KAHVIPIRTTI 71 / 2012

Hyvää huomenta uuteen pirttiin, on niin hiljaista, hyvä tehdä muuttoa ajatuksensa kuulee.
Taitaa olla viimeinen pirtti tällä vuodella,vuoden vaihtumiseen kolmisen viikkoa.
Lumiaurat teitä puhdistaa, kai sitä uutta lunta on satanut, pakkasta kahdeksan astetta.
Jospa tässä jouluiseen asuun yritän pirtin sisustaa.
Verhoiksi laitan kapan joka on yön tummasininen väriltään, siihen on painettu kultaisia tähtiä, pöytäliina samaa kuosia.
Pöydälle kynttelikkö missä viisi kullan väristä kynttilää mansetteineen ja kukkalaiteessa on koriin upotettua hyasinttiä, sininen väriltään ja valkoiset tulilatvat antavat valoisuutta.
Pikkupöydille samaa tummaa sineä, ohuin kultarannuin.
Pöytäkynttilät paksuja valkeita pöytäkynttilöitä ikkunoille punaiset kyntteliköt valkein kynttilöin myös jolun ajan punaväriä antamaaan.
Vielä valkeat jouluruusut pöydille, eikös ihan jouluiselta näytä?
Kaulimella samansävyinen rusetti, kissoillekin yritin taas saada kulkusen kaulaan, saapa nähdä onko vielä kaulassa, kun joku pirttiin kurkistaa.
Tarjottavaa on, kuuma lögiä ja pipareita, juustojen kanssa, sitten kahvin kanssa pikkupullia, kirsikka koristeena, olkaa hyvät.
Jouiluun enää kaksi viikkoa.
Jospa jäälyhdyt vielä jäädytän oven kummallekin puolelle, varmasti erotatte pirtin.
On mukava laittaa joulusisustus, vaikka sitten onkin kiire viimeistää Loppiaisena ne pois laittaa.

Jäädytin pieniä lyhtyjä omalle parvekkeelle, parveke pöydälle laitan tuikut sisälle ja on kaunis katsella ikkunan läpi istuessani telkkarin ääressä.
Haudalle jäädytän myös, eipä jää jätteitä, kun niihin kynttilät palamaan laitan, keväällä vain muistot jälellä.
Se muovikynttilöiden jäte on mahtava haudoilla, onhan mahdollista laittaa lyhty ja sen sisään pöytäkynttilä mikä loppuun palaa.
On meillä lyhtykin haudalla, silti tulee vielä kynntilä jätettäkin.
Useammalla haudalla jos käy, pakkohan se on turvautua näihin muovisiin kynttilöihin.

Onnittelut kaikille Annoille ja toisille saman sävyisille nimille, juhlijoita onkin paljon tälle päivälle.
Äitini oli Anna.

Nytpä on puhtaan sivuinen päiväkirja, kuka ehtiikään sen aloittamaan;)
Tervetuloa uudet ja tietenkin vanhat kirjoittajat, aloitellaan nyt joulun puuhastelu, jokainen omalla tavallaan, tottumuksineen, perintein tai ihan vaan muuten sitä vastaanottamaan.
Yksi hujaus ja taas se on ohi, mutta sittenpä alkaakin päivä valkenemaan, toinen huraus ja on kevät, näin nopsaan se menee;)
Pitää se tieto vielä perään laittaa, pirttin seinät leveät, katto korkealla ja kynnys olematon, astu sisään.

209

900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hevat

      Paljon kiitoksia olinpas vikkelä,kun satuin uutta pirttiä heti katsomaa. Saas nähdä jaksanko minä näin jouluiseksi kotini laittaa. Kyllä en tee niinkuin ennen,joka pölyhikkasen pyyhin. Laatikot ja kinkun sekä tortut paistan ja
      lapsille sanoin käykää pyhinä torttukahvilla,ennen söimme yhdessä,mutta nyt
      aika on muuttunut. Lahjaksi vain rahaa lahjaksi ostavat mieluisiaan,kun en juokse kaupoissa hössöttämässä. Levollista joulun odotusta Kaikille.heta

    • SkillaN*

      Huomenta hiljaiseen pirttiin, kaikille kiireet päälle painaa, vai liekö joku muu, kun pirtin ovi ei eilen auennut useammin.
      Kiva hevat kun muistit.

      Samalla tapaa menee minunkin muistamiset, rahana lapsille annan, kun mitään ei pienellä rahalla saa, ostakoot sitten vaikka mieleisiä karkkeja.
      Perheille ostin kaikille mariskoolit, niihin namuja laitan saa riittää.
      Olemmehan sopineetkin että mitään ei osteta aikuisille.

      Minun päiväni aloitellaan putkimiehelle soittamalla, tiskikone pitää vedet sisällään, tukko varmaan.
      Inhottaa taas tuokin rahan meno, koko konetta en tarvitsisi, mutta kun on, pakko joskus pestä, että putket huuhtoontuu, kaikenlaista harmia.

      Pakkanen jollottaa viidessä asteessa, minulle lämpötila kelpaa, hieman lunta viskelee.
      Eilen nuo vähäiset hopeat kiillottelin ja menikin aikaa mokomassa, kun olivat niin tiukkaan jotkut vähemmin käytetyt pinttyneet.
      Kun aloitin pakko oli pohja saada näkyviin, lähinnä vanhat kynttilän jalat, niissä kun vielä kaikenlaisia kiekuroita,
      Nyt loistavat kirkkaina ja mieli on hyvä;)

      Eipä tässä muuta, päivän touhuja aloittamaan, illalla kurkkaan onko kukaan pirtin sisällä käynyt, moi,moi.

    • Huoomenta täältäkin päin ;)

      Eilinen meni taas torkahdellessa.Mikä pahuksen unisuntio lie minusta tullut.
      Viitisen astetta pakkasta.

      Mahoton kun säikähdin äsken,skype hyppäsi tuohon,sekin touhuaa näköjään ittekseen,joku päivitys siinä oli.
      On se tuo tekniikka ihmeellistä,koneet senkon päivittää omia aikojaan;))))

      Pirtti on taas niin viimosen päälle "lämpöinen".
      Kiva tänne on piipahtaa. Ja nuo kisulit kehrää ja kiehnää hyvinä pitoa vailla.Hrrrrrrr........

      Kahvi olj hyvvee kiitos.
      näkyillään...

    • Hyvää huomenta ja tälläkertaa asiasta. Kipaisin tänä aamuna kuvauksessa. Ei mitään passikuvia, vaan oikein sisuskalujani kuvailtiin. Vanha vaiva, puhtain paperein selvisin. Vuoden kuluttua uusiksi. Kyllä terveydenhuolto pelasi hyvin, kuten aina, kun apua olen tarvinnut.

      Jouluhan on jo kohdaltani hoidettu, koska heimo oli päättänyt siirtää sitä sopivampaan ajankohtaan. Niinpä jatko menee tavalliseen arkiseen tahtiin.

      Eipä muuta, eloni tuntui paljon kohentuneen, kuvausten jälkeen. Leppoisaa talven jatkoa!

      • Akurier

        Jos tuo iltalehdessä ollut ennustus toteutuu, että 2 viikkoa sataa lunta, niin Jouluna sitä on metri.
        Parhaillaan on vielä lauhtumassa. Lumiauroille siitä ei ole muuta haittaa kuin polttoaineen kulutuksessa niin koti kolaajille sitäkin enemmän.

        Auringottomuus pitempään jatkuneena vaikuttaa ihmisten mielialoihinkin. Nyt näkee enemmän myrtsejä ilmeitä kuin silloin valoisina pakkaspäivinä.

        Nyt tekis viikon, parin kylpymäloma hyvää jossain eksoottisissa maisemissa.


    • Ramoona*

      Tähtitaivaan tunnelmat on pirtissä sinisen ja kullan juhlavassa yhdistelmässä. Tähtisadetta on ollut nähtävissä taivaallakin 4.12. lähtien. Geminidien tähdenlentojen aktiivisin aika ajoittuu 12.-14.12 väliselle ajalle eli ensiviikon keskiviikolle ja torstaille.
      Ursan mukaan aktiivisuus on suurimmillaan 14. päivä torstaina, jolloin voi nähdä jopa 70 tähdenlentoa tunnissa, meteoreja näkyy useina öinä runsaasti. On vain ollut pilvisiä iltoja ja öitä, mitään erityisempää en ole vielä havainnut.

      Viikonloppuna tavattiin täällä suunnalla asuvia sisaruksiani puolisoineen. Yksi sisaristani laittaa ennen joulua lipeäkala-aterian, niin ei joka huushollissa tarvitse sen tuoksua kestää ja minähän en osaa sitä kunnolla keittääkään, se tuppaa sulamaan keitinveteen. Muut toivat leipomuksiaan , kiva pikkujoulku syntyikin. Vein joulutervehdyksiksi tekemiäni kransseja ja säilykkeitäni sievästi purkitettuina, mustaviinimarjamehukin on hyvin arvostettua, jos ei itse harrasta säilömistä. Kummityttöni oli ollut pienellä lasinpuhalluskurssilla ja sain häneltä ihastuttavan lasipallon, jonka kaltaisia ei ole kuin yksi maailmassa.

      Mukavan rapsakka ulkoilusää on, tyyntä ja viiden asteen pakkanen. Lumen kanssakin pärjäillään, toivotaan että pysyy jouluun. Kaksi viikkoa vielä, ei mitään kiirettä, mitenkähän sitä töissä ollessa kaiken ehtikään. Enpä kyllä kaikkea todella ehtinytkään, mutta aina tarpeeksi kuitenkin.

      • täällä Vianta

        Etelä Karjalassa on nähty erikoinen ilmiö taivaalla - Aurinko. Dokumentiksi siitä ehdittiin näpätä kuva. Sitä esitettiin TV-2 alueohjelman yhteydessä.

        Notta osaakin olla taivas vahvassa pilvessä. Näin Allakkaa selaillessani että Kuu on "tehty" tänään klo 10 jälkeen.
        Toinen huomio on erikoisempi, myös Alakkatietoihin perustuvana. Helsingin horisontissa Auringon laskuajaksi on merkitty klo15.13
        Eikä vielä mitää, samaa kellonaikaan aurinko laskee ainakin viikon verran. Selvä merkki talvipäivänseusauksen lähestymisestä.
        Jyväskylän horisontin mukaan Auringon laskun aika ei junnaa viikkoa paikallaan.


    • Annastiina 1

      Hyvää päivää toivottelen täältä lämpimästä.Syksy on ohi,odottelen jouluntuloa.Kauneimmat joululaulut lauletaan Joulukonsertissa tuli kuunneltua kauniita joululauluja.Lunta täällä ei ole jouluna,mutta siitä edestä lämmintä.Toivotan rauhallista joulun odotusta.

    • Ehtoon puolta pirttiin.

      Pikakäynti täällä, piskikään ei malta kisuja nuuhkia. Mennään sulhon luokse kahveille, on merkkipäivät tänään, hällä ja meillä yhteinen.

      Villasukkaa pitäis valmistella sulholle ja hänen miniälle; tuli hännän alla mulle, jotta saataisi sukka sulle.
      Käsivartta särkee onkohan liikaa kutomista yht'äkkiä. Ostin kovat rohdot, hevossalvaa ja muutakin. Katotaan lähteekö särky vai lähteekö nahka...

      Heippa hei

    • Hintriika*

      Niin siinä taas kävi, että karkasi koko öpirtti alta, kun ei vähään aikaan ehtinyt ovea raotella. Tämä viikko on vielä täyteen buugattu, mutta jonkun sanan meinaan tänne heittää.

      Tuolta vanhasta pirtistä luin jotakin veronpalautusten tuhlaamisesta. Jo vain minäkin olen tuhlannut sen vajaat 6 euroa, jotka sain. Täytyy aina muistaa, että omia rahoja ne ovat, joita valtio takaisin maksaa. Jos verotus menee kohdalleen, niin ei tule takaisin eikä joudu lisää maksamaan. Onneksi lähes noin on muutamat vuodet kohdallani sattunut. Eipä kyllä sitten pääse törsäämään valtion lainaamia rahoja...

      Johan se näyttää talvelta meilläkin. Näyttää lumilinnakin tykittävän rakennusainetta. Vilkaisin sisäsataman web-kameraa. Pimeässäkin näkee, kun valkoinen lumi tupruaa tykinsuusta.

      Kolmas ja neljäs polvi piipahti lauantaina. Eivät ehtineet pitkään olla, mutta sainpas kuitenkin hienoja 4. polven leipomia pipareita, joissa luki päällä "Isomummi". No, ehkä äiti oli vähän auttanut kirjailussa.

      Siirryn tämän viikon läksyjen pariin. Oli niin kinkkinen tehtävä, että piti välillä tulla ryyppäämään pirtin kahvit. Tapaillaan taas!

    • SkillaN*

      Hyvää aamua ja päivän alkamista vaan taaskin kaikille.
      Hereillä ollaan ja harvinaisen pitkään nukuinkin, puoli seitsemään.
      Sää jatkaa samaa mallia, seitsemän asteen pakkasella, oikeastaan sopivaa, tulisi vaan aurinko näyttäytymään, uskon että saisi ihmisistä hymyilevämpiä;)

      Eipä nuo veronpalautukset kovin suuria ole, mistäpä ne palautuisi, kun tulot pienet mistä veroja otetaan ja aina samat, verokin sattunut kohdalleen.
      Sillä rintamalla hyvin tasapaksua tapahtumat, aina samaa.
      Tuo iso-mummius ei enää miltään tunnu, kun niin kauan sitäkin titteliä olen kantanut, onnea vaan sinulle iso-mummi H*.

      Hevossalvan olen kokenut hyväksi moneen kolotukseen, niskaankin auttoi, mikä kipeytyy myös siitä neulomisesta, myös tämä koneella istuminen aamuisin niskaa jäykistää.

      Olipas kiva huomata että Annastiina1 meitä muistaa;)
      Tuntuuko siellä kaukana joulu joululta, kun lumikin puuttuu?
      Hyvää joulun aikaa sinnekin, varmaan ajatuksin täällä lumen seassa useinkin pistäydyt.

      Tuota samaa olen usein miettinyt kuin Ramoonakin, miten todella kaiken ehti tekemään työ aikaan, nyt väsyttää itsensä jo puolessa päivässä.
      Kai se niin oli, että nuorena ei väsymystä niin voimakkaana tuntenut, mutta hyvä näin, suurempaa kiirettä ei nyt ole, voi useammalle päivälle puuhia jakaa.
      Lipeäkalaa en laita, koskaan se ei suuni mukaista ollut, vaikka valkokastike hyvää onkin.
      Niinhän sitä naurettiin kastike ja pippuri päälle menee vaikka pahvinpalat;)

      Uskon helpotuksen tunteen päällimäisenä olevan, jos puhtaat tulokset saa entisistä vaivoista, jatkukoon hyvä olosi ynnämuu.
      Terveys se on meille vanhoille suuri lahja, kunnossa pysyminen elämisen tae.
      Jos sairaana elämäänsä matkaa, ei varmaan aina jaksa hymyä suupieliin vetää.

      Älähän mitään muori, nuku kun nukuttaa, sekin on hyvä lahja, aika monella se uni ei meinaa tulla, pitkiksi venyvät yöt valvoen.
      Kyllä minäkin huomaan väliin torkkuvani istuen, mutta kummasti siitä sitten piristyn ja aivan kuin päivänokoset olisin ottanut.
      Taito se on istuen nukkua, osaattekos toiset;)

      Tänään valmistuu suuri määrä pikku lihapullia, jos vaikka tikkuihin niitä sitten joskus tökkisi ja kaksi valkoosuklaa kakkua meinaan paistaa, pitäkää peukkuja että onnistuvat.
      Tiskikone eilen korjattiin, se teki 113 euroa, onneksi ei osia tarvinnut, korjaaja totesi, että ei näitä vanhoja koneita kannata kovin usein korjata, ennen ostaa uuden, no ehkä vielä vähän halvemmaksi tuli tällä kertaa.

      Nyt ei muuta kuin hyvää ja rattoisaa tätä päivää, voikaa hyvin;)

    • Huomenta. Ennen viimeisiin tiedossa oleviin pikkujouluihin lähtöä ehdin pirtissä piipahtaa.
      Ihmetelen joskus mistä nuo koneet, tiskikone, pakastin tai joku muu hoksaa tehdä tenän just sopimattomimpaan aikaan .
      Jonain vuonna meillä sippasi tiskikone juhannus aattona. joku muukin vempele just pyhien aikaan.
      Onkohan niillä jotkut tuntosarvet että nyt olisi "sopivin hetki piiputtaa".
      Kokeillaan isäntäväen hermoja- vai miten lienee.
      No, ennen tiskailtiin käsin aina ja luonistuuhan se nytkin tarpeen niin vaatiessa. Hauskaa vaan että osuu usein pyhiin tai vieraiden tuloon.
      Toisaalta hyvinhän ne kestävät ja harvoin hajoavat kesken kaiken.
      On kai jo niin vanha, että vuosien ajalta kun muistelee niin noin se menee.

      Tämmöinen joulupakina. jos ei tunnu joulupakinalta- johtuu siitä että joululögi on ottamatta. Eikä tonttuhattuakaan päässä näy....
      Hyvää päivänjatkoa kaikille tonttuhatut päässä tai ilman.

    • Tip tap joo,..hiki tippuu lumitöiden jälkeen:D Periks jouduin antamaan, isännöitsijä saa ottaa lingon, on sitä niin paljon tullut täällä! Selkä sanoo ittensä muuten irti, vaikk'ei se painavaa ole, se lapion heitto vaan painaa.
      Ihana ilma on muuten, sopiva pakkanenkin -4, vaikka on se tallusteleminenkin raskaampaa kun lähes koko päivän on pyryttänyt.
      Perjantaiksi luvattiin oikein rutkasti tänne etelään, on joskus saanut työntää ovea oikein kunnolla, että pääsee ulos :D

      Nyt juon kahvia rauhassa, kun on hengityskin tasaantunut,...on täällä somaa, ihan juhlavaa on tuo tummansininen ja kullan yhdistelmä.

      Minäkään en aio stressata joulun kanssa, kalakokoelma ja sitten kinkku ja lanttulaatikko on ateriassa, pienet jälkiruokalasit luumua viimeksi.
      Älytöntähän on joka sortimenttiä kerralla kattaa, lipeäkala on joulupäivän pääateria meillä.
      Tänävuonna ostan valmiina kaikki kalatarjottavat, sillisalaattia myöten, kastikkeen saa äkkiä vispattua, en aio seistä päälläni jouluniloa pilaamassa:D

      Kyllä se on mentävä suihkun kautta sänkyyn, saunaa en viitsi näin tiistaina lämmittää.

      Ilosta joulunodotusta!

    • Päivää,oikein paatoksella;)

      Minä kiehun ja kuohun RAIVOSTA.

      Nykynuoret on lukutaidottomia.

      Olin tuolla Triossa,siinä on ovien edessä savuttomat alueet,mutta ei nämä nuoret osaa lukea.
      Jos minulla olisi ollut pitkä ranstakka,olisi huomisessa lehdessä ollut juttu,kun hurjistunut mummo antoi nuoria selkään.
      Ihan uhalla pössyttävät siinä oven edessä tupakoitaan.
      Ja toinen asia mikä sai minut kiehumaan.TAKSIT tunnin sain odottaa kyytiä,että pääsin kotiin.

      Enkä ymmärrä mihin nuo verotulot menee ,kadut ihan puppuraisina,eikä aura-autoja näy missään;((((((

      No nyt helpottaa kun sain purettua kiukkuani tänne.;)

      En kyllä ihan kohta lähde kaupoille.

      Pakkasta on jotain 4 astetta ja lunta roiskii.

      Viime yö meni taas ihan pipariksi,puoli viiteen mennessä en vielä ollut saanut unta ja 8 aikoihin heräsin.
      Jospa tänä iltana nukahtaisi ihmisten aikaan;)

      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenia, taas uusi päivä alkamassa ja mikäs ei ole alkaissa, hyvin tuli yö nukuttua.
      Nollaan on mittari hujahtanut ja lunta viitisen sentiiä lisää tullut, ei kuitenkaan lumen määrä varmaan muun maan tasolle yllä, mutta kylläpä riitäisi tämä valoa antamaan.
      Ei ole kadut vielä täälläkään putsattu, mutta luulen että kauppojen autessa jo auratulle tielle pääsee, sen verran kaiken keskellä asustan.

      Muorilla nyt harmin päivä eilinen, kyllä niitä pieniä vastoikäymisiä aina väliin sattuu.
      Minulla meinasi myös ärtymys nousta kun kauppalaskuja katselin, ylihintaa olivat ottaneet, kannattaa laskut tarkastaa.
      Kovin hidasta oli mielestäni kaupassa tämä korjaus prosessi, koneelta koneelle juoksivat, mutta lopulta erotuksen sain ja pahoittelut perään.
      Eivät muista koneille muuttaa tarjoushintoja, tälläistä ihmisille sattuu.
      Toinen ärtymystä nostava juttu oli, kun kassoilta jouduin koreja etsimään, asiakkaita niin paljon, että korit aina menossa.
      Kassa sanoi, että eivät ehdi koreja palauttamaan, olisiko henkiläkuntaa otettava lisää ,eikös tulotkin kauppiaalle lisäänny, kun näin kiirettä on?
      Kannattiko tästäkin nyt ärtymystään nostaa,,,, näköjään tuli näin tehtyä.

      Jouluruuista en huolta kanna, tässä nämä muut ylimääräiset puuhat ajan vievät, eiköhän sitä jotakin pöytään pantavaa löydy, ainakin kinkku pakkasessa paistoa odottaa.
      Laatikot samoin on jo tehty.

      Joulukortit jo kuun alkupuolella postiin vein ja kuusikin loistanut parvekkeella adventin alusta asti.
      Muovikuusi olisi roskaton vaihtoehto, mutta niin kauan kun ystävät kuusen tuovat, se on oikea kuusi, torilta en jaksaisi kantaa.
      Yrittelin kultanauhoja kuuseen ripustaa, mutta pois otin, pelkät kynttilät kauniita.
      Tuleehan kotiin liinojen lisäksi jotakin jouluista laitettua, kyntteliköt ainakin.

      Vähän pelolla minä myös ajattelen noita koneita, mikä onkaan seuraava laite, mikä topin tekee, varmaan se on vatkain, niin tiukilla olen sitä nyt pitänyt;)
      Huomenna on käsityökerhon pikku-joulu, ruuan merkeissä sen vietämme, sitten ensi viikolla ison kerhon samanlainen juhla, liki parisataa osallistujaa.
      Kovin paljon ohjelmaa ei tarvitsekkaan, ruokailu vie ison osan, no onpahan seurustelulle mahdollisuus;)
      Tonttuhatut päähän tietenkin laitetaan, mistäs sitä muuten tietäisi, että tonttuja ollaan;)

      Tuolla ylempänä joku kaipaili kylpylä lomaa lämpimässä, no olisihan se vaihtoehto, mutta kun on tälläinen joulufani, ei raaski lähteä, vaikka mielessä on käynyt.
      Eipä sitä vannomaan auta mennä, vaikka joskus,,, jos elon päiviä riittää.

      Vähäiset lahjat paketoin eilen ja nyt aion tehdä mitä silmään ja käteen osuu, elikkä melkein laiska päivä suunnitteilla, saapa nähdä mikä onkaan saldo.
      Myyjäisiin vielä joudutan pienen lapsen sukat ja lapaset.
      Niin ne myyjäiset, nekin vielä siinä joulun alla, melko lähellä vielä, 21.12 siksi, että laatikot tuoreina ostajalle saadaan, laatikoiden teko edellisenä päivänä.
      Ensi viikolle ei hommia tarvitse miettiä, suunniteltu kaikki valmiiksi.
      Nyt heissuli vei, tulkaa kahvia nauttimaan, ja huilaamaan.

    • hevat

      Meillä on jo monen vonna ollut valokuitu kuusi ei karise muutettua kerrostaloon
      helpompi pistaa. parveekkeelle jouluvalöt on laitettu. Ensiviikolla ehsimme valmistaa ruuat,kun kaikki on jo kotona paistamme laatikot muut sörsselit.
      Kinkun mies haluaa aatto yönä paistaa,että aatto-aamuna heräämme kinkun tuoksuun. Kaksi mekin ensikertaa joulun vietämme,ehkä tapani ajelulla lapset perheineen käyvät. Aika muuttuu kaikki rauhoittuu omiin sokkeloihinsa.
      Tämän viikon lepäilemme ja suunnittelemme täällä 3 astetta pakkasta,kun olisi terve olisi kiva kävellä ulkona. Olen käynyt joujuhlat myyjäiset,joten onhan tuota joulun tuntua s

    • Tervehdys!
      Vaikka onkin pilvessä, en malta olla ihastelematta talvista maisemaa, ja aurauskinoksetkin ovat niin puhtaan valkoisia, että itsellekin tulee puhtoinen olo.
      Kuitenkin olen vasta menossa suihkuun, kun tänään on iltapäivällä menoa tiedossa.
      Sitä ennen on kuitenkin käytävä postissa. Ostin eilen 48 euron edestä postimerkkejä, ja mies maksoi ne kortillaan. Myöhemmin huomasin, että häneltä oli veloitettukin vain kaksikymmentä €. Täytyy käydä korjaamassa, ettei postikaupan täti joudu kärsimään.
      En pahemmin harmittelisi, jos Itella vastaisi virheestä, mutta kun vastuu on ihan oikean ihmisen, joka vieläpä on vanhempieni kummipojan ex-vaimo!

      Niin että nyt syöksyn suihkuun.
      Heippa!

    • Nea*

      Heippa Skillan ja kaikki pirttiläiset ! Aika " ventti" olen tällähetkellä,
      siksi viimeisillä voimillani Pirtin nojatuoliin istahdin.

      Joulu on ihanaa ja joulu on raskasta, en tiedä kummalle puolelle vaaka
      kallistuisi. Ehkä näin illalla tehtyjen töiden jälkeen tuntuu raskaalta,
      mutta kun aamu sarastaa, mietin että hyvä, kaikki hyvin!

      Yhden kerran olemme joulua ulkomailla viettäneet, olihan se elämys!
      Pakkasesta ja tuiskusta lähdimme ja aivan yllättävän lämmin aurinko
      meidät vastaan otti, oli aika hurja tunne, kuin joku olisi taikonut
      simsalapim!
      Olihan siellä suomalaiskirkko, jossa joulupäivänä kävimme.
      Laulettiin :
      Maa on niin kaunis,
      kirkas luojan taivas,
      ihana on sielujen toiviotie.
      Maailman kautta,
      kuljemme laulain,
      taivasta kohti matka vie. jnep.

      Loppupuolella saarnaa pappi sanoi että, toivotetaan lähellä istuville
      Hyvää joulua !
      Tuntui kuin kaikki olisivat tuttuja ja hyviä ystäviä.

      Uskaltaisikohan ottaa kupin kahvia , vai viekö yöunen, otanpa uhallakin,
      piparkakkua myös, nytpä jaksan hyvin iltahommelit vielä tehdä,
      no suihku ja hampaiden harjaus sujuu kuin tanssi!

      • Nea*

        Muuten, tuon Maa on niin kaunis, lauloimme kirkon pihalla kaikki
        suuressa piirissä seisten, oli tosi vaikuttavaa!


    • Oikeinpa Venlastiina on asian ajatellut. Kyllähän se on paikallaan, että työntekijän pelastaa sattuneesta vahingosta. Virheitähän voi sattua kenelle vaan. Kerran olen vaatinut kassan laskemista. Myyjä vastasi väärin, muisti rahani pienemmäksi seteliksi. Kyllä uskoin, että hän muisti väärin vilpittömästi. Kassa laskettiin pitkän jahkailun jälkeen. Löytyihän se virhe, ei minun lompakossani seteitä ole niin tukuttain, ettenkö rahavaroissani huomattavaa vajausta muistaisi.

      Teinpähän valmisteluja pyhien luppoaikaa varten, en kuitenkaan hamstrannut ruokaa. Kannoin kirjastosta nivaskan kirjoja, koska lukuhommani on jäänyt hunginnolle. Siinäpä sitä vararavintoa on, jos ei mielenkiintoisampaa puuhaa satu olemaan.
      Hyvää jatkoa teille!

    • Tonttumuori tex

      Vasta vähän ennen 8 pääsin kotiin kauppareissuilta. Sitä ihanampaa olikin tulla hyväntuoksuiseen kotiin, kun iltapäivä meni leipoessani lihapasteijoita varalle.
      Olinkin päättänyt mennä kun pahin ruuhka on ohi,..ja ihan nautin kun oli väljää liikkumatilaa, ja vapaita kassoja.

      Kutsun täten KahviPirtinkin kaikki väen käväisemään Jouluriihessä, siellä on tulipesässä jatkuva tuli koko joulun ajan ja lihapasteijoita kuuman lihaliemen kanssa tarjolla!

      Tervetuloa kiireidenne kesken:D

    • SkillaN*

      Pieneen pakkaseen on herätty, neljä astetta mittarissa.
      Hyvä että on pakkasta, ei jäälyhtyni pääse sulamaan parvekeella, viisi pientä lyhtyä parveke pöydällä, siniset kynttilät sisällä, illan pimeässä kauniisti loistaa.

      Kiitos kutsusta tonttumuoritex, pitänee pistäytyä, houkuttelevia on tarjoukset ja tunnelma varmaan hyvin jouluinen.
      Niin joulun aika sitä herkistymisen aikaa, huomataan heikommissa oloissa olevia ja auttamisen halu kasvaa.
      Sydämen lämmöllä on sekin mummo koko vuoden sukkia kutonut ja lahjoitti ne Joulupuu keräykseen, näin lehdessä kerrottiin.
      Sinne meni meiltäkin käsityö kerhosta monet lämmittävät sukat ja lapaset ja monelta muultakin niitä kertynyt, kaikkiaan 550 lahjaa.
      Kolmesataa valittua saa lahjan, joku kaksikin, hienoa, hyvältä tuntuu lahjan antajistakin.

      Ynnämuulla jo selvät senssit joulun vietosta, niin sitä pitää ja mikäs onkaan mukavampaa kuin mennä kirjan juonen mukaisiin maisemiin.
      Minulla on varmaan lukemisen kiintiö täysi, kun en pääse sinuksi kirjojen kanssa enää ollenkaan, harmittaa.
      Ennen kun kirjan käteen otti, eipä siinä maailman murheet mieleen tullut ja aika kului, no tietenkin kirjan sisältö mielenkiintoa yllä piti, ainahan ei kirjakaan sytytä.
      Nyt aion katsella alkavaa Täällä pohjan tähden alla sarjaa, olen sen lukenut, katsonut elokuvana, mutta vielä vaan kiehtoo.
      Ihmetyttää tuo Tuntemattomasta syntynyt kohu, uutisissa joka päivä tuon tyylistä sotaa näytetään, julmempaakin, esimerkiksi lapsien hätää, miten tämä suomea koetellut sota sen kummempaa.
      Historiaa se on ja kyllä se on hyvä tuntea ja tietää, ei maailma ole niin kaunista, kuin sen tietenkin haluaisimme olevan ja ei lapsia voi kaikelta pahalta suojella.

      Nyt varmaan herätessäsi olet onnellinen eilisistä tekemisistä, kyllä se hyvä yöuni uuden jaksamisen antaa Nea*, koettu on .
      Toisenlainen se joulu lumettomissa maisemissa on ja varmaan mieleen jäävä, eihän sitä koskaan tiedä vaikka minäkin sen vielä kokisin.
      Euroja olisi sitä varten säästöön saada, että voisi toteuttaa, jos mieli sellaista kaipaa.

      Rehellisyys maan perii näin se on, vaikka tänä päivänä harvoin toteutuu.
      Olisi aika iso lovi pussiin tullut tälle merkin myyjälle, kun päivän kassa laskussa huomannut virheen.
      Varmaan hyvä mieli kummallakin.
      Suuri on ystävä määrä kun tuollaisen korttipinon laitoit Venlastiina, toiseksi jään, vaikka kolmisen kymmentä minultakni lähti.
      Kohta niitä alkaa tulla kortteja tännekin ja mukava tietää tällä tavalla, vieläkö ystävät kaukana elävien kirjoissa on.

      Nyt tänään tukan leikkuu ja se kerhon jouluruoka, molemmat tapahtumat mukavia, kampaajalla saa muistella menneitä, kerhossa joululaulujen kera hyvää jouluateriaa nauttia.
      Tulipa mieleen, laitan kampaajalle rasian Serenakakkuja joulu maistiaiseksi ja joulumieltä antamaan.
      On se niin mukava aina keksiä pientä iloa jokaiselle ja uskon että hyvä mieli tästäkin pienestä eleestä tulee molemmille.
      Innokasta joulupuuhastelua kaikille.

    • Melkein viisi pakkasastetta ja lämmin aamutervehdys kaikille.
      Ulkona on vielä pimeä, ja tänään olisi tarkoitus tehdä inventaario kaapeissa ja komeroissa. Siis aloittaa joulusiivous.
      Eilen juhlittiin, postitettiin ennätystervehdykset ja oikaistiin kassa-asia.
      Nyt yritämme pitää perinnettä voimissaan:
      Siivotaan, lähdetään Tallinnan-risteilylle ja palataan joululta tuoksuvaan puhtaaseen kotiin.

      Palaan vielä varmasti ennen joulua Kahvipirttiin, mutta nyt toivotan työn iloa ja joulun odotuksen tunnelmaa kaikille.

    • Ehtoo päivää.

      Lumisateen keskeltä.
      Kadut on kuin joku olisi mättänyt puuroa sinne.

      Olin sotaveteraanien pikkujoulussa.
      Hyvää oli puuro ja rusinasoppa.Mukavaa ohjelmaa ja kivoja tuttuja.

      Aamupäivällä kävin ensin tuolla PÄKSISSÄ,kokeissa.
      ei löytynyt mitään hälyyttävää,hyvä niin.4kk perästä vielä kontrolli käynti,lääkitystä vaihdettiin.

      Mennään päivä kerrallaan.

      näkyillään...

      • ullamirjami****

        Kiersin joka peränurkankin . Hain Klökiä --- mutta sitten tulikin mieleeni että eihän mre suomalaiset taideta sellasta juodakkaan , Äiti kyllä laittoi aina talvella kuumaamehua , ja minusta se on ihan sama asia .
        Itse olen jo monta pullollista juonut täälä kun on tottunut siihenkin .
        Mutta ensi kerralla tuon mukanani , Nyt toin tänään paistamiani Lucia pullia -- ihme kun muistin Ostaa sitä sahramia , eihän ne muuten olis niitä oikeita Luciapullia
        Minä olen sellanen Jouluihminen , olen koristellut pikkuhiljaa ,verhoilla ja pöytäliinat on vaihdettu jouluisiksi.

        On se kuusikin Kellarissa saanytnähdä viitsinkö sitä laittaa --koristeetkin annoin Yhdelle llapsenlapselle muutama Joulu sitten . Hän kun laittoi silloin omaa joulua uuteenkotiinsa.
        Otetaan rauhallisesti --en niiden lahjojen kanssa pidä niin suurta huolta --kunhan jotain pientä laitan.
        Oli kiva lukea teidän kirjoituksia ,
        Luulin että jo kirjoitin heti Avajaisten perään mutta ei sitä sielä näy . Olisin katsonut että olinko rekannut --kun nyt ei onnistu mutta sama


      • Heippa Kahvipirttiin!

        Toin tännekin lihapasteijoita, kun ajattelin ettei kaikki jaksa ravata joulutohinoiden aikana lumen keskellä oleviin riihiinkään.

        Aamulla ilahduin SkillaN'in vierailusta hyvältä se tuntui, on ihanaa tajuta kuinka on säilynyt tuo mielikuvituksen tenho, lapsi sisällämme on pysynyt elävänä:)

        Muori 67 oli niin väsynyt kun ei uni ollut tullut ja selkäkin vihottelee joskus, siks toin tänne.

        Muistan aina kun Muori 67 tulit niin kivasti kissaketjuuni maukumaan, se kun on harvinaista nähdä nimimerkkisi muualla:D Allergia on ikävä, kun se estää pitämästä vaikka yön läpi pientä kehräävää kissaa vieressään.

        Niin hyvä jääkiekkomatsi oli ettei harmita enää, vaikka vei Emmerdalen paikan:D

        Hei taas, ja kotoisaa iltaa!


    • SkillaN*

      Huomenta tuiskuisesta savosta, aika virkeänä taas heräilin, harmittaa heidän puolesta joilta uni karkaa.
      Yö on tavattoman pitkä jos valvoo ja vielä kolotuksia joutuu kuuntelemaan.
      Pakkanen on juuttunut tuohon viiteen asteeseen, ei paha ollenkaan, tuuli kyllä pakkasen tuntua lisää.
      Eilen oli kotoisa jouluruokailu, neljätoista henkeä oli pöydän ympärilla ja ruoka maistui.

      Saattaa laiva keinua Tallinnaan matkaavilla, jos näin puhaltelee, varmaan olette varautunut myrskyynkin.
      Mukava piipahtaa useimminkin naapuri maassa, kun läheltä pääsee laivaan.
      Täältä asti jo aika väsyttävää.
      Helpottunut olo varmaan muorillakin, kun ei mitään sen kummempaa ilmaantunut, toivoa sopii, että uusi lääkitys vaivoja vähentää.
      Vanhuus ei tule yksin, vaivat lisääntyvät terveemmillekin, minulla nuo jalat kenkkuilevat, on kuin puu-ukkona kulkisin.
      Onneksi vielä kuitenkin eteenpäin kulkiessa vievät.

      Harmi ullamirjami kun kaipaamaasi glögiä ei pirtistä löytynyt, vaikka hyvin varustettu yleensä pirtti on.
      Aika paljon on kai yleistynyt glögin juonti myös suomessa, meilläkin oli eilen sitä tarjolla, kun kokoonnuimme, ei terästettynä kuitenkaan.
      Tuota en tiennytkään että sahramia Lucia pullat vaatii, no sekin tapa enemmän siellä naapurimaassa elää, vaikka kyllä täälläkin Lucia valitaan melkein joka kylässä.
      Tuommosia kepposia kone väliin tekee, pitkän kirjoituksen on rustannut ja hups kaikki katoaa, kömpelöt sormet sen kai aikaan saa.
      Muutenkin olen huomannut että painan usein kahta näppäintä ja näitä liika kirjaimia väliin tulee.
      Ompahan noita virheitä kiitettävästi muutenkin, kilttejä olette, kun ei huomautteluita ole tullut;)
      Olen kyllä sitä mieltä, että jos ei viilaten lue tekstejä tavan ihminen ymmärtää pienten virheidenkin seasta oikean asian.


      Joulukiireet alkaa päälle painaa, varsinkin kun ulkopuolella kodin niitä pitää tehdä, ensi viikko on todella kiireinen.
      Sitten kun jouluaatto joutuu, olen vanhempana, ehkä viisaampana aivan uupunut ja pyhät sitten vaan lepään.
      Siitä sitten aletaan seuraamaan miten päivä pikkuhiljaa alkaa pidentyä, aina jotakin kohti mennään, kevät seraava odotuksen kohde, niin pitää ollakin, vierivät kivet ei sammaloidu, totisesti totta. ( vaikka keho rapistuu, mieli virkeänä pysyy)
      Olisi varmaan hyvä muissakin ketjuissa piipahtaa, mutta tällä koneella istuminen ei ihan koko päivä hommaa ole, lukemiseen menee jo aikaa, sillä useamman ketjun seurantaa kyllä pidän.
      Toisekseen jos jotakin sanottavaa olisikin, ei itseään kohteeksi viitsi laittaa, sillä varmaan tulikiven katkuisia vastauksia saisi.
      On se tämä kirjoittaen viestiminen niin vaikeaa, väärin käsittämistä jatkuvasti.

      Nyt sitten tuiskupäivän sisällä tehtäviin puuhiin, aina jotakin löytyy, nyt ajattelin kirjahyllyn ja vitriinin siivota.
      Intoa joulupuuhinne, tai sitten vaikka lukuhetkiin, ihanaa kun saa mieleisensä päivän kulun valita.

    • Ramoona*

      Onhan meillä suomalaisilla omanlaisemme glögi ollut aina, kuumaa mustaviinimarjamehua. Se on antanut lämmikettä ja poskien hehkua hiihtoladulta ja lumileikeistä palattua, parantanut nuhakuumeet ja vilustumiset. Joulun aikaan laitettiin sideharsonyyttiin kanelitankoja, mausteneilikoita, joskus äidillä oli kuivattua appelsiininkuortakin. Nyyttiä liotettiin mehukattilassa, sitten lisättiin lasin pohjalle rusinoita ja kuorittuja manteleita, niin oli glögi valmista. Aikuiset saattoivat lorauttaa tilkan kirkasta viinaa terästykseksi. Kaupan valmisglögimehuista en pidä, ovat liian makeita ja mausteisia. Äidin ohjeella teen minäkin, joskus kokeilen Alkon hehkuviinejä, joista saattaa löytää oikein hyviäkin. Pitää vain olla lämmittämättä liian kuumaksi, etteivät prosentit karkaa ;).Tavallinen punaviinikin voi maistua mehun joukossa ihan mukavalta. Jätän pirtin jääkaappiin mustaviinimarjamehupullon, ja muita aineksia löytää varmasti hyvin varustetusta nurkkakaapista , laitan pikkukulhoihin rusinoita ja manteleita pöydälle.

      Ennen sai isoja ruukkurusinoita joulunamiksi, nyt muut makeat ovat ne syrjäyttäneet. Suklaakonvehtejakin myydään jopa sixpäkeissä , mutta minä en niistä erityisemmin perusta, sen sijaan Vihreitä kuulia pitää olla tarjolla aina samassa jalallisessa tarjoilukulhossa. Vanhat astiat pääsevät muutenkin joulun aikaan esille, esimerkiksi mummon perintöpilkkumi aina hyasinttien istutuskulhoksi. Sahramilla keltaisiksi värjättyjä Lucia-pullia en leivo itse, mutta kyllä niitä täällä ruotsinkielisessä ympäristössä tarjoillaan. Eilen sain maistaa päiväkahvilla naapurissa tähtipullia, pikkupullan päällä oli murotaikinan tapaisesta tähtikuvio. Lucian valitseminen on Etelä-Suomessa jokavuotinen perinne ollut kauan myös suomenkielisissä kouluissa. Hesarissa on koko sivun uutinen Ylä-Savosta Lapinlahden Lucia-mummosta, joka valittiin kolmatta kertaa. 89-vuotias Eeva Sutinen tuli tällä kertaa valituksi.

      Tähtisateita pitäisi tänä iltana ja yönä erityisesti näkyä, mutta pilvessä taitaa taivas edelleenkin olla. Eilen oli uudenkuun päivä, tänään Geminidien maksimi. 20.12. kasvava puolikuu, 21.12. talvipäivän seisaus, 22.12 Ursidien maksimi...28.12 täysikuu. Näin lunttaan tässäTähdet ja avaruus -lehdestä.
      Jospa edes yhden tähdenlennon näkisimme, saisimme toivoa ...

    • Lumista päivää
      On satanut kivasti lunta tänäänkin. Pihassa auraaja pakittelee konettaan ja kasaa lunta mihin vain sopii. pyörätien nurmikoilla on vielä tilaa, muutei kovin kauan, jos lunta vielä paljon sataa. Aika kasat oli parina viime vuonnakin, mutta ihmeesti ne suli eikä suurempia vesitulvia jättäneet.

      Tein pikasiivouksen, pölyt lattialta. Kietaisin sulhon vanhat kalsarit melan päälle ja vetelin pitkin lattiaa, piskille juttelin, jotta elämässä oltava aikaa muuhunkin, kun siivoamiseen. Piski oli samaa mieltä ja painoi kuonon käpäliensä päälle.
      Minäkin istuin ja otin sukankutimen käteen, jospa laittaisin itsenikin piskin viereen, radion auki ja lepäillään. Ei oo kiire mihinkään.

      Hoh hoijaa hyvvää illan jatkoa itse kullekin.
      Hei hei

    • Saunaterveiset taas kerran.
      Mihin tuo viikko on taas vilahtanut.

      Sain tänään suru uutisen.yksi serkuistani on nukkunut pois,Hän oli kuin veli minulle,olemmehan tupla serkut,isämme oli veljekset ja äitimme siskokset.Hyvä vain että on päässyt rauhaan,Hänellä oli kova reuma,ainakaan ei enää tarvitse tuskia kestää.

      Lunta on tullut koko päivän.Eikä aura-autoja missään.
      Nämä sivukadut on ihan puurossa.Pakkasta ei kuitenkaan kuin 3 astetta.

      Tuolla Lahden torilla on semmonen joulukylä,oikein "krääsä"
      kauppoja.Ei inspiroi minua.

      Taksikuski ihmetteli.kun juttusin Hänen kanssaan.tietokoneen käytöstä,sanoi nostavan hattua minulle,ei kuulema itse ymmärrä yhtään mitään,hyvä kuulema kun osaa kännykkää käyttää.
      En tiedä olisinko minäkään innostunut,jos ei töissä ollut pakko oppia jotain,siitä se kiinnostus sitten lähti.Aika tumpelohan minä olen tämän koneen kanssa.

      No nyt on saunakahvit hörpitty,kiitosta vuan;)

      näkyillään...

    • HEVAT

      Kun elämä muuttunut hitääksi sipsutteluksi,miin eilen olin terveillä linjoiila,
      lasten lasten iloksi pastoin pellillisen mokkapalja lisäksi lKUNNSYDÄN SURUJA...ensibiilollsa tortut ja läätkot pientå sörselii ja viimeisenö kinkkunhuuhunjoten aatto-aamuna on kiva herätä joulunn tuoksuihin.


      amIELIKUVIYUS LENTÄÄ HETALLA

    • SkillaN*

      Lauantaiaamun rauhaa, hiljaista on vielä kaupungissa.
      Heräsin jo neljältä, kolme poikaa kadulla keskustelivat hieman kova äänisesti ja uni ei enää silmään tullut.
      Tuli ajatus, että saattaapa poikien kotona levoton äiti, isäkin odottaa poikiaan kotiin

      Hyvä se vaan on Hevat, jos mielikuvitus lentää, sisältöä elämään, sitähän se antaa;)

      Aika tulee jokaiselle tämä matkansa päämäärä tavoittaa, lämpimät ajatiukset muori suruusi.
      Onhan se aika kumma, että tälläiset mummelit koneella asioitaan hoitaa, vaikka kone joskus reistaa, asiat on tullut hyvin hoidettua.

      Hyvä idea tuo laiskottelu väliin ja piski näyttää mallia sinulle wiiwidear.
      Pojalle sukkia minäkin vielä neulon, vielähän tässä ehtisi useammatkin, kun ei osaa istua illalla ilman käsitöitä.
      Minulla on tapana silloin kun en pesua kostealla suorita, laittaa sellainen valmis rasvaa sisältävä riepu lastan päälle ja pyyhkäistä lattia vielä imuroinnin jälkeen, uskomatonta miten paljon liina vielä pölyjä pintaansa saa.
      Olen varmaan kertonutkin, miten tämän asunnon ostettua ihmettelin sukkien likaantumista, kunnes keksin, että lattia oli todella likainen, todiste siitä että pelkkä imurointi ei riitä.
      Sanotaan että parkettia ei saa vedellä pestä, mutta kostealla pyyhkimistä väliin tarvitsee.

      Kyllä sinä Ramoona melkoinen tietäjä olet, miten kaiken muistatkin;)
      Minulta kaikkoaa mielestä suurin osa heti asiasta puhumisen jälkeen.
      Taidat olla ihan tähtitieteilijä, kun nuo asiat tuntuu olevan mielessä.
      Olen joskus piparkakku taikinasta tuon tähden pikkupullan päälle laittanut, siinä pipari ja pulla yhtä aikaa suuhun pääsee.
      Minä jäin tänä syksynä ilman mustherukkamehua, harvinaista, aina sitä joku pullo pakkasessa on ollut, hyvää todella flunssaiseen oloon.

      Nyt on mentävä puuroa hämmentämään, piirakan teko mielessä, kahdeksan litran kattila puuroa saa siinä kaulin pyöriä.
      Pitää vielä pieni erä tehdä laktoosille vieraille.
      On hankalaa, kun ei tiedä sopiiko kaikille nämä tavan tarjoukset.
      Gluteenittoman kakun tilasin, kun en tiedä miten sen saisi itse onnistumaan.
      No mutta nyt pulikka pyörimään, mukavaa päivää teille pirtissä piipahtavat.

      • Huomenta.
        Lumi lentää, ja kinokset kohoavat. Ikkunan alla on niin korkea aurauskasa, että talossa asuvat pikkupojat pystyvät kaivertamaan siihen majan tai laskemaan pyllymäkeä.
        Pakkasta on vain 4,5 astetta, joten on mitä parhain ulkoiluilma.

        Meidän ulkoilumme pyörii tuuletustelineitten ympärillä, mutta taidanpa kokeilla Skillanin lattianpyyhkimiskonstia.
        Mieli tekisi pudottaa parvekkeelta pihalle patjat, peitot ja tyynyt. Ei kuiva lumi niille pahaa tekisi, kunhan antaa niitten ensin kylmetä parvekkeella.
        Tuuletuiksen ja piiskaamisen jälkeen alkaa sisäänkantourakka, ellei yksi matto satu olemaan lentävä.
        Voisihan sellainen ihme näin joulun alla todistaa, että ihmeitten aika ei ole ohi, vaikka vanha, kunnon joulupukki on jätetty eläkkeelle, ja hänen turkkinsa on käännetty oikein päin
        riippumaan Korvatunturin tuvan seinustalle.
        Raha on osoittanut valtansa, ja alkuperäisen pukin sijaan saapuu nyt koteihin punaisiin puettu kokakolapukki.
        Hiljaa, hiljaa joulun kellot kajahtaa tavaratalojen tungosten ja
        metelin yllä. Onneksi äänentoistolaitteissa on mahdollisuus lisätä voimakkuutta, että varmalla joulurauha kuuluu kaiken yli.

        Varmuuden vuoksi kuiskaan joulurauhan toivotukset jo nyt, vaikka oletan palaavani Pirttiin vielä muutaman kerran ennen aattoiltaa.
        Muorille lähetän lämpimän halauksen.


      • Venlastiina kirjoitti:

        Huomenta.
        Lumi lentää, ja kinokset kohoavat. Ikkunan alla on niin korkea aurauskasa, että talossa asuvat pikkupojat pystyvät kaivertamaan siihen majan tai laskemaan pyllymäkeä.
        Pakkasta on vain 4,5 astetta, joten on mitä parhain ulkoiluilma.

        Meidän ulkoilumme pyörii tuuletustelineitten ympärillä, mutta taidanpa kokeilla Skillanin lattianpyyhkimiskonstia.
        Mieli tekisi pudottaa parvekkeelta pihalle patjat, peitot ja tyynyt. Ei kuiva lumi niille pahaa tekisi, kunhan antaa niitten ensin kylmetä parvekkeella.
        Tuuletuiksen ja piiskaamisen jälkeen alkaa sisäänkantourakka, ellei yksi matto satu olemaan lentävä.
        Voisihan sellainen ihme näin joulun alla todistaa, että ihmeitten aika ei ole ohi, vaikka vanha, kunnon joulupukki on jätetty eläkkeelle, ja hänen turkkinsa on käännetty oikein päin
        riippumaan Korvatunturin tuvan seinustalle.
        Raha on osoittanut valtansa, ja alkuperäisen pukin sijaan saapuu nyt koteihin punaisiin puettu kokakolapukki.
        Hiljaa, hiljaa joulun kellot kajahtaa tavaratalojen tungosten ja
        metelin yllä. Onneksi äänentoistolaitteissa on mahdollisuus lisätä voimakkuutta, että varmalla joulurauha kuuluu kaiken yli.

        Varmuuden vuoksi kuiskaan joulurauhan toivotukset jo nyt, vaikka oletan palaavani Pirttiin vielä muutaman kerran ennen aattoiltaa.
        Muorille lähetän lämpimän halauksen.

        Unohdin arvella, että monin paikoin on siirrytty kaukolämpöön sen tähden, ettei kokakolapukki juuttuisi savupiippuun.


      • marja-liisa--
        Venlastiina kirjoitti:

        Unohdin arvella, että monin paikoin on siirrytty kaukolämpöön sen tähden, ettei kokakolapukki juuttuisi savupiippuun.

        Heipä hei!

        Ja mukavaa joulunalus aikaa kaikille! Lunta tupruttaa ulkona, ja entistä on jo polveen asti. Kävin mittaamassa, kun rämmin tuolla kasvihuoneessa.
        Tässä kaikkea pientä olen puhdistellut, ja järjestellyt. Kiillotin ne vähät hopeat, ja putsailin kaikki ruokailuvälinelaatikot. Kupari astioita ei ole tarvinnut kiillotella, ne kiiltää edelleen, vaikka monta vuotta onkin niiden kiillotuksesta.
        Ihmiset ihmettelee, että jaksat sinä nekin pitää aina niin just kiilloitettuna.
        No en jaksa, mulla oli vaan todella hyvä konsti.
        Minulla on keittiössä hylly, jossa on kymmenkunta kupari astiaa, ja lisäksi niitä on uunin päällä. Yksi kahdeksan litraa vetävä pannu on suurin, ja sitten desin vetävä pienin. Ja muutamia siitä väliltä, lisäksi kattiloita, kolmijalkoja ja muita pyttyjä. Ja niissäkös oli aina hinkkaaminen.
        Mutta muutama vuosi sitten, kiillotettiin kaikki hyvin, ostin sitten purkin metallilakkaa, ja lakkasin kaikki päältä. Ja kyllä auttoi, ne kiiltää aina vaan, joskus vähän pölyjä pyyhin. Sama käsittely tehtiin takaneduspellille, joka ei ollut koskaan siisti. Aina se tuo laiska keinot keksii. Kerron tämän vihjeenä, jos muitakin se hinkkaaminen laiskottaa.
        Mutta lakka pitää olla ehdottomasti metallilakkaa.

        No nyt rupean laittamaan tulen uuniin, toivottavasti se cocacolapukki ei ole savupiipussa!


    • Toisaalta - olisihan siinä piipun kautta könyämisessä turkkeineen hyväkin puoli. Tulisipahan hoidettua hyödyllinen savupiipun nuohous ihan sivutyönä. Kaipa ne turkit ovat kadonneet siksi, koska turkisten käytön paheksunta on lisääntynyt ja samoin turkismateriaalien kasvatus ja hankintakin. Lumi pöllyää, mutta eipä haittaa. Menee se päivä sisätöissäkin.

      Lainaamiani kirjoja olen ainakin katsellut ja vähän jo lukenutkin. Prof. Kai Laitisen kirjan otsikko pisti silmääni:" Metsästä kaupunkiin." Otin, koska sehän tuntui sopivan juuri minulle kuin nappiin, enkä ollut aiemmin lukenut. Pääpainohan näyttää olevan suomenkielisen kirjallisuuden kehityksessä A. Kivestä lähtien. Enpä tästä enempää jaarittele, enkä ole vielä loppuun lukenutkaan.

      "Metsästä kaupunkiin" - olen sitä tietysti ajatellut. Runsas 50 vuotta kaupungeissa asuneena en koe olevani kovinkaan "kaupunkilainen." En sittenkään, vaikka pilapuheet "impivaaralaisuudesta" ovat tuttuja. Lähimpänä on ajatus, että en ole nykyään mistään kotoisin. Kyllähän minä täytän hyvin "impivaaralaisuuden"merkit, vaikkakin eri paikassa syntyneenä. Eikä eka ii-savotassani ollut jöötänä lukkari, vaan hento tyttö kiertokoulun opena, joka kierteli salokyliä muutaman viikon paikassaan. jakamassa "sivistyksen alkeita." Ihan hyvää työtä hän tekin. Niin...mutta siitäkin on aikaa. Taidan ollakin uudenlainen syrjääntynyt, mutta en kuitenkaan välittömän avun tarpeessa.

      Hyvää jatkoa ja viikon päästä päivät pitenee!

      • Minä se impivaaran kupeessa olen asunut 34 vuotta kuitenkaan en itseäni impivaaralaiseksi tunne. Nurmijärveläiseksi kylläkin, siellä ikäni asunut, suurimman ajan töissä kuljeskelin pääkaupunkin seudulla, joka päivä aina kotiin, ensin kuljin pussilla sitten omalla autolla. Kai sitä miljoona kilometriä ainakin tuli ajeltua, monta Ladaa ja vähän muitakin merkkejä.
        Tänään tosiaan on ollut sisähommia, eikä vielä loppunut, jatkuu huomenna.
        Tuuli se on täälläkin tuullut, lunta on riitävästi ei yhtään tarvi lisää tulla.
        Päivä tosiaan alkaa viikonpäästä pidentyä, mutta on lyhyempi kuin tänään, he he minä näsä viisas .
        Taitaa se lumi huomennakin pöllyä, minä pöllytän matot.
        Mitähän ne tontut oikein kurkkii......................................Late Vaan.


    • Hintriika*

      Tänään - tai aivan kohta eilen - vähän helpotti opiskelutouhut joksikin aikaa. Nyt pitäisi tarttua tomerasti niihin lupaamiini kotkisivupäivityksiin. Mutta huomisen kyllä vedän henkeä.

      Aamulla meinasi käydä köpelösti, kun kukaan ei ollut muistanut avata ulko-ovia opinahjoomme. Lopulta saimme turvapaikan työväenopiston tiloista, joten oppitunnit saatiin pidetyksi. Varmaan syyksi selviää joku inhimillinen erehdys. Tiedonvälitysketjuun oli päässyt syntymään aukko.

      Jotenkin on sellainen olo, että takki on tyhjä . En nyt jaksa keksimällä keksiä mkitään, mutta tämä käynee ilmoittautumisesta. En ole teitä unohtanut.

      Pimeyden kääntymistä kohti valloisampia aikoja odotan minäkin. Ei tarvitse enää kauan odottaa! Lupsakkaa joulunalusviikkoa!

    • SkillaN*

      Hiljaisuus ympärillä, pimeys ulkona pakkasta kaksitoista astetta ja kaikki melkoisen hyvin.
      Jos nyt jotain valitan, niin selkä ja jalat hieman jäykkänä, mutta satakolmekymmentä piirakkaa pakkasessa.
      Mistähän johtuu, kun oikein hyvää aikoo aikaan saada, joku osio aina pieleen menee.
      Puuro kiehui uunissa ja piirakoista tuli rumia,mistähän tuokin puuron kiehuminen vielä uunissa johtuu.
      Vaikka kuinka vanhaksi tulee, aina jotakin oppimista eteen tulee.
      Ostin kyllä toisenlaista riisiä mitä ennen ,siitökö johtunee, vai kiehuiko puuro liian vähän aikaa keitettäessä?

      Marja-Liisa varmaan tiedät tähänkin keinon?
      Taas uusi niksi tuo kuparin kiiltoon liityvä, minulla myös noita pannuja on tuolla katon rajassa keittiössä, tummia ovat, en edes ole viitsinyt kirkastaa, nyt voisi tuota konstia kokeilla, kiitos M-L.
      Tuo homma pitäisi minun tehdä myös, pudottaa matot alas ja hakata lumihangessa, mutta se pois kantaminen niin raskas homma, vaikka eka asuinkerroksessa asunkin, että tyydyn hyvään imurointiin ja sitten kaiteelle tuulettumaan.
      En tuollaisesta kokakola pukista ole kuullutkaan.

      Tuo "syrjääntyminen" ynnämuu on varmaan oman halusi mukainen.
      Olen kaupungissa koko elämäni asunut, mutta melkein uskon, että hyvin olisin maallakin pärjännyt, eivät maatalojen pojat ymmärtäneet tulla hakemaan minua aikoinaan, olisivat melko hyvää emännän ainesta minusta saaneet;)
      Tykkään tonkia maata ja muutekin olo maalla ihan ok, vai tuntuuko näin vain kesäisin siellä olevana.

      Huomaan miten hyvä olisi, kun sellainen mattojen tomuutta olisi, nyt sitten laistan noita hommia, roskapussin vieminenkin olisi apumiehen hommia, tärkeä olet Late;)
      Inhimillinenkö lienee erehdys meilläkin, kun sähkölukko ulkoovissa ei toimi, olen täällä lukkojen takana, ketään ilman avainta tulevaa ei sisään pääse.
      Toivottavasti saavat pian korjattua, hankalaa aina ovea juosta aukaisemaan, jos joku puhelimella ilmoittaa halunsa tulla käymään.
      Nyt aloita jo H* lomaaika, eikö niskasi jo ihan jäykkä ole koneella istumisesta.

      En ymmärrä tuota meininkiä palstalla, huonosti olen lukenut tai sitten ei ymmärrykseni ole tikissään.
      Poistoja, poliiseja, pois lähtemisiä, monella nikillä kirjoittamisia, arvailuja kuka minkin kirjoituksen takana onkaan.
      Ainahan noita ilkeyksiä on palstalla ollut, uhkailua pois lähtemisistä, en nyt ole ollenkaan ajan tasalla.
      Onneksi ei arvailuja ole omaan persoonaani kohdistunut, mutta olenkin tälläinen vaaraton osaamaton mummeli, no nikilläni aina kirjoittelen ja muissa ketjuissa harvoin käynkään.
      Kai täysin vaaraton, saamaton ja tyhmä olen, siksi en varmaan nykyisestä tilasta mitään ymmärrä.
      Miksi muuten on ilmoitettava pois lähtemisistä, en ole ymmärtänyt sitä ollenkaan, ei kukaan kovin tyhjää paikkaa jätä.
      Olkoot oloillaan, en mukaan mene.

      Kaikesta huolimatta tai juri siksi, mukavaa palstan vaikeuksista ulkona olevaa päivää;)
      Joulu lähetyy, hyvää mieltä kaivataan.

      • Ja nyt kuule, Skillan: mars nurkkaan häpeämään!
        Että kehtaatkin haukkua meidän tomeraa, ahkeraa ja monitaitoista emäntäämme!
        Kuinkahan moni jaksaisi vuosi vuoden perään kaitsea tätä Pirtin katrasta ja huolehtia siitä, että hissi pelaa?
        Siinä ei tyhmyri tai laiskuri pärjää!

        Saat tulla pois nurkasta, jos lupaat olla kiltti etkä enää koskaan vähättele Kahvipirttimme emäntää.
        Lyödäänkö sopimuksen merkiksi kättä päälle?
        Omasta puolestani lupaan, etten kirjoita joulupukille tästä välikohtauksesta.

        Oikein hyvää joulunalusaikaa Sinulle ja kaikille, jotka poikkeavat kahville.


    • Ramoona*

      Hyvää kolmannen adventin aamua pakkasesta ja hyytävästä tuulesta lumikinosten keskeltä. Jokohanp itää alkaa uskoa ilmastonmuutokseen, kun on kolmas kunnon lumitalvi näin aikaisin etelärannikollakin. Mutta lämpenemässähän ilmaston piti olla...hmmm...Kolme adventtikynttilää sytytän keittiön pöydälle vanhanaikaiseen punaiseen sorvattuun puukynttilänjalkaan. Tänään on rauhan kynttilän vuoro. Näinkin on kynttilöille merkityksiä annettu:

      1. joulun odotuksen kynttilä
      2. jouluilon kynttilä
      3. joulurauhan kynttilä
      4. rakkauden kynttilä

      Illalla katselin Kirstie Allsoppin jouluohjelmaa , mahtavan suurellista amerikkalkaista jouluvarustelua, oikein ähky tuli kaikista valokoristeluista ja tingeltangelista, värien kirjavuudesta ja makean paljoudesta. Kyllähän meidänkin joulukuusi aikamoisen välkkyvä ja riemunkirjava on, mutta en raaski heittää rakkaita koristeita pois, aina tulee jokin uusikin hankittua. Muuten onkin hillitympää, ulkovalotkin vain puissa ja lämpimän, luonnollisen valon värisiä. Muutama hyvä käsityövinkki oli ohjelmassa mukana, esimerkiksi muistikirjoja sidottiin käsin ...tosin kurssin se vaatisi, kauniita ja aistikkaita olivat lopputulokset. Vanhoja suuria villapaitoja huovutettiin pesukoneessa, niistä saattoi leikata rispaantumattomia liivejä, jotka sitten koristeltiin nauhoilla huovutusneulojen avulla. Sitä voisi itsekin kokeilla.

      Voi Skillan, turhaan kehut minua tietäväksi, olen vain hyvä lainaamaan tietoa, tuokin tähtitieteen juttu alan lehdestä. Mieheni tiirailee tähtiä kaukoputkella ja siinä sivussa minäkin joskus, ja lehteä lueskelen. On harmiteltu, kun koko syksy ja talvi ovat olleet niin pilviset, monta yötaivaan tapahtumaa on jäänyt näkemättä.

      Viikon päästä joulu on ihan ovella, ollaan kiltteinä, tontut hiippailevat ikkunain takana !

    • Meinasipa tupsahtaa jauhot suuhuni, luettuani hätäisesti Venlastiinan viestin aloituksen. Ehdin ajatella, että onko hulluus levähtänyt tännekin.

      Selvisihän se jopa minunkin järjelläni! Oikeassa olet Venlas, ei noin törkeästi Kahvipirtin emäntää voi haukkua ja vähätellä. Joku roti ja rajahan se pitää olla!

      Niin...Ramoonakin voisi kiltisti ottaa kiitokset vastaan. Mitä siitä vähättelemään. Erinomainen ja taitava kirjoittaja olet, oikein on Pirtin emäntä nähnyt.

      Mitä minun "syrjäytymiseeni" tulee, tottahan se on, että itse olen tässä tapauksessa tieni valinnut. Minua ärsytti jo aikoinaan, että "kaupunkilaiseksi" muuttaneet tekivät kovin äkkiä täydellisen muutoksen. Turha, ylenpalttinen kehuminen, jopa suurilla palkoillaan koettivat hankkia äkkiä "maalaisjunteiksi" jääneistä kateellisia. Aika pian havaitsin toisenlaisen totuuden. Eipä läheskään aina kehujien "suksi" hyvin luistanut. Monet joutuivat palamaan "maitojunalla" takaisin. Arki oli tullut ankeana vastaan. Niinpä olenkin päätellyt, että parempi katsella varovaisesti ja pitää pienempää suuta...kunhan katselen onko minusta kaupunkilaiseksi. Enkä näe mitään tarvetta maalaistaustaani ja murteitani peitellä.

      Tulin katsomaan säätutkaa, Tässä se venähti, mutta nyt muihin hommiini.

    • Kyllä se siitä selkenee, catleija. Väännä vain "sietokyky" nappia tiukemmalle ja kirjoittele kuten ennenkin, siis hyvin. Olen kyllä vähän seuraillut, turhaa ja ikävää "puhuria" on ollut.Hyvää jatkoa sinulle!

    • Hyvvee päevee.

      Kiitos venlastiina.

      En eilen jaksanut kirjoitella.

      Kaupalla kävin ja arvatkaa oliko kiva työnnellä "rollikkaa"puuromaisessa kelissä.
      Aura-autot ei tahdo keretä tänne sivukaduille.
      Nyt ryöpsyttää lunta tuolta katoilta,kamala tuuli.

      En kyllä tiedä mikä ihmeen riita tuolla on menossa.Harvoin luen muuta kuin pirtin asiat.Jotkut näyttävät hakevan riitaa tosissaan.Ikävää tuollainen.

      Onneksi on pirtti,tässä takkatulen lämmössä kissat sylissä on kiva kiikkustuolissa istuskella.

      Lähden tuonne kerhohuoneelle,korttipoppoo kokoontuu;))

      Hyvä Venlastiina pistit Skillanin ojennukseen;)

      Näkyillään...

    • SkillaN*

      Nythän porukalla olette toruja antaneet, mutta minäpä tunnen , väittäisin , oikein hyvin tämän "emännän" ja samaa mieltä kansani on.
      Jäteään nyt emäntä rauhaan, luulevat vielä että myötätuntoa ja kiitosta haen, pois sellainen tykkänään minusta.

      Minä kun piitrakan paistoon innostuin, tein vielä kuuskymmentä kappaletta.
      Nykyään on noita alergisia niin pitää monelaista yrittää pöytään saada.
      Tein maitojuomasta vähän puuroa ja eikös sekin punaiseksi muuttunut, nyt ei minun puurot onnistu;(
      Eilisen puuron sekaan laitoin munan ja tulihan ne vähän kauniimpia, harmi että puuroa oli enää vähän tähteellä.
      Kai se niin on, että Risella se piirakka riisi on.

      Nyt en pulikkaa vähään aikaan esille ota.
      Silitin joululiinat samalla kun eilen pestyt pyykit silitin, muutenkin huusholli on poikkeava, kun pitää pöytiä ja tuolia yrittää järkevästi laittaa.

      Huomenna sitten siisvous ja sen jälkeen vasta lauantai kotona koko päivän oleilua, siksi tässä on ennakoitava kaikki puuhat, pullan paisto jää lauantaille, ai niin kinkku myös.

      Tässäpä tälläinen väliraportti;)
      Palstan jutuista en sen selvemmäksi ole tullut, olisi paikallaan ylläpidolta joku selvitys, joulutunnelma tässä näitä lukiessa menee, vaikka eihän ole pakko lukea.

    • Nea*

      Helei! Hyvää sunnuntai-iltapäivää kaikille!
      Heräsin tässä lauantaita vasten yöllä kahden maissa, muistin kohta Ramoonan
      tähdenlennot ja vilkaisin ikkunaan, vaan enpä kuitenkaan jaksanut nousta
      taivaalle tiirailemaan, vaikka mielikin olisi tehnyt.
      Olen kyllä aina ollut kiinnostunut tähdistä ja avaruudesta.

      Nautin tästä joulunalusajasta, siinä on jotain lempeää ja kaunista,
      pukkikin on jo tilattu ja muutenkin asiat järjestyksessä.
      Kiva on nähdä taas" jouluvieraat", vaikka perin tuttuja ja läheisiähän he ovat!
      Nuorin on kahden vaiheilla uskoako pukkiin, vai ei!
      Kyllä siinä aikuisillekin muistot tulee mieleen, kun Joulupukki oveen
      kolkuttaa!

      Nyt maista glökiä, sitruunaa puserran vielä mukaan, on hyvää!

    • wiiwidear*

      Sunnuntaita.

      Silmäsin tuolta jonkun kirjoituksen kohdalta. Oli paljon vastauksia ja selasin niitä, josko kiinnostavaa luettavaa löytyy.
      Hirveys sentään mikä kisailu siellä;
      kuka kukin on ja kuka parhaiten osaa mölistä ja kiukutella. voi rassukoita, omiin juttuihinsa vastailevat, riittää siinä kakistelemista omaan kurkkuunsa.
      Hyi olkoon, enpä haluais kuulua moiseen läpättäjien kerhoon.
      Käyn harvoin pirtissäkin, toisilla kerhoilla en ollenkaan, on ne niin pöyristyttäviä.
      Illan jatkoja kaikille vähänkin tonttumaisille, ei kuitenkaan niille joiden päässä surisee ja kihisee.
      Hei hei

    • Sunnuntain tervehdys minultakin. Saako poiketelin jo avata pakopaia pakolaiseksi catleijan tapaan,

      Ajattealin jo avata ketjun nimeltä Pakopaikka. Toisaalta näyttää Kahvipirtti toimivan ihan hyvin tällaisena ellei parempana.

      • Anteeksi tietokoneeni virheet!


      • liisa.sal

        Ajatuksen esitin io eilen ensimmäisenä minä! :))
        Sanoin, että parasta on paeta palstan ainoaan turvalliseen paikkaan, eli Kahvipirttiin, jonka emäntä on saanut säilytettyä hyvät tavat pirtissä, ja kirjoittajistahan se myös tietenkin johtuu. Kiitoksket SkillaNille ja kirjoittajille! - Toivon todella, etteivät riitelijät tule Kahvipirttiin!


    • arkana ja kysyvänä

      !tku sentään sitä oman minän ainaista esiintuomista liisa.sal

      onko se niin tärkeää sinulle?

      • Satu*

        Etkö huomannut hymy-merkkejäni? Hymyile sinäkin! :))


    • SkillaN*

      Maanantaiaamua, pakkasta yhdeksän ja tuuli on kovaa, saapa matot ilmastoitua;)
      Katselin tuossa keittiön ikkunassa kahvia juodessa liikennettä kadulla.
      Vilkun käyttämättömyys pisti silmään.
      Miksihän osa ajajista ei jaksa käsittää, että vilkulla annetaan muille tieto tekemisistä, vaikea muuten on arvata edellä ajavan aivoituksia.
      Olen myös seurannut liikenne ympyröissä miten sujuvasti liikenne kulkee, huom, jos muistetaan se vilkku.
      Vilkun käyttäminen joka tilanteessa tulee todella automaattiseksi, kun sen sisäistää, sen laittaa vilkkumaan joka paikassa ja se on hyvä.
      Kohtaloa yksi hyvä tapa näin ohjailla ja nyt tuli sitten tälläinen tietoisku huomaamatta, sitä kun kaikkea aina seurailee;)

      Tuosta minä, minä kirjoittamisesta, siihen tuppaamme aina itsekukin syyllistyä, mutta kun sitä on lähin sen minän kanssa, eihän muuta voi kuin tuoda sitä esille.
      Kirjoittaminen on siitä vaikea laji, että ei aina voi ymmärtää niitä ilmeitä mitä kasvoilla ilmenee kirjoitusta tehdessä, aika usein sen minä,minä mukana virne kulkee.
      Nuo perässä olevat merkit pitäisi aina myös lukea, ei tulisi väärinkäsityksiä.
      Eihän tuossa kysymyksessä mitään sellaista ollut, etteikö hymy merkeillä senkin korjaisi, eikö vaan näin ymmärsin Sadunkin ajatelleen.
      Hyväksytään ja ymmärretään ja aina voi kysyä uudelleen, yhteisymmärrys löytyy kyllä.

      Tiedät Ruuneperi, että pirttiin tulo on kaikille vapaata, vaikka joskus sisäpiiristä mainitaankin, no se on heidän murhe jotka pirttiä sellaiseksi tulkitsee.
      Kinastelusta en tykkää ja voi olla, että ei kukaan tänne kirjoittavasti sitä halua, joten rauha ja ystävyys kukoistakoon.
      Minulla on sellainen ajatus, että tuolla palstan muissakin ketjuissa käy vähän nuoremmat ilkeilemässä, en jaksa uskoa että tämän ikäiset tuollaista viitsivät.
      Olemme jo elämän kokemuksia saaneet jaluulisi että ymmärrys olisi sillä tasolla, että emme enää moisiin kirjoitteluihin ryhdy.
      Sen olen huomannut, että helposti peräänsä saa jonku ilkeilijän, jos tälläisiin kirjoituksiin vastaa.
      Mutta mitäs siitä, kirjoitellaan sinnikkäästi vain näitä omia juttuja, ja kaikille muille vaan sanotaan, mitä väliä;);)DDD ( tuo on sitä hymyä)

      Päässä alkaa kihistä ja kuhista, mutta vain jouluiset touhut ja kiireet, mutta sehän on vaan hyväksi, eikö vaan wiiwidear, ainakin kun sen kihinän joten kuten halitsee.
      Hallinnan menetys voi sen paljon puhutun stressin aikaan saada ja sitä en halua.
      Taas kerran, hyvi suunniteltu on puoliksi tehty.

      Ei näy tähdet ja kaupungissa harvemmin, kun nuo valot loistavat.
      En koskaan unohda sitä tähtien paljoutta minkä mökillä elokuun yöllä ulkona käydessä näin, se oli upea näky.
      Taivas kerroksittain tähtien peitossa ja tuntui kuin kurkimalla niihin ylttäisi, ihana että sen sain nähdä.
      Kaupungissakin voi pakkasyönä tähtiä nähdä, harvakseen ja niin kaukaisia ovat.

      Nea* lapset sen joulun tunnelman aikaan saavat, kirkkaat silmät tuikkien jännityksestä, laulaen ja iloiten pukki vastaan otetaan,hauskaa joulua teille toivottelen.
      Joulusta voi nauttia myös hiljaisuudessa, yksikin ollen, se kaikki on kiinni itsestään, tänä jouluna ehkä olisin mieluiten ollut ihan yksin, kokenut sellaisen joulun mitä en vielä ole kokenut, mutta tyttären pojan kotiin menen.
      En raaskinut kieltäytyä, heillä varmaan olisi hieman surullinen mieli ollut ajatellessa minua yksinäisenä, joten enpä halua sellaista mieltä tuottaa.
      Ehkä on vaikea nuorempien ajatella, että yksinkin voisi joskus olla ja siitä nauttia.

      Mutta nytpä alkaa kodin puhtaaksi laittamistalkoot, joissa yksin komennan ja teen, eipä tulekkaan kinaa;)
      Uskon että illalla on minulla hyvä mieli, kun istahdan telkkarin ääreen ja nuuskin raikasta huusholliani, pienestä se ilo löytyy, sitä nyt jokainen etsimään;)

    • Hyvää huomenta, SkillaN !
      Olen paljon joutunut töelämäni aikana ehkäisemään koulukiusaajien tekosia, heidät on helppo tunnistaa.

      Monien elämän ovat sellaiset silti saaneet pilattuaikin,
      vakavasta asiasta on siinä aina kysymys. Vanhemmaton kutsuttu koolle ja asioita puitu ja selvitetty.

      Mutta tänne ja varsinkaan joulun alla en todellakaan toivo
      mitään sellaista. Olen aina lukenut pirtin kirjoituksia ja
      seurannut toimintaasi, siksi Pirttiä turvapaikaksi mainitsin.
      Ja onhan täällä aikaisemminkin koku törkeän kiusaamisen kohteeksi palstalla joutunut saanut rauhallisen kirjoittelupaikan.

      Tänään on ajeltava tuolla liikenteessä ja moottoritiellä,
      milloinkohan saavat siellä ne korjaamistyöt valmiiksi,
      silloin minun elämäni helpottuu paljon, sillä Kirkkonummella olen usein. Vilkku on tärkeä, se on totta. Ja muutenkin, että pitää itsensä kunnossa, nukkuu kunnolla hyvän, rauhallisen yön ja on sovussa läheistensä kanssa.
      Silloin on tasapainoinen olo eikä vaaranna kanssakulkijoitaan.

      Nyt pitää mennä! Hyvää maanantaita! Satu*.

    • Heitänpä tervehdyksen "ohikulkiessani" Pirttiinkin. Eipä tässä ole suuria kerrottavia. Hommia on kesken, lähden niitä jatkamaan. Eivät puuhani kyllä mitenkään jouluun liity.

      Toisen kerran paremmin. Hei vaan!

    • aivan mahotonta

      Melkoinen lumikaaos eilen, sunnuntaina. Myöhään illalla kolasin lumet omalta pihalta pois. Lisää oli yön aikana satanut ehkä 5sm Katuosuutta ei oltu aurattu koko päivänä.
      Tänä aamuna auravallia portilla olikin sitten puolen metrin kerros
      Mikä lie siinäkin, että auran jättämä lumi on pakkaantuneempaa kuin käsin mäkeen lemppaamani lumi.

      Jälleen paikkakunnan tekstiviesteissä ihmeteltiin, miksei ihmiset kolaa omia lumiaan omalla tontille. Olen saanut tästä huomautuksen, enkä tee enää samaa virhettä.

      Eihän tämä oikein kahvipirtti aihe ole, mutta sateet ovat kaikille yhteisiä. Meillä 55sm hanki, jossakin pohjoisenmmassa alle 20 sm

      • Kerran teilläkin

        Eiköhän se lumenvahvuus ole ollut melkein aina toisinpäin, että älä kitise!


    • Ehtoota tuas;)

      Kyllä se vilkun käyttö on todella toisilla vaikeaa.Tulee seurattua,kun "rollikan"kanssa mennä veiverrän tuolla huonosti auratulla kadullamme.
      Tänään seurasin kun lumi pöllysi maasta ylöspäin semmosilla kierteillä.Ei satu kamera koskaan silloin mukaan ,kun sais erikoisia kuvia.

      Minä en tressaa joulun takia.Nautin yksinolostani.

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • En minäkään ! Nimittäin tressaannu joulun takia. Kun tuota aikaa on tehdä mitä aikoo ihan rauhassa..
      Eilen olimme iki-ihanassa joulukonsertissa. Johanna Rusanen- Kartano lauloi Avaruus , Jukka kuoppamäki omia laulujaan ,kuten Lumilinna ja Aavistus. Jo monta muuta nimekästä hyvää laulajaa ja laulua 2:tunnin verran. Aivan mahtava ääni Johannalla. tulee oikein oikeuksiinsa tuossa Avaruus laulussa. Tosi hieno.

      Kyllä meilläkin on tuo joulukuusi ehdoton ykkönen joulun tuojana. Sen tuoksu saa aikaan joulumielen.

      Kaikesta huolimatta ajattelin, laitetaanko kuusta ollenkaan tänä jouluna: Koska lähdemme kohta joulun jälkeen matkalle.
      Sen kuultuaan lapsemme totesi että tottakai teillä pitää kuusi olla- hän tuo sen metsästään. Niimpä parvekkeella odottaa kaunis oksainen sopiva kuusi sisään tuomista.
      En siis siitäkään päässyt lintsaamaan, kun ääneen aloin ajatella.
      Ehkä se tuntuu joululta heistäkin kun silloin tulevat mummon eväille.
      Kaikki jouluruuat kyllä pitää olla, niistä en tingi.

      Nyt on taas pidetty joulupuhetta, vaikkei kukaan mitään kysynytkään- noinhan se menee !
      Vähäiset lahjat on koossa- siis lapsille ja lapsen mielisille. Se riittää meillä.
      Kaikkea pitää ostaa silloin kun tarve on. Mitäpä sitä pienellä rahalla saa muuta kuin rihkamaa ja sitä on jo kaikilla kaatopaikalle asti vietäväksi.
      Villaisia käsintehtyjä kudonnaisia ja rahaa. jokaiselle. Sitähän nuoret opiskelijat tarvitsee.

      Pirtin nappikahvia otan kupillisen suun kostukkeeksi. Joku on tuonut piparipoikia nam, nam. Tonttuhatut näkyy puuttuvat pipareilta, ei haittaa, hyviä ovat.
      Mukavaa illan jatkoa. Jouluvalot näkyy ikkunoista !

    • wiiwidear*

      Myöhäistä illan puolta.

      Skilla'n tiesi kertoa, että ressi se aiheuttaa kaikenlaisia vaivoja, semmoista kihinää ja kuohuntaa milloin kenenkin mielessä ja tunteissa.
      Minä minä ite, kerron olevani aika pippurimylly, tulistun helposti ja annan sanan lentää. Osaan toki olla välillä ihmisiksi,mutta minkäs teet kun alkaa jurppimaan.
      Ei aina auta laskeminen sataan....hhmmm mut tunnen kyllä olleeni tarpeellinen ja monessa mukana. Siis; tyytyväinen pitää olla, kun ei oo ihan nolla. Kymppejä ysejä koulussa, niistä ei väliä, näissä opeissa.

      Hyvvää ja mielenkiintoista huomista.
      Hei hei

    • SkillaN*

      Humenia pakkaseen, neljätoista astetta täällä ja lunta arvioni mukaan 30 senttiä, kuitenkin alle puolen metrin.
      Kyllä aiheesi sopii hyvin pirttiin "aivan mahotonta" säästähän sitä puhetta aina riittää.
      Livenäkin säätä ekaksi ihmetellään ja sitten muihin asioihin, usein sairauksiin, tässä iässä.
      Kerrostalon tontille harvoin kaikki lumi sopii, pois sitä on ajettava ja kallista sekin, minun taloni kyllä on yrittänyt lumen ajolta välttyä.
      Lumikasa ikkunani korkeudelle kevääseen mennessä nousee, siitä hyvin voisi kättä antaa ikkunasta;)

      Kyllä sitä on kinastelua saanut jokainen kauemmin palstalla ollut kokea, mutta nyt olen säästynyt, kai juuri siksi, että pirtissä kirjoitellen ei alttiiksi itseään laita.
      Olen edelleen sitä mieltä, että vastailu ja selittely vaan lisää näiden häiriköiden intoa.
      En osaa arvailla kuka minkin kirjoituksen takana on ja mitäpä iloa siitä olisikaan, estoa ei silläkään tiedolla saa.
      Ylläpidon kanssa en kirjeenvaihtoa ole koko täällä olon aikana pitänyt, pois lähtemisellä en ole uhannut ja kirjoittelen vain omaksi iloksi ja niin kauan kun tunnen sen sopivan mieleeni.
      Varmaan työaikanasi melkoisen tuntemuksen ihmisluonteeseen olet saanut Satu, onhan se koulu miliöö otos ihmisistä, sieltä alkuvuosilta, siellähän se luonne saattaa myös muokkaantua suuntaan tai toiseen.

      Aina ei asiaa riitä, hyvä vaan elon merkit jättää pirttiinkin, vaikka mieluusti kirjoituksiasi pidempänäkin luen ynnämuu.
      Asiaa kirjoitat ja mukavaa kuultavaa ne sinun elämäsi alkupuolen kokemukset, omani ei tuollaisiin yllä, kaupungin valoissa ikäni asunut

      Tämä joulu ensimäinen jolloin ajatelin yksin kotona olla, mutta eipä vielä tällä kertaa onnistu.
      Kyllähän joulu perheen juhla on, mutta monia tälläisiä jouluja nähneenä, haluaisi kokea yksin rauhaisan joulun.
      Jälkeläiseni yllättivät minut tuoden taulutelevision eilen, etuajassa vähän olivat, mutta halusivat viritellä sen ennen syntymäni juhlaa.
      Mielestäni omistin ihan toimivan telkun, mutta oli iso hökötys, ja kai tämä on yksinkertaisempi käyttää.
      Kai kyllästyivät, kun soittelin, että mistä nappulasta painan saadakseni toimivaksi telkkarin, minulla oiva kyky sotkea sekin;)
      Muori eikös olekin hienoa, että saamme itse päättää halumme mukaisesti, miten mitäkin haluamme, nautittavaa joulua sinulle.

      Vai meinaa meri-kukka taas lämpimään lähteä, no mikä ettei, älkää nyt kovin kauaksi jääkö, oma koti se paras paikka on.
      Kiva on väliin muualle matkata, ja sitten se kotiin, omaan sänkyyn painautuminen vasta hyvältä tuntuu.
      Onni kulkekoon matkassanne, kun lähtönne koittaa.

      Sellainen tunne on herännyt minulle, että terhakka immeinen olet wiiiwdear ja niin pitääkin, ei se pippurisuus ole kuin maustamassa luonnetta;)
      Muistan kun isän siskoista kerrottiin, että kynsistään seinille kiinni jäi, kai niitä piirteitä minullakin;)

      Joululauluja radiosta soitellaan ja ne joskus jopa herkistää kyyneliin asti, olen kyllä sellainen itkupillikin, luonnetta laidasta laitaan.
      Voisin kuvitella olevani melkoinen tunnelataus koko ihminen.
      Nyt tämä tunteilla ladattu lähtee päivän touhuihin, iltapäivällä lantun ja porkkanoiden kuorimistalkoisiin.
      Hauska päivä odotettavissa, juttu luistaa ja nauru helää, voipa siinä laulutkin raikaa, hyvää päivää myös kaikille palstalaisille.

    • Onkohan siitä pari viikkoa kun olin konsertissa. jossa Johanna Rusanen lauloi tämän laulun, ja sitä olen sitten hyräillyt usein.
      Minusta se on kaunis. Laitan sen tänne, kun täällä on laulujakin joskus ollut. Skillanhan on näitä laulajia myöskin, ja Meri-Kukka myös on Johannan konsertissa ollut.
      Valitsen Arja Korisevan, tässä ovat sanatkin . Laulun nimi on Avaruus.

      http://www.youtube.com/watch?v=LR6wDsxsCFU

      • Aivan tuoretta!

        Moniin liiaksi ja usein höylättyihin lauluihin onkin mitta täynnä.


    • oma kehu jne

      voi liisa parkaa

      • kehu 10

        Kehut Liisalle hyvästä musiikkivalinnasta. Arja K:n ääni on mielestäni hiukan metallinen, mutta tämä on vain minun mielipide.
        Tästä on tietenkin myös originaali, koululaisen äänellä esitetty englanninkielinen sovitus.


    • Sattuuhan niitä kommelluksia, kuten SkilllaN kirjoitti. Minulta meni joskus tv mykäksi, ei ääntä pihissyt. Naapuri tuli kotio yhtämatkaa ja mainitsin mykkätelkkaristani. Hän tarjoutui katsomaan vehjettäni, käveli suoraan telkkarin eteen ja painoi yhtä nappia. Kas vain, johan alkoi mölinä kuulua. Kylläpä vähän nolotti. Muistin, että siirsin telkkaria ja siinä se äänenvaimennus tuli.
      Vaikka näitä vehkeitä ei minulla kovin paljon ole, kyllä opaskirjat on hyvä olla tiedossa ja aina sitä vähän kerrallaan oppiikin.

      Nyt olen katsellut tiekkarin käyttöoppaita. Täytyy tehdä kirjoittelua varten kykyjäni vastaavia, helpottavia asennuksia. Kyllä se lutviutuu, kunhan kärsivällisyyteni riittää. Monet varmasti tietää, että karanneen kirjoituksen voi saada takaisin "kumoa" toiminnalla, Ctrl Z.
      Kokeilussani se kyllä toimi. Näyttää, että olen edistynyt!)) Pienistä siruistahan se koko elämänkokemuskin on koottu.

      Lopetankin tähän tarinani. En tietenkään kokonaan, palailen kun sattuu sopivaa aikaa. Hyvää jatkoa teille!

    • Ehtoota.

      Minäpä sain Skillanin kuvan tuolta yhdestä lehdestä;)

      Kuulun Lahden eläkkeen saajiin ja siellähän se kuva olj.Kiva.On tytöt olleet ahkeria ja varmasti meni työt hyvään tarkoitukseen.

      Meillä oli tänään sieltä lähimmäis palvelusta taas tyttö vetämässä juttuja,keitti kahvit ja klögiäkin saatiin.
      Huomenna on sitten meitin oma pikkujoulu.
      Puuroa ja rusinasoppaa ja kahveen kanssa torttuja.

      Pakkasta noin 6c.tuuli vain niin turkasen kovaa ja kylymää.

      Eipä tässä kummempia.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Olen unohtanut tarkan syntymäpäivän, mutta ei kai se niin päivän päälle, jos nyt toivotan SkillaNille oikein ISOOON sylillisen ONNEA!

      Minäkin sen taulutelkkarin jouduin syksyllä hankkimaan, kun entinen sanoi poks. Mutta aika vähän olen ehtinyt töllötellä, tuolla se on enemmänkin olohuoneen koristeena ollut. Uutiset sentään olen yrittänyt edes kerran illassa katsoa, joskus jotakin muutakin. Kuva on hyvää led-laatua, ei siinä mitään. Suurin mahdollinen kokokin pieneen asuntoon eli 37 tuumaa.

      Toivottavasti siinä on telkkaria loppuiäksi. Vaikka toisaalta nykylaitteiden keski-ikä on niin vähän, että enhän minä aivan heti toivo kuolevani. Oikeastaan pitäisi toivoa, että joudun vielä ostamaan monta telkkaria!

      En tajua, mihin aika menee, vaikka ei enää pitäisi kiirettä olla. Jotenkin vain tämäkin... eiku eilinen päivä on lipsahtanut. Aamupäivällä kyllä pesin saunan, mutta en minä muistaakseni muuta järkevää ole saanut aikaseksi.

      Mitäpä näitä ihmettelemään. Ei ole ainakaan aika käynyt pitkäksi. Lyhyeksi kyllä. Se on kai taas keskiviikko ja viimeinen vesijumppapäivä tälle vuodelle.

      Sukelletaan!

    • SkillaN*

      Lähestyy ja luokse tulee,,joulu nimittäin, muutama päivä vielä.
      Pakkaseen on herätty, kahdeksantoista astetta ja tuulikin aika virkeästi lippuja heiluttaa.
      Nyt ei kovin pitkiä rupattelu hetkiä tuolla kadulla pidetä;)
      Talkoot pidetty, ne ekat, vielä torstaina laatikoiden paisto.
      Joulupuuro, torttukahvit, sauna ja vielä iltapala, tälläisiä kestejä hyvät ystävät järjestää.
      Tänään se koko yhdistyksen ruoka pikku-joulu ja vielä loppuvuodella syntyneiden kukitus, yhtä juhlaa kaikki tyyni;)

      Muutaman päivän päästähän se syntymäpäivä on, kahvit tarjoan, jos joku tänne päin matkaa;)
      Kiitos vaan H* onnitteluista, muuten aika keljua on vuosien saatossa näitä synttäreitä viettää, kaikki omissa juhlissaan, tällä kertaa väkeä kiitettävästi mukaan tulee.
      Tämän jälkeen en sitten enää mitään täyttäkkään;)

      Tuo kuva yllättäin lehdestä näkyi, sehän oli silloin syksyllä jo, kun tekeleet luovutettiin.
      Tämän jälkeen toisen satsin vielä luovutimme syöpää sairastaville.
      Tänä jouluna tuo joulupuu keräys oli vuorossa ja jatkossa samoilla linjoilla käsiemme töitä lahjoitamme, kohteita aina löytyy.
      Toki niitä riittää vielä yhdistyksen myyjäisiinkin.

      Minulle uusi asia tuo ynnämuun kirjoitusten palautus, sitäpä kokeilen kun seuraavan kerran viesti katoaa.
      Aina oppii, kun vaan ne opit muistaisi, ohjekirjoista en saa mitään selvää, kun se ymmärrys puuttuu.

      Nuo sanat olikin hyvät, kun pystyi itse siinä mukana laulamaan, liisa.sal ei mielestäni kehunut millään muotoa itseään viestissään, nyt jollakin on ollut huono päivä, kun noin arveli.
      Kaunis on kappale, useampana versiona sen olen nyt kuunnellut ja kaikki onnistuneita esityksiä, tämä Arjan mukaan luettuna.
      Kiva että näitä linkkejä voi tänne laittaa, harvoin tulee itse niitä etsittyä.

      Jospa alkaisi tätä päivää aloittelemaan, ei mitään suurta mielessä, vaatekaapille menen katsomaan löytyisikö jotakin juhlavampaa vaatetta päälle, kun nyt pikku-jouluun menen, onhan se juhla sekin.
      Eipä noita juhla vaatteita kovin runsaasti ole, ei kummoisiakaan, mutta luulen joukkoon mahtuvani;)
      Mukavaa ja iloista päivää, joululaulujen kuuntelua, mukana laulamista niitä puuhasteluja tehtäessä.

    • Ramoona*

      Skillan, kerrot joululaulujen herkistävästä vaikutuksesta, kyllä meitä tunteiden tuudittelemia on paljon. Iän myötä se ominaisuus tuntuu vain vahvistuvan, kyyneleet nousevat silmiin hyvin herkästi, myös onnellisina hetkinä.Tutut rakkaat lalulut saavat monen vakaan miehenköriläänkin liikuttumaan, sen olen taas todennut nyt joulukonserteissa ja etenkin, kun meidän oma pieni kuoro on käynyt joulutervehdyksillä. Meidän seurakunnassa on kauneimpien joululaulujen tilaisuudessa jo monena vuotena laulettu Carola Häggqvistin Himlen in min famn, tutustuin alkuperäiseen jo kauan sitten. Nyt siitä on tullut jouluisten kirkkokonserttien suosikki suomeksikin , moni tunnettu laulaja sitä on esittänyt nimellä Taivas sylissäni. Kuulin kerran sen Jaana Pölläsen esityksenä, ja onneksi löytyi youtubestakin. Voiko kauniimmin äidinrakkaudesta enää laulaa ?

      http://www.youtube.com/watch?v=u2eVAELi9FE

      Eilen sattui hauska välikohtaus ruokakaupassa. Pikkuinen mummo oli istunut levähtämään rollaattorinsa kanssa penkille ja koetti saada kenkää jalastaan, kasvon ilmeistä näki, että kipeää teki. Kysyin, voinko auttaa, ja nainen pyysikin minua vaihtamaan kenkänsä oikeisiin jalkoihin, oli aamulla mennyt vahingossa väärään jalkaan eikä enää saanut yksin vahinkoa korjatuksi. Avustani sain suloiset kiitokset ja pienen tarinatuokion palkaksi, jaettiin suklaapatukka samalla.

      Tänä iltana on vielä yksi puurojuhla liikuntaharrastusporukan kesken, meillä on railakas tonttuleikkikin , sitten keskityn omaa joulua odottamaan. Pyhiä onkin nyt pitkä jono, kun on ensin viikonloppu. Täällä on pakkasta 8 astetta ja avoimen meren takia viima tuntuu jäätävältä, jos etelästä tuulee. Nyt taitaa tuulten hyiset terveiset olla Siperian suunnalta. Meidän kalamestarilla on vielä puuhaa , tämä äiti on jo laittanut etukäteen kystä kyllä.
      Pari päivää vain, niin päivä alkaa pidentyä...voiton puolella ollaan !

      Iloisia joulunalustunnelmia !

    • Puskasuleima

      Rakas Skillan!

      Miä en tiärä, onnittelenks etu- vai takakäteen, mut minulle tuli hätä käteen, ku huamain, ettei herra ja frovva viäl ole palannu
      ulkomailta Tallinnast.
      Omakätisev valtakirjani nojalla onnittelen Sinuu nyk koko herskaapin pualesta, ni et kolmet syrämmelliset onnittelut nyj ja tulevaissurenkin varalle.

    • Hei, Skillan ja Kahvipirtin väki!

      Nyt löytyi tuo kappale sopraano Johanna Rusanen.Kartanon esittämänä. Joku oli jaksanut etsiä pidempään.

      Elävänä musiikkina kuultuna se oli huikaisevan kaunis:


      Johanna Rusanen-Kartano - Walking In The Air.wmv

    • tex

      Onhan eri versiot, osataanhan se jo kohta kaikki laulaa:D

      Nyt liidellään TV:n äärelle huilimaan!

    • Ehtoota tuas;))

      Meillä oli tänään OMA puurojuhla.
      Laulettiin joululauluja ja pidettiin lystiä.
      Arpajaiset oli myös,voitin minäkin karkkia;)nammm.......
      Yllättävän moni asukas olikin tullut puurolle.

      Pakkasta -15.9c hyrrrrrr kylymee on.Semmosta kevyttä pakkaslunta vähän roiskinut.

      Viime yö meni taas ihan lekkeriksi,viiteen mennessä en vielä ollut saanut unta.
      Pitäiskö ottaa kaulin sänkyyn kojahuttas sillä kalloonsa,mutta se koskoo;))

      Noh näkyillään...

    • Texsanell ek

      Voi sinua muori 67, on se yö pitkä jos noin aamuun asti menee,, ollaan me kaikki koettu se joskus.
      Itseäni on auttanut silloin kun olen jännittynyt jostakin ulkopuolelta tulleisiin asioihin, ajatella keinuvani veneessä :) Se ihmeesti rauhoittaa, ensin tietysti jutellut iltarukouksessa suruni, tai vähän nyyhkinyt tyynyyni ja joskus silittänyt poskeanikin :)Tosi hyvältä se on silloin tuntunut.

      Tämä maailma ja elämä yleensä on joskus raskasta, kaikkine lumineen ja kylmääkin ulkona. Vaatteitakin joutuu pukemaan kaiken maailman,..tää kun en pidä sukistakaan paitsi polvisukista. No, pieniähän ne kiusat on,..laiskuutta vain täällä ainakin, nyt on vaan selkä vähän rasittunut, eikä viitsis solmia talvilenkkareita, Muista harmeista ei kannat paljon mainita, elämään kuuluvia ne on, ainakin nettitrollien olemassaolo

      Oot kyllä perusvitsikäs muori, sillä pärjää jo pitkälle:)

      Joulun jälkeen tulee piiitkät härkäviikot, ja joka päivä valo taas lisääntyy!

      Tervetuloa veneeseen illalla keinumaan :D

    • SkillaN*

      Huomenta nyt jo kahdeksantoista asteen pakkasesta, nyt tuntuu jo talvelta ja jouluiselta sään suhteen.
      Voi olla että nenänpäätä nipistelee, kun aattona haudoille menee.

      Puskasuleiman onnittelut aivan hyvään aikaan, onnea tarvitaan joka päivä, sunnuntaina ne numerot vaihtuu.
      Kiitos irkulle muistamisesta,yllätit iloisesti.
      Eilen olin siellä pikku-joulussamme ja sieltä ruusun kanssa kotiin tulin.
      Ruusun saivat kaikki tasalukuja täyttäneet ja täyttävät.
      Ohjelma meni hyvin, ruoka oli aivan mahtavaa ja liikaahan sitäkin tuli nautittua.

      Minä olen niin herkkä,(höpsö) että vedet silmissä pyörii melkein kaikenlaisissa tilanteissa, jossa vähänkään tunteisiin vedotaan, joskus hävettää kun toiset ihmeissään katsovat, miksi tuo nyt itkee.
      Ilosta ja surusta itken.
      Kaunis on tuo Jaana Pölläsen esitys, en ole kuullutkaan.
      Upea myös tuo versio tuosta Avaruus kappaleesta, minkä Johanna Rusanen-Kartano laulaa, nyt tuo kappale soi aina vaan korvissa.
      Mukava näitä on tässä kirjoitusten lomassa kuunnella, kun ei aina jouda itse etsimään, en muutenkaan tykkää hirveästi googlettaa en youtubessa käydä.
      Tai paremmin en ehdi, pakon edessä vain noihin hakeudun.

      Voi, voi tuota muorin elämää, onko sinulla mennyt yö ja päivä sekaisin, kamalan pitkältä varmaan tuntuu yöllä valvoa.
      On tuo minunkin nukkuminen mennyt vähän katkonaiseksi, heräilen vähän väliä, olisko ohi menevää, näitä paineita nääs, vaikka en myönnä sellaisia olevan;)
      Huoleni on aika mitättömiä, esimerkiksi mistä löytyy jokaiselle vieraalle istuin, no seisotaanhan isommissakin juhlissa;)

      Minulle tulisi varmaan paha olo, jos unta keinuvassa veneessä odottaisin, itse yritän nollata ajatukset mikä on hirveän vaikeaa, onnistuu kyllä harjoittelun kautta.
      Mutta nyt on taas alettava lähtöä tekemään, kohta auto odottaa, tällä kertaa laatikoiden teko talkoisiin, helppoa kun ainekset jo survottukin, maustaminen ja paistaminen.
      Meidän viisi henkinen emäntä ryhmä on niin hauska, että väsymykset kaikkoaa, kun yhteen päästään, kotiin tulen masu hellänä nauramisista.
      Sehän se ikää sanotaan lisäävän, hyväkö lienee moinen;)

      Nyt joulusiivoukset hyvän tuloksen saa, kun pakkanen pöpöjä kuolettaa, touhuun vaan kaikki kellä sellaiset hommat vuorossa, iloa touhuiluunne.

      • ylikypsa1

        OIKEIN IHANAA JOULUA JA VAIHERIKASTA UUTTAA VUOTTA 2013 KAIKILLE PIRTTIULÄISILLE.

        ylikypsä


      • Satu*

        Lämmin joulutervehdys ja onnellista uutta vuotta kaikille!
        SkillaN, paljon onnea myöskin syntymäpäiväsi johdosta!
        toivottaa Satu*.
        Hiukan myöhässä ilmeisesti, mutta onneahan tarvitaan aina!

        "Kun taivas on tumma ja pohjoisesta tuulee,
        silloin enkelin laulavan tuulessa kuulee.
        Se lämpöä ja rakkautta sydämiin laulaa
        ja toivottaa meille joulurauhaa."

        oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo


    • Joulurauhaa pirttiin.
      Usein en ole poikennut, koska en osaa tunkeutua toisten pöytiin.
      Olen kuitenkin huomannut tuttujen täällä käyvän. Mm. Catleijan Turuust.

      Yllätyksekseni en ole havainnut, että millään saitilla ei ole huomattu, että Catleija on poistanut kaikki viestinsä.
      Viikonlopun röykytys oli hänelle varmaan liikaa.

      Yksi tasapainoisimmista keskuselijoista, jolla on ollut hyviä neuvoja vaikkapa flunssanhoidossa, aina rauhallinen ja riitoja väistävä.
      Nyt ei kukaan tunnu huomaavankaan hänen turhautumistaan.

      Pitäisi hänelle edes joulutulppaani ojentaa, vanhalle asiakkaalle.

      • marja-liisa.....

        Voi hyvänen aika sentään! Onko Emäntämme täyttänyt vuosia, ei kai vielä. Päivästä ei kyllä ole tietoa. Mutta minäkin tuon sylintäydeltä valkoisia mielikuvitusruusuja, ja toivotan kovasti onnea. Koitahan selvitä sieltä juhlahumusta kunnialla!


      • SkillaN*
        marja-liisa..... kirjoitti:

        Voi hyvänen aika sentään! Onko Emäntämme täyttänyt vuosia, ei kai vielä. Päivästä ei kyllä ole tietoa. Mutta minäkin tuon sylintäydeltä valkoisia mielikuvitusruusuja, ja toivotan kovasti onnea. Koitahan selvitä sieltä juhlahumusta kunnialla!

        Ei hätää sunnuntaina vasta, mutta onnittelut mielihyvin otan vastaan etukäteenkin, kiitos Satu ja M-L.

        Kiitos myös possukortista, oli kiva sattuma Marja- Liisa, juuri tuollainen possu olin eilen esityksessä.

        Valkeakoskelle myös Hyvää Joulua ja Onne tulevalle vuodelle.


    • SkillaN*

      Hei vaan Makriina ja kiva kun poikkesit, ota vaan tavaksi;)

      En ole ehtinyt huomaamaan tuota Catleijan poistuneita viestejä, ikävä todella jos kokonaan palstan jättää.

      Olen kuitenkin siinä uskossa, että taukoa mahdollisesti pitää, niin on tehnyt aiemminkin.
      Ei se todella kiva ole jatkuvaa ilkeilyä kohdata, pitää olla melkoisen kovakuorinen jos sellaista loukkaantumatta kestää.
      Virtuaali joulu amaryllyllyksen hänelle joulu tervehdyksenä mielelläni ojennan ja toivon pian palstalla taas hänet saamme nähdä.
      Hyvää joulua myös sinulle Makriina.

    • Lokari-x

      Syntymäivä onnitelut pirtin emänälle.
      Sitten varmaankin pitäis joulu toivotukset ja 2013 onnen toivotukset.
      Jos nyt kerkiän , kun nimittäin jotkut uskovaiset taaas pelottelevat sillä maaliman lopulla.
      Se näkyykin olevan helkutin hyvä konsti rahastaa tuhmempiä, no sitähän on kyllä käytetty varmaankin jo yli 1000 vuotta.

      Ihmettelen eikö järki yhtään lisäänny niissä piireissä
      Mielestäni lisääntymään on typeryys, kun tarpeeksi monta kertaa huutaa hallilujaa niin se jotenkin varmaankin poistaa järkevän ajatuksen huutajan aivoista.
      Toivotankin hauskaa joulua ja onnelisempaa uutta vuotta!

      Kiitos kahvista ja konjakista, nyt aamu alkaakin jo meneen mukavasti

      Terveisin : Lokari-x

    • Onnittelut Skillanille ja hyvää jatkoa edelleen. Sunnuntaina....no paras muistaa nyt, ellen sattuisi ajankohtana Pirtissä käymään.

      Muistan kun pidin viimeksi tasavuosia täyttäessäni pienimuotoiset kekkerit. Yksi vieraistani, parhaita suupaltteja piti puhetta:
      "Otan osaa ja tunnen vilpitöntä myötätuntoa sinua kohtaan, että olet jo elänyt niin monta tuntia...." Olipa laskenut tunnitkin tarkalleen ja tiesi, että muistaisin niistä aika vähän. Jatkoksi hän kokeneemman äänellä ennusteli, että tulevista tunneista tulisin ehkä muistamaan vieläkin vähemmän, mutta onneksi tai vahingoksi, sitä pitemmiltä ne tunnit tuntuvat. Ja jne.

      Tulihan aluksi mieleeni, että olikohan kampraatti erehtynyt tilaisuuden tarkoituksesta. Hyvä puhe kuitenkin. Tätä kertomaani en kuitenkaan tarkoita liitettäväksi viestini alun onnitteluihin. Tai ehkä osittain soveltuvin osin.

      Makriina kirjoitti, että ei ole usein poikennut koska "en osaa tunkeutua toisten pöytiin." Enpä ole tullut noin ajatelleeksi, vaikka monia myöhemmin olen Pirtin pöytiin tunkeutunut. Hyvin ovat mielestäni vastaanottaneet. Onhan täällä kyllä uhkaava kaulin portsarina, mutta taitaa olla enempi jäänne vanhoista käytännöistä. Ehkä varalta, virantoimituksessa en ole kaulinta huomannut. Täällähän on myös kuuluisa nurkkakaappi hyvillä valikoimilla, jota Late täyttelee erikoisilla suhteilla jostain ylijäämävarastosta. Näin ollen ei tarvitse edes rohkaisuryyppyputelia taskussaan kantaa.
      Eikähän se ole oikein sopivaakaan. Pirtissä olevat tuotteet ovat ehdottoman laatutavaraa, niistä on hyvin tarkkaan eroteltu räyhäainekset pois. Sellaistakin tarjolla...harvoin kyllä nurkkakaapilla käyn. Kyllä se kainous minuakin vaivaa. En oikein haluaisi ottaa vastaan ansiotonta hyötyä vastaan.

      Kyllä catleijan muistan kirjoittajana. Ei pitäisi olla aihetta häntä röykyttää. Niin näytti tapahtuneen, aika rumasti. No...ehkäpä catleija ilmestyy, tai voi olla vain väliin poissakin. Nämä on myös niin henkilökohtaisia asioita. Kyllä minäkin pidän väliin vapaata, vaikka siihen ei muuta syytä olekaan.

    • joutavoinen

      Silläkin uhalla että tuon häiriköt tänne, tai jospa olenkin itsekin sellainen. Mutta onnittelen Skillania minäkin nyt myöhäissäni. Lauantaina voitin lotossa 9,30e enkä vieläkään ole voittoani perinyt. Kieliikö asia sitä, että olen varoissani. Huonomuistisuutta se ainakin on.

      En tiedä taustoja kaverini Katleijan poistoille, mutta ymmärrän kyllä jos jatkuvasti joku kulkee perässä ja ilkeyttä porisee, ei sitä pirukkaan kestä semmosta. Asiahan voi olla niin, että joku on käsittänyt jonku kirjoituksen koskevan häntä ja siitä kauna on syntynyt.

      Itse asia on jo aikoja sitten unohtunut, mutta kauna ei unohdu. Näin joutavoinen on tapauksen tykönään kuutioinut, mikä yleensä tarkoitaa sitä että se ei ole itse asiaa nähnytkään.
      Olen vaan iloinen köyhyydestäni ja lyhyvistä kauppalistoista.

    • Pakkasherra paukkaa- nyt on sitä lajia kylmää haluaville.
      Pelastusarmeijan joulupataan kiidätin ison kassillisen vaatetta. Oli hyväkuntoista talvitakkia, puseroa, hattua, liinaa .
      Komeroon tuli tilaa mukavasti.
      "Puoliäidilleni" veimme joulukukan ja tervehdyksen iltapäivällä.
      Aamupäivä meni hemmoitellessa 19 v. päivänsankaria. Juhlat olikin meillä, eikä heillä.
      Ei oikein kiva kun joulun molemminpuolin on sattunut monet syntymäpäivät, kaikkia pitää muistaa. Varsinkin lapsia ja nuoria.
      Skillan tietää millaista se on -ainakin lapsena oli.

      Tuon "avaruuden" tosiaan kuulin livenä Johanna Rusanen- Kartanon laulamana. olipahan sama asukin kuin tuossa videossa .
      SE kuulosti tosiaan upealta, hänen äänelleen sopivalta. Soi tosi kauniisti.

      Skillania en vielä onnittele- tai sellaiset "esionnittelut" voin esittää.
      Jospa olisin ajan tasalla sitten oikeana merkkipäivänä.
      Voisit Skillan muistuttaa minua muistamaan sinun synttärionnittelut jos ei ala kuulua mitään.. ja että päiväkin olisi oikea.

      Tuommoisia joulun alus juttuja. Iso kakkuvuokakin on jo voideltu. Ei vielä ole tullut sitä tekoaikaa. Paitsi nyt, mutta päätin silti pirtissä piipahtaa tervehtimässä.
      Työt kun eivät tekemällä lopu !
      Lähden taas olevinaan tekemään jotain hyödylistä.
      Oikein mukavaa ja lutuisaa iltaa kaikille. Muistakaa ne mahdolliset tontut- jotka kurkkii ikkunan takaa ,, olaanko kunnolla............

    • texsanell1

      Juu kunnolla ollaan, ääni melkein on mennyt puhelujen kanssa, minä kun en kortteja väsää enään. Oppii sitä ihminen , kun sain ranntupen tulehduksen molemminpuolisten sukujen *sihteerinä*

      löin hanskat naulaan ja soitan valitsemilleni, muille kiitän sitten taas kun kohdataan:D

      Paljon on lunta eri paikkkunnilla etelässäkin, ikäihmisillä on onneksi naapureina maanviljelijät traktoreineen apuna.

      Ihanaa aikaahan tämä on, huomisesta lähtien ei enää pimene ja armas aurinko kipuaa taas meillekin päin:D

      Hyviä ja ilontäytteisiä Jouluhetkiä itsekullekin kävijälle < 3

      --Ja SkillaN'ille sydänlämpöiset Onnen toivotukseni --

      kirjoitellaan taas :) tex

    • SkillaN*

      Huomenta kahdentoista asteen pakkaseen, katuvaloon katsoen huomaan hyvin pienen lumisateen, jouluinen on maisema.
      Pitäisipä nuo pakkaslukemat tuon kaltaisena, olisi mukavampi haudalla käydä.
      Minähän ihan hukun tuohon onnittelujen tulvaan, kiitos lämpimästi kaikille,, vielä kaksi päivää hoo hetkeen:)

      Katselin viestejä ja pari niistä on kadonnut, hyvä niin, ylläpito on tarkkana.
      Liian paljon noita kielteisiä on palstalle tullutkin.

      Minä laitoin kolmisen kymmentä korttia ja melkein saman määrän olen takaisin saanut, siis joulutervehdyksiä;)
      Kai sitä jouluna omaatuntoa painaa, kun ei muulloin tule muistettua, niin edes näin.

      Minullakin on lottovoitto hakematta, kolme ja lisä, kai sillä euron sai, onnea joutavoiselle voiton saaneena.
      Ostatkohan sillä vaimolle joulukukan?

      Ei maailma kaadu jos unohdatkin onnittelut meri-kukka, riittää hyvin nuo etukäteisetkin;)
      Muistissa on monet lapsuuden synttärit, kyllä ne pidettiin, mutta joulun humuun tahtoi hukkua.
      Voisin kuvitella, että äidille oli poikkeava joulu, kun eka kerran sairaalassa synnytti ja olihan täyttä lepoa se viikko minkä siellä vietti, koskaan en muistanut tätä asiaa kysellä ja miten kotona selvisivätkään ilman äitiä.
      Sairaala oli upouusi. on paikallaan vieläkin.
      En ole kuullut mistään haitoista sen rakennuksen kohdalla, ne oli tervaskantoja talotkin silloin tai siis sellaisiksi rakennettiin.

      Kaulinko sitten kumminkin se pelottava esine pirtissä, leveine hymyineen, ei pahemmin ole ilkeilijät kurkkailleet, ylläpidon avustuksella on helppoa saada kirjoitella rauhaisasti.
      Makriinalle, ulkopuolinen, tarkoitan että ei vakikirjoittaja, oli viestisi perään kirjoittanut, oliko sitten mitään pahaa hänkään pohjimmiltaan tarkoittanut, näitä sanomisia väliin tulee.
      Oikeassa olet ynnämuu, ei Laten hoivassa oleva kaappi mitään änkyrää sisällä;)

      Nyt alan valmistautua siihen viimeiseen kodin ulkopuolella tapahtuvaan, eli myyjäisiin, ne kun vielä kestämme on kaikki tältä joululta tehty.
      Tarjottavaa on leivonnaisia ja laatikoita runsaasti ja hyviä kotitekoisia.
      Pakkasen varalle joululahjoiksi sopia sukkia ja lapasia, tossuja ja muuta kivaa, ei puutu kuin ostajia vielä tällä hetkellä;)
      Onnistunutta päivää kaikille,, talvipäivän seisaus, nyt sitten valoisuutta kohti.

    • Huomenta vain pirttiläiset !!!!!!

      Arvatkaas paljonko olen nukkunut 1/12 tuntia alku illasta.
      Nyt silmiä kirvelee,mutta EN MENE nukkumaan.Kahvia lipitän.
      Jospa ensi yönä sais saunan päälle nukuttua.;(((

      Katselin tuossa vanhoja nauhotuksia,siinä yö mennä hurahti mukavasti.
      14,3c näyttää mittari miinuksia.
      jospa tulisi katsottua kerrankin aamu tv:tä.klo.6.40 kun kirjoittelen tässä.

      Tytöt tulee yhdeksän paikkeilla siivoamaan,että ei parane mennä maate.

      Nyt on pirtinkin kahvit hörpittynä kiitosta vuan.
      Kerron sitten saunaterveiset.

      näkyillään...

    • hevat

      Terveiset täältä 22,8c pakkasesta.Meikä ei ulos mene,säikähdin kovasti,kun maanantaina käväsin ja lensin pitkälleni muutaman kerran kankut kipeänä nyt näpyttelen.tIoivottelen kaikille rauhaisaa joulua ja kiitos tästä hyvästä yhteisymmärryksestä,jota olen kokenut tällä palstalla.

      Hyvää uutta vuotta!

    • Vähällä oli eilenillalla minullakin, kun tutun entisen työkaverin syntymäpäivillä kävimme erään ystäväni kanssa Helsingissä, kadut siellä ovat kurjassa kunnossa, peräkkäin piti välillä kävellä, välillä oli puomit, jolloin oli ajotien puolella jonkin matkaa mentävä!
      Tosiaan oikein "kieli keskellä suuta" sanoimmekin toisillemme, - onneksi ei lentänyt kumpikaan.
      Bussilinja, joka aivan hiljattain vielä siellä oli voimassa, oli lakkautettu, joten kävelyä oli sitten enemmän niillä siinä kunnossa olevilla kaduilla.
      Mutta kyllä silti vanhan tutun tapaaminen hyvää tekee.

      .

      • Kehtaakohan tässä edes mainita tämänpäiväinen pakkasen määrä? Jospa sentään suluissa, että ette luule kesän tulleen talven keskelle. (-12,1) Lunta on sen verran reippaasti, että ainakin tällä puolella pihaa on peräti kolme aurauskinosta.

        Olen yksin kotona ja odottelen torttutaikinan sulamista leipomis- ja paistamiskuntoon. Eilen silitin kolmen huoneen verhot, ja Mr. Greengrass ripusti ne paikoilleen.
        Ensimmäisen kerran huomasin pitäväni silittämisestä. Valtasin kirjoituspöydän läppäriltä ja muulta sosiaalisen median roinalta. Levitin pöydälle huovan ja sen päälle lakanan. Kun sitten vanhasta tottumuksesta istuin rullatuoliin, huomasin, ettei silittäminen kipeytäkään ristiselkääni. Silityslautaa en enää tarvitse kuin vaatteitten silittämiseen. Ja niitähän riittää!

        Eipä tässä muuta kuin Muorille sellaiset terveiset, että älä kalauta kaulimella kalloosi. Voi tulla kuhmu kaulimeen, eikä se varmasti hyvää sinullekaan tee.
        (Jos et kerro kenellekään, niin näin meidän kesken sanottuna olen huomannut itseni pari kertaa harrastamassa unissakävelyä.)

        Terveiset kaikille.


    • Hei Haloo,,,minähän päihitän teidät kaikki tuossa lottovoittojen määrässä.
      Laadusta ei parane puhua, eikä rahan määrästä.
      4 voittoa syksyn aikana, kaksi kettaa 1 euro ja kaksi kertaa 3,50
      Nyt ei oikein saa selvää mihin noiden rahojen kanssa oikein joutuu.....
      Ihan oikesti minulla ei koskaan ole ollut arpaonnea, joten nämä ovat mahtavia saavutuksia,
      Nyt on kakut uunissa ja huomenna teen piirakoita ainakin sata.
      Eikä siinä vielä henkeä kohden montaa ole kun syöjiäkin on 15.

      Seuraavaksi jouluksi häippäisen varmaan jonnekin aurinkoon ja jätän emännän askareet sikseen- nuoremmille. Vaikka ihan kivaa on kun läheiset ihmiset ovat lähellä.

      Olettaen että on terve tai hengissä- koskaan ei voi tietää tulevaa.Ei huomista päivää. Mutta ainahan sitä pitää suunitella ihan kuin elämä jatkuisi loputtomiin. Suunitella niin kauan kun on sellainen mieli.

      Nyt suunittelen keittiöön katsomaan miten paistokset jaksavat.
      Aurinko paistaa- puut ovat tosi kauniita, valon säteet kimaltavat oksilla. Ei tuule, joten lumen taideteokset hiipyilee oksilla,kaunista on ! mukavaa ja valoisaa päivää kaikille.

      • Ai niin!
        Tärkein meinasi unohtua: paljon onnea kaikille lottovoittajille!


      • joutavoinen
        Venlastiina kirjoitti:

        Ai niin!
        Tärkein meinasi unohtua: paljon onnea kaikille lottovoittajille!

        Kiitoksia onnittelusta. 9,30e vielä perimättä. Nyt on kuulemma se päivä milloin piparit leivotaan. Seitenkytseittemän vuotta piti ellää, että kuuli tammenlehtipipareista, olisinkohan joskus syönyt niitä tietämättäni sitä nimeä.


      • marja-liisa...

        No etpä päihitä kaikkia, minäkin olen voittanut neljä kertaa peräkkäin. Täällähän ne on pirtissä kaikki lottovoittajat. No ei ne summat hirmusia ole, alle kolmenkympin minullakin jää koko roska. Ja eikä siinä vielä mitään, voitin leijonien arvonnassa joulukinkun. Että kyllä ne on tuurit nyt paranemaan päin. Ei tuuri ole kyllä kummosta ollutkaan, että vara on parantua.
        Mutta jos meille ei nyt satu niitä uusia voittoja ilmaantumaan, niin lohdutellaan itseämme sillä, että tämähän on jo lottovoitto, kun kahvipirtti on olemassa.
        Mukavaa joulun alus aikaa kaikille! Olkaa kilttejä, tonttuja näkyy olevan liikkeellä'!


    • Ramoona*

      Kyllähän talvipäivänseisaus ja Tuomaan päivä ovat sopivia onnittelun aiheita meille jokaiselle, eikä koskaan onnea ole liikaa. Onnittelen meitä kaikkia siitäkin , että maailmanloppu ei ole tullut. Hyvä piparinleipomuspäivä tämä on, nythän hyvä Tuomas joulun tuopi.

      "Tule meille Tuomas kulta
      Tuopa joulu tullessasi!
      Tule aatto, joudu joulu,
      Sekä Tahvana tavota!
      Meill' on leivät leivottuina,
      Sekä piiraat paistettuina,
      Olut o'ottaa puolikossa,
      Viina leroo lekkerissä.
      Ompa kystä aitassamme,
      Paljon pantua eloa:
      Sirkan siivet, torakan koivet,
      Permusen peräpakurat.

      Pitihän minun googlesta katsoa tammenlehtipiparitkin. Ne ovat erään aatelissuvun nimikkopipareita, joihin on vihreällä kuorrutettu lehtiruoteet. Oli siinä tammenterhon mallisiakin. Strömsössä näytettiin, kun peltiseppä taivutteli pellistä tilauksesta halutunmuotoisia piparimuotteja. Ainahan leipomukset tai muutkaan hommat suju niinkuin Strömsössä, vaan pipariksi voi mennä.

      Minäpä muistan Skillanin synttärin enkä hötkyile tai etuile onnittelujonossa. Meille syntyi seitsemäs lapsenlapsi kuusi vuotta sitten aatonaattona , sen jälkeen vielä yksi poika on ilmaantunut.

      • Täytyy poiketa pirttiinkin, poikkesin tänään Helsingkissä, jonkinlaisessa tutkimuksessa, joten perässä kuuluu, sano torvensoittaja.
        Talvinen on maisema, tuuli vähän tuulee ja joku hiutale lunta putoaa, pakkastakin on.
        Pirtissä käy nyt porukkaa joten on minunkin parasta toivottaa oikein rauhaisaa Joulua kaikille pirtissä kävijöille, sekä muuten vain siellä pyörähtäneille.
        Lisäksi emännälle onnittelut, tulevan syntymäpäivän johdosta.
        Tämä nyt siksi etten unohda, enhän minä Late Vaan.


    • "ph"

      On ihan oikeaa talvea, lunta n. 8 cm ja pakkasta -23,8. Soisin pakkasta olevan vähemmän, kolaaminen noissa lukemissa on hengitykselle hankalaa. Toivottavasti huomenna lauhtuu, edes vähän, nuo pakkaslumet pitää saada kolattua.

      En ikuna koskaan ole näin vähän valmistanut joulua, yksin sen vietän, enkä halua mässäillä. Siis kaikkein niukin ruokavarasto, iloitsen vapaasta.
      Tänään aurinko kurkisti kirkon takaa, oranssi pallo pilven suojassa.

      Pakettia hakiessani postista joku ihasteli, että huomenna on päivä jo pitempi.
      Nykyisin koen öiden olevan pitkiä, onneksi on lukemista.

      Muori, kiitos muistutuksesta, olemme paljon hyvää saaneet.

      Joulurauhaa, hyviä hetkiä, pieniä iloja, riittänee!

    • Ehtoota perjantai-iltaan.

      Rauhallista joulun odotusta meillä, käytiin muutamassa kaupassa ja tavaraa ostettiin aika vähän. Pärekorillinen ja muovikassillinen laahattiin kotiin. Kenties siinä oli vasta osa joulu sapuskoista.

      Tein lanka ostoksia netistä, nyt on lankaa mistä kutoo sukkia!! ja muutakin. Olispa tekemisen haluja, ne kun vaihtelevat päivittäin. Tänään kudon, mut sitten alakaa käsi särkeen, sormi on kipee, nilkkaa kolottaa ja peräpää puutuu liiasta istumisesta. Voi sentään, mut joulu tulee näistä vaivoista huolimatta ja ei niitä nyt niin paljon ole, minä vähän liioittelen, että saan tarinointiini mausteita....:)

      Sulhon vointi on ihan kohillaan ja piskikin voi hyvin, käymme pikaisesti lenkillä, pikkutassut alkaa nopeasti kylmettyä, enkä mie itekään hikoile.

      Viestillä taas heitetään, ennenkuin pukki kolkuttaa.
      Hei hei
      Ps. Uusi oli minullekin tuo ynnämuun mainitsema viestin palautus haku

    • Nea*

      Onnea Skillan ! Kauneimmat joulunpunaiset ruusut ojennan näin
      virtualisesti sunnuntaisen juhlapäiväsi kunniaksi!

      Olemme "Ikäsiskoja", minä tosin jo keväällä ensikerran
      silmäni aukaisin!

      "Kun sitten kerran me vanhenemmeja ja nuoruusvuodet taakse jää,
      niin eläneet kai me turhaan emme, muistot mieltä lämmittää :
      Mä päivänsäteen näin kerran pienen,
      se kävi suoraan ah, sydämeen.
      Vaan siitä lähtein mä saanut lienen kaipuun päivänpaisteeseen."

    • Heippa Pirttiin.. On Tuomaan päivä,joten tästähän joulu alkaa. Huomenna on sitten jo Talvipäivänseisaus.. Päivät alkavat pidetä..hieno juttu. Minä en ole paljoa stressannut joulua..Joulu-ruuat,eivät oikein miellytä,joten yritän keksiä ,jotakin hyvää,mikä maistuisi.. Luokseni tulee,joitakin vieraita,joten en ihan yksin vietä joulua!Joululauluista pidän..Olin,. Tomi Metsäkedon ja Saara Aallon konsertissa,Kallion kirkossa.. Oli tupaten täynnä ja hieno oli konsertti. Oikein nautittavaa kuuntelemista! Meidän lähikaupassa ei ole näkynyt kinkkuja..Huomnenna ehkä jo on esillä,pitää mennä katsomaan..En pitkältä jaksa kantaa..No,en isoa osta,ettei tarvi montaa päivää sitä syödä , Pizzaa sitten teen jos jää..Nyt onkin monta päivää,työssä käyvillä ,vapaata..Oikein mukavaa heille! Eipä t ässä ole mitään erikoista tapahtunut.. SkillaNille ;Oikein hyvää ,tulevaa syntymäpäivää! Onnea oikein sylikaupalla! Olemme kuitenkin "Iki-nuoria",periksi ei anneta,ei sitten millään. Oikein mukavaa illanjatkoa kaikille! Iloista mieltä ja kiireetöntä aikaa! toivottelee Irkku!

    • Hyvää Talvipäivänseisausta! Tästä taas alkaa päivät pidentyä.. Kesä tulee!
      Keitän tässä kahvit ja toin joulutortut! Hyvää kahvi-hetkeä kaikille!
      Palaan taas! Iloa päiväänne! t.Irkku

    • SkillaN*

      Huomenta kahdeksantoista asteen pakkaseen ja niin kauniiksi pukeutuneeseen luontoon.
      Koivut ovat harsohameen päälleen ottaneet ja sehän koristaa joka ikkunasta näkyvän maiseman.
      Nyt toivoisi että pakkanen hieman laskisi, näin ovat luvanneet ja tiellä liikkuville, kuin myös haudoille kynttilän vieville olisi hieman lämpimämpää.
      Nyt sitten talvipesän aika ja olikos se niin että Tapanina päivä kukon askelta pidempi?

      Irkku, ikinuoria mieleltä, mutta jalat meinaa muuta haluta;)
      Niin ne muistot mistä Nea* mainitset, ne eikun kultaantuvat, kohta ei mitään ikävää muista olleenkaan;)
      Eihän elämä elämääolisi, ellei karikoitakin matkalle ole sopinut.
      Vai mausteita juttuun, no mikäs siinä, kun omista asioista jututaan, varovainen saa olla toisten puheiden maustamisista, kiva kuulla että kaikki hyvin teillä wiiwidear.
      Pistä nyt puikot syrjään ja malta pyhien ohi;)

      Aika nuukan sorttinen on minunkin varsinainen jouluni, on pitänyt keskittyä aivan muuhun, mutta se varma, joulu se tulee ja menee ilman suurempia laittamisiakin.
      Hyviä, nautittavia lukuhetkiä ja kohtuudella lunta, tuleehan siten pientä ulkona oloa," pelkkää hyvää" ja jouluterveiset sinne pohjoisempaan.
      Toivon mukavia viestejä sinulle Late lääkäriltäsi, kiitokset onnitteluista sinulle, kuin myös kaikille sitä onnea toivottaneille.
      Tuntuu kuin ihan ylitarjontaa olisi, mutta vastaan otan ilolla kaiken.
      (taitaa olla oma syy, olenhan jo aikoja aloittanut muistuttamaan tästä merkkipaalusta)
      Ihan kiva Ramoona kun jaksat noita tietoja kaivaa, tässäpä tälläinen laiska saa ohessa oppia ja asioita tutuksi.
      Näin avitat minun tyylisiä joilla muisti pätkii ja saamattomuus kukoistaa;)

      Tuo oikea työasento on huisin tärkeä, sen kun oppisin tuon imurin kanssa olisi helpompi siihen tarttua.
      Olen aina tykännyt silittämisestä, nyt saat saman nautinnon Venlastiina;)
      Eipähän tuo onnetar kovin usein ole muistanut arpajaisissa, mutta olen samaa mieltä kanssasi M-L, lottovoittohan tämä pirtti on;)

      Saapas nähdä maltatko joulua pois kotoa olla meri-kukka, onhan se niin ainutkertainen tapahtuma, vaikka kokemus se olisi toisenlainenkin joulu viettää, enpä vannomaan menisi minäkään.
      Tuota liukkautta en ole täällä vielä kohdannut, mistä liisa.sal ja hevat kertoivat, toivon etten tule jatkossakaan huomaamaan.
      jalat jäykkinä kun köpöttää, nurin sitä pian lentää.

      Voi muori rassua, mitä keksitään, että yösi nukkuen kuluisi, jokohan nyt sait viime yön nukuttua?

      Myyjäiset meni hyvin, kaikki leivotut ja paistetut teki kauppansa ja kohtuudella myös käsityöt.
      Helpotti ne kiireet , nyt näitä itse tehtyjä kiireitä lopettelemaan.
      Olisi se helppoa ollut mennä jonnekin karkuun, mutta vielä kerran näin.

      Puuhastelua teille muillekin, kohta helpottaa, moi,moi.

    • Huomenta.

      Kyllä nyt olen nukkunut,enempi kuin kellon ympäri;)

      -15c mittarissa.
      Aurinko yrittää kurkkia.
      minun on mentävä kauppaan,maito lopussa,kukahan senkin aina juo;)

      Kyllä on kortteja tullut,minä laitoin 3 korttia postiin,nyt viikonloppuna pistän puhelin langat kuumiksi.

      Arvatkaa nousiko niskavillat pystyyn,kun yksi kortti oli siltä viimeviikolla pois nukkuneelta serkultani.Oli nähtävästi laittanut aikasemmin tulemaan.

      Mitähän ne maalimanlopun odottajat nyt touhuaa,kun ei se loppu vieläkään tullut.Karseeta tuollainen ihmisten pelottelu.

      Minulla on täällä tapana livenä nautiskella kahveeta tässä samalla kun höpöttelen pirttiin,nytkin kuppi on tyhjä,mihin lie mennyt,katsoin onko kupissani reikä,vaan ei ollut.
      Nyt on mentävä pirtin pannulle;)

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

      • Vielä sinne pesälle pääsee,on laittaneet uuden kameran nähtävästi,kyllä siellä vielä pennut peuhaa.
        Sama muori67.


      • Eimitäänpelkäämistä!

        On karseeta ihmisten pelottelu tosiaankin, niin kuin sanoit, muori67
        todella pahaa ja väärin, nuo helvetillä pelottelijat varsinkin, joilla on itsellä "taivastontti paratiisissa" odottamassa.

        Paremmin puhuvat nekin, jotka sielunvaelluksesta kertovat ja siihen uskovat, Katri Helenakin on juuri siitä puhunut.

        Suomessa on uskonnon vapaus, ja siksi olisi hyvä ettei tuonne minä-osioonkaan niitä yksityisviestejä, jeesus-viestejä tulisi, sillä mitä niihin osaa vastata? Ei mitään! Kukaan meistä ei tiedä, mitä kuoleman jälkeen on. Varmaan samaa kuin ennen syntymää oli. Ei siis mitään pelkäämistä!


      • Kannustusta teille!
        Eimitäänpelkäämistä! kirjoitti:

        On karseeta ihmisten pelottelu tosiaankin, niin kuin sanoit, muori67
        todella pahaa ja väärin, nuo helvetillä pelottelijat varsinkin, joilla on itsellä "taivastontti paratiisissa" odottamassa.

        Paremmin puhuvat nekin, jotka sielunvaelluksesta kertovat ja siihen uskovat, Katri Helenakin on juuri siitä puhunut.

        Suomessa on uskonnon vapaus, ja siksi olisi hyvä ettei tuonne minä-osioonkaan niitä yksityisviestejä, jeesus-viestejä tulisi, sillä mitä niihin osaa vastata? Ei mitään! Kukaan meistä ei tiedä, mitä kuoleman jälkeen on. Varmaan samaa kuin ennen syntymää oli. Ei siis mitään pelkäämistä!

        Rauhanomainen ja taiteellinen suomalainen kulttuuri oli korkealle kehittynyt täällä jo kymmenen tuhatta vuotta sitten.

        Korutaide, runot, joita laulettuina lapsille opetettiin, maalaukset, kauniit tarinat Ukosta, Luojasta, joka ylijumalana hallitsi luomakuntaa, veden jumalasta Ahdista, veden emännästä Vellamosta, joiden antimet vedessä, tuhansissa puhtaissa järvissä olivat kalastettavissa, metsänjumalasta Tapiosta ja metsän emännästä Tellervosta...

        Suomalaisilla oli tuo tasa-arvoinen kunnioitus naisiakin kohtaan, aivan samoin kuin miehiä heidätkin otettiin mukaan näihin jumaltaruihin!

        Eipä ihme, että Suomi oli Euroopassa ensimmäinen maa, joka antoi naisille yhtäläisen ja yleisen ääniokeuden !

        Eikä koko maailmassa ollut kuin pari maata. jotka sen olivat tehneet!

        Todistaa suomalaisen geeniperimänkin hienoudesta!

        Ja kannustaa meitä nykysuomalaisiakin yhä ylöspäin, ei anneta kaamoksen masentaa!

        :)


      • KIITOS teille
        Kannustusta teille! kirjoitti:

        Rauhanomainen ja taiteellinen suomalainen kulttuuri oli korkealle kehittynyt täällä jo kymmenen tuhatta vuotta sitten.

        Korutaide, runot, joita laulettuina lapsille opetettiin, maalaukset, kauniit tarinat Ukosta, Luojasta, joka ylijumalana hallitsi luomakuntaa, veden jumalasta Ahdista, veden emännästä Vellamosta, joiden antimet vedessä, tuhansissa puhtaissa järvissä olivat kalastettavissa, metsänjumalasta Tapiosta ja metsän emännästä Tellervosta...

        Suomalaisilla oli tuo tasa-arvoinen kunnioitus naisiakin kohtaan, aivan samoin kuin miehiä heidätkin otettiin mukaan näihin jumaltaruihin!

        Eipä ihme, että Suomi oli Euroopassa ensimmäinen maa, joka antoi naisille yhtäläisen ja yleisen ääniokeuden !

        Eikä koko maailmassa ollut kuin pari maata. jotka sen olivat tehneet!

        Todistaa suomalaisen geeniperimänkin hienoudesta!

        Ja kannustaa meitä nykysuomalaisiakin yhä ylöspäin, ei anneta kaamoksen masentaa!

        :)

        näistä viesteistä.


      • SkillaN*
        KIITOS teille kirjoitti:

        näistä viesteistä.

        Kiitos kiitoksista ja totta nuo kaksi yläpuolella olevaa viestiä kertoo.
        Meillä on hyvät perimät monessa, sitkeitä olemme ja ahkeria, selvitty on aina ja tullaan selviämään, näin minäkin uskon.

        Tuo uskonto asiakin on mielestäni niin jokaisen itsensä asia, että ei siinä tuputtamiset tehoa, sanotaanhan, kannettu vesi ja niin edelleen, asiat on sisäistettävä, pelottelut eivät asian yhteyteen kuulu.

        Mdk-Mdk terveiset sinne sinun jouluusi, jäivät tuolta viimeisimmästäni pois, ehkä huomaat ne täältä.

        Teille kaikille rauhaisaa joulua.

        Voi kun kaipaan sitä oksapuuta, se selkeyttäisi viestien kohdentamisen, oliskohan joulupukkilta syytä toivoa sitäkin;)


    • Hintriika*

      Virallisesti -24, mutta iltaa kohti näyttäisi luku pienenevän eli spriimittarissa pylväs kohoavan. Nyt ei tuule, mutta ei tuohon suurta tuulenvirettä tarvita, kun alkaa lukema jo tuntua aivan toiselta!

      Oikeastaan minulla ei ole enää mitään tehtävää joulun eteen. Ruokaostoksetkin on kaikki tehty. Jouluun sikamaisuutta saa tuoda possun sisäfile. Paistuu uunissa puolessa tunnissa. Ei kaksi ihmistä kovin paljon pysty yhdessä aatossa ahtamaan sisäänsä! Jää minulle vielä seuraaviksikin päiviksi purtavaa.

      Meillä on jouluvieraani kanssa muutakin suunnitelmissa kuin joulun ja syömisen ylistäminen. Meinaamme tehdä vähän harrastukseen liittyviä "töitä" eli istua osan illasta kynä kädessä ja tietokoneen äärellä. Ikään kuin vaihdamme materiaaliset lahjat henkisiin lahjoihin. Niitä ei tarvitse kääriä joulupaperiin ja koristenauhoihin.

      Siltä varalta, etten huomenna ehdi pirttiin viralliselle onnittelukäynnille, laitan tähän pöydälle maljakkoon ruusukimppuni. Virtuaalinen kimppu on siitä kätevä, että saaja voi itse määrätä ruusujen värin. Siksi en kerro sitä. Lämpimät onnittelut vielä kerran emännälle!

      Jyvää joulua pirtin koko asiakaskunnalle!

    • Joulu on jo ovella ja on taatusti valkoinen! Kinkut ja muut herkut sulavat
      mukavasti lumilapion varressa!
      Täällä Smoolannin rannikolla on lumitykki puhunut avomereltä, joka ei vielä
      ole jäässä. Ainoa ase on lumilapio, jolla tätä talvisotaa käydään! :)

      Odottelen rakkaita jouluvieraita Göteborgista ja toivon että ajo joululiikenteessä
      sujuu hyvin, lumimyräkästä huolimatta.

      Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta kahvipirtin vieraille ja erityisesti
      emäntä Skillanille, joka uutterasti jaksaa pirttiä hoitaa!

    • meri-kukka..

      Jokohan nyt olisi sopiva aika ? Onhan olemassa sanonta:
      Aatto juhlista jaloin.....sopii varmaan synttäreihinkin.
      Joten Paljon Onnea Skillan ! Perästä tullaan, ketkä eivät edellä kulje.
      Tämä siksi kun huomenna voin jo unohtaa.....
      Kukkakorin jätän pirtin pöydälle. Perinteisiä joulukukkia, monilatvainen punainen joulutähti, seuranaan 3 hyäsinttiä . Vihreää, Koristeita ja kultanauhoja.

      Surullisesti on joillakin joulun aika alkanut. Se paha kolmen auton kolari ja toinen : se pikkupoika. On varmaan vanhemmilla suuri hätä ja tuska kun lapsi on hävinyt.
      Varmaan joku on poiminut sen autoonsa ja missä lie nyt..? Luoja tietää. Toivotaan että tuo tarina päätyisi onnellisesti

      Maailman lopun juttuihin suhtaudun, kuin vitsiin. Miten koko maapallo poksahtaisi ykskaks säpäleiksi. Ja miten joku intiaaniheimo sen tietäisi mutta muut eivät ??
      Niitä ennustajia aina välillä ilmestyy. Oma setäni aikoinaan ennusti että vuonna 1970 tulee maailmanloppu ja se on muuten varmaa kanssa; sanoi hän.
      Nyt hän on haudassa odotellut sitä jo yli 30v. Sitä loppua. eikä se vieläkään tullut. Joten elellään vaan eteenpäin.

      Kaikille ja varsinkin Pirttiläisille oikein hyvää Joulun aikaa toivottelen.
      Vuoden vaihteeseen on vielä aikaa- eletään ensin vanha vuosi loppuun .

    • Pientä pakkasta, - 14 , tuuli kuitenkin tuntuu viuhakalta, mutta pitkän tovin aurinkokin helakasti paistoi. Eikä tänään ole jaksanut edes lunta tuiskuttaa.

      Hintriikahan on karsinut lahjakäärepaput minimiin. Niin ne kyllä on täälläkin. Lajaksi kävin vaihtamassa kirjastossa osan lainoistani uusiin. Siinäpä sitä. Joulupukin järkevään käyttäytymiseen on uskoni horjunut. Taitaa olla markkinamisten krääsäkauppias. Eikä jouluani kohottele edes muutkaan uskomukset.

      Pikaisesti pyörähdin marketissa. Olihan siellä vieläkin vilinää, vähän kuin maailman lopun meininkiä. Eipä tuo haitannut. Normaalit viikonloppuvarustelut löytyi ja onhan maanantaina vielä puodin ovet auki. Sapuskaa en kerää yhtään enempää, kuin mitä muinakin viikkoina on mennyt. Enkä ymmärrä, miksi pitäisi olla jotain erikoista. En tarvitse kulutusta tarpeen vuoksi normaalia enempää. Ei ole tavallista rasittavampia töitä tiedossani.

      No joo...ymmärränhän kyllä vallitsevia perinteitä, jotka pitävät pihdeissään valtaosaa ihmisistä. Siitä kierteestä vain olen koettanut pysyä erossa. Voihan sitä nimittää solidaarisuudeksikin heitä kohtaan, joilla ei ole edes mahdollisuuttakaan pysyä hurlumheissä mukana.

      Eipä tavitse välittää mielipiteistäni. En tarkoita pahaa, en edes nälvimistä. Kuuluuhan erikoiset käsityksetkin sananvapauden piiriin. Jos vaikka omiaankin pörisee.

      Hyvää joulua kullekin perinteidensä ja tapojensa mukaan!

    • Ramoona*
    • Kiitos, ihana tuo kukka lähetyksesi ja vielä lempilintuni punarinta mukana, Kiitos Ramoona ja hyvää joulua sinne teillekin.(katsokaa)

      Huomenta kaikille jo heränneille ja myöhemmin herääville, minä olen viidestä asti keikkunut, paistoin tortut.

      Toivon teidän kaikkien mukana ja pirtissä olevia nostamaan maljan joululle ja minun vanhenemiselle, nurkkakaappi tarjoaa shampanjaa, kiitos Laten.
      Kippis, pitkää ikää ja terveyttä meille kaikille.

      Tänään jätän aamujutustelun tähän, on hiukan touhua ennen kahtatoista, jolloin vieraat saapuu.
      Palaan illalla, jos jaksan;)

    • Hyvää syntymäpäivää, SkillaN!

      Paljon olet jaksanut ja jaksat olla monessa mukana, kaikenlaisissa yleishyödyllisissä puuhissa järjestöissäkin. Ja tekijänä, aikasi ei ole päässyt hukkaantumaan, töppösiä tulee kuin liukuhihnalta puikkojesi kilistessä ja leivonnaisia on valmistunut herkuksi yhteisiin tilaisuuksiin tueksi hyviin tarkoituksiin ja ehkäpä siellä tulee toimestasi mielipiteitäkin, "hengen ravintoa" kuulijoille. Näin oletan, vaikka en ole ollut paikalla.

      Kahvipirtin vetäjänä olet jo melkeinpä ilmiö onnistumisessasi. Suvaitseva ja laajalti ymmärtävä, mutta tarvittaessa napakka kirjoittaja vaikeimmissakin asioissa. Senhän historia todistaa, vaikka näin nuorempana nörttinä päättelenkin.

      Toivon sinulle edelleenkin voimia ja hyvää jatkoa hyvissä töissäsi ja harrastuksissasi. Anna kuitenkin tarvittaessa aikaa myös itsellesi!

      • ylikypsä***

        Paljon Onnea päivänsankaiemännälle ja Onnitteluhalaukset. Toin taas tervaksia ja nurkkakaappiin Vanhaatallinnaa.


    • meri-kukka...

      ONNEA, ONNEA Skillan. Yhdyn edellisiin puhujiin ja toivotan myös jaksamista ja pitkää ikää pirtin emäntänä.
      Seison täällä takana ja kilistin kuohuvaa sinun kunniaksi.
      Onnea vielä !

    • "ph"

      Onnittelut jäädytetyn jäälinnun myötä pirtin emännälle! Jätän tuon pienen patsaan ulos, ettei ehdi sulaa, parvekkeelle sen voi laittaa.

      On lauhtunut hieman, vain -19 astetta enää.

      Joulurauhaa!

    • Katleija

      Sydämelliset syntymäpäiväonnittelut sinulle SkillaN. Sinulla on tosi lähekkäin kahdet juhlat, Joulu ja 75v juhla.

      Meillähän on synttärit lähekkäin, minulla viiden päivän päästä. Olet siis viisi päivää vaille vuosi minua nuorempi. Kiinni et kuitenkaan minua millään saa. :))

      • Ex my.mm.eli

        Sydänmelliset syntymäpäivä onnittelut skillaNille!
        Ja kaikille Hyvää Joulua!


    • Onnea onnea ja halauksia SkillaN, ojennan sinulle vaaleanpunaisen hyasintin, tuoksu on jouluinen ja voimakas. Näin pirtin välityksellä ei kukkani aiheuta tuoksu oireita.
      Kiitos SkillaN menneiden vuosien kirjoitus- ja lukutuokioista. Hyvä emäntä pirtin yllä pitää ja kukoistavana pirtin jokainen kävijä löytää.

      Hyvää joulua jokaiselle pirtissä poikenneelle, minun,piskin ja sulhon puolesta: )

    • Oikein hyvää, lämpöistä ja rauhallista joulua sinullekin: Katleija !
      Liity vaan tänne pirtin kiikustuoli kerhoon jatkamaan tarinoita.
      Kokeilin sivujasi pitkällä viestillä, paikansa piti, ei lähtenyt mihinkään.
      Pirttiin aina sopii mukavat ja sopuisat ihmiset !

    • ÄÄh puuh.....
      Vielä kerkeän ONNITTELEMAAN pirtin emäntää.
      Piti ihan juoksuksi pistää;)

      Kohotan shamppanja lasin Skillanin kunniaksi.skoool.....

      Oikein hyvää joulua kaikille pirtissä vieraileville.

      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta jouluaattoon, nyt sitten se hoo hetki käsillä, mitä varten on siivottu ja ruokaa laitettu, lahjatkin ostettu.
      Sää muuttui oikein sopivaksi, eilen vielä 22 ja nyt 13 asteeseen pudonnut, tarkeenee kynttilöiden viennissä haudoille.

      Vielä kerran kiitos kaikille onnitteluista, nyt riittäköön sitä hommaa.
      Luin ynnämuun ylistyksen ja todella tehokkaan tuntuiseksi koin itseni,, hyvä mieli tuli;)

      Juhlijoita kävi viitisen kymmentä henkeä ja ihania yllätyksiä tekivät, laulu raikui ihan kyyneliin asti.
      Tarjottavaa jäi valtavasti, kovin vieraani kiittelivät, nyt sitten pakkasia taas täyttämään, osan jo lasten mukaan laitoin, olisi siinä tarjottavaa tarvitseville, kun kohteen kohtaisi.
      Onneksi on pakkaset, ei hukkaan mitään joudu.

      Surullinen joulu tuli sen pikku pojan kotiin, mutta hyvä että löytyi, se epätietoissuus hänen kohtalostaan olisi ollut myös raskas kantaa.
      Näitä tapahtumia ei voi mitenkään välttää, aina ei suojelusenkeli kohdalle satu.

      Alan nyt tekemään kodista taas "normaalin" näköistä, kun oli kuin yhtä näyttämöä ja katsomoa koko huusholli.
      Haudoille sitten päivän valjettua menemme ja illan tummuessa tyttären pojan luo ruokailemaan ja saunomaan, näin se aatto kuluu.


      Oikein lämmihenkistä joulun tuntua kaikille ja Katleijalle onnea syntymäpäivänäsi.

    • Venlastiina1

      Jo kuusi kynttilöitä on käynyt kukkimaan...
      Meillä kukki koko yön, ja ihan oli tuntuvinaan joululta.
      Kaikki muu on valmiina paitsi veskunasoppa ja lentivehnänen.
      Ilmoitin jo hyvissä ajoin, että pullaa en rupea leipomaan, kun on vaikka mitä kahvin kanssa, eikä ainakaan kahdestaan jakseta syödä riisipuuroa rusinasopan kera.
      Voihan niitä keitellä sitten, kun ovat kinkut, loorat ja salaatit loppu.
      Parvekkeelle ripustetaan kynttilälyhdyt, ja myös tämän "vierastyöhuoneen" ikkunan eteen tulee roikkumaan puoli tusinaa kynttilöitä.
      Minun jouluuni riittäisivät kynttilät ja kuusen tuoksu.

      Toivottelen Teille kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua.

      • Oikein rauhaisaa aaton iltaa!!!!

        Olemme ihan kahdestaan, on saunottu ja syöty jouluinen ateria. Ja meillä on tänään kihlajaispäivä, eli kuusi vuotta sitten lupauduimme toisillemme kirkkaan tähtitaivaa alla tultuamme yökirkosta kotiin. Ihailimme pimeää yötaivasta, seisoimme tuossa pimeällä pihamaalla ja Kalle kosi minua!

        On tavattoman hyvä asia ettei ole tänään tarvinnut lähteä mihinkään, ei ainakaan tuonne eteläiseen Suomeen ajamaan, keli on mikä on. Toivotaan kaikille tiellä liikkuville enkeleitä mukaan!

        Pihatie on reunustettu roihuilla, onpa ihanan näköistä, aamuun mennessä ne ovat sammuneet, ei voi mitään. Ja eilen kävi pitkästä aikaa punatulkkupariskunta tervehtimässä meitä, upea näky! Tänään en ole huomannut.

        Vielä pitää seurata muutamia aika mukavia ohjelmia teeveestä. Kaikkea hyvää rakkaat pirttiläiset! Ne tulevat päivätkin alkavat pian pitenemään, hienoa!!!! Sitä täälläkin odottelee paulamaria


    • SkillaN*

      Rauhaisaa joulupäivän huomenta, hiljaista on, valojakin hyvin vähän ikkunoissa, nukkuvat kaikki.
      Onpa joulu tai juhannus tämä mummo vaan aamulla virkkuna aikaisin herää;)
      Pakkasta on sopivasti kolmetoista astetta, etelästä tuuli puhaltelee, tuoneenko lunta lisää.
      Ei täällä kovin paljon sitä olekaan, haudoillakaan ei hankeen uponnut.

      Aatosta selvittiin ihmetellen sitä ruuan paljoutta, lahjojen määrää, ja pienempien iloista oloa.
      Pukkia odotti nuorimmainen kovasti ja reippaana poikana jutusteli pukin kanssa monenlaisista asioista ja silmät loistivat paketteja aukaistessa.
      Näin vanhana tuntui että kaikkea oli liikaa, siinä sitten ruokia laitettiin kannellisiin astioihin ja säilöön mahdollisimman hyvin, että hukkaan ei tarvitsisi laittaa.
      Eläminen näin jouluna ainakin rikasta, miten sitten onkaan arkena, siitä en tietoja saa, kai selviävät.

      Tuolla olikohan Jopelin ketju missä keskusteltiin pienistä eläkkeistä.
      Joku ihmetteli mitä on tullut tehtyä vai peräti laiskoteltu, kun eläke pieneksi jäänyt.
      Omalta kohdaltani voin sanoa, ei ole laiskoteltu, kolmea työpaikkaa tein yhtä aikaa, mutta kovin pieni palkkaisia kaikki, yli nelljäkymmentä vuotta työelämässä.
      Pieneksi jäi eläke ja nyt yksin eläessä sen pienuuden kyllä hyvin huomaa.
      Mieheni jälkeensä jättämä pieni lisä lisä auttaa, mutta eipä röystäilyyn ole aihetta.
      Niin ne veron korotukset mitä nyt odotellaan, jos samana tulevat kaikille, erot ovat huimia, no se veroprosentti mistä ketjussa puhutaan, ei vielä sille isotuloiselle suurtakaan lovea tee, mutta prosentti jo meikäläiselle on liikaa.
      Ikävään aiheeseen puutuin, mutta kun lueskelin noita ketjuja jäi tämä mieleen.

      Tässäpä nyt aloittelen päivää, rauhallisesti, luen tai selailen vanhoja lukemattomia lehtiä, täytän ristisana ristikoita, melko varmasti pistelen kinkkua suuhuni höysteiden kanssa, eiköhän se päivä siinä kulu.
      Jos oikein saan itseni innostumaan teen pienen lenkin, no en nyt sitä saamattomuuteni tietäen lupaamaan mene, jos sana kuitenkin;)
      Oikein rauhaisaa joulun viettoa teille kaikille, nauttikaa hyvistä ruuista ja lepäilkää, lukekaa ja katsotaan telkkariakin;)

    • Hintriika*

      Hyvin joulu sujui ilman lahjontaakin. Mitäpä aikuinen ihminen! Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Loppuja syöskentelen tänään ja huomenna. Roskiin en ruokaa laita. En jouluna enkä muulloinkaan. Jos jostakin jämät jää, keksin sille uusiokäytön eli lisään johonkin. Syödyksi tulee kaikki.

      Kyllä minullekin on pelastus se perhe-eläke, jonka omani lisäksi saan miehelleni kertyneestä osuudesta. Ilman sitä en asuisi tässä asunnossa. Ei se huikeaa vuokraa kata, mutta on reilu apu siihen. Joskus käy mielessä, että jos ei silloin aikanaan olisi pannut nimeään väärään paperiin, niin olisi oma asunto ja rahat riittäisivät huomattavasti paremmin. Mutta jossittelu on typerää! Mikään ei muuksi muutu. Se on mennyt, mikä on mennyt. Katumisella ei tule vanhaksi, kiukkuiseksi akaksi...

      Pakkanen on pudonnut -18 asteeseen. Eilen oli aika kipakkaa, vaikka en ulkona käynytkään sitä kokemassa. Lukema oli pitkästi yli kahdenkymmenen. Taitaa jäädä ulkoilut tältäkin päivältä. On jo pimeää, vaikka päivä on kukonaskelta pitempi. Huomenna se on jo tammanlaukkaa pitempi, joten pakko on nokkansa työntää ulos.

      Kevättä kohti mennään pitkin askelin ja välillä laukaten! Hyvää kevään odotusta!

      • Hintriika*

        Hassu virhe, joka muuttaa koko ajatuksen, piti olla: Katumisella ei tule KUIN vanhaksi kiukkuiseksi akaksi...


      • Hintriika* kirjoitti:

        Hassu virhe, joka muuttaa koko ajatuksen, piti olla: Katumisella ei tule KUIN vanhaksi kiukkuiseksi akaksi...

        Hyvää joulupäivän illan suuta!

        Nyt on sitten potkukelkkailukausi aloitettu. Tunnin verran olimme ulkona, nyt on sauna lämpiämässä, Kalle teki lumitöitä ja minä kävin auraamattomalla kadulla, siis yritin mennä eteenpäin potkurilla, aika huonoa se oli. Muutama auto kulki, jalan ei ketään. Hiljaista on vielä ollut, ehkä huomenna on toisin.

        Jahas, tuli kutsu saunaan, tämä tällä kertaa. Rauhaisaa eloa kaikille!!! PM


    • SkillaN*

      Tapania, viidentoista asteen pakksesta, tuuli jo lippuja heiluttaa.
      Keittiön ikkunasta vilkaistessa näin ilmiön mitä harvennin olen nähnyt, hyvin oranssinen kuu köllötti taivaan ala reunalla, kohta olisi kadonnut.
      On siis täyden kuun aika, enpä olisi tiennytkään, ellen olisi nähnyt.
      Tuo kuun kulkeminen täyteen ei minuun mitenkään vaikuta.

      Tapaniajelulle ennen menivät , vällyjen alla oli varmaan mukava katsella maisemia, tavata tuttuja, se oli aika yleinen tapa, ainakin maalla.
      Nyt ajellaan autoilla, jos tapa missä vielä on näin tehdä.


      Nyt alkaa valmistautuminen uuden vuoden juhliin, rakettien ostoon ja sitten ilmaan taas satoja euroja, onko tässäkään järkeä?
      Onko samaa hysteriaa kuin joululahjojen oston kanssa?
      Vaarallistakin on, kuinkahan moni taas silmänsä menttää, kenenkähän keksimä tämäkin tapa on.
      Kaunista tietenkin on, mutta niin hetkellistä, tuskin muistiin ehtii piirtyä.
      Mitäs tämä höppänä mummo paasaa, tapa on ja kaiketi vaan kasvaa ja suurenee.

      Jossittelua sitä aina vaan löytyy Hintriika*, mihin kukakin rahojaan on suoltanut, silloin kun vielä kaksi hankkeessa oli reilumpaa, lapsia sitä alkuun auttoi.
      Harrastukset maksoivat, mutta silloin ajatteli että jospa olisi hyötyä joskus.
      En voi valittaa, enkä niitä menoja itke, hyvin ovat elämänsä mallilleen saaneet kaikki.
      Muutama vuosi yhdessä eläkettä elettiin ja tuntui jo, että ihan kohtalaisen mukavasti oli talouskin kunnossa.
      Minun neljä viimeistä vuotta mistä eläke laskettiin oli niitä pieni tuloisempia ja eläke jäi tosi pieneksi.
      Ei hätää ainahan se lisänä oli, kun toisella kohtalainen se eläke oli. ( siis meikäläisen vähään oppineen mielestä) hyvin selvittiin.
      Kunnes kohtalo asioiden peliin ryhtyi ja nyt sitten perheeläke minullakin helpotusta antoi.
      Asuminen turvattu, perikunnan asuntoa asun, ihan hyvä, nyt vaan toivoisi, että ei eläkkeeseen koskettaisi, laskien menonsa tällä selviän sinne pieneen yksiöön joskus, sekin jo maksettu.
      Vähään sitä on aina tyytynyt, ei vaikeaa nytkään, periaatteessa tyytyväinen mummo täällä asustaa;)
      Tuli täyteen taas yksi virstan pylväs, omatoiminen olen vielä, sekin tyytyväisin mielin on todettava, jalat vielä jollakin tapaa kulun sallii, ruoka maistuu, samoin uni, mitäpä tässä muuta;)

      Mutta oliko nyt Tapaninpäivä aihe, ei kai, mutta sitä puhutaan ja kirjoitetaan, mitä aivot tuottaa.

      Potkuria en edes omista, en pyörääkään, möin viime kesänä ,jalkapelissä liikuskelen, toisten autokyyteihin väliin turvaan.

      Mutta nyt rupean seuraamaan päivän valkenemista ja liikenteen vilinää.
      Mukavaa Tapanin ajelua, kellä sellaiseen mahdollisuus, vietetään muuten kiva päivä, jos tuota riemua i ole.

    • Aamupäivää.

      Meni viime yö taas valvoskellessa.Mikä pirhana ne unet latkii;(((

      Eilen kävi kummityttöni äiti,meillähä juttua riitti.Kelattiin kaikkia vanhoja asioita.

      Nyt pitää lähteä käymään kaupassa,maidon on joku juonut.;)

      Pakkasta näkyy olevan-14c.Ihme ja kumma kun ei sada lunta,kyllä sitä on tullutkin.

      Hyvää vuoden loppua kaikille.
      näkyillään...

    • euroopan wille

      Oli aamusta iltaan poutaa. Pakkanen hiukan alle -15 C. Linnut saivat tankata kylmää yötä varten ilman, että lumi peittää niiden ruuat.
      Kun moneen päivään sattuu selkeä aamu, sitä katsoo, että valoisa aika on jo pidentynyt. Onkin minuutin pari.
      Kioskit olivat tietysti jo tänään auki, mutta vain muutama auto näkyi liikenteessä. Kaupungin kauhakuormaaja järeän karhuauransa tasoitti sekä ajo - että kevyenliilkenteenväylät mukaviksi liikkua.

      Sellainen se joulu 2012 sitten oli. Oli siinä hyviäkin kohtia kuten entinen poika sanoi mehiläispesän syönnistään. Hyviä illanjatkoja kaikille.

    • Vielä ei siltä oikein tunnu, mutta valoa päin nyt ollaan matkalla.

      Talven selän taittumista on juhlittu monta päivää, on tavattu kaikki läheiset ja istuttu syömässä yhteisissä pöydissä.

      Onnen hetkiä elämässä !

      Eilen illalla konsertista tullessamme olin kyllä aika kylmissäni niissä hiukan ohuemmissa vaatteissani, vaikka olihan minulla talvitakit ja muut varusteet, - ja aivan puhkiväsynyt.

      Aamulla kun olin lähdössä, ihmettelin, missä on se pienin avainnippuni, missä on vain kodin ulko-ovien avaimet
      ja mikä minulla oli eilen mukanani pikkulaukussani.
      Etsin kaikki mahdolliset paikat, ei missään!
      Silloin tuli mieleeni, että olisiko jäänyt lukkoon, kun oli niin kiire lämpimään. Avasin varmuusketjun ja kurkkasin oveen: siellä roikkuivat avaimenreiässä!
      Mikä ihana helpotuksen tunne tulikaan!

      Paluu normaaliin alkaa sitten vähitellen vasta, kun harrastukset käynnistyvät.

      Hyvää jatkoa kaikille ja ennen kaikkea viihtyisälle Kahvipirtille! t. Satu*.

    • SkillaN*

      Huomenta arikiseen torstaipäivään, ihmiset työhön matkaavat monenlaisin miettein, mukavia muistoja joulusta, mutta voipa olla huoltakin miten jolunmaksuista selvitään, velaksi ostaminen on mittavaa
      Pakkanen putosi seitsemään ja lunta sataa hiljalleen täälläkin.

      Eilen olisi voinut että sen kukonaskelen pidempi päivä oli, oli niin kirkas päivä.
      Taitaa kuitenkin muuaman viikon viedä, että kunnolla huomataan, muuta valoisuutta kohti mennään, kuten euroopan wille totesit.
      Minä tallustin piimän ostoon kaupalle, mutta eipä auennut ovi, lapussa luki suljettu kyltti.
      Oma vikani, miksi en asiaa tarkistanut, luotin siihen kun ennenkin Tapanina auki on ollut.
      Rautakirjan valikoimiin ei piimä kuulu, joten piti selvitä ilman tätä herkkua.

      Tuo avainten oveen jääminen voi tuottaa harmiakin, minultakin pari kertaa on jäänyt.
      Eka kerralla naapuri soitti ovikelloa ja kehoitti avaimet pois ottamaan, toisen kerran aamulla vahingon huomasin, kuten sinäkin liisa.sal.
      Onhan käytävän ovi lukossa yön, mutta mistäpä sitä tietää minkälaisia ihmisiä vieraina liikkuu ja mitä mieleen tulee..
      No vahinkoa ei tapahtunut ainakaan sillä kertaa.
      Vanhempia ihmisiä varoitellaan ovia aukomasta muutenkin, en ole osannut sitäkään pelätä, eihän näissä ympyröissä mitään ole sattunut.
      Minun kulkuni illallakin niin turvallisen tuntuisia, että uskallan liikkua vaikka yöllä, toista varmaan siellä etelän isoissa kaupungeissa.


      Mikähän keino tuolle muorille löydettäisiin, että yönsä saisi nukkua?
      Minulla ei kokemusta tuosta asiasta ole, joskus ihan harmittaa, kun nukkumatti niin aikaisin tulee, loppujen lopuksi parempi kai niin, kuin uneton yö.
      Jalkoja joskus meinaa pakottaa, mutta kun hyvän asennon niille saan, uni kiskaisee mukaansa,
      Myllään kyllä tyynyn kanssa ja etsin sitä rentoa asentoa päälleni ja kun se löytyy, uni tulee.
      Olen joskus käynyt joogassa ja siellä sitä rentoutumista opeteltiin ja siinä onkin hyvä lääke unen saantiin.
      Ei tarvitse kuin täysin koko painollaan sänkyyn menee, ajatuksetkin pois työntää minulla hyvin toimii, siis rento kuin viljasäkki;)
      (vähän sitä muistutankin)

      Mutta nyt päivän valkenemista odottamaan ja sitä piimää ostamaan, herneitäkin pitää ostaa, kinkun puhdistin eilen ja niistä pois kuorituista osista se hernekeitto tulee, oikein vesi kielelle tulee, sitäkin tulee niin harvoin tehtyä.
      Uuden kameran sain lisänä lapsilta telkkarin kanssa, sitäkin pitäisi opetella käyttämään.
      En kyllä olisi tarvinnut, mutta he olivat sitä mieltä, että tarvitsin.
      Telkkari, se vanha olisi kyllä myös välttänyt, mutta siitäkin olivat eri mieltä.
      Minkäs mahdat, harmittaa vaan kun jää nuo käyttökelpoiset hukkaan, no jospa jonnekin saisin menemään, ekotorille ainakin.
      Talvista päivää kaikille, olkaa varovaisia liikkuessanne.

    • Huomenta.

      Kyllä on pakkanen humpsahtanut,lie lumihankeen hukkunut.Mittarissa -1c.
      Partsun lasit huurtuu.Mikälie syynä ei aikaempina talvina ole huurtuneet,johtuuko noista sprinklereistä?

      Tänään menen "liäkäriin,tuonne arvauskeskukseen,jos sais jonkinlaisen kipupiikin,tuo selkä on taas ruvennut riekoilemaan;( Enkä tahtoisi noita pillereitä niin mahdottomasti syödä.
      Minulla oli tuossa telkka auki mikä ohjelma lie menossa,mutta kyllä kiroilevat kamalasti,täytyy kääntää kanavaa.

      Nyt on sitten joulu paremmalla puolella;)

      Näkyillään...

    • Terve taas!

      Suvikeliksihän yön aikana muuttui, pari astetta lämmintä. Kävin jo putsaamassa "aarteeni" lumikasasta. Pienellä käytöllähän se, monta päivää liikuttamatta. Onhan täällä Suomen lumiennätyskin, että onpa valkaisua riittänyt.

      Pyhät meni oikein sujuvasti ´suurempia puurtamatta. Kävihän niitä "telekaatioita" neljä, olivat rimpsuttaneet sopiviksi jonoiksi. Kaipa he ajattelivat kahvipannun tilavuutta, ehkä taustalla ajatus ehkäistä "mökkihöperyyttänikin". Mikäs siinä, hyvänhän se on väliin kieltäkin verrytellä kahvin särpämisen lomassa. Ja olihan riittävästi "sekaanpanemistakin", käntyn palanen ja suolalohta ruisleivän kanssa. Eipä kukaan puutteesta maininnut, tuntevat tapani.

      Minulla oli monta päivää tiekkari täysin levossa. Enpä tuntenut ajankulua tarvitsevani. Olen nyt vähän juttuja silmäillyt Pirtistä ja 70 osiosta. En kuitenkaan nyt niihin suuremmin paneudu, hahmottelunikin on vajavaista.

      Tästä se vuoden lopuskan viettely käynnistyy ja ehjä vuosi alkaa paukuttelujen saattelemana. En kyllä vielä ole raketteja hankkinut ja tuskinpa hankinpaan. Se jos mikä, on mielestäni aivan turhaa.

      Oikein hyvää jatkoa teille!

    • Ramoona*

      Plussan puolella ollaan täälläkin, muutenkin kuin säätilan suhteen. Sydämen kyllyydestä on laulettu ja naurettu, väliin liikututtu , annettu ja saatu lahjoja, kestitetty ja oltu kestitettävinä. Päällimmäisenä on kuitenkin rauhallinen tunne siitä, että oikealta joululta on tuntunut, kuusikaan ei ole neulasiaan vielä karistellut.

      Muutama välipäivä menee lahjakirjojen lukemisessa ja ulkoilussa, hyvin kevyellä ruualla pärjäillen.Uusi vuosi otetaan vastaan ihan kahdestaan kotosalla, rakettikauppaa ei meilläkään ole mitää halua rikastuttaa. Ikkunasta iulotulitusta näkee ja koiraa rauhoitellaan. Ensin se suuttuu raketeille, sitten se kyllästyy ja menee nurkkaan alistuneen näköisenä makaamaan, katseessaan ihmetys ihmisten typeristä touhuista. Koiran kuuloaistíhan on ihan eri luokkaa kuin meillä, sotatilahan siinä räiskinnässä mieleen tulee.

      Mukavaa arkipäivää !

    • Hintriika*

      Enpä ole eläissäni yhtään ainutta ilotulitetta ostanut. Ilolientä joskus, mutta sekään ei ole ollut räjähdysherkkää. Viatonta hauskanpitoa vain.

      On meilläkin pakkanen lauhtunut alle kymmeneen asteeseen. Ennusteiden mukaan näyttää, että taas huomisesta kiristyy ja uudenvuodenaatoksi sitten lauhtuu uudestaan. Vaan kukapa noista ennusteista tietää, voivat hyvinkin mennä pieleen.

      Aika kummallinen seikka, että siellä Helsingissä on lunta 10 cm paksummasti kuin Levillä. Joku vanha ihminen sanoisi, että on maailmankirjat sekaisin, mutta mehän emme ole kukaan vielä niin vanhoja... Ihmetellään muuten vain.

      Nyt meilläkin näyttää tulevan lunta lisää. Ei sitä kovin paljon ole vielä ollutkaan, ei ainakaan pääkaupunkiseudun lumimäärään verrattuna. Lehden tekstaripalstoilla valitellaan, ettei ole tarpeeksi lunta kunnon latujen tekemiseen. Jotta huolensa kullakin. Useimmiten kaikkea on joko liian vähän tai liian paljon. Harvemmin sopivasti.

      Huomasin, että kalenterista alkavat päivät olla lopussa. Mutta ei kai se mikään maailmanlopun ennuste ole. Eihän se maya-kalenterikaan ollut. Jos itsellä riittää päiviä, niin uutta allakkaa seinälle ja uusia päiviä kuluttamaan! Tai odotetaan sentään tiistaihin saakka.

    • Ilotulitteet saisivat ainakin vähentyä, en niistä ole iloa kokenut ollenkaan, turhaa tingel-tangelia!

      Palstalle tultuani huomasin jo taas yhden riitelyketjun olevan menossa.

      Päätökseni olen tehnyt: en enää kirjoita siellä ollenkaan.
      Täällä Kahvipirtissä, jonne SkillaN ihan kutsuikin, tulen pistäytymään, ja muuten vain lukijana palstalla käyn.

      Ilkeilyt ja lavastukset ovat siellä liiallisia.

      Uuden vuoden lupaukseni ovat yleensä pitäneet,
      ja niinpä tämäkin.

      .

      • Pitkästä aikaa lämpöasteita, juuri nyt 2 astetta. Joulu paremmalla puolella, Piirustusten mukaan meni, ruokaa riittää vielä loppuviikoksi,
        Lunta se on meilläkin yli puolimetriä, ehkä nyt vähän tiivistyy.
        Lueskellut minäkin, kuitenkin vähiin jää, aina silmä sammuu kun jonkun sivun lukee, joskus riittää kun ottaa kirjan käteen.
        On tää kirjoitus taitokin ruostunut, ei meinaa keksiä mitään sanottavaa, en paljon lueskele edes muita palstoja, pirtin kuitenkin katson.
        Oliskohan tämä sellainen ilmoittautumis lomake.
        Mukavaa vuoden loppua nurkkakaapin ja pirtin asiakkaille. Late Vaan.


      • niin aina

        Ilotulite-bisnes on iso markkina. Pitäisi mennä siihen, että raketin ampujilla olisi tietty syrjäinen paikkansa. Niistä on varsinkin koirille pahaa haittaa kaupungeissa.
        Tänäänkin paukuttelu ulkona alkoi hämärän tultua.

        Kaikki tietävät, ettei säällinen valvonta ulotu raketin ampujiin. Pelästysin pahast ko aivan lähellä lumivallin takana paukahti, ja lujaa.


    • Meillä satoi tänään VETTÄ !!!!!Uskokaa vaan.

      Ehtoota piti sanomani;)

      Kävin tuolla arvaus keskuksessa.
      Lääkäri vaihtoi yhden lääkkeen toisee,kokeillaan nyt sitten.
      Ehdotti jos haluaisin uuteen selkäleikkaukseen,mutta oli samaa mieltä kanssani,ettei taida kannattaa.Jospa nuo uudet tabut auttas.

      Liukasta on kaduilla,mutta tuo "rollikka " on hyvä taluttaja;)

      Hyviä vointeja TEILLE YSTÄVÄT.

      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta tähän perjantai päivään, ei meinaa ymmärtää että on viikonloppu taas alkamassa, sekoittuu vanhan pää;)
      Pakkasta mittari näyttää yhden asteen, lunta ei sada, ei kovin paljon lisää tullut.
      Katujyrät kyllä jyräävät, kai siellä tiessä raiteita muodostuisi, ellei tasattaisi.
      Turvallista ajoa, sitä se pitää olla, joskin tuo turvallisuus yhteiskunnan varoja paljon kuluttaa.
      Ei teiden kunnossa pito halpaa ole, loven tekee veroista kerättävään pottiin.
      Terveyden/sairauden hoito, koulutus,ympäristö ym, ym, kyllä verotuloja tarvitaan.
      Saapas nähdä joutuuko tässä talkoisiin ja millä osin?
      Kaikkihan on maksettava eikös juu,,,,

      Kuuntelin juuri radiosta että 50-100 euroon keskimäärin noita ilotulitteita ostetaan ja hetki ja se on ohi, verorahoillakin kaupunki paukuttaa, kai se on sitten tarpeen sekin.
      Säästyisivät edes vahingoilta.

      Minä aika harvoin palstalla kirjoittelen, en ehtisikään, pirtti hyvin tarpeeni täyttää.
      Joskus tekee mieli kantaa johonkin ottaa, mutta sitten ajattelen, että olkoon, saattaisi antaa kimmokkeen riitaan ja se ei ole mielekästä.
      Olenkin saanut olla ulkopuolella noiden kiistojen ja ilkeyksien, tämä onnistuu vain pirttiin kirjoittelulla, joten pistäydy täällä liisa. salkin.
      Tuo kirjoittelun taito kyllä ehtyy, jos sitä ei pidä yllä, olen sen minäkin huomannut Late, mutta en anna periksi, aina sitä jotakin kannanottoa löytyy, mistä voi mielipiteen tapaista tänne laittaa.

      Suolainen onkin nykyään kahvipöydässäkin mieleistä, sen huomaisn juhlissani, mutta teki täytekakkukin kauppansa, olikin niin mahdottoman hyvää, ei minun tekemää vaan hyvän ystävän.
      Kyllä se on kivaa, että pitävät "telekaatiot" yhteyttä ynnämuu, on se väliin hyvä huomata että muistajia on.

      Tuo koirien rauhoittelu onkin aika työlästä, kun jatkuva pauke kuuluu, muistan pienen tipsuni, miten aivan vapisi, kun sylissä pidin.
      Varmasti koiran kuulo niin herkkä, että pahalta tuntuu paukuttelu, kun melu kertaustuu.

      Eihän ihminen ihminen oliskaan, jos ei jotakin valittamista olisi, vaikka lumen vähyys purkautumisia lataa, no eiköhän se ehdi tila sillä alueella muuttumaan, voi olla hyväkin, jospa ensi kesä olisi kuivempi.

      Katsoin eilen pitkän elokuvan, nimeä en katsonut, mukaan vähän myöhässä yhdyin, oli mielenkiintoinen kuvaus ihmisten elosta vuosisadan alussa, jolloin mies sai olla herra ja hidalko, nainen alistui.
      Onneksi nyt hieman toisin.
      Nyt sitten tätä perjantai päivää aloittelemaan, ruuan invetoinnilla aloitan, pakkaseen ylimääräiset ja uuteen uskoon muokkausta, nyt tekee mieli perunamuussia ja lihapullia, senpä toteutan, lihapullia jäi tähteeksi juhlistani.
      Helpolla ruoka onnistuu, jälkkäriksi sitä hyvää täytekakkua;)
      Onneksi ei tarvitse kauppoihin mennä, väkeä aivan liian kanssa, olisiko naapurista tulleet ostoksille.
      Viettäkää mukava päivä.

    • Päivää vain.

      Miinus 4.3c näyttää mittari.

      • nyt kävi niin,että kirjoitukseni lensi huithapeliin,

        näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        nyt kävi niin,että kirjoitukseni lensi huithapeliin,

        näkyillään...

        HEPS KUKKUU !!

        Voi kuinka upea auringonlasku tuossa vartti sitten! Ja aika kirkkaaksi näyttää taivaanranta muuttuvan, se varmaan aiheuttaa sen, että tuleva yö saattaa viilentyä. Puhdasta valkoista lunta on nyt joka paikka täynnä.. Haluaisin johonkin maaseudun rauhaan, ulkovalottomaan paikkaan, saisi seuratatähtiä ja kuuta. Nuotio olisi aika hieno siellä saunarannassa. Lämpimät ulkoiluvaatteet se tilanne kyllä ehdottomasti vaatisi ja iso muki höyryävää teetä hunajalla maustettuna. Ai niin, nurkkakaapista saattaisi lorauttaa kyytipojaksi tujauksen rommia. Aika mukavasti siellä tarkenisi.

        Tänä aamuna olikin ihan oikeesti lumitöitä, aura-auton kaverina, ystävällisesti kuljettaja oli kauhalla ottanut juuri siitä kohdasta, postilaatikon vierestä, mistä mies oli näytttänyt. Vuosi sitten, uuden vuoden aattona räjäytettiin naapurin laatikko, olivat siinä ihan vierekkäin, meidän laatikko säästyi tuhotöiltä. Ja sen jälkeen naapuri siirti laatikkonsa toisen kadun varteen, on tainnut siellä pysyä ehjänä. Nuorison kolttosia, luulisin.

        En ole minäkään vielä tähän ikääni mennessä ostanut yhtään ilotulitusta, enkä aio ostaa nytkään, yläkerran ikunasta varmaan menemme seuraamaan vähäksi aikaa sitä valoilmiötä, riittää meille. Enkä muitten palstojen kirjoituksia käy lukemassa, ei kiinnosta. Tämä maan mainio kahvipirtti riittää, vaikka laiskasti olen itse tänne sepustellut, pyrin kyllä lukemaann kaikkien kirjoitukset.

        Nyt lähden lukamaan ET-lehteä ja tekemään siitä sudokuita ja ristikon. Hyvvee illan jatkoo kaekille pirttiläesille!!!! paulamaria


    • ent.catleija

      Nythän onkin perjantai-ilta. Onkin oikein mietittävä mikä viikonpäivä on meneillään.
      Joulukuun 21 pv:stä lähtien on päivä pidentynyt seitsemän minuuttia Turussa.
      Aamusta minuutin ja illasta kuusi minuuttia. Vähitellen, vähitellen valoisampaan päin mennään.
      Toivottavasti juhlat on menneet pirtissä kävijöiltä hyvin. On levätty ja syöty, mutt' ei liikaa.
      Asiasta kolmanteen. Onko kukaan pelannut Turakkaa pelikorteilla. Löysin netistä ohjeen ja sain verestää nuoruusmuistojani. Se oli peli jota paljon kokoonnuimme pelaamaan ja siinä pelatessa pelasimme silmäpeliä tulevan mieheni kanssa.
      Nyt tyttäreni kanssa opettelimme sen pelin jouluna, kun joutoaikaa kaksin vietimme.
      Rattoisat jutut jatkukoot täällä. Kohta siirrymme uuteen vuoteen jälleen kerran.

    • Oikein iloista joulun jälkeistä aikaa.

      Tää on ainakin tyytyväinen joulun mentyä, voin palata rauhalliseen arkeen ja makoiluun. Ei käy kyläilijät häiritsemään.

      Eilen huomasin päivän pidenneen, eikös sen hullukin jossain vaiheessa huomaa, sanotaan. Istuttiin ruokailemassa ja tuntui valoisammalta kuin muutama päivä takaisin ja samaan kellon aikaan. Vähän on ollut väsymys päällä, jospa se tästä piankin hellittää. Sulho mainitsi sen olevan kaamosmasennusta...joo..sitä minulla riittää koko vuoden varastoon.

      Käveltiin alemyynneissä ja kirpparilla. Valitin sulholle, ettei oo mitään käsityön tarvetta, kun joulu on niin lähellä. Hänpä kehoitti tekemään jo ensi joulun lahjoiksi käsitöitä varastoon. Minua lohdutti suuresti, sulhon ehdotus ja myötäolo kaamosmasennuksen hoidossa.
      Tänään sitten kirpparilta tein pikkulöytöjä, joista voin valmistella tai ainakin istua ja suunnitella, lahjoituksia seuraavalle joululle.
      Melkein plussaa on mittarissa, aamulla räpläsin liukuesteet lenkkareihin, sellaiset kumiset, jossa on nastoja. Aika hyvin jo kengän päälle menevät, kun kumi on pikkasen venähtänyt ajan myötä. Illalla oli senverran liukasta, etten arvannut lähtee lenkille ilman " nastakummeja" .

      Jaa'a pölinät sikseen. Hyvää vanhaa vuotta .
      Hei hei

    • hevat

      Täälläkin on hiukan lauhtunut ilma.joten minäkin ulkona olen pystynyt lenkkeilee..
      Niin vuosi vaihtuu ja olemme lähempänä kesää...Minun suuri kaipaukseni onkin
      vanhoille luille lämmin on parasta...Pä'ivät nyt kuitenkin pitenee se meille plussa on
      ei olla niin väsynyttä joukkoa..

      Kaikille hyvää vuoden loppua sekä parhainta alkavaa vuotta,

    • kiitos samoin, siis hyvää loppuvuotta.
      Kivat säät :pakkasta paljon, kohta vesikeli, seuraavaksi pakastuu ,taas sataa nollalunta, liukasta ja lumisohjoista.
      Kirkastakin on jos päivä paistaa, tänään taas niin pimeää, melkein hämärää koko päivän. Ota siitä sitten selvää onko päivä jatkunut vai ei..laskujen mukaan on hivenen jatkunut.

      Samaan sarjaan soluttaudun: pirtissä pysytellen. Erittäin harvoin
      käyn muilla palstoilla. kun ei meinaa pirttiinkään ehtiä.
      Ja kaikki raketit ja ilotulitus räjähteet kierrän kaukaa.
      Eikä niitä meidän nuoruudessa edes ollut-ainakaan maalla. Eikä myöhemminkään ole tarvinnut ostaa.
      Riittää kun kotikaupunki työntää raketteja taivaan tuuliin.
      Jos ei vaan niitä ammuttaisi, ei kukaan tietäisi kaivatakkaan. Aihetta olisi kyllä laittaa ne rahat muuhunkin.
      Vaan empä pääse sitäkään asiaa päättämään minä - vaan viisammat

      Joulu on ihanalla puolella. Pääsee omaa arkea viettämään.
      Niin, ne alennusmyynit. kahtena päivänä kävin ja totesin että mitään en tarvitse. Päinvastoin voisin osan viedä tiskiin myyntiin.
      tai lumppukeräykseen- sen pituinen se tarina.
      Kirjoitan nimeni tähän ilmoituslomakkeen alkuun, että pirtissä on käyty ja tunnustan... konjakkikafeet juotu. Ihan sen kunniaksi kun sai tuon joulun oikealle puolelle, siis onko se takapuolella vai miten se sanotaan. Keksiköön joku muu....
      Se on sitten heippa !

      • Late Vaan*

        Takanapäin se minun puolestani on. On ollut nyt pari mukavaa päivää jopa lämpöasteita, nyt tosin jo pakkasen puolella. Parituntia sitten oli ihan kirkasta ja täysikuu paistoi suoraan ikkunasta.
        Tuo pirtissä pysyminen ja tuleminen on jonkinverran lisääntynyt. Eikä ihme on siellä niin mitättömiä kirjoituksia, vaikka aloitus olisi ihan hyvä, ei kestä kuin hetken, taas mollataan.
        Noista ammuksista olen päässyt eroon jo muutama vuosikymmentä sitten, silloin omien vekaroiden nuoruudessa niitä jokunen ammuttiin.
        Kuitenkin keskellä kirkonkylää asun niin kyllä niitä näkyy jos katsoo ikkunasta, kuuluu vaikkei katsokkaan.
        Todennäköisesti piakkoin siirrymme vuodelle 2013, joten odotetaan rauhassa ehkä se sieltä tulee.
        Loppuvuosi iisisti. Late Vaan.


    • texsanell1

      Meneillään tuo joulunaika vielä on. Jatkuu valon tuikkeina ikkunoita ja pöydillä suklaakonvehtejä ja naposteltavaa :)
      Tänään soitti vielä tyttärenpoika N:järveltä ja tulevat huomenissa kylään isoäititä tervehtimään.

      Saan nähdä miten virkeät tyttärensä on kasvaneet, ja kuulla yritteliäiden vanhempien työstä ja opiskelusta. Yhä useammat tuntuvat pyrkivät päämäärään jonka ovat valinneet, ilmeisesti kotitalousopettajan ammattiin on opiskelu.

      Siinä ohella hoitaa seurakunnan emännän apuna ja tuuraajana, ainakin tähän asti. Onkin sellainen kakkumestari
      etten ole ennen nähnyt. Taisi olla perheenisän syntymäpäivät hiljan, kun f-bookissa oli kuvannut niin kauniit kakut:D Taito on sekin osata koristella.
      Mieheni täyttäessä 85 oli tämän nuoren parin lahjana koko ruuanvalmistus ja kakkukattaus 60-70 hengelle. Aineet tietty kustansimme toki. Ilo on huomenna nähdä, paljon onkin nyt käynyt pyhinä vierailijoita.

      Uuden Vuoden vietänkin sitten rauhassa kotona, muistellen monia lämpimiä tapaamisia.

      Hyvää ja Rauhallista Uutta Vuotta!

      tex

    • SkillaN*

      Jälleen uuteen aamuun ja päivään saamme herätä, hyvin nukutti, varmaan masentavaa kuultavaa yön valvoneelle.
      Pakkanen noussut seitsemään, mutta luvassa taas leudompaa, kummasti sahaa nuo lämpötilat.
      Eipä ole monta päivää tätä vuotta tallella, uuteen siirrymme, tilinteko tai muistelo kuluneesta vuodesta, oliko onnistunut, voiko hyvillä mielin uuden aloittaa.
      Omaan vuoteeni olen tyytyväinen, tasaista, mutta liikettä ja menoa kumminkin ihan mukavasti, ehkä voimieni mukaan.
      Voinpa ihan hyvillä mielin sanoa, Minä kiitän tästä- elämästä.

      Kiva huomata, kun nuoret innostuvat kotona ruokaa laittamaan, minunkin tyttären lapset leipovat ja ruuan kotona laittavat, useimiten.
      Tyttären poika olisikin kokin ammatin aluksi ottanut, mutta sitten päätyi tuonne sähköalalle, nyt kiertää näitä savon maisemia, katselemassa että kaikki toimii.
      Tyttären tytär perinteisiä ruokiakin laittaa, muunmuassa maksalaatikon, mitä minä en koskaan ole tehnyt.
      Moneen pystyvät kumpikin.

      En ole vetoa koskaan tuntenut raketteihin, en muista olisiko lapsille edes milloinkaan ostettu, kai sitä oli niin paljon muuta harrasteita maksettavana.
      Onhan sitä yrittänyt kaikkea harrastusta tukea heidän kohdallaan ja kai se on nyt ajatellen kannattanut.

      Samaa mieltä meri-kukka, harmi että emme enää (ei muuten koskaan) pääse kieltojamme oman ajatuksemme mukaan läpi viemään.
      Olenkin sitä mieltä, jos mummot ja papat saisi asioita ohjailla voisi toisin elämä kulkea, kokemuksen äänellä voisimme moneen asiaan puuttua.
      Niin kai se on, että joka sukupolven on omat kipunsa kestettävä, niistä opittava, jos ymmärtävät.
      Olemme melko paljon se unohdettu sukupolvi päätöksiin emme enää vaikuta ja muutenkin joskus tuntuu, rasitteena elämme.
      Mutta mepä vaan touhutaan siellä missä vielä on mahdollista;)
      Olisimmehan melkoinen voimavara me eläkeläiset, jos kaikki yhteen hiileen puhaltaisimme, olisi liikeelämälle aika menetys, jos kaikki yhtäaikaa ostot lopettaisimme ja kaiken muun kulutuksen, mm, matkustamisen.
      Hyvä, näin eletään ja annetaan nuorten omat ratkaisunsa tehdä, huonosti tai vieläkin huonommin.
      Pientä arvonantoa kumminkin nuorilta toivoisi meidän elämän työnsä päättäneille.

      Hyvä huomio sulholtasi, nyt kun aloitat lahjojen teon ensi jouluksi wiiwideari, kertyy melkoinen kasa, monelle annettavaa
      Minun pitäisi keksiä jotakin tekemistä seitsemäs päivä alkavalle käsityö kerholle.
      Uusia osallistujia on luvassa, ovat kuulleet meillä hauskaa olevan, mukaan houkuttaa.
      Ehkä aloitamme yhdistyksen äideille pienen kanavatyön, äitienpäivänä annettavaksi siinä useamman aika menee, kun satakunta kappaletta on tehtävä.
      Tärkeintä kuitenkin yhdessä olo.

      Tuota katleijan peliä en ole pelannut, en edes kuullut moisesta, no paljon on asioita mitä minä en tiedä, en osaa;)
      Paulamarialle, paranna tapasi ja käy useimmin pirtissä;)
      Hevat, kevättä kohti kovaa kyytiä aloitamme mennä, ei aikaakaan, kun on pääsiäinen ja sitten kesä, sehän se seuraava odotusten kohde.
      Väliin mahtuu muutamia mukavia juhlapäiviä, näin siirrymme juhlasta toiseen, viimein juhannus ja sitten alamme jo joulua odottamaan, eikös vauhti ole päätä huimaava,heh,heh.

      Nyt minä siirryn näihin tämän päivän puuhiin, mitkä aikalailla tavanomaisia ovat, pyykin ainakin pesen ja illalla saunan jälkeen puhtaisiin lakanoihin painaudun;)
      Leipoa ei tarvitse pakkanen pullolaan tarjottavaa, muutama vieras vielä tulee rääppiäisiin.
      Päivän viettoa teille toisillekin.
      Oikein hymyilyttää, minä kun alkuun pääsen ei loppua meinaa millään tulla, asiaa muka aina vaan on;)

      • Kiitos vihjeestä SkillaN*! Moro kaikille!

        Meilläpä oli aamulla -20.1 ja koko luonto on vieläkin paksun huurteen peitossa, eikä auringosta vilaustakaan. TIntit vaan ahkerasti syöttöpaikoilla pyrähtelevät, harakoita on myös paljon lennossa. Vaan missähän piileslelevät meidän fasaanit, ei ole moneen päivään näkynyt yhtäkään, ei jälkiäkään. Mutta pupun jälkiä kyllä on tuolla omenapuiden alla, kuutamolla ne siellä riemuissaan tepastelevat. Pitäisikin oikein jonain kirkkaana yönä tulla tähän pihan puolen ikkunaan seuraamaan, näkyisikö viipottajia yhtään.

        Joo, joulu on sitten paremmalla puolella, niinhän sitä sanotaan, hyvin rauhallisesti se meiltä sujui ainakin, tapanina olimme Sääksmäen kirkossa Ritvalan köörin konsertissa, kirkko tupaten täynnä. Parina päivänä olen potkurila liikkunut, muuten olemme olleet ihan kotona vaan eikä ole vieraitakaan näkynyt. Hyvä näin. Mitään tuiki tarpeellista ei ole tullut mieleen, jotta olisimme alennusmyynteihin sonnustautuneet.

        Tämä riskimpi puolisi kiipesi reippaasti tikkaita myöten autotallin katolle ja pudotteli sieltä lumet alas eikä sinä kovin kauan mennytkään, ikkunassa kuitenkin vartioin, kaiken varalta. Ja nyt on kuulema jo saunassa tulet.

        Ei siis vilaustakaan auringosta, puolen tunnin kuluttua aurinko on jo taivaan rannan takana, piilossa tältä päivältä. Jahas, tikka tuli talipallolle, nälkä sille kai tuli.

        Näillä mietteillä tänään. Toiste lisää. Sauna kutsuu pian. paulamaria


      • Joulu on loppu ja tortut myös. Paistelen tässä aikani kuluksi pari pellillistä, ettei yllätysvieraille tarvitse pelkkiä pikkuleipiä ja pipareita tarjota.
        Äsken soi puhelin, ja ehdin jo säikähtää jonkun ilmoittautuvan kahvivieraaksi tai kutsuvan meidät kupposen ääreen.
        Langan toisessa päässä oli kuitenkin niin nopeapuheinen nainen, että en ennättänyt saada selvää firmasta, jonka asioilla soitteli, en myöskään kuullut, minkä ihmeen paketin olin saamassa. Paljon siinä tavaraa kuitenkin oli, eikä minun olisi tarvinnut maksaa edes postimaksua.
        Sen verran pääsin väliin, että ilmoitin ymmärtämättömyyteni.
        Se ei kuitenkaan haittaa, koska en halua sitä pakettia. Kiitin soitosta ja lopetin.
        Puolisonikin heräsi puhelimen sointiin ja tallusteli pystyyn luullessaan, että hänelle soitettiin.
        Ukko-rukka on sairaana. (Nyt tiedän miten hevonen yskii!)
        Toivottavasti te kaikki olette ja pysytte terveinä.
        Oikein hyvää loppuvuotta!
        Tavataan viimeistään ensi vuonna.


    • LauantaiEhtoota.
      Hoh,hoijaa ihan naurattaa. Voi "ukko-rukka" poloinen kun hevosyskä on
      saanut vallan ihmisessä... En tuotakaan vertausta ollut ennen kuullut.
      No, ajan kanssa taudit aina tokenee hyvään suuntaan.

      Juu, ei joulun aikaakaan saa olla rauhassa kauppiailta. On kaikenlaista sukka ja alushousu kauppaajaa- tuodaan valmiiksi kotiin. Jos vain vähänkin lupaa saavat.
      Pysytellään vaan kaikista niistä yhtä kaukana kuin ilotulitusraketeista !
      Kauppiaista on vielä niin vaikea päästä eroon. Ryysyä tulee postiluukun täydeltä vaikka olisi sanonut sopimuksen irti jo ajat sitten.

      Mutta jos sellaista kauppaa tahtoo käydä niin mahdollista on.
      Nythän netin kautta ostotkin käyvät hyvin- jos muuten onnistuu saamaan just sitä mitä haluaa.
      Eikä tule petetyksi eikä huijatuksi- niin hyvä on !

      Mutta kello tikittää ja tiimalasin hiekka valoo hiljalleen loppuaan kohden.
      Kunnes taas kohta koittaa ihan uusi aloittamaton vuosi. Se pyörii hiljalleen kevättä kohden ja valoa päin.
      Jospa tuo tuleva vuosi olisi vähintäinkin yhtä hyvä, kuin tämä
      vuosi, joka muutaman vuorokauden kuluttua kirjautuu historiaan.

      Joulun rääpiäiset alkaa kohta kahvittelun merkeissä.
      Kaikenlaista mitä jäljellä on, ja onhan vaikka mitä. Lisäksi konjakkihujaus päälle kahvin väliin.
      Jos ei kaapista löydy tulen pirtin nurkkakaapille hakemaan.
      Kivat illat kaikille tasapuolisesti.

    • Iltaa, leppoisa, sateeton keli oli ulkona tepastella. Vauhtia täytyi varovasti lisäillä, koska väliin oli livakoita paikkojakin. Johan noita kokemuksia äkkilennoistani lienee, täytyisi vain muistaa.

      "Turakkaa...? Catleijahan kertoi tästä korttipelistä ja SkillaN kirjoitti, ettei muista sellaista peliä. Enpä muista minäkään. Saattaa olla että eri paikkakunnilla on samalle pelille oma nimityksensä. Tai ei ole ollenkaan tuttu.

      Kyllä niitä kauppiaita ovikelloa kilistelee täälläkin. Sitkeitä yrittäjiäkin ovat. Onhan näiden kauppiaiden iskulause ja toimintaohjekin, että " kun sisälle pääsee, kauppa on silloin melkein valmis." Olen yrittänyt kehitellä tälle rynnistämiselle vastalääkkeen. Yleensä olen kohtelias ja asiallinen, hienoinen ärtymys on kyllä puolustuksessa hyvä. Eipähän kohteliaat kieltäytymiset kappaneuvotteluista aina tehoa, vaan sisään änkeävät, ellei voimaa käytä. Siinä vaiheessa jo ilmoitan, että yksikään ovelta kauppaaja ei ole tähän mennessä onnistunut, enkä usko että tänään kävisi parempi säkä.

      Eipä tästä ole kuin pariviikkoa, kun "pölynmittaaja"luikerteli liukkaasti sisään ja alkoi kaivella kokeitaan varten laukustaan välineitä. Siinä vaiheessa kieltoni tuli jo ärtyneenä ja kehotin kokoamaan kamansa ja poistumaan. Ei tepsinyt ollenkaan. Seuraava vaiheeni oli, että avasin oven valmiiksi ja äyskäisin: nyt ulos! Harvoin tätä viimeistä vaihetta on tarvinnut. Enkä kyllä ole malttiani menettänyt, vaikka se siltä saattaa vaikuttaa. Jotenkinhan homma on hoidettava.

      Tällaista, kunhan jotakin tuhertelin paremman puuttuessa.
      Enköhän vielä tämän vuoden puolella käyne Pirtin oven sanaroita kuluttamassa.

    • Iltaa! - Kun muutin tänne asumaan, eräs sukulaiseni lahjoitti oven turvajutut, turvalukon, ovisilmän, saranatapit ja turvaketjun.
      Vähän vastustelin mokomaa arsenaalia, pidin liiallisena, mutta tuo veljenpoika vain sanoi, että ei sitä voi etukäteen tietää, että jutellaan jälkeenpäin, mitä pidät.

      Nyt olen huomannut turvaketjunkin olevan hyvä juttu! Jos avain unohtuu avaimenreikään, ei kukaan silti pääse sisään sillä.
      Ja vielä parempi: nyt voin ystävällisesti hymyillen kieltäytyä ostamasta jonkun taulukauppiaan tekeleitä sanomalla, että ruoka jäähtyy, nyt ei sovi.
      Joku ilmeisesti ovipuhelimeen vastattuaan päästää noita kauppiaita porraskäytävään aina silloin tällöin.

      "Postimies soittaa kahdesti", sanotaan, mutta ei meidän postimies soittanut kuin kerran, ja kun oli pakko ottaa aamutakki päälle ennen avaamista, niin silloin oli posti jo pudonnut luukusta ja mukana lappu, että paketin voi noutaa postitoimistosta. Kyllähän minä mielelläni reippailen sinne, mutta juuri sinä päivänä ei olisi ollut aikaa, se oli perjantai 21.12. - Ja jännitti, minkälaisen lahjan saan.

      Nyt kun postitoimistot yhdistettiin, siellä oli valtavan pitkä jono. Sain jonotusnumeron jonnekin 479 ja menossa oli 250.
      Onneksi oli tuttava, jonka kanssa jutellessa aika kului rattoisasti. Ja lahja oli kaiken sen arvoinen.

      Hyviä loppuvuoden päiviä! toivottaa Satu*.

      • Mulle on käynyt vähän samalla lailla kuin Venlastiinan "Ukko- Rukalle"
        Ei nyt hevosyskää, mutta muuten hutera olo, olen kuitenkin huilaillut ja maannut koko päivän, välillä vähän lukenut.
        Meillä noita kauppiaita ja muitakin asian esittekijöitä on käynyt jonkinverran helppo tulla päivällä rappuun, ulkoovi ihan vilkkaan kadun varressa. Sitkeitä monet kauppiaat ovat. Tuo turva ketju tuli hankittua se kyllä estää sisään pääsyn ja näkeehän ovisilmästä kuka on tulossa. Alkuun kun tänne muutettiin kaikki oli vähän outoa, edellisessä asunnossa ei juuri kauppiaita käynyt, oli niinpaljon sivussa sivistyksestä.

        Tuota turakkaa en minäkään tunne korttipeliksi, korttia olen pelannut nuorempana ja pikkupoikana, meillä oli iso perhe aina siellä korttia pelattiin kun vähänkin aikaa oli. Sota-aikana vanhempia veljiä oli lomalla, yhtäaikaa ja minä ja toiseksinuorin kävimme koulua, paripäivää olimme pois koulusta, pelasimme korttia, Huutokauppaa, viimeinen peli jäi kesken. Vanhemmat veljet oli meille tärkeitä, isä oli kuollut jo ennen sotaa.
        Tällaisia muistoja tuo katleijjan turakka toi mieleen.

        No tuo hutera olo jatkuu, kuitenkin toivottelen samaa kuin Satukin. minä Late Vaan.


    • SkillaN*

      Huomenta vaan ja taas, nyt jo toiseksi viimeiseen tämän vuoden päivään.
      Pakkanen vielä seitsemässä, tuuli käy etelän suunnasta ja tuo lauhaa ilmaa vuoden vaihteeksi.
      Saattaa olla riehakaskin uudenvuoden aatto, kun sää suosii.
      Eipä ihmeitä suunnitelmia, minut on kutsuttu ystävien luo illaksi, kai sitten sitä räiskettä siellä katsellaan.
      Tänään tulee "rääppiäis vieraita" mukana myös sellaisia joille ei viime pyhä sopinut.

      Yskää olen minäkin pienissä määrin potenut, muuten kunto melko hyvä.
      Minun oven takana aika harvoin kaupustelijoita, muutaman kerran joku ulkolainen opiskelija on ollut ja olenhan jotakin ostanutkin.
      Enemmän noista puhelin myyjistä kiusaa on ja tuo myynnin tarjoaminen sähköpostin kanssa.
      Ymmärrän kyllä, että kaikki elantoansa hakevat, puhelinmyyjätkin, mutta saisivat uskoa eka kerrasta kun sanoo, että ei kiitos.
      No ehkä se sitkeys sitten joskus palkitaankin, olen minäkin sortunut tilaamaankin.
      Uskon että ikävältä tuntuu, kun luuri korvaan isketään ja ei eurot palkkapussiin tule, olenkin yrittänyt olla ystävällinen vastatessani ja useimmiten on sovinnollisesti yhteisymmärrykseen päästy.

      Tuo pölyimurin myyjän sitkeys minun kohdalla tuotti tulosta, kun imuroinnin jälkeen karistivat pölyt lattialle, ostin imurin, kärsin siitä kaupasta 1000 euroa, mutta en ole katunut.
      Enpä tarvitse aikoihin leipoa mitään, pakkasesta vaan tämäkin päivän tarjoukset otin sulamaan, ei taida tuoreen veroista olla, mutta kelvattava on.
      Alennustavaroita katsoin samalla kun ruokaostoksia tein ja talvikengät löysin mitkä jalkaan viruttelun jälkeen ehkä istuvat.
      Vaikea tapaus tämä mummo, kun mitään ei meinaa valmiiksi sopivana löytyä, lyhennä, viruta, joskus uusiksi menee koko ostos, voi sentään.
      Oikein alennusmyynneissä en käy, väsyttää jo ajatus ja vaatekaapit pullottavat täytenä niistä vähemmän onnistuneista vaatteista, aina sieltä jotakin päälleen löytyy.
      Aina kumminkin vaatteet päällä kuljen, istuvatko, se on toinen juttu;)

      Minulla ei tuota turvaketjua ovessa ole, aina on ajatellut, että eihän meillä täällä rauhaisassa kaupungissa mitään pelkoa ole, pitäisikö ajatukset muuttaa?

      Rauhallista todella, ei mitään liikettä ulkona, talossa niin hiljaista, varmaan kaikki aamu unisia, taidan laittaa radion hiljaa soittelemaan ja pyykkiä alan silittämään, vaikka pyhä onkin.
      En tykkää tuosta pyykkivuoresta, paras saada ne kaappien hyllyyn.
      Älkää vielä sitä elämää "kuin viimeistä päivää" eläkö jäteään huomiseksi;)
      Kivaa päivää muuten vaan.

    • Aamupäivää.

      Jotain suhnua näyttää satavan,mittarissa -1,1c.

      Meillä ei ole lupa laitta sitä ketjua oveen,ovisilmä kyllä on.Eipähän kyllä ole pahemmin noista kaupustelijoista ollut haittaa,alakerran ilmoitus taululla on isosti kielto."kaikenlainen kaupustelu ja kerjääminen kielletty.
      Joskus on ovikello soinut ja siellä on ollut noita vierasmaalaisia
      Lappu kourassa,missä teksti,apuanovat minä sanon ,NOU oikein painokkaasti ja siihen on jäänyt.

      Sähköpostissa tulee joka päivä kaikenlaista kaupusteliaa ja lainan antjaa,mutta onneksi tämä kone seuloo ne roskapostiin,saa tyhjentää suoraan roskiksen pois.Joskus vikaisen mitä siellä on,mutta en avaaniiden posteja.Puhelimessani on esto,eivät kauppaa mitään.
      En muista nyt miten se esto tehtiin,kait joku sen muistaa.

      Räiskyvää loppuvuotta,voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Sunnuntaita !
      Vieras on turakka täälläkin. Korttiakin pelasin eka kerran tytön nuorimmaisen silloin 15 v. kanssa.
      En osannut, hän sanoi neuvovansa ja niin aluksi tekikin. Olin ihan selvä häviäjä mutta halusin kuitenkin pelata hänen mielikseen.
      Ja kas kummaa.. ..voitin. . Peli oli kyllä ihan rehellinen. Se voitto olikin vahinko.

      Nuoruudessa piti aina tehdä jotain hyödyllistä- aina ! ei korttipelit tulleet kysymykseenkään. Perheen pää olisi varmaan polttanut ne jos olisi sellaiset nähnyt.

      Ihan tässä on turvaketjuttomana ja -silmättömänä eletty.
      Viimeksi oli ovella joku ulkomaalainen englanninkielinen lappu kädessä, sitä minulle ojenteli.
      Sanoin vain ettei mitään osteta eikä myydä, kiitos. Jäi tuntuma että hän ymmärsi suomeakin.
      Sinnikkäitä sisään pyrkijöitä jos on, mieshenkilön näkeminen auttaa asiassa.
      Jos satun olemaan yksin voinhan alkaa huutaa että seinät raikaa.
      Kohta olisi monta päätä ovien välissä eiköhän siinä jo kovapintaisempikin kaveri häivy nopeaan...
      Jossain yksinäisessä mökissä olisi pahempi. Pitäisi olla kännykkä korvalla ja soittavinaan poliisille. (Joita ei taida maaseudulla olla, eikä joka Kulkukauppiaan perässä jouda hyppimään, vaikka heitä olisikin !)))
      No, lieneekö mennyt liioittelun puolelle. Riesa kuitenkin ovat kaikki tuputtavat kauppiaat.

      Kutsuttu on iltapäivä kahville- ihan pirtin ulkopuolelle.
      Joten pitää alkaa etsiä pullottavasta komerosta jotain muuta kuin koti-asu.
      Hyvää iltapäivää jokaiselle, pirttiin tai muualle !

    • Illan puolta.

      En avaa ovea kellekään, ovisilmästä hiukan kurkistan, kuka lienee oven takana. Se olen minä, joka vastaan omista asioistani, ovi pysyy kiinni. Poliisit virkapuvussaan on asia erikseen.

      Puhelin myyjille sanon heti: en osta, en tilaa mitään ja suljen puhelimen, niiden kanssa muuten saa jankuttaa ja lopulta huomaa tilanneensa jotain tavaraa vasten tahtoaan. Epäkohteliaaksi ryhdyn, minun ei tarvitse enää " kuvia" kumarrella.

      Aikansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin ja taitaa tulla kuuma päivä sanoi pässi, kun navetta paloi....

      Hei hei

    • Hintriika*

      En muista, että yksikään kauppias olisi livahtanut lukitusta alaovesta sisään rappukäytävään, ei ainakaa minun ovelloani soittelemaan. Siitäkin edestä puhelimessa tarjoajia löytyy. Koetanhan minäkin ymmärtää, että leipäänsä yrittävät tienata. Hyvä kauppias uskoo kerrasta, etten tilaa enkä osta mitään. Huono jankkaa samaa asiaa, ja silloin saatan unohtaa kohteliaisuussäännöt ja tokaista ärtyneesti. Vaikka lehmänhermot omaankin muissa asioissa.

      Menen huomenna alkuillasta katsomaan Kemin kaupunginteatterin versiota näytelmästä "Illallinen yhdelle". Nyt jää telkkarista näkemättä, kun ei enää ehtisi kipittää teatteriravintolaan. Piti mennä katsomaan jo viime vuonna, mutta ei näytöksiin saanut lippuja, olivat kaikki loppuunmyytyjä. Loppuillasta en ole varma, mitä puuhailen. Se on kuitenkin varma, että vuosi vaihtuu, teki mitä tahansa.

      M-K puhui poliisille soittamisesta. Niin se on Lapissakin monessa maaseutukunnassa, että lähin poliisi on satojen kilometrien päässä. Jo siinä ehtivät pahantekijät tekosensa hoidella. Kiirettä pitämättä. Helppoa on Helsingissä päättää, tarvitaanko Enontekiöllä virkavaltaa vai ei!

      Ruuhka-Suomessa tiedetään kaikki. Hällä väliä kansalaisten yhdenvertaisuudesta. Perustuslaki on täynnä kauniita pykäliä. Vähän kuin joulukuusenkoristeita.

      Yritetään silti elää ihmisiksi vuoden viimeinenkin päivä. Kaikkea hyvää ja onnea alkavalle vuodelle!

    • Turvalukosta ja varmuusketjusta puhuminen toi mieleeni ystäväni kertomuksen isästään, yksineläjästä, jonka muistan muutamia vuosia sitten täyttäneen 90 vuotta, ja jolle tehtiin
      niihin aikoihin lonkkaleikkaus.
      Se oli pakko niin vanhallekin tehdä, jotta saatiin kivut loppumaan, ei niihin pillerit auttaneet.

      Tuo pappa halusi oveensa varmuusketjun. Tytär, joka asuu 400 km:n päässä oli hiukan sitä ihmetellyt, olihan isällä turvalukko, jonka voi sisäpuoleltakin saada lukkoon. Turvapuhelinkin oli hankittu.

      Isänsä oli selittänyt, että sitten kun hän ei enää vastaa puhelimeen, niin miten te pääsette sisään, kun ovi on kahdessa lukossa ja teillä on vain abloy-avaimet.
      Ylimääräisiä avaimia ei ollut, turvalukko oli vanha, mutta hyvässä kunnossa. Ja nehän ovat aika arvokkaita.

      Varmuusketjun voi helposti rautasahalla katkaista, eikä ovea tarvitse särkeä.

      Pitkälle sekin vanhus vielä pystyi asioitansa ajattelemaan
      ja järjestelemään.

      .

    • ent.catleija

      Varovaisuus on viisautta nykyään oven aukaisussa varsinkin yksineläjällä. Minä hankin turvaketjun viime kesänä, kun Turussa oli tuntematon mies päässyt useisii mies vilkkaasti. Kammottava tilanne kun vieras mies seisoo sängyn vieressä.
      Alue oli keskikaupungilla useitten kortteleiden rajaamalla alueella, eikä tällä alueella jossa asun. Loppukesällä käynnit loppuivat ja tekijää ei kiinni saatu.
      Kyllä vähäsen arveluttaa pitää sitä turvaketjua, jos nimittäin itse olisi avun tarpeessa se hidastaisi auttajia.

      • ent.catleija

        Tyrin jotenkin.
        po. ..Turussa oli tuntematon mies päässyt useisiin asuntoihin, mutta mies poistui vilkkaasti kun tuli nähdyksi.


    • Hintriika*

      Eikös joku tyyppi takavuosina päässyt kuningatar Elisabethinkin makuuhuoneeseen? Jos se oli sama hiippailija kuin Turussa :)

      • Hintriikka, Oiken hyvää Uuttavuotta sinulle Iris Ja Lauri.


      • Hintriika*
        LateVaan kirjoitti:

        Hintriikka, Oiken hyvää Uuttavuotta sinulle Iris Ja Lauri.

        Kiitos! Ja onnenjatkumoa myös teille!


    • SkillaN*

      Viimeinen huomen tältä vuodelta, huomenissa jo opettelemme uuteen numerosarjaan 2013!
      Voi olla että jokunen menee vanhan piikkiin.
      Mittari nollassa ja jotakin kosteaa tulee taivaalta, lumelta näyttää, mutta varmaan vetistä selalista.

      Pitäisikö miettiä menneen vuoden tapahtumia, noin koko maan kannalta aika levotonta on ollut, nuo EU asiat sotkevat monella tapaa elämäämme.
      Nuo viimeiset telakka kohut nyt puhuttavat, luulen että siellä on paljon asioita joita ei tavan kansalainen tiedä, ei ymmärrä, toivotaan nyt että asia valottuu.
      Tuo että veroeuroja käytetään ulkomaisen yksityisen firman ylläpitämiseen, tuntuu oudolta, työpaikkojen menetyksestä puhutaan, no totta varmaan.
      Olisiko, onko varmaa, että ne työpaikat olisi kaikki suomalaisia kohdannut.
      Enpä asiasta sen enempää, uskon että hallitus on parhaansa tehnyt, kai heillä tieto asian suhteen on oikea.
      Näin vähän ymmärtävä mitä minäkin olen, ei kai mitään mieltä pitäisi olla, mutta olenpa kumminkin, väärässä kaiketi, mutta se maalaisjärkeni näin pohtii.
      Sitäkin mieltä olen, että ei Soini asioita yksin sen parempaan kuntoon saa, vaikka näin nyt uskotaan, kyllä hänenkin on löydettävä enemmistö taakseen.

      Oma elämä on näin taaksepäin ajatellen aika tasaista ollut, tätä tasapainottelua arjen asioiden kanssa, terveyttä melkosen hyvin ja ruokaakin on ollut, joka ilta pään lämpimässä tyynyyn olen saanut painaa, mitäpä sitä muuta.

      Siellä liikepaikoilla varmaan saa varoa jatkuvasti, mutta täällä on vielä usko reheliseen elämään melkoisen suuri, ja mitään mullistavaa mikä pelkoa lisäisi ei ole sattunut.
      Onhan puukon kanssa heiluttu täälläkin ja surua saatu aikaan, mutta hyvin yksittäisiä on tapahtumat, sairaan mielen tuomia, sitähän ei koskaan voi tietää vaikka tuolla kadulla tapahtuisi jotakin.
      Päivällä pääsevät käytäviin, mutta ilta seitsemältä on ovet lukossa.


      Likapyykkiä ei jää tältä vuodelta, kaikki puhtaina kaapissa, muutenkin kaikki reilassa, mapin laskut laitoin isoon kuoreen vuosiluku päälle, mappi tyhjänä tulevan vuoden laskuja odottavana.
      Ihmeen paljon niitä vaan kertyy, vaikka verkkopankissa tärkeimät.
      Lupauksia en uudelle vuodelle tee, koska olen kokenut, että en niitä pidä.
      Nyt melkein kuiskaten olen itselleni sanonut, että vesijuoksuun ja sassiin, saapas nähdä miten käy.
      Kävelyäkin voisi päättää harrastaa enemmän, mutta sen asian korjaantumiseen en siihenkään usko, mutta kiva jos yllätän itseni;)

      Nyt sitten ne hyvät vuoden loput ja uuden alut, olkoon elomme rauhaisaa ja turvallista ensi vuonakin ja selvitköön maailman sotkuiset asiatkin.

    • hevat

      Olen lukenut joka päivä mielen virkistykseksi. Sitten jännityksellä laten asia -
      etkö ole saanut tuloksia vielä.






      HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

      • Late Vaan*

        Kyllä olen saanut tulokset, helmikuussa operoivat, ei mitään vakavaa.
        Kiitos huolenoidosta, Ja oikein hyvää Uuttavuotta sinulle, kuin myös kaikille Pirttissä kävijöille, Late Vaan.


      • hevat
        Late Vaan* kirjoitti:

        Kyllä olen saanut tulokset, helmikuussa operoivat, ei mitään vakavaa.
        Kiitos huolenoidosta, Ja oikein hyvää Uuttavuotta sinulle, kuin myös kaikille Pirttissä kävijöille, Late Vaan.

        Hyvää vointia ja parhainta tulevaa sinulle ..onnea myös operaatioonvointia.heta------------vointiavointia


    • Päivää,märkää sellaista.

      Tuolla naapuritalon katolla on noin 30 pulun parvi pyrstöjään keikuttamassa.Pääsin 28 kpl sitten meni sekasin.

      On meillä tarkoitus jotain keksiä tuolla kerhohuoneella illemmalla.

      O I K E I N H Y V Ä Ä U U T T A V U O T T A T E I L L E
      K A I K I L L E Y S T Ä V Ä T.
      J A K I I T O S K U LU N E E S T A V U O D E S T A.

      Kyllä pirtti on hyvä paikka piipahtaa.
      Tavataan taas.
      näkyillään...

    • Huomenta, SkillaN ! Kun asuimme Helsingin puolella vielä,
      ja kun mieheni vielä eli kanssamme, niin ei turvaketju tullut mieleen koskaan.
      Tuskinpa olisin tännekään ilman sukulaistani sitä hankkinut, mutta hyväksi olen havainnut.

      Hei, SkillaN, kun lenkkeilet, niin lenkki sujuu hauskemmin, jos menet mielessäsi kaikki vanhat ulkoa osaamasi runot läpi.
      Huvittaa joskus, kun joku ei-tuttu tulee vastaan, niin käsi korvalla ikäänkuin puhelimessa voin jatkaa hiljaa runoani.

      Eri asia sitten tutun tullessa, silloinhan se lärpätys vasta alkaakin. Ja äänekkäästi.

      Silloin kun mieheni kuoli, oli vaikeuksia jatkaa lenkkeilyäkin, kuten kaikkea muutakin. Opettelin silloin ulkoa Charles Chaplinin Hymyile-runon, se on nyt yksi lenkkikavereistani.

      " Hymy
      Hymyile, vaikka sydämeesi sattuu!
      Smile, vaikka se olisi murtumassa!
      Kun on pilviä taivaalla
      sinä pääset usvan läpi,
      jos hymyilet läpi tuskan ja surun .
      Smile! ja ehkä huomenna
      näet auringon tulevan paistamaan läpi
      myös Sinulle!

      Valaise kasvosi ilolla !
      Piilota kaikki surun jäljet ​​,
      vaikka kyynel voi olla aivan lähellä.
      Nyt on vain oltava reipas ja iloinen,
      pian selviät! - Mitä hyödyttää itkeä?
      Huomaat, että elämä vielä kantaa,
      jos vain hymyilet."

      Suomennokseni taitaa hiukan kävellä puujaloilla,
      mutta ei kai se haittaa?

      Uuden vuoden päiviin onnea ja iloa kaikille meille! t. Satu*.

      http://www.youtube.com/watch?v=iu-rLA4POkI

    • HYVÄÄ UUTTA VUOTTA !
      Kaikille tasapuolisesti. Toivotaan se olevan vähintään yhtä hyvä, tai jopa parempi, kuin kohta mennyt vuosi !
      Vanha tunnettu virsi:
      Vuosi vanha vaipui hautaan,
      riemuineen ja murheineen.
      Ihmissydän puhkee nöyrään
      rukoukseen, kiitokseen.
      Oi jos vuosi alkava,
      oisi luojan siunaamma,
      luojan siunaama !

      Hyvää Uutta Vuotta !

      • Ramoona*

        Uudenvuodenaaton iltaan juuri ennen vuoden vaihtumista on kuulunut vuodesta 1948 lähtien YleRadio 1 :llä lausuttavat säkeet Eino Leinon Hymyilevästä Apollosta . Pikäaikaisin lukija oli Ture Junttu, nykyisin kuullaan Esko Salmisen äänite vuodelta 2000. Runo on pitkä ja paljon eri tilantaissa siteerattu, Uudenvuoden runoon on valittu yksimielisyyteen kehottavia säkeistöjä, taas hyvin ajankohtaisia näissä myllerryksissä.

        Tässä vähän otteita :


        Ei paha ole kenkään ihminen,
        vaan toinen on heikompi toista.
        Paljon hyvää on rinnassa jokaisen,
        vaikk’ ei aina esille loista.
        Kas hymy jo puoli on hyvettä
        ja itkeä ei voi ilkeä;
        miss’ ihmiset tuntevat tuntehin,
        siellä lähell’ on Jumalakin.

        Oi, onnellinen, joka herättää
        niitä voimia hyviä voisi!
        Oi, ihmiset toistanne ymmärtäkää,
        niin ette niin kovat oisi!
        Miks emme me kaikki yhtyä vois?
        Ja yksi jos murtuis, muut tukena ois.
        Oi, ihmiset toistanne suvaitkaa!
        Niin suuri, suuri on maa.

        On monta uskoa päällä maan
        ja toinen toista kiittää,
        mut laulajalla yks usko on vaan
        ja hälle se saapi riittää:
        Min verran meissä on lempeä,
        sen verran meissä on iäistä
        ja sen verran meistä myös jälelle jää,
        kun päättyvi päivä tää.

        Ken yhtä ihmistä rakastaa,
        se kaikkia rakastaapi.
        Ken kerran voi itsensä unhoittaa,
        se unten onnen saapi.
        Ken kerran itse on onnellinen,
        se tahtois onnehen jokaisen
        ja antaa ja antaa ja antaa vaan
        oman onnensa aarteistaan.

        ************************

        Hyvälta kuulostaa Skillanin vesijuoksuaikomus, varmasti sinäkin pidät siitä ja jäät oikein koukkuun. Kuntoilun ylläpito on minullakin jatkuva uudenvuodenlupaus, ja jos joku laji alkaa tuntua tylsältä, pitää kokeilla uutta. Tässä tekstarinakin levinnyt innoittava riimi :

        Venytä, venytä, jousta, jousta,
        kyykkyyn mene ja yritä nousta,
        heiluta peppua nosta jalkaa
        siitä se uusi vuosi alkaa”.”

        ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

        Kiitos mukavasta seurasta menneenä vuonna, jatketaan samoissa merkeissä . Kaikkea hyvää tulevana vuonna Teille Kaikille !


      • marja-liisa....
        Ramoona* kirjoitti:

        Uudenvuodenaaton iltaan juuri ennen vuoden vaihtumista on kuulunut vuodesta 1948 lähtien YleRadio 1 :llä lausuttavat säkeet Eino Leinon Hymyilevästä Apollosta . Pikäaikaisin lukija oli Ture Junttu, nykyisin kuullaan Esko Salmisen äänite vuodelta 2000. Runo on pitkä ja paljon eri tilantaissa siteerattu, Uudenvuoden runoon on valittu yksimielisyyteen kehottavia säkeistöjä, taas hyvin ajankohtaisia näissä myllerryksissä.

        Tässä vähän otteita :


        Ei paha ole kenkään ihminen,
        vaan toinen on heikompi toista.
        Paljon hyvää on rinnassa jokaisen,
        vaikk’ ei aina esille loista.
        Kas hymy jo puoli on hyvettä
        ja itkeä ei voi ilkeä;
        miss’ ihmiset tuntevat tuntehin,
        siellä lähell’ on Jumalakin.

        Oi, onnellinen, joka herättää
        niitä voimia hyviä voisi!
        Oi, ihmiset toistanne ymmärtäkää,
        niin ette niin kovat oisi!
        Miks emme me kaikki yhtyä vois?
        Ja yksi jos murtuis, muut tukena ois.
        Oi, ihmiset toistanne suvaitkaa!
        Niin suuri, suuri on maa.

        On monta uskoa päällä maan
        ja toinen toista kiittää,
        mut laulajalla yks usko on vaan
        ja hälle se saapi riittää:
        Min verran meissä on lempeä,
        sen verran meissä on iäistä
        ja sen verran meistä myös jälelle jää,
        kun päättyvi päivä tää.

        Ken yhtä ihmistä rakastaa,
        se kaikkia rakastaapi.
        Ken kerran voi itsensä unhoittaa,
        se unten onnen saapi.
        Ken kerran itse on onnellinen,
        se tahtois onnehen jokaisen
        ja antaa ja antaa ja antaa vaan
        oman onnensa aarteistaan.

        ************************

        Hyvälta kuulostaa Skillanin vesijuoksuaikomus, varmasti sinäkin pidät siitä ja jäät oikein koukkuun. Kuntoilun ylläpito on minullakin jatkuva uudenvuodenlupaus, ja jos joku laji alkaa tuntua tylsältä, pitää kokeilla uutta. Tässä tekstarinakin levinnyt innoittava riimi :

        Venytä, venytä, jousta, jousta,
        kyykkyyn mene ja yritä nousta,
        heiluta peppua nosta jalkaa
        siitä se uusi vuosi alkaa”.”

        ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

        Kiitos mukavasta seurasta menneenä vuonna, jatketaan samoissa merkeissä . Kaikkea hyvää tulevana vuonna Teille Kaikille !

        Oikein hyvää uutta vuotta kaikille pirtissä kävijöille, ja erikoisesti Skillanille, että jaksaa tätä terapiaa jatkaa!
        Tämä on tärkeää meille kaikille!


    • Hyvää tai vähintäin kohtuullista uuttavuotta teille!

      Latelle, hyvä jos ei ole paha - vaikka en tiedä, eikä tarvitsekaan tietää koko asiaa.

      liisa.sal kertoi runonlausunnasta lenkkeilyn osana ja rattona. Hyvä idea. Käytän samantapaista: talomme kuntokämpässä luen ääneen suoritukseni numerointia, espanjaksi, englanniksi tai venäjäksi - etuperin, takaperin kymmenittäin. Enhän osaa näitä kieliä kuin mitättömän vähän, mutta kyllä numerot alkaa sujua.)))

      Hyvä on Ramoonan lainaus "Hymyilevästä Apollosta, mutta" hyvä on myös Ramoonan kirjoitus "skiivarin" aloituksessa tänään. Mainitsen tämän myös siksi, että ajattelin osallistua ko. keskusteluun, mutta taidanpa jättää väliin. Niihän teenkin hyvin usein, "tarkemmin"harkittuani.

      SkillaniN liikuntasuunnitelmiin, olethan kaikenlaisessa puuhassakin aika tavalla mukana. Liikuntaahan sekin on, hienosti sanottuna "hyötyliikuntaa," Ei se kyllä pahaa tee, jos sattuu hyvää luppohetkeä jäämään, että "yllättää itsensä"ja lenkin tai vesijuoksun tekee.

      Sanoisinko "pitemmittä puheitta", nähdään ensivuonna!

    • Nea*

      Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta Pirtin emännälle ja
      kaikille Pirtin vierailijoille !

      Taas yksi vuosi mennyt saamastani ajasta.
      Siitä kannan kiitoksen nyt, kaiken annoit lahjana.
      Kiitos, armon Jumala, hyvyydestä kaikesta.
      Minut muistit koko vuoden voimaa, siunausta suoden.

    • hevat

      Antakoon uusivuosi mitä toivot,säilyttäköön sen minkä aarteena pidät.Vieköön sen minkä taakkanasi kannat.Hyvää uutt vuotta. heta.

      • Hei täältä melkoisesta metelistä!

        Kyllä siellä eräskin euro taivaalle lentää, ihan hirvittää, ei pelon vuoksi vaan taloudellisesti. Sananmukaisesti taivaan tuuliinhan ne menevät.

        On ollut niin kiireinen päivä, että jäi päivänokoset väliin ja nyt sitten jo melkoisesti ramasee, vaan eihän tuolta paukkeelta pääse uneen ennen puolta yötä. Katsotaan nyt.

        Oikein hyvää ja onnekasta alkavaa uutta vuotta!!! Otetaan uusi tuleva hyvällä mielellä vastaan, eikös niin. Paulamaria


    • Katleija
    • Puskasuleima

      Hyvät Kahvipirtissä poikkeilevat!

      Omasta ja sattuneesta syystä Venlastiinankin puolesta
      toivotan Teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

      Kaulimelle valoin tinakengän ja kisuleille toin kuohukermaa.

    • Onnelista tätä vuotta 2013, antakoon se meile kaikille terveyttä, rauhaa, rakkautta, rikkauttakin kullekin toimustensa mukaan.
      Kaikkea tätä voi toivoa, terveys lienee rikkauttakin tärkeämpää.
      Kiitoksia teille kaikille mukana olosta, siitä ilosta mitä olemme kirjoituksillamme kukin antaneet, ehkä elämää hieman piristäen, huumorilla keventäen.
      Minulle pirtti on puhumisen korvike, täällä kohtaan jo niin tutuiksi tulleet virtiaali ystävät, se antaa paljon, nämä aamu jutusteluni avaa portin päivään.

      Kaikille teille vielä toivotus, Onnea vuoteen 2013.

      Minäkin sinnittelin ja katsoin tuon kaupungin ilotulituksen, komea oli, mutta mielessäni harmittelin sitä eurojen määrää, mitkä taivaan tuuliin lensi.
      Sää mitä parhain, kaksi astetta nyt lämmintä, ei pakkanen nenää nipistä.

      Tuo Cahplinin Hymy on hyvä ohjenuora, elämän paremmaksi tekevä voima ja Ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista, nämä asiat kun jaksaisi muistaa, muistaisi sen ettei niin ihmeitä tarvita, kun tukena ja apuna pystyy olemaan.
      Usko ihmisyyteen kukoistakoon mielissämme näinä toivottomuuden aikoina, kun pelkkää ikävää joka puolelta kuuluu.
      Hymysuinhan pirttiin useimmiten tullaan, mutta myös itkulla on vuoronsa, surulla ja vastoinkäymisillä, silloin astuu kuvaan ystävät lohdutuksen viestiä tuoden.
      Kaikkea tälläistä on tämä virtuaali ystävyys meille antanut, osaltani teitä siitä kiitän ja toivomus, että näin jatkuu.

      Kuunnellaan kaikki perinteiset uudenvuoden ensimäiseen kuuluvat puheet ja muut perinteiset uuden vuoden asiat, unohtamatta uuden vuoden konserttia, mikä aina on upea.

      Tuli taas tarinaa ja ylistystä, mutta kaiken olemme ansaineet, hyvillä mielin aamun taas avaan, tulkaa jatkamaan;)
      Toivon että tinan ennusteet antavat sitä hyvää mitä lupaavat.

    • Vielä kerra, Hyvää Uutta Vuotta Kahvipirttiin!

      Oi armas aika
      oot ajastaika
      juokset nopeaan
      saat hiukset hopeaan.

      Mutta vanhenee aikakin,
      uus vuosi melkein vauva
      vanhalla vuodella
      kädessä sauva.

      Onneksi mulla
      hitaampi tahti
      ei ajalla sentään oo
      semmoinen mahti.

      Vaan vielä nousee
      mummolla koipi
      vaikk ihan sentään
      kuin ennen
      en loiki.

      Päässä jäljel' viel
      muutama reitti
      jost nämäkin sanat
      Pirttiin heitti.

      • Onpa sinulla hieno runo, Kuitenkin ihan kuin minuakin varten, Ainakin päästiin uuden alkuun, kömmitään varovasti eteenpäin, Late Vaan.


      • euroopan wille

        Kurjassa säässäkin aloitettu vuosi on sentään Uusi Vuosi. On luvattu talvisempaa ja kuivempaa säätä ylihuomiseksi.
        Kaikille kirjoittaville ja palstaa seuraaville mitä erinomaisinta 2013 vuoden jatkoa.


    • Hyvää alkanutta vuotta vaan! Terveyshän se näillä kymmenillä on tärkeä rikkaus. Monta muutakin "rikkauden" osatekijää ihmiselämään mahtuu. Vieläpä niinkin, että rikkauksien arvostaminen vaihtelee. Materiaalisesta puolesta on jo hyvä, että on "leipää ja lämmintä" niin, että se ei ole päivittäinen huolenaihe. Näin ei edes kaikilla ole ja pitäisihän ymmärrystä olla, että ei oikopäätää vieritä heti syyllisyyden taakkaa heikosti pärjäävien niskaan. Kaikista moninaisista syistä ne vaikeudet saattavat yllättää. No joo...tulipahan vain mieleeni, kun olen laajemminkin keskusteluja katsellut. Enpä masenna nyt vuoden alkua näillä enempää.

      Hyvinhän catleijalla "päässä reitti pelaa". Hieno runohan onkin tullut ja asiaa. Jospa en jaarittelekaan enempää. Vettä sataa ja lumikasat painuu. Kovin oli köpäkkä keli kävellä, erittäin liukasta. Vahingon välttämiseksi siirryin sisätöihin. Hei!

      • Teille kaikille oikein hyvää alkanutta uutta vuotta!!!!!!!

        Vilkastuihan se meno ja meininki aamuyöhön mennessä. Oltiin nukuttu jo monta tuntia, kun tuossa neljän, viiden välillä herättiin molemmat isompaan pamaukseen. Äkkiä verhon raosta katsoessa postilaatikosta nousi jotain savun tapaista, auto oli hetki sitten lähtenyt kaupunkiin päin, äänistä päätellen. Räntäsateisella ajotiellä näkyi postilaatikon kansi irrallaan. Pappa huitaisi aamutakin päälleen ja meni ulos katsomaan tuhotöitä. Minkäänlainen poliisin numero ei vastannut, eikä nyt niin hätä ollut, että yksiyksikahteen olisimme soittaneet, aamulla sitten saimme yhteyden ja puolen päivän maissa kaksi siviilipukuista poliisia kävivät kuvaamassa ja kyselemässä. Aikuisen kengän jäljet olivat näkyneet siinä kadulla,eli ei ihan "nappulat" olleet liikkeellä.

        Mikä viiraa ihmistä, kun tuollaista tapahtuu? Sekopäitten touhuja, sanon minä.

        Ulos en mennyt koko päivänä, en ehdoin tahdoin lähde raajojani katkomaan. Nukuin hyvät päiväunet, jäivät yöunet niin risaisiksi, nyt on pitsataikina nousemassa. Jäi hieno konserttikin katsomatta.

        Taidan piipahtaa ainakin jälkkärit kumoamassa nurkkakaapilla. Jotain oikein hyvää likööriä mielin maistelemaan. Kenetkähän tapaisin siellä? täällä paulamaria


    • Rattoisaa uutta vuotta 2013 pirtin kävijöille

      Öiset kauhut ovat taas takanapäin sanoo piski. Vapisten läähätti minun sylissäni, kun muuten ei syliin hyppää ,mutta yöllä hän vaihtoi paikkaa, milloin oli sängyn alla, milloin sylissäni.

      Nyt on rauhallista, jatkamme touhujamme.

      Hei hei

    • Tulenlieskatt***

      Hyvää iloista mukavan mielekästä vuotta 2013 Kaikille pirttiläisille. Viestejä lueskellessa piristyy, hienoa tälläinen saitti. Hyvää vuotta SkillaN!

    • SkillaN*

      Arkeen, uuden vuoden toiseen päivään ja vuosihan on 2013;)
      Uuden vuoden toivotukset toivoteltu ja vastaan otettu, kelpaa tässä nyt arkeen siirtyä.
      Tuota joulua aion tänään vintille kuskata, nyt jo täysin kypsä tuolle koristelulle.
      Kuuset kynttilöineen ja kyntteliköt aion Loppiaiseen antaa olla, parveke on kuin juhlapuvussa kun siellä kuusissa kynttilät tuikkii.
      Niin sitä kyllästyy pian ja millä innolla noita jouluisia juttuja laitoinkaan;)
      Viikon perästä alkaa kerhot ja sitten se rytmi kohdilleen palaa.

      Joutuihan niitä taas sairaalaan rakettien ampujia ja sivullisikin, on se kumma että ohjeita ei uskota.
      Kadut näyttävät ikävän sohjoisilta, aurat yrittelevät saada sohjoa pois, lämpöä on se kaksi astetta, että hupaa on lumelle.
      Minunkin jäälyhtyni muuttuivat vesilammikoiksi.

      Mitähän kaikkea muutosta tämä vuoden vaituminen toikaan mukanaan, no ainakin eläke nousi, nielaiseeko verotus sen lisän, televisio maksu tavallaan historiaa, vaikka maksua peritäänkin eritavalla, kohtuullisempi tapa kaiketi.
      Eiköhän kaikki aikaa myöten näyttäydy, miten paljon kalliimmaksi elämä muuttuu.
      Presidentti puhui ja varoitteli tulevista vaikeuksista, no nehän tulevat, mutta selviäminen on nyt sitten päättäjien käsissä.
      Minulla vahva usko, että voitamme vaikeudet, saisi vaan kaikki osapuolet oikeilla panoksilla mukaan.
      Tämä kansan jakautuminen on selvä juttu, voitaisiko sille jarruja eteen laittaa.
      Katselin myös Tarja Halosen dokumentin, ihan hyvin kaksitoista vuotta kului ja sai varmaan paljon hyvääkin aikaan, äänitys oli vaan kehno puhuminen jäi epäselväksi.
      Monessa mukana hänkin ja on edelleen.

      Palstan tila on kovin sekava, miksi ihmeessä jaksetaan aina tuota mollaamista, no antaahan joku aina väliin sytykkeitä, mutta eipä niihin tarvitse samalla mitalla vastata.
      Täytyy uskoa, että ei vanhuuskaan katkeraa mieltä poista, jos sellisen on itselleen hankkinut, viha istuu sitkeästi.
      Mitä sillä voitetaan, siinä kysymys, vai olisiko se pelastus livenä ollessa, on katkeruus purettu tänne.
      Minun ajatuksiin ei tälläinen mahdu, voi sitä erimieltä olla sievemminkin.

      Nyt aloittamaan näitä välipäiviä, Loppiainen vielä joulun merkeissä menee, sitten ne pitkät härkäviikot edessä.
      Lohtuna on se että valoisuus lisääntyy ja kohta tuoksuu keväälle.
      Eletään, päivät kuluvat ja ikää karttuu, joillekin viisautta myös, sitä tässä yritetään, hyvää arkipäivää;)

    • Huomenta uuteen vuoteen;)

      Kyllä lumet on huvenneet,plussan puolella on nytkin.

      Meilläkin yksi asukas teki niitä lumilyhtyjä silloin pakkasen aikana,nyt niistä on muisto vain.

      Minä lähden tänään Hakunilaan,16v synttäreille.
      Junalla Tikkurilaan ja siellä tulevat autollaan vastaan.

      Pulut kekkaloitsee taas tuolla naapuri katolla,keikuttelevat pyrstöjään tärkeän näköisenä;)

      Hyvää jatkoa kaikille.
      näkyillään...

    • Plussaa on kaksi astetta, ja nyt näyttää tuo valkoinen veden yksi olomuoto hävinneen vähiin. Siltä näyttävät nuo kulkutiet, että polkupyörällä kauppaan pääsen.
      Märkää on, joten kun alkaa pakastamaan tulee liukkaus eteen. Liukuesteet ovat silloin poikaa mummon jalkineissa.
      Noinhan minäkin teen kuten SkillaN uhkaa, joulun krumelöörit puran ja laitan laatikkoon ensi joulunaikaa varten. Muovikuusen kiedon muoviin ja kuskaan vintille.
      Alkaa taas arki rullaamaan juhlien jälkeen.
      Jollette vielä ole huomanneet niin kerron että talvipäivän seisauksesta tähän päivään on päivä pidentynyt ainakin Turussa 14 minuuttia (1min aamulla ja 13 min illalla).
      Kevääseen päin ollaan menossa, valo voittaa ja mieli virkistyy. Toivomme että se heijastuu suoraan myös viesteihin, vaikka ainahan Kp:ssä hymy on herkässä.

      Mutta jos vanhat merkit paikkansa pitää siinä pääsiäisen alla ihmiset pruukkaavat hieman tuskastua. Näin ovat jotkut olleet huomaavinaan. tuleekohan sitä valoa sitten jo liikaa.
      Nyt onkin aika lopettaa höperöintinsä. Mukavaa päivää!

      • Rva Ylikypsä

        Oekeem mukavoo vuoje toesen päevä iltoo!

        Kovinpa on ollu märkä ilima tännäep päevänä, enpähä oo vappaaehtosestil lähtennä tuonner raetille tepastelemaa. Ja on niitä tuhotyön tekijöetä ollu tässä kylässä usseempiakii. Tästä n, kilometrin piässä olj samalla laella tuhottu postilaatikko, puine, meellä olj muovine. Raatakaapasta olj jo puolen päeväj jäläkee ostettu 10 uutta. Millee niitä kiini suahaa, uamuyön pimmeessä raahassa oovat tihutöetään tehneet, mokomat.

        Enpä oo suanna aekaseks oekeestaam mittää. Mieheni miniä toe vanahoja viikkolehtiä, mulle lukemattomia ja niihen parissa on männä melekeen koko päevä, mitä nyt tuolla kylillä käätii. City-marketista löösin tarjooksesta Nalle-lankoo, pitänöö ruveta neolomaaj jottae aekasa kuluks. Huomenna kään lyhennyttämässä nuita niska-ym villojanj, ja pesen parj konneellista pyykkiä, no aenakii ne hommeloeset.

        Se on sitte "PIrun pello" ilta. Oottako seoranna tuota sarjoo? Kyllä myö. Jiähäänpäs kuulostelemaa, minkäkaene päevä se huomisesta sukkeotuu. Ollaam mukana kaeke aekoo!!!! paulamaria


    • SkillaN*

      Huomenta pieneen pakkaseen, kolme astetta, rupeaako taas talvea pitämään.
      Ympäristä tuli niin ruman näköiseksi, kun nuo sohjot lumikasoina ympäriinsä, voi olla vaikka liukasta noilla teillä liikkujilla.
      Niinpä joulun rekvisiitta on viety vintille vain valot loistavat viellä viikonloppuun.
      Tuntui kuin henki paremmin kulkisi, kun ylimääräiset pois sai.

      Pirunpelto tuli katsottua ja sukka samalla valmistui, ei sitä osaa ilman jotakin näpeissä pyöriteltävää olla.
      Joutavilla jotakin, kun tuo ilkeyden teko on veriin mennyt, en ymmärrä millään tapaa tuotakaan kiusan tekoa, särkeä nyt postilaatikoita;(

      Kevät ja vesien vapautuminen, eikös se levottomuutta ole aina herättänyt, ainakin olen jostakin näin kuullut, liian suuret vaihtelut luonnossa, kaikki ei sitä kestä.
      Minulle nämä vuodenaikojen vaihtelut tehoa vaan lisää;)

      Mukava varmaan juhlia kuustoista vuotiasta, hänellä elämä alullaan, kaikki kokemukset edessä, toivottavasti aurinko hänelle paistaa.
      Nuorten elämä ei nykyään aivan riskitöntä ole, kun osaisi ne oikeat polut valita.
      Nyt se nuorten takuu on astunut voimaan, kolme kuukautta ja sen jälkeen on löydyttävä joko työpaikka tai koulutusta, kunpa nyt toimisi ja saataisiin ne syrjäytyneetkin elämän kunnolliseen alkuun.

      Presidenttimme tarjoutui esimerkiksi talkoisiin, hyvä niin, tulee mieleen, että haluaako esimerkin vaikuttavan myös kaikkin kansalaisiin?
      No tuolla yläpäässä on hyvinkin varaa tinkiä eduistaan, kyllä jää vielä toistasataa tuhatta kulutukseen, onhan se jotain aivan muuta kuin joku viisitoista tuhatta.
      Seuraisi nyt tämä rahakas maailma esimerkkiä, vaikka niinhän aina sanotaan, heitä on niin vähän ei vaikuta mitään, kansan käsi se jotakin vaikuttaa.
      Katsotaan mitä seuraa, mistä kaikesta meidän eläkeläistenkin tulee tinkiä.

      Ruuan hinta ainakin nousee, jos siinä tuloverotus paljonkin nykäisee, miten käykään sen ostovoiman, mistä paljon puhutaan?
      Kehotetaan kuluttamaan, niiín, mitä sitä jää kuluttaa, jos vielä näistä pienistäkin jotain pois otetaan.
      Päättäjillä valta taskussaan ja onhan totuus, että liian rehvakkaasti nykyihmisten elämä kulkee, kaikkea on oltava, vaikka sitten yli varoen eläen.
      Kansan kahtia jakautuminen etenee yhä suuremmalla vauhdilla, en halua ennustajaa esittää, mutta vielä tulee vaikeuksia, sellaisa mitä ei nykyinen väestö edes osaa aavistaa, toivottavasti olen väärässä.

      Jospa nyt näitä uhkakuvia tuli vähän liiaksikin, joten suljen suuni;)
      Toivossa pitää jaksaa olla, voihan kaikki selvitä onnellisesti, onhan aina selvinnyt ja jos nuo vauraat ihmiset aloittavat huomioimaan asioita, tiedä vaikka kukoistuksen aika koittaa;)
      Iloitaan vielä tänäkin päivänä ja valo lisääntyy, siinä jo yksi ilon aihe.

    • Päivä alkussa ja nollan tietämissä kuivempaa keliä, siitä se päivä lähtee.

      Katsoin "Pirunpellon",sitä ennen Teemalta myös venäläisen elokuvan, jossa oli yhdessä pääosassa Ville Haapasalo. Se yritti karata käsistäni, ennätin jo unohtaa kun touhusin tiekkarilla muita ja ajattelin pistäytyä täällä Pirtissäkin. No se jäi ja hyppäsin katsomaan elokuvaa ja sitten olikin jo päivä täysi. Näin kerrottuna saan näyttämään aikani kiireiseltä.))

      Niinhän ne ennen sanoivat, että kevään virrat saavat hullut ja kissat vauhtiin. Ehkäpä se on yleisempikin piristysruiske elämänmenoon ja jos "vauhditus" pysyy hallinnassa, siitä vesivirtojen kohinasta voipi olla ihan hyötykäyttöäkin.

      Eihän siinä mitään, presidentin palkka-ale vapaehtoisesti on ihan hyvä asia. Ja kyllä siitä palkkioista vielä suolarahaa jääkin kun on valmiina siedettävät asuntoedutkin. Ei muuten presidenttikään ole läheskään suuripalkkaisimpia.

      Kyllä varmaan on tulossa asioita ratkaistavaksi, jotka saattavat kirvellä. Eihän omahyväisesti pitäisi kaikkea , mutta tuskin tämän ikäluokan ihmisiä ne kaikkein vaikemmat ratkaisut odottavat. Terveydenhuolto lienee suurimmassa nipistysvaarassa.

      Minulla on puolihulluja ajatuksia tästä krääsätaloudesta, joka kattaa Suomen ja suurimman osan maailmaa. Turhaa tavaraa on maailma pullollaan, liukuhihnat työntävät lisää ja eivät edes paljon työllistä. Eikä tavara mene kaupaksi.Yhä enemmän töistä tulee pieni-palkkaisia pätkätöitä, joilla ei pärjää täällä kalliiden kortteerien maailmassa. Ja tähän hätään toivotaan tuottamisen kasvua aina vain tehokkaammin, pitempää päivää ja vanhemmaksi. Työmarkkinoille pitäisi tulla isompi joukko kilpailemaan vähistä töistä ale-hinnoittelulla.

      Henk. kohtaisesti en osallistu turhan kaman keruuseen. Pidän vanhanaikaista tapaa säästämisestä kunniassa, jospa vaikka selviäisin elämästäni niin, ettei tarvitsisi tukiluukuilla juosta. En tietenkään tarkoita sitä, etteikö apua pidä hakea, jos elämänmeno ei muuten ratkea.

      Päivä valkenee ja kadut näyttää kuivilta. Eikun matkaan ja samalla marketissa käyntini, jos ei muuten niin tavan vuoksi.

      • Nollakeliä täälläkin, yöllä vähän lunta vesilätäköt jäätyneet ja lumi juuri ja juuri peittää liukkauden. Ei auta, ulos on mentävä, kaupassa viimeksi viimevuonna, nyt jotain täydennystä. Ulkoilukin tulee siinä samalla, roskapussit mennessä ja kävellen lähikaupaan.
        Noista palkanalennuksista, eihän ne ole kuin silmänlumetta, ei ne niitä pysyvästi alenna, vaikka alentaisivatkin hyvin tulisivat toimeen.
        Tosihan on, varsinaiset miljoonamiehet tienaavat paljon enemmän, ja veroprosentti taitaa olla reilu 30 kymmentä.
        Tavaraa tuntuu kaupoissa olevan, isot alennusmyynnit alkoivat, minulla ei mitään ostettavaa.joten alennukset jäävät saamati.
        Sama säästämisperiaate minullakin, en vielä luukulla ole käynyt, toki yhteiskunnan varoja mennyt minultakin moniin sairasteluihini. Siitä olen kiitollinen, että apua olen saanut. Meillä kunnan palvelut kohtalaisen hyviä, onhan Nurmijärvi edelleen Suomen suurin maalaiskunta, 41000 asukasta, nytkin työttömyysprosentti 4,1 eli Suomen alhaisinpia.
        Eihän tuota päivän pituutta tai valoisuutta vielä oiken huomaa, kuitenkin talven selkä taittunut ja kohti valoisampaan aikaan ollaan menossa. Muuten en usko ihmisten voivan yhtään paremmin kuin aiemmin.
        Meillä vielä hieno joulukuusi kynttilöineen, ei raaskita heitää pois, tuoksuu ihan oikeelle kuuselle ja voi hyvin.
        Loppiaisen jälkeen pihalle.
        Minä menen kauppaan tarpeen, en tavan vuoksi.
        Latehan Minä


    • texsanell1

      Päivää kahvipirttiin!

      Liikkeelle oli riuhtaistava itsensä aamupäivällä asoimaan minunkin, niin mieluinen kuin tuo kirja onkin. "Ulla-Leena Lundbergin Jää" saaristo kuvauksineen pappilassa vie kyllä mukaansa :)
      Nuo saaristoihmiset, niin tutun tuntuisia, huomaavaisuudessaan vastatulleita auttamassa kaikessa uudessa.

      Kahvia painellan mukin täyteen, ja katselen hämärtyvää iltapäivää. Päivä on jo 10 minuuttia pidempi, vielä ei vaan sitä huomaa! Räystäiden tippumisen huomasi eilen kyllä, liukasta on vieläkin paikoin.
      On minulla muovilaatikollinen hienoa hiekkaa siroitella postilaatikolle, kesällä kun jäi ylimääräistä pihalaattojen alustasta. Oravainen on ollut innokas tänään hyppelemään ikkunalaudalla, ei kai pääse käsiksi lintujen rasvapalloihin, mutta tammenterhoja riittää uskoisin, jaa oliskohan unohtanut jömmansa? Kaika on laitettava auringonkukan siemeniä painavaan kippoon taas, saahan siinä lintusetkin vuorollaan.

      Kiitos virkistävästä kahvista, mukavaa arjen aloittelemista toivotan! Iltaisin on kuitenkin ihanaa pitää vielä tunnelmallista kynttilähetkeä :) heippa vaan

    • Tätähän tämäkin päivä. Aamulla labraan ja vuositutkimukseen verta halusivat. Sitte viikon kuluttua terveydenhoitajalle joka sanoo, hyväthän nämä on. Aikaisemmin ovat niin sanoneet ja luulen, että samat sanat nyt; - toivottavasti.

      Torin läpi kävelin, eilen autolla ajelleet paksussa sohjossa ympäriinsä ja yöllä jäätynyt kovaksi, paha oli siinä jalankulukia. Sitte huomasin että kahvilla piti käydä ja eiku takaisin torin läpi sinne kahvilaan. Selvisin kuitenkin.
      Siinä sitä huomaa miten hyvin on kolattu tie tänne kahvipirttiin, ei nulijua kengät miten sattuu. Kappas, ihan oon rekisteröitynä nyt, noo haitanneeko.

    • Uusi pirtti 72 / 2013 laitettu, ole hyvä ja kirjoita sinne.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe