Minne Italiassa?

aloittelevan_italia

En ole koskaan käynyt Italiassa, mutta olen viimeaikoina lueskellut netistä paljon Italiaan liittyviä juttuja ja ihastunut kyseiseen maahan ja kulttuuriin kovin!

Minne siis kannattaisi suunnata Italiassa jotta voisi nähdä mahdollisimman paljon?

Asiat jotka kiinnostavat:
-Kulttuuri
-Nähtävyydet
-Historia
-Paikallinen elämäntapa
-Ostosmahdollisuudet
-Tunnelma ylipäätään

Kiinnostaisi nähdä Firenze, Verona, Toscanan alue sekä Venetsia.
Voisiko noita kaikkia mitenkään yhdistää vai meneekö hankalaksi?

4

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bolognese

      Mainitsemasi kohteet ovat ihan kohtuullisen matkan päässä toisistaan ja liikenneyhteydetkin toimivat, joten yhdistäminen ei sinänsä ole mikään ongelma jos omatoimimatkailijana pärjää. Tosin jos aikaa on vain esimerkiksi viikko, niin karsisin kyllä kohteiden määrää. Itse pidän kyllä Italian pohjoisempien osien (Eli suunnilleen Toscanan alue ja siitä ylöspäin) tunnelmasta ja mainitsemisia asioita kyllä löytyy. Joku Milano nyt tietenkin on ehkä vähän tylsempi bisnes-henkinen suurkaupunki. Rooma on tietenkin paikka joka pitää kerran nähdä, mutta ainakin itselleni riitti että sai "rastin ruutuun".

    • Tätä aihetta on täällä käsitelty lukuisat kerrat, ja hyvä niin. On selvää, että kukaan ei toisen puolesta voi valintoja tehdä, mutta esittämäsi toivelistan perusteella suosittelen ensimmäiselle matkalle Toscanaa. Firenze on Toscanan pääkaupunki, mutta se on oman matkansa arvoinen. Veronan jättäisin toiseen kertaan. Venetsiaan tarvitaan oma matka ja riittävästi aikaa.

      Olen vakaasti sitä mieltä, että Toscana, varsinkin sen kaakkoinen osa, on upeinta Eurooppaa, länsimaisen historian ja kulttuurin kukoistavin keidas.
      Toscanassa historian voi kokea poikkeuksellisen monina ja runsaina kerrostumina. Salaperäinen, mutta ihmeellisen kehittynyt etruskikansa asutti näitä seutuja kolmisen tuhatta vuotta sitten. Taide- ja käyttöesineitä on etruskiajalta jäljellä runsaasti. Alue on saanut nimensäkin etruskeilta; se oli roomalaisaikaan Tuscia, keskiajalla se muuttui Toscanaksi, englanninkielinen Tuscany muistuttaa edelleen nimen alkuperästä.

      Toscanan historia on maailman taidehistorian syvintä ydintä. Etruskit jättivät voimakkaan jälkensä Toscanan taiteeseen. Roomalaiskauden arkkitehtuurista ja teoksista on rikkaat kokoelmat. Medicien valtakausi sinetöi Firenzen aseman taidemaailman keskuksena. Mahtisuku käytti vaurauttaan tilaamalla suuria ja tärkeitä taideteoksia arvostamiltaan taiteilijoilta; Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Filippo Brunelleschi, Giotto, Rafaello, Donatello, Vasari ja monet muut. Firenzen maineesta taidekaupunkina kertoo sekin, että erään arvion mukaan Euroopan tuhannesta merkittävimmästä taiteilijasta toisella vuosituhannella peräti 350 asui Firenzessä.

      Pehmeästi kumpuilevien kukkuloiden laet häipyvät näkyvistä lähes ääriviivattomiksi aallonharjoiksi. Taustalla kohoavat Apuaaniset Alpit, Apenniinit tai Monte Amiata. Näköala voisi ulottua sadan kilometrin päähän, ellei helteisen päivän usva sitä häivyttäisi. Kauniita maisemia on ympäri maailman, hienoja rakennuksia lähes kaikkialla, mutta niiden rikkumaton harmonia löytää juuri Toscanassa parhaan täyttymyksen.

      Toscanalaisen keittiön ydintä ovat yksinkertaisuus, perinne, korkeatasoiset raaka-aineet ja selkeät, puhtaat maut. Toscanassa keksittiin kuuluisa ”ranskalainen keittiökin”. Katarina de’Medici vei 1500-luvulla toscanalaista kulttuuria mukanaan Ranskan hoviin ja vaikutti toscanalaisen ruokakulttuurin leviämiseen. Esimerkiksi haarukka oli siihen asti ollut tuntematon Toscanan ulkopuolella.

      Toscanasta on kotoisin Italian kuuluisin viini, Chianti, mutta sen lisäksi monet Italian ja Euroopan parhaista viinit, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Tignanello, Sassicaia jne.

      Toscanan väessä yhdistyy välimerellinen välittömyys, omanarvon tunto ja sosiaalisuus suomalaisten arvostamaan rauhallisuuteen ja luotettavuuteen. Kun elää kaiken kauniin ja perinteikkään keskellä, vaikuttaa se ihmisiinkin. Toscanalaiset ovat reilulla tavalla ylpeitä
      mutta vähän ujonkin sorttisia. Toscanalaiset ovat nimenomaan toscanalaisia - Roomalla tai Italian hallituksella ei ole asukkaille mitään merkitystä. Kaikki kaikessa on Toscana. Italialainen nurkkapatriotismi, campanilismo, on Toscanassa kukkeimmillaan.

    • Olly

      Jep, ajastahan se on kiinni. Jos aikaa on viikko, keskittyisin Toscanaan. Lento Pisaan, siellä yksi yö (kalteva torni ja sen ympäristö, toki, mutta muuten Pisa on aika tylsä). Muutama päivä Firenzessä, muutama Sienassa, päiväretken arvoisia ovat ehdottomasti kukkulakaupungit (esim. Montepulciano, Montalcino), myös Lucca. Rannalle vaikka Rosignanoon.

      Junat ovat naurettavan halpoja, niin myös auton vuokraaminen.

      Koko Italiaa et löydä viikossa tai vuodessa, toisaalta Italia on siellä läsnä kaikkialla. Älä siis ahnehdi mahdollisimman monta paikkaa, mukavaa on kyllä sielläkin missä olet jo.

      Ja, suomalaisille Italian kielen ääntäminen on pikku harjoittelulla helppoa. Käytä pari viikkoa tervehdysten, kiitosten yms. opiskeluun, niin olet ystävä. Ja kehu ruokaa (helppoa, ruoka on herkullista), ja kielimuuri on todella murrettu.

      • Signorelli

        Aika pitkälti olen Ollyn kanssa samaa mieltä. Ja kuten Olly sanoi, Italia on siellä läsnä kaikkialla, ei kannata ahnehtia liian montaa paikkaa.

        Pidän kyllä viikkoa kovasti lyhyenä aikana, jos haluaa tutustua Firenzeen, Sienaan, Montepulcianoon, Montalcinoon ja Luccaan. Ja vielä rantalomaillakin siinä ohessa.

        Jos aikaa on vain viikko, valitsisin asuinpaikan Sienan provinssissa ja retkeilisin vaikkapa näin:

        1. päivä: Pienza-S.Antimo-Montalcino
        2. päivä: Montepulciano-Bagno Vignoni-Montichiello
        3. päivä: Monte Oliveto-Trequanda-Petroio
        4. päivä: Cortona-Farneta-Lucignano
        5. päivä: San Gimignano-Monteriggioni
        6. päivä: Castelnuovo Berardegna-Gaiole in Chianti-Greve di Chianti-Greve in Chianti-Castellina in Chianti

        Onhan tuossa melkoinen ohjelma, mutta perille päästyä paikkoja voi karsia. Esimerkiksi tuon Chiantin kierroksen voisi suosiolla jättää toiseen kertaan.
        Firenze on ilman muuta oman matkansa arvoinen, siellä on niin valtavasti nähtävää ja koettavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7731
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3754
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1012
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      705
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe