Miten sijoittaa 10 000 viideksi vuodeksi?

Nappulaliigalainen

Heippa,

Yritän tehdä ensimmäistä sijoitussuunnitelmaa, mutta kompastun koko ajan aloittelijan virheisiin.
Tilanne on seuraava:

Alkupääomaa on 10 000 €, jonka haluan sijoittaa 5 vuodeksi, mahdollisimman järkevästi, jotta se olisi viiden vuoden kuluttua käytössäni pieni arvonnousu. Voin ottaa kohtuullisesti riskiä, mutta haluan "turvata" alkupääomasta ainakin puolet. Lisäksi voin kuukausi säästää 200 € eli yhteensä 12 000 €.

Onko mitään järkeä ostaa osakkeita millään summalla? Viiden vuoden aika on lyhyt osaketuotolle ja syövätkö kulut vähäisetkin tuotot? Lisäksi hajautus kovin haastavaa pienellä summalla, aikahajauttamisesta puhumattakaan.

Kuinka järkevää ostaa sijoitusobligaatioita? Jos laitan vaikka 60 % pääomaturvattuihin korko- ja osakeobligaatioihin 50:50, 5 vuoden päästä minulla olisi edes nimelliserä jäljellä.

Olisko järkevintä sijoittaa kuukausisäästöt johonkin rahastoon?

Antakaa jotakin näkemystä, mitkä instrumentit aloittelevan kannattaisi valita, jos yrittää karttaa turhia hallinnoitikuluja ja lähinnä säilyttää sijoitusten arvon.

78

8934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Jos tarkoituksesi on ehdottomasti tehdä säästetyllä summalla viiden vuoden kuluttua jotakin, esimerkiksi ostaa asunto, on tietenkin vaikea suositella mitään riskiä sisältävää. Riskillä tarkoitan tässä epävarmuutta tuotosta. Mutta varma tuotto jää aina pieneksi eikä nuoren pitäisi tyytyä sellaiseen. Siinä jää vuosikymmenien aikana paljon rahaa saamatta.

      Pääomaturvattuja tuotteita en missään tapauksessa suosittele. Niiden tuottojakauma on laskettu niin, että tulos on varmasti yli nollan ja melkein varmasti lähellä nollaa. Sillä tavalla liikkeellelaskija ansaitsee niillä eniten. Jos välttämättä haluat jotain tällaista, voit rakentaa samanlaisen virityksen omin neuvoin halvemmalla.

      Jos tavoitteesi ei ole ehdoton turvallisuus vaan tarkoitus on hankkia hyvät alkuasemat myöhempää elämää ja sijoitustoimintaa varten, osta osakkeita. Aluksi yhtä yhtiötä vuorollaan aina parilla tonnilla parin kuukauden välein niin kauan kuin alkupääomaa riittää. Sitten sitä mukaa kuin rahaa kertyy. Osakkeiden omistaminen on kulujen puolesta halpaa Sitä paitsi huonot ajat eivät kestä loputtomiin, vaikka siltä joskus tuntuukin.

    • NokV1

      >> Onko mitään järkeä ostaa osakkeita millään summalla? Viiden vuoden aika on lyhyt osaketuotolle ja syövätkö kulut vähäisetkin tuotot?

      Viisi vuotta sijoitusaikan on jo aivan kohtuullinen. Ehkäpä ongelmana on se, että usein on helpompi ostaa kuin myydä, sillä hyvän sijoituksen arvonnousussa pelkää menettävänsä myymällä liian aikaisin. Pitää osata odottaa sijoituskohteen poentiaalin kypsymistä, mutta osakkeisiin ei saa rakastua ja tulee sata myös myydä.

      Sijoittamista aloittavan on hyvä olla sokaistumatta menestymisen helppoudesta, mikäli ensisijoitukset osoittautuvat merkittäviksi menestyksiski. Jokainen sijoitusratkaisu tulee tehdä huolella.

      Aina on hyvä aika sijoittaa oskkeisiin. Talous on sykslistä samoin yrityksien tuloksenteon tuottavuus ja siten myös niiden pörssikurssi. Kun vaikeat ajat sivuutetaan, niin on yrityksien arvostustasokin jälleen toinen. Vaikeina aikoina nimenomaan on mahdollisuus hankkia osakkeita kohtuullisemmalla hinnalla.

      Kuitenkin yrityksien valinta on tärkeää. Myös huonoina / vaikeina aikoina on yrityksiä jotka tekevät tasaisesti tulosta ja jopa maksavat osinkoa.

      Kulujen suhteen Nordnet on harkittava vaihtoehto, sillä se ei peri säilytysmaksua ja harvemmin kauppaa käyvän palkkio on 0,20% kaupasumasta. Mikäli tili on Nordeassa, niin sisäinen pikatilinsirto on välitön.

      >> Voin ottaa kohtuullisesti riskiä, mutta haluan "turvata" alkupääomasta ainakin puolet.

      Mainisemaasi summaa ei kannata liiaksi lähteä hajauttamaan. Mahdollsesti kahteen tai kolmeen yritykseen, ei yli neljään. Itse olen hajautusmantraa toistavien kanssa hieman eri linjoilla, joskin rippuen sijoitettavasta summasta.

      En kovin mieluusti anna kohdesuosituksia, sillä jokaisen tulee tehdä omat ratkaisunsa ja ottaa niistä vastuu, mutta kannustaisin perehtymään huolella Nokian tilanteeseen.

      Itse näen Nokian erityisen alirvosettuna käänneyhtiönä, jolla on juuri nyt kaikkein vaikein yritysstrategian muutos takanaan ja uusi erityisen potentiaali menestys edessään. Mikäli sijoitat puolet Nokiaan, niin riski on kohtuullinen ( itse riskiä sietävänä laittaisin tässä tapauksessa poikkeuksellisesti _all in_ ), sillä konkurssisakin sen osien arvo olisi yli sen nykyisen pörssiarvostuksen ja Nokia on kaikkea muuta kuin perikadossa.

      Nykyiseen kurssitasoon nähden Nokialla on radikaali arvonnousupotentiaali WP8 Lumioden menestyessä.

      Nykyisen kurssitasoon suhteutettuna se tulee maksamaan tulevina vuosina prosenttuaalisesti aivan mainion osingon, vaikka juuri nyt on ollut arvioita, että se jättäisi ensikevään osingon poikkeuksellsesti maksamata. varmuutta siitäkään ei ole.

      Edellisellä quartaalilla sen kaikki muut osa-alueet olivat hyvää ja kasvavaa tuottoa tekeviä, patenttien monetisointi, Navteq-karttapalvelut, NSN verkkopuoli, paitsi uudet WP-älypuhelmet ja joiden nyt uudet WP8 Lumia-mallit ovat saaneet kovan kysynnän ympäri maailmaa.

      Eli ehkä puolet Nokiaan ja toisella puolella yksi tai kaksi hieman "tylsää" osinkoa maksavaa vakaata yritystä, joiden kursitasokin alkaa nousta, mikäli ja kun yleiset talousongelmat helpottavat.

      Tosin Nokian suhteen tulee olla kylmä pää ja katsoa kokonaisuuta vuoden-kolmenkin jänteellä ja olla välittämättä sen suuristakin ajoittaisista kurssiheilahteluista.

      Mutta kuten sanottu, niin jokaisen tulee tehä omat ratkaisunsa sijoittamisen suhteen.

      Miten aloittaa:

      - http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/ann.jspa?annID=27&forumID=4

      Luettavaa:

      - https://www.nordnet.fi/mux/web/nordnet/book-jukka.html?cmpi=ban-book

      - http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=218009&tstart=25

    • amatööri

      Sijoitusneuvoja veikkasi, että vaikka Nokia olisi konkurssin partaalla, tekisi yhtiö jokatapauksessa jonkinlaisen tempun vaikka hajottamalla yhtiön pienempiin yksiköihin, jotta osakkeen arvo ei sijoittajan suhteen häviäisi kokonaan olemasta. Jos nyt rohkeutta ja rahaa riittäisi, laittaisin suuren osan Nokian osakkeisiin, ja osan vaikka kehittyneille markkinoille. Siellä saattaa tuottopotentiaali nousta yli 200%, mutta se on myös altis monenlaisille riskeille, mm. maariski ja kurssiriski, joka merkitsee arvopaperin kurssimuutosten aiheuttamaa epävarmuutta arvopaperisijoituksen tuottavuudesta. (viimeinen lause plagioitu Taloussanakirjasta kohdasta Riski)

      • amatöörisijoittaja

        itse ostan alihinnoiteltuja keräilytavaroita maksimissaan 80% todellisesta myyntiarvosta, yleensä niitä saa 20-50% ja joskus jopa alle 1% . Täytyy vain olla HIEMAN tietoa!


    • taloudenlinkit1
    • mies32

      Ainakin Nordnetillä hallinnointikulut nollassa. Siis osakkeiden pitäminen heidän kauttaan ei maksa mitään. Välityspalkkiotkin alan pienimmästä päästä, eivätkä todellakaan merkittäviä 5 vuoden ajalle 10 000€:lle, kunhan nyt ei ihan kymmeniin osakkeisiin hajauta, eikä jatkuvasti vaihda osakkeitaan.
      Jos 10 000€ tuottaisi edes 5% vuodessa, olisi se jo 500€ vuosi, ei tuota rahaa holdari saa välityskuluihin millään. Ja sitten ovat tietysti ne 4 seuraavaa vuotta ilman kuluja jos ei tee kauppaa.
      Asia erikseen sitten mihin suuntaan kurssit menevät, ainahan osakkeissa riskinsä on.

    • toimii3
    • Tommi Turhapuro

      Aattelin hetken verran palstaa seurattuani kertoa mun salkusta, ikää 24. Riihikuivaa 25000e. Meinaan vielä vähän aikaa katsoa mihin ne sijoittaisi.


      Yhtiö Hankita-arvo Sijoitettu rahamäärä

      Cramo 8,6e 30400e
      Fortum 13,02e 6166e
      Nokia 7,45e 5500e
      Cargotech 7,7e 1100e
      Rautaruukki 7e 2200e
      Stockman-b 10,4 1000e

      Mielipiteitä?

      • ulkom

        On olemassa muitakin markkinoita kuin Suomi.


      • Small cap harava
        ulkom kirjoitti:

        On olemassa muitakin markkinoita kuin Suomi.

        Onhan niitä, mutta ulkomaille sijoittaminen on yleensä kalliimpaa ja tiedon hankinta sikäläisistä yhtiöistä ja talouselämän taustoista vaikeampaa. Sijoittamisessakin on kotikenttäetu, erityisesti pienten yhtiöiden kohdalla.


      • Loan Shark

        Hyvä salkku, Nokiaa miettissin kyllä kahteen kertaan, koska olisi stop lossin aika. Nokia on suomalaisten pakkomielle: monella on tarve hävitä rahansa ko.firman kanssa. Nokian tulevaisuus on arpapeliä, mutta salkussasi oli kai tarkoitus sijoittaa hyviin firmoihin eikä ostaa arpoja?


      • ei nokiata

        Nokia ei nouse koskaan 7.45 .Arvo nyt kolmen hujakoilla.


      • Tommi Turhapuro
        Loan Shark kirjoitti:

        Hyvä salkku, Nokiaa miettissin kyllä kahteen kertaan, koska olisi stop lossin aika. Nokia on suomalaisten pakkomielle: monella on tarve hävitä rahansa ko.firman kanssa. Nokian tulevaisuus on arpapeliä, mutta salkussasi oli kai tarkoitus sijoittaa hyviin firmoihin eikä ostaa arpoja?

        Kiitos kommenteista. Nokian ostamisen olen lopettanut hyvissä ajoin kun tajusin sen olevan lottolappu. Hankkiudunkin siitä pikuhiljaa eroon. Olen hiljattain hyväksynyt että jos tuon cramon kurssi vaikka puolittuisi niin mitä väliä sillä on? Ei minulta henki lähde jos niin käy, rahaa se vain on. Pidän kaikin keinoin tuosta 25tonnin käteisestä kiinni ja isken lujaa sen jonnekkin jos markkinoilla tulee pelkotiloja. Sitä hevosta on vaikea tässä paljastaa koska en voi tietää minkä arvostus taso, markkina tilanne, tunnusluvut ja tulevaisuuden näkymät ovat tuolloin kullakin yhtiöllä.

        Olen aina pitänyt omaa rikastumistani epävarmana, mutta kun rakastan riskejä.


      • jkjjhh
        Tommi Turhapuro kirjoitti:

        Kiitos kommenteista. Nokian ostamisen olen lopettanut hyvissä ajoin kun tajusin sen olevan lottolappu. Hankkiudunkin siitä pikuhiljaa eroon. Olen hiljattain hyväksynyt että jos tuon cramon kurssi vaikka puolittuisi niin mitä väliä sillä on? Ei minulta henki lähde jos niin käy, rahaa se vain on. Pidän kaikin keinoin tuosta 25tonnin käteisestä kiinni ja isken lujaa sen jonnekkin jos markkinoilla tulee pelkotiloja. Sitä hevosta on vaikea tässä paljastaa koska en voi tietää minkä arvostus taso, markkina tilanne, tunnusluvut ja tulevaisuuden näkymät ovat tuolloin kullakin yhtiöllä.

        Olen aina pitänyt omaa rikastumistani epävarmana, mutta kun rakastan riskejä.

        mitä helvetin järkeä pitää 25000 käteisenä? Sijoitat vaikka rahamarkkinoille jos et muute tee, mutta tuollaisen summan pitäminen pankkitalletuksena on rahan polttamista.

        Suosittelen lämpimästi nk. sijoitusneuvojaa. Salkku on hajautettu päin helvettiä.


    • firebee

      Joku rahastoyhtiö voisi olla hyvä sijoituskohde tai indeksirahastot. Esimerkiksi Warren Buffetin yhtiö on tuottanut vuosittain jopa yli 30 prosentin korkoa sijoitetulle pääomalle. Siinä pääsee sitten eroon salkun hajautuksesta. En ole itse kokeillut tätä vaihtoehtoa, mutta onhan näistä ollut lehdissäkin puhetta.

      Yleisesti ottaen ja lyhyesti sanottuna hajautetun salkun pitäisi sisältää vähintään kymmenen eri yhtiö osakkeita. Suuremmasta määrästä ei ole välttämättä paljon hyötyä. Salkkuun valittujen osakkeiden arvonmuutokset eivät saisi korreloida keskenään. Yhtiöiden pitäisi siis kenties olla eri toimialoilla ja myös maantieteellisesti sijaita hajallaan eri mantereilla, kuten esimerkiksi EU:ssa, USA:ssa, Kiinassa, Etelä-Amerikassa ja Japanissa.

    • Loan Shark

      Hei

      Minusta viiden vuoden määräajasta seuraa, että osakkeita ei voi ostaa. Jos sen sijaan voit venyttää sijoitusaikaasi tarvittaessa, niin osta silloin osakkeita.

      Viiden vuoden sijoituksen muodostaisin lyhyen koron rahastosta 50%,
      yrityslainarahastosta 25%
      kehittyvien maiden korkorahastoista 25%

      Kuukausisäästöt sitten kahteen viimeksi mainittuun.

      Näissä on vielä kaksi tärkeää seikkaa:
      1. Kulut on syytä syynätä viimeisen päälle, sekä se, että kyseessä ei ole rahastojen rahasto.
      2. Riippuen siitä, mitä haluat uskoa euroalueen tulevaisuudesta, voit ottaa mukaan valuuttasidonnaisia rahastoja, ts. noteerataan ulkomaan valuutassa tai sitten euroissa, mutta ei ole valuuttasuojattu, ts. rahaston lainojen arvo nousee kuin euro heikkenee.

      Tällä palstalla mainitulla Nordnetilla on hyvä rahastovalikoima

      • Johannes

        Osta Fortumia, Orionia, Elisa. Et muuta tarvii kaikki antavat hyvän osingon noin 5-7prosenttia itsellä on näitä ja vähän muutakin . Kesko, neste varmoja gargoteg voi saada pikavoiton seuraa kauppalehti älä ainakaan pankkiin rahojani jätä siellä häviät ainakin.


    • PHPY

      Koska se DNA listautuu?

      • iIIuminatus

        Paskin mokkulaliittymä koko DNA


    • Ja sitten minulla on sellainen tuntuma että en aio sijoittaa mihinkään osakkeisiin koska rahan arvo tulee alenemaan seuraavina vuosina rutkasti.Mulla on tili ikihopea.comissa josta olen ostanut hopeakolikoita 999 prosenttista hopeaa hienoja. SUOMINEITO rahoja.Kultaan ei ole varaa kun se on niin hiivatin kallista mutta hopeata ostan jatkossakin.Hopea on ehtymässä koska sitä käytetään electroniikassa ja monessa muussakin asiassa joka johtaa hopean armottomaan nousuun tulevaisuudessa.

    • silent laugh

      nauraa hiljaa

    • Kaukonäköinen

      Tässä pieni vinkki kaikille. Kannattaa sijoittaa Ukrainan talouteen. Olen jo about vuoden tehnyt niin ja joka kuu voitot kasvaa (kuukausittainen osinkojen maksu) Toimii loistavasti!!! Eikä tarvi odottaa viittä vuotta. Alkupääoma on turvassa noin 6-10 kuukaudessa, sen jälkeen kaikki muu on pelkkää voittoa. Tarjolla on 2-3 vuotta kestäviä sijoutuksia. Sijoutuskohteet ovat asiantuntijoiden valitsemia kannattavia yrityksiä esim. Ukrainassa, mutta myös muualla kuten Kanadassa. Sijoutus tapahtuu verkossa, mutta Uinvest järjestää myös vuosittaisia konferensseja, joissa firman pyörittäjiin on mahdollisuus tutustua henk.kohtaisesti. Suosittelen lämpimästi kaikille :-) (tosin hieman englannin kielen taitoa ei ole pahitteeksi)

      https://uinvest.com.ua/?amigosid=9556

      • Pyssyisin kaakana

        Ihan savolaisella maalaisjärellä ajateltuna kannattaa harkita kahdesti - ja siinä välissä tutustua vaikkapa Wikipedian tietoihin näistä ns. "high yield investment program" ponzikehitelmistä.

        http://en.wikipedia.org/wiki/High-yield_investment_program

        Tai tehdä vaikkapa googlehaun UINVEST SCAM.


    • saksaksi

      Siinäpä se,kun ei osaa englantia,miten helppoa olisikkaan elää täällä maailmassa jos kaikilla olisi sama kieli !

      Eikä 65 v enää opi eikä jaksa opetella.

    • Keinottelia

      Kovin on pieni vielä tuo summa jonka aiot sijoittaa viideksi vuodeksi, maa omaisuus on aika hyvä vaihtoehto sijoittajalle jos summa olisi suurempi. Tänä aikana ei ole mikään sijoitus oikeastaan tuottava. On muistettava, että jos voitat esm osake sijoituksessa niin verottaja vie 29% voitostasi. Tavallisella säästö tilillä on korko niin pieni, että se menee tilistäsi pankille koituviin kuluihin eikä aina riitäkkään. Lisäksi inflaatio haukkaa säästöistäsi noin kuusi prosenttia vuodessa.
      Oikeastaan noin pienelle summalle on parasta säästöä se kun syöt säästösi parempiin suihin, eli omaan suuhusi. silloin ei rahasi ole inflaation syötövänä eikä pankin syötävänä kun syöt ne rahasi itse. se on parasta säästöä noin pienelle summalle. Sinun pitäisi saada rahallesi noin 10% verotonta tuottoa, ennen kuin sinulle jäisi vuosi tasolla todellista reali korkoa.

    • +- nolla

      Pitkällä kokemuiksella osakesijoittamisen saralla:
      Älä osta osakkeita kuin vain sillä rahalla minkä olisit valmis heittämään vaikka katuojaan.

      voit menettää lähes kaiken, hyvässä lykyssä saada muutaman euron (jotka nekin menee pankille kuluina)

      Riskit ovat aivan liian suuret ! Parempi olisi säätää vaikka summa jolla saisit jotain reaaaliomaisuutta jonka voisit laittaa tuottamaan... ehkä asunto... vuokralle..

      siitä saisit edes pienen tuoton, ilman suuria riskejä. Lainan kuluja voit vähentää verotuksessa tulonhankkimiskuluina.

    • olen pahoillani

      Porukka täällä heittelee erilaisia sijoitusvinkkejä, joista huomaa miten pihalla he ovat. Ensinnäkin pitää tuntea ala läpikotaisin, mihin sijoittaa, muuten on kyse uhkapelistä. Ammattilaisetkin tekevät huonoja sijoituksia, kuvittelevat tietävänsä, mutta eivät tunne alaa ja yrityksen taustoja. Esimerkkinä Talvivaara, eläkeyhtiöt ovat sinne sijoittaneet, yhtiöllä on niin lyhytnäköinen, hutiloitu ja huonosti toteutettu suunnitelma jätteistään ja nyt massiivinen ongelma käsissä, että toiminta tulee kaatumaan varmasti kokonaan.

      Toinen ongelma näissä vinkeissä, on olemassa hyviä sijoituskohteita, mutta niistä tietävien kannattaa olla hiljaa, kuten nyt teen, en kerro enempää, haluan käyttää oman vaivalla hankitun tietotaidon vain omaksi vaurastumisekseni.

      • mies32

        Osakkeidesi arvohan nousee sitä enemmän, mitä useampi on kanssasi samaa mieltä ja sijoittaa samoihin osakkeisiin, joten mietihän nyt salailusi mielekkyyttä uudelleen. Ei sillä, että minä vinkkejäsi kaipaisin, mutta olet epälooginen.


      • bigg5632

      • ei noin vaan näin
        mies32 kirjoitti:

        Osakkeidesi arvohan nousee sitä enemmän, mitä useampi on kanssasi samaa mieltä ja sijoittaa samoihin osakkeisiin, joten mietihän nyt salailusi mielekkyyttä uudelleen. Ei sillä, että minä vinkkejäsi kaipaisin, mutta olet epälooginen.

        Sinä et nyt ymmärrä. Ei sillä ole mitään merkitystä, moniko on samaa mieltä ja sijoittaa samoihin osakkeisiin, jos yritys on kelvoton tuottamaan voittoa ja menee konkurssiin. Kaikki häviää!

        Toisekseen, en maininnut hyviksi sijoituskohteiksi osakkeita. Ei kukaan anna takuuvarmoja sijoitusvinkkejä, vaan käyttää tilaisuuden itse, koska kysyntä nostaa aina hintaa. Sitten on mainostamisen aika, kun myy, ei silloin kun suunnittelee hankintaa.


      • mies32
        ei noin vaan näin kirjoitti:

        Sinä et nyt ymmärrä. Ei sillä ole mitään merkitystä, moniko on samaa mieltä ja sijoittaa samoihin osakkeisiin, jos yritys on kelvoton tuottamaan voittoa ja menee konkurssiin. Kaikki häviää!

        Toisekseen, en maininnut hyviksi sijoituskohteiksi osakkeita. Ei kukaan anna takuuvarmoja sijoitusvinkkejä, vaan käyttää tilaisuuden itse, koska kysyntä nostaa aina hintaa. Sitten on mainostamisen aika, kun myy, ei silloin kun suunnittelee hankintaa.

        Mitä siinä enää on suunnittelemista? Osta itse ja anna sitten vinkit muillekin.

        Kelvotonkin yritys voi pelastua tai vähintään saada lisäaikaa, jos sijoittajat uskovat siihen.


      • NokV1
        mies32 kirjoitti:

        Mitä siinä enää on suunnittelemista? Osta itse ja anna sitten vinkit muillekin.

        Kelvotonkin yritys voi pelastua tai vähintään saada lisäaikaa, jos sijoittajat uskovat siihen.

        >> Kelvotonkin yritys voi pelastua tai vähintään saada lisäaikaa, jos sijoittajat uskovat siihen.

        Väärin. Lisärahoitus itsessään ei ole riittävä ratkaisu. Kelvoton yritys tarvitsee uuden, pätevän ja osaavan yritysjohdon sen saneeraamiseksi.

        Ongelmiin ajautuneen yrityksen tilanteeseensa johtaneet syyt tulee ensin itse ymmärtää ja harkita objektiivisesti sen selviytymismahdollisuuksia ja sen tiimin pätevyyttä ja suunnittelemia rakenneuudistuksia.

        Ei tule milloinkaan investoida yritykseen jonka johdon pätevyyteen ei omaa luottamusta.


      • iuytrdfghjkjhg
        mies32 kirjoitti:

        Mitä siinä enää on suunnittelemista? Osta itse ja anna sitten vinkit muillekin.

        Kelvotonkin yritys voi pelastua tai vähintään saada lisäaikaa, jos sijoittajat uskovat siihen.

        Kaikkea ei ole ostetavissa heti ja nyt.

        Sellainen sääntö näyttää pätevän, kun kansan suuret massat huomaavat jonkun tavan hankkia omaisuutta, sen aika on jo mennyt. Siksi näiltä sivuilta ei löydy hyviä vinkkejä, ne jotka oikeasti tietävät, ovat hiljaa.


      • tresase
        NokV1 kirjoitti:

        >> Kelvotonkin yritys voi pelastua tai vähintään saada lisäaikaa, jos sijoittajat uskovat siihen.

        Väärin. Lisärahoitus itsessään ei ole riittävä ratkaisu. Kelvoton yritys tarvitsee uuden, pätevän ja osaavan yritysjohdon sen saneeraamiseksi.

        Ongelmiin ajautuneen yrityksen tilanteeseensa johtaneet syyt tulee ensin itse ymmärtää ja harkita objektiivisesti sen selviytymismahdollisuuksia ja sen tiimin pätevyyttä ja suunnittelemia rakenneuudistuksia.

        Ei tule milloinkaan investoida yritykseen jonka johdon pätevyyteen ei omaa luottamusta.

        Kummastipa uuden johdon mahdollisuuksia parantaa, jos rahoitus on kunnossa. Tai vanhankin, jos keksivät lääkkeet yritykselleen.
        Ja tuo yrityksen ongelmien syvällinen ymmärtäminen kuulostaa lähinnä narsismilta. Siellä on firmassa kuin firmassa sinua älykkäämmät jampat täyspäiväisesti miettimässä firman asioita ja silti heillekin nämä notkahdukset ovat yleensä yllätyksiä. Vähän liikaa vaadittu piensijoittajalta tuntea yritys ja ala paremmin kuin sen toimiva johto tai suurimmat omistajat.


      • mies32
        iuytrdfghjkjhg kirjoitti:

        Kaikkea ei ole ostetavissa heti ja nyt.

        Sellainen sääntö näyttää pätevän, kun kansan suuret massat huomaavat jonkun tavan hankkia omaisuutta, sen aika on jo mennyt. Siksi näiltä sivuilta ei löydy hyviä vinkkejä, ne jotka oikeasti tietävät, ovat hiljaa.

        Hehe, ei se firmasta huonoa tee, että muutkin siitä tietävät. Ylipäätään muiden tieto on melkeinpä edellytys raketoinnille.
        Tietysti tiedon lisääntyessä myös arvostus eli kurssi nousee, mikä taas on ensin ostaneille vain plussaa. Eri asia tietysti jos tiedät saavasi isomman erän rahaa esim. perintönä vasta 6kk kuluttua ja haluat sen sijoittaa tietämääsi hyvään firmaan, niin kannattaa olla hissuksiin. Mutta jos olet jo sijoittanut, eikä jatkossa suunnitteilla uusia ostoja, niin totta kai kannattaa mainostaa kyseistä firmaa joka paikassa ja kertoa kuinka hyvä sijoitus se on.


      • joku muu..
        tresase kirjoitti:

        Kummastipa uuden johdon mahdollisuuksia parantaa, jos rahoitus on kunnossa. Tai vanhankin, jos keksivät lääkkeet yritykselleen.
        Ja tuo yrityksen ongelmien syvällinen ymmärtäminen kuulostaa lähinnä narsismilta. Siellä on firmassa kuin firmassa sinua älykkäämmät jampat täyspäiväisesti miettimässä firman asioita ja silti heillekin nämä notkahdukset ovat yleensä yllätyksiä. Vähän liikaa vaadittu piensijoittajalta tuntea yritys ja ala paremmin kuin sen toimiva johto tai suurimmat omistajat.

        Ei ole liikaa vaadittu, että piensijoittaja tuntee alan ja firman täysin, mieluusti pitäisi olla siellä töissä. Tämä osoittaa sen, miten heikoilla sijoittajat ovat, varmempaa on sijoittaa muihin kohteisiin, kuin yrityksiin, niistä voi olla helpompi hankkia tietoa.


      • mies32
        joku muu.. kirjoitti:

        Ei ole liikaa vaadittu, että piensijoittaja tuntee alan ja firman täysin, mieluusti pitäisi olla siellä töissä. Tämä osoittaa sen, miten heikoilla sijoittajat ovat, varmempaa on sijoittaa muihin kohteisiin, kuin yrityksiin, niistä voi olla helpompi hankkia tietoa.

        Kuinkahan paljon simpanssia paremmin nämä firmat täysin tuntevat sitten ovat historiallisesti pärjänneet?

        Veikkaanpa, etteivät juurikaan.


    • pienempi määrä

      10 000e o pieni summa.

      Se ei tuota mitää turvallisesti millään tapaa ja se ei riitä asunnon ostoon omapääomaksi.

      tavallisen auton ostoon se hyvä lisä jos on jo muuten vaihtoauto, mutta siinä se hukkuu.

      Jopa nollakorkoinen pankkitili voi olla hyvä tai määräaikainen isommalla korolla oleva talletus.....

      • raha2

        Minäkin yhdyn tähän "Sijoitus neuvvojien" palstaan antamalla, kysyjille oman neuvoni. niille joilla on vähän enemmän alku pääomaa kuin se 10 000 josta alkujansa puhuttiin. Espanjassa on nyt paljon tyhjiä asuntoja, siellä jo pankit myyvät velkojen vakuuksina olleita asuntoja tosi halvalla, kun velalliset eivät ole pystyneet maksamaan, velkojen vakuutena olleita asuntojaan, työttömyyden takia tai muusta syystä. Osta siis Espanjasta asunto osake ja vuokraa se, sillä siellä on jo paljon vuokra asunnoista ulos häädettyjä ihmisiä vailla asuntoa. Tai asut siinä ostamassasi osakkeessa itse ja odottelet Espanjan talous tilanteen paranemista ja aikaa jolloin taas asunnot menevät kaupaksi, ja muukin talous tilanne paranee jos paranee-sillä jokaisessa sijoituksessa on riski tekiänsä kuten tässäkin esittämässäni sijoitus tavassa. Vertaisinkin tätä tilannetta siihen kun Korpit kokoontuvat haaskalle, mutta viisaana lintuna ne voivat saada haaskalta vielä maittavia jälki paloja, joitten turvin ne taas katselevat missä olisi seraava haaska. Monesti kuulee sanottavan, että rikkaille on raha Jumala, vaan kun se on juuri päinvastoin. rikas sijoittaja panee rahan menemään ja ottaa riskejä juuri siksi kun hän ei ole kiinnittänyt sydäntään rahaan ja tällä suuri piirteisellä rahan käytöllään hän kuin yllättäin kokoaa sieltä minne eivät ole kylväneet eikä vaivaa nähneet. Mikä laulaen tulee se viheltäen menee, näin heistä moni ajattelee


      • juuh
        raha2 kirjoitti:

        Minäkin yhdyn tähän "Sijoitus neuvvojien" palstaan antamalla, kysyjille oman neuvoni. niille joilla on vähän enemmän alku pääomaa kuin se 10 000 josta alkujansa puhuttiin. Espanjassa on nyt paljon tyhjiä asuntoja, siellä jo pankit myyvät velkojen vakuuksina olleita asuntoja tosi halvalla, kun velalliset eivät ole pystyneet maksamaan, velkojen vakuutena olleita asuntojaan, työttömyyden takia tai muusta syystä. Osta siis Espanjasta asunto osake ja vuokraa se, sillä siellä on jo paljon vuokra asunnoista ulos häädettyjä ihmisiä vailla asuntoa. Tai asut siinä ostamassasi osakkeessa itse ja odottelet Espanjan talous tilanteen paranemista ja aikaa jolloin taas asunnot menevät kaupaksi, ja muukin talous tilanne paranee jos paranee-sillä jokaisessa sijoituksessa on riski tekiänsä kuten tässäkin esittämässäni sijoitus tavassa. Vertaisinkin tätä tilannetta siihen kun Korpit kokoontuvat haaskalle, mutta viisaana lintuna ne voivat saada haaskalta vielä maittavia jälki paloja, joitten turvin ne taas katselevat missä olisi seraava haaska. Monesti kuulee sanottavan, että rikkaille on raha Jumala, vaan kun se on juuri päinvastoin. rikas sijoittaja panee rahan menemään ja ottaa riskejä juuri siksi kun hän ei ole kiinnittänyt sydäntään rahaan ja tällä suuri piirteisellä rahan käytöllään hän kuin yllättäin kokoaa sieltä minne eivät ole kylväneet eikä vaivaa nähneet. Mikä laulaen tulee se viheltäen menee, näin heistä moni ajattelee

        Hetkinen, pitäisi ostaa asunto ja vuokrata se henkilölle, joka on saanut häädön edellisestä vuokra-asunnosta (eihän niitä muuten häädetä kuin maksamattomien vuokrien takia).. Jotenkin ei kuulosta kovin hyvältä bisnekseltä..


    • kokemuksella

      Osakesijoittaminen:
      10 tonnista voi siellä tulla pelkkä 10 euroa. Älä ainakaan usko asiantuntijoihin. Parempi jos uskot itseesi, niin peilistä katsomalla löytyy sitten syy miksi rahat meni.

      • inflaatio1

        Tässä yleensä pankkien asemasta tänä päivänä, minulla ei olisi pankissa minkäänlaista tiliä, jos laskut voisi maksaa suoraan tuottajalle esm puhelin lasku sähkä vuokra ja vesi. Pankin korot eivätole tuottaneet tallettajalle enää mitään kahteen vuosi kymmeneen. Pankit pitävät tavallaan otteessaan asiakkaitaan sillä, että niitten hallussa on raha liikenne. Jos tänäpäivänä olisi sellainen pankki joka hoitaisi asiakkaan raha liikenteen ilmaiseksi niin se olisi monelle säästäjälle edullisempi kuin ne pankit jotka tänäpäivänä maksavat näennäistä korkoa asiakkailleen ja ottavat näin maksamansa korot takasin omikseen. Lisäksi pien säästäjän kukkarolla on muitakin osan ottajia ja se on inflaatio jonka vaikutus Suomessa on ollut vuosi tasolla noin 6-8 % Sanoisin että kulutus on parasta säästöä tässä ajassa. Siis aja autoasi ja kuluta bensassa ruuassa ja muissa kulutus hyödykkeissä sen minkä tienaat. säästöilläsi on niin paljon syöjiä tänäpäivänä, että säästösi menevät sen sileän tien ettet kuluta niitä tililtäsi pois ettei muut saama pakit ja inflaatiot syö säästöjäsi


    • jepujep joo joo

      Eli 10000 eur on niin pikku raha, että ei sitä kannata sijoittaa muuhun kuin itseensä.

      Matkustele jne. Nauti elämästä. Parempi mahdollisuus on voittaa 12 me seuraavassa lottoarvonnassa kuin löytää pörssi yritys jonka markkina-arvo nousee esim. 1000 kertaiseksi. (Nokia taisi aikoinaan nousta hypessä 100-kertaiseksi.)

      Toinen mahis on ottaa tosi suuria riskejä kuten mm. Rytsölät teki, mutta kääntöpuoli on tälläisellä luotnteella että menettää kaiken. (Tosin jos ei ota riskeijä, ei voi myöskään saavuttaa mitään.)

    • bigg5632
      • -Mikä firma tommoinen on,-pitääkö siinä mainostaa joillain sivustoilla,vai jonkinlainen sijoitusfirma.-Katsoin transle-(suomenkielisen käännöksen):-eikä minulle selvinnyt mikä on,ja mistä on kyse.ihmettelen-voitko neuvoa.!


      • Finanssi-Poliisi !

        Viesti: "bigg5632"- " Kaukonäköinen" & Co:lle!

        Viekää nyt ihmeessä nevadaan täältä nuo pörssiokkeisiin kuulumattomat ponzi-huijaus ym. huuhaa viestinne.

        Ne eivät kuulu tälle palstalle, eivät edes lotto- ja uhkapelialstalle, sillä nuo ponzit & Co ovat avointa ja röyhkeää valehtelua ja huijausta à la vin capita.

        Häipykää täältä sijoituspalstalta ja kiireesti !


    • kdsjgflaö

      Nappulaliigalaiselle (ja miksei muillekin), mene Kauppalehden keskusteluosioon rahastoihin tai aloittelijasivulle, siellä on asiallisia neuvoja.

    • bigg56312
      • bigg56312

        Nyt on kertymää 860 dollaria.


    • eiksjuuh

      Viina ja naiset, molempiin 50 pinnaa...?

    • airako

      Rahastosijoitus ei kannata. 2-3 vakaata kotimaista perustuotantoyhtiötä on peruskaura. Pitää aian muistaa -nousevatko tai laskevatko kurssit - ihmisten pitää aina asua ja syödä.
      Siitä voi lähteä..

      Onnea peliin

    • Oluttaa ja mennyttä

      Sijoitin tänään pirkka olueeseen,sain heti 4,9% tuoton,kyllä kannatti!

    • Osta koko

      rahalla Nokiaa ja kiireesti. Näihin täällä mainostaviin Wincapita-klooneihin älä usko, lopputulos tiedetään ja se ei ole hyvä. Mutta uskotko että tuonkin turjakkeen huijaukseen iskee moni tyhmä ja hyväuskoinen kiinni, vaikka eläkerahoilla tai työttömyyskorvauksilla elämänlaatua parantaakseen.

      • iIIuminatus

        Kannattaisiko sijoittaa Änkyrälintuihin eli Rovio-yhtiöön?


    • Ferret55

      10 000 eurolla saa jo hyvän salkun rakenneltua vaikka osakkeistakin. Kulujen takia kuitenkin järkevä minimihankinta on luokkaa 1000 euroa, joten tuollaisella saisi hajautustakin jo mukaan.

      Jos ehdottomasti tarvit tuon rahan viiden vuoden päästä niin ei välttämättä kannata lähteä osakkeisiin tai muuhunkaan sijoitusmuotoon jossa on riskiä. Kannattaa sijoittaa aina vaan sellaista rahaa, joka ei ole mihinkään korvamerkittyä.

      Jos taas et välttämättä tarvitse tuota rahaa viiden(kään) vuoden päästä niin lähtisin osakkeisiin ehdottomasti. Jokin kustannustehokas etf voisi olla myös hyvä vaihtoehto.

      Kannattaa myös lukea perusteista, tässä esim hyvä opas http://www.sijoitus.org/sijoitusopas/

    • oluutta ja mennyttä

      Tän päivän uutisen mukaan meni sijoitus oikein:
      Pirkka olut terveellisempää kuin jugurtti!

    • Hirvimies 4

      Kuten moneen kertaan on sanottu: 10 000 e on pieni summa sijoitettavaksi. Sitä tuskin kannattaa edes hajauttaa. Osta Orionia. Se on varma. Väki vanhenee ja lääkket ja plasebot kyllä käy kaupan. Ja on hyvä osingon maksaja. Ehkä muutaman vuoden päästä kassasi on karttunut ja ostat oman asunnon. Se on paras sijoitus .

    • vero3

      Tänä päivänä on pahin tukko liike elämälle ja niin ollen myös osake sijoituksille verottaja. Kaikki osake kaupat lasketaan pääoma tuloksi, jonka verotus on sen 29%. eli jos voitat 100,00e niin todellisuudessa voitat vain 69,00e. Muutama kymmenen vuotta sitten, jos olit palkka työssä, niin verottaja ainakin yritti vielä lisäksi verottaa 50% ylimääräisestä tulosta. Vanhaan aikaan oli näät hyvä verovirkailia hän joka pystyi ja yritti enimmän kusettaa verotettavaa. Lieneekö ne virkailiat sitten hyötyneet verotettavan kusetuksesta, mutta näin oli. Kokemusta on.

    • petri.____.

      Älkää unohtako että inflaatio syö rahalta arvoa pois joka vuosi yli 3%
      Jos säästötilin korko on alle sen 3% tarkoittaa että annat rahasi pankille, jotta voisit antaa valuutan menettää ostovoimansa(=arvonsa) jonkun toisen hoivassa.

      Kun muistaa että pankit toimivat vähimmäis reservi "vaatimuksilla" he saavat lainata eli luoda rahaa 90% talletuksesi määrän jollekkin muulle.
      Googlatkaa Fractional Reserve Banking :|

      Tietenkin jos uskot että nyky eurot eivät ole pelkkää värjättyä paperia tai nollia ja ykkösiä tietokoneen sisällä, sijoita vaan osakkeisiin, ei siitä kai kauheasti tule takkiin..

    • Laita kaikki

      Tyynyn alle. Se on varmempi kuin pankki ja osakkeet.

    • Kalervoantero

      Vähän on pieni summa! Ei ole syytä laittaa kivenkään alle! Mutta sijoita se maatalouteen esim: Ostamalla joku osa maatilasta ja sen tuotosta! Voi olla tuottavin idea! Ruoka kun tulee oleen kultaakin kalliimpaa pian!

    • Kassanhallinta

      Vielä jos mietit niin menee korkotuotot ohi koko ajan.

      Voin lainata 4 viikoksi summan sinulta sillä aikaa kun mietit ja maksaa takaisin 10.750 euora kuukautta myöhemmin juuri ilman minkäänlaista riskiä. En kuitenkaan julkisesti kerro miten ja miksi. Sen verran pieni Suomi on.

    • pentti 57v.

      hei immiset milä updatel te pelaatte kun ei mu runes oo viel 10 k talous settingsei ja muute osaas joku neuvoo mite tapan sheep sheareris ne sheepit ku ne o jo lvl3 ja windbolttii tarvii runei eikä mul oo just nyt ku yks ja säästän sitä ku tykkän nuolla spermaa sen päältä poliisimies syvällä kulleissani ja tykkään kans ottaa kanoja ja pestä niit omalla virtsallani ja sit niide hp menee 0% ja must tulee moust vanted of runescape

    • Kohs1
    • sinuna menisin pankkii kertoisi sijoitusneuvojalle että millaista tuottoja odottan ja miltä ajalta. sijoitusneuvoja katsoo sinulle sopivia kohteita ja kertoo millaisia tuottoja on mahdollista saada mutta tosi asia on niin että pitkän tähtäimen rahasto antaa parempaa tuottoja kuukausi säästölle jos rahalla ei ole pakottavaa tarvetta nostaa. kuukausi säästöstä on se hyvä puoli että kun kurssi laskee saa edenmmän osakeita ja kurssi nousee niin rahasto salkkuarvo kasvaa

    • juuh

      Miten olisi seligsonin rahastot, niissä tulee hajautusta ihan automaattisesti.. Global brans, Suomi-rahasto voisi olla ihan hyviä vaihtoehtoja. Voit myös harkita niiden korkorahastoja, tuotto on pieni, mutta rahat jotakuinkin turvassa.. Mieti myös nordax.fi 1,8% vuodessa, ei ole sekään paljoa, mutta enemmän kuitenkin kuin pankkitilillä.

    • barren wuffet

      Osakesalkkua ei kannata rakentaa edes 10 vuoden tähtäimellä jos tiedät tarkalleen ,että tarvitset rahat 100% varmuudella juuri silloin. Sen sijaan jos 5 vuoden tähtäyksesi on luokkaa 4-7 vuotta suosittelisin ehdottomasti osakesalkkua noin 5-6 yhtiöllä. Yli 1000e kertaostoilla kulut jää alle 1%/osto. Lisäksi tällä hetkellä useat talouden makrotekijät viittaavat siihen, että hidas nousu on pikkuhiljaa alkamassa eli vielä on aikaa ostaa! Poimimalla hyviä arvoyhtiöitä pääsee osinkotuotoillakin jo n. 4-6% vuosituottoihin käsiksi. Lisäksi sijoittamalla osingot takaisin salkkuun kasvaa vuosittainen osinkosumma mukavasti.

    • hujioiuytre

      10 viikonloppuna pistät palamaan kun ei tolla rahalla mitään muutakaan tee

    • kylteri

      hmm, ei taida kovin monella kommentoijalla olla kaupallista koulutusta tai asiantuntijuutta sijoittamisesta..

    • Häläpätihämmää..

      Empä jaksanut lueskellä koko ketjua, mutta tuntuu jotenkin pakolliselta avautua nyt.

      Rakentamisen hinta tuntuu nousevan ihan järjetöntä vauhtia kokoajan. Jos eläisimme järkevässä maailmassa, niin netin tuomat edut, materiaalituntemus ja rakentamisen tietotaidon karttuminen pitäisi johtaa siihen, että rakentamisen kustannukset laskisivat.

      Sen sijaan, materiaalikustannukset laukkaavat pilvissä, valtio keksii keksimällä rakentamista hidastavia, kallistavia ja haittaavia tekijöitä, työkustannukset ovat ampuneet pilviin. Kukaan ei tee enää tonnilla mitään muuta kuin laittaa laminaatin vessan lattiaan..

      Rakentamisen kustannukset ovat nousseet jotain n.7-8% vuosittain.

      Kylmällä matikalla tästä päästään siihen, että
      100rahaa x 1,07 x 1,07 x 1,07 x 1,07 x 1,07 = 150rahaa viiden vuoden päästä. Jos meinaat asuntoon sijoittaa, niin osta se mihin on varaa nyt, ja myy viiden vuoden päästä pois. Sitten osta se minkä halusit alunperin.

      Sen verran kurjalta nyt kyllä näyttää kaikki, että ehkä tässä ollaan kohta ihan oikeasti menossa takaisin sinne 5% korkoihin ja asuntojen arvon puolittumiseen ja energian hinnan moninkertaistumiseen.

      Juuri nyt ei oikein osaisi tehdä mitään muuta kuin rakentaa hartiapankilla hissunkissun ilman lupia jonnekkin perskorpeen niinkuin itse tietää parhaaksi. Passiivi rakenne mökkiin, puulämmitys ja omaa mehtää, oma kaivo, paskat avo-ojaan ja lopulla rahalla viinaa (vaihdon väline) ja aseita (vaihdon välineen vakuutus).

    • pptoppytpyto

      Pidä vaan tilillä tuollainen summa, vaikka korkoa ei juuri saakkaan ja inflaatio jonkun verran pääomaa nakertaa. Eipä ainakaan mitkään muut ylimääräiset kulut syö rahaasi.

    • pikkurahaa1111

      mene veikkauksen sivulla ja pelaa 5000 ruutua eurojackpottia tai 10000 riviä lauantailottoa tai 12 000 riviä viikinkiä. Voita sitten 1,5-45 miljoonaa euroa, nii tarvi miettiä pikkurahoista

    • voi itku sentään

      sitä kannattaakin täältä kysyä ;) voi itku

    • Tyhmä

      Sijoita ennemmin 5 € 10 000 vuodeksi, niin tuottosi lähentelee 1 000 %!

    • Kauppiashoitaahomman

      Osta halvalla ja myy kalliilla.

      10 000 ei vielä "rahamarkkinoille" kannata lähteä. Normaaleille markkinoille sen sijaan jo kannattaa.

    • Roope_xx
    • ALL I DO IS WIN

      www.nordicbet.com

    • Kylteri

      Nyrkkisääntöhän on, että sijoittajan iän verran prosentteina koroissa, (100-ikä)% osakkeissa. Tosin tällä hetkellä korot ovat niin matalalla, että harkitsisin koko summan sijoittamista osakkeisiin. Ja niihinkin suoraan, sillä seuraavana viitenä vuotena onnistuvan rahaston löytäminen on melkoista arpapeliä. Kuten myös koko summan sijoittaminen yhteen firmaan (lue: Nokiaan, Rovioon...).

      Suosin sijoituksissani arvo-osakkeita - niiden kehittyminen on varmaa, ja todennäköisesti et maksa niistä hankkiessasi liikaa. Arvo-osakkeella siis tarkoitetaan osakkeita, joiden P/E on pieni (~alle 15), ja P/B myöskin pieni (~alle 2). Kyseisillä kriteereillä löytyy tälläkin hetkellä tusinan verran firmoja Helsingin pörssistä. Valitsetpa niistä mitkä hyvänsä (3-4kpl), olet melko todennäköisesti viiden vuoden päästä vauraampi - etenkin, jos olet sijoittanut joka vuosi saamasi osingot tunnollisesti takaisin pörssiin.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe