AMKista ammattikouluun - tuet?

Häh

Kävin viime vuoden ammattikorkeakoulua, mutta ala oli itselle väärä enkä muutenkaan ole kovin kiinnostunut istumaan koulun penkillä, vaikka lukio onkin tullut käytyä. En saanut kuin muutaman hassun opintopisteen. Niinpä vaihdoin ammattikouluun ja pääsin haluamalleni linjalle.
Lakkautin AMKin opintotuen lokakuun alussa ja samalla kertaa hain tukea tähän 2. asteen opintoihini. Muutaman päivän kuluttua kelalta tuli kaksi kirjettä, toinen oli että syyskuussa maksettu 50e liikaa tukea jota ei peritä takaisin (syyskuussa maksettiin siis vielä sitä opintotukea kun olin amkissa, vasta lokakuussa tajusin lakkauttaa tuon), ja toinen oli että 2. asteeseen hakemani tuki hyväksyttiin. Tästä pari viikkoa, tuli kelalta kirje että pitää selvittää miksi opinnot eivät ole edistyneet tarpeeksi. Netissä kun lokakuussa lakkautin ja hain tukea uudelleen, kysyttiin mielestäni samaa joten jätin vastaamatta pyyntöön.
Nyt joulukuun alussa tuli kelalta taas kirje, jossa ilmoitetaan että opintotukeni lakkautetaan 1.1.2013 alkaen. Ihmettelen minkä takia oppilaitos-kohdassa on tämä 2. asteen koulu, missä siis nyt olen, ja muutoin tuossa puhutaan opintopisteistä ja korkeakoulusta.

Vaikuttaako siis tuo korkeakoulussa ollessani huono menestys 2. asteen opintotukeen? Jos oikein muistan, ei ainakaan vielä syksyllä näin ollut kun kelan sivuja selasin.
Tiedän että pitää kelassa käydä selvittämässä, mutta pääsen vasta ensi viikolla siellä käymään joten kyselen aluksi täältä.

3

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo joo

      "Vaikuttaako siis tuo korkeakoulussa ollessani huono menestys 2. asteen opintotukeen?"

      Ei, vaan oma sähläyksesi. Kelan kanssa ei leikitä, jos haluaa tukensa saada/säilyttää.

      Syy miksi noin on käynyt, lienee tässä virkkeessäsi:

      "Tästä pari viikkoa, tuli kelalta kirje että pitää selvittää miksi opinnot eivät ole edistyneet tarpeeksi. Netissä kun lokakuussa lakkautin ja hain tukea uudelleen, kysyttiin mielestäni samaa joten jätin vastaamatta pyyntöön".

      Olisit vastannut uudelleen, niin olisit saattanut säästyä ylimääräiseltä byrokratialta ja stressiltä. Saattaa olla, että myös Kelan päässä on asiat menneet vähän sekaisin, mutta kyllä tuo kannattaa selvittää mahdollisimman nopeasti.

    • dsfsfsfsfreggg

      "En saanut kuin muutaman hassun opintopisteen."

      Toshan toi syy on. Haluavat selvityksen miks oot nostanu tukee vaikkei siihe oo ollu ilmeisest oikeutta ja kun et oo antan selvityst ni nykyinenkii tuki menee jäähylle.

      Kelan sivuilta:

      Opinnoissa edistyminen

      Opintotuen myöntäminen ja maksaminen edellyttävät, että edistyt opinnoissa. Opintojesi edistyminen on riittävää, jos päätoiminen opiskeluaikasi ei tule olennaisesti ylittämään suorittamillesi opinnoille määriteltyä tukiaikaa.

      Jos sinulle ei ole kertynyt tarpeeksi opintosuorituksia, Kela tai opintotukilautakunta lähettää sinulle selvityspyyntökirjeen. Vastaa selvityspyyntöön ja selvitä syyt, joiden vuoksi opintosi ovat hidastuneet. Opintotuen maksamista voidaan jatkaa, jos opintosi ovat tilapäisesti hidastuneet hyväksyttävästä syystä. Hyväksyttäviä syitä ovat esimerkiksi oma tai lähiomaisen sairaus tai muuten vaikea elämäntilanne.

      Opintotukesi maksaminen lakkautetaan, jos

      et vastaa selvityspyyntöön tai
      et esitä hyväksyttäviä syitä opintojen hitaaseen edistymiseen.
      Kela tai korkeakoulusi opintotukilautakunta voi myös edellyttää, että suoritat tietyssä ajassa vaaditun määrän opintoja. Tällöin opintotukesi tarkistetaan siten, että se myönnetään määräajalle. Jos suoritat vaaditut opinnot määräajassa, opintotuen maksamista voidaan jatkaa uuden hakemuksen perusteella.

      Opintotuki voidaan myös periä takaisin, jos sinulla on ollut opintosuorituksia erityisen vähän ja olosuhteistasi ilmenee, että sinun ei ole ollut tarkoituskaan opiskella.

      Jos aloitat kokonaan uudet opinnot, mahdollinen aiempien opintojesi riittämätön edistyminen ei yleensä vaikuta uusien opintojesi opintotukioikeuteen.

      Tutustu tarkemmin opintojen edistymisen seurantaan liittyviin menettelyihin, kun opiskelet

      ..ja ne vaatimukset:

      Korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymisen seuranta tehdään vuosittain lokakuussa. Kela selvittää opintotukitietojesi ja opintosuoritusrekisterin tietojen perusteella, ovatko opintosi edistyneet riittävästi. Edistymisen seuranta koskee koko edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.), eikä yksittäisten kuukausien opintoja valvota.

      Opintosi ovat edistyneet riittävästi, jos olet edeltävän lukuvuoden aikana suorittanut tutkintoosi kuuluvia opintoja keskimäärin vähintään 5,0 opintopistettä tukikuukautta kohti. Huomaa, että myös kuukausi, jolloin olet saanut pelkkää asumislisää, on tukikuukausi opintojen edistymisen seurannassa

    • Häh

      Soittelin viikolla Kelaan, olivat siellä päässä möhlineet. Eli opintotuki jatkuu normaalisti, eikä siis korkeakoulussa saatu tuki vaikuta millään tavalla 2. asteen tukeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      317
      3616
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      55
      1232
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      189
      1187
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe