Elämä vankilan jälkeen

mielenkiinto1

Minkälaista on vapautuneen vangin elämä vapautumisen jälkeen?
Kertokaahan te, jotka sen olette kokeneet.

17

4494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • crowley.bikers.mc

      No ainakin naisten kiinnostus sua kohtaan kasvaa 10potenssiin.. Lisäks saat oitis uusia kavereita ja linnassa olet saanut aikaan itsellesi verkoston. Toisten vankien tutut ovat nyt myös sinun tuttujasi.. Jos siis olet ei-pedo,raiskari,naistenhakkaaja.. vaan OIKEA rosvo..Liskoilijat eivät myös ole kovassa huudossa.. Sinun maineesi siviilissä tulee olemaan se mikä oli linnamaineesi..Jos olet aito periaatteen,Vanhan Liiton mies..saat myös piirien ulkopuolelta asiallisen vastaanoton..

    • vempula -92

      6v reissun jälkeen ovet tuottivat ongelman. Oli tottunut että ne avataan valmiiksi. Olo oli kuin häkkilinnulla olisi pitänyt lentää pois vaan ei tiennyt minne. Linnassa oppi että suurin osans tappajista on surkimuksia vaimonsa tappaneita alkoholisoituneita juoppoja, jotka nyt hiukan kuntoutenina olivat kovaan ääneen killeri miehiä. Surkeita ressuja suurin osa. Suomessa on vain kourallinen tosi kovia kundeja niitä jotka ei uhoa ei kerskaile vaan toimivat tilanteen tullessa.

      Linna on hauska ja kiva paikka ns pikku helsinki jonne mahtuu ihmisia joka tuutista, siellä viihtyy hyvin koska kaikilla sama päämäärä, päästä pois vielä joskus. Aika vain pysähtyy ja voden ajat vaihtuu. 6v meni todella heittämällä, mitä jäi, hyviä kavereita ja uusia oppeja/kontakteja paljon

    • pitkätuomio-88

      Olin ns. pitkällä tuomiolla, jollaiseksi vankilapiireissä katsotaan yli 2 vuoden tuomio. Jouduin istumaan siitä puolet, koska armonanomukseni hylättiin. Anoin armoa puolen vuoden istumisen kohdalla. Vapauduttuani olin ihan hukassa. Istuin puhelimen vieressä ja odotin, että paikalle tulee vartija, jolta saa kysyä luvan soittamiseen. Kaupassakäynti oli myös takkuilevaa, en tiennyt mitä ostaa, jos siis sain ensiksi jonkun avaamaan oven. Ovien avaaminen, se piti opetella ihan uudestaan, koska olin sen taidon unohtanut. Samoin lenkillä jäin väkisin paikoilleni kiertämään ympyrää. Aamu-, päivä- ja iltalääkkeistä muodostui rutiini vankilassa, joten ulkopuolellakin odottelin aina säännöllisesti lääkekupin tuloa. Onneksi tyttöystäväni auttoi tässä erityisesti, tarjoamalla minulle lääkkeet säännölliseen aikaan. Tyttöystäväni suhtautui myös ymmärtäväisesti siihen, että muokkasimme muutamaksi kuukaudeksi asunnostamme vankilan. Eteisemme oli matkaselli, olkkari oli oleskelutila, keittiö oli se jossa pidin värkit jemmassa (en käyttänyt värkkejä, mutta niiden olemassaolo toi turvallisuuden tunteen), makkari oli varsinainen selli. Koska oli käyttänyt paljua vuoden ajan, oli vessan käyttäminenkin hankalaa. Siksi pidin makkarin komerossa paljua, johon lorottelin tarpeeni yöllä herätessä.

      Nyt 1,5 vuotta vapautumisen jälkeen tilanne alkaa olla normaalin rajoissa. Okei, värkit on edelleen kaapissa ja paljukin on vielä vessassa, mutta ulkoilen nyt vapaammin ilman ulkoiluaikoja. Voisi kait sanoa, että olen nyt avovankilavaiheessa. Eli pitkällä tuomiolla jos on ja siltä vapautuu, niin ei ihan helposti hommat suju kyllä.

      • Elämä opettaa

        Hyvää jatkoa:)
        Olet ilmeisestikin läksysi oppinut, joten nyt vain katsot rohkeasti ja reippaasti tulevaisuuteen, päivä kerrallaan.


    • sir.poxalot

      Pitkätuomio-88 kiitos viestistä, toi valaisi aika paljon käytännön kokemusta.

      • Vanki nmro 118/75

        "Pitkätuomio"on täysin provo ja jutussa ei totuuden häivääkään!


    • Vanki no 118/75

      Heh,"pitkä tomio 2v"...Lusin aikoinaan nuorena miehenä lähes kymmenen suvea ja siviiliin pääsy oli ihanaa kun olin löytänyt kirjeenvaihdon kautta naisen jonka kanssamenin kihloihin.Vielä 80 luvulla oli kriminaalihuolto jolta vapautunut sai kaiken avun asuntoa myöten.Alku hieman hankalaa kun vanhat vintiöt veti puoleensa ja dokailtiin missä mlloinkin mutta kun ikää oli"jo" 30v alkoi asioita miettimään mitä elämältä haluaa!Menin töihin ja pärjäsin suht hyvin vaikka eroja tuli useampkin mutta niinhän käy usein"normi"ihmisillekin.Elämässä on ollut ylä ja alamäkiä mutta rikollinen elämä jäi ja sain kolme lasta ja nyt viisi lastenlasta.Tutustuin moniin"nimimiehiin" ja raakoihin murhamiehiin mutta ihan ihmisiä hekin olivat.Pasasen Tauno,Lusu,rehumyllymurhaaja ja lentokapiaisen J.Suonperän murhaajan A.Myssylän kanssa juteltiin monet tarinat ja aina löytyy asioista ne inhimmmillisetkin puolet! Nyt ansaittuja eläkepäiviä elelen ja en vieläkään ole lukenut pohjolan poiisi kertoo kirjaa vuodelta.78 jossa tapauksestani kirjoitettiin.Huom!En tappanut tms.koskaan mutta kovat oli silloin varkaallakin tuomiot...Loppu hyvin,kaikki hyvin.... :)

    • iltalehden vuosikert

      Minun mielestä 16 vuoden tuomio lukuisista aseellisista ryöstöistä on ihan kohdallaan. Ammuttu on, mutta kohteena olevalla virkailijalla on käynyt tuuri eikä ole kuollut. En edelleenkään ymmärrä miksi rikollisia on suojeltava vankeustuomioita lyhentämällä. Lusittavaksi jää vajaa "kymmenen suvea" jotta on nopeammin päästy jatkamaan rikoksia. Älykkäitähän kaikki rikolliset ovat, se nyt on sanomattakin selvä.

    • Anonyymi

      Lyhyesti ja ytimekkäästi; virkailijat ja lääkärit helposti pelkäävät&inhoavat sinua, asunnonkin saaminen helv vaikeaa, (puhumattakaan siitä mistä saat rahaa kalusteisiin), palkkatöiden saaminen myöskin lievästi ilmaisten "haasteellista". Riippuu paljon minkälainen "rikollinen" olit, suurin osa kun vankilassa on huumeongelmaisia, niin jatkaa samaa rataa, kun se on melkein ainut tie jonka yhteiskunta enää sinulle antaa. "Ei-narkit"-rosvot helposti myös jatkavat ryöstelyä, kun ei edes koulutuksiin pääse, puhumattakaan työllistymisestä. Jos linnaan meinaa joutua, niin kannattaa tehdä "kaikki samantien", että tulee niin pitkä kakku, että pääsee loppuvaiheessa avotaloon ja sen jälkeen vanhuus- tai sairaseläkkeelle.

    • Anonyymi

      Näin o

    • Anonyymi

      Siitä alottaa että kun vapautuu niin muovipussi kädessä eikä siviilissä ns. normaali tuttua ollenkaan eikä läheiset edes halua nähdä. Sen siitä saa ennen kun vankilaan joutuu on asenteet ettei mikään merkkaa mitään ja täys aasi itsensä johonki vankilaan edes hommaa. Saakeli se uho minä olen kova.

    • Anonyymi

      Suurimpana kinginä itseään pitävät ovat todellisuudessa suurimpia vasikoita ja paskan jauhajija, ihan pelle porukkaa, sitten on ne perus päävikaiset pilleristit ja muut hörhöt, vankilassa on vain muutamia tyyppejä keillä vielä jotakin normi ihmisen ajatus mailmaa jäljellä ja tämän kaiken kyllä huomaa.

      Siviilissä ei odota mikään valmiina vaan se paikansa on itse rakennettava ja niihin talkoisiin ei kandee venkuloita ottaa osaliseksi. koko ihmis piiri ympärillä menee vaihtoon.

    • Anonyymi

      Istuin 3 vuotta ulkomailla ja sain ihan mahtavat kontaktit hollantiin ja espaniaan. 2v vapauden jälkeen olen markka miljonääri ja muutin ulkomaille. Omistan monia asuntoja jota vuokraan turisteille ja elelen mukavasti. Tavoite on euro miljonääri.
      Vankila ei paranna ihmistä. Se tekee hänestä vaan kitkerän ja vaarallisen.

    • Anonyymi

      Suomalainen yhteiskunta on ajautunut siihen tilaan että tänä päivänä yhä useampi vankilasta vapautuva vanki kokee rangaistuksena sen että joutuu lähtemään vankilasta missä ilmainen lämmin ruoka kolme kertaa päivässä vaatehuolto opiskelu ja kuntoilumahdollisuudet. Moni vapautunut vanki onkin tyhjän päällä siviilissä.

    • Anonyymi

      Minua kiinnostaa miten naisvangin elämä lähtee rulaan vapauduttua?Ilmeisesti vaikeampaa on kun miesten.Mies on kova jätkä vankilasta päästyään mikä nainen on???Varsinkin jos ei tartu lesbous vankila aikana..

    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe