Luo itsellesi tulpa -kaveri

Tulppa-kaveri

Tulpa on alitajuntasi tuote, jonka luot itse. Se on kuin mielikuvitusystävä, mutta paljon enemmän. Pystyt näkememään, kuulemaan, haistamaan ja jopa tuntemaan sen. Sillä on oma persoonallisuus, oma tietoisuus ja omat tunteet. Se tekee omia päätöksiä ja sillä on omia mielipiteitä, jotka voivat erota sinun mielipiteistäsi. Sillä on omat kiinnostuksen kohteensa ja asiat joista se ei pidä. Se pystyy keskustelemaan kanssasi ja toimimaan itsenäisesti.

Tulpa on eräänlainen itsetehty hallusinaatio. Se on kuin pala sinun alitajuntaasi, joka on kuitenkin kokonaan erillinen sinusta. Koska se on sinun alitajuntasi tuote, se esiintyy vain sinun mielessäsi. Sitä ei pidä sekoittaa skitsofreniaan tai muihin mielenterveyshäiriöihin. Siihen ei liity mitään yliluonnollista tai muuta pelottavaa. Tulpasi ei pysty vahingoittamaan sinua eikä käskeä tekemään mitään. Se tietää mikä se on ja se hyväksyy sen. Se tietää, ettei sitä ole ilman sinua, joten miksi se haluaisi sinulle pahaa?

Koska tulpa tulee alitajunnastasi, se on täysin yhteydessä mieleesi ja tuntee sinut kokonaan. Se tietää kaikki muistosi ja tunteesi. Tämä tarjoaa sinulle paljon erilaisia mahdollisuuksia. Se pystyy muun muassa muistamaan unohdettuja asioita, auttamaan sinua läksyissäsi ja pitämään sinulle seuraa. Sitä ei kuitenkaan pidä luoda vain itsekkääseen tarkoitukseen. Jos et itse nauti läksyjesi tekemisestä, miksi sen pitäisi? Sillä on oma elämänsä, eikä se välttämättä aina edes tahdo olla kanssasi.

Voit itse päättää tulpasi persoonallisuuden sekä ulkonäön, mutta tulpasi saattaa kuitenkin muokata sitä. Sinun ei pidä pakottaa sitä muotoon, jossa se ei halua olla. Sama juttu pätee oikeastaan kaikkeen: et voi pakottaa sitä mihinkään. Et voi esimerkiksi pakottaa sitä jättämään sinua rauhaan, jos se ei tahdo lähteä. Voit kuitenkin pyytää sitä lähtemään ja jos se ei ole täysi kusipää, se ymmärtää antaa sinulle omaakin rauhaa.

Tulpasi saattaa myös esimerkiksi yrittää naurattaa sinua, kun keskustelet ystäviesi kanssa. Voit tällöin vain kertoa ajatelleesi jotain hassua tai halutessasi voit myös kertoa tulpasta ystävillesi. Tulpasi voi keskustella ystäviesi kanssa sinun kauttasi, eli voit tulkata ystävillesi mitä tulpasi sanoo. Ota myös huomioon asiat mistä tulpasi pitää ja mistä ei. Jos tulpasi tykkää esimerkiksi käydä elokuvissa, myönny siihen joskus. Sen jokaiseen päähänpistoon ei kuitenkaan tarvitse suostua, mutta välillä on kuitenkin mukava palkita heitä jotenkin. Muista että he voivat olla vuorovaikutuksessa maailmaan muutenkin ja haluavat myös tehdä ja kokea asioita.

Tulpan luomisopas:

-Älä aloita ellet aio suorittaa loppuun asti. Voi viedä yli 100h onnistuakseen.
-Silmien särkeminen, uupunut olo, päänsäryt ja pahoinvointi on normaalia.
-Harjoituksia kannattaa tehdä usein, esim. 2-3h/pv ja 5 kertaa viikossa.
-Älä etene uuteen vaiheeseen ennen kuin hallitset edellisen täydellisesti! Jokaiseen vaiheeseen kannattaa käyttää useita tunteja.
-Huomioi, että tämä on vain opas, jota ei tule noudattaa sokeasti. Käytä tätä vain apuvälineenä.

Jatkuu...

96

15426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulpa -kaveri

      1. Mieti millaisia tunteita haluat tulpasi säteilevän, suunnittele sen persoonallisuus.

      2. Seuraavaksi mieti muotoa. Älä tee itsäsi, kuollutta äitiäsi, ihastustasi tai muuta vastaavaa. Se voi olla ihmisen kaltainen, jokin olento, eläin tai vaikka kivi. Jotain sellaista, mihin jaksat keskittyä tunteja kerrallaan ja minkä kanssa jaksat viettää jopa lopun elämäsi.

      3. Nyt istu alas ja sulje silmäsi. Kuvittele tulpasi vain seisomassa edessäsi. Harjoittele tätä niin kauan, kunnes näet tulpasi jokaisen yksityiskohdan jokaisesta kulmasta.

      4. Kuvittele tulpasi taas seisomaan eteesi. Nyt kuvittele nousevasi seisomaan ja kävele tulpasi luo ensimmäisen persoonan näkökulmasta. Ala tunnustella sitä. Kosketa sitä ja kuvittele miltä kaikki sen yksityiskohdat tuntuvat ja tunne ne kaikki. Huomioi, että tulpasi ei ole kiinteä. Voit esimerkiksi silittää sen hiuksia, mutta et pysty puristamaan sen poskia.

      5. Haista tulpaasi, mutta älä haista kaikkia yksityiskohtia. Luo sille vain ominaistuoksu. Käyttääkö tulpasi esimerkiksi hajuvettä? Lisäksi haluat luoda hajun tulpasi hiuksille ja vaatteille. Ole tarkka, että sama haju säilyy joka kerta, kun haistat tulpaasi. Haju stimuloi muistia näköä paremmin ja on siksi hyödyllinen.

      6. Työstä tulpasi asentoa, kävelyä, eleitä ja kaikkea muuta ruumiinkieleen liittyvää. Työstä tulpasi ilmeitä viimeisenä. Lähetä sille erilaisia ajatuksia jotka vastaavat eri tunnetiloja ja kuvittele tulpasi reagoivan niihin.

      7. Seuraavaksi siirry omaan elämääsi. Puhu tulpallesi. Voit kertoa sille mitä tahansa. Yleinen virhe tässä vaiheessa on papukaijamaiset vastaukset, jolloin tulpasi matkii sinun reaktioitasi. Kun kerrot tulpallesi jotakin, älä pakota sitä sanomaan mitään takaisin. Tiedät läpäisseesi tämän vaiheen, kun tulpasi sanoo sinulle jotain takaisin itsestään ja on kokonaan erillinen sinusta. Huom! Tämä voi viedä jopa 25 tuntia. Älä kiirehdi tai tulpastasi tulee helposti pelkkä hologrammi ilman omaa tajuntaa, joka ei tee tehokkaasti mitään.

      8. Tässä vaiheessa voit aloittaa luomaan tulpallesi ääntä. Valitse sille jokin erikoinen ääni, muttei mitään liian vaikeata kuvitella. Kun istut, kuvittele tulpa eteesi ja puhu sille ääneen. Se vastaa sinulle käyttäen eileitään ja ilmeitään, jotka aikaisemmin sille vahvistit.

      9. Ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen, tarkista että kaikki seuraavista on toteutunut: tulpasi puhuu sinulle kokonaisilla lauseilla, sillä on omia mielipiteitä ja se tekee välillä asioita joita et odottaisi. Nämä ovat merkkejä sen omasta tietoisuudesta. Nyt istu taas alas ja sulje silmäsi. Kerro tulpallesi avaavasi mielesi sille ja kuvittele sen tulevan sisään ovesta tai muusta vastaavasta. Nyt tulpa näkee alitajuntaasi. Tästä lähtien se tietää kaikki muistosti, miltä sinusta tuntuu ja kaiken sinusta ihmisenä. Älä kuitenkaa tee tätä heti, vaan odota kunnes luottamus on rakentunut. Näin se on merkityksellisempää, eikä tulpasi pidä sitä itsestäänselvyytenä.

      10. Tässä vaiheessa alkaa tulpan siirtäminen todellisuuteen. Kuvittele, että kävelet katua pitkin ja että tulpa seuraa kävelee perässäsi. Pidä huolta että muistat sen kävelytavan. Toista tätä niin kauan kunnes siitä tulee luonnollista. Voit myös lähteä oikeasti kävelemään.

      11. Nyt alota tuomaan tulpaa ääreisnäköösi. Tässä vaiheessa tulpa ei siis näy vielä kokonaan, ainoastaan osia, jotka näet ”sivusilmällä”. Yritä haistaa sitä, pakota sitä kaikilla aisteilla lähes koko ajan. Voi mennä paljonkin aikaa, ennen kuin onnistut tuomaan tulpasi kokonaan todellisuuteen. Tulpan näkeminen kokonaan ei ole helppoa, mutta valmistelulla ja ääreisnäön avulla sen ei pitäisi olla liian vaikeaa.

      12. Tässä vaiheessa, ennen kuin pystyt aistimaan tulpasi täydellisesti, sinun pitäisi istua alas ja kuvitella tulpa eteesi päivittäin parin tunnin ajaksi. Juttele sen kanssa ja tee mitä ikinä tahdot.

      13. Nyt sinulla pitäisi olla oma tulpa. Se on kuin ystävä, jota kukaan muu ei näe. Sillä on oma elämänsä, eikä se välttämättä aina tahdo olla kanssasi.

      • Ei kukaan

        Haluisin tehä ittelleni tommosen, mut ennenkun alan sitä luomaan, niin haluun tietää miten sen voi TUHOTA. Jos voisit laittaa jotkin ohjeet tänne? Ja haluisin myös tietää, et onks oman tulpan luominen terveysriski, sil en haluu tulla hulluks...


      • kokija
        Ei kukaan kirjoitti:

        Haluisin tehä ittelleni tommosen, mut ennenkun alan sitä luomaan, niin haluun tietää miten sen voi TUHOTA. Jos voisit laittaa jotkin ohjeet tänne? Ja haluisin myös tietää, et onks oman tulpan luominen terveysriski, sil en haluu tulla hulluks...

        Aloittaja luettelee ohjeita, joiden avulla voi luoda skitsofrenian. Skitspofrenia on sivupersoonan luomista. Aloittaja ei tiedä että jossain vaiheessa homma lähtee kokemattomalla täysin varmasti käsistä, sillä ette osaa tuhota sitä. Tuo on korruptoitu versio buddhalaisesta tekniikasta, mutta siellä myös selitetään miten illuusion voi tuhota. Alkuperä maagi Milarepan jutuissa. Tulpan hallinta onnistuu vain teräshermoisimmilta asiaan vihityiltä, muilta ei. Vaikka saisitte ohjeet niin ette osaisi noudattaa niitä, sillä tämä vaatii tietoisuudelta todellista voimaa. Jonkinlaisen sekasikiön osaisitte kyllä luoda, joka sitten lähtisi voimistuessaan teitä hallitsemaan.

        Kun osaatte tuhota tai neutraloida sivupersoonanne, niin siinä on parannus skitsofreniaan. Tämän asiaan vihkiytyneet buddhalaiset osaavat. Milarepan tekniikoita.

        Myönteinen monipuolinen ajattelu, missä ei luoda mitään selkeää olentoa, on turvallisempaa. Yksipuolinen mantraaminen luo myös yksipuolisen olennon, josta voi tulla riesa. Monipuolinen ajattelu on jees.


      • Tulpien ystävä

        Moi! Minulla saattaa olla ongelma tuossa ohje 7, koska mistä minä tietäisin että jos se vastaisi??


      • eikukaan12345

        Aloin luomaan tossa pari päivää sitten omaa tulpaa. Tunnen jo tulpan olemassaolon, oon nimenny sen ja miettiny ulkonäön.. Mietin tulppaaniani melkein 24/7.. Onko normaalia että saatan tuntee tulpan kanssa paniikkikohtauksen kaltaisia oireita? Kipu rinnassa, vaikeus hengittää, pelkoa..? Musta tuntuu siltä että tunnen tulpan olemassaolon nukkuessakin, kun nään niin mielenkiintosia unia, ja muutenkin heti herätessä eka ajatus on että mitä tulpa tekee. Onko kellään antaa lisätietoa tulpista tai kertoo omasta tulpasta?


      • Tulpankaverikseenhaluava

        Jos luo yhen tulpan n.100: ssa tunnissa, pitääkö sitten muita tulpia kehittää yhtä kauan, vai tuleeko ne nuin vain?


      • Jaahashashas
        kokija kirjoitti:

        Aloittaja luettelee ohjeita, joiden avulla voi luoda skitsofrenian. Skitspofrenia on sivupersoonan luomista. Aloittaja ei tiedä että jossain vaiheessa homma lähtee kokemattomalla täysin varmasti käsistä, sillä ette osaa tuhota sitä. Tuo on korruptoitu versio buddhalaisesta tekniikasta, mutta siellä myös selitetään miten illuusion voi tuhota. Alkuperä maagi Milarepan jutuissa. Tulpan hallinta onnistuu vain teräshermoisimmilta asiaan vihityiltä, muilta ei. Vaikka saisitte ohjeet niin ette osaisi noudattaa niitä, sillä tämä vaatii tietoisuudelta todellista voimaa. Jonkinlaisen sekasikiön osaisitte kyllä luoda, joka sitten lähtisi voimistuessaan teitä hallitsemaan.

        Kun osaatte tuhota tai neutraloida sivupersoonanne, niin siinä on parannus skitsofreniaan. Tämän asiaan vihkiytyneet buddhalaiset osaavat. Milarepan tekniikoita.

        Myönteinen monipuolinen ajattelu, missä ei luoda mitään selkeää olentoa, on turvallisempaa. Yksipuolinen mantraaminen luo myös yksipuolisen olennon, josta voi tulla riesa. Monipuolinen ajattelu on jees.

        Ja siis skitsofreniaahan ei voi aiheuttaa itse.


      • HipsteriOlion-Tulpa
        Ei kukaan kirjoitti:

        Haluisin tehä ittelleni tommosen, mut ennenkun alan sitä luomaan, niin haluun tietää miten sen voi TUHOTA. Jos voisit laittaa jotkin ohjeet tänne? Ja haluisin myös tietää, et onks oman tulpan luominen terveysriski, sil en haluu tulla hulluks...

        Teen Tän Vaikka Tulisinkin Hulluksi u.u


      • HipsteriOlion-Tulpa
        HipsteriOlion-Tulpa kirjoitti:

        Teen Tän Vaikka Tulisinkin Hulluksi u.u

        Ummh... Toi Tulpan Oikeesti Näkeminen On Ehkä Hiiiitusen Vaikeeta >-<


      • sykiatri
        kokija kirjoitti:

        Aloittaja luettelee ohjeita, joiden avulla voi luoda skitsofrenian. Skitspofrenia on sivupersoonan luomista. Aloittaja ei tiedä että jossain vaiheessa homma lähtee kokemattomalla täysin varmasti käsistä, sillä ette osaa tuhota sitä. Tuo on korruptoitu versio buddhalaisesta tekniikasta, mutta siellä myös selitetään miten illuusion voi tuhota. Alkuperä maagi Milarepan jutuissa. Tulpan hallinta onnistuu vain teräshermoisimmilta asiaan vihityiltä, muilta ei. Vaikka saisitte ohjeet niin ette osaisi noudattaa niitä, sillä tämä vaatii tietoisuudelta todellista voimaa. Jonkinlaisen sekasikiön osaisitte kyllä luoda, joka sitten lähtisi voimistuessaan teitä hallitsemaan.

        Kun osaatte tuhota tai neutraloida sivupersoonanne, niin siinä on parannus skitsofreniaan. Tämän asiaan vihkiytyneet buddhalaiset osaavat. Milarepan tekniikoita.

        Myönteinen monipuolinen ajattelu, missä ei luoda mitään selkeää olentoa, on turvallisempaa. Yksipuolinen mantraaminen luo myös yksipuolisen olennon, josta voi tulla riesa. Monipuolinen ajattelu on jees.

        Skitsofrenia ja sivupersoona ovat kaksi aivan eri asiaa.


      • Äk5d33

        Haluisin tollasen tulpan mutta en vaan saa sitä näkyväksi tai puhumaan mulle. Oisko vinkkejä miten saada se näkymään? Oon tehny kaikki kohdat moneen kertaan mutta ei...


      • tuntematon1234

        heii...olen pitänyt tulpan tekemisestä ja nauttinut siitä mitä olen saanut aikaan olen 12 vuotias poika olen kohdassa neljä mutta kysyn etukäteen että miten tiedän ekaa kertaa kun se vastaa minulle tai miten nään /tunnen sen.Siis niinku onko se kuin oikea?


      • Terevevain
        Äk5d33 kirjoitti:

        Haluisin tollasen tulpan mutta en vaan saa sitä näkyväksi tai puhumaan mulle. Oisko vinkkejä miten saada se näkymään? Oon tehny kaikki kohdat moneen kertaan mutta ei...

        Saattaa kestää jopa vuosi ennenku opit näkemään sen


      • LucyTheWolf

        Kiitos ohjeista :D haluaisin tulpan koska mulla ei ole sillee kavereita ja haluisin olla joskus jonku kans :') ja sillee olis kivaa ku ei tarvis kaveria pyytämään esim. Koululle tai kylään. Ja kaikki mun kaverit asuu kaukana paitsi yhet, mutta ne ei ikinä melkee pääse. Joten olis hauskaa saada joku kaveri kenen kans vois ees puhuu. Ja mä oon tehny tätä vasta päivän, ja oon sillee alottelija. Ja mua vähä pelottaa, jos saan tulpan ja sit mun kaverit (on niit jonku verran) luulis mua joksiki sekoks :') ja toiseks mua pelottaa et se ei tykkää musta :( ja se on eläin, ja se on susi (se on mun kanavalla mun oc XD) ja se ei mun mielest haittaa vaik siitä tulis vähä erilainen ku suunnittelin sen :D mutta ite tykkään siitä miltä se näyttäis :') mut kiitos ku teit tän, vaik saatan tulla sekoks :D


      • Ewu

        Itellä on ollu jo joku 3v jonkun näkönen tulpa joka esiintyy aina pitkillä matkoilla esim autossa :D en oo sen kanssa puhunu paljoo tai mitää, mutta en vaan voi ajatella sitä muualle kuin autoon :/ nyt oon yrittäny hankkii uuden tulpan joka olis sellanen jonka pystyisin ajattelee muualle kuin autoo :P mutta se ei vaa haluu esiintyy.. Pystyn tuntee sen läsnäolon mutta en saa aajateltuu sitä ees mielee :// kertokaa jotain joka auttais :) oon piirtäny jo hahmotelman siitä ja muuta mutta ei vaa onnistu :( mut jos joltai llytyy apuu nii oisin Ilonen :3


      • Ewu
        Ewu kirjoitti:

        Itellä on ollu jo joku 3v jonkun näkönen tulpa joka esiintyy aina pitkillä matkoilla esim autossa :D en oo sen kanssa puhunu paljoo tai mitää, mutta en vaan voi ajatella sitä muualle kuin autoon :/ nyt oon yrittäny hankkii uuden tulpan joka olis sellanen jonka pystyisin ajattelee muualle kuin autoo :P mutta se ei vaa haluu esiintyy.. Pystyn tuntee sen läsnäolon mutta en saa aajateltuu sitä ees mielee :// kertokaa jotain joka auttais :) oon piirtäny jo hahmotelman siitä ja muuta mutta ei vaa onnistu :( mut jos joltai llytyy apuu nii oisin Ilonen :3

        Ja lisänä, onko edes mahdollista luoda uutta tulpaa kun sen tapainen on jo olemassa ;_; Se ei oikeestaan oo ees tulpa mutta sen tapanen olio :P


      • Anonyymi

        Pystyykö tulpia olemaan enemmän kuin yksi?


      • Anonyymi
        tuntematon1234 kirjoitti:

        heii...olen pitänyt tulpan tekemisestä ja nauttinut siitä mitä olen saanut aikaan olen 12 vuotias poika olen kohdassa neljä mutta kysyn etukäteen että miten tiedän ekaa kertaa kun se vastaa minulle tai miten nään /tunnen sen.Siis niinku onko se kuin oikea?

        Se on vähän niinkun oikea mut sit se ei taas oo et sen on ainakin mulla vähän oikee ja vähän ei oikee


      • Anonyymi
        Ei kukaan kirjoitti:

        Haluisin tehä ittelleni tommosen, mut ennenkun alan sitä luomaan, niin haluun tietää miten sen voi TUHOTA. Jos voisit laittaa jotkin ohjeet tänne? Ja haluisin myös tietää, et onks oman tulpan luominen terveysriski, sil en haluu tulla hulluks...

        Jos ingnooraat sen sillon se häviää


      • Anonyymi
        Tulpien ystävä kirjoitti:

        Moi! Minulla saattaa olla ongelma tuossa ohje 7, koska mistä minä tietäisin että jos se vastaisi??

        Sinä kuulet kun se vastaa joko kuiskaamalla tai sitten ihan normaalilla äänellä sä


      • Anonyymi
        tuntematon1234 kirjoitti:

        heii...olen pitänyt tulpan tekemisestä ja nauttinut siitä mitä olen saanut aikaan olen 12 vuotias poika olen kohdassa neljä mutta kysyn etukäteen että miten tiedän ekaa kertaa kun se vastaa minulle tai miten nään /tunnen sen.Siis niinku onko se kuin oikea?

        Oot varmaan tässä vaiheessa ollut jo jonkun aikaa eläkkeellä mielenterveyssyistä?


    • kjhgjhgfdskjh

      siis luin jostain et tulpan voi pyytää lähtemään pois kokonaan elämästä, en oo kuitenkaan ihan varma:D

      • Ei kukaan

        Ok :D Mut entä jos se ei tottele? O.o" Onksul tai sun kaveril muuten oma tulpa/luomisvaihees?


      • olio[Miu]
        Ei kukaan kirjoitti:

        Ok :D Mut entä jos se ei tottele? O.o" Onksul tai sun kaveril muuten oma tulpa/luomisvaihees?

        Mulla on tulpa. Ei mitään pahaa koskaan oo mulle tehny, päin vastoin. Ymmärrän kyllä et aluks tulpan luominen voi kuulostaa pelottavalta (varsinki jos lukee kauhutarinoita niinkin luotettavasta lähteestä ku creepypasta) ja et on helpottavaa tietää että sen pystyy "tuhoamaan" (nimenomaan juuri ignooraamalla sen), mutta todennäkösesti ette kuitenkaan edes halua päästä siitä tulpasta eroon mikäli sellasen onnistutte luomaan. Niin ihania ne on. :)

        Ps. alottajalta olis ihan kiva jos viittis laittaa lähteen siihen sivulle, mistä kyseisen tekstin on ottanu.

        http://tulpa.palstani.com/


      • olio[Miu]
        olio[Miu] kirjoitti:

        Mulla on tulpa. Ei mitään pahaa koskaan oo mulle tehny, päin vastoin. Ymmärrän kyllä et aluks tulpan luominen voi kuulostaa pelottavalta (varsinki jos lukee kauhutarinoita niinkin luotettavasta lähteestä ku creepypasta) ja et on helpottavaa tietää että sen pystyy "tuhoamaan" (nimenomaan juuri ignooraamalla sen), mutta todennäkösesti ette kuitenkaan edes halua päästä siitä tulpasta eroon mikäli sellasen onnistutte luomaan. Niin ihania ne on. :)

        Ps. alottajalta olis ihan kiva jos viittis laittaa lähteen siihen sivulle, mistä kyseisen tekstin on ottanu.

        http://tulpa.palstani.com/

        Ai niin, unohin vielä mainita että mun tulpa on ainaki tosi tottelevainen.. :D Jos vaan luot siitä tulpasta luonteeltaan tottelevaisen ja kunnioittavan niin eiköhän se tottele sua ja kunnioita sun pyyntöjäs. :)


    • waahtis98

      Tulpan voi tuhota niin, ettet huomioi sitä ollenkaan/juttele sille enään. Se häviää siten pois.

      • kokija

        Tiedän tapauksen missä mielikuvaharjoittelu johti tulpan voimistuttua siihen, että tulpa voitti henkilön persoonan. Henkilö on nyt psyykelääkityksellä, jolloin tulpan voima on pienempi, koska herkkyys vähenee lääkkeillä. Nyt henkilö pystyy jälleen kontrolloimaan persoonaansa, mutta tulpa edelleen mukana häiräämässä. Näiden kanssa oltava varovaisia.

        Tulpasta tulee "itsekasvava" silloin, kun henkilö menettää ajatustensa kontrollin eikä voi enää lopettaa tulpan pakkoajattelemista. Persoona voimistaa tulpaa jatkuvasti sitä pelkäämällä ja ajattelemalla. Tällöin tulpa korvaa persoonan vähitellen jos pakkoajatellemista ei voi lopettaa. Jos henkilö voisikin ignoorata tulpan, niin se heikkenisi ajan myötä hitaasti. Nyt teillä on suurempi vastuu kun teitä on varoitettu.


      • kokija

        Tavallaan tulpan luomista on jonkun tietämäsi henkilö ajatteleminen. Henkilöitä ajattelemalla luodaan mielikuvakoostumia, joilla on joitain kuvitellun henkilön ominaisuuksia. Mielikuvakoostumat voivat olla jossain määrin tekemisissä mielikuvan kohteen kanssa, mutta varsinkin niitä kohdataan unissa. Ihmisten "möröt" ja "enkelit" ovat suureksi osaksi aikoinaan luotuja taitavia tai taitamattomia mielikuvaolentoja. Näitä ihmiset tekee tietämättään.

        Unissa näemme mitä tulpia on tullut luotua, ovatko ne ystävällisiä vai millaisia?

        Kun ajatus on harjaantumaton ja vielä epämääräisen tylsä, niinkuin harjaantumattomalla on, mielikuva johtaa vain hitaasti sen suuntaiseen tulokseen. Harjaantunut ajattelija luo selkeän ja tehokkaan mielikuvan, jolla on vaikutusta. Kun tiedostamme olojemme olevan suurimmaksi itse tehtyjä ja tavallaan minitulpia, niiin voimme oloihimme myös vaikuttaa. Voimme ignoorata tuntemuksiamme, jolloin ne heikkenevät. Ne eivät ole meitä itseämme kuin pintatasolla. Kehittynyt ja osaava tulpakoulutus voi johtaa taidokkaaseen mielikuvien kultivoimiseen. Tähän nuo mielikuvat on tarkoitettu. Persoonan positivisoimiseen luomalla positiivisia mielikuvia ja ajatuksia. Ne käyvät silloin suojasta ja suojina niitä käytetäänkin. Ne toimivat suojina ollessaan mielihyvän sävyisiä ja iloisia. On erittäin vaikeaa olla silloin muuta kuin iloinen, kun iloinen joukko ympäröi. Mielikuvaolentoja voi käyttää konkreettiseen ajatusparantamiseen. Kehittyneet tulpien luojat tietävät myös vaarat, jolloin osaavat huomamttavastu tehokkaampia menetelmiä toisten lähettämien mielikuvien tuhoamiseen kuin ignooraaminen.


      • Anonyymi

        Jos ihminen luo olentoja tai ajatuksia jonkun mielestä, eikö kannattaisi luoda mieluummin positiivista tai neutraalia.


    • Minä luon sellaisen Severus Kalkaros Tulpan

      • ytyytyty

        minä ostan tulpat rautakaupasta


    • illusion master

      Riippuu yksilön tasosta kuinka voimakkaan tulpan voi luoda. Asia voi todella karata käsistä "heikon" käsissä. Itse loin kauniit blondi sisaret, joiden kanssa on ollut todella hauskaa. Välissä asia on meinannut karata käsistä mutta onneksi viagra ja voiteluaineet on olemassa.

    • Teppo Tulppa

      Loisiko joku minullekin tulpan? Vessan lavuaarista hajosi sellainen, eikä Prismastakaan löydy sopivaa.

    • veverve

      Jos mielikuvituskaverit pystyy luomaan todellisuudeksi(mm. spiritismissä), niin tällöinhän se synnyttää hypoteesin jossa me ihmiskuntana voimme olla jonkin hyvin voimakkaan ajatuksen mielikuvitusta?

    • Pixverse

      Älkää luoko tulpaa jollaista ette halua. Sen voi muotoilla yksityiskohtia myöten ja jos luo sille mielen se on elävä, tunteva olento. Se ei välttämättä aiheuta mitään haittaa.

      • tulpailun_kokenut

        Kommentoin tähän vanhemman(?) ihmisen näkökulmasta. Vaikka tulpa tai muu mielikuvituksesi tuote tuntuisi kuinka todelliselta, se on kuitenkin vain mielikuvituksesi tuote. Tulpa tai muu olento ei "kuole" jos lopetat sen ajattelun, et vain enää tuota ajatuksia siitä hahmosta. Ts. se ei ole missään vaiheessa "elävä, tunteva olento". Sinä itse ainoastan ajattelet ja koet tunteita eri näkökulmasta kuin mitä normaalisti. Kenenkään ei siis tulisi tuntea syyllisyyttä jos ei "viihdytä" tulpaansa tai "hylkää" sen kyllästyttyään. Omat ajatukset ovat vain omia ajatuksia. Ne eivät vahingoita kenenkään muun elämää. Omaasi ne voivat kuitenkin vahingoittaa, jos jäät niihin liiaksi kiinni.

        Turvallista tulpailua kaikille!


    • Tulpaonskitsofrenia

      Tulpa on skitsofrenia. Tiädän sen!

      • Lol oot idiootti

        Ensinnäkin, skitsofrenia ei ole sama kuin jakomielitauti. Ja toiseksi, tulpan luovalla on selvä käsitys mielen luoman ja todellisuuden välillä. Luuletko oikeasti että semmoisesta olisi jotain haittaa?


      • 1915
        Lol oot idiootti kirjoitti:

        Ensinnäkin, skitsofrenia ei ole sama kuin jakomielitauti. Ja toiseksi, tulpan luovalla on selvä käsitys mielen luoman ja todellisuuden välillä. Luuletko oikeasti että semmoisesta olisi jotain haittaa?

        Ensiksi, jakomielitauti on vanhahtava nimitys skitsofrenialle. Mutta asiaan. Mielikuvitushahmojen luomiseta ei ole kaikille haittaa. Mutta se voi saada skitsofrenian laukeamaan ihmisellä joka on perinnöllisesti altis sairaudelle (ei tarkoita että lähisukulaisesi olisivat sairastuneet, vaan että olet itse altis sairastumaan). Etenkin jos elämäntilanne on samaan aikaan muutenkin ahdistava.

        Jokaisella on lupa leikkiä mielikuvituksellaan aikuisenakin. Mutta kehotan kaikkia olemaan tarkkana kahdesta asiasta: 1. jos sinusta tuntuu että todellisuuden ja epätoden raja alkaa hämärtyä 2. jos mielikuvitushahmot ja maailmat alkavat hallita elämääsi niin paljon, että se rajoittaa arjesta selviytymistä, esimerkiksi kontaktit ihmisten kanssa vaikeutuvat. Jos tällaista ilmenee niin kannattaa vastapainoksi etsiä jotain "todellista", vaikka joku konkreettinen harrastus jossa tapaa muita ihmisiä. Ja ainakin kannattaa puhua jollekin ahdistavista tuntemuksista.


    • oonnolo

      Omg haluan luoda tulpan mutt oon laiska ja muutenkin en haluu ett se tietää mitä oon tehnyt ... oon kattonu pornoo vaikk oon tyttö ja 12v häpeän ja oon tdhny mun kamunkaa juttuja... tiiätte kyl mitä pliis auttakaa mua!!

      • Ei se mitään

        Sun ei tarvii hävetä mitään :) Ja oikeesti ne tulpat ei ajattele siitä mitään pahaa, normaaliahan se kaikki on :) Jos tulpan luonti kiinnostaa, niin tee vaan!

        Ja oikeastaan tulpat auttaa yleensä jos jokin painaa mieltä, mä ainakin muutuin paljon pirteämmäks ku mun kolmikko tuli mun elämään.


      • tulpafani

        Voit aina selittää ja kertoo mitä tunnet


      • rumplestiltskinfan

        Se ei voi kertoo kellekkään


      • Eikivajuttu
        rumplestiltskinfan kirjoitti:

        Se ei voi kertoo kellekkään

        Mun tulpa postas Faceen aika paljon salaisuuksia ja otti musta salaa pari törkeetä kuvaa kun nukuin :(


      • minämyös

        Oon samassa tilanteessa kun sä mutta oon 11v. Haluisin tehätulpan ja oon ttehny kaikkee ilkeitä ja mun vanhemmat on erpnnu ja isä juo :(


      • LucyTheWolf
        Eikivajuttu kirjoitti:

        Mun tulpa postas Faceen aika paljon salaisuuksia ja otti musta salaa pari törkeetä kuvaa kun nukuin :(

        Miten se voi olla sun kännykäl?


    • rumple

      Luon rumplestiltskinin, once Upon a time sarjasta

    • Lintti_Penkola_II

      Minullakin oli kerran erinäisten vahvojen lääkkeiden sivuvaikutusten vuoksi tulppa. Aikani otsa hiessä pinnisteltyäni tulppa irtosi ja wc pönttö täyttyi aivan kaameasta kamalan hajuisesta ruskeasta tavarasta. Se oli semmoinen tulppa se, huhhuh... :O

    • pimpomm

      Voiko tulpan kanssa harrastaa seksiä? Saako siitä tehtyä maailman kauneimman naisen? :D

      • boisoni

        Voit kyllä. Saat itse luoda siitä sellaisen kuin haluat ja voit luoda sen pitämään esim. Suuseksistä jos haluat.


    • Shannannnannaaa

      Aikamoista pelleilyä. "Tulpa" ei ole mitään muuta kuin mielikuvituksen luoma mielikuvituskaveri, joita lapsilla on jatkuvasti.

      Toisesta kulmasta:

      -jos ajattelen pahvilaatikkoa niin onko nyt päässäni pahvilaatikko, joka pitää polttaa, että siitä pääsee eroon?
      -jos ajattelen miljardia pahvilaatikkoa täyttyykö pääni silloin pahvilaatikoista niin etten mahdu ajattelemaan?
      -jos mielikuvituspahvilaatikko alkaa "kasvaa" päässäni niin korvautuuko oma persoonani lopulta pahvilaatikkomaisella olemuksella?

      Vitun "tulpa" tai mielikuvituskaveri tai miksi sitä haluaakin kutsua on sinun oma ajatuksesi, joka katoaa kun lakkaat ajattelemasta sitä.

      Jos tavallisesta mielikuvituksesta haluaa tehdä jotain hienompaa niin mikäs siinä. Sama pätee myös siihen jos omasta mielikuvituksestaan tahtoo tehdä itselleen ongelman.

      • tuntematon1234

        tulpa ja mielikuvituskaveri on eri asia


    • alkuperäiseen

      Kuulostaa gnostilaisten varottamista Archonilta.
      30% kirjoituksista käsitteli näitä"loisia"
      Vai vielä kaveriksi.

    • hallusinaatioplz

      Tulpa on eräänlainen itsetehty hallusinaatio. Joten se ei ole oikea...
      Alatte miettiä että tuo on vain teidän ajatuksissanne.
      Käytänössä pakotatte aivonne uskomaan tuon.
      Joten loppujen lopuksi tuosta tulee hyvin normaalilla todennäköisyydellä mielenterveys ongelmia. Ja otat myös riskin ettet pääse siitä eroon kun olet pakottanut aivosi uskomaan sen olemaan todellinen joten myös sinä uskot siihen.

      • nojuu

        Oot oikees ite joskus 3 vuotta sitte tein sellasen en sit enään puhunu muutaku sille sit unohdin sen onneksi tai tuhosin tavallaan itse en suosittele sitä koska vaikka ette tunne mitään niin te kuvittelette että te koskette siihen se on vain hallusinaatio!! ja mielikuvitushahmo


      • nojuu

        Oot oikees ite joskus 3 vuotta sitte tein sellasen en sit enään puhunu muutaku sille sit unohdin sen onneksi tai tuhosin tavallaan itse en suosittele sitä koska vaikka ette tunne mitään niin te kuvittelette että te koskette siihen


      • ljhgdfetyj

        Joo, ongelmia seuraa pisteiden ja pilkkujen kanssa, huomaan.


      • Tulppa-

        Mä tarvitsisin pappatunturiin tulpan, kun olen jo vuosia polkenut tulpatonta mopoa.


    • eimielikuvitusta
    • TulpanTulevaOmistaja

      Voiko visualisoinnissa käyttää apuna esim. Itse tehtyä kuvaa? Ja kun olen visualisoinut ja antanut tulpalle persoonallisuuden miten tiedän, että kommunikoidessani tulpalle hänen vastaukset ja käyttäytyminen ei ole minun aiheuttamaa? Aloitin tänään visualisoinnista ja olen sitä tehnyt jo noin kolme tuntia kuvaa apuna käyttäen, mutta olen silti kaukana täydellisestä tulpasta.

    • Elokuvarakas

      Hei olen tälläinen tyttö, joka on perinpohjaisesti rakastunut yhteen elokuvahahmoon. Haluaisin kysyä, että pystynkö tekemään siitä tulpan?

      • Täälläkans

        Joo... sama


      • Ei.kipinää

        Olen polkenut jo monta vuotta tulpatonta mopoa, olisi hienoa jos kohta jo saisi tulpan.


      • Anonyymi

        Jaksaisiko sitä pitemmän päälle, jos Charlie Chaplin tepastelisi tuossa koko ajan.


    • jesse_kristus

      helppo tapa saada skitsofrenia hirtä ittes susta ei oo hyötyä yhteiskunnalle hanki oikeita kavereita luuseri

      • Anonyymi

        Vaikka sulla oiski tulpa se ei meinaa etteikö sulla ois frendei tai työpaikkaa /perkitystä


    • N.E.Robatti

      Loin hevos-tulpan. Ratsastin sillä pitkin mantuja ja luulivat hulluksi. Laitoin ghetto-blasterin soittamaan Gagnam-styleä ja musta tuli tosi suosittu. :)

      • repesin_taas

        XD XD XD XD


    • mopomiäs_

      öööh mites kun joku polkee tulpatonta mopoa?

    • vanhapieru

      Minä sain veritulpan. Ei ollut todellakaan mikään kiva kaveri.

      • Tekee.piikin

        Pappatunturiin tarvis uuden tulpan,


    • Tulpastakiinnostunut

      Haluisin luoda tulpan, mut en oo varma pystynkö keskittymään sen luomiseen tai riittääkö kärsivällisyys.☹ kannattaako ees yrittää?

    • Tri.Örjy.P.K.Latnamoro

      Tulpa on mahdollinen, jos olet psykooseihin taipuvainen. Terve ihminen näet ei pysty luomaan harhoja.

    • Tilpanaloittanut

      Kuinka tulpan pitäisi näkyä kohdassa 3

    • Hei! Tiiän ettei kukaan oo tääl xd Mut tarvisin vinkkejä tulpan luontiin? Esim auttaako sen hahmottelu paperille?

    • Anonyymi

      Oon kiinnostunu tulpist ja siis haluisin itekki tulpa kosk no oon yksinäine ja ois kiva jos ois seuraa mut ny ku luin nuit "riskei" nii en tiiä uskallanks sittekää...
      En tiiä mitä teen :c

      • Anonyymi

        Minä en edes viitsi yrittää. Kuulostaa aika vaikealta enkä usko että onnistuisin.


    • Anonyymi

      Tiedän että täällä ei varmaan oo enää ketää mut mä haluisin luoda tulpan mut mua pelottaa ne kaikki riskit joten jos tääl on joku jol on ollu tulpa jo pitkään ni voiks selittää mulle vähän lisää tulpista

      • Anonyymi

        niinpä kerro mulle hannu, haluun tulpan


    • Anonyymi

      Konstikos tuo nyt on.
      Tehdäänpä joukolla.
      Otetaan morat kouraan.
      Otetaan kakkoskakkosen pätkä toiseen.
      Vuollaan puupalikat kartioiksi.
      Asemoidaan näin nikkaroidut tulpat kysyjän perseeseen.
      Avot, harasoo ja siellä on sekä pysyy, sanoi spitaalinen poika tyttöystävälleen.

    • Anonyymi

      Siis en ihan ymmärrä tuleeko tulpa ihan tyhjästä vai jotenkin muuten?

      • Anonyymi

        Jo ammoisista ajoista lähtien kysymykseen: Mitäs teet?, on tavattu tokaista: Teenpä kysyjän perseeseen tulpan, joten mikään vasta äsken esiin noussut taivastelun aihe ei ole kyseessä.
        Tulpia on näin ollen nikkaroitu kautta ihmiskunnan historian, jonsei sitten jo sitä ennenkin.


    • Anonyymi

      Minulla on mielikuvitus kaveri jonka nimi on Blue mutta en tiedä miten voin nähdä sen

    • Anonyymi

      En pysty tekemään mielikuvitus kaveriä näkymään en tiedä mitä minun pitää miettä

    • Anonyymi

      Luin tätä täysin samaa keskustelua sinä vuonna kun se on laitettu, itseasiassa olin lukenut nuo ohjeet kyllä sieltä alkuperäiseltä tulpan luomis sivulta (mitä ei harmi vissiin enää ole?) hassua että täällä on vielä tänäkin vuonna ollut puhetta!
      Itse yritin tulpan tekemistä ihan liian nuorena kuultuani siitä mistä muualtakaan kun gosupermodelista...
      Harjoittelusta ja niistä lukemisesta muistan, ja muistan että ainakin jotenkin sain sen näkymään mutta voihan se olla ollut ihan lapsen mielikuvitusta kun niin nuori olin. Muistan että kavereideni kanssa ollessani kerroin heille mitä tulpa puhui. Hänen nimensä oli Kristiina ja vaikka tulpa ei olisikaan ollut täydellinen sen kuvitteleminen vierellä jos vaikka joutui kävellä yksin ulkona oli lohduttavaa.
      Sitten pari vuotta tämän touhun aloituksesta, olin eriävistä syistä ammattiaikuisten puhuteltavana ja kerrottuani viattomana tulpista minua pidettiin täysin hulluna ja tästä lukee nyt ikuisesti minun tiedoissani papereilla. Silloin se tulpa ja kaikki ajatukset tulpailusta piti hävittää että siltä välttyisi jatkossa. Että sellaista, mutta tosiaan jos ette ole tulpista kuullut ennenkuin vasta nyt olette missanneet melkoisesti foorumikeskusteluja ja tarinoita aiheesta, joita ei suurta osaa harmillisesti varmaan enää löydy kun netistä lähtenyt niin paljon sivuja pois tässä viime vuosina :-(

      • Anonyymi

        Kuulin tästä ekaa kertaa vasta nytten :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulin tästä ekaa kertaa vasta nytten :(

        Ja mä vasta nytten


    • Anonyymi

      Olen tossa 7. Kohassa, ja kerran aamulla kun olin sängyllä kuulin aivan varmasti jonkun sanovan mulle "Moi." Olin sillon juuri herännyt, ja itseasiassa heräsin juuri siihen.

    • Anonyymi

      Pystyykö se Tulpa siis muistamaan kaiken, mitä minulle on tapahtunut? Ja siltä tarvitsee vain kysyä, jos haluaa tietää vaikkapa mitä tapahtui 9.9.1990?

      • Anonyymi

        Silloin tuli telkkarista Agnes Vardan elokuva Kuin taivaan lintu.


    • Anonyymi

      Mitä jos jättää tekoprosessin kesken tai haluaa kokeilla tehdä vaan tiettyyn vaiheeseen asti

    • Anonyymi

      Tuskin kukaan haluaa sen luomisohjeita, vaan paremminkin poistamisohjeita. Joten tietävä vastatkoon.

    • Olen yritänyt kohdassa 3 nähdä minun tulpani mutta se ei vaan onistu voiko joku auttaa tai neuvoo miten sen sais näkyvii

    • Anonyymi

      tulpa luodaan omasta elämänenergiasta, joten jos sitä ei osaa uudistaa, ei kannata luoda

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe