MTK:n hersyttely kotimaisen ruuan puolesta naurettavaa

Ojektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari
MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestö-
lehti kirjoittaa pääagitaattorinsa sanoneen,
että:
"Aidosti itsenäinen valtio pitää oikeutenaan
tuottaa itse mahdollisimman suuren osan
tarvitsemastaan ruuasta."

Heh. Voiko naurettavampaa propagandaa olla. Suomi
ei ole itsenäinen valtio, vaan - Luojan kiitos -
osa Euroopan Unionia, joten agitaattori on jo
lähtökohtaisesti ulkona todellisuudesta.

Pitkällä tähtäyksellä ei ole oikein, eikä tähdellistä
pitää väkisin, raskaiden tukiaisten avulla maatalous-
tuotantoa pystyssä, vaan on lupa kohdistaa
elintarvikkeiden tuotanto EU:ssa vain
suotuisille alueille. EU on yhtenäinen talousalue,
jossa työnjako eri aleuiden kesken on järjestettävä
uudelleen.

Olisi reilua ja rehellistä tunnustaa tämä tosiasia
ja lopettaa mankuminen tukiaisista.

Maksakie tukiaisia, maksakie. Antakie rahhaa.

Tämä mantrahan tuolta kuuluu irvokkaasti läpi
MTK:n pääagitaattorin vuodatuksesta.

8

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siis -

      Ja pitää myös muistaa, että yrityksetkin saavat maataloustukia, vaikkeivat ne liitykään suoraan maatalouteen. Tällaisia ovat esim. makeistehtaalle maksettavat tukiaiset.
      Ulkomailla kannustetaan omaa maataloutta ja Ranskassakin yritetään saada tukia kaikelle mahdolliselle vuoristoalueelle. Saksalaiset maanviljelijät lakkoilevat ja tanskalaiset maanviljelijät ovat ahdingossa samoin kuin suomalaisetkin viljelijät.
      Miksi kummassa ruokaakin pitää mainostaa niin paljon - eivätkö ihmiset osaa ostaa ruokaa ilman mainontaa? Siinäkin säästettäisiin, sillä mainoskulutkin maksaa lopulta kuluttaja tuotteen hinnassa.
      Saksassakin perheelliset tulevat toimeen miehen palkalla. Vaimo vie lapset kouluun ja käyttää päivällä kotona lapsia, jotta lapset saisivat syödä ja koulupäivän jälkeen hakevat lapset koulusta. Miksi tällainen ei käy Suomessa?
      Ulkomailla käytetään paljon halpatyövoimaa, mutta Suomessa maksetaan ulkomaalaisille Suomen palkkataulukoiden mukaan.. Esim. virolaisia on paljon Suomessa töissä, koska Suomessa maksetaan paljon parempaa palkkaa kuin Virossa. Myös Suomessa voitaisiin laskea palkkoja kuten Virossa.

    • fyrer

      jopalle joka on oikea mussuttajien supergeneraattori ja eläkemouruajien elevaattori voi sanoa, että opintosi ovat menneet täydellisesti hukkaan, vaikka läpäisitkin vain koirakoulun ensimmäisen luokan.
      Suomi on täydellinen EU:n jäsenvaltio niin kauan kuin ei ole mitää hässäkkää tiedossa, heti kun alkaa pienikin konflikti me emme ole enää täysjäseniä. Muistellaanpa vaikka talvisotaa, suomi ja ruotsi olivat niin hyvää pataa keskenään, heti kun alkoi rähinä virallinen ruotsi sulki rajat eikä mitää virallista apua saatu.

      Edelleen ollaan samassa tilanteessa. Pitää lisäksi muistaa että nykyinen rauhantila on todella ohuen langan varassa, vain reilu kymmenen vuotta sitten euroopassa sodittiin ja kymmeniätuhansia ihmisiä kuoli.

      Vai ölvökki arska ja jopa_vain ovat sitä mieltä ( ja huonohan se on ittensaä kanssa riidellä) että suomessa ei tarvita maataloutta.

      Voin sinulle sanoa ihan suoraan että meillä ei ole varaa ostaa elintarvikkeita ulkomailta yhtäään enempää kuin nyt teemme. kauppataseen alijäämä on vaarallinen ilmiö, silloin syödään enemmän kuin tienataan.

      Edelleenkää kompetenssisi ei ole riittänyt vastaamaan kysymykseen miten käy kansantalouden kun suurimmat pankkikonsernit menevät nurin maatalousmaan ja kiinteistöjen arvon romahdettua kun maatalous loppuu.

    • jahas,,

      Entä miten käy maaseudun kun maatalous loppuisi. Otetetaan nyt esimerkiksi yksityisteiden hoito. Kylän läpi menee valtion hoitama maantie, muut tiet ovat yksityisteitä joita hoidetaan viljelijöiden traktoreilla. Jos maatalous loppuisi, ei olisi paljon traktoreitakaan. Ketä sitten auraisi esimerkiksi lumet talvella. Uskoisin että uudemmat traktorit myytäisiin vaikka ulkomaille, ei sellaisissa kannattaisi pitää rahaa "kiinni" miltei tyhjän panttina. Tiekunnan ei taas kannattaisi ostaa traktoria. No varmaan olisi urakoitsijoita, mutta että työ olisi kannattavaa pitäisi yhdellä traktorilla olla hoidettavana kymmeniä tiekilometrejä. Olen aivan varma että yksityisteiden hoito huononisi kuomattavasti jos kylässä ei olisi maatalousyrittäjiä ja siitä kärsisi nekin kylässä asuvat jotka käyvät läheisessä kaupungissa töissä .Ei varmaan tiet olisi auki lumimyrsyn jälkeen ennen kello seisemää. Tämä vain pienenä esimerkkinä siitä mitä maatilojen puuttuminen aiheuttaisi maaseudulla.

      • ...

        "SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen selvitti Raisio Oy:n hallintoneuvostossa tapahtunutta työntekijöiden edustajan irtisanomista ja liiton näkemystä 141-maataloustuki-neuvotteluista EU:n kanssa. Maataloustuella on suora yhteys alan suomalaiseen työllisyyskehitykseen, Kuntonen muistutti. Kuntonen esitti toivomuksen, että SAK ottaisi myönteisen kannan 141-tuen säilymiseen työllisyyssyistä".
        http://www.sak-paikalliset.fi/index2.php?m=1&news=1&archive=1&year=2007&month=11&news_id=241


      • Jegyl
        ... kirjoitti:

        "SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen selvitti Raisio Oy:n hallintoneuvostossa tapahtunutta työntekijöiden edustajan irtisanomista ja liiton näkemystä 141-maataloustuki-neuvotteluista EU:n kanssa. Maataloustuella on suora yhteys alan suomalaiseen työllisyyskehitykseen, Kuntonen muistutti. Kuntonen esitti toivomuksen, että SAK ottaisi myönteisen kannan 141-tuen säilymiseen työllisyyssyistä".
        http://www.sak-paikalliset.fi/index2.php?m=1&news=1&archive=1&year=2007&month=11&news_id=241

        "Pitkällä tähtäyksellä ei ole oikein, eikä tähdellistä
        pitää väkisin, raskaiden tukiaisten avulla maatalous-
        tuotantoa pystyssä, vaan on lupa kohdistaa
        elintarvikkeiden tuotanto EU:ssa vain
        suotuisille alueille". Jopa_vain

        Kun esität tuollaisen vaatimuksen pitää sinulla olla myös näyttöä sille riittääkö ruoka vaikkapa 50 vuoden päästä kun maailman väkiluki on miltei kaksinkertaistunut.

        "Leipäviljasta ei ole vielä maailmalla pulaa, mutta sato alittaa kulutuksen ja hinnat ovat kivunneet ylös.
        Talousnäkymien synkentyminen ei ole sekään padonnut hinnannousua. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO ja Yhdysvaltojen maatalousministeriö julkaisivat viime viikolla peräkkäisinä päivänä omat sato- ja varastoennusteensa, jotka osoittavat, että viljaa kulutetaan kymmeniä miljardeja kiloja enemmän kuin tuotetaan.

        Suurissa viljaa vievissä maissa on kärsitty tänä vuonna poikkeuksellisista säistä. Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Australiassa on ollut kuivaa, kun taas Argentiinassa ja Ranskassa on satanut liiaksi". 12.11.2012

        http://www.hs.fi/talous/Maaseudun Tulevaisuus Vilja Suomessa EU-ajan kalleinta/a1305614691275


    • Uskomattomia

      tarinoita.
      On tuossa Maaseudun Tulevaisuus lehdessä. Se kun tulee silloin tällöin näytenumerona metsänomistajille, ja olen sitä silmäillyt. On lehden jutut sellaista puuta heinää, että ei kai kukaan nykyaikainen sivistynyt ihminen enää moista usko?

    • --------------------

      Kyllä Maaseudun Tulevaisuus tuo maanviljelijän raamattu.Maaseuduilla ehdotettiin aikoinaan,että kirkotkin luopuisivat raamatuista ja tilalle otettaisiin Maaseudun Tulevaisuudet.Lisäksi rukouksissa olisi kuulunut yleistää jeesuksen siaan vielä Valiota,niin olisi joka Sunnuntai ollut tupa täynnä.MTK tuleekin sanoista Maaseudun tuho ja kuolema.MTK kun ottaa kantaa asiaan niin se on aina vuoden vanha asia ja samoin maaseutu kirjoittaa kyseisestä asiasta ihan mitä sattuu.Tosin on siinä Maaseudun Tulevaisuudessa paljon sellaistakin asiaa mikä on tärkeätä tietoa Viljelijälle,mutta itse en kyseistä propagandalehteä tilaa.Lehden voi pistää samaan luokkaan kun Demarinkin ja työläisten liittojulkaisut.
      Maanviljelys kun on muutenkin vedetty tuikalle,niin suuri säästö vuodessa tulee kun jättää MTK jäsenmaksun maksamatta ja peruu Maaseudun Tulevaisuuden tilauksen,niin on ainakin turhat kulut karsittu.
      On kolme uskontoa ja kolme suurta kirjaa Kristinuskossa Raamattu,Muslimeilla Koraani ja Maauskossa/Valiouskossa Maaseudun Tulevaisuus ja kyseiseen uskoon kuuluu sivutuotteena MTK.

    • --++--++--++--

      --------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe