ylisuuri chihu

sonja_____

Heips. Saako ylisuurta chihua viedä näyttelyyn? Nala painaa 3,5 kg, muuten loistoyksilö todella hyvällä sukutaululla.

Huomasin kyllä aikoinani että molemmat vanhemmat olivat ylisuuria myös, mutta niitä molempia käytetty näyttelyissä ja ovat jopa euroopan mestareita? Mutta sitten näyttelysäännöissä mainitaan että rotumääritelmästä poikkeavaa chihua ei hyväksytä näyttelyihin, vaan vain alle 2,5 kiloset? Onko kellään omakohtasta kokemusta?

Sinänsä outoa, koska chihuthan jakautuu nykyään aika voimakkaasti näihin pikku ja isoihin chihuihin, mutta silti ovat rotumääritelmän ulkopuolella?

11

219

Vastaukset

 • voit viedä chihusi näyttelyyn=) tiedän monta chihua jotka painavat yli 3 kg ja käyvät näyttelyissä. näistä chihuista ei kyllä juurikaan painoa huomaa, eivät ole yli suuria, vain jänteviä ja lihaksikkaita. jos chihusi on selvästi liian iso, voi siitä tulla maininta arvosteluun muttei estä näyttelyissä käyntiä, rohkeasti kehiin vain!

 • Rohkeasti vaan kehään! Itsekin käyn suunnilleen samanpainoisen chihuni kanssa näyttelyissä ja kyllä koosta välillä huomautetaan, silti on pärjännyt ihan ok hyvin. Jos koirallasi on suu ja purenta kunnossa ja muutenkin hyvä yksilö, se voi pärjärä hyvinkin. On niillä pienilläkin kaikenmaailman virheitä, purentavikaa ym.

 • Ja 3 kg on chihuilla se raja näyttelyissä, ei 2,5 kg. Mutta tuomareilla ei ole vaakaa, eli yksikään tuomari ei pysty käsillään punnitsemaan niin tarkasti, että voi satavarmasti sanoa, että koirasi painaa yli 3 kg.

 • Loistavia uutisia siis :) Nalalla on kaikki kunnossa purenta ym, ei ole lihava vaan juurikin jäntevä ja aika lihaksikas tytöksi, mutta huomaa kyllä että on isompi kuin mitä chihut yleensä. Tarvii sitten vain alkaa etsimään näyttelypaikkaa..:) kiitos vastauksista!!

 • PAINO: Chihuahuan koko määritellään ainoastaan painon mukaan. Ihannepaino on

  1,5–3 kg. Paino 0,5 – 1,5 kg:n välillä sallitaan. Alle 500 g:n tai yli 3 kg:n paino

  ovat hylkääviä virheitä.

  Eli yli kolmen kilon paino kuuluu hylkääviin virheisiin. 3.5 kg painoinen koiran ainoa oikea palkinto on hylky!

  • ja tuo on oikein kasvattajan puhetta, sellaisen jolle ei mikään muu merkkaa kuin pennusta saatu raha jota epätäydellisestä pennusta ei saa täyttä hintaa. Nala on mulle aivan yhtä rakas ja yhtä hyvä chihu kuin kuin jos se olisi 2 kiloinen.


 • Ei kannata välittää tuon elämäänsä kyllästyneen kommenteista. Näyttelyissä ei edelleenkään ole vaakaa eli jos chihusi muuten näyttää edes vähääkään chihulta päästään ja muualta, niin ei varmasti saa hylättyä. Hylättyjä chihut saavat lähinnä joskus vihaisuudesta, jos yrittävät siis purra tuomaria. Lisäksi on ihan muutama tuomari, jotka antavat hampaiden virheistä hylätyn. Kyllä chihu saa olla varmasti reilusti yli 4 kiloinen ennen kuin se painonsa vuoksi saisi hylätyn näyttelyistä.

  • En ole elämääni kyllästynyt. Rotukehissä ei ole vaakoja. Arvostelutuomareilla on silmät päässään ja pystyvät näkemään rotuun nähden liian suuren koiran. Kukaan tuomari ei palkitse korkealle koiraa joka on rotumääritelmän ulkopuolella kokonsa vuoksi. Rotumääritelmässä tuo koko selitetään yksiselitteisesti hylkääväksi virheeksi.
   Mikäli tuomari palkitsee ylisuuren koiran se on huonoa mainosta rodun tuntemukselle.


 • Ok. Noh, huhtikuus on näyttely mihin vien Nalan, näkee sitten :) On oikein rodunomaisen näköinen muuten, omenakalloinen, purenta virheetön, kiiltävä turkki, kaikki muut kunnossa paitsi hivenen liian iso. Mutta kuten sanottua, sen näkee sitten.

  En kyllä tiedä miten suhtautuu siihen jos tuomari on mies, ja laittaa sormensa Nalan suuhun :/ Nala on kiltti mutta vieroksuu miehiä. Ajattelin mennä parii kolmee tuntia ennen paikalle jotta Nala tottuu ympäristöönsä edes vähän.

 • Kannattaa mennä vaikka mätsäreihin harjoittelemaan ja pyytää miehiä kopeloimaan ja katsomaan hampaat. Sillä josko puree tuomaria pöydällä siitä saattaa se HYLky tullakin. ;)

 • Meijen chihuahua 5v. painoa 2,3kg ja kesällä tullut lisää painoa 2,6kg onko jo ylipainoa? Miten saada entiseen painoon. Ulkoilmaan 4kertaa päivässä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3450
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1027