SHY ja Hypnoosiliitto "peräävät fiksuutta"

Lehdestä

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/424110/Hypnoosijarjestot peraavat fiksuutta

"Hypnoosijärjestöt peräävät fiksuutta
Kotimaa | Turun Sanomat 12:13

Suomen Hypnoosiyhdistyksen puheenjohtaja Olavi Tenni tuomitsee linnan juhlien jatkoilla torstaina nähdyn hypnoositempun. Mentalisti Noora Karma hypnotisoi kansanedustaja Ilkka Kanervan tämän vastustelusta huolimatta, ja sai tämän kaatumaan ravintolan lattialle.

– Meidän koulutuksemme ja yhdistyksemme käytäntöjen mukaan kaiken on tapahduttava yhteistoiminnassa ja yhteisymmärräyksessä asiakkaan kanssa, asiakasta kunnioittaen, Tenni sanoo.

Tenni sanoo hämmästyneensä, kun aamun lehdistä näki, mitä oli tapahtunut. Yhdistyksen on kuitenkin vaikea puuttua Karman tekemisiin, koska tämä ei ole sen jäsen eikä käynyt sen koulutusta.

Hypnoosin viihdekäytöstä ollaan alan järjestöissä monta mieltä. Kannat vaihtelevat täyskiellosta varovaiseen hyväksyntään. Kaikki korostavat kuitenkin, että hypnoosi pitää aina hoitaa fiksusti, eettisesti oikein ja niin, että ihmiset tietävät, mihin joutuvat.

– Hypnoosi ei saa aiheuttaa sellaista tunnetta, että heitä on kohdeltu väärin, kiteyttää Hypnoosiliitto ry:n puheenjohtaja Lasse Luostarinmäki.

Iltalehden mukaan Kanervan juhlatunnelma meni pilalle tempun takia. – En pitänyt tavasta, jolla tässä toimittiin, kansanedustaja kommentoi poistuessaan paikalta kesken illan."

En itse nähnyt telkusta tuota tapahtumaa, mutta ei kuulosta hyvältä.

27

444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huolestunut......

      Tässä on nyt kehitteillä aika kyseenalainen buumi. Viime keväinen Minkkinen & Koivunen show, ja pian alkava uusi minkkis-show. Ja nyt tämä mentalisti!
      Tuo viime öinen tapahtuma Linan juhlien hjatkoilla on erittäin kyseenalainen juttu! Kanerva li itse sanonut ettei suostu mihinkään hypnoosiin, taikatemppuun kylläkin.
      Elikkä tuossa on rikottu henkilön itsemääräämisoikeutta törkeällä tavalla. Voisi olla jopa poliisitutkinnan paikka!

      Mikä tuo mentalisti on naisiaan, missä hän on saanut koulutuksensa, luultavasti jenkkilässä kuten Minkkinen.

      Nuo Tennin ja Luostarinmäen kommentit ovt hyviä ja asiallisia. Pasi Koivunen ei osallistu ruohon uuteen Minkkinen-juttuun.

      • Nonniinnn

        Eikö seuraavilla juhlilla voitas pistää paremmaks...hypnoosiorgasmi olis poikaa.
        Ajatelkaa, ku joku kansanedustaja sais sen suorassa lähetyksessä. Jo olis lööpit täynnä kirjoituksia. Tässä mallia, ken uskaltaa.

        http://www.youtube.com/watch?v=QJ9jn35qhMc


    • Mattilainen.

      Karman tempulla Linnan juhlissa ei ole mitään tekemistä hypnoosin kanssa. Tollainen vosun näköinen tytön hupakko ei edes tiedä hypnoosista yhtään mitään.

      Kyseessä oli hyperventilaation aikaansaama huimauksen tunne, joka on jopa vaarallista. Toivon että Taikuri pysykööt vain taikatempuissa älköönklä valehdelko yleisölle että kyseessä olisi hypnoosi.

    • jippppiiiiiiiii

      Onhan se niin, että kun nätti nainen katsoo silmiin, niin johan siinä jalat pettää alta.
      Jos katoit tarkkaan, niin hypnoosia se oli. Silmät räpsyi siten, kun transsiin mennään.
      Hyperventilaatio vaatii voimakkaampaa hengitystä ja pidempään.

      Hyvä Karma... koska nähdään vieläkin rohkeampaa.. odotan eroottista hypnoosia.

    • Mitä tuli tehtyä

      Mut oli se linnan jatkojen hypnoosi komiaa. Mies makaa keskellä lattiaa kunniamerkit rinnassa ja kansa nauraa..

      Vai oliko ?

    • Hypnofan

      Kyllähän tuosta kuvamateriaalista näkee, että Karman hypnoosiosaaminen on aika rajoittunutta... Siksi tuokin tilanne meni aika tökerösti. Mautonta.

      Mielenkiintoista on kyllä nähdä, että mikä tuosta minkkisenkin uudesta showsta tulee... Ainakin kohua lienee odotettavissa, koska tehtävät jutut ovat kuulemma aika hurjia.

    • Hullua !!!!

      Tullaanko näkemään hypnoosiorgasmi ????
      Olis se hurjaa..olis se.

      No..ainaskin hypnoosin rajaaminen tietyille henkilöille saa potkua...

    • Totuus esille

      Onko tulevissa jaksoissa hypnoosiliiton edustus paikalla ? Tehdäänkö kaikki hypnotemput liiton nimeen ? Nähdäänkö kaatumisia kunniamerkit rinnassa ?
      Vai mitä sensaatiomaisia temppuja tehdään ????
      Vaatii vastauksen ?????

      • Vastaukseni

        Karma ei kuulu Hypnoosiliittoon. Hän ei tiettävästi kuulu myöskään Hammaslääkäriliittoon, Insinööriliittoon tai Metallityönväen littoon. On paljon muitakin liittoja, mihin hän ei kuulu.


      • Golliver Oll...
        Vastaukseni kirjoitti:

        Karma ei kuulu Hypnoosiliittoon. Hän ei tiettävästi kuulu myöskään Hammaslääkäriliittoon, Insinööriliittoon tai Metallityönväen littoon. On paljon muitakin liittoja, mihin hän ei kuulu.

        Mihin kuuluu Minkkinen ?


      • MinkkistäEiKiinnosta
        Golliver Oll... kirjoitti:

        Mihin kuuluu Minkkinen ?

        Ei mihinkään.


    • Totuuden torvi....

      Kuulehan, sun on aibvan turha yrittää provosoida tuolla, ei Hypnoosiliitolla ole tuon kanssa mitään telkemistä. Kun Koivunen oli mukana viime kevään jaksoissa, niin se on hhänen ihan henkilökohtaista bisnestään. Ja Koivunen ei ole mukana tuossa uudesssa jutussa.

    • Golliver Holliver

      Hypnoosiliitto on yhtäkuin lavahypnoosibisnes. Tämä on faktaa. Liitossa suositaan lavahypnoosia, vaikka samalla rikotaan omia eettisiä sääntöjä.
      Hauska kaksinaismoraalinen koko hypnoliitto.
      Hyvää tässä on kuitenkin se, että nyt kun kaikenmaailman lavaolliverit tekevät bisneksiään telkuissa, niin johan saa laki hypnoosista potkua.

      Hhhhaaaaaaaaaaaaa

      • Stan Laur

        Juttusi ovat kuin keitetystä lampaan päästä !


    • Järkevän lain puoles

      Mikäli haluatte asiallisempaa keskustelua, niin siirtykää Väinö Pertamon blogi-sivuille.
      Mutta pieni lisäys tuohon yllä olevaan: Kukaan muu kuin Pasi Koivunen ei ole vetänyt julkisia lavahypnoosishow-esityksiä.
      Ja Gulliver: Tuo laki saa odottaa tulemistaan vielä useita vuosia. Eihän se ole edes nykyisen hallituksen esityslistalla, ennenkuin joku kansanedustaja esittää siitä kirjallisen esityksen hallitukselle...Tuo aiempi työryhmän lausunto makaaa jonkun ministeriön mappihyllyssä, tänmä on siis totta, ja näin sanoi myös Hannu Lauerma...

      • list1

        Maallikko eläkeläisen katkera kirjoitteluko on asiallista ?


    • pointttti

      Ehkä makaa, mut kun kaikenmaailman lavahypnologit tekevät arvelluttavia temppuja medioissa, niin avot, johan laki liikahtaa liikkeelle.

      • jo entinen

        Tuosta mahdollisesta laista. Aika monessa maassa hypnoosin tekemistä on rajattu lailla. Mitä siitä on seurannut. On tullut Silvamenetelmää, Nlp:tä yms. Mahdollista lakia on nin helppo kiertää että en tiedä onko siitä paljoa apua. En sitä vastusta päin vastoin.


    • Pätevyyskehiin

      Mielestäni kielto ei ole se oikea tie. Pitäisi ennemminkin tehdä mahdolliseksi, että hypnoosia harjoittava henkilö voisi osoittaa pätevyytensä. Samaan tapaan kuin esimerkiksi Laillistettu kiinteistönvälittäjä tekee.

      Tällöin automaattisesti osaamattomat jäisivät ilman "virallista suositusta".

      • jo entinen

        Olen samaa mieltä. Eihän lait estä rikoksien tekemistä. Kannattaa ottaa mallia ruotsista jossa esimerkiksi vyöhyketerapian tekemiseen on sovittu selkeät pelisäännöt kuka saa tehdä ja mitä. Pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä periaatteella.


    • Varoitus !!!!!!!!

      Eli kaikki siis vapaaksi. Ei mitään lakeja.
      Jo entinen taitaa rikollisen ajattelumallin. Mietitään aina lain porsaanreikiä,

      Onneksi onkin jo entinen

      • jo entinen

        Nimimerkille varoitus
        On ikävää että sinulla on ongelmia luetun ymmärtämisessä. Se varmaan hankaloittaa elämääsi melkoisesti.


      • Nim. Varoitus !!
        jo entinen kirjoitti:

        Nimimerkille varoitus
        On ikävää että sinulla on ongelmia luetun ymmärtämisessä. Se varmaan hankaloittaa elämääsi melkoisesti.

        Aai ai.. joillakin on mielessä heti, miten kiertää lait. Onhan se elämä helppoa, kun kaikista asioista pitää hakea se rikollinen puoli.


    • Eilen

      Itse asiassa näin ensimmäisen kerran Tieteellisen hypnoosin ottavan kantaa asiaan eilen, Hesarin mielipide -palastalla. Aiemmin asiaa on kommentoinut Lauerma, joka kuuluu kyllä samaan ry:hyn, mutta ei ole puheenjohtaja tai ottanut kantaa ry:n puolesta, vaan itsenään.

    • utelias............

      Kun tuossa mainitsit Lauerman, niin tuli mieleen ajatus siitä, että mikä instanssi Suomessaa on antanut hänelle tuon vallan jonkinlaisena suomalaisen hypnoosin ukkoylijumalana. Hänkö itse vai kuka!

      • Dosentin tarkoitus?

        Onhan se dosentti Backman myös lausuntoautomaatti, joten kai se on dosentin tarkoitus?

        Voi kyllä miettiä kuinka laiskaa väkeä toimittajat ovat, kun haastattelevat aina samoja ihmisiä.


    • Jamespukki

      Tiedättekö te ihmiset mikä on hypnoosia tai miten hypnoosi määritellään? Koska esimerkiksi sen kieltäminen on aika mielenkiintoinen näkemys. Hypnoosihan terminä tarkoittaa vain sitä, että ihminen ottaa vastaan suggestion, johon aiemmin suhtautui kriittisesti. Tätähän tapahtuu jatkuvasti arkielämässä esimerkiksi normaalissa keskustelutilanteissa. Usein hypnotistit käyttävät vahvoja transsitiloja, joissa ihmisen kriittinenmieli on helpompi ohittaa (ja aiheuttaa hypnoosi=suggestio n hyväksyntä), mutta transsitilat on hyvin luonnollisia asioita myös. Moni katsoo televisiota siten, että ei kuule tai kiinnitä huomiota muuhun ympäristöön tai autolla ajaessa voi olla tietyssä transsissa ja siinä kun rentoutuu ja nukahtaa. Meditaatio sun muut rentoutukset menee muuten samaan kategoriaan.
      Kyseessä on maailman luonnollisin asia, jonka nimi hypnoosi vaan herättää merkillisiä mielekuvia. Ja kyllä sillä voi antaa orgasmeja, ja vaikka 100 kappaletta ilman koskemista. Se onkin yksi syy, minkätakia kaikkien sitä kannattaisi oppia ja sitä voi oppia aika monesta lähteestä suomessakin. Etsivä löytää

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe