo kotona...mikä sen estää jos on nettiyhteys...? Ja yleensä nämä Flybe lennot ei mene putkeen..pieniä koneita vaan jäävät kentälle josta bussilla kuljetus terminaaliin T1= entinen kotimaan terminaali. Suurin osa lennoista ulkomaille lähtee T2 terminaalista vaikka tosin lähtee kyllä T1...Vantaalla tämä ei ole ongelma sillä siirtyminen ei 20 minuuttia kauempaa kestä...pieni kenttä meidän Vantaa on maailma kenttiin verrattuna.


      http://www.helsinki-vantaa.fi/aikataulut/lahtevat-lennot

      • 12+1

        Flybe ja Finnair käyttävät molemmat terminaali 2:sta sekä kotimaan- että ulkomaanreiteillä. Joskus yksittäisille lennoille annetaan putkipaikka toisen terminaalin puolelta, mutta se nyt ei ole pitkä kävely. Jos tavaroita ei saa siirtymään suoraan, niin on aika se ja sama tuleeko saapuva lento putkelle vai joutuuko bussikyytiin, koska joka tapauksessa matkustaja ehtii matkatavarahihnalle ennen tavaroita.


      • nomissäportti

        Terminaali näkyy kyllä ( ja sekin on check-in paikka), mutta tarkkaa porttia ei näy, joten aika turha tuota sivua on sillä silmällä katsoa. Tosin normaali kävelyvauhdilla ei se just yli 10 min vie porteilta 10-12 porteille 27-29. Jos menee non-schengen porteille, silloin siihen voi pistää 5-10 min lisää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe