Harrastelijan Full HD Videokamera

filmiohjaaja98

Onko olemassa minkäänlaista hyvää videokameraa, jossa olisi mikrofonilitäntä, sekä kuvaaminen onnistuisi 24p? Saisi olla laatumerkki, mutta ei pakolla. Hinta haarukka on 300-600 euroa. KIitos jo etukäteen

11

907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osta järkkäri

      Missään nimessä ei kannata ostaa mitään handycameja tai vastaavaa. Kun ostat kameraa maksat kennosta. Kaikissa videokameroissa on usein todella pienet kennot jotka ovat aivan surkeita huonossa valossa ja kuva ei ole tarkka vaikka full hd kamera olisikin. Osta canon eos 600d tai 660d järkkäreis kenno on paljon suurempi näin myös videon laatu ja laatu vähäisessä valossa ovat huomattamasti parempia. Myös objektiivit voi vaihtaa ja muitakin kuten tuo mikkikameroihin menee.

      • En osta

        Videokamerassa objektin vaihdon tarve on minimaalinen suurimmalle osalle käyttäjistä, kunhan katsoo että laajakulma on riittävä.
        xx kertaisilla Zoomeilla ei tee mitään, ellei roudaa mukanansa kolmijalkaa.

        Paljon tuollainen järkkärin videokuva Full-HD 50p vie muistia, onko se sama kuin videokameran, jos niin mitä iloa antaa enemmän pakattu kuva?
        Kauan perusakku kestää em. videokuvausta?

        600€lla saa ulkomailta tai netistä hyvän kuvanvakaajalla olevan 3MOS kameran. Suomesta ostaessa maksaa halpiskameroissa 100€ ja paremmissa 200€ ylimääräistä.


      • terozzz

        Juu nuo Canonit ovat ikävä kyllä jääneet pahasti jalkoihin.. Nykyään nuo sonyn , nikonin ja panasonikin kamerat ovat ajaneet ohi pahasti kuvan laadussa esim sony nex-5n, slt-a57 kuva nopeus 50p eli hidastuksia voi tehdä (melkeimpä ainoa kunnolla toimiva automaatti tarkennus) Nikon d5200 kuvanlaatu melkein yhtä hyvä kuin canonin lippulaivan 5d mk III. Panasonic gh 1-3 mallit (hakeroituna 1 ja 2 edullisia käytettynä).. näiden kameroiden hinnat alkaen 500 €. Käytettynä jotain 350€ kieppeiltä lähtee. ja adpterilla voi käyttää muiden valmistajien linssejäkin..Tavallinen video kamera.. Noh en edes vaivaudu kertomaan kuinka huonoa kuvan laatua näihin verrattuna niistä saat.. Ps vertailuja on netti täynnä, vähän käyttä aikaa niin johan alkaa kamera sinun tarpeisiin löytyä. Ja vielä gopro kamerat jos urheilu juttuja haluaa kuvata..


      • minä vaan
        En osta kirjoitti:

        Videokamerassa objektin vaihdon tarve on minimaalinen suurimmalle osalle käyttäjistä, kunhan katsoo että laajakulma on riittävä.
        xx kertaisilla Zoomeilla ei tee mitään, ellei roudaa mukanansa kolmijalkaa.

        Paljon tuollainen järkkärin videokuva Full-HD 50p vie muistia, onko se sama kuin videokameran, jos niin mitä iloa antaa enemmän pakattu kuva?
        Kauan perusakku kestää em. videokuvausta?

        600€lla saa ulkomailta tai netistä hyvän kuvanvakaajalla olevan 3MOS kameran. Suomesta ostaessa maksaa halpiskameroissa 100€ ja paremmissa 200€ ylimääräistä.

        EN osta;lle

        Ulkomailta saa,,,,,,,, mutta ei aivan varmaan tiedä mitä saa ?
        Esim. kamera voi olla täysin kopio, tai kamera voi olla linjalta viallista laatua, sillä eihän jokainen kameran valmistus aina onnistu 100 %.
        Jos saat viallisen, tai puuttelisen, niin voin kertoa, että kameralla ei ole mitään takuuta, eikä kamerassa kannata korjauttaa yhtään vikaa.
        (ja jos olisi takuu, kamera on matkalla 2-3 kk ja aina ei tule lainkaan takaisin)

        Muistia kuluu n 8-10 GB tunti, mutta osta 64 Gt, 50 € muisti.
        Vakioakku aina yli tunnin. Järkkäriin ei saa superakkuja, koska ovat kameran sisällä. Videokamerani ilmoittaa 5:30 tuntia, 23 € akulla.
        . (olen kuvannut yli 4:20 tuntia yhteen menoon)


    • HV30

      Aloittajan kriteerit täyttää ainakin Canon HV 30 videokamera, niitä ei taida saada enää uutena, mutta käytettyjä on myynnissä.

    • Canon, ......

      Jos on rahaa niin Canon kamera on ainoa valinta lyhyt filmi kuvauksissa. Äänen taltiointii on käytettävä aina ulkoista diginauhuria huippuäänen aikaansaamiseksi.
      Itse ostaisin Canonin oli hintaluokka mikä tahansa. Nikon varma kakkonen. Kyse on siis järjestelmäkameroista.

      • Klip or Movie

        Järkkäri sopii videoklippeihin, olen yhä oikean videokameran kannalla jos kuvaa oikeasti enemmän eli esim. lomareisusta editoituna 1 h BD-levylle.


    • caonon

      Järjestelmäkameralla saa sekä valokuvakameran että FULL HD videokameran samaan hintaan. Objektiiveja on joka lähtöön. Reissussa 1 kamera on järkevin vaihtoehto.

    • Vanhan koulun hobo

      Järjestelmäkameran käyttäminen videokuvaamiseen vaatii kameran lisäksi myös vähintään yksijalan, lisämikrofonin ja luuppietsimen. Follow-focus helpottaa tarkentamista ja vähentää tärinää. Lisävarusteet nostavat kamerapaketin hintaa muutamilla satasilla. Tosin kahta ensimmäistä vaatii myös pieni videokamera.

    • sdkljfsdlkjfs

      Ilmeisesti etsit kameraa lyhytelokuvia varten jos 24p on tärkeä? Lomavideointiin siis perinteinen videokamera on paras. Urheiluun (skeittaus, pyöräily jne.) GoPro on paras. Mutta lyhytelokuviin peilitön tai peilillinen järkkäri on paras.

      Peilittömistä ostaisin tolla budjetilla: Sony Nex-5R ja peilillisistä Canon 600D tai Nikon D5100. Hieman jää rahaa varusteisiinkin. Tarvitset ennen pitkää ainakin

      - vara-akun
      - kolmijalan
      - jonkinlaisen kamerakahvan jolla järkkäriä liikuttelee helpommin
      - lisämikin kameraan (esim. Rode) tai erillisen nauhurin (esim. Zoom)
      - editointisoftan (iMoviella pääsee hyvin alkuun jos Mac)

    • VideoMan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe