Maha jatkuvasti sekaisin märkäruuasta

3v poikakissa

Pennusta saakka maha menee sekaisin kissojen märkäruuista?
Onko kissallani keliakii vai mitä?
Ja nyt on kokeiltu KAIKKEA eläinkaupan ruuasta asti.
Raksuissa ei mitään mut märkäruuasta aina maha sekaisin.
Mitä sille vois syöttää? Siis lihan yms lisäksi niinkuin kissoille tarkoitettuja märkäruokia?

6

1000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löysyyttä

      No tuskin on kyse mistään keliakiasta, koska kuivaruoat ei sitä löysyyttä tee. Oletko ihan varma, että kyse on tosiaan märkäruoasta? Oletko antanut joinakin päivinä (muutama päivä vähintään) pelkästään märkäruokaa, etkä yhtään kuivaruokaa tai lihaa? Kuivaruoissa kun sitä vehnää yleensä on märkäruokia enemmän.

      Yleisin vilja joka aiheuttaa allerigaa ja löysyyttä on vehnä ja sitä käytetään hyvin usein kissanruoissa. Kissahan ei ole kasvissyöjä eikä edes sekasyöjä kuten ihminen, vaan lihansyöjä. Osa lihoistakin silti aiheuttaa allergiaa, yleisimmin ne jotka ei luontaisesti kissan ruokavalioon kuulu eli mm. nauta, kala...

      Sen selville saaminen, mikä löysyyden aiheuttaa voi viedä aikaa. Se selvitys tehdään eliminaatiodieetillä ja silloin annetaan vain yhtä proteiinia kerrallaan, ei mitään muuta,ei makupaloja tai vitamiineja tmv. Ei edes juotavaksi muuta kuin vettä ja sekin pitäisi olla tislattua jos haluaa olla tarkka. Kun/jos sitten saadaan selville mikä sen löysyyden tekijä on, alkaa ruokavalion tarkka karsiminen. Vain hyvin huolella lukemalla tuoteselosteet, voit olla varma ettei ruoassa ole niitä löysyyttä aiheuttavia ainesosia ollenkaan. Nimittäin, kala-allergikolle on varsin vähän vaihtoehtoja, koska hyvin monessa ruoassa on kalaa vaikkei sitä tuotteen nimessä mainittaisikaan. Sitä käytetään, samoin kuin vehnää, jatkamaan ruokaa ja tekemään siitä halvempaa tuottaa.

      Löysyys toki voi johtua muustakin kuin ruokavaliosta, siksi ulostenäytteen tutkiminen lääkärin toimesta on hyvä varmistuskeino. Maitohappobakteerien ja prebioottien käyttö kannattaa muistaa, sillä suoliston jatkuva rasittaminen löysällä ulosteella, aiheuttaa jatkuvia ongelmia ja lisää elimistön saamien ravinteiden vajetta.

      Jos kissa syö laadukasta kuivaruokaa ja lihaa päivittäin, ei märkäruokaa ole mitenkään pakko antaa. Syöttäähän jotkut pelkästään raaka ruokinnalla, eli mitään teollista ei silloin ruokavalioon kuulu. Ainoa mikä silloin pitää muistaa on se, että kalkin saaminen on turvattava ja vitamiinikuureja kannattaa käyttää ajoittain.

    • Meillä pennun masu meni myös sekaisin mistä vain purkkiruuan vaihdosta. Muutenkin laiha rääpäle ei semmoista tarvinnut joten rupesin antamaan raakaruokaa nappuloiden lisäksi; ei lisäaineita, ei mitään kissalle kuulumattomia ruoka-aineksia. Sillä tiellä ollaan, ei mitään ripulia tms vaikka välillä syöttäisi sisäelintä tai mitä tahansa raakaa lihaa, ja turkki kiiltää niin ettei ihan jokaisella...

      Totta, purkkiruoka ei ole välttämätön, ja tuolla ruokavaliolla yhdeltä kastroidulta kissalta tarkistettiin virtsakivien mahdollisuus: ei lainkaan kiteitä virtsassa. Elikkäs varsin toimiva ruokintatapa.

    • semmostavaan

      Anna oikeaa lihaa, sitä kissan kuuluukin syödä. Raksut ovat täynnä viljoja

    • Ainakasvi

      Kissa syö kesällä luonnossa pieniä määriä tuoretta ruohoa, oletko kokeillut. Ennen sanottin kissan puhdistavan suolistoaan sillä, tiedä häntä. Jotain ituja voisit kokeilla
      tai ihan tavallista ruohoa idättää, esim timotei. Se ei ole ainakaan myrkyllistä.

      Raksuja vois olla tarjolla aina, kissa ei niitä yleensä liikaa syö ja muuta ruokaa pari kertaa päivässä.

    • 3v poikakisu

      Hei kaikille vastaajille!
      Kivoja fiksuja vinkkejä teiltä. Olen nyt jättänyt marketin märkäruuan kokonaan pois. Kaikki märkäruuat on nyt kokeiltu ja meno jatkuu. Apteekista olen kissalleni ostanut juuri noita maitohappobakteereita mutta ainut miinus että se on tosi hankala sille syöttää kun se pitäisi saada sotkettua märkäruokaan ja ei suostu syömään sitä jos vaikka sotken tuoreeseen lihaan.. Haisee varmaan jotenkin pahalle? Ruutaan ei onnistu laittaa, isokin ruuta tukkeutuu kun se menee puuromaiseksi.
      Eläinlääkärissä kävin jokin aika sitten tutkituttamassa hampaan ja mainitsin tuosta löysästä mahasta. Otti verikokeet ja kaikki oli ok!
      Pienenä söi tosi paljon kaikkea ja monipuolisesti, nykyään hankala syöttää mitään siis HYVÄÄKIN lihaa kun nirsoilee.. Raksut tuntuisi vaan kelpaavan koko ajan..
      Tuota vehvää olen kanssa miettinyt ja nyt on tilanne se että täytyy ruveta selvittää tuon mahan kuraisuus. Aika ajoin on kissalla parempia jaksoja, jolloin ei maha ole sekaisin mutta sitten taas huonompia. Nyt huonompi jakso menossa ja taidan mennä huomenna eläinkauppaan ostamaan ihan kunnon raksuja ja tarjota vain lihaa kaverina.
      Onneksi tuttavani on eläinlääkärin kanssa hyvä ystävä niin kysyn siltä vielä neuvoa voiskohan tuon uloste näytettä tutkia.
      Kissa on muuten terve, iloinen ja aktiivinen vaikka onkin jatkuvasti ongelmia mahan kanssa.
      Jännä vain kun tämä ongelma on nyt tullut pikkuhiljaa, tässä 7 kk aikana et mikähän on laukaissut tuon.. Kissalla on myös astma ja käytän sillä ainoastaan puupellettiä tai kristallihiekkaa, tavan hiekasta saa HETI astmakohtauksen, tämä vaiva oli jo syntyessään.

      • villava hiiri

        Vatsassa saattaa olla Giardia.

        Selviää ulostusnäyyteistä, joita pitää kyllä olla jopa 3


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe